Äntligen är dagen kommen?! Direkt efter skolan skjutsar pappa mig till Alvesta där jag ska ta tåget mot Sthlm och Ed Sheeran?! Kan ej beskriva lyckan. I Stockholm möter jag Eve och Samuel på globen för livets konsert. Ed är mannen som sätter ord på det som egentligen inte kan beskrivas med ord? Ser framemot denna korta visit. Eftersom att jag lider av stressyndrom åker jag hem igen på fredagen för att hinna upp och jobba på lördagen.

Ska sova hos Johan och på fredagen ska vi förhoppningsvis hinna med lite shopping och Pom & Flora?!

Vi hörs där!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lyckan är enorm när solen hittar till Ljungby. När detta inlägg publiceras sitter jag inte på möjligheternas skola däremot är jag och gör den berömda halkbanan? Är jag töntig om jag påstår att jag är nervös? Men snälla hur mycket kan gå fel? Allt löser sig , som man brukar säga?

Är det inte lustigt hur ens humör förändras när solen kommer till Svergie. Jag klagade i måndags att solljus gör mig trött haha? ( OKEJ deppig människa) Kom på mig snabbt med att inse att det inte stämmer? Solen gör mig gladare och allting känns 100 gånger enklare att genomföra?

Längtar till sommarens sena nätter, glassar på glasstorget och inte minst sagt att inte känna några krav. Ge mig mer sommar.

Likes

Comments

Till alla er som undrar varför min våffla är missfärgad. Här mina vänner är svaret. Mamma gjorde det briljanta valet att välja en marängswish våffla med extra allt. Jag däremot valde en blåbärsvåffla med lemon-curd och blåbärsglass. Förövrigt ska dock sägas att min våffla var supergod? Våffeldagen ska firas på riktigt. Väljer våffla framför pannkaka alla dagar i veckan? Vad tycker ni? Känner ni skillnad? Onödig fråga kanske men men haha.

Alltid mysigt att ta en tripp med mor. Fint väder och go fika? Perfekt kombo

Likes

Comments

Förra helgen vankades det fest i Skytte här i Ljungby. Clara bjöd på förfest och kvällen var väll kul? Eller ja den var helt okej i vilket fall. Håll med mig om vilka babes på bild ovan? Det var kvällens höjdpunkt som alltid. Förfesten. Även denna helgen var det fest. Denna gången var det min klass Ek15 som höll i trådarna. Tog dessvärre 0 bilder. Eller med andra ord 0 bilder som kan visas upp på denna blogg haha. Hade över förväntan roligt verkligen. Somnade därefter gott hos Hanna T med Felicia. På lördagen pendlade jag mellan liv och död men det är en annan historia haha..

Likes

Comments

Tro det eller ej men med tanke på vårt pågående FN-spel har jag läst på en hel del på och fått betydligt mer kunskap om vår miljö. Att äta vegetariskt är inte bara bra för din hälsa utan för hela vår miljö. Ganska intressant och häftigt skulle jag påstå. Hur så små saker kan ha så stor betydelse på en hel värld?

I vilket fall testade jag ett nytt recept ikväll och med tanke på rubriken kanske ni kan räkna ut att rätten var vegetarisk. Blev positivt överraskad och rekommenderar detta receptet starkt! Köpte nämligen bönpasta igår när jag och mamma var på Ica. Ett vagt försök till att jag ska försöka minska på gluten då det visats sig att jag är känslig mot det. Hittade detta receptet av en ren slump på förpackningens baksida? ( De recept man oftast bara läser och sedan aldrig tar till sig)

Receptet hittar du HÄÄR! (Använd vilken pesto du tycker bäst om. Jag valde den helt vanliga gröna)


Likes

Comments

“Elin det är så bra med dig för du är som alla andra och så vanlig. Man vet var man har dig för du sticker inte ut i mängden. “

Skulle du ta det som en komplimang om någon sa det till dig?

Mobbning är ett fenomen som funnits i alla tider. Kalle som blev utsatt för att han älskade färgen rosa eller Anna som aldrig kunde säga ett ord utan att stamma.

Dagens mobbning har fått annat utryck.

Vi är i vuxen ålder allt duktigare på att uppmärksamma människans individuella rätt- rätt till att älska vem man vill- rätt till att se ut som man vill och inte minst sagt -rätt till att vara den man är.

