Som jag nämnde i förra inlägget så skulle jag till Åbo i helgen, ocn nu då jag har datornframför mig ska jag passa på att berätta om den resan, och även annat för den delen.

Dagarna före resan tvättade jag färdigt fammos fönster, fick min tröja från Olan Rogers Sypply (fick en rabattkod, och MAN KAN JU INTE ANNAT ÄN ATT BESTÄLLA DÅ), och så spelade jag Tetris- eller jag menar att jag packade otroligt strategiskt för att få med mig så mkt som möjligt i så få väskor som möjligt.

På fredagen gick jag omkring hemma en stund först innan jag greppade väskan och gick iväg till busstationen. Hoppade på bussen till Vasa (fick studierabatt fast jag inte är studerande atm, jipiiii) och så satt jag mig på en bänk och väntade Elsa. Då hon kom så satt vi inne och värmde oss en stund, men vi gick ut ganska tidigt, för om man ska åka Onnibus på fredag så ska man nog passa sig om man vill ha bra plats. Vi fick höra att de som skulle till Åbo skulle söka sig till en annan buss som de ordant för att det var så mycket med folk, så när vi väl satt på en buss så var det en Oravais Trafik, men det spelade ingen större roll. Bussresan till Åbo tog ~5h, men kändes längre pga ett gäng fulla finskor som steg på i Björneborg som skrek och sjöng falskt. Jag läste lite historiatidningar, lyssnade på musik, och pratade med Elsa. Vi kom fram nästan 15 min tidigare än planerat, så det var nice. Anna Sofia kom imot oss, och så vandrade vi iväg till hennes lägenhet. Det var kallt ute, men skönt att gå efter att ha suttit i 5 timmar. Vi lämnade sakerna i lägenheten, jag åt ett av mina ägg som jag hade med mig som matsäck, och så gick vi tillbaka till busstationen för att hitta Emma, som kom med buss från Helsingfors. Efter att vi hittat henne gick vi tillbaka till Anna Sofias lägenhet, men vi gick via butiken så att vi skulle ha ngt att äta. När alla var samlade så satte vi igång med all duka fram kvällsmat, och blåsa upp luftmadrass. Vi satt och pratade (en hel del smaskig, ny information som jag inte kommer dela med er hahahah) och drack te, och jag såg på då de andra åt rostabröd, medan jag själv åt bulgarisk yoghurt (basen i mitt liv, min klippa, bulgarisk yoghurt damen 👸💙) Sen gjorde vi inte mycket annat än att gå och sova.

Jag vaknade först på lördagen. Hade sovit helt ok, men luftmadrass är inte helt min grej. Var klarvaken vid 9 och låg vaken i säkert en timme och ville bara att de andra skulle vakna. Till slut gjorde de det, och så började alla förberäda frukost. Vi åt frukost och såg ut genom köksfönstret och kikade på folk, non-creepily. Efter det så började vi förbereda oss för vandring i stan. Vi gick till Arken och såg runt där Anna Sofia spenderar sina studietimmar, vi gick till domkyrkan och tittade runt. Vi råkade komma till kyrkan så passligt att vi råkade se Walk for Freedom tåget komma gående, alla iklädda svart och med tejp för munnen. Mäktigt. Sen gick vi in i kyrkan också, och det var sååå coooolt. Jag är nog den ända som tycker att kyrkor är coola, men jag är historia-nörd, och att ngt i den storlek som Åbo domkyrka bygdes på 1300-talet är för mig helt ofattbart och otroligt. Jag beskrev det då som "våldsamt", för att kyrkan är så otroligt stor och hög och fin och aaaaah. Efter det gick vi in till stan och trängde oss på Stockmann för försökte hitta en Bodyshop, utan reslutat. Sen gick vi och köpte lite mera mat, och gick tillbaka till Anna Sofias. Vi började bli hungriga, så därför började vi laga mat, meg stekte sjujävlars med bacon och lök och tomat till pastacarbonaran som alla andra utom jag själv skulle äta av. Själv åt jag bacon och ägg. EFter att maten var äten och undanplackad så spelade vi kortspel av frågesports varianten en stund. Kring 19 gick vi ut och gå en stund igen. Vi gick upp för en mystisk backe nästan mitt inne i stan och tittade runt en stund, innan vi gick till Hesburger där jag såg på då de andra åt. När vi återvände hem till Anna Sofias så började jag packa lite mellan varven av mera kortspel, denna gång Tre kort. Emma började känna sig krasslig, så hon gick och sova lite tidigare, medan vi andra spelade lite mera, jag kokade ägg till frukost och resan hem, och så såg Anna Sofia och Elsa på Skavlan, och jag försökte låta bli, för jag ville spara det tills jag kom hem 😂

Jag vaknade flera gånger under natten och bara ville att det skulle vara dags att stiga upp, men ack nej, kl är bara 5 ännu. Men jag lyckades sova till kl 8 till slut. Jag och Elsa steg upp och åt frukost, och börjde förbereda oss för hemresan. Vi var klara redan kl 9, och bussen gick först 10, så vi satt och stirrade en stund. Lite före 9:30 sa vi hejdå åt Anna Sofia och Emma, och så gick vi till bussen, som denna gång faktiskt var en Onnibus. Allt gick bra till ungefär Björneborg, men sen fick jag jättesjukt i ryggen, så då var det inte riktigt lika bra. Vi var framme i Vasa nån gång före 15, och då kom mor och hämtade oss. Hon sjutsade hem Elsa, och så åkte vi hemmmmm till min sköna sännggg och min rygg var mkt nöjd. Så inte gjorde vi så väldigt mycket på vår resa, men trevligt var det.

