Hej på er! Hur mår ni?

För att gå rakt p sak; som många vet, så har jag någonting fel med min hud, någonting som inte läkare heller riktigt har kunnat fastställa eller lösa ordentligt. Jag har atopisk dermatit, men det är ingenting nytt för varken mig eller de läkare och hudläkare jag går till. Atopiskt dermatit innebär mer eller mindre att man har eksem, stora som små. Detta var någonting jag led mycket av som liten då det främst satte sig i böjvecken, alltså armveck och knäveck. Detta gick (SOM TUR VAR, FÖR HELVETE VAD HEMSKT DET ÄR) över, men självklart satte det ju sig på det synligaste stället på hela kroppen, nämligen händerna, och det blev värre än någonsin. Det dröjde ganska lång tid innan jag sökte hjälp, hann väl bli 12-13 år eller någonting, och har haft eksemen på händerna sedan jag var 8-9 år. Fick då en slags kortisonsalva som heter Emovat, och den hjälpte inte det minsta, Fick ingen information om att jag skulle få någon mjukgörande kräm heller, vilket man måste ha när man går på kortison, speciellt till händerna. Om man ska smörja med den sortens starka salva, så funkar det inte att bara smörja kortisonlager efter kortisonlager, utan man måste smörja flertal gånger om dagen med någon fet salva. Detta googlade jag mig fram till på egen hand, och började använda Emovatsalvan 2 gånger om dagen och smörjde med fet kräm säkert 5-6 gånger om dagen, och händerna började bli bättre, men utvecklade väl någon slags immunitet mot min feta salva, så eksemen kom tillbaka och sedan dess har det bara blivit värre.

Idag vågade jag dock iväg mitt arsle till en ny hudläkare som var GRYM. Hon kollade i 2 sekunder på mina händer och sa "Detta är något av det värsta jag sett på ett par händer i din ålder", och hon skrev genast ett recept på Betnovat, en ny kortisonkräm som är väldigt mycket starkare än Emovat. Till detta fick jag även Mini Derm, en riktigt fet och återfuktande kräm.
Jag och läkare hade tidigare trott att jag hade psoriasis, men detta kunde hudläkaren idag utesluta direkt då mina händer har blivit såpass mycket värre och man tydligt kunde se att det inte var fallet. Hon var dock själv ganska fundersam över vad det kunde vara då det inte liknade ett vanligt eksem, men hon sa att vi ska testa den här starka kortisonkrämen och om det inte blir bättre till augusti så blir jag skickad till Sahlgrenska här i Göteborg där de får ta det vidare.

Dessa händer gör mig galen, alltså. Känner mig så äckligt begränsad. I vissa perioder när det är som värst vågar jag inte ens hälsa på nya människor då jag är rädd att de ska fråga vad felet är på mina händer. Vill inte gå ut för vill inte att folk ska lägga märke till händerna. Och det allra jobbigaste är att det en dag kan vara så gott som borta, men blossar upp över natten och jag vaknar av att det gör så jävla ont över hela händerna. För tillfället är det inte lika illa som det var för bara några timmar sedan då jag gick raka vägen hem efter läkaren och smörjde in mina händer med den nya krämen. Hoppas bara att det hjälper denna gången.


Som ni ser på bilderna så är detta samma hand, och alla tre bilder är tagna på samma vecka. Här ser ni hur mycket det kan skifta, för på mittenbilden är det nästan borta, medans på bilden till vänster är katastrofal.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag som redan har en massa fräknar blir som en prickekorv så fort solen visar sig. Brukade avsky mina fräknar, tyckte att det var det fulaste på hela jorden, men insåg att både min storasyster och min mamma rockade sönder sina fräknar, så har börjat tycka om dem mer och mer. Det tar tid, men I'm getting there!!

Likes

Comments

GODMOOORGOOON på er, eller god förmiddag... Vaknade hur som helst för drygt en kvart sedan av någon anledning. Somnade tidigt, så förstår inte riktigt vad som gick fel där...
Hur som helst så har jag inte varit den aktivaste människan på bloggen på senaste tiden, vilket det såklart finns anledningar till, men nu är jag tillbaka och förhoppningsvis håller det sig såhär!

För att komma till ämnet, så tycker jag att det är jätteroligt att läsa om personliga saker på folks bloggar. Det känns som att man lär känna dem bättre på det sättet, så jag tar mig idag friheten att dela med mig utav 20 stycken personliga, udda, kanske lite typ skrämmande saker, haha... Om ni själva har gjort eller har planer på att göra ett liknande inlägg, SNÄLLA let me know! Tycker verkligen om att läsa sådant här.