Varför blir då Kalle utsatt för att han älskar färgen rosa? Eller varför vågar Anna knappt öppna munnen?

Sveriges “lagom” är ett uttryck du säkert hört förut? Är problemet att vi blivit allt för låsta kring att ingen ska få sticka ut. För “Elin det är ju så bra med dig för du är som alla andra och så vanlig. “

Men alltså ordet lagom- vad kommer det ifrån? Vad vill vi egentligen förmedla med uttrycket? Har lagom samma betydelse för mig som för dig - som för alla andra?

Vad går gränsen för att sluta vara “lagom” är det när du är längst i klassen, när du har annan hudfärg än resterande eller är när du helt enkelt vägrar rätta dig efter det redan väl utmarkerade ledet.

När jag var jag var liten och gick i grundskolan var allt jag visste att vara alldeles precis “lagom”. Jag bodde i ett litet samhälle där alla kände alla och alla visste allt om alla. När mina syskon flyttade till storstan var det givet att jag skulle hälsa på. Jag höll min syster hårt i handen spatserandes längs Stockholm Centralstation. “Elin titta inte sådär” “Elin vänd dig inte om”. För det var precis vad jag gjorde - jag vände mig och tittade gång på gång, på gång . Det stack liksom i ögonen på mitt “åttaåriga” jag.

I ett hörn stod två tjejer och pussades, kan du tänka dig två tjejer?

Lite längre bort kom en hel familj där alla tjejer bar en slags sjal runt huvudet? Jag kunde inte förstå varför och fortsatte rent ut sagt att stirra.

Förra veckan spatserade jag återigen längs Stockholms Centralstation. Denna gång höll jag inte min syster hårt i handen. Däremot höll hennes 4 åriga son Hjalmar min hand hårdare än någonsin. Jag fick nästintill släpa honom framåt. Hans huvud var djupt nedsjunket och han envisades med att ta av jackan trots att det var minusgrader. Jackan var ju hans favorit som han fått av mormor för att det var den enda i butiken som han ville ha.

“Men Elin, den är ju rosa alla på förskolan säger att jag är bög om jag har en sån. De skrattar åt mig”

Jag blev liksom stum. Vad svarar man en liten kille med gråten i halsen som är förtvivlad över färgen på hans jacka.

“Hjalmar vet du vad ordet bög betyder?”

Jag fick snabbt svaret:” Nej.. Det vet jag inte Elin.”

Troligen visste ingen på hans förskola betydelsen av ordet. Kanske hade de snappat upp ordet av de äldre barnen eller rent utav under ett klipp på Youtube.

Varför är vi så duktiga på att i vuxen ålder klyschigt säga saker såsom: “Var dig själv alla andra är redan upptagna”

Varför för vi inte över detta på barnen redan på förskolan?

Att jag stirrade på de lesbiska paret handlade om okunskap och varför Hjalmar blev retad för sin rosa jacka handlade återigen om okunskap. En okunskap som i värsta fall växer sig djupare och sätter spår genom hela livet.

Okunskap är grunden till missnöje. Missnöje är grunden till ilska, våld och hat.

Okunskap är i grunden rädsla för det som för dig inte anses lagom och normalt.

Med detta anser jag inte att det är fel att en kille bär blå och att en tjej bär rosa. Min avsikt är att det helt enkelt inte spelar någon roll vilken färg ett barn vill bära.

“Men Elin, om allting plötsligt skulle bli så normalt skulle samhället tappa sina normer. Det skulle inte annat än och leda till kaos och kulturkrockar”

Är vi så rädda för vad som komma skall?

Är vi rent av rädda för en förändring- att allt inte längre ska vara såsom det alltid varit. För återigen “ Elin det är så bra med dig för du är som alla andra och så vanlig”.

Främlingsfientligheten runt om i vår värld är högre än någonsin. Vi diskuterar, debatterar och propagerar hur vi ska lösa den enorma flyktingkrisen. I samma stund

växer sig SD:s valrörelse starkare och Trump blir vald till president- hallå? Ja ni hör ju själva?

Barnen är framtiden. En helt ny generation med nya sätt att tänka och leva.