Efter min hemkomst hann jag vara hemma och vila en dag. I tisdags så åkte jag in till stan för att hälsa på Elin (INTE MIG SJÄLV I TREDJE PERSON) och ge henne födelsedagspresenter. Vi satt och pratade ett par timmar och bara var, innan jag hoppade på bussen hem. Idag åkte vi till Kokkola för att hjälpa mommo och moffa mera. Vi hämtade ut mitt pass, och så lyckades vi få en optikertid bokstavligen 2 min senare, och lite över en timme efter det så köpte vi nya glasögon åt miiiiig!! ÄNTLIGENNN. Det blev ett par piloter, ellersom jag kallar dem, moffa-glasögon 👌 Efter det, och en sväng till citymarket, så kom vi till mommos. Det är takbyte på g här, så det låter som att en jätta knackar på fönster och tak hela tiden under dagen, men nu är det iaf tyst, och ingen lär försova sig imorgon 😂

1. En av Olan Rogers Supplys många relatable tröjor / 2. Alla samlade igen sedan juli 💛 / 3. Anna Sofias hemliga höstiga promenad promenad / 4. Vyn uppe från den mystiska, lite skrämmande, underligt belystakullen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I gloriously return to the blog-world 👸 Time for yet another recap!

SÅ, vad har hänt sedan senast? Jo, nu ska det berättas. Den sista september jobbade jag, fick sluta tidigare för att jag skulle och städa på kvällen, hälsade på kusin, fästmö och barn hos fammos, for och städade, kom hem, kollade Doobidoo och Skavlan på kvällen, och var allmänt trött efter en nästan hel jobbvecka.

Den första oktober, en lördag, började ganska ohäftigt. Mamma skulle till Kokkola för att hjälpa mommo och moffa med diverse saker, och egentligen ville jag med, men jag var för trött från jobbet så jag lämnade hemma (vilket senare visade sig vara en bra sak). Pappa var på jobb (?) på dagen, så jag och mina syskon hade i uppg att städa och ordna lite. Sedan gick vi och hämtade min brors cykel, som var vid skolan. Planen efter det var att fortsätta ordna huset, men då fick syskonen en kompis på besök, så jag gick upp på mitt rum och gjorde inget en lång stund. Kring 19 tittade jag ut genom mitt lilla fönster och såg att himlen var väldigt fin, så jag tog kameran och tänkte gå ut och fota. Men när jag nästan är hela vägen ner för trapporna så ser jag Elsa, som precis då kom in genom ytterdörren. Jag blir mer än förvånad och ropar "VAD I HELVETE??!!". Hon skrattar och säger att jag ska ta min jacka och komma med henne. Jag springer upp för att släcka mina många doftljus och ta min telefon, och eftersom jag redan hade kameran i handen så tog jag den och jeansjackan på mig och hoppade i Elsas bil. Jag var fortfarande så förvånad att jag glömde nästan helt att ta bilder på den fina himlen. Vi körde hem till Elsas, och där väntade Anna Sofia, hemma från Åbo, med fruktsallad, grädde, och guld ballonger och serpentin!! SUPERMYSIGT! (Emma hade försökt komma också, men fått förhinder) Vi pratade, Elsa sjöng en medly med en massa sånger som påminner henne om mig (jag var väldigt nära att böla), jag fick presenter, bl.a ett fantastiskt halarmärke, Emma av Jane Austen, och en flaska champagne. Eftersom vi alla var trötta från skola och/eller jobb så blev det inte en superlång träff, men superkul ändå 💗 Jag tog hem en massa serpentin och ballonger, som ännu hänger åvanför mitt skrivbord.

Söndagen spenderades till största delen hos fammo och en annan kusin med barn (jag vet att alla dessa kusiner med barn är jätte förvirrande, men ni får bara deal with it). Måndag och tisdag jobbade jag, blev tillfrågad om jag kunde jobba en vecka till, men tackade nej (efter ett smärre sammanbrott som mor fick komma och försöka lösa efter att hennes arbetsdag var slut) Jag var helt otroligt trött resten av dagen och åg mest bara i soffan med huvudvärk, och på kvällen då det gått om såg jag på Poldark (läs: stirrade på Aidan Turners fejs). I onsdags gjorde jag inte mycket på förmiddagen, men till eftermiddagen pös jag till Amandas, som för tillfället var hemma i Vörå, för att äventyra ut i Vörå skogen på ett till fotoäventyr. Efteråt så fick jag presenter av Amanda, som bestog av ett väldoftande doftljus, två feminist böcker (Under det rosa täcket av Nina Björk, och utdrag ur The Second Sex av Simone de Beauvoir), samt mitt period pals-armband av de två jag gjorde åt oss till Amandas födelsedag 😁 Sen spelade vi dress up games resten av tiden jag var där, för att vi kunde och för att det var kul. Kan inte för ngt i världen komma ihåg vad jag gjorde i torsdags, men jag tror att jag moppade golvet på nedre våningen, en sak som alla i världen behöver veta.

Fredagen var helt all over the place. Först förde jag bort tre skottkärror med löv in i skogn åt fammo, gick sedan ner till busshållplatsen där syrran stiger på bussen för att hämta hennes cykel, tog den cykeln och en hel massa kakor till butiken, för att syrran skulle sälja dem för att samla in pengar till en skolresa. Jag handlade mat, cyklade hem i monstruös motvind, fick sitta hemma i en kvart, gick sedan till skolan för att hjälpa brorsan bära hem cellon och fiolen. Sen vilade jag eb stund till, började laga mat och hoppades på att syskonen skulle fatta vinken och fortsätta att laga mat åt sig själva, och då for jag till jobbet. Städade trapphuset och korridoren grundligt, lokalen som den skulle, och sedan var jag klar för dagen. Kom hem 20, åt gyros, fick höra att det inte skulle komma ngn Doobidoo (fatta besvikelsen), gick upp på datorn tills Skavlan började, och såg på Skavlan ensam på puckade tvn på minimal volym för att inte väcka resten av huset,

Lördagen spenderade jag, mamma och syrran i Kokkola, medan far och bror for till Jyväskylä på Koneagria. Jag ville egentligen på Koneagria, men jag hade lovat mamma att jag skulle hjälpa röja på mommos och moffas gård. Så det gjorde vi, efter att vi gått på stan en stund, och jag hittade faktiskt en mycket fin, mycket mjuk grå skjorta. Efteråt lagade vi mat, såg på Historieätarna via Chrome cast, for och handlande mat åt mommo och moffa samt vår familj, kollade mera Historieätarna medan mamma gick ut med hunden, jag gjorde misstaget att köpa och äta godis, och så åkte vi hem. Jag hade bett om den tacky-gaste traktortröjan som pappa kunde hitta för att ha som pjamas, men han hade inte hittat någon så jag fick en ganska fin Jack&Jones tröja ist #dadlogic. Fin, men inte vad jag tänkt 😂 På söndagen städade vi undan en hel del sommarsaker och krukor från gården, och sen gjorde jag inte så mkt under resten av dagen.

