Header

Förra veckan så var jag på mitt andra besök hos arbetsmarknadsenheten för lite kartläggning över hur jag mår, vad jag har gjort inom arbete, vilka färdigheter jag har samt svagheter och så vidare. Svårt att förklara men min handläggare behövde veta lite vem jag var och vad jag klarade av. Hur som helst, förra veckan så bestämde vi i alla fall att inför nästa gång skulle jag besöka min eventuella handledare och även besöka den arbetsplats som jag ska arbetsträna på.

Vilket är där vi är nu, för idag har jag inte bara träffat min handledare utan även kollat runt på min praktikplats och jag bara ÄLSKAR den! Det kan låta konstigt MEN jag ska faktiskt få ha hand om något som jag verkligen gillar, pennor, anteckningsblock och kontorsmaterial. För den arbetsplats som jag ska arbetsträna är på kontorsservice vilket betyder att jag kommer att sortera post inom Söderköpings kommuns skolor, äldreboenden samt kommunhus. Samt att jag kommer att ta hand om beställningar av kontorsmaterial, till exempel ifall en lärare på en kommunalskola behöver en almanacka så skickar hen en beställning till oss och vi plockar ut det, paketerar det och ställer fram det till vaktmästeriet som kommer och hämtar det för att leverera.

Det låter kanske inte så speciellt roligt men ni ska bara veta hur roligt det verkade vara, speciellt som jag älskar allt med kontorsmaterial som finns. Likaså gjorde min handledare det också, plus att hon även älskade att fotografera. Jag ser verkligen fram emot att börja där och få arbetsträna med min handledare, det ska bli så spännande och roligt.

Så måndagen den 7/11 börjar jag på kontorsservice klockan 8:00 fram till 12:00 och efter det kommer jag till en början "jobba" mån-tis 8-12:00 och det kommer att bli så spännande och roligt. För första gången på väldigt länge ser jag fram emot något och verkligen längtar till någonting och det känns så skönt att det äntligen händer något och att jag faktiskt ser fram emot det!

P.S. Hösten har verkligen kommit på riktigt nu och det är riktigt mysigt! Även om jag gärna hade sluppit regnet när jag gick till bussen i morse men liite mysigt är det allt med regn med!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har vi min äldsta systerbarn på besök över dagen och natten, idag har vi varit vid Getåravinen en stund. Gått och kollat efter vatten och små fiskar, hoppat och busat i skogen innan vi satte oss ner och fikade lite uppe på en skogskulle. Det var hur härligt om helst, även om det var lite kyligt i luften och moln täckte himlen. Jag hoppas att det är lite bättre väder nästa gång vi åker dit och då ska jag även ta med mig min kamera, när jag inte har en lite fyraåring att kolla till.

​Efter Getåravinen och skogspromenaden spenderade vi mestadels dagen genom att leka lego, busa och mysa inför film på kvällen innan vi somnade trötta allihop! 

Likes

Comments

Idag åkte vi upp till Stockholm för att hälsa på Emma, Nora och Thomas. Det var hur härligt väder som helst och det var tur det eftersom vi hade planerat en heldag ute. Vi åkte ut till Lövhagen som ligger i Nynäshamn, där vi traskade omkring lite vid havet, åt lite lunch och gick vidare. Det var väldigt trevligt och vi hade underbart väder och en underbar dag tillsammans!

Dum som jag var så var jag lat och orkade inte ta med mig kameran för en gångs skull och det var ju såklart då jag ångrade mig som allra mest. Så bilderna är inte i toppskick eftersom de är från min mobil MEN ibland har man inte alltid huvudet med sig. Så finns ju stället kvar och jag kan alltid åka dit igen och fotografera med min kamera då istället. 

Ciao! 

Likes

Comments

Vi har Sammy, min systers hund över i några dagar och idag tog mamma och jag en riktigt lång höstpromenad med alla tre hundar. Det var så himla soligt och varmt att vi inte kunde motstå att traska i solen och dessutom så behöver ju hundarna röra på sig och jag med för den delen.

Mitt i kohagen med kossorna som betade på andra sidan satte vi oss ner en stund på berget och njöt av solen. Hundarna tyckte även de om solen och blev inspirerade av kossorna bredvid och mumsade på lite gräs.

​Vi var nog ute lite över två timmar och traskade, vi alla fem var lite lagom trötta när vi kom hem MEN det var riktigt skönt att få röra på sig och speciellt att få känna den härliga klara höstluften! 

Likes

Comments

Så.. äntligen så kommer bilderna från helgens långa höstpromenad upp på bloggen. Det tog ett litet tag innan de kom upp MEN det är bättre sent än aldrig eller hur! Så jag hoppas att ni tycker om den lika mycket som jag gör, nu när hösten verkligen är här så kommer jag gå ut snart igen och fotografera resten av höstens alla vackra färger!