1. Jag hatar fjärilar. Inte som om det vore en fobi, utan jag bara hatar dem.
2. Har ett hemligt guilty pleasure och det är knäckemacka med ost, woops, inte så hemligt längre.
3. Jag har en hudsjukdom, som jag fick fastställt för mig för inte alls längesedan.
4. Mina djupaste tankar kommer ALLTID när jag står i duschen. "Varför heter gaffel just gaffel?", typ.
5. Är jätteintresserad av historia, fast som mest insatt i världskrigen.
6. Min mikrofon på mobilen är sönder för jag tappade den i en hink med golvrengöring.
7. Älskar att sminka mig men är inte speciellt bra på det.
8. Jag är väldigt social, många säger att jag är alldeles för social och pratar för mycket.
9. Åker spårvagn så sällan det bara går för att jag blir så sjukt äcklad av dem (?)
10. Har ett extremt starkt behov av att få vara mig själv. Svårt att förklara, men jag skäms inte över att visa hur jag är, och om någon inte tycker om mig för det, så vill jag inte ha den personen i min närhet, förstår ni?
11. Är som sagt extremt social. Älskar nya människor och att umgås med okänt folk, men det finns ändå ingenting jag uppskattar så mycket som att vara ensam hemma, ha på lite musik, sitta vid datorn, se på serier och göra saker för mig själv.
12. Blev jagad av såkallade "Highland Cattle"-kor när jag var liten. Ni vet sådana kossor med galet stora horn? Blev jagad av uppskattningsvis 18-20 stycken.
13. Tycker därav att kossor är lite läskiga.
14. Älskar att få adrenalinkickar. Kan tycka att det är kul att åka någon bergochdalbana och känna den där "dödskänslan".
15. Älskar djur, och om jag märker att något djur inte gillar mig så sårar det mig på djupet.
16. Är väldigt känslig. Kanske inte märks, men har jättelätt för att bli ledsen och arg, men minst lika lätt för att bli glad.
17. Får ofta frågar om jag har blivit illa behandlad fysiskt för att jag har så fruktansvärt lätt att få blåmärken exakt överallt.
18. Ibland vaknar jag och tänker "Lever jag fortfarande eller är detta mitt nästa liv".
19. Som ni kanske märker, är jag en otroligt tankspridd människa.
20. Jag ändrar formen på mina ögonbryn lika ofta som om de skulle växa tillbaka på 2 timmar, och sen gråter jag för att jag ångrade mig och har Sveriges värsta ögonbryn.Likes

Comments

Godkväll på er! Har ni alla sommarlov eller semester?
Jag började mitt sommarlov för 2 veckor sedan och har aldrig njutit så mycket som dessa dagarna, haha... Jag får väl passa på nu när jag börjar sista året på gymnasiet efter sommaren. Har hört att trean är det absolut mest förjävliga året, så jag har väl en del att se fram emot...... eller inte. Jag som redan tyckte skolan var jobbig i typ fyran.

I ALLA FALL!!! Jag fick mig ett psykbryt idag. Vad gör Elin när hon får psykbryt? Hon gör spontana saker som gör henne glad, wiho. Skrev väldigt detaljerat i ett tidigare inlägg om hur viktigt jag tycker det är att göra saker, stora som små, som gör en glad när man mår lite dåligt. Om man är en person som älskar att gå ut och gå, herregud, gå 2 mil om det gör dig glad. Om man är som mig och gillar att shoppa för att bli glad, snälla, slösa allt du har om du känner att du mår bra av det. Treat yourself!!
Ett sådant psykbryt fick jag idag. Vaknade och kände mig hatad av typ allt och alla, även fast det självklart inte är sant, men hjärnan spelar lite spratt med en ibland. Jag kände mig fullkomligt omotiverad till exakt allting, men tillslut tvingade jag på mig själv lite smink, och med lite menar jag fullface fucking cake that shit up makeup, och for in till stan där jag spenderade 5h av mitt liv för att komma hem med lite nya bebisar och en mycket gladare Elin.

Förlåt för USLA bilder, men orkade verkligen inte ladda batteriet till kameran...


