De första tre dagarna på min resa längst östkusten spenderade jag i Cairns. Jag bodde lite utanför så hann inte se så mycket av själva staden men det gjorde mig ingenting. Första dagen åkte jag på The Waterfall tour.

Vi stannade vid utkiksplatser och sa "wow"i munnen på varandra. Här är jag vid Haleys point, mycket fint.

Nästa stop var the Cathedral Fig Tree. Jag var så taggad för detta är trädet James Cameron använde som inspiration till the tree of souls i Avatar.

Det var helt fantastiskt. Jag var så fascinerad av alla rötter och hur stort det var. Det hade behövts ca. 25 personer flr att göra en ring runt trädet och det är ca. 50 meter högt.

Helt plötsligt kommer det en gullig tant i rullator och lyssnar på när vår guide berättar om trädet. Sån jäkla powertant alltså. Bara dra ut med rullatorn i regnskogen sådär en lördagsförmiddag.

Vi fortsatte genom regnskogen och Mother Nature fortsatte imponera.

Sedan hittade vi en del av ett träd som vi testade att gunga på. Var inte jättebekvämt:)

Första vattenfallet vi besökte var Milla Milla falls. Där har de filmat schamporeklamen där en tjej står och tvättar håret i ett vattenfall och slänger med håret lite fint. Så skulle vi också göra och här är mitt försök. Vrid på huvudet för jag kan inte rotera bilderna i telefonen.

Ytterligare en utkiksplats. Naturen runt Cairns är helt otrolig.

Det andra vattenfallet var inte riktigt lika imponerande som det första, dock var vattnet varmare här.

Hittade en liten vän

Avslutar med en bild på vår lilla grupp. Vi var mellan 19 och 71 år gamla och hade väldigt kul ihop. De äldre höll låda och vi yngre skrttade så vi grät till deras historier. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments