Äntligen har tonåringen fått sommarlov. Avslutningen var i kyrkan. Valde att inte gå in med vildingarna då risken att ställa till kaos var ganska stor. Vi väntade tappert ute ist. Vissa var mer övervänt än andra. Vissa tycker inte riktigt om att ha begränsningar i livet som tex att sitta fastspänd i en vagn. Men efter en stund kom alla barn ut och allt blev mycket roligare.

Viktors klass samlades och det var frittfram att ta kort. När prins Henry fick se storebror så ville han inte riktigt lämna honom så han fick vara med på alla kort som togs. Man kan säga att han är nu 7bs maskot.

Man får vara glad då tonåringen vill ställa upp på att vara med på kort. Tydligen så är det väldigt jobbigt att låta folkbta kort på en. Tror att ord som pinsamt mm kom ut ur hans mun medans jag var snabb som paparazzi. Men det blev några bilder iaf och det får man vara glad för.

Tycker själv att det inte var allt förlänge sen man gick ut sjuan. Jag minns att man tyckte att man varvså gammal och mogen. Vilken skev bild man kan ha som tonåring.

Tur det inte är så himla länge sen man själv var 13 *hosthost* så man minns lite faktiskt hur det var. Tonårshjärnan är inte att leka med. Men jag tror att denna tonåring kommer att ha mer vett och mer hjärna än vad jag hade. Framförallt så kommer han att ha ett tryggare och stabilare hem vilket säkerligen kommer att forma honom utmärkt. Är inte speciellt orolig utan jag tror att det kommer att gå bra för denna kille, tonåring som vuxen.

Henry har två dagar kvar på föris sen tar han sommarlov även han. Är nog behövligt att få en paus och bara njuta av tiden med familjen nu när alla blir lediga. Vi har inga speciella planer denna sommar så blir nog mest stughäng och bara vara. Kanske blir en kortare tripp någonstans men det blir nog bara över dagen. Vi får helt enkelt se vad som händer. Ta dagen som den kommer.

Hårde Hardy växer så det knakar. Han har haft en tuffstart på livet. Men nu verkar det som att hjärtat har fixat sig och att han inte är i någon riskzon så man kan andas ut.

Dock bråkar magen eller vad det nu kan vara. Vi bytte ut ersättningen till mp-fri ersättning och det blev en radikal skillnad men nu verkar det som att det är något igen. Jag tippar på reflux men vi får se vad bvc säger imorgon då jag träffar dom. Inge skoj att han ska han ont och vara besvärad. Jag hoppas på en lösning inom en snar framtid. Har inte tänkt att ge mig förän han mår bra och att man känner i mammahjärtat att det är bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Medans man väntar på att klockan ska bli 23 så man kan ge Hardy kvällsmat så kan man ju slänga ihop ett blogginlägg.

Påsken har svept förbi i en jädrans fart. Den har innehållit massor med mat och massor med umgänge med familjen. Vi var i stugan med svärfars och storebror Lindahl med familj. Det är väl en tradition och jag älskar ju traditioner så det passar mig utmärkt. Dock stannade jag och Hardy hemma från skoteråkningen. Kändes bäst så. Jag vet hur stressad jag blir av bebisgråt och det kändes lättare att trösta lilla H inne i stugan än ute i vildmarken fullt påklädd och ingen tillgång till micro eller plan och fast yta att röra sig på. Men han blir ju äldre han med och då kommer han att kunna njuta av skoteråkning och korvgrillning han med.

Vi for hem på söndagen efter att ha käkat middag och harre.min.ge vad packning man har när man har två småttingar. När man måste packa så himla mycket grejs så bör man stanna borta minst en vecka för att man ska tycka att detnär värt att packa upp och ner alla dessa saker. Det är resesängar, madrasser, sängkläder, tandborstar, d-droppar, välling, ersättning, flaskor, pipmugg, haklapp, kläder, ytterkläder, blöjor, skötlappar, smink, hårgrejs, skotrar, pulka mm. Never ending story! Skönt ska det bli då dom blir lite äldre och man kan stryka lite saker från listan.