Igår hände inte mycket, men för att göra vardagen lite mera spännande bestämde universum sig för att jag skulle stopla, baklänges, på den öppna diskmaskinen, med vattenkokaren, som ännu hade lite varmvatten i sig, i handen. Med tanke på hur dramatiskt det låter så gick det helt bra. Jag har lite ont i handleden och ändan från fallet på stengolvet, men annars är allt A OK. Efter att jag återhämtat mig så gick jag över till fammos för att påbörja projekt tvätta-fönster-som-fammo-inte-når-innan-det-blir-för-kalt-för-fönstertvättning. Det fortsatt idag, och kommer förhoppningsvis avslutas imorgon.

I helgen ska jag, Elsa och Emma och hälsa på Anna Sofia i Åbo. Det ska bli trevligt 😊 Men nu ska jag avrunda detta inlägg innan det blir ännu längre, och jag börjar frysa ännu mera. Adjö.

1. MIN MINI FÖDELSEDAGS ÖVERRASKNING 🎈 / 2. Fint ljus som varade i ett par sekunder så jag sopade trappan på jobbet / 3. Amanda ute i skogen

Likes

Comments

Första gången jag skriver här sedan jag fyllde 19 förra söndagen. Inte mycket har ändrats, annat en hel del beskivningar på en del sociala medier. Låt mig berätta om livet som gått.

Sedan senast jag skrev har jag träffat en kusin med barn, lärt mig att tvätta fönster och också tvättat en hel drös med fönster på jobbet. I lördags träffade jag en till kusin, som hade med sig fästmö och barn, bl.a den två veckor gamla sonen. Så otroligt söt. Han såg inte lika mycket ut som en gammal gubbe som han gjorde på bilderna jag fått tidigare, men såg ändå lite gubbig ut. Han var inte direkt nöjd med att vara någon annansans än hemma, så han skrek en hel del, men inte allt för mycket. Sprang omkring med storasystern på gården och blåste en massa "blubblor" som hon kallade dem. Hon har rediga lungor hon dendär tösen. Då vi kom in så fick jag ha lillkillen, jag kallar honom Tandlöse i smyg, i famnen en timme medan hans mor och far och syster åt. Han var tyst och stilla och sov nästan hela tiden. Han blev upprörd vid ett tillfälle, men det gick snabbt om. Sen gick jag hem och åt, och återvände sedan till fammos en stund och kollade på barnprogram med storasystern.

I söndags fyllde jag 19 år. Väktes av mor och far med grattis-hälsningar och löften om trevlig frukost på nedrevåningen. Jag tog mig ner och fick mina presenter och åt. Om ni vill veta vad jag fick i present, så fick jag min efterlängtade Lego X-wing, en box med alla Mad Max-filmer, två Danny Boyle filmer (Trance, och Trainspotting), en iittala-mugg ur serien Sarjaton jag velat ha hur länge som helst, och Women in Scripture (en bok om alla kvinnor som finns i den judiska bibeln, apokryferna, och nya testamentet). Gjorde inte så mycket under dagen. Åkte med till Vassor för att hämta min bror som varit där på lajv och fick kramar av två av lajv-ledrarna, en som jag känner och en som jag inte känner. Efter det byggde jag ihop mitt Lego, kollade på Downton, åt LCHF-tårta från Maxmo hembageri (typ världens bästa tårta) och inte mycket annat.

I måndags fick jag agera guide i Vasa åt min syster och hennes kompis. De skulle på prao till Yle, och mamma tyckte att det vore en bra idé att jag, som gått i skola i Vasa i 3 år men aldrig varit i närheten av Yle-huset och varit på Brändö typ en gång, skulle hjälpa dem hitta tid. Promenaden dit gick bra, jag lämnade dem där och gick sedan i sakta mak tillbaka in till stan. Sakta för att jag fotade, och för att mina ben betedde sig konstigt (jag trodde jag skule sträcka mig vilken sekund som helst. Jag och Christa hade bestämt träff vid Raawka, och då Christus anlände hade hon med sig både blommor och present till mig. Jag fick kakaobönskross, fingersalt med chili, och ost 👌 Vi satt inne och pratade en god stund, medan jag drack te och Christa åt en lite tårta som hade rödbeta i sig (fick smaka en bit. förvånansvärt gott faktiskt), och en varm kakao. Efteråt gick vi till bibban och vandrade lite, jag lämnade in en hel del böcker, och betalade lite försenings böter 😳 Sedan sade vi adjö och jag gick vidare till en park på Skolhusgatan för att hitta Elsa som satt där och pluggade. Vi satt och pratade en stund på en bänk i solskenet. Sedan gick vi till Elsas lägenhet. Mysigt som bara den. Där fortstte vi prata, medan jag åt mina ägg jag tagit med hemifrån och Elsa åt av pajen hennes kämppis gjort (perks of having a kämppis). Sen skulle Elsa vidare ngnstans, och mamma hade just anlänt i stan, så jag gick och letade rätt på brorsan och morsan. Vi gick in till stan för att shoppa, men vi var lite dåliga på det, spec jag, för att vi var mera inställda på att lyssna på syrran och hennes kompis som skulle vara på radio då. Det var roligt att höra dem, och en lättnad att de inte gjorde bort sig 😂 Vid 19 så surrade vi iväg till Yle för att hämta syrran och kompisen, och sen surrade vi vidare hem. Hann vara hemma i ca. 20 min kanske innan Kajsa och Anna dök upp (jag viste att de skulle komma, men jag måste ju ha lite drama). De hade åkt 50 km ut till mig för att låna min färgprinter. Kan inte säga till vad. Det är hemligt. Kanske Kajsa skriver om det senare? De printade det de skulle printa, kollade runt i huset, som de tyckte var mysigt, och sedan åkte de tilbaks till stan.