SKOR FRÅN MISSÄY: 299kr.
Roffade dessutom åt mig det allra sista paret i storlek 39, så om du hade planer på att köpa dessa i den storleken inne på Missäy i Nordstan, Göteborg, så förlåt.


VÄSKA FRÅN ZARA: 199kr.
En ganska basic axelremsväska. Köpte den på Zara i Arkaden, Göteborg. Fina nitdetaljer och kedjeband!


Dela gärna med er om ni har skrivit något inlägg det senaste om saker ni köpt! Tycker att det är så kul att läsa.
PUSSAR!

Likes

Comments

God morgon på dig! Hur mår du?

Med väder som detta i Göteborg är det väl inte mer än rätt att tjata lite självuppskattning? Att bara påminna oss själva om hur betydelsefulla vi alla är? Jag tror starkt på att självuppskattning är något av det viktigaste i livet för att kunna vara glad. Att var och varannan dag ställa sig framför spegeln och beundra sig själv. Bara stå framför badrumsspegeln och älska varenda drag hos en själv. Att kunna gå ut och äta McDonald's 3-4 gånger i veckan eller mer för att det gör dig på bra humör, att kunna tappa upp ett bubbelbad som nästan svämmar över för att det får dig att koppla av. Ta dig friheten och slösa alla dina pengar på kläder och smink som du egentligen inte behöver, men som får dig på bättre humör. Bryt kontakten med folk som du själv känner att du mår bättre utan, inte på ett otrevligt sätt utan säg som det är fast med de bästa ordvalen du kan komma på. Du måste uppskatta dig själv, ditt eget värde. Lyssna på dig själv. Ditt välmående är faktiskt mycket viktigare än att göra andra nöjda, vare sig du tycker det eller inte så ÄR DU och DITT psyke viktigast och ska alltid prioriteras först.
För att du ska bli glad måste du uppskatta dig själv och sakerna livet erbjuder. Om du vill få straight A-s i skolan, men känner dig helt förstörd på vägen till skolan och under skoldagen..., är detta verkligen ett rimligt mål du har? Jag är en stark believer för att man ska ÄLSKA det man gör och det man vill nå. Om du måste gå igenom ett rent helvete för att göra dig själv nöjd, varför ska du utsätta dig själv för det? Nöj dig med betygen du får om du lägger ner den tid på skolan som inte gör dig helt överväldigad och stressad. Gör något som du verkligen älskar, något som får dig att må bra. You need to treat yourself, girl, på en helt annan nivå. Gå ut och gå i timtals om du tycker att det gör dig mer avkopplad, tappa upp 4 bubbelbad om dagen, sminka om dig 10 gånger om du finner det tillfredsställande. Förstår du vad jag menar? Du måste uppskatta dig själv.

Gör saker du älskar, UPPSKATTA DIG SJÄLV.

Väldigt flummigt inlägg, men det var verkligen ett "i hettans stund" - moment.
PUSS PÅ DIG.

Likes

Comments

Hej på dig, hur mår du?
Idag har det varit lite upp och ner för mig, men det känns äntligen som att mitt liv är på väg på rätt spår igen. Sover bättre, inga panikattacker, inte lika lättirriterad som jag var ett tag... Jag känner verkligen hur jag och min kropp börjar må bättre och bättre. Ens liv kan en dag bara rasa, gå i miljardtals bitar och man ser verkligen ingen mening med någonting längre. Fördelen med detta är att dessa bitarna går att fixa, det går att bygga upp dem på nytt, och ännu stabilare den andra gången. Man lär känna sig själv på ett sätt man inte gjorde innan. Man ser sina egna gränser, vad en själv klarar av. Man får (tyvärr) känna på hur det verkligen är att inte se någon mening med någonting alls och man får brottas lite med sina sömnproblem. Allt detta lär man sig och man kan reparera allting. När du har tagit dig igenom det här, det kan vara om två veckor, ett halvår, tre år eller imorgon, så kommer du vara så mycket starkare. Du klarar av vad som helst! Du är helt fantastisk.

I fredags och lördags jobbade jag på Summerburst här i Göteborg. På fredagen stod jag från 12-22 och på lördagen från 16-22:15. Sålde alltså mat inne vid Orion-området. Rätt så kul, lite stressigt men plånboken mådde desto bättre efteråt, haha.
Har sedan helgen gått runt i affärer varje dag för att hitta något fint till min fina pojkvön, Ado, som har blivit 18, men hittar ingenting. Antingen är allt slutsålt eller så har de slutat sälja vissa saker för gott. Ge mig tips på presenter kanske? Som gärna inte är slutsålda, hahaha...