Men det är värt allt ståhej för mys med familjen.


Idag har vårat yrväder Henry varit helt knäckt. Imorse var febern 40,2 grader och han hade kräkts under natten. Det är så tungt att se sina barn sjuka. Det är så svårt då man inte vet om dom har ont eller var. Nä fy och usch. Han har kräkts idag och även nu ikväll. Tur är ju att han får behålla en del vätska och att febern sjunker. Sen är det en lättnad att vara kunnig när det gäller sjukdomar och sånt. Sålänge febern sjunker och han får i sig vätska så vet jag att det kommer att lösa sig. Inget hysteri behöver komma. Ganska skönt att inte vara en som ringer vc jämt eller åker in på akuten i tid och otid. Jag är rätt så trygg i mig själv och min kunskap.

Febern är ju där av en anledning och jag ser helldre att dom får ha feber och att kroppen får göra sin grej än att proppa dom full i alvedon eller ipren. Det finns ju såklart undantag då man faktiskt bör ge febernedsättandemedel.

Hardy har då haft sin bästa dag idag. Han har varit supernöjd och cool hela dagen. Tills klockan blev sen em/kväll då han måste ha en skrikperiod. Men det känns väldigt skönt att ha en skrikperiod än att skrika större delen av sin vakna tid. Det är och var sjukt jobbigt. Jag hoppas att denna nyfunna nöjdhet håller i sig.

Nää nu är klockan tillräckligt sen för lite mat.

Likes

Comments

Så där jah!!

Så var vi i mål, första delen på att tappa cm och kg runt och på kroppen.

Efter 9 dagar med c9 så är man 4 kg lättare och totalt tappat 24 cm från kroppen.

En bra början och en kickstart. Dessutom det bästa av allt att man är piggare.

Nu är det påsk så det kommer att vara några dagar i stugan och då är det omöjligt att hålla sig till programet.

Men på måndag sätter jag igång igen och då är förhoppningsvis skavsåret läkt så man kan komma ut på promenixer.

Hoppas alla får en trevlig påsk!

Likes

Comments

Man uppskattar aldrig att man är frisk förän man är sjuk. Det stämmer in på mig iaf. Kände samma sak när jag var gravid att man uppskattar aldrig sin friska rörliga kropp förän man har så ont som jag hade i min.

Nu äntligen känns det som att man faktiskt har börjat komma igång lite smått. Dels att få det rätta tänket och dels att man faktiskt rör på sig. Vi har varit rätt låsta här hemma under snart en veckas tid men igår gick vi faktiskt ut på en promenix bara för att få frisk luft och för att vi inte smittar utomhus. Jag, mannen och dom två yngsta fick en frisk och härlig stund ute. Det luktar vår och känns som vår. Man får en extra kick i sinnet bara av den känslan. Äntligen! Vår vår älskade vår. Sen kommer det garanterat att snöa snart igen bara för att man ska få det där bakslaget men jag och alla andra som bor i Norrland vet att det kommer att komma så jag är beredd på det. Sommaren kommer att komma ändå.

Idag är det dag 2 med #c9 och det är ingen kris på mig. Jag har lite huvudvärk och kroppen värker lite men jag kommer nog att överleva tills imorgon då man får äta en måltid med max 600 kcal.

Man är ju aldrig så sugen på mat som när man inte får äta. Allt verkar så gott och man känner att man kan göra nästan allt för en kall falukorvsbit (dock bara korv från topp chark bastuträsk) Men sålänge jag känner bara ett sug så är det lugnt, då går det ingen nöd. Vore värre om jag hittar mig själv i kylen och gluffsar i mig saker jag annars aldrig skulle ha stoppat i munnen då skulle jag väl kanske tycka att detta inte var något för mig. Men jag har kontroll på läget och gravidkilona plus sambokilona ska veck. Dock får sambon stanna och även barnen.Likes

Comments

Åh fy farao!!

Nu har man testat att ha magsjuka med alla i familjen inblandade på ett eller annat sätt. Inget att rekomendera och inget jag vill vara med om igen!

