Människor ser världen som den är genom sina ögon.. jag ser världen och dens udda vinklar genom min lins.
Header
View tracker

Jag måste helt ärligt säga att jag saknar mina morgonpromenader med tjejerna ibland och såklart ibland inte, men idag var en sådan härlig morgon.. jag menar med denna soluppgång så kan man ju inte motstå att fotografera lite!

Likes

Comments

En händelserik och känslosamt jobbig helg har det minsann varit... Något som jag inte har tagit upp tidigare i bloggen är just det att jag och min pojkvän har haft det väldigt pressat och trassligt mellan varandra. Det har varit mycket tjafs och bråk, elaka kommentarer från båda hållen och brist på kommunikation. Man kan nästan säga att vi hade en paus på två månader då vi knappt pratade med varandra och sågs inte alls. Vilket var väldigt jobbigt och jag mådde väldigt dåligt men konstigt nog även en lättnads känsla. Jag försökte att aktivera mig med flera olika saker för att tankarna skulle försvinna och vardagen skulle fyllas med något som kanske gjorde mig lite glad i alla fall men det gick inte så bra.

Jag tappade nog bort mig själv mer än vad jag någonsin gjort och inget var roligt eller tillförde glädje i mitt liv även om jag alltid är oerhört tacksam för mina föräldrar och mina systrar. Dock kändes det som att något saknades hela tiden, något som var väldigt viktigt för mig och som jag verkligen inte ville förlora, min pojkvän...

Jag brukar vara väldigt öppen om mig själv här på bloggen och kan många gånger skriva alldeles för mycket men inte denna gång. För nu handlar det inte om mig själv, nu handlar det om en till person och med respekt för honom kommer jag inte gå in på detaljer eller berätta lika brett som jag tidigare har gjort. Utan jag ville väl mest lite tunt berätta om vad som händer i mitt liv utan att gå in på detaljer, för detta är även en liten förklaring till att min blogg kanske inte har varit den roligaste att läsa den senaste tiden.

Trots två tunga och väldigt jobbiga månader med tjafs och bråk och en oerhört stor längtan från mitt håll så träffades vi idag, jag och min pojkvän och pratade igenom allting och kom fram till att vi vill försöka igen. Vi är redo att lämna det gamla bakom oss och försöka en sista gång, våra känslor är fortfarande väldigt starka för varandra och vi tog ett moget och gemensamt beslut att jobba tillsammans med de problem vi har och försöka en sista gång.

Många som vet hur det har varit tycker säkerligen att vi gör fel och att vi egentligen inte är bra för varandra, att jag inte ska gå tillbaka till honom men det struntar jag fullständigt i för så som jag kände när han omfamnade mig med sina trygga armar har jag inte känt på väldigt, väldigt länge.. jag kände mig hemma och älskad...

Likes

Comments

Någonstans på internet hittade jag en bild som gav mig inspiration till det som jag nu varje dag gör och kommer att göra i lite mindre än ett år framöver. Bilden visade en fin glasburk med flera färgglada pappersbitar i med en text bredvid som beskrev bilden på detta vis "Skriv en lapp med det bästa som har hänt dig varje vecka under ett års tid och öppna dem alla på nyårsafton och läs vilket roliga stunder som du har haft under året som har gått". Jag tänkte att det var en lite rolig och annorlunda sak att göra och tänker försöka mig på det jag med som ett litet hjälpmedel till att uppfylla mitt nyårslöfte att jag ska ta hand om mig själv mer under 2017.

Däremot tänker jag göra en egen tvist på saken och istället för att skriva en bra sak i veckan så kommer jag att antingen skriva en känsla eller en bra sak varje dag. Ibland kanske det inte har hänt något positivt eller roligt under dagen och för att det inte ska bli tråkiga och negativa lappar så tänkte jag att jag kan skriva en positiv känsla istället. För känslor är också bra och man behöver ta tillvara på dem med.

På nyårsafton 2017 kommer jag att läsa upp alla dessa lappar och tänka tillbaka på året som har gått. Jag hoppas verkligen att jag kommer att fortsätta med detta och ser fram emot att få se hur glasburken bara fylls och fylls med färgglada små lappar!

