View tracker

Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Jag hoppas att ni har lyckats ta er igenom denna Måndag utan större problem och att ni är redo för en ny vecka. Jag vet hur det är att vakna den där första dagen på veckan och känna den grova ångesten över att stiga upp, ta sig till skolan och dessutom lära sig något. Det räcker ju liksom inte att bara ta sig dit utan när man väl är där ska man lyckas vara produktiv och göra något med sitt liv också.

Men utöver att detta är en Måndag precis som alla andra så har dagen gått över förväntan då jag vaknade så illamående att jag trodde att jag trodde att jag skulle kräkas. Och känner man mig vet man också att min absolut största rädsla och fobi är att spy, därför började morgonen inte på bästa sätt direkt. Men även denna gång blev det bättre när jag väl tagit mig upp ur sängen, duschat, ätit och åkt till skolan för att ta tag i livet ännu en gång. Denna veckan känns hittills ganska lugn och det känns som att det kan behövas en sådan vecka just nu då jag är ganska stressad över livet som det är. Fysik uppgifterna som vi skulle visa för läraren idag gick också dem bra vilket kändes väldigt skönt efter förra veckans lilla "utskällning". Vi kan om i vill och det är nog det som ställer till det för oss rätt ofta, det där med viljan alltså. För att vi kan det är jag övertygad om, jag menar vi har alla böcker vi får utav skolan, de flesta även med facit längst bak sedan har vi även Google och det kan ofta stå till hjälp det med. Det mesta handlar nog om att vilja och sedan ta tag i saker.

Men utöver allt detta skolsnack som man ständigt tar upp och som jag kanske tragglar lite för mycket just nu så hade jag en jättemysig Söndag igår. Jag åkte som ni kanske vet först till Linnéa för att lyckas klura ut de fysik uppgifter som vi hade tills vår fysiklektion idag. Det gick ganska bra faktiskt och det var både mysigt och välbehövligt för mig att få lite kvalitets tid med henne. Efter att vi hunnit med att plugga och dricka kaffe tillsammans så åkte jag till Albin en liten stund innan jag skulle hem. Och den "lilla" stunden varade i typ 6 timmar, men vad gör det när man får vara med den man tycker om mest av allt? Eftersom att ingen av oss har körkort utan bara AM är det lite svårt att hitta på saker så som vanligt blev det mys och snack istället. Men det gör inte så mycket för min del eftersom att huvudsaken är att jag får träffa honom ändå. Både jag och Albin går teknik på gymnasiet och håller ju därför också på med CAD vilket är ett av de roligaste ämnena i vårt program så igår lekte vi lite med det också vilket är bra för min del då jag inte är så duktig på det där än.

Men nu ska jag försöka ta tag i mitt liv och plugga lite Tyska och komma i fas med det arbete som vi ska skriva på Torsdag. Ha en fortsatt bra kväll och glöm inte bort att denna veckan kommer med nya möjligheter, du har chansen att vara precis som den person du drömmer om att vara. Gå all in och satsa stort!

Kramar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Halloj på er!

Hoppas att er Lördag blev dunder bra och att er Söndag i så fall kan fortsätta i samma spår. Själv ska jag titta in hos Linnéa idag och försöka förstå den där fysiken som jag nämnt tidigare. Det är tre fyra uppgifter som vi inte har lyckats att lösa och det ska vi därför försöka att fixa idag. Så jag ska dit vid lunch och sen kör vi några timmar tills vi känner oss lite mer bekväma med det helt enkelt. Efter det ska jag troligtvis dra mig vidare till Albin och vara hos honom en stund. Det kan nog behövas mitt all denna stress och press som skolan redan lägger på våra axlar. Han brukar i alla fall lyckas få mig ganska lugn så antagligen funkar det denna gång också.