Alla utom Hardy har varit sjuka och jag hoppas att han inte blir drabbad. Nu idag är vi alla fria från magsjukan så nu får vi bita ihop i 48 timmar och hoppas att vi klarar oss.

Om man iaf hade blivit lite förvarnad att detta skulle hända men icket, kom som en klar blixt. Jag, Henry och Hardy var hemma hos Elin in Ånäset. Vi var redo att fara hem efter att ha tillbringat fm och em där. Henry hade det varit full fart på hela dagen och han var lika glad och trevlig som han alltid är. Han började ta sig på halsen och sekunder senare började han kräkas. Bara sådär. Vi tänkte att han kanske har ätit förmycket kakor för vi hade ju råkat ge honom några då vi satt och fikade. Men han slutade inte att spy. Han spydde och grät och skrek och tappade luften. Det var KAOS. Mitt upp i allt kaos så får jag ett mail från föris där det står att det går magsjuka. No shit sherlock!! Kändes som att det var ju fan så typiskt att få ett sånt mail just nu. Dom har haft hela dagen på sig att skicka ut det men dom väljer dom minuterna då Henry spyr som värst. Då det är som mest kaos!

Hursom så efter han hade spytt klart på golv och mig så då var det bara att packa in oss alla i bilen och köra hemmåt. Henry var helt utslagen. Vi hann till Lövånger innan han började spy i bilen. Det var bara att stanna och ta ut honom och roffa åt mig något att torka honom med. Det var kräks över hela honom. Var tvungen att ringa Gustav och be honom komma för jag kände att det inte gick att köra med Henry då han kräktes titt som tätt. Pricken över iet så satt Theo på bussen mot Skellefteå. Theo fick hoppa av i Bureå så Gustav kunde plocka upp honom där för att sen komma till Lövånger och lämna av Viktor så att han kunde passa Henry så att vi kunde köra hemmåt.

Hursom så kom vi hem tillslut efter några stopp efter e4an då Henry kräktes. Sen ramlade vi alla dit en efter en..

Ska städa ur huset med klorin och tvätta alla kläder och sängkläder. Det känns rätt äckligt här hemma efter att alla har kräkts och mått pyton.

Jag hoppas verkligen att folk håller sina barn hemma från föris och skola tills alla i familjen är friskförklarade. Det är nog så jobbigt att vara sjuka men det är förjävligt om man hamnar på akuten pga att Hardy är så liten och skulle inte palla av att bli magsjuk.

Nu pratar jag såklart inte bara om min familj utan jag tror att dom flesta vill ha friska och krya familjemedlemmar.

Nåväl nu kör vi på med fräscha rensade kroppar.


Idag börjar jag med c9. Måste ju vara perfekt då man har detoxat i några dagar. Ska bli spännande att se resultatet. Har hört så bra saker om denna box så jag har rätt så stora förväntningar.

Dag 1 idag.

Dom första två dagarna så äter man bara tillskotten. Dag 3-9 så äter man tillskott samt lunch eller middag som innehåller max 600 kcal vilket är helt okej mängd för en en måltid.

En kickstart till size nöjd med mig själv.Likes

Comments

Åh fy farao!!

Nu har man testat att ha magsjuka med alla i familjen inblandade på ett eller annat sätt. Inget att rekomendera och inget jag vill vara med om igen!

Alla utom Hardy har varit sjuka och jag hoppas att han inte blir drabbad. Nu idag är vi alla fria från magsjukan så nu får vi bita ihop i 48 timmar och hoppas att vi klarar oss.