På tisdag agerade jag köksbiträde på det dagis och skola som mamma nu jobbar vid. Allt gick bra, men jag hade ju trott att det var en engångs sak. Nu har jag varit där i tre dagar, ska vara där ännu i morgon och måndag tisdag, och kanske längre än det om det egentliga köksbiträdet inte tillfrisknat tills dess. Skäms lite för att jag egentligen inte alls vill vara där, eftersom det ju är ett helt bra jobb, med inte allt för många timmar, trevlig miljö, och inte allt för tunga uppgifter. Men jag är väl mest irriterad på att det nu blivit så att jag kommer sitta fast i detta jobb for now... Nåja, jag får försöka tänka på pengarna...

1. Min födelsedags-tårta med (ironiska) prinsess ljus / 2. Himlen påväg hem från Vasa var super fin, men kunde bara fotas genom sidospegeln / 3. Kristian Kristensens nya låt som jag kommer lyssna på hela hösten

Likes

Comments

Inte mycket har hänt sedan senast. Det fina höstvädret har fortsatt för det mesta, och det börjar bli kallare på riktigt. Har mest bara lyssnat en hel del på Bastilles nya album och Stranger Things soundtracket, jag inne i en Sims4-binge-spelnings period, och så har jag ett spännande mysterium för er.

Förra tisdagen kom min kloka och fina Amanda på besök (hennes blogg har some quality content, check it out 😉). Det var mycket trevligt. Vi kollade en massa halft-onödiga youtube klipp och vines, och sen då solen började bli lite guldig gick vi ut bland solrosorna och fotade. Sen gick vi in en stund drack te, kollade musik videor och pratade om lite alltmöjligt. Då himlen började rordna gick vi ut igen och fotade mera. Innan Amanda for hem så plockade vi en plastpåse full med äpplen åt henne. De lär ha blivit bl.a äppelpaj av dem, och jag hoppas att det var gott.

Träffade en av kusinerna på lördag för första gången sedan han blev pappa igen samt den nyblivna storasystern 💜 Fick springa efter henne en hel del då fadern for med fammo till butiken och sedan körde traktor en stund (vår "nya" traktor vi haft i ett par år, men som han inte kört). Och sedan spelade jag sims4 till 4 på natten.. Oops. På söndag var jag produktiv och städade på jobbet i 2 och en halv timme, och efter att jag cyklade hem klippte jag gräs i en timme på det. Börjar känna mig ganska säker med körandet nu, så det känns lovande. Sen bastade jag för att få upp värmen och så spelade jag sims till 5 på morgonen. Double oops. Då jag gick och borstade tänderna blev jag lite rädd över hur röda mina ögon var, men det hade lagt sig tills jag steg upp kl 10.

Det var dimmigt och fint denna måndagsmorgon, så jag tänkte att jag skulle gå ut och ta bild på solrosorna. Väl ute och halvvägs ut bland solrosorna, så ser jag en, ursäkta språket, mother-fucking hund komma springande från rian. En ganska så stor jakthund också. Den sprang omkring och luktade på allt, såg mig, sprang förbi mig så nära att jag trodde den skulle välta mig, och så fortsatte den nosa omkring. Jag, som inte riktigt kände att jag gillade situationen, bästämde mig för att gå tillbaka in. Då jag gick tillbaks så sprang hunden förbi mig igen, och försvann efter det. Väntade en stund innan jag gick tillbaks ut. Denna gång lyckades jag ta bra bilder på solrosorna i fred. Efter det åt jag frukost, gick upp och kollade Movie Fights och on a whim så sminkade jag mig, med eyeliner och läppstift och allt. Tidigare vägrade jag lämna huset utan eyeliner, men nuförtiden så är jag vanligen för lat/sent ute för att hinna med eyeliner. Resultatet blev lyckat och jag kände mig som en höst-gudinna. Orkade inte änns ta ordentligt med selfies, vilket är lite underligt, men det händer ibland. På kvällen kom en annan av mina kusiner på besök til fammos, så jag hängde där med mitt fadderbarn och hans storasyster och kollade på Bolibompa. Sedan sa min syster plötsligt att det var dimmigt och fint där ute, så jag greppade kameran och sprang ut mitt i dimman på åkern, Fick flera fina bilder som jag inte ännu fått in på datorn, men de lär dyka upp på min fotoblogg förr eller senare. Idag har inte gjort mycket alls, annat än att ordna nerdevåningen så det inte ser lika apokapyptiskt ut.

🌻 Då jag nämnde min fotoblogg så ska jag och shamelessly promota mig själv. Jag postar de flesta av mina bättre bilder på elinenglundphoto.tumblr.com. Försöker posta lite oftare nuförtuden. Från och med den 24 september typ börjar det dyka upp bilder från mina äventyr bland solrosorna med Amanda. Har lagt upp en kö med inlägg, men ifall jag blir otålig så kanske jag postar dem lite tidigare. Och så lär det dyka upp en och annan bild på dimman från igår också, för jag fick faktiskt bra bilder på det. Check it out för att se en helt del hyfsade bilder på landskap och en del människor 🌻

Imorgon kommer en till kusin på besök, så jag kommer antagligen spendera större delen av för- och eftermiddagen hos fammo + så ska kusin lära mig hur man tvättar fönster utan att det blir helt randigt, eftersom jag ska tvätta fönster på jobbet på fredag. På torsdag hoppas jag att jag slipper till Vasa, eftersom jag försökt komma mig dit hela september, men det blir aldrig till något. På lördag kommer förhoppningsvis den nyaste släktingen på besök, och på söndag fyller jag 19 och får mitt Star Wars lego, FINALLY.

Nu ska jag spela Sims en stund tror jag.