Utöver dagens utmaningar så hade jag en fantastisk kväll igår. Dagen var rätt seg och jag stressade upp mig mer än nödvändigt så den där kvällen med bilorientering behövdes. I själva verket kanske det inte var själva bil leken jag behövde utan människorna som var där och människorna som kunde få mig att tänka på annat för en stund. Hur som helst så blev kvällen lyckad och det vägde upp det dåliga humör som jag haft hela dagen.

Och till dagens tankeställare som vi absolut inte kan missa och som faktiskt handlar lite om mitt dåliga humör. Det var nämligen så att mitt i min lilla dipp på eftermiddagen så kom en utav mina bästa tjej kompisar till mig och ville ge mig några visa ord och en styrkekram. Detta är alltså en utav mina mest koka vänner och hon kan alltid ge en de där små tankeställarna som man ibland faktiskt kan behöva för att komma på fötter igen. När hon kom igår så var jag först ganska negativ till att åka iväg på kvällen jag kände inte att jag var på rätt humör och hade rätt inställning i botten. Men då sa denna tjej något som fick mig att tänka till. Att jag borde göra något som kanske innan jag gör det känns tufft men som jag vet att jag kommer må bra av när jag väl väljer att göra det. Hon och jag använder oss ofta utav citat för att hitta lättare vägar till att leva och ett citat som hon använder ofta är "det blir vad du gör det till", detta vill man inte höra om man är mån om att man är negativ och på något vis vill vara det. Men som igår tillexempel när jag var låg och inte gjorde det medvetet så var det precis detta jag behövde höra. Att jag skulle utsätta mig för något som var jobbigt de fem första minuterna men som sedan skulle få mig att vara glad hela den kvällen.

Så till dagens utmaning för oss alla, våga utsätta dig för det som är jobbigt, ofta genererar det ändå till det bästa tänkbara i slutändan. Ge det ett försök och gå in med inställningen att minst hälften handlar om hur du ser på det, se det positivt så är det mer än dubbelt så stor chans att det blir roligt också. Alltså, idag ska du tänka såhär och se på saker såhär; Det blir vad jag gör det till.

Du rockar, kör hårt!

Kramar

Likes

Comments

View tracker

God morgon på er alla solstrålar!

Idag är det Lördag, helg och kanske mys. Inte vet jag vad du har tänkt att hitta på men jag hoppas att du får en super Lördag. Själv ska jag nog inte hitta på så speciellt mycket tror jag, kanske ska träffa Albin en stund men annars har jag väll inget planerat direkt. Jag tänker att jag ska ta det lite lugnt idag och vila upp mig lite efter den första stressiga skolveckan som varit. Förresten så skulle jag plugga lite fysik tidigare i morse då vi fått några uppgifter som ska vara klara till Måndag, men helt ärligt så gick det åt skogen med det. Jag förstod ingenting så imorgon ska jag träffa en tjej i klassen, Linnèa och försöka lösa de uppgifterna som vi fått i läxa att fixa. Troligtvis går det lite bättre då när vi kan bolla våra tankar med varandra och slå våra kloka hjärnor ihop. Men det återstår att se, det blir morgondagens projekt. Eftersom att vi redan nu bestämt att vi ska titta lite på det imorgon så tar jag en pluggfri dag idag och ska istället fokusera på att orka med livet i allmänhet.

Jag tänkte också på det här med att visa för människor hur mycket man älskar dem, ibland kan man känna sig överbeskyddande. Som att man bryr sig för mycket om någon annan och inte låter de sina egna beslut helt och hållet. Det behöver inte vara så man menar men det kan lätt bli så, att man visar lite för mycket omtanke istället. Och det där med att hitta ett mellanting, ett "lagom" tror jag kan vara svårt ibland.

Jag är en ganska överbeskyddande person själv så jag vet vad det innebär att bry sig för mycket. Jag tror ändå att det kan vara en ganska fin egenskap att visa att man bryr sig, och där "lagomet" kommer förhoppningsvis med tiden.

Älska varandra med ett öppet hjärta och våga visa det tydligt.

Kram

Likes

Comments

Hej på er, nu är det fredag och dags för en välbehövlig helg, i alla fall för min del.