Om man iaf hade blivit lite förvarnad att detta skulle hända men icket, kom som en klar blixt. Jag, Henry och Hardy var hemma hos Elin in Ånäset. Vi var redo att fara hem efter att ha tillbringat fm och em där. Henry hade det varit full fart på hela dagen och han var lika glad och trevlig som han alltid är. Han började ta sig på halsen och sekunder senare började han kräkas. Bara sådär. Vi tänkte att han kanske har ätit förmycket kakor för vi hade ju råkat ge honom några då vi satt och fikade. Men han slutade inte att spy. Han spydde och grät och skrek och tappade luften. Det var KAOS. Mitt upp i allt kaos så får jag ett mail från föris där det står att det går magsjuka. No shit sherlock!! Kändes som att det var ju fan så typiskt att få ett sånt mail just nu. Dom har haft hela dagen på sig att skicka ut det men dom väljer dom minuterna då Henry spyr som värst. Då det är som mest kaos!

Hursom så efter han hade spytt klart på golv och mig så då var det bara att packa in oss alla i bilen och köra hemmåt. Henry var helt utslagen. Vi hann till Lövånger innan han började spy i bilen. Det var bara att stanna och ta ut honom och roffa åt mig något att torka honom med. Det var kräks över hela honom. Var tvungen att ringa Gustav och be honom komma för jag kände att det inte gick att köra med Henry då han kräktes titt som tätt. Pricken över iet så satt Theo på bussen mot Skellefteå. Theo fick hoppa av i Bureå så Gustav kunde plocka upp honom där för att sen komma till Lövånger och lämna av Viktor så att han kunde passa Henry så att vi kunde köra hemmåt.

Hursom så kom vi hem tillslut efter några stopp efter e4an då Henry kräktes. Sen ramlade vi alla dit en efter en..

Ska städa ur huset med klorin och tvätta alla kläder och sängkläder. Det känns rätt äckligt här hemma efter att alla har kräkts och mått pyton.

Jag hoppas verkligen att folk håller sina barn hemma från föris och skola tills alla i familjen är friskförklarade. Det är nog så jobbigt att vara sjuka men det är förjävligt om man hamnar på akuten pga att Hardy är så liten och skulle inte palla av att bli magsjuk.

Nu pratar jag såklart inte bara om min familj utan jag tror att dom flesta vill ha friska och krya familjemedlemmar.

Nåväl nu kör vi på med fräscha rensade kroppar.


Idag börjar jag med c9. Måste ju vara perfekt då man har detoxat i några dagar. Ska bli spännande att se resultatet. Har hört så bra saker om denna box så jag har rätt så stora förväntningar.

Dag 1 idag.

Dom första två dagarna så äter man bara tillskotten. Dag 3-9 så äter man tillskott samt lunch eller middag som innehåller max 600 kcal vilket är helt okej mängd för en en måltid.

En kickstart till size nöjd med mig själv.Likes

Comments

Än sålänge så går det faktiskt bra. Henry är på föris och Hardy är rätt så lättsam. Jag kan ju sitta och skriva ett inlägg så det är bra betyg.

Bloggen har varit rätt tyst, har inte funnits någon motivation att skriva helt enkelt. Men det verkar komma mer och mer av den varan. Dock är det nog bara tiden som ska finnas till och det får man väl se hur det ser ut med den här framöver.

Man vill ju kunna skriva ner saker som händer när barnen är små för man glömmer alldeles för lätt saker och ting.

Imorgon blir Hardy 6 veckor, det har verkligen varit en omställning. Att försöka få allt att gå ihop är en jäkla utmaning. Men vi kämpar på och försöker göra det bästa av allt.

Henry har börjat på föris och han verkar trivas bra dock är det grin när vi lämnar honom men det går över väldigt snabbt säger personalen så jag litar på dom. Det skär i mammahjärtat men jag hoppas och tror att det kommer att släppa. Kan faktiskt inte minnas att det var såhär med dom äldre killarna. Men somsagt man glömmer saker väldigt lätt. Vilket är otroligt bra för mänskligheten för annars skulle vi nog dö ut rätt fort om man tex kommer ihåg persen med att föda barn.

Fy fanders, kommer aldrig att utsätta mig för det igen. Nu är jag nöjd med mitt halva fotbollslag med underbara söner. Vad vore världen med all sin glans om inte mina pojkar fanns?

Får skriva ner förlossningsberättelsen i ett annat inlägg.

