Jag utforskar, upptäcker & fångar världens udda vinklar med min kamera
Header

Ny har de nya böckerna som köptes in under Bokmässan fått plats i bokhyllan, den överfyllda bokhyllan där innehållet växer men hyllorna inte växer...

Som sagt så börjar bokhyllorna att bli mindre och mindre men ändå slutar jag inte att köpa fler och fler böcker. Så en del får ställas undan och bakom de böcker som jag inte läst eller som jag gillar bäst och som jag vill ha längst fram. Lite tråkigt men som sagt älskar man böcker men har ett litet rum så blir det lite såhär.. och när jag väl får eget så ska jag ha ett helt rum med bara mina böcker, foto saker och en myshörna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick hem lite ny kamerautrustning i posten idag, lite nya objektiv filter till mitt all-around objektiv. Kanske inte de allra bästa eller med den bästa kvalitén men jag tänkte att man kan ju alltid prova och märken jag att jag använder dem mycket så kan man ju alltid köpa nya i bättre kvalité!

Likes

Comments

Efter tre dagars förflyttandes mellan sängen och soffan så börjar jag komma ur förkylnings bubblan och mår helt okej. Dock första dagen som jag känner mig feberfri och det är ju skönt, även om näsan och huvudet fortfarande är helt off...

Det var även riktigt skönt att komma ut i solen och känna värmen av den på benen, även om tjejerna inte ville gå så långt!

Likes

Comments

Usch nu har jag blivit sjuk också.. har känt mig lite nere och haft ont i huvudet den senaste veckan men nu har förkylningen brutit ut ordentligt.

Har legat i feber i två dagar och idag har jag varit hemma från arbetsprövningen eftersom jag fortfarande har lite feber i mig och helt enkelt inte orkar att vara iväg.

Tycker att det är så himla tråkigt att vara sjuk.. men om det är någon sjukdom som jag skulle välja så är det ju ändå förkylning. Men, men det kunde ju trots allt vara värre, nu hoppas jag bara att jag blir frisk snart men det blir jag nog så småningom.

Likes

Comments

Efter en hel dag med systerdottern på stan så är man lite trött men vad roligt vi har haft det, systerdottern, jag och mor!

Vi hämtade systerdottern och åkte sedan in till Norrköping och vi hann inte vara länge på stan innan hon hade hittat sin absoluta favorit klänning, i alla fall för dagen! Så det shoppades och shoppades så det bara rykte om det, snart så var allt uppköpt och hon ville redan fika och åka hem. Men det blev lite mer shopping för vi ville ju även köpa lite till brorsan med såklart!

Mor bjöd på fika och vi satt och hade det trevligt en stund innan vi åkte vidare och handlade lite blommor, en leksak och sedan lite mat innan vi åkte hem! Eftermiddagen och kvällen bestod av lek, bus och såklart lite fredagsmys med Bamse och popcorn!

Har haft en riktigt rolig och trevlig dag, blir alltid så glad och sprallig av att umgås med mina syskonbarn. De ger en så mycket kärlek och lycka även om de kanske inte alltid tror det och jag är så otroligt glad över mina syskon, syskonbarn och föräldrar!

Likes

Comments

Att åka buss har alltid varit extra jobbigt för mig och speciellt när jag skulle till skolan, även om det då var skolan som var det stora svarta monstret. Nu är det mer att det blir jobbigt med alla människor och alla ljud, har märkt att jag mer och mer registrerar och irriterar mig på ljud runt omkring mig än vad jag gjort förut.

Så på grund av dem två sakerna så blir det väldigt ångestladdat för mig när jag ska åka buss och speciellt om jag ska på något möte eller till något ställe som jag inte varit på eller som gör mig nervös. Men nu äntligen börjar jag att vänja mig vid att åka buss, alla människor och alla ljud. En liten hjälp är faktiskt också mina stora hörlurar som jag sätter på mig och kan isolera alla ljud och röster, de är snygga och ibland har jag inte ens någon musik eller podd i dem utan använder dem för att isolera ljuden runt omkring mig. Vilket inte syns eftersom alla tror att jag lyssnar på musik eller något annat.