Dagen i stort har varit bra men det har funnits lite små problem att ställa sig inför. Matten och fysiken idag gick inte alls så bra som jag hoppats på och det kändes en stund som att jag hamnat helt fel trots allt. Men jag står fast vid det som jag brukar säga, skam den som ger sig. Det värsta du kan göra är att ge upp, låt inte en liten motgång vinna utan var starkare än så. Jag tror inta att det spelar någon roll vad det gäller, bestäm dig för att inte ge upp det ligger verkligen något i de där orden "skam den som ger sig". Att förlora är i alla fall för mig något av det värsta som kan hända och det kanske finns fler än jag som är tävlingsinriktade och alltid går in med inställningen att vinna. Om du ger dig finns det ingen chans att vinna, då har du förlorat redan innan du hunnit börja din väg mot målet. Jag tror på att skaffa sig ett vinnande koncept, ett koncept som går ut på att inte ge sig utan kämpa in i det sista om det så kostar dig alla krafter. Jag lever med hoppet och tron på att det ändå är värt det i slutändan.

Igår var väll ingen dunder kväll för min del, i princip allt var jobbigt och problemen sköljde som en våg över mig. Känslig som jag är resulterade det i tårar och det är precis så det brukar bli när något tar emot lite för mycket på lite fel ställe för mig. Men jag tror att de där tårarna kan vara bra på något vis ändå, för rent logiskt kommer inte de tårar som du gråtit tillbaka och lika så tror jag att problemen som du gråter över försvinner lite mer för varje gång du vågar bubbla över av känslor och släppa ut dem. Det är klart att skolan inte blir lättare bara för att du gråter en kväll, men om du kopplar ihop dina tårar med tanken på att det är skam för den som ger sig skulle man kunna tänka sig att de där tårarna bara gör en starkare. Du kanske kan inse att du inte ska ge dig, du fäller någon tår men sedan kommer du tillbaka dubbelt så stark som du var tidigare. Jag tror att allt har en mening och meningen i detta fall tror jag är att stärka dig som person och ge dig en högre självkänsla, även om du inte kan förstå det just den där kvällen när du ligger i sängen med panik. Men kanske att du kan förstå det dagen efter, kanske en vecka senare eller en månad. Ibland kanske det behöver gå ett, två eller tre år innan du förstår men oavsett så tror jag att det enda dina tårar är till för är att göra dig starkare än vad du var tidigare. Tårar, dålig självkänsla och motgångar kanske därför inte alltid behöver vara något dåligt i längden.

Tänk på detta och försök ta in något av det, kanske du inte alls håller med mig men jag vill ändå uppmuntra dig till att tro att allt kan ha en positiv mening. Du kanske bara inte förstår det just precis när du är i det. Låt saker ta tid, oftast genererar det till något bra i slutändan.

Ha en super fin kväll och våga tro på dig själv!

Kram

Likes

Comments

Hello sunshines!!

Hoppas att ni har haft en fantastiskt bra dag och att livet är på topp. Som jag berättat tidigare så hade vi skolfotografering idag och det gick precis som förväntat, alltså bra men inget som uppskattas så mycket ifrån någon. Korten blev säkert inget bra men det spelar väll egentligen ingen roll för jag har inte tänkt att köpa dem ändå.