1. Amanda och Élin på äventyr / 2. Höst-gudinnan Élin och den enda selfien som bevisar att magic happened on my face

3. För att Eleven är så himla cool och fantastisk och jag vill ta hand om henne och beskydda henne från allt ont / 4. The soudtrack of my life rn

Likes

Comments

Den gångna veckan har inte varit jätte händelserik, men en del saker har hänt. Har spelat en del kortspel med mamma och brorsan, och vi skrattade ganska hysteriskt. Jag mätte hur länge det tog för mig att ducha snabbt för att bevisa åt min syster att man inte behöver vara i duschen +1 h (jag blev klar på 12 min). Jag avslutade äntligen min Star Wars inspirerade tröja (som jag tvättat EN GÅNG, och färg har redan låsnat). På torsdag kväll fick vi tillägg på fars sida av släkten: ett till kusinbarn!! Just nu ser han mest ut som en gammal gubbe, men en söt gammal gubbe 😍💛

I fredags var jag i extas inte bara för det nya kusinbarnet, utan också för att Bastille, aka mitt favorit band, släpte sitt andra studio-album, efter 3 ÅRS VÄNTAN!! Soundet är nytt, men väntan var värt det 💓 Jag lyssnar knappt på ngt annat för tillfället. Samma eftermiddag, efter att syskonen och mamma kom hem, åkte vi till Kokkola. Det var handelns och kulturens natt på g där. Vi åkte in till stan och vandrade omkring en stund. Jag köpte en t-shirt och provade glasögon i "min" glasögon butik, för att de hade uppe extra länge för en gångs skull. Prövade flera par, men lyckades bara få bild på två, för att ljuset var så eländigt. Då vi var klara inne i stan åkte vi via Prisma till mommo och moffas. Vi kollade det som återstog av Dobidoo, och jag blev hysterisk då jag såg att Skavlan börjat på nytt. Såg dock inte så mycket av detta avsnitt för morfar höll på att video-chatta med min moster i Sveariket, så jag var mest där och pratade nånsens.

Egentligen skulle vi städa på lördag, men planerna blev ändrade. Vi kollade Disney och Pixar hela förmiddagen fram till kl 13 då pappa kom och hämtade mig och syskonen. Vi handlade mat till veckan och for hem. Hann vara hemma i ca 1 timme innan jag skulle iväg igen. Anna Sofia, som var hemma från Åbo för helgen, hämtade mig hemifrån och så bar det av till Elsa. Vi drack te, A och E åt bröd och yoghurt och choklad medan jag bara åt yoghurt och "chokladbolls substitut", och pratade en massa fram tills lite efter 23 då vi nästan sprang till bilen och sedan körde hem i beckmörkret.

Natten lördag-söndag och söndag morgon var tunga av någon anledning. Allt kändes skit. Jag ville inte till jobbet över huvudtaget och ångest överlag var väl nog främsta boven. Men efter att släpat mig till jobbet på en äntligen hel cykel och fått städa i min ensamhet i 2 h med Wild World i öronen kändes allt lite bättre. Då jag kom hem sprang jag över till fammo för att hinna vara med kusin och 1-åringen en stund. Målade en stund på kvällen med en massa doftljus. Idag har jag ordnat köket och matbordet, sett klart Stranger Things en andra gång, 10 Things I Hate About You, Legally Blonde och ett avsnitt Once Upon A Time. Fick huvudvärk där åt 16 tiden, men den urartade sig ganska långsamt så jag tog inte ngn huvudvärkstablett förrän där närmare 19. Det har börjat lätta nu så gr8 👌

I övrigt så har jag återgått tillbaks till goda matvanor, och har ätit vettigt i lite över en vecka nu, och jag mår redan bättre, vilket ju såklart känns fantastiskt. Det blir allt höstigare, jag kan använda mina halsdukar, det är en massa solrosor på åkern, himlen var vackert rosa tidigare i kväll, och jag har inget egentligt sötsug just nu 👏

​1. My masterpiece of a shirt / 2. Kokkola i mulet kvällsljus / 3. Vårt fina upplägg i lördags / 4. Rosa himmel och solrosor som man inte ser så bra / 5. Bastilles vackra fina nya superbra album. I've missed your voice Dan 💓

Likes

Comments

Den gångna veckan har varit ytterst händelselös. Jag ordnade i köket för att jag blev totalt galen, och jag tog ner alla filmer vi hade i vår överfulla filmhylla. Det tog två dagar att fixa med damm torkning och film sortering osv. Fick faktiskt bort en hel del filmer, såna som vi inte kommer se/redan sett och inte kommer se flera gånger. Ganska nöjd faktiskt. Nu återstår bara att få ut de filmer som ska bort. Har sett vidare på Downton, men ganska trögt på den fronten. Har även fastnat för War & Peace, och sitter och väntar på nästa avsnitt som kommer ikväll.

Jobbade 2 h på fredag. Började kolla Stranger Things den kvällen för att jag ville veta vad all uppståndelse var om. Nu förstår jag. Helt otrolig serie. Alla måste se den!!!! På lördagen klippte jag gräs här hemma i mellan 2 och 3 timmar. Såg färdigt Stranger Things redan den kvällen. Jag har aldrig tidigare sett färdigt en serie så snabbt tidigare. Jag har fortfarande abstinensbesvär. I söndags var jag med syskonen och mamma till Purmo på släktkalas för kusinbarnet som snart fyller 7 och den andra som nyss fyllt 1. Kul var det, även om det blev lite trångt i huset. Jag åt för mycket, barnen sprang omkring, och 1-åringen tyckte bättre om present lådorna än om presenterna i sig.

Igår var jag galen. Jag blev uppväckt kl 7 för att jag skulle väcka min bror 7:30. Jag steg upp ur sängen för att inte somna om på nytt, väckte bror, och gick sedan ner och satte mig på soffan. Jag somnade stup i kvarten och kunde verkligen inte hålla mig vaken. Min bror hade gymnastik första lektionen, och klassen skulle till sportplan för att öva till nästa veckas sportdag, och eftersom vi bor jätte nära sportplan fick min bror fara dit genast. Jag hade föreslagit dagen före att jag skulle komma med dit för att få mig en liten promenad, men jag blev som sagt galen och föreslog att vi skulle fara till sportplan ännu lite tidigare och sparka lite fotboll, så där passligt på morgonkvisten, ch för att se till att jag inte somande på nytt. Och så blev det. Vi for till sportplan någongång krin 8:40, sparkade lite fotboll, och då läraren och klassen började dyka upp lite efter 9 så gick jag hem. Kollade mest Movie Fights resten av dagen. Idag Har jag tvättat en hel massa tvätt , dammsugat nedrevåningen + trappan, och uppdaterat fotobloggens layout (igen). Nu försöker jag bestämma mig om jag ska se om Stranger Things eller spela Sims4.