Igår gjorde jag naglar då jag har träningsuppehåll i några veckor framöver, så får väl passa på när jag väl kan.
Imorgon står städa rummet på schemat och ta bilder på när jag testar lite olika ögonsminkningar!! Dessa bilder kommer förmodligen komma upp imorgon kväll!

Nu ska jag fläta mitt hår och ta lite brun utan sol för att sedan gå och lägga mig. Hoppas ni är lika skönt trötta som jag är och kommer sova lika gott som jag.
Vi hörs imorgon! PUSS❤


Likes

Comments

Contains affiliate links

Alltså. Det är 1 juni imorgon, för er som missat haha... Det innebär sommarlov för mig och trots det väldigt skiftande vädret här i Göteborg så är det väl inte mer än bara rätt att klicka hem lite söta kläder från Nelly? Bikinin, den röda toppen och dessa FÖR SNYGGA Adidas-skorna ska jag, med handen på mitt hjärta, använda så flitigt jag kan i sommar.

Likes

Comments

Godkväll allihopa! Mår ni bra idag?
31 maj säger kalendern, dags för nytt smink! Brukar rensa mitt smink varannan månad. Mitt smink brukar ändå inte hålla sig i mer än 2-3 månader, haha... Som i tidigare inlägg sagt, naturligt finns inte i mitt vokabulär och därför brukar mitt smink gå in i ljuset ganska omgående.
Idag var jag iallafall och köpte några nya produkter som jag testat flera gånger tidigare och som jag vet om att jag älskar. Dessa sminkprodukterna är inte heller så farligt dyra. Det är inte som när jag köpte min foundation från Too Faced och nästan gick hem och grät för fick pengarångest, haha... Det är för övrigt en foundation att rekommendera för er som gillar full täckning! Too Faced - Born this Way. Superbra, lite dåligt urval på nyanser kan jag tycka, men min funkar när jag är lite brunare på sommaren eller har några lager brun utan sol. Den kostar typ 340kr har jag för mig.

Idag köpte jag i varje fall 4 produkter som jag som sagt har testat innan och älskar!

1. Min absoluta favorit BB-cream från The Body Shop. Den blir din för 200kr och den hittar du HÄR. Jag har den i färgen 01!

2. En av mina favoritconcealers från NYX. Den heter "Gotcha covered concealer" och kostar endast 79kr. Jag köpte den i färgen 02 light, men ska gå till stan imorgon och köpa en ännu ljusare nyans för att ha under ögonen. Den ger medel till full täckning. Den är byggbar och du hittar den HÄR

3. NYX dipbrow pomade. Har testat dyrare såsom pomaden från Anastasia Beverly Hills, och helt ärligt föredrar jag den från NYX... Denna goingen har jag i färgen "Brunette". Har även testat "Chocolate" som är snäppet mörkare, men nu är det snart sommar, håret blir solblekt och jag behövde en nyans ljusare. Även den här kostar 79kr. Länk till produkten finns HÄR

4. Mina underbart älskade fransar. Dessa är mina absoluta favoriter. Det tillkommer ett lim som är väldigt bra, det håller, men tyvärr så reagerar inte mina ögon bra på det. I förpackning tillkommer också en borttagning! För 69kr går man runt festfin hela tiden! ÄLSKAR. Du hittar dessa HÄR


VI HÖRS SENARE! Kommer skriva ett inlägg runt 21:30 om min hudvård samt länka ALLA produkter! Puss på er❤