För övrigt så har jag börjat komma in lite mer i skolrutinerna nu igen och det känns som att jag gått på gymnasiet mycket längre än bara denna vecka. Eftersom att jag går teknik så har jag redan hunnit skicka in några inlämningar, göra några små läxor och kommit igång med de ämnen som görs via datorn. Som ni säkert vet så är teknik ett av de program som brukar bli stämplat med mycket plugg, ett högt tempo och "svårare" uppgifter. Men jag kan gott intyga att det inte är så hemskt som alla målar upp det. Jag trodde själv att det skulle upplevas väldigt jobbigt och på sätt och vis så kanske det är det också eftersom att tempot är väldigt högt. Tempot är högre än tidigare men det är något man kanske får räkna med när man väljer en sådan pass bred linje som teknik faktiskt är. Därför kanske det höga tempot som alla pratar om faktiskt stämmer in, men har du bara viljan att klara det så kommer du att fixa det galant oavsett. Det är inte värre än något annat om du bara bestämmer dig för att fixa det. Det där med att det är mer plugg och svårare uppgifter är ju väldigt individuellt eftersom att alla har lätt respektive svårt för olika ämnen och moment. Likadant är det med plugg, det beror givetvis på vad du som person upplever som mycket. Men jag kan också meddela att tillexempel ekonomi har minst lika mycket som teknik bara det att mycket utav deras plugg handlar om inlämningar och liknande medan teknik har mer "prov". Alltså kanske det är mer att plugga och lära in på Te programmet men det är mycket mer att skriva och lämna in på då tillexempel Ek. Allt handlar därför om perspektiv och vad du som person har lätt och svårt för. Men finns viljan att klara något kan alla klara Teknik eller den gymnasielinje som man är intresserad av, bara du är beredd att lägga lite tid och energi på skolan.

Men nu är det kanske inte aktuellt för någon att söka gymnasium eftersom att du som är redo för det troligtvis redan börjat nu. Jag tänkte bara att jag ville tydlig göra att det inte är så hemskt som alla tror ändå. Jag har dock suttit och pluggat i någon timme nu och försökt förstå mina matteuppgifter, och idag tog det emot lite mer än vanligt. Men jag ska klara det och jag vet att jag kommer göra det om jag ger det lite mer tid.

Jag hoppas som sagt att allt är bra med er, att ni haft en fantastisk dag och att ni har kunnat njuta lite mer utav värmen än vad jag har hunnit med. Jag hoppas även att ni kommit ihåg den lilla utmaningen ifrån gårdagen och uppskattat allt lite extra idag, än är det inte försent att berätta för någon hur tacksam du är så passa på. Glöm aldrig bort hur älskad du är och hur många som uppskattar din existens du är guld värd för många fler än du vet om.

Ta hand om varandra och visa uppskattning!

Kram

Likes

Comments

Tja!!

Idag är det Onsdag och enligt mitt schema också den bästa dagen på hela veckan. Jag har lektioner från 08.30 till 11.40 och jag är väldigt nöjd med upplägget för denna dag. Att komma hem igen när klockan är tolv går inte att klaga på och hela veckans plugg är nästan undan arbetat nu. Det tog mig mellan två och tre timmar att fixa allt, men det var det värt för nu kan jag göra vad jag vill hela eftermiddagen.

Som tur är har jag hunnit smälta den sjuka hettan som vi utsattes för igår och kan istället njuta av den sköna sommarvärme som ligger i luften nu igen. Det var helt underbart att komma hem tidigt ock kunna sätta sig och äta lunchen på trappen. Här klagar vi inte, värmen vill vi ha. Dock i en lagom grad, det vill säga inte över 35.

Utöver allt plugg som hunnits med idag tänkte jag försöka hinna fixa i ordning något att ha på mig imorgon då vi har skolfoto med klassen. TE 16 siktar på att få det bästa av fotona i den kommande katalogen. Skolfoto är väll som vanligt inget man är taggad över men var gång man får skippa lite utav lektionstiden ska man väll vara glad, eller är det inte så vi gymnasieelever rullar?