Vi har gått in i september. YESS. DET BLIR KALLT OCH ORANGE SNART. Kommer antagligen snart att börja klaga på det också, men jag saknar mina halsdukar/filtar och flerfärgade träd och JAG VILL TILL HOGWARTS MER ÄN NÅGONSIN mina känslor för Harry Potter blir alltid mycket starkare på hösten Hoppas att det blir en lång och fin höst 🍁🍂

Likes

Comments

Jag har haft glasögon sedan hösten 2011, alltså sedan jag var 14 år. Det hände sig för att jag, då jag satt långt bak i klassen på fysik (eller var det kemi), inte såg vad som stog skrivet på tavlan. Det var aningen irriterande att alltid behöva fråga vad som stog skrivet på tavlan, eller skrva av vad den bredvid skrev. En dag bestämde jag mig för att prova min kompis glasögon. Jag trodde inte att det skulle funka (det gjorde inte läraren heller, jag minns att han sa att det antagligen inte skulle funka), men oj så fel jag hade. JAG KUNDE SEEE. Då jag kom hem förklarade jag situationen till mamma, och en tid efter det så började vi kolla runt på glasögon. Vi gick in till en optiker i Kokkola en dag, hade turen att få tid till en synkoll direkt, och så var det så med det.

Jag har inget större synfel. Jag är närsynt, inte änns mycket. Vid första kollen hade jag -0.75 på båda ögonen. Förra året var vi på en till koll då jag skulle skaffa solglasögon med styrka (och för att det var på tiden med en till kontroll), och då hade jag -1.0 på båda ögonen. Så något värre synfel har jag inte, men glasögon hjälper något otroligt. Då jag la på mig mina glasögon för första gången kändes det ganska fantastiskt. Man kan ju se enskillda barr och löv på träden! Och man kan läsa skyllar på långt håll! Tänk att så lite kan hjälpa så mycket.

Mina glasögon är svarta, av märket Oscar Magnusson, och var nog i övre priskanten. Minns inte exakt hur dyra de var, men en hel del cash gick nog åt. Det stog mellan dem och ett betydligt billigare, men "klumpigare" par. Lyckligt vis förstog mamma och pappa båda att det dyrare paret i detta fall bar bättre, för ärligt talat så vet jag inte om jag velat använda det andra paret. Det skulle ha kunna sluta som många andra glasögon, som blir undangömda och förglömda av låg- och högstadieelever, som inte vill använda sina glasögon för att de tycker att glasögonen är fula, eller tycker att glasögnen inte passar på dem. Det är otroligt synd, för det är alltid en trevlig sak att se ordentligt. Jag hade tur som fick ett par mycket fina glasögon som jag verkligen gillade, och ännu gillar. Jag tycker själv att jag 90% av tiden ser bättre ut i glasögon än utan, men det kan vara en vane sak. För att trivas i glasögon måste man hitta ett par man faktiskt trivs i, och inte nöja sig med något man bara tycker är okej. Man vill ju inte spendera en massa pengar på ett par glasögon man använder 3 gånger om året.

Ja, det finns ju linser också. Flera av mina vänner använder linser istället för glasögon hela tiden, andra växlar lite. Jag har haft mina glasögon på mig nästan varenda dag i 5 år nu 😂 De har blivit en del av min personlighet. Det har varit på tal om linser ett par gånger (smidigare då man ska jobba/springa omkring/vara en x-wing pilot på penkkis) men det har inte blivit till något ännu. Snart kanske, men inte ännu. Nu är det mera på tal om nya glasögon åt mig.

Med snart 5 år på nacken så börjar mina glasögon vara lite slitna. De är inte lika svarta som förr, de har några små rispor, ena bågen är lite sned från en fotbolls attack, även om den blev fixad efteråt, och de hålls rena i ca. 5 minuter. Dessutom så skulle jag dessutom vilja prova på något nytt. Efter en så lång tid med svart-ramade, wayfarer liknande ögon så skulle det vara fräsht med något nytt. Har drömt om ett par "moffa-glasögon" som jag kallar dem, men som nog egentligen är pilot-glasögon, eller något annat lätt-ramat. Eller kanske något genomskinligt. Lite rundare skulle vara kul, men jag är inte säker på att det skulle passa min huvudform. Det går ju att beställa hem glasögon för att prova, men jag tror nog att jag äventyrar ut i riktiga världen för att prova. Hoppas på att få nya ännu detta år, men vi får se hur det blir helt enkelt.

Men mina första glasögon lär jag nog spara, för de har nog blivit en horokrux by now.

Likes

Comments

Att se mig blogga är nog lika sällsynt som att, jag vet inte, hitta en fyrklöver? Vinna på lotto? Sällsynt iallafall. Det är hursomhelst dags för en recap!

Sedan senast har jag inte hunnit göra mycket spektakulärt, men en del har jag väl gjort. Var till Vasa en sväng under konstens natt trots det eländiga vädret. Träffade några vänner, om än det blev korta stunder, gick omkring i regnet och samlade pokebollar, var ett varv till Wasa Teater och pratade i pleppo-telefonen de hade där, spenderade en hel del tid vid Elorias tält, för att mina syskon var där nästan hela tiden, gick fram och tillbaks till bibban bara för att, och åt en bit av den 25-meter långa tårtan. Mina förväntningar var inte höga, men den var mycket godare än jag trott. Dagen efter handverkade jag en egen Yarny från Unravel, because why not? Hade planerat det som ett sommar-projekt, men det blev en en-kvälls-grej. Mina fingrar värkte i ca en och en halv dag efteråt, men det var det värt.