Likes

Comments

Del. 9

Precis som jag skrev i mitt inlägg i fredags så trotsade jag det kalla vädret och gick ut med kameran för att fota ändå! Jag trodde nog att det skulle vara kallare än vad jag trodde och att kameran skulle reagera mer på kylan. Att batteriet skulle laddas ut fort eller att objektiven skulle bli sega eller något sånt men det enda som faktiskt händer var att mina fingrar blev kalla och att det blev lite imma i kameraögat, annars märkte jag inget annat.

Jag fick till en del jättefina bilder men jag blev ändå lite besviken när jag kom in och kollade igenom alla i datorn och märkte att det inte alls hade blivit så många fina och bra kort som jag trodde. Men några fina blev det allt som jag vill dela med mig av och som vanligt för att lära mig så har jag även skrivit ner bildernas detaljer ovanför varje bild.

Bländartal: F/22 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/640sek ISO-100

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/500sek ISO-200

Bländartal: F/8 Exponeringstid: 1/1000sek ISO-200

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/7.1 Exponeringstid: 1/1250sek ISO-200

Bländartal: F/8 Exponeringstid: 1/1000sek ISO-200

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/4 Exponeringstid: 1/800sek ISO-200

Bländartal: F/3.2 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/4.5 Exponeringstid: 1/400sek ISO-200

Bländartal: F/10 Exponeringstid: 1/200sek ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/400sek ISO-200

Bländartal: F/7.1 Exponeringstid: 1/400sek ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/640sek ISO-200

Bländartal: F/7.1 Exponeringstid: 1/400sek ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/100sek ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/100 ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/800sek ISO-200

Bländartal: F/5.6 Exponeringstid: 1/640sek ISO-200

Bländartal: F/6.3 Exponeringstid: 1/1600sek ISO-200

Bländartal: F/3.5 Exponeringstid: 1/1250sek ISO-200

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/500sek ISO-200

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/1000sek ISO-200

Dagens lärdom är att man inte ska låta vädret och miljön stoppa en från att fotografera. Väder kan man alltid skydda sig ifrån och som jag märkte fungerade kameran och dens tillbehör bra trots kylan. Visst kan det vara tråkigt att ständigt fotografera i samma område med samma miljö men det är då som man riktigt får utmana sig själv genom att hitta nya vinklar och nya detaljer i den vardagliga miljön. Precis som jag gjorde denna gång, min tomt har jag fotograferat miljontals gånger men jag lyckas alltid hitta nya vinklar och motiv tack vara att jag utmanar mig själv och för att årstiderna ändrar sig.

Likes

Comments

Idag kom min syster Linnéa och hennes man och Sammy ut till oss för att grilla lite i vinterkylan, även om våra tjejer snabbt fick gå in på grund av att de frös så var det riktigt trevligt!

När vi var mindre så hade vi som en tradition eller ja när vi tre minsta var mindre så köpte vi alltid hem en engångsgrill, bakade pitabröds deg och grillade korv i trädgården med varmchoklad. Varje sportlov gjorde vi det och hade det riktigt mysigt och när Linnéa frågade om vi inte kunde göra det idag var jag i alla fall inte sen med att säga nej. Så, så blev det fast inte på sportlovet då utan på vinterlovet men det spelar ju ingen större roll och så tog vi kolgrillen istället och hoppade pitabrödet.

Jag som alltid annars tog tillfället och fotade lite, det är roligt att ha minnen kvar och inte bara i huvudet utan även på bild och i skrift!

Eftersom det var så vackert väder med, solsken och frost på varje trädgren och buske så var jag ju såklart tvungen att fota lite på naturen med.

Likes

Comments

Vilken händelserik lördag det har varit, den som egentligen bara skulle bestå av läsning, fotografering och bloggande men det är alltid roligt och trevligt med sällskap av mina systrar och deras familjer.

Igår kom Sara och hennes familj över och bjöd på god mat och trevligt sällskap. Daniel och Molly åkte lite pulka innan de kom in igen och vi lekte lite tillsammans och skrattade. Jag blir alltid så glad av mina syskonbarn, de är alltid så glada och positiva till allt, eller ja nästan alltid i alla fall. Så är det så skönt med barn också för de har inte så stora förväntningar på en utan de tar en som man är och accepterar det ändå Vi hade i alla fall en väldigt trevlig och rolig helg!