Likes

Comments

Godkväll på er ❤

Som jag nämnde tidigare idag så satsade jag på ett hårt pass på thaiboxningen, men vad tror ni händer? Efter uppvärmningen , alltså UPPVÄRMNINGEN, så känner jag bara hur mitt huvud börjar bränna, det börjar bulta och får lite halvkass hörsel. Exakt det här hände förra tisdagen, alltså för en vecka sedan, då vi hade fys och skulle stå 1 minut på händer mot väggen. Efter 5 sekunder bryter jag ihop för att det gjorde så fruktansvärt jävla ont i huvudet, och enligt mig är jag en person som tål rätt ordentligt med smärta. Jag avbröt iallafall fysen för min del och försökte dricka vatten, skölja mig med kallt, varmt, ljummet vatten, men ingenting hjälpte. Tänkte att det skulle gå över när jag och pappa satte oss i bilen påväg hem (jag och pappa tränar alltså i samma grupp), men icke. Det bultade lika jävligt hela vägen hem som ändå är en biltur på ca 15-20 minuter. Det blev inte bättre över natten heller, utan bultade lika mycket och brändes riktigt hårt i bakhuvudet. Under veckan blev det bättre, lite småont hit och dit, men tänkte att det var vanlig huvudvärk pga mina sömnproblem, men idag på träningen alltså... Jag frågade min tränare vad detta möjligtvis kunde vara, och hon svarade "Kan vara hjärnskakning, kan vara annat, kolla upp det omedelbart, allra helst redan imorgon, åk till en läkare direkt." Så ja... Imorgon står sjukhusbesök på listan, wiho...
Ironiskt nog så skrev jag ett jätteglatt inlägg för bara några timmar sedan om hur hårt jag skulle köra, att jag satsar på match så snart som möjligt och ditten och datten. Men, men... som det kan gå.
Konstigt nog har jag inte märkt av att jag har fått hårda slag mot huvudet, slagit i mig eller något sådant så vet inte alls vart denna huvudskadan kommer ifrån... Hoppas bara att det inte är allvarligt, men det får vi se och höra mer om imorgon!

Var rädda om er, godnatt!❤

Likes

Comments

Hej alla fina! hur mår ni?
Jag är på sjukt bra humör idag, lite småtrött, men vad gör det? Trots det halvtaskiga regnet i Göteborg ser jag fram emot en kväll fylld av thaiboxning med start 20:30. Satsar även idag på ett hårt pass precis som i söndags. Mitt mål med den hårda träningen, var från första början att gå match nu i juni, men jag jobbar, så det får väl bli att satsa på nya tag till hösten istället. Kul va? Min käre pappa däremot går match redan nu på lördag! Tyvärr så jobbar jag även då, så kommer inte kunna kolla på honom, verkligen hur synd som helst för det är hans första thaiboxningsmatch och hade varit så kul att kolla, visst?

Jag såg i varje fall en tjej här på Nouw som gjorde ett inlägg om hennes största drömmar i livet och tyckte att det var sjukt coolt, väldigt inspirerande och fick mig att börja tänka till. Jag frågade henne snääälllt om jag fick låna hennes idé, och hon sa att det var fullkomligt okej.
Vad är mina största drömmar egentligen?

 • Bli någonting inom thaiboxning. Jag vill att folk i Sverige ska känna igen mitt namn inom sporten. Thaiboxning är någonting jag brinner för och verkligen satsar på, klart jag vill visa upp mig själv inom sporten.

 • Utbilda mig till spa-och-hudterapeut och starta något eget företag inom just detta! Folk som känner mig vet att jag är JÄTTEINTRESSERAD av hudvård. Detta vill säga allt från smink till hårborttagning. Jag är som mest intresserad av ansiktsbehandlingar, massage och hudvänlig kosmetika. Detta är absolut någonting jag SKA utbilda mig till och kunna försörja mig själv på i framtiden.

 • Starta en egen fond för barn och kvinnor som är offer för trafficking i Sverige. Jag må bara vara 16 år än så länge, men trafficking är någonting som ligger mig extremt nära hjärtat. Jag blir så berörd av drabbades historier och har varit otroligt insatt i ämnet sedan jag vad 13. Trafficking är självklart ett uppmärksammat ämne, men det behövs mer kunskaper om den människohandel som sker i Sverige också.

 • Att vara frisk. Låter sjukt klyschigt och det är verkligen någonting alla säger, men ja. Jag vill vara fullkomligt frisk från sjukdomar.

 • Resa mycket. Då menar jag mycket, alltså jorden runt typ. Inte i länder som klassas som extremt osäkra, men jag vill utforska världen. Jag vill till fattiga länder för att se hur folket lever. Jag vill till länderna där trafficking är som allra värst för att med min framtida fond kunna hjälpa flickorna / kvinnorna där. Jag vill till de allra finaste stränderna på Bahamas bara för chilla och ta bilder på exakt allting och agera som en typisk turist.

  Snälla, gör ett liknande inlägg och kommentera här nedanför eller skicka mig ett meddelande så att jag kan läsa dina största drömmar, för det är så galet inspirerande.
  Ska bege mig mot min träning nu, vi hörs efteråt eller imorgon beroende på hur mycket jag tar ut mig på passet, haha!
  PUSSAR.

Likes

Comments