10,3 kg

74 cm lång

41,5 cm i huvudomfång

Klädstorlek 74/80Hon kan skåla

Gå 17 steg utan stöd har hon gjort

Härmar oss när vi hostar, tjoar & gör "give me five".

Äter med egen gaffel varje måltid då vi får sätta fast maten på gaffeln först.Rutiner

Morgonvälling 240-270ml

Macka mellis 9:00

Sovning

Lunch 12:30/13:00

Sovning

Macka/frukt mellis 16:30

middag 18:30

Läggning 19:30

Kvällsvälling 270 mlBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa,

Åter snöyra ute! Jag som tyckte de va så skönt att de äntligen blev bar mark, lite vårkänsla fick man äntligen. Men icke... Hej vinter, igen.

Vi tog oss en sväng ut i allafall, lilja har ju varit så dålig. 39-40 graders feber och allmänt trött, ingen matlust heller. Hon har fått plockat själv med små korvbitar, ärtor, morötter, leverpastej , blodpudding, ost, skinka för att hon vägrar mat. Speciellt att bli matad. Så för att hon skulle få i signering får man göra de som går.

Fick inte ens i henne vätska, men nu har hon börjat dricka själv igen, vatten. Jag brukar alltid ha en vattenflaska på golvet som hon själv kan krypa till och dricka när hon är törstig! Honor jötte duktig på så sätt och dricker bra. Annars kan man som förälder lätt glömma bort de där att ge mer vätska än till maten.


Vi mötte ett par som kom från Afghanistan, dom hade två barnvagnar. En med en bebis som va 25 dagar gammal och en tjej som va ca 2 år skulle jag tippa på. Dom kunde varken svenska eller engelska. Jag såg från långt håll att dem frågade flera på vägen efter något, när jag passerade kollade jag på dem och tänkte om dom behöver hjälp, vi fick ögonkontakt och dem visade en lapp om att dem skulle till migrationsvärket en viss tid. Eftersom dom frågade efter vägen och kunde inte nå annat språk än deras vände jag om, vinkade och visade dem vägen till Migrationsverket. Dom va jätte tacksamma! Jag ska åka till Migrationsverket nån dag här för andra gången med en kartong bebiskläder efter lilja! Dom hade fortfarande filten på bebisen som man får när bebisen föds. Försökte fråga om dem behövde bebis kläder men de va svårt att kommunicera, därför ska jag åks dit med ett gäng!Vi bakade nyss chokladbollar med nutellafyllning till Liljas 1 års kalas! Blandade i lite röd karamellfärg i pärlsockret för att få det ljusrosa! :)

Receptet kommer från #bakamedfrida och hennes blogg!

Dessutom har Lilja, moster, min mamma, och min mormor namnsdag i dag - Iris! :)

Det firar vi med pippilotter i håret!


Nu ska jag slänga mig i soffan å vila innan Kim kommer hem, Liljan somnade för 15 minuter sen i vagnen!Kram på er!

Likes

Comments

Igår blev jag rekommenderad av Liljas läkare att besöka barnakuten eftersom hon haft några få kräkningar. Anledningen att jag säger liljas läkare ör för att vi haft en läkare på barnkliniken som undersökt lilja tidigare på grund av en misstanke att fontanellen växt i hop för tidigt eftersom hon enligt BVC haft litet huve sen hon föddes. Dom vela då kolla upp vad kräkningarna berodde på, men de va bara något virus, en form av magsjuka. Hon har ju även vart väldigt gasig och gjort nr 2 mer än vanligt. Ska oxå nämna att det absolut inte va något fel på Liljas huvud och inget har växt ihop, hon har bara Putte lite mindre än vanligt, och det kan vara ärftligt oxå! Så när mamma kollade mina huvudmått så ligger ungefär Lilja exakt som jag hade! Så de kändes ju som en enorm lättnad att allt va normalt. Man blir SÅ orolig i onödan!

Hon är ju 10 månader och 2 veckor nu och har huvudomfång 42. Många barn ligger ju kanske på 46/48 nu!

I går hade hon 38,7 i feber.

I morse vaknade hon 05:30, va jätte varm och lite darrig. Hon hade 39,1. Fick alvedon och sen somnade hon om. Har vart febrig och hängig hela dagen, men som vanligt väldigt snäll tjej, ätit bra trots att febern låg på 39,9 vid lunch! Lilla älsklingen!

Man ser riktigt hur hängig och snorig hon är! Hoppas hon får sova hela natten nu. Hon har inte spytt nått sen i går morse! Å andra sidan så har hon ju inte spytt många gånger heller så jag vet inte om jag ska tro att de är magsjuka heller. Hon har ju 8 tänder och det är nu 4 stycken på väg upptill, så de kan ju kanske vara de!

