Har spenderat två dagar i Brisbane nu. Började med att stöta på två svenskar i lobbyn på hostlet. Sedan kom vi fram till att vi bodde i samma hotellrum så jag drog med dem ut på äventyr i Brisbane. Joel och Martin ifrån så långt upp i norrland att jag inte ens kommer ihåf vad stället hette. Lovar att de hade legat i sängen hela kvällen om jag inte dragit med dem ut.

Vi turistade och killarna klagade hela tiden på att vi snart gått två mil. Vi gick faktiskt två mil i slutändan men inte de första tio gångerna de sa det :-)

Vi hittade Botanic Gardens där det fanns ödlor ÖVERALLT. De skrämde livet ur Joel och jag och Martin skrattade. Dessa var skitsmå jämfört med de vi såg på Fraser. Detta poängterade jag tydligt vilket skrämde Joel ännu mer eftersom de inte har varit där än. Behöver jag säga att jag skrattade ännu mer då?

Helt slutkörda norrlänningar efter vi gått säkert TVÅ MIL. Fast egentligen var det knappt en.

Det blev mörkt och Brisbane blev färgglatt. Vi styrde våra steg mot hjulet. Efter mycket om och men fick vi upp Joel i det. Väl uppe skrattade jag ännu mer för Joel släppte verkligen inte händerna från plattan vi satt på. Enda gången han släppte var när han skulle rotera lite men då tog han tag i sitsen snabbt igen. Jag grät av skratt. Innan vi skulle upp i hjulet fick vi även ta turistbilder (som de sedan säljer dyrare än vad själva hjulet kostar). Fotografen ber oss säga "hi" och Martin brölar "hi" så högt han kan. Bilden blev två leende killar och en gapskrattade Elin.

Dock fick jag tillbaka efter allt skrattande åt Joel. När vi gick ifrån hjulet tillbaka till stan gick vi igenom stranden och lagunen. Där fanns det fladdermöss i ett träd vilket skrämde oss alla tre. Plus en skitstor äcklig råtta på ett tak. Lovar att den var muterad eller något. När vi står under trädet där fladdermössen var (varför gjorde vi ens det, det var ju dödsdömt redan från början) så trillar något från trädet ner på min axel. Jag gallskriker för jag tror att en fladdermus gick till attack eller något och sprang iväg. Detta resulterade i att killarna också blev skiträdda för att jag skrek. Martin tog av sig kepsen och vevade runt sig samtidigt som han sprang. Efterråt blev det ett helt hysteriskt gapskratt för vi måste sett jättedumma ut. Vi gick därifrån så fort vi kunde i jakt på en bar. Allt var stängt så vi delade på vinet jag hade kvar. Det var inte mycket men det räckte. Vilken jävla stad alltså. Har varken skrattat eller varit så rädd på riktigt länge.

Dagen efter åkte Joel och Martin norrut och jag gick på en shoppingrunda. När jag kommer tillbaka till rummet träffar jag Simon och Morritz som jag träffade på Fraser island. Vi gick till Vapiano och åt carbonara. Mycket trevligt. Idag åker jag tillbaka till Sydney och spenderar natten hos Emelie och Jonathan för i morgon hämtar jag Annie och Lisa ❤❤❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments