View tracker

Den andra boken i Lars Keplers serie om Joona Linna heter Paganinikontraktet. Denna läste jag ut på lite mindre än två veckor.

Boken handlar om en man som tagit självmord samtidigt som de (polisen) hittar en död kvinna i en båt. De vet inte vad som har hänt med den döda kvinnan på båten men det är något skumt med det. Snart får de även veta att det var två stycken till på båten, men de är försvunna.

Dessa böcker är kriminalromaner som alltså är deckare. De är väldigt spännande och det händer mycket saker hela tiden. Jag tycker dock att den första boken (hypnotisören) var mer spännande och nästan lite mer läskig. Jag rekommenderar denna till er som gillar deckare och även deckarserier. Jag ger boken 3.5 av 5 ugglor eftersom att boken var spännande men inte lika spännande som jag hade velat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I tisdags tror jag det var så hade två av mina blommor blommat! Tror dock att jag har skrivit fel i ett tidigare inlägg. Det ser ut som en Hyacint och inte Amaryllis. I alla fall så luktar den jättegott och är fin bredvid min lilla tomte.

Likes

Comments

View tracker

Nu är det lite mer än två veckor till jul och det är sjukt mysigt hemma hos oss. Vi har tagit fram julgranen och har flera julklappar under den. Vi har även röda gardiner överallt, stjärnor i fönstren, och det börjar äntligen kännas som att julen snart är här. I helgen hade vi glöggkväll med några vänner till familjen och vi har julmusik på hela dagarna. Det enda som saknas nu är julen och jullov (plus att jag måste köpa några julklappar).

Likes

Comments

Som ni vet så är jag extremt dålig på att ta hand om blommor. Jag har varit nära att både vattna ihjäl och torka ut blommor genom åren. Just nu har jag fyra blommor i mitt rum som jag vattnar en gång i veckan. Orkidéen som jag fick av mina fina vänner när jag fyllde 18 år (tror jag fick den då) hade jättefina blommor när jag fick den men sedan har jag trott att den varit nära att dö i några veckor. För en vecka sedan kom mamma in i mitt rum och sa "Men Elin! Orkidéen har fått knoppar!". Jag hade inte sett det innan hon sa det och det känns som att jag ska få ett litet barn haha. Blomman jag trodde hade dött har fått knoppar!

Likes

Comments

December. Den kallaste och mysigaste månaden i Sverige. Jag har inte julpyntat mer än så här i mitt rum. En liten gullig grå tomte och en fin amaryllis. Under denna månad har jag hittills druckit massor med te, läst tidning, tränat en hel del och läst väldigt mycket.

Jag fotade dessa bilder för någon dag sedan och vet inte vilken färg amaryllisen kommer att vara eller hur den kommer se ut när den slår ut men idag är den lite närmare att blomma än på bilderna. Det är så roligt att se hur en blomma förändras dag för dag.

Likes

Comments

Efter att jag läste böckerna jag lånat av min moster började jag läsa Lars Keplers böcker. Den första, "Hypnotisören" läste jag ut för två veckor sedan. En enligt mig väldigt bra bok som jag hade svårt att sluta läsa.

Hypnotisören börjar med att en pappa, mamma och dotter har blivit huggna till döds. Deras son överlever trots att även han har blivit attackerad och deras äldsta dotter överlevde för att hon var i en annan by när attacken skedde. Polisen tror att dottern är i farozon och för att ta reda på hur förövaren såg ut så vill de förhöra sonen som är medvetslös. De ringer dit en före detta hypnotisör och låter han hypnotisera pojken. Under hypnosen får de veta saker som de annars inte hade fått veta.

Boken är en deckare som är väldigt spännande och vid vissa stunder kände jag obehaget längs ryggraden. Jag ger den 4.5 av 5 ugglor eftersom att det hände saker hela tiden och jag gillade karaktärerna. Vissa nätter blev jag nästan mörkrädd på grund av boken vilket jag både gillade och tyckte var obehagligt. Jag rekommenderar boken till er som gillar deckare som vid vissa stunder är väldigt hemsk.

Likes

Comments

Boken "fångad" är den andra boken i en hacker-serie jag börjat läsa. Det är även den femte boken jag fått låna av min moster. Denna bok tog mig 3 dagar att läsa ut.

Den handlar om Erica och hennes förhållande med Blake Landon men även om hennes företag och saker som händer där. Hon lyckas ta reda på vem hennes biologiska pappa är och börjar umgås med honom men något skumt börjar hända.

Denna bok handlar nästan om samma saker som den första boken men det sker mer saker i denna bok samt att den blir mer spännande. Saker som man inte trodde skulle ske sker. Jag ger denna bok 4 av 5 ugglor eftersom att det inte bara är sex, utan även andra spännande saker som händer i boken. Jag rekommenderar boken till er som gillar en blandning av romantik/erotik och spänning. Det är som tidigare nämnt även en bok i hacker-serien, dock har bara de två första böckerna kommit ut på svenska.

Likes

Comments

Den fjärde boken som jag fick låna av min moster är "utvald". Det är den första boken i en hacker-serie. Denna bok läste jag ut på en vecka, en bok på lite mer än 250 sidor.

Erica, vars mamma dött när hon var liten, har skapat sig en hemsida/företag. När denna hemsida ska bli hennes heltidsjobb behöver hon någon som kan investera i hennes företag/hemsida. På mötet där hon ska sälja in sig träffar hon den vackraste man hon någonsin sett. De börjar träffas och hon börjar falla mer och mer för honom. Men olika saker händer dem.

Boken är till och från väldigt lik 50 shades of grey vilket jag både gillar och ogillar. Det är en bok som är en erotisk roman. Jag har väldigt svårt att beskriva denna bok i en genre eftersom att det händer lite olika saker i boken. Jag ger boken 3.5 av 5 ugglor eftersom att den är lik 50 shades of grey, men även för att jag gillar karaktärerna. Jag rekommenderar den till er som gillar 50 shades of grey och romantiska böcker som även är i en serie. Dock har bara de första två böckerna kommit ut på svenska.

Likes

Comments

Den tredje boken jag fick låna av min moster är "mycket mer än så". En bok som även den tog mindre än en vecka för mig att läsa ut.

Boken handlar om Auden vars föräldrar är skilda och båda har släppt varsin bok. Auden är väldigt duktig i skolan och går en hög utbildning som kräver mycket plugg. På ett sommarlov bestämmer hon sig för att bo med sin pappa, hans nya flickvän och deras nya barn. Under det här lovet hinner väldigt mycket hända. Hon får ett nytt jobb, nya vänner, lär sig nya saker och träffar en kille.

Enligt mig var boken rätt bra eftersom att jag stundvis kände igen mig i huvudkaraktären. Den var inte spännande/action, romantisk, rolig, läskig utan snarare drama. Jag ger boken 3 av 5 ugglor eftersom att jag kände igen mig, men även för att jag gillade karaktärerna och handlingen trots att den inte var superspännande. Jag rekommenderar den för er som gillar att läsa drama, om tonåringar och om hur livet kan se ut med skilda föräldrar.

Likes

Comments

En av de roligaste sakerna jag vet att fota är frukostar. Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar det så mycket men jag gillar nästan alltid resultatet. Denna frukost åt jag igår när jag var ledig från skolan. Jag hade utvecklingssamtal i måndags och resten av klassen igår så därför var jag ledig. Dock gjorde jag inget vettigt alls igår. Jag låg i sängen nästan hela dagen och tog det lugnt.

Likes

Comments