Som jag skrev i söndags så hade jag en observation inplanerad i onsdags. Det blev inte alls som jag trodde. Jag trodde innan att det skulle vara läskigt och stelt men det var det inte. Vi satt vid ett bord, fikade och kollade på människorna runt omkring oss. Det var till och med småmysigt.

På kvällen "bakade"/gjorde jag och Elsa årets pepparkakshus. Det blev väldigt mycket glasyr och väldigt många smakprov på glasyren haha. Himlen var även väldigt fin.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den tredje boken av Lars Kepler: Eldvittnet. Även denna bok handlar om Joona Linna eftersom att det är en serie med fall som han löser. Denna läste jag ut på en och en halv vecka.

Eldvittnet börjar med att en flicka och en vuxen kvinna blir mördade på ett behandlingshem i mittersta/norra Sverige. Samtidigt som utredningen på morden börjar är Joona under en internutredning i södra Sverige. Trots internutredningen åker han till platsen där morden skett men som observatör. Helt plötsligt rymmer en annan av tjejerna på behandlingshemmet och skumma saker börjar hända.

Dessa böcker är deckare och är väldigt lika när det gäller genre eftersom det är just en serie. Jag ger denna bok 4.5 av 5 ugglor eftersom att den är väldigt spännande hela tiden och det uppkommer hela tiden nya problem och vändpunkter som måste lösas. Jag rekommenderar denna till er som gillar deckare, kriminalromaner/serier och som gillar de tidigare böckerna i serien.

Likes

Comments

I lördags köpte jag ett kakpaket för 10:- som jag la i min hjärtskål. Jag tycker det ser så gulligt ut! Ett plus är att det är gott också. Det har även blommat ut fler blommor nu. Nu när jag skriver så har tre blommor blommat och det är en kvar.

Likes

Comments

Igår körde jag och Maria hårdare än vad vi brukar på gymmet. Vi började med 30 minuter på löpbandet (för denna bild gick jag långsamt för vi hade tänkt sluta efter 25 minuter men vi ångrade oss haha), sedan körde vi 3x12 på alla armmaskiner på gymmet, sedan 3x30sek planka och 3x20 sidositups (10 på varje sida 3 gånger).

En bild från i fredags med Rebecka. Vi doppade frukt i nutella och hade filmkväll. (Försökte göra lite nyttigare fredagssnacks men blev även några kakor haha).

Likes

Comments

Måndag: Ingen friskvård & hälsa, se på Criminal Minds

Tisdag: Svenska inlämning, träna med Maria, ansiktsmask

Onsdag: Ledarskap & organisations inlämning, sociologi observation

Torsdag: Träna med Maria, se på Wahlgrens värld med familjen, ansiktsmask

Fredag: 50% seminarium i gymnasiearbetet

Lördag: Barnvakt

Söndag: Städa, se på Hellenius Hörna, ansiktsmask, träna

Likes

Comments

Den andra boken i Lars Keplers serie om Joona Linna heter Paganinikontraktet. Denna läste jag ut på lite mindre än två veckor.

Boken handlar om en man som tagit självmord samtidigt som de (polisen) hittar en död kvinna i en båt. De vet inte vad som har hänt med den döda kvinnan på båten men det är något skumt med det. Snart får de även veta att det var två stycken till på båten, men de är försvunna.

Dessa böcker är kriminalromaner som alltså är deckare. De är väldigt spännande och det händer mycket saker hela tiden. Jag tycker dock att den första boken (hypnotisören) var mer spännande och nästan lite mer läskig. Jag rekommenderar denna till er som gillar deckare och även deckarserier. Jag ger boken 3.5 av 5 ugglor eftersom att boken var spännande men inte lika spännande som jag hade velat.

Likes

Comments

I tisdags tror jag det var så hade två av mina blommor blommat! Tror dock att jag har skrivit fel i ett tidigare inlägg. Det ser ut som en Hyacint och inte Amaryllis. I alla fall så luktar den jättegott och är fin bredvid min lilla tomte.

Likes

Comments

Nu är det lite mer än två veckor till jul och det är sjukt mysigt hemma hos oss. Vi har tagit fram julgranen och har flera julklappar under den. Vi har även röda gardiner överallt, stjärnor i fönstren, och det börjar äntligen kännas som att julen snart är här. I helgen hade vi glöggkväll med några vänner till familjen och vi har julmusik på hela dagarna. Det enda som saknas nu är julen och jullov (plus att jag måste köpa några julklappar).

Likes

Comments

Som ni vet så är jag extremt dålig på att ta hand om blommor. Jag har varit nära att både vattna ihjäl och torka ut blommor genom åren. Just nu har jag fyra blommor i mitt rum som jag vattnar en gång i veckan. Orkidéen som jag fick av mina fina vänner när jag fyllde 18 år (tror jag fick den då) hade jättefina blommor när jag fick den men sedan har jag trott att den varit nära att dö i några veckor. För en vecka sedan kom mamma in i mitt rum och sa "Men Elin! Orkidéen har fått knoppar!". Jag hade inte sett det innan hon sa det och det känns som att jag ska få ett litet barn haha. Blomman jag trodde hade dött har fått knoppar!

Likes

Comments

December. Den kallaste och mysigaste månaden i Sverige. Jag har inte julpyntat mer än så här i mitt rum. En liten gullig grå tomte och en fin amaryllis. Under denna månad har jag hittills druckit massor med te, läst tidning, tränat en hel del och läst väldigt mycket.

Jag fotade dessa bilder för någon dag sedan och vet inte vilken färg amaryllisen kommer att vara eller hur den kommer se ut när den slår ut men idag är den lite närmare att blomma än på bilderna. Det är så roligt att se hur en blomma förändras dag för dag.

Likes

Comments