I alla fall ni ska inte tro att det gått en hel dag utan att jag har hunnit överanalysera något i mitt huvud, utan det finns som vanligt en hel del tankar bakom mitt pannben. Jag tänkte på det här med att uppskatta det lilla, det som är vardag och som vi kanske allt för ofta glömmer bort att vi har. För visst finns det många saker som vi gör eller får ta del av varje dag som vi glömmer bort att uppskatta just för att vi alltid får ta del av det. Tex, att vi har någon att prata med, att reda ut våra diverse problem med och någon att luta sig mot när det tar emot lite i livet. För idag var det en sådan dag då jag hade lite problem i skolan, inget ville gå riktigt som jag ville och varken tekniken eller mitt huvud samspelade med mig. Men då hade jag de där personerna i min klass som ändå fick mig att vara glad, fick mig att må bra och som fick mig att orka försöka igen och igen trots att det blev fel gång på gång. Bland dessa har vi mina små glädjespridare i vardagen och de som kommer få mig att orka med gymnasiet de här tre kommande åren. Jag är verkligen så tacksam över mina vänner, min familj och min pojkvän som får mig att palla med trycket och pressen som läggs på våra axlar nu under gymnasietiden. Dessa människor betyder så mycket för mig men i alla fall så glömmer jag bort det allt för ofta. Jag glömmer att vara tacksam och uppskatta allt de säger till mig och gör för mig. Och detta blev min lilla tankeställare idag, att jag borde bli bättre på att komma ihåg hur tacksam jag är och borde vara. Jag tror att vi måste påminna varandra om hur bra vi har det och hur mycket saker vi har som vi så lätt tar förgivet och glömmer bort att vara tacksamma över. Att säga tack eller att någon är värdefull för dig kan få en annan människa att förstå din tacksamhet, jag tror att vi måste bli bättre på att visa den för varandra. Och våga erkänna vår tacksamhet för andra människor, för jag tror att vi kan komma långt på det, både du som är tacksam och du som får veta att någon är tacksam över något du sagt eller gjort.

Detta kanske kan bli både din och min utmaning, att försöka vara mer tacksamma och komma ihåg det vi faktiskt har istället för alltid påminna oss om det som vi inte har.

Ta hand om varandra och våga visa din tacksamhet även för de små och vardagliga sakerna.

Kram

Denna tjejen är jag också väldigt tacksam över <3

Likes

Comments

Hello Hi!

Idag är det Tisdag och jag har varit i Linköping på studiebesök med min nya klass, TE 16 för er som tycker att namnet är lika viktigt som mig. Vi besökte flygvapenmuseet och fick en guidad tur, jag kan rekommendera att åka dit om du vill somna snabbt och lätt. Nej men detta var inget som föll mig så bra i smaken. Jag är inte direkt en person som tycker om historia och långa föredrag och jag är inte heller det minsta intresserad av Sveriges flygförsvar genom tiderna. Alltså kanske du fattar grejen, detta var inget för mig. Men trots att jag tyckte att det var extremt långtråkigt försökte jag hålla minen och kroppsspråket uppe för att den stackare som tvingades hålla föredraget för vår grupp inte skulle känna sig dålig. För som jag sagt tidigare, jag vill vara en kopia utav den personen som jag skulle vilja möta själv.

Utöver detta museum så hade vi en tävling i Linköpingsstad och vi blev uppdelade i lag på Teknik ettor, Teknik tvåor och Teknik treor blandat. Jag vet inte vad det skulle vara bra för eftersom att i alla fall jag är en sådan person som tycker att det kan vara jätte jobbigt att umgås med sådana människor som jag inte känner så väl och detta även under en halv dag. Men som tur var kom jag i samma lag som en trea jag känner och där av blev det inte lika jobbigt som jag tänkte att det skulle bli. Denna stadsvandring avslutades på Mc Donalds så vi fick något att äta innan vi skulle vidare till det som kallades för studiebesök.

Efter att vi hade varit på vår lilla föreläsning som tagit mellan en, en och en halv timme så var det dags för hemfärd. En full buss och två minibussar med trötta gymnasieelever satte riktning tillbaka mot de småländskaskogarna vilket kanske var det som varit mest uppskattat på hela dagen ur fleras perspektiv.

Jag och fyra andra av mina TE 16 kompisar fick turen att åka med en minibuss vilket resulterade i en hemfärd som gick mycket snabbare än för de andra. Mycket uppskattat enligt oss teknik ettor som fick den chansen. Dock var hettan i bussen olidlig och hälften av oss höll på att hinna dö innan vi landade hemma igen.