Nu ska jag faktiskt ta och försöka göra någon slags nytta här hemma innan man hämtar hem vildingen. Prins Henry har gått över till hardcore Henry. Dom säger att det är en period, jag tror att den perioden dock kommer att vara hela hans liv.

:)

Likes

Comments

Vilken kamp att få tillbaka sin vardag efter av veckor med mycket säng och lite ansvar.

Nu har Gustav jobbat i typ tre veckor kanske och jag kämpar med att hinna med allt. Att tvätta, städa och allt annat som skall göras. Men jag har ingen lust med det. Så fruktansvärt jobbigt och tråkigt. Fan jag har gått och blivit lat och bekväm under min sjukskrivning. Jag har kommit in i ett mönster som jag inte alls trivs med men är svårt att komma ur.

Varje kväll så säger man att imorgon då ska det ske en förändring.

Pfft den förändringen har då inte kommit än, trots 21 kvällar då man har haft ångest över sin egna lathet.

Det som är tur är ju att det är inte svårt att lösa problemet. Men under den senaste veckan så har jag varit så äckligt less på mig själv så att jag har tom undvikit speglar.

Dock så har jag haft kopiöst ont i käken och örat sen jag drog ut en tand för snart två veckor sen. Jag drabbades då av något vi kan kalla för big baby syndrome. Det är et syndrom som man kan känna igen när en karl är riktigt förkyld.

Jag hatar värk i käften och jag kan absolut inte hantera det. Nu har man knappt kunna äta några smärtstillande tablettet då man är gravid, eller jo 6st alvedon per dag. Om man ens kan räkna det som smärtlindring. Nä usch!! Men nu har jag varit fri från värk i kanske två hela dagar.

Det tackar vi för.

Ja det var ju skönt att få gnälla av sig.

Nu så när man har gnällt lite så kan man ju skriva om mer viktiga och betydande saker.

Ja idag är det dag två på min #graviddiabetesdiet

Med det menas low carb.

Man har ju enda sen man fick reda på att man var gravid haft den klumpen i magen att diabetesen kommer att komma. Dock gick det ju jättebra med Henry men man känner sig ju aldrig säker. Men bara att köra på och invänta ett TUL.

När jag lix är inne på mat så kan jag meddela att denna farbror är jättesvår med maten. Jättesvår. Nästan inget som duger och det är en jäkla pers. Jag har testat alla färdiga burkar och då menar jag alla. Jag har testat den mat vi äter. Jag har testat allt man kan testa men det är svårt att få i honom mat. Jobbigt är det och ja man får känna sig lycklig att det finns välling. Men så länge han är bra på kurvan så får man fortsätta att kämpa med det ena och det andra. Blodpudding diggar han så att blir väl det 7 dagar i veckan.

Prins Henry kommer att måsta ge med sig tillslut. Mat är gott.

Vi tycker om mat i den här familjen.


Idag till middag så blir det lågtempurerad kyckling med mozarella och soltorkadetomater. Blev väldigt inspirerad av kycklingen vi åt i helgen i Piteå. Sååå god. Vi får se om detta blir lyckat då ska jag lägga upp receptet. Bra om man börjar samla på sig recept. Det är alltid en pers att hitta god mat som är lätt att laga.

Jag gjorde faktiskt en supergod gi-tacopaj.

Fylllning
400 gram nötfärs
1 msk smör
2 msk jalapeño, mediumstarka, hackade
1 påse tacomix

0.5 dl vatten
2 dl chunky salsa , medium
2 dl crème fraiche
150 gram ost, riven

Pajdeg
1.5 dl dinkelmjöl
1.5 dl sojamjöl
100 gram smör
1 dl vatten

Tillagning:

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Den är väldigt smetig. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme i 10 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraîche och chunky salsa och bred på. Strö över osten.

4. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Jag tog ut pajen för tidigt men det där är nog lite från ugn till ugn. Jag var jäkligt hungrig och orkade inte vänta.