Var till Kokkola en sväng med mamma den söndagen, mest för att handla om jag minns rätt. Följande dag, måndagen den 15, började syskonen skolan, så sedan dess har jag varit ensam hemma de flesta för- och eftermiddagar. Har haft en del uppgifter, mest att fylla/tömma diskmaskin, tvätta kläder, dammsuga nån gång då och då osv. Har varit lite tråkigt och ensamt, men jag har försökt fördriva tiden med Downton Abbey och YouTube, spännande som jag är. Har verkligen inte gjort mycket spännande. Har sett och hört då vänner börjat skolan och nya utbildningar. Jag trodde aldrig att jag skulle säga något som änns liknar detta, men egentligen saknar jag skolan. Sista året i gymnasiet var tungt, men då hade jag iallafall något att göra, jag hade ett schema, en trygghet i att veta att "idag ska jag göra dethär", men först och främst kom jag mig ut ur huset. Jag hoppas på att förändra detta snart. Denna helgen klippte jag även gräs i ca 3 h, och har därav kommit över min gräsklippar fobi!

I början av förra veckan träffade jag Anna Sofia och Elsa (Emma hade återvänt från utlandet, men var i huvudstaden just då). Vi satt vid stranden en stund och kände på vattnet, som blivit mycket mycket kallt för att det varit så mulet hela tiden, och så satt vi på terassen en stund också och talade om viktiga saker och mindre viktiga saker. Den kvällen konstaterade jag också att hösten verkligen är på väg, för det var norrsken. ordentligt synliga också. Dagen efter cyklade jag in till byn för att skriva på ett par jobbpapper och låna mera Downton. Ja, ni läste rätt, jag CYKLADE. Nej, jag menar JAG HAR ETT JOBB. Inget större. Ganska enkelt. Jag städar på ett ställe en kväll i veckan. Inte mycket, men för ca 2 h i veckan så får jag ändå riktigt bra lön.

Denhär helgen var det villaavslutning, och jag var mest bara avundsjuk på mina syskon som hade något att göra (de var hos en kompis villa halva dagen), och sentimental då jag tänkte på de tider då jag ännu hade vänner i närheten som jag kunde spendera tid med närsomhelst hursomhelst. Det mest spännande jag gjorde var att sitta vid vår snabbt byggda lägereldsplats med syskonen och deras kompis då de kommit hem, berättade 3 two-sentence horrorstories, och var sedan tvungen att pringa in för att jag blev så paranoid (jag och skräckhistorier av alla slag går inte ihop). Söndagen spenderade jag hos fammo med kusin och hennens son, som fyller ett om ett par timmar. Idag var syskonen hemma, för att båda var krasliga i olika grad. Då mamma kom hem pyste vi supersnabbt iväg till Jakobstad för att fixa pass åt oss (+ ID till mig, äntligen) och för att handla. Då vi kom hem försvann jag ganska snabbt upp på mitt rum för att försöka kuruera min huvudvärk och mensvärk.

Nu flög en mal in i mitt rum och nästan i mitt fejs, så jag tror det är dags för mig att avsluta detta och snabbt fara iväg och rädda Gandalf. Jag ger inga löften, men jag ska försöka uppdatera oftare, så inläggen inte blir så otroligt långa, både för er (om någon nu läser) och för mina stackars ögon.

​1. 25-meters tårtan som överraskade / 2. Yarny som chillar på min säng (just nu sitter han på min National Geographic-hög) / 3. Såhär såg det ut en dag då solen kikade fram efter en extra äckligt mulen dag / 4. Anna Sofia och Elsa i solen / 5. Norrskenet som fastnade förvånansvärt bra på kamera / 6. Te jag drack hos syskonens kompis villa, för att jag hängde med på en åktur för att slippa ut ur huset

Likes

Comments

1 och 2 augusti var en tunga dagar av anledningar jag inte kommer gå in på, men allt är löst nu.

Nu är både mamma och pappa tillbaka på jobb, så jag har hand om huset om dagarna. Månaden började svalt, regningt och t.o.m åskigt. Det svala vädret och regnet har varit anledningar för mig att sitta inne och bara se serier utan att känna mig dålig, och jag hade inte insett hur mycket jag faktiskt gillar åskan förrän nu. Förra onsdagen satt jag på framtrappan i säkert över halv timme och bara såg på molen flyga förbi och lyssna på åskan. Det mullrade så hårt att det känndes i träverkat flera gånger.

I torsdags (den 4 augusti) fyllde min bror 12. NÄR HÄNDE DETTA!?!? Min bror är inte 5 länge?? Vi spenderade en stor del av dagen hos fammo, för att kusin med flickvän och barn var på besök. Efter att de åkt hem så hade brorsan ett litet litet kalas med två vänner och syrran. Jag bidrog med en Watermelon cake, som jag, mamma och pappa åt mest av. Den var faktiskt ganska lyckad!!

I fredags besökte jag och Anna Sofia Elsa i Hellnäs. Vi satt inomhus mesta delen av tiden, men var en sväng ner till standen och glasskiosken också. På lördag åkte jag, mamma och bror till Kokkola för att vi kunde, men också för att hjölpa mommo och moffa städa och handla. Innan vi åkte ut till dem (de bor lite ut i skogen) var vi en sväng in till stan och kollade. Jag köpte inget denna gång, men jag gick omkring Neristan då det regnade och såg på hus och kollade på loppis där. Väl hos mommo och moffas, och efter en mathandlingsrunda, jakt på rätt sorts creme fraiche, och middag, så hoppade jag i deras badkar för första gången någonsin (vilket är löjligt eftersom de bott i detdär huset i säkert 16 år) och lyssnade på Ted & Kajs podd. Senare på kvällen såg jag på HIMYM med brorsan (har kollat en hel del HIMYM i sommar, är inne på säsong 8 nu).