Men slutet gott allting gott och vi kom hem levande allihopa, nu är det plugg på schemat och sedan är det sova som gäller. Hoppas att din dag har varit lika händelserik som min. Varje dag är en bra dag oavsett hur tråkig eller seg den är. Kom ihåg; det blir vad du gör det till!

Kramisar


Likes

Comments

Hejsan!!

Jag har tänkt mycket på detta med bloggen och jag har slutat att uppdatera regelbundet som jag gjort tidigare. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att jag helt enkelt inte har haft motivation, tid eller tankar att skriva det senaste. Men jag har kommit fram till att jag är ganska kluven i hur jag ska göra med bloggandet. Jag vet inte om jag ska fortsätta, sluta eller helt enkelt bara byta spår litegrann. För jag tycker att det är kul, men jag tappar det snabbt när jag inte har något speciellt som jag funderar över. Vilket i sin tur även leder till att jag inte har något intressant att dela med mig utav. Och där har vi problemet. Det är detta som får mig att bli osäker på hur jag ska göra. Jag kan byta spår och skriva lite mer vardagligt där dessa fruktansvärt röriga tankeinlägg kan komma och gå lite som de vill då jag har något att klura på. Eller också kan jag fortsätta som vanligt, att endast dela mina tankar, men då också inte uppdatera lika ofta som tidigare. Sedan finns det ett alternativ till och det är att sluta, eller låta bloggen stå still ett tag tills det finns något vettigt att säga igen och när det finns nya tankar att dela samt motivation till att starta upp allt igen.

Jag är som sagt väldigt kluven och vet inte riktigt hur jag ska gå vidare med detta eller om jag ska lämna det ett tag nu när jag precis börjat gymnasiet osv. Eftersom att jag nu har börjat ett nytt kapitel i mitt liv finns det också väldigt mycket att göra hela tiden och därför kanske jag inte skulle orka hålla en blogg uppe också. Men även det är ju väldigt svårt att veta eftersom att jag inte har testat.

Så hur gör vi?

Jag tänker att jag testar att byta spår lite och slänger in lite ur min vardag och de tankar som jag har kan jag trycka in någon gång då och då dem med. Vi får helt enkelt se vart detta leder, om jag kommer ha tid och ork utöver gymnasiet och om det kommer ge mig någon som helst motivation till att fortsätta. Allt återstår att se, vi ger det i alla fall ett försök. Kanske går det eller också funkar det inte alls. Men det är det vi ska utforska nu. Så nu försöker vi igen, på nya spår i nya skor.

Lets go!