Vill vi att Hjalmar på 4 år - år 2060 fortfarande ska vara förtvivlad över färgen på sin jacka? Eller vill vi att hatet mot invandring och mångkultur ska fortsätta att öka?

För mig är svaret helt självklart: “NE! Det vill vi såklart inte. “

Kära läsare, föräldrar och lärare: Låt barnen bli den nya generationen med ett nytt sätt att tänka och leva. Uppmana till det annorlunda och inte minst sagt- var en förebild. Bekräfta, lyssna och försök alltid att förstå.

Låt alla barn få höra:

“Elin det är så bra med dig för du är inte som alla andra och så vanlig. Man vet vart man har dig trots att du sticker ut i mängden och det är din bästa egenskap”.

En krönika som jag nyligen skrev i skolan. Känner att den passar in på dagens ämne och blir mitt bidrag till rocka sockorna- för att det är mer än OKEJ att vara annorlunda.


Likes

Comments

I Lördags kväll var det dags för finalen av Melodifestivalen , är alltid samma känslan kring det. Spelar ingen roll om man är liten eller stor, stämningen är densamma tycker jag. Becka hämtade mig i Ljungby så köpte vi med Sushi därefter hämtade vi Moa och Evelina och bar av mot Becka och Tannåker. Vi gick hårt in för denna mello kväll och tippade hur resultatet skulle bli. Kan ju säga att vi alla 4 var förvånade över resultatet? Samma fråga varje år : Vann rätt låt? (läs med sliskig röst) haha jag tippade på Wiktoria GRL PWR rakt igenom.

Evelina fick en kompisbok i 18 års present , ni vet en sån man hade när man va liten? VARFÖR slutade man använda det, är ju supermysigt?! I vilket fall fyllde vi i den allihopa . Sedan somnade jag som en sten och idag har jag och Mamma övningskört i ca 5 h haha. En månad to go peppa peppa

Likes

Comments

​Precis som jag citerade på insta 4 damer spotted @ något jag tror kallas afternoon tea #kajsa91år.

För att fira att Kajsa tog ännu ett år in i vuxenlivet besökte vi Tofta Holm och deras Afternoon tea. Har aldrig känt mig mer mogen men vad trevligt det var. Fanns massvis av olika sorters teer och scones i mängder. Förövrigt var vädret på topp och det höjde stämningen ännu mer. Ett hett tips om man vill unna sig något extra <3

GRATTIS KAJ

Likes

Comments

Detta inlägget skulle publicerats i fredags , men eftersom att jag är en människa utan koll glömde jag trycka på publicera ;-) Fredagen blev intensiv dock väldigt produktiv! I skolan skrev vi klart vår resolution inför FN rollspelen vilket kändes väldigt skönt. Bästa känslan när man bockar av stressmoment haha!
Direkt efter skolan begav sig två roddys arbetare till lilla hembageriet. Var så välbehövligt på alla sätt och vis. Fina Nina<3 Därefter var jag på spinningen med Elin vilket verkligen var över förväntan. Inser varför alla vs modeller är stammisar på dessa pass med tanke på benmusklerna som skapas haha. Kvällen avslutades mindre fitspo hos Hanna med massvis av godis och soffhäng. Bästa <3

Likes

Comments

Imon är det fredag och helgen är mer än efterlängtad, men ännu kan man icke pusta ut. Först ska ett matteprov skrivas sen tar jag helg. Min torsdagskväll spenderades med lite matte-mys @jackielu . (finns på insta under namnet: @jackiieluu ;-) Mycket trevligt dock inte så produktivt men vad gör det när man har trevligt sällskap?

Ser verkligen framemot denna helgen . Har massvis med kul att se framemot. Drar och fikar med Nina imon efter skolan, därefter ska jag på spinning med Eliger och kvällen spenderas hos Hanna T med ett ännu oklart gäng haha. På lördag ska vi fira Kajjan på Tofta Holm och sedan är det mello och bastu hos Becka<33 YES

För övrigt tycker jag att samtliga bör prova knäckemackorna på bild. Detta är min mellis ca 3/5 dagar. Leksandknäcke, philadelphiaost mosad avokado och massvis av chiliflakes. (Serveras helst med 10 koppar kaffe)


Likes

Comments