Godmorgon, ligger här i sängen med och drar mig för att gå upp. Har fodret hästarna och varit ute med Iris, hon sover och jag surfar runt på mobilen med en kopp kaffe. Planerna för idag är att först och främst hoppa in i duschen, sedan bege mig ut i stallet för att rida Mini.

Vi var och tränade igår så idag blir det lätt jogging och endast lösgörande arbete för att få bort eventuell träningsverk. När jag ridit henne så fixar jag allt i stallet, ska även städa ordning omklädningsrummet här hemma. Efter det ska jag hinna med en promenad med hundarna, slänga i mig något snabbt att äta innan jag beger mig mot jobbet vid halv 12.

Hade egentligen behövt åka till ridsport för att köpa ett ulltäcke att ha efter träning och tävling. Nu på vintern blir det så kallt då känns det skönt att dumma lägga på henne något som jag vet håller varmt, eftersom hon behöver stå ett tag i bussen innan vi är hemma.

Tänkte att jag skulle skriva en utvädring av gårdagens träning som förövrigt var den första för året. Hon var minst sagt pigg men bjöd på fantastisk hoppning. Vi la mycket fokus på markarbete och hur min position var. Vilket jag verkligen tycker är bland det viktigaste. Mini var hursomhelst fin och jag kunde sitta där, le och bara styra,, kändes skönt att vi gjort ett bra arbete under vintern hon och jag. Men somsagt så kommer ett enskilt inlägg om detta upp senare idag.

Nu, ska jag ta mig i kragen och vakna. Har mycket att göra och behöver vara effektiv så nu avslutar jag här!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej gänget och välkomna tillbaks till min blogg. Det har gått ett par år sedan sist vi hördes av, vilket har sina förklaringar till varför. Jag har nu valt att återuppta bloggandet med full fokus på min satsning inom ridningen. På min blogg kommer ni för det mesta få följa med mig i min vardag som består av jobb, träning och för det mesta en hel del djur.

Somsagt så har det hänt mycket på tre år. Vi bor idag utanför Kungsbacka på en hästgård, med får, hundar och hästar,- och vi stormtrivs. Älskar livet här på landet, möjligheterna som finns och nya dörrar som öppnats som lett till nya äventyr. Jag kommer även berätta hur det var att flytta från centrala Göteborg till landet. Tankar, känslor och en dröm som gick i uppfyllelse.

Jag kommer att uppdatera mellan en till tre gånger per dag beroende på vad jag har planerat den dagen, upplägget kommer vara att denna bloggen ska finnas till som en öppen dagbok dör jag kommer skriva mina tankar och värderingar, hur min dag varit och hur livet ser ut just nu, hur det är att bo på gård och vilket ansvar det medföljer. På min blogg är alla välkomna, oavsett ålder eller intresse.

Jag kommer skriva mycket om mitt liv här på landet tillsammans med min familj, mycket om hur utvecklingen med hästarna ser ut. Ni kommer få följa med på allt från min vardag hemma och hur det är på tävlingar. Hur min plan och mina mål det kommande året ser ut på både kort och lång sikt.

Detta var mer ett komma igång inlägg där jag berättar om vad planen bakom bloggen är och främst vart fokuset kommer att ligga. Hoppas ni gillade detta och att ni vill följa mig och mitt liv hör. Så ses vi snart igen,,

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder så har jag jobbat hela dagen idag. Och med jobb menar jag jobb i nya stallet.

Allt har målats och gjorts fint, och imon kommer de nya garderoberna in. 'vi ska även måla klart allt en sista gång innan det är helt färdigt. Sen är det bara att flytta in alla grejer, hehe... bara och bara är väl att ta i för det är sjukt mycket saker som ska flyttas. 

Förlåt för dålig uppdatering med det är väldigt mycket som händer just nu. Omänskligt mycket i skolan.. prov, inlämningar och läxor som ska göras färdiga. Flytten tar upp otroligt mycket tid och energi, samtidigt som det är otroligt roligt och spännande. Å sen ska jag hinna lägga tid på kompisarna och umgås md dem, vilket jag inte hinner med att göra. Så det är så mycket som ska göras, men så lite tid. Annars är allt bra, jag har varit och ridit Tom två gånger denna veckan. Vilket har varit otroligt roligt eftersom jag aldrig ridit han innan.  Han var sjukt häftig att rida och väldigt rolig. Så detta kommer bli jättebra nu när jag kommit igång med ha också. 

Imorgon är planerna att åka till gården och montera upp alla garderober och hyllor, samt måla allt en gång till. Sen ska jag ägna hela kvällen åt plugg.... JÄTTEKUL. 

Hoppas ni får en bra lördagskväll :) så hörs vi imorgon.

PUSSPUSSPUSS


Likes

Comments

❤️❤️


Likes

Comments

So much love 

I dag har jag haft denna lilla skritten i 1år. Det känns som om det har gått väldigt många fler år, tiden har bara runnit iväg. 
Jag har haft det så otroligt roligt med denna ponnyn!! MIN FINASTE.


Men... som sagt är det 1 år sedan jag sålde TG. Det kan göra ont ibland när jag tänker tillbaks på hur otroligt skoj vi hade det, med eliten och allt.. men allt har sitt slut. Hoppas du har det bra hos söta Emilie. 

Miss u

 

Likes

Comments

Dagar uppskattas alltid!!!
Nu sitter jag och väntar på bussen som ska ta mig hem. Jätte skönt!!
Ni ska jag hem och äta, för att sedan ta mig upp till stallet för att fotografera Chief! Vi ska ut i skogen och ta lite bilder på han som jag sedan ska förstora och sätta upp i nya rummet, och några i stallet!
För övrigt om ni undrar så laddade jag över alla mina bilder på datorn så har inga bilder kvar på mobilen!!!!! Därav de tråkiga bilderna...

Kan ge en lite sneak-peak ikväll;)
Pusspuss

Likes

Comments

För att jag inte bloggar varken igårkväll eller något idag... Jag har iallafall spenderat min dag på gården. Vi målar och gör rent i boxarna. Kul när man ser vilken skillnad det blir. Gårkvällen spenderades med Jennifer! Alltid lika kul!!!

Nu om några timmar ska jag åka upp till hästen och rida. Sen ska jag hem och bada bubbel, och ha ett litet hemmaspa för att dämpa söndagsångesten som saknat smyger fram...

Vi hörs sen puss!!!

En liten smygtitt på vad som händer i ett utav stallen just nu!

Likes

Comments

Nu är det säsong för älgjakt och det är under den tiden på året det händer mest olyckor till häst. Att älgar skrämmer hästarna, eller att det till och med kan gå så illa att jägarna ser fel och skjuter en häst istället. Så det är otroligt viktigt att tänka på när man rider ut, och vad man har på sig.

Just nu är jag och Chief ute i skogen, och det är ett blått täcke som gäller för att synas ordentligt.
Om någon halvtimme kommer mamma och hämtar mig i stallet, för att sedan åka till gården.
Så vi hörs när jag kommer dit!! PUSS

HEHE lite direktuppdatering från skogen här:)
Likes

Comments

Godmorgon kära ni. Idag är det en ny dag, och det innebär nya tag och nya möjligheter.
Jag vaknade nu och ska snart skynda mig upp till stallet för att rida och gör klart alla sysslor där. För att senare kunna åka till gården och fixa ordning där. Jag tänkte lägga ut lite bilder när jag är där, så ni får se skillnaden mellan nu när allt byggs om. Och om 3 veckor då vi flyttar vi!!
Tiden går så fort, hinner knappt med att tänka längre. Och jag har FORTFARANDE inte börjat packa...
Bra jobbat där. :)

Planerna idag är först att

åka till stallet och rida

åka till gården och städa, samt fixa ordning där

komma hem, och åka direkt till Jennifer

och sedan  bara vara med henne

 

Likes

Comments

Är något jag ofta tänker på. Undrar ofta hur det skulle bli om alla skulle slå in? Hur mitt liv skulle se ut! Vad som skulle förändrats i de och vilka människor skulle finnas med.
Jag drömmer oftast om saker jag vet kommer hända eller slå in, såsom att jag kommer få satsa på mina hästar, och att allt kommer gå bra med dem. Att någon gång hitta den perfekta pojkvännen som kan respektera mitt liv och mitt intresse! Och framförallt att jag vill dö lycklig, och då kommer vi åter tillbaks till samtalsämnet lycklig. När är man egentligen lycklig och vad innebär det att vara det? Lycka kan beskrivas på så många olika sätt med så många olika ord. Oftast betyder lycka olika från person till person, vissa tycker att man är lycklig för stunden. Att allt är helt perfekt i liv just nu, även om det väldigt sällan är så. För det finns alltid något/eller några saker som kan förbättras. Så det är sällan man är helt lycklig. Man måste alltså lära sig se skillnad på lycklig och att bara vara väldigt glad. Ett exempel på när lycka används fel är när det gick bra på förra matteprovet? Eller dagens träning med hästen gick bra, man blir så glad och känner sig så lycklig, för man gjort en bra prestation och att man verkligen pluggade, och det visade resultat. Men det är egentligen bara något man är just då, just för stunden. För nästa Metteprov, eller nästa träning går inte alls liks bra som den veckan före, och jag känner mig inte alls lika nöjd och glad, utan man känner sig nästan lite olycklig och nerstämd. Så för mig, om mina tankar kring hur ordet lycka används, så är det helt fel.
För mig är lycka något man har långvarigt, det är något man länge kämpat efter att få eller uppnå, något man länge velat ha och slutligen får, så som när man uppnått ett större mål man haft tillexempel, eller att man får ett resultat av ett jobb med under en längre tid kämpat med.
Jag har långe velat ha en häst eller få chansen att hålla på med hästar, alltså velat ha dem i min vardag under en längre period innan jag fick det. Det har varit min högsta dröm och mitt största mål att få ha. Och när det slog in för mig, blev det lycka. Just för att det har varit något jag längtat efter såsåså länge, så när det äntligen slog in. Slog största drömmen i mitt liv in och jag hade äntligen uppnått ett stort mål i mitt liv, som också förändrade hela min livsstil.


