underbara jävla Bali, 🍃-you

Likes

Comments

Sneakpeak, my bedroom!

Älskar ljusa färger i inredning till skillnad från min väldigt svarta garderob.


Likes

Comments

​Som jag berättade tidigare så är jag vegetarian. Detta var ett beslut som jag alltid velat göra på grund av hur vår köttindustri ser ut men också ur ett miljöperspektiv. Det var inget svårt beslut att fatta, då jag egentligen inte är en köttälskare och aldrig haft några problem att utesluta det ur kosten. 

Jag vet att det finns för och nackdelar med allt. Jag tror att den största förändringen hos mig själv är att jag har börjat värdera högt varifrån produkter jag stoppar i mig kommer ifrån samt vad de innehåller. Ett stort problem i sig är också vår mjölk och äggproduktion, jag har dock inte valt att utesluta mjölkprodukter helt ur min kost eftersom det är relativt begränsande. 

Jag handlar dock aldrig hem något annat än ekologiskt smör och ost.  Mjölk, fil och yoghurt ersätter jag med mjölkfria produkter. Det finns en sådan grym marknad för såna här produkter i Sverige och det mesta smakar faktiskt  fantastiskt!

Till min glädje och stolthet har Max lanserat flera vegetariska alternativ på sina restauranger varav jag testat 3 stycken. Jag tänkte rangordna dom från 1-3 och göra en kort beskrivning av matupplevelsen!  Så...

1. Halloumiburgare ( lakto-ovo) Den här burgaren innehåller både ost och ägg, så den är alltså inte vegansk...MEN, är du inte vegan, testa den, den är crispig, salt och saftig på samma gång! Amazing! 

 2. Green burgare ( lakto-ovo) Den här burgaren är också god, saftig och med lite tuggmotstånd, bra smak och rätt mängd dressing. Den är gjord på rotfrukter och grönsaker, så den blir inte sådär torr som bönburgare tyvärr kan bli..

3. BBQ sandwich (Vegan) Den här burgaren har jag verkligen en hatkärlek till. För er köttälskare, som ändå vill tänka ur ett djur-miljöperspektiv, så är nog den här ett grymt alternativ. Den innehåller alltså Oumph. Oumph är ett sorts protein som liknar pork (alltså smakar verkligen KÖTT) och är skapat av soyabönor. Jag kan tycka det är lite läskigt  att äta det på grund av att det känns som jag faktiskt äter kött och inte vegetariskt. 
Likes

Comments

Det här är alltså steg 1- Jag har bestämt mig för att starta en blogg och skriva inlägg i den, alltså börja blogga. Jag kommer skriva lite ut i från min vardag. Mina tankar funderingar kommer ha ett stort fokus samt ett kläd och musikintresse som jag också har fått för mig är en del av mig själv. Sist men inte minst, så är jag vegetarian och jag är värdigt intresserad av god mat och dryck. Detta önska jag också att dela här i bloggen.

Tack och god kväll!


Likes

Comments