Människor ser världen som den är genom sina ögon.. jag ser världen och dens udda vinklar genom min lins.
Header

Contains affiliate links

Märkta För Livet utom sommaren 2014 och är författaren Emelie Schepps debutdeckare/thriller.

Bokens handling:

En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.

Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig. (x)

Omdöme:

Jag hade väldigt stora förväntningar inför denna bok och har längtat väldigt länge efter att få köpa den och läsa den såklart. Jag blev först intresserad just för att boken utspelas i Norrköping som jag dels bor utanför och känner igen så mycket. Med det sagt så måste jag säga att boken var väldigt detaljerad och bra beskriven, jag hade inte lika stor möjlighet att fantisera och få en egen uppfattning om miljön eftersom jag känner igen bokens omgivning så mycket men det gjorde inte så mycket eftersom jag var fascinerad över att jag visste precis vart boken utspelades.

Boken var bra redan från början och långt fram, jag sträckläste den länge men helt plötsligt i mitten av boken tappade jag intresset och jag vet inte riktigt varför. Så efter att ha lagt undan boken en vecka eller två så kom intresset fram igen men så kan jag vara ibland så jag skyller inte det på boken.

Det fanns många olika karaktärer i boken men jag tycker att Schepp lyckades hålla isär dem och dela upp dem på ett enkelt och snyggt sätt för att man inte skulle bli förvirrad. Däremot så tycker jag att det är tråkigt överlag när böcker har tillbakablickar, jag tröttnar väldigt fort då och upplever inte att det är lika underhållande att läsa.

Dessutom så blir det lite tråkigt när bokens huvudperson blir så känslomässigt involverad i handlingen och det gjorde att jag tröttnade lite och känner mig lite avvaktande för att läsa andra delen, Vitt Spår. Men jag ska ge den andra delen ett ärligt försök och har redan börjat läsa i den lite smått och ser fram emot handlingen i boken.

Märkta För Livet av Emelie Schepp får av mig /

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Helgen har varit full med kärlek och familj, min syster och systerdotter var nere under helgen och hälsade på och i lördags så kom även Björn ut till oss.

Under söndagen var jag hos Björn och under måndagen åkte vi tillbaka ut till Lindåsen för att ta hand om tjejerna. Som Björn är ledig varannan måndag så stannade han kvar och sov över till idag. Igår spelade vi lite kort, gick promenad och kollade på lite film, sådär lite lagom mysigt och roligt.

Likes

Comments

Det blev en riktigt tidig morgon för mamma och mig idag när vi vid fyra satte oss i bilen och började åka, vår destination Ullared och shopping!

Även om bilden inte gör det rättvist så var himlen otroligt vacker med den stora månen som lyste upp hela den mörka, tidiga morgonen.

Vid åtta var vi framme och började redan shoppa, först var det kläder och leksaker till alla mina syskonbarn som alla systrar hade bett om.

Efter två timmars shopping uppe vid barnkläderna bestämde vi att vi skulle ta en kort fika innan vi fortsatte med leksakerna. Jag bjöd mamma på fika och vi slappade en stund innan vi fortsatte att shoppa leksaker och sedan äntligen fick vi chansen att kolla på saker till oss själva.

Ett ex antal timmar senare efter mycket shopping och inpackning i bilen (som blev precis proppfull) så var mamma och jag äntligen klara för att köpa lite mat och åka hemåt. Mamma bjöd på lite Subway och vi stannade en stund och åt innan vi började köra hemåt.

Det blev en hel del saker köpta ändå, mer än vad jag trodde... Det blev lite träningskläder, strumpor, tröjor, koftor, myskläder, fiberpennor, målarblock för vuxna, hårsaker, powerbank och lite annat smått och gott.

Tack för en trevlig dag full med shopping mamma, det får vi göra om snart igen och tack för födelsedagspresenterna mor och far!

Likes

Comments

Del. 12

Våren har sakta men säkert börjat att komma till oss och jag har ju som sagt redan varit ute och fotat de nya tillskotten i trädgården. Det var riktigt länge sedan som jag fotograferade utomhus och jag märkte verkligen hur mycket som jag hade saknat att fota utomhus.. så ska snart ge mig ut igen fast en lite längre tur då in i skogen och vidare.

En del bilder blev lite väl ljusa men det är ju precis det som jag tränar på att lära mig, så jag har inkluderat dem för att se hur mina framgångar går, hoppas att det är några bilder som ni tycker om i alla fall!

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/200sek ISO-200

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/200sek ISO-200

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/200sek ISO-200

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/500sek ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/500sek ISO-200

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/500sek ISO-200

Bländartal: F/4 Exponeringstid: 1/1600sek ISO-200

Bländartal: F/4 Exponeringstid: 1/1000sek ISO-200

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/400sek ISO-400

Dagens lärdom är att jag måste fota oftare för att kunna få till de rätta teknikerna, även om det bara är korta fototurer så måste jag fotografera minst en gång i veckan.

Likes

Comments

Idag är det ju riktigt blåsigt men även riktigt soligt och varmt emellanåt.. dock gör ju blåsten så att man inte riktigt känner värmen.