Hur som helst det jag ville komma fram till är att jag börjar vänja mig vid att åka buss, även om jag fortfarande tycker att det är jobbigt om bussen är full och många tränger sig. Trots det så minskar ångesten för varje gång som jag går på bussen och det är riktigt skönt för jag visar för mig själv att jag verkligen klarar av att göra saker som alla andra "icke neuropsykiatriska personer" kan göra.

Men framförallt visar jag mig själv att jag är stark och klarar saker bara jag inte ger upp!

Att jag åker in till arbetsprövningen ger mig ju mycket träning det med såklart och jag märker att det hjälper mig väldigt mycket. Även om det inte har varit mer än 3 veckor så känner jag att jag ändå har vuxit och blivit mer modig eller kanske mer säker i mig själv.

Vågar ta tag i mer saker och känner mig mer vuxen med att ta egna beslut och verkligen ta för mig på arbetsprövningen och idag kände jag mig ännu lite bättre. Då en av de som arbetar på bokavdelningen på Erikshjälpen kom och bad om att jag skulle göra en sak och även att jag har fått positiv respons av andra på arbetsprövningen med. Det gör att man växer lite i sig själv och att man märker att man faktiskt hjälper någon och att man är bra på det. Det är ju alltid roligt!

Som sagt så fick jag göra lite annat än bara sitta vid datorn och skriva in en massa siffror, för idag fick jag nämligen skriva och laminera lite skyltar till bokavdelningen ute i affären. För att förenkla det hela, jag skrev ut och laminerade kategorilappar som sedan delade av böckerna i bokhyllorna ute i affären. Började även på en kategori lista som skulle upp på bokhyllorna men det hann jag inte riktigt med, så jag får fortsätta med det nästa vecka istället.

Likes

Comments

Hemma igen från Göteborg och Bokmässan och jag har fortfarande inte smält allting som jag har varit med om. Alla personer och författare som jag har sett och träffat, Emelie Schepp som jag har fått äran att prata med. Kaj Linna, Sofie Sarenbrant, Mats Strandberg som jag hade turen att få gå förbi och bli om sprungen inne på mässan, hur coolt är inte det egentligen!?

Men nu är man hemma igen och jag tänkte återigen gå igenom alla böcker som jag kom hem med och såklart visa er alla mina fina kassor/väskor som jag bad att få med till varje bok! För att inte glömma den signerade boken av Emelie Schepp med såklart, den måste jag visa en närmare bild på såklart med!

Jag har nog aldrig varit så glad över böcker och en signering och det är även därför jag delar med mig av dem så mycket. Har hellre aldrig varit så glad över att få sortera och plocka i ordning i mina bokhyllor så som jag är just nu! Längtar tills jag flyttar hemifrån och jag kan ha en hel vägg med ALLA mina böcker för nu måste tyvärr en del av böckerna plockas undan, vilket är väldigt tråkigt.. Men, men så blir det om man inte har så mycket plats och vill ha uppe alla böcker ändå!

Likes

Comments

Andra dagen i Göteborg och vi startade dagen med en god frukost på hotellet för att sedan packa ihop oss och åka till Haga för att promenera och kanske kolla i affärerna lite!

Framme i Haga och det var betydligt lugnare och mer fridfullt inne i Göteborg idag än vad det var när vi lämnade det igår. Så det var skönt att poliserna men framförallt demonstranterna var borta, det kändes nästan lite avslaget men så var det ju en söndagsmorgon och då är ju inte så många uppe på förmiddagen men det gjorde inte oss något!

Däremot så insåg vi när vi hade kommit fram till Haga att typ alla affärer var stängda eller öppnade om en timme, många utav affärerna var bara öppna första söndagen i månaden. Så tyvärr så blev det bara en promenad i Haga och så en liten fika på ett mysigt café!

Det var ju såklart trevligt det med men vi blev lite besvikna över att inte ens någon affär var öppen då vi gärna hade velat kolla lite i dem.

Men som vanligt så hade jag med mig min kamera och passade på att ta lite bilder på den äldre delen av Haga. Det allra första som vi såg var ett sånt här gulligt litet mus hus som någon hade gjort i grunden på ett hus!

Efter promenaden och fika pausen i Haga satte vi oss i bilen och började åka hem igen, vilket faktiskt var skönt då vi alla fortfarande var lite trötta från Bokmässan igår.

Tack alla som varit med och gjort helgen till en av de bästa helgerna på väldigt länge!

Likes

Comments