Likes

Comments

​Ja jag har faktiskt med hjälp av arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsenheten äntligen kommit igång inom arbetslivet. Eller ja jag var idag på första mötet på arbetsmarknadsenheten och pratade om arbetsträning, praktik och framtida arbete. Vilket var väldigt intressant och jag måste säga att jag blev väldigt nyfiken och exalterad över vad som kan hända. Jag vet inte direkt så jätte mycket om vad som kommer att hända, utan det jag vet det är att jag ska träffa handläggaren på arbetsmarknadsenheten under några veckor och under den tiden ska vi bolla lite idéer om hur mycket jag klarar av och kan arbeta samt på vilken utav de olika platserna jag vill arbeta på. Ja som sagt det är lite rörigt även för mig men jag är säker på att det kommer att klaras ut i slutändan. 

Jag blev riktigt spänd inför att komma iväg och göra någonting om dagarna. Även om det kanske bara är två dagar i veckan under förmiddagarna men något kommer det i alla fall att bli och jag ser fram emot det. Längtar tills det händer någonting, snart varit hemma i fyra månader och jag börjar helt ärligt klättra på väggarna lite och känner att jag vill göra någonting nu. Men det är bra om man tar det lugnt för jag vet hur jag kan vara, nämligen lite väl exalterad och snabb ibland. 

Ciao! 

Likes

Comments

Jag har tappat bort mig själv och jag kan inte riktigt hitta tillbaka till mig själv. De onda tankarna har tagit över mitt huvud och jag lyckas inte få bort dem längre... de säger åt mig att göra saker som jag inte vill. De säger saker som gör mig illa och som gör att jag bygger ett stort hat mot mig själv och mot min kropp.

Önskar att jag kunde finna lycka, glädje och motivation någonstans men hur mycket och länge jag än söker så finner jag det inte... Önskar att jag kunde få bort alla tankar, tankarna som sakta börjar ta över mitt huvud...

Jag har alltid tyckt att jag är osjälvisk och att jag är mån om min familj och de runt omkring mig. Men tänk om det är helt fel, tänk om jag är självisk och egoistisk. Tänk om det är så att jag tänker alldeles för mycket på mig själv och bara ser till att jag har det bra och att allt är enligt mina villkor.

Tänk om jag har haft helt fel om mig själv och vem jag är som person. Tänk om det är därför jag har tappat bort mig själv, att jag inte riktigt hittar mig själv för att jag inte var mig själv innan jag tappade bort mig.. om det bara vore så enkelt... Men jag känner mig vilsen och borttappad så egentligen är jag kanske inte så egoistisk som tankarna säger åt mig att jag är. Eller så är jag det, vem vet egentligen vad man egentligen är och inte är men för mig är det viktigt att ta hand om min familj och närhet mer än vad det är att ta hand om mig själv och så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Vare sig tankarna i mitt huvud säger att jag är egoistisk och självisk men just nu kan jag inte se det även om jag egentligen är medveten om det.

Jag vet inte vad jag ska göra för att finna mig själv igen, för att finna lycka, glädje och motivation och det skrämmer mig mer än någonting annat... Jag skrämmer mig själv med mina tankar och känslor, jag har blivit en person som jag inte känner igen. Beror det på att jag har vuxit och blivit mognare eller beror det på att jag har påverkats av andra och förändrats på så sätt..

Alla dessa tankar som tar över och som jag snart inte orkar tvinga bort och tvinga fram goda och positiva tankar. Men precis som allt annat i livet så är det oerhört svårt men man kan alltid önska att tankarna inte blir fler utan bara färre och färre...

Tänk om jag aldrig hittar tillbaka till mig själv igen.. tänk om tankarna inte försvinner och tänk om jag alltid kommer att känna mig såhär vilsen och borttappad... men jag försöker och ännu står jag upp även om det är på svajiga ben, söndergråtna ögon och synliga ärr, jag står och det ska jag fortsätta med även om vägen är tuff och krokig.

Likes

Comments

När de onda tankarna tar överhand och man inte orkar med tomheten som finns inom en, då tar man med sig kameran och går på en lång höst promenad.

Jag menar vad är inte bättre terapi än att gå ut i den vackra naturen och traska i lugn och ro medans tankarna kan försvinna ut och bort från mig. Även om alla tankar och alla bekymmer inte försvinner så kan man för en kort stunt glömma bort dem och fokusera på absolut ingenting. Bara fokusera på att andas in den friska luften och suga åt sig de sista solstrålarna innan mörkret tar över och det blir kallt igen.

Tänk att man kan bli så glad över lite fotograferande, höstluft och fallna löv. Ibland är det skönt att le lite även om hjärtat nästan brister och tårarna gömmer sig bakom ögonen.

​Bilder från promenade kommer upp på bloggen under veckan, så håll koll! 

Likes

Comments

I wish I didn’t have the need to know everything, 
but tonight I need to know the feeling.
The feeling of dying…

Why do I need to feel it? 
Why do I want to feel it?

Nobody knows about it,
I thought it would stay that way, 
but no, 

I need to say it.
Say it out loud.

I really want to know the feeling of dying, so badly. 
More than you’ll ever know.
But I won’t feel it, 
never ever.

I’m too scared to find out.
I’ll guess I’ll never know, 
not until I’m old and ready to die.  


Likes

Comments