Men tjejerna och jag trotsade ändå blåsten och tog oss en lite längre promenad i förmiddags och satt en stund på trappen innan vi gick in. Tjejerna tyckte i alla fall att det var mysigt och varmt på trappen, Maja har även letat efter solfläckar inomhus hela dagen.. lilla soldyrkaren!

För att inte prata om denna tjej, Freja som gillar att hänga på trappan i solen.. de är ju bara för underbara!

Likes

Comments

Hann med att fota lite vår idag, tog med mig tjejerna ut långkoppel och kameraväskan på ryggen. Fotade lite videung och snödroppar som hade kommit upp under helgen när jag var borta. Provade även att fånga lite vårfåglar på bild men Freja tyckte att det var så roligt att skälla på dem att jag aldrig fick några bra bilder.

Bilderna borde komma upp under början av veckan, ska bara kolla igenom dem och separera de bra från de dåliga!

Likes

Comments

Nu på kvällen firade Björn och jag en väldigt sen Alla Hjärtans Dag med biomys och god mat. Tanken var att vi egentligen skulle gå ut och äta lite men vi blev lite lata och köpte hem mat istället och myste hemma i lägenheten.

Däremot åkte vi in till bion och köpte popcorn att smaska på. Tyvärr så var inte filmen bra alls, vi såg en film som heter Split och handlar om en kille med 23 olika personligheter som kidnappar tre unga flickor och så får man se hur de försöker ta sig där ifrån och så vidare. Filmen började rätt så bra men slutade hur dåligt som helst, så jag rekommenderar den tyvärr inte. Björn hade redan tröttnat efter 20-30 minuter och jag tröttnade vid slutet eftersom den slutade så dåligt.

Men trots den dåliga filmen så hade vi det riktigt trevligt och mysigt, det var så länge sedan vi gick på bio ihop eller gjorde någonting överhuvudtaget att det inte gjorde så mycket att filmen var dålig.

Kjol och finklädda var vi med, inte ofta vi går på en riktig traditionell dejt, så man vill ju passa på när det väl händer! Hoppas att det blir en dejt snart igen, även om jag mer är väl tycker om att vara hemma hos varandra och bara slappa och ha det trevligt så är det även mysigt att hitta på lite olika saker att göra!

Likes

Comments

Åh! Idag har det verkligen känts som vår, solen har strålat hela dagen och luften har varit riktigt behaglig och emellanåt varm. Så Björn och jag tog oss en liten vårpromenad idag och slukade upp så mycket sol som vi bara kunde. Så härligt att komma ut nu när jag äntligen är frisk, man märker verkligen hur glad och pigg man blir av sol och värme.

I kväll blir det lite biomys med en spänning/skräck film och popcorn, hoppas bara att filmen är så bra som trailern visar. Hoppas att ni alla får en fin lördag i vårvädret!

Likes

Comments

Del. 11

Denna gång som jag övade manuell fotografering tog jag tillfället att prova på att fota vattendroppar. Jag har ju gjort det förut och tyckt att det har varit jätteroligt och bilderna blev riktigt fina med att jag blev sugen på att göra det igen!

Men eftersom det inte direkt har regnat eller är så bra väder ute med växter och sånt så tog jag med mig en ros mamma hade fått, mina orkidéer och en vattenflaska med sprutmunstycke och satte mig ner för att fota. Det gick riktigt bra, dock hade jag gärna velat att dagsljuset hade varit lite starkare men tyvärr så hade det hunnit att bli mörkt. Så jag tog till min bordslampa istället och fick öva ordentligt på att fota i mörkare ljus.

Jag tycker själv att jag fick till några riktigt fina bilder och häftiga med, hoppas att även ni tycker om dem, enjoy!

Bländartal: F/4 Exponeringstid: 1/160sek ISO-800

Bländartal: F/3.5 Exponeringstid: 1/60sek ISO-400

Bländartal: F/3.8 Exponeringstid: 1/60sek ISO-400

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/60sek ISO-400

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/60sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/40sek ISO-400

Bländartal: F/3.5 Exponeringstid: 1/20sek ISO-400

Bländartal. F/3.5 Exponeringstid: 1/15sek ISO-400

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/30sek ISO-400

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/50sek ISO-800

Bländartal: F/8 Exponeringstid: 1/50sek ISO-800

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/50sek ISO-800

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/80sek ISO-800

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/80sek ISO-800

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/30sek ISO-800

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/30sek ISO-800

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/60sek ISO-800

Dagens lärdom är att med några få saker och en blomma kan man få till riktigt häftiga och fina bilder, samtidigt som man övar på manuell fotografering!

Likes

Comments

Torsdag och jag har varit inomhus i en hel vecka.. det känns ju jätte lustigt men jag har verkligen inte orkat att gå ut eller klarat det heller för den delen på grund av smärtan i mina ben.

Men idag följde jag med mamma och tjejerna ut på en kort promenad i kylan. Det var skönt med frisk luft och att röra på sig även om det fortfarande gör lite ont i benen.

Känner mig fortfarande lite sjuk, svårt med andningen och som sagt ont i benen men jag har börjat äta som vanligt igen och all feber är bort och idag har jag till och med städat bort sjukdomen ur mitt rum. Så snart är jag äntligen frisk igen och gud så skönt det är!

Likes

Comments