Vi har fått en vagn av Bästa mamma/mormor. Andra vagnen vi får av henne! Första va joggingvagnen. Jätte nöjd med den, har funkar kanon nu i vinter med tanke på de stora ljulen. Har ingen bild, besök min instagram för att se vilken jogging vagn vi har! Skrolla ganska långt ner så finna bild.


Denna gång blev det en sulky, många säger att de är ett måste. Vi tog donkyn, gjorde den till en dubbel och gick och hämtade vagnen på posten som ligger 5 min bort. Lilja hann somna innan vi ens kom ut från porten nästan.

Monterade upp den och testade inne, enkel och bra ljum. Vi tog med enkla lite större ljulen istället för de "dubbla" mindre plast ljulen.

Lilja ska få den i 1 års pressent. Det va 60% på vagnen när vi beställde den så stället för 2500:- så va priset nedsatt till 999:-! :)

Lilja vaknade nyss, fick lägga ner henne igen, hon ör nog lite orolig och varm.. Stackars liten. Kim kommer hem snart han oxå som jobbat över tills nu! Hua!

Blir att lägga oss i tid i kväll!

Hoppas ni alla mår bra!

Natti natti!

Likes

Comments

Idag har vi vart på leklandet delfinen med Tove & Wilton. Jätte kul! :) bus, lek och snack! Sånt som morsor behöver!

Lilja är dålig i magen, det började typ i går med att hon spydde upp gröten, resten senaten har hon behållt. Tänkte att de kanske va bara en engångshändelse för att hon håller på att få fyra tänder TILL, hon har redan åtta stycken... Hon är lite gnällig emellanåt så som hon nästan aldrig är, så egentligen ska man absolut inte klaga. I dag har hon vart lös i magen och små pruttat ( ibland stora 😂) då och då, bajsst ca 4 gånger! Absolut inte likt henne! Men som sagt, jag tror att allt ät på grund av tänderna!

Pappa Kim har feber, 39,1 när han kom hem, helt slut och rödblommig, stackarn! Hoppas det går över tills i morgon och stt vi inte blir smittade!


Skulle börja min 2 veckors Cambridge diet i dag som innefattar 3 shakes dagligen i 14 dagar... Men väntar eftersom jag absolut inte kommer orka något alls om jag oxå blir febrig eller så om jagats ska leva på så fåtal kalorier. Och Cambridge ska man som minst köra i 7 dagar.. Så jag får helt enkelt vänta tills alla är friska så det blir fritt fram!

Lilja blir som sagt mer ocker livlig! Ska ta och känns på allt, se och stoppa allt i munnen, till och med jord!

Hoppas alla sover gott inatt!


Natti! <3

Likes

Comments

Ny diet start. I morgon börjar jag 2 veckors Cambridge. Endast dricka shake 3 gånger dagligen i två veckor till en början. Har gått ner 28 kg nu sen lilja kom och ska hå ner 7 kilo till, minst! :)


Vart och hälsat på mamma i dag efter morgonens franskund. Kalas hos äldsta syster i går, och en utekväll i fredags med mina tjejer! Hua, mådde inge bra i lördagsmorgon, de är tur utekvällarna kommer med halvårs mellanrum numera! :D


28 kilo skiljer mellan bilderna..

Lilja innan kalas!

Lilja somnade bra i kväll! Putte grin sen slog hon ner huvet i kudden och somnade!

Nu se klart på farmen sen ett avsnitt av blacklist och hoppas jag får somna och sova hela natten! Vissa nätter har sömnen vart svår! Lilja sover bra men det är bara jag som inte somnar! Hoppas på det bästa i natt! :)

Sov gott alla!

Likes

Comments

Fick hem mitt wi-fi kort i går! Det funkar än så länge kanon! Nackdelen är väl att man lär ändra uppkoppling i inställningar varje gång och koppla upp sig på wifikortet när man ska förs över bilderna. Hade vart enklare om man kopplades upp automatiskt bara under riden korten skulle föras över! Men allt är ju bara en bekvämlighets grej, i det stora hela är jag supernöjd! Blir ju jätte smidigt!

Godaste Edward & Lilja! Edward är så snabb på allt, han går redan! Och är ca två veckor yngre än lilja! 

Kim kom nyss hem, han tog med Lilja på hockey träning! Skönt med lite egentid! Städat och klart så jag kan bara ligga här och slappa nu ett tag!


Kram!

Likes

Comments