Lycka för mig är också att jag kommer otroligt bra överens med min familj, vi har alltid kul och vi upplever saker tillsammans som gör oss lyckliga. Alltså vi gör varandra lycklig, vi mår bra av varandra och det är så det ska vara. 
Jag är även lycklig när jag är med kompisar som tillför glädje och energi, inte "kompisar" som tar energi och gör en låg och ledsen, men vem vill egentligen umgås med en sådan kompisar? Ingen tror jag, men vissa personer är väldigt duktiga på att lyckas påverka på ett speciellt sätt, som gör att man inte märker det förens det är försent.. Och då är man redan sårad. Och de personer ska man bara helt ta bort kontakten med. Klipp allt, instagram, Facebook, allt. Alla sociala medier och all kontakt med personen. För den har inte någon som helst rätt till att såra. Och framförallt, visa att du är bättre och sjunk inte lika lågt som den.

Mina mål som är större just nu är att kunna ta mig igenom svåra tider och inte visa mig svag. Utan stå på mig och visa alla vem jag är och att jag äger.

Min dröm just för stunden är att verkligen lyckas med mina hästar. För det är verkligen något jag brinner för! Det är ingen hobby längre, utan en livsstil som jag hoppas kunna fortsätta leva så länge jag lever. Det är min dröm.

Jag vill lyckas med något stort i framtiden.
Vad det än är, vill jag hålla för mig själv ett litet tag till iallafall! Bara så jag har ett mål som bara jag vet, och som bara jag kan sträva efter att uppnå.

Jag ska ta mig igenom skolan som en dans på rosor. Alltså göra mitt bästa för att lyckas att göra så gott ifrån mig som möjligt. Inte bara för min skull, utan för jag vill göra mina föräldrar stolta, och bevisa för dem, som ett tack för de dem gett mig, så ger jag de tillbaks till dem. Att jag sköter skolan. Vilket är de enda dem begär från mig. Att uppföra och försöka göra mitt bästa.

Jag ska på något sätt tacka mina föräldrar för allt dem gett mig. Och visa för dem hur mycket jag älskar dem, och hur jäkla mycket dem betyder för mig. Min största inspirations källa, och mina största idoler någonsin.

Jag tänker alltid vara mig själv, vad som än händer så tänker jag alltid stå för vem jag är och stå för vad jag tycker och tänker, jag är en person som inte tål osanning, såsom falska människor och skitsnack. Jag vill behandla andra så de behandlar mig, jag är en person som är otroligt mån om personerna jag älskar och jag gör allt för att dem inte ska bli sårade eller skadade av någon annan. För att se dem ledsna eller se någon är dum mot dem, det svider mer än om någon skulle hoppar på mig direkt. Även om det är jag som får tar smällen i slutändan så är det värt varenda slag. Det visar bara vilka som är ens riktiga vänner, och vilka som inte är det.
Jag lyssnar sällan på skitsnack och struntar oftast i vad folk säger om varandra. Jag vill ge personen en chans att visa mig vem hen är och vill skaffa mig en egen uppfattning. 
Att stå och ljuga eller vara falsk mot någon? Är inget man kommer någon vart med.
Utan man kommer längst om man talar sanning, för falskhet är bara en riktigt dålig förklädnad, i hopp om att täcka osäkerheten imon dig.
DU ÄR FIN SOM DU ÄR.
Var dig själv, det kommer man alltid längst på.

Jag ska sluta vara så godtrogen till allt och alla, speciellt så måste jag sluta att bara försöka se det positiva inom folk, för att ge personen en chans. För den enda som blir sårad i slutändan ändå, är jag själv.
Utan man brukar se ganska snabbt vilka som är ens riktiga vänner, och vilka som inte är det.


Detta är några av mina större mål/drömmar som jag har just nu, självklart ändras dem med tiden och det kommer nya . Och när jag nått dem så kommer jag sätta upp nya som blir ännu lite svårare att nå. Just för att jag är som lyckligast när jag nått dem.


Så nu till mina frågor som jag vill ställa till er.. Och tänk nu efter noga innan ni svara, på vad ni faktiskt tänker kring dessa frågor:
Vad är era drömmar/mål med livet?
Vad betyder lycka för er, och när kan man säga att man är lycklig? 
Och hur ska en bra vän vara enligt er? Hur skulle ni beskriva er själva som en bra vän? 


Tänk på vad du gör/säger innan det är försent, för personen du säger det till kan ta åt sig och bli ledsen. 

Likes

Comments