På söndag städade vi och dammade lite mattor, mathandlade åt oss själva hit hem, och sedan hemfärd. Måndagen var ganska ohändelserik den också. Var hemma och tvättade en hel del tvätt, såg på Youtube, HIMYM och lite New Girl, och så var jag ett varv till biblioteket och butiken med mor och syster. Idag tvättades mera tvätt, sågs lite mera HIMYM, och efter att mamma kom hem och vi ätit åkte vi till Kokkola och såh Suicide Squad. Min åsikt? Lite underlig pacing, speciellt i början, och lite lacking på en del ställen, men i övringt en snygg film med en massa roliga detaljer, coola karaktärer (som kunde ha byggts på lite till), och helt otroligt soundtrack.

Det var det. Inte så mycke har hänt för min del nu i augusti, men ganska skönt iom att månaden började så tungt. I morgon lär jag inte göra så mycket,men jag hoppas att jag skulle orka redigera lite bilder, och på torsdag kam det hända att det blir en runda in till stan, då det är Konstens natt. Har inte varit på flera år, men vi får se hur det blir.

Likes

Comments

Världens sämsta bloggerska är tillbaka med ännu en summering, denna gång i två delar!

Efter att jag skrev förra inlägget såg jag faktiskt Deadpool med syskonen och deras kompis. Den kvällen körde vi även en runda till Storsand, jag syskonen och mamma. Jag gick mest omkring och såg på solnedgången och pokemon go:ade medan syrran satt på stranden och mamma och brosan simmade. Jag minns att jag var väldigt grumpy, men minns inte riktigt varför...

Annat jag gjorde i juli då? Lyckades spendera en av de varmaste dagarna i Hellnäs med Anna Sofia och Elsa. Vi satt mest och pratade och jag såg på då de simmade medan jag själv dog värmedöden på stranden. Fin dag på många sätt.

Den 26 juli åkte jag in till stan med buss för att träffa vännerna från skolan för att äta på Strampen och ha det trevligt. EFtersom jag kom med buss och var framme i stan 2 och en halv timme på förhand gick jag omkring och hade varmt och fångade pokemons (läs raidade pokestops) en lång stund. En stund före kl 19 gick jag i sällskap av Julia ner till Strampen för att träffa de andra. Vi fick ett bord inne, vilket var ganska skönt med tanke på att jag gått omkring och blivit ungstekt på stan ett par timmar. Vi satt och åt (HELT OTROLIGA RIBS ÅT JAG) och pratade en två timmar kanske och hade det trevligt. Sedan gick vi in till centrum och sprang för att få en soffa och bord vid Littlepub. Där satt vi en stund, och pratade och skrattade lite till. Jag var blev trött redan under maten, så jag sa farväl till sällskapet redan lite efter 22 tror jag det var. Jag kramade Eliina farväl, för hon pyste iväg till Australien nu i början av augusti och jag kommer inte se henne fysiskt förrän om ett år ungefär, och önskade henne all lycka i världen (hennes äventyr finns här).

Jag, syskonen och mamma var en sväng till Nykarleby för att ordna passfoton, äta en glass, och jaga lite pokemons den 27 (no, i' not crazy). Den 28 var samma sällskap till Powerpark för första gången (föralla utom mig, som varit tre gånger tidigare heh). Lite ledsamt att inse att jag nog är påväg att bli vuxen då jag inte tyckte det var super kul, tyckte en gång var tillräckligt i de maskiner jag åkte, och insåg hur mycket tid köande tar. Istället så slösade jag en hel del pengar på att få ett Star Wars mjukisdjur ur klomaksinen, och var jävligt nära, men nej inte fick jag nått. Men det var nog kul :)

Den 29 hoppade hela familjen i bilen och åkte till Tammerfors, specifikt Ikea för att jag hade bett snällt om att få åka dit. Gick omkring och ville ha ett hus att möblera. Köpte bl.a en burk, en låda, och ett väldigt fint och skönt påslakanssätt, som nästan alla har, mEN DET ÄR SÅ FIIINT. Sedan åkte vi till hotell Torni, som var ganska coolt, men ändå inte samtidigt (nörden inom mig tycker det coolaste var att namnet på tornet var Rutapiha, den finska översättningen av Isengard!!) Vi åt i restaurangen där, och efter att brodern fick rätt biff var alla ganska nöjda. Efter maten åkte vi upp till högsta våningen, som är en skybar. Det var riktigt fina utsikter, men lite för mycket folk, så vi såg oss bara omkring där och sedan åkte vi ner till våra rum. Ganska snabbt efter det gick vi in till Tammerfors för att vandra lite (jag jagade pokemons...). Det blev inte en så lång promenad, för min syster fick sjuka fötter, så vi fick gå tillbaka. Mamma och syrran gick i förväg, medan jag, brodern och pappa snabbt gick in till en K-Market och handlade lite godis och cider + snack till nästa dags hemfärd. Då vi kom tillbaka till hotellet tog jag tillfället i akt och hoppade i badkaret en lång stund. Efter det låg jag i min säng och såg på LoTR, som kom på tv (DÅ VI SATT I ISENGARD!!).

Vi började nästa dag med en mycket god hotell frukost. Jag önskar varje frukost vore hotellfrukost. Då vi var klara med det packade vi, checkade ut, förde sakerna i bilen, gick ett snabbt varv in till stan till Tiger och Akademiska Bokhandeln. Då vi var klara med det hoppade vi i bilen och åkte mot Ideapark. Vi var inte där superlänge. Vi gick till några förutbestämda butiker, köpte lite mat, och pyste iväg. Vi försökte hitta till Helvetinjärvi, men kom bara till en sjö i närheten, och alla var ganska trötta och en del lite gnälliga, så det blev inget av denna gång. MEN JAG SKA DIT NÅGON GÅNG. Sedan åkte vi hemåt. Nästan. Om man är ute och kör med pappa och kommer söderifrån kör man ALLTID via Tuuri, så vi var där en stund också. Sen åkte vi hemåt på riktigt. Förutom den lilla detaljen då att pappa körde via jobbet för han ville visa var han hållit hus hela sommaren. Men hem kom vi, och oj va skönt det var.

Den sista dagen i juli har jag inga minne av, annat än att vi tvättade en massa sängkläder typ.

fortsättning följer....

Likes

Comments