Kramar i massor 

Likes

Comments

En sak jag har tänkt på det senaste är det här med att uppleva att man inte blir sedd och hörd, att man ser sig själv som för liten och för oviktig för världen. För oftast är det de stora profilerna på nätet eller inom media som får mest uppmärksamhet och som blir hörda och sedda av allt och alla. De kan bli uppmärksammade för bra saker men också för saker de sagt eller gjort som är lite mindre bra. Och ofta kanske det inte känns som att man kan bli sedd och hörd om man inte är jätte känd på nätet och har flera tusen som ser upp till en eller om man inte är ansiktet utåt inom media. Men även om man inte syns på löpsedeln eller är på förstasidan på nätet varje dag så har man all rätt att bli hörd ändå. Du är inte för liten för att bli hörd bara för att du inte har flera tusen som ser upp till det du gör och vet exakt vem du är och vad du äter till frukost varje tisdag. Det finns ingen som är för liten för att få sin röst hörd. Har man något att säga har man all rätt att göra det så vida det inte kränker eller skadar någon annan människa. Det finns ingen man kan se ner på för att den är "för liten", alla har rätt att framföra sin åsikt och sina ord ändå, det borde inte ens finnas något som heter "för liten". Visst att det kan finnas praktiska saker som man är för liten för att göra, det skulle till exempel inte vara rimligt att ta körkort när man är tio eller få gå ut på klubben när man är femton. Men att säga sin åsikt, att få sin röst hörd och att bli sedd, det har alla människor rätt till. Det finns ingen som ska tystas för att den är för liten, antingen till ålder eller till status, för ingen är mindre värd än någon annan. Och om man tänker ett steg längre så vet vi att ingen föds med status, det är något som man själv får jobba fram och inte ens den person som syns mest i media har varit stor hela sitt liv och fått stora grupper att se upp till den ifrån början. Alltså hördes de också för första gången när de var "små" när ingen visste om dem och när de inte var något speciellt för världen. Detta tycker jag är lite av ett praktiskt bevis på att det inte finns någon som är för liten för att få sin röst hörd. Ingen är för liten för att bli sedd, ingen ska bli bortglömd och jag tror att det är viktigt att man får höra detta redan som liten så att man kan förstå att man ska våga säga vad man tycker och vilja bli sedd. Men även att låta andra höras och synas, för rampljuset ägs inte av en person utan alla ska få ta del av det ljus som kallas rampljus. Du är inte för liten för att träda fram där och säga något, du är inte för liten för att visa dig i rampljuset om du har en vision om något, en tanke eller en idé. Alla är välkomna och alla får plats. Ingen är för stor och ingen är för liten, det finns plats för alla. Det handlar bara om att släppa fram de som behöver bli hörda eller den som inte annars får bli sedd. För världen ska vara rättvis och människor ska bli lika behandlade och då är det också viktigt att vi låter alla få vara med och vara delaktiga i den jämställda värld som vi vill ha.
Det finns ingen som är för liten, var ett gott föredöme och låt alla ta plats.
Kram

Likes

Comments

Det var ett tag sedan sist men nu finns det nya tankar och mer motivation till att skriva ner dem för att sedan dela dem. Mitt liv går precis som många andras i perioder, ena dagen är det bra och andra mår man kanske inte lika bra. Det är på det viset livet är uppbyggt och jag tror att man kanske måste få uppleva motgång ibland för att kunna uppskatta de små sakerna och de saker som är lätta i livet. För visst är det väll så att det inte spelar någon som helst roll vart livet tar oss om vi går in med visionen om att allt ska vara bra och att vi ska få leva det liv som vi vill leva. Jag tror verkligen att det beror super mycket på vilken inställning vi har till livet. Hur vi tänker att vi ska ta i tu problemen vi stöter på och hur vi ska komma vidare i livet, jag tror inte att det spelar någon roll vad det är för problem eller hur stora de är om vi bara bestämmer oss för att klara det. Och om alla skulle leva med tanken av att det inte spelar någon roll vart livet tar oss utan att vi istället ska lyckas att må bra oavsett vad som händer tror jag att iallafall jag skulle bli mer positiv. Jag kan givetvis bara prata utifrån mig själv men jag tror att det som du tänker är halva handlingen, tänker du att något ska bli bra så blir det nog också ofta det. Rent praktiskt kanske allt inte blir bra bara för att du tänker att det ska bli det, men då kanske du ändå kan se något positivt med ditt försök till att göra något bra.
Jag lever med tanken "No matter where life takes us, we can do it", alltså att det kan bli som vi vill även om livet inte alltid är perfekt och går exakt som vi vill, i vårt tempo och enligt våra förhoppningar. Ibland ställs man inför utmaningar och det gör alla men det bästa vi kan göra då är att försöka klara av dem och leva så gott vi kan ändå.
Detta blev luddigt och hälften av alla tankar fick jag säkert inte fram till fullo men jag hoppas att det kan finnas något litet budskap och något som sätter antingen ett ljus i ditt huvud eller kanske ett frågetecken som du kan ta med dig och tänka lite på. För det spelar ingen roll vart livet tar oss, vi kan klara det som vi vill klara ändå.
Sprid massa kärlek och uppmuntran till varandra!
Kram

Likes

Comments