☺️👍

Likes

Comments

eller natten. Slår på fb eller instagram för det är en vana. Men man kommer aldrig att bli van att se alla hemskheter som händer i världen. Alla cancersjuka barn där man ska skriva in amen om man bryr sig. Alla barn som blir misshandlade av föräldrar eller barnvakter. Alla barn som blir utsatta för något slags övergrepp. Alla barn som dör dödsfödda. Alla barn som dör plöstligtspädbarnsdöd. Alla barn som svälter. Alla barn som blir anklagde för häxeri och svälts ihjäl. Alla stackars oskyldiga barn. Alla barn som blir övergivna. Alla barn som svälter.

Man kan fortsätta i evigheter för det tar aldrig slut på hemskheter.

Jag tror att man sitter och har en stor klump i halsen minst en gång per dag, minst.

Man känner sig så fruktansvärt hjälplös, vissa saker kan man inte påverka det är bara att inse, men jag vill inte veta allt, jag vill inte se allt. Jag mår så otroligt dåligt av det. Men jag vet inte hur jag ska göra för att slippa?

Jag läste för några veckor sedan om en svensk mma-kille vars son Liam blev påkörd av en rattfyllerist medans han och hans moster var ute på en promenad med vagnen. Liam dog. Han var 15 månader. En liten pojke miste livet för att en kvinna väljer att dricka sprit och köra bil. Jag tycker det är förjävligt och nu har man blivit nojjig för att vara ute och gå med vagnen på vägar där det saknas gång och cykelväg. Jag blir nästan sjukligt nojjig för jag vet att det kan hända och jag vill inte det.


Det är svårt att göra något åt alla hemska monster som finns där ute.

Jag kanske måste sluta med fb/instagram iaf medans jag är gravid men det känns lite ohållbart det med.
#dontdrinkanddrive #gravid2016 #hormoner #hormonerurbalans #bebis2017 #dontdrinkifyoucanthandleit

Likes

Comments

När jag tittar på senaste blogginlägget så är det från 2 juli. Hoppsan vad tiden går fort. Jag vet såklart att jag inte har bloggat och det är tråkigt iom att det händer så mycket i Henrys liv, varje dag. Men det har inte funnits ork eller lust.

I nästan 12 veckor har jag mått och känt mig som en
#försupenochöverkördperson

Jag har inte mått bra alls. Att gå runt och ha illamående dag ut och dag in är en pest. Man vill bara ligga under täcket och inte göra något. Sen kommer den enorma tröttheten. Då man verkligen bara sover men man kan inte alltid sova. Sen lägger vi på kräkningar på det. Jag kräks av det mesta. Allt från goa sköljmedel till babybajs/pink. Sen oroliga nätter med hemska drömmar och ständigt pissnödig. Ganska svårt att få ihop vardagen med alla dessa symtom. Men man har försökt göra det bästa av situationen. Jag har ju ändå tre barn som ska skötas om, en karl och ett hem.

Nu har jag sådan enorm tur att min älskade gubbe tog ledigt från jobbet och har varit hemma dessa veckor. Jag fattar inte hur det skulle ha funkat annars.

Jag fick några tabletter för illamåendet som jag har tagit på semestern och på enstaka tillställningar bara för att man ska orka. Men dessa tabletter får man inte äta mer än tio dagar i sträck så ja, dom har mest legat på hyllan.

Men men, nu har illamåendet lagt sig och man kan funka i vardagen. Kräkningarna har jag under kontroll större delen av dagen. Så det är stabilt som fan kan man säga.

Anledningen till allt detta är ju då som så att vi ska ha en bebis i februari. En till liten pojke beräknas att komma den 25 februari.

Jag kan helt enkelt inte producera flickor så jag får vänta några år då börjar dom komma.

Vi var på ultraljud igår och allt såg verkligen jättebra ut så nu är det bara att hoppas att allt går problemfritt till och att det inte sker några komplikationer.

Det blev inte dom sta bilderna pga att lillen kunde inte vara stilla och låg inte på ett bra sätt. Men vi har iaf ett barn i magen.

Nu får det gärna bli februari.

#bebis #februaribebis #mamatobe #bebis2017 #itsaboy

Likes

Comments