Likes

Comments

Prr så kallt det är... idag när jag vaknade så var den -19-21 grader ute och snön låg som en vitt puder på marken och solen strålade. Så jag trotsade faktiskt kylan och gick ut och fotograferade lite. Jag tog på mig överdragsbrallor, tjockjacka, mössa och den varmaste halsduken jag kunde hitta och gick ut med kameran på magen och resten av objektiven i väskan på ryggen.

Det var faktiskt inte så kallt som jag trodde att det skulle vara, lite kallt om händerna men annars var det inte så farligt. Dock blev det ju såklart kallt när jag hade suttit i snön ett tag, för ja ingen skulle egentligen kunna förstår vad jag håller på med om de skulle se mig när jag fotograferar. Låt mig säga detta, jag är upp och ner, på tvären, liggandes och åt alla olika håll hehe.. så ja jag ser lite rolig ut när jag är ute och fotograferar men det blir väldigt fina bilder i alla fall. Plus att jag bara gör det för att få fram de udda vinklarna som jag får i mina bilder och det går rätt långt för att få till den rätta bilden och den rätta udda vinkeln.

Det blev många riktigt fina bilder och eftersom jag fotograferade med manuell inställning så kommer några bilder komma upp under det projektet och resten under mitt portfolio. Bilderna borde komma upp i helgen eller under början av veckan, så håll utkik!

Likes

Comments

Början på nya året har verkligen bestått av upp och ner mående och liv med för den delen. Det är inte direkt något som har varit varken roligt eller bra, nu när jag tänker på det så har det väl bara varit neutralt...

Den här veckan har det varit lite mindre bra om jag ska vara ärlig, känner mig sjuk och dåligt fast att jag inte riktigt vet varför. Igår kändes det till och med som att jag hade feber, sov hela eftermiddagen och näst intill hela kvällen efter att jag hade varit på min arbetsträning. Idag har jag heller inte mått så speciellt bra, är bara trött och hängig hela dagen och har liksom ingen ork i kroppen eller ork till någonting annat. Men det är väl lite så med livet ibland att allt inte alltid kan vara så bra eller roligt och ändå går livet vidare.. vare sig man vill det eller inte.

Ska i alla fall försöka komma igång med mitt projekt "Från Auto till Manuell" nu i helgen och nästa vecka, hoppas att jag kan komma ut och fota lite igen jag saknar det men börjar att få slut på objekt att fotografera.. Får kanske åka iväg någonstans eller gå iväg någonstans, det finns ju trots allt en del fina ställen på promenadavstånd här hemma som jag kan fotografera på. Jag hoppas på bra väder och pudrig snö, för vinter foton var länge sedan jag fotograferade och jag är lite sugen på det igen, det kliar lite i fingrarna!

Likes

Comments

Det kom lite snö under natten i alla fall, även om jag själv gärna hade kunnat vara utan den. Men några tjejer som gillade det var Maja och Freja i alla fall, även om Maja var lite halv sur för att få på sig vinterkläderna...

Även om jag gärna hade skippat snön nu eftersom julen redan är över, så är det jäkligt fint i alla fall och roligt men ändå lite svårt att fotografera det. Ska nog ut i helgen och fota om det inte är för kallt eller hinner försvinna innan dess.

Likes

Comments

Del. 8

Nu var det ett litet tag sedan som jag hade chansen att komma ut och fotografera och öva på manuellt läge, även om jag har fotat lite här hemma. Idag var det väldigt fint väder ute men jag var seg i starten och solen skulle snart gå ner och jag orkade helt enkelt inte gå ut.

SÅ jag satte mig ner och läste lite i mina böcker som jag köpte på Fotomässan. Tänkte att det kunde vara lite i alla fall, för jag måste verkligen lära mig mer om exponering, slutartid och så vidare. Så med boken Bättre Bilder - Grunderna, anteckningsblock och pennor satte jag mig ner och läste och antecknade!

Dagens lärdom är att man inte bara lär sig genom att fotografera, utan att man även måste läsa, undersöka och få tips av andra fotografer för att bli bättre och förstå kameran mer.

Likes

Comments