Jag utforskar, upptäcker & fångar världens udda vinklar med min kamera
Header

Det har varit ett tag sedan men idag hade jag äntligen lust till att fotografera och vädret höll uppe det med! Jag fick några riktigt fina bilder och resultatet kommer upp snart på bloggen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var det dags för möte igen med min konsult på arbetslivsresurs och dagens möte avslutades med ett riktigt positivt besked! Däremot kommer jag inte att berätta vad det är som har hänt eller vad beskedet är, för det får vara lite hemligt tills jag vet helt säkert om det blir av eller inte.. så ni får hålla tummarna för mig medans jag får det slutliga beslutet.

Wihi! Jag längtar tills det blir officiellt och jag kan berätta om det för er alla, men jag ska inte bli för exalterad allt kan hända.

Men kolla så fin jag var idag.. det var riktigt länge sedan som jag vågade ta på mig en byxdress och rocka den MEN idag vågade jag göra det! Vilket jag är väldigt glad över eftersom den både är snygg och rätt så bekväm!

Likes

Comments

Att läsa är det bästa som jag vet.. jag kan ta mig bort från verkligheten och försvinna bort till bokens värld och låta tankarna försvinna för en stund!

Likes

Comments

Nu när semestrarna börjar att ta slut så betyder det att mina möten börjar komma igång igen. Idag var det ännu ett uppföljningsmöte med min konsult på arbetslivsresurs och min arbetsförmedlare. Men återigen så kändes det lite onödigt eftersom mötet bara tog 15 min men själva resan tar minst det dubbla dit och hem igen, så väntan på buss med.

Men som sagt så är det ju möten som jag måste gå på och då gör jag ju det såklart, men det var inget nytt på mötet idag heller direkt. Pratar mest om det vi har gjort och det vi ska göra, vilket inte är så speciellt mycket.

Men däremot hade jag kjol för första gången på rätt länge, en mönstrad pennkjol och trots alla blickar så tyckte jag att jag var väldigt fin ändå. För man ska ha det som man själv trivs och känner sig fin i och det gjorde jag idag!

Likes

Comments

Idag har vi varit iväg och firat min farmor, kommer dock inte ihåg hur mycket hon fyller men, men. Det bjöds på fika och lite prat!

Inte så jätte ofta som jag åker iväg nu, förutom på möten så det blir lite extra roligt att klä upp mig och fixa till håret vid sådana här tillfällen!

Likes

Comments

Just nu är jag rejält sur och trött på alla människor. Alla människors tro om att de har rätt att se ner på andra människor, bara för att de inte ser ut som "normen" vill att man ska se ut.

Fast vem är det som egentligen bestämmer vad normen och normalitet är för någonting? Hur ska man definiera normen och normalitet, jag vet då inte alls hur man ska göra det eftersom alla tycker olika. Såklart förstår jag ju att vi alla tycker olika och att det även är bra att vi alla har våra egna åsikter och tankar MEN betyder det att man som människa har rätt att nedvärdera, mobba och vara rent av elak mot andra personer BARA för att hen inte ser ut som just den personens normer?

NEJ verkligen inte!! Men hur kommer det sig då att detta ständigt sker och fortsätter att ske mer och mer och i grövre skeenden?

För av någon helt konstig anledning som helst så tror en del människor att det är helt okej att trycka ner, nedvärdera, mobba och tala illa om andra människor som går förbi dem eller som de ser på internet.. av vilken anledning tror det att de har rätt att göra detta med en medmänniska?!

Vad har dem för rätt att såra, skada och förminska en människa genom att stirra ut en person som är rundare, har stora lår men har ändå en kort kjol? Skratta åt en person som ramlar på bussen för att hen är så tjock och blir automatiskt klumpig då eller säga åt en person som står i vägen att hen är fet och tar upp för mycket plats?

Eller det jobbigaste och mest sårande, deras tro om att de har rätt att påpeka att man inte är hälsosam, man kommer att dö för tidigt för att man är överviktig och vid alla läkarkontakter får man den glädjen att delta i en föreläsning om hur man ska gå ner i vikt och att ALLT man söker vård för är orsakar på grund av ens vikt! Du kan söka läkarvård för knöl på ryggen orsak: övervikt, en inflammerad tarm orsak: övervikt, en jäkla infektion i ögat orsak: övervikt.

Men det är ju klart allt är ju på grund av att man är överviktig ÄVEN om läkaren inte vet hela anledningen till att man från början är överviktig.

För att inte tala om KLÄDER!! Varför måste vi som är lite rundare leta i 20 olika affärer för att hitta ett par snygga och bekväma jeans, en baddräkt och bh:ar?! Varför måste man betala så himla mycket mer för ett helt vanligt tricot linne i storlek 2XL medans ett linne i stolek XS kostar mer än hälften så lite som det förstnämnda?

Likadant är det med designerna på kläderna.. för av någon anledningen så tror de som designar plus kläder att man vill se ut som ett tält med en massa olika färger och mönster?! NEJ det vill vi inte, vi vill ha precis likadana kläder som de smala har MEN i större storlek såklart och en gnutta billigare. Klart att det går åt mer tyg och material för en tröja i storlek 2XL än i en XS tröja men varför inte då betala mer för de som behöver långa kläder? Klart att det behövs en viss skillnad på priserna men inte så stor som 2-300:- skillnad på ett simpelt vanligt linne!

Vad är det för människor som tror att man har rätt i att förnedra och såra människor på detta sätt?!

För om man ska vara helt ärlig så är det ju nästan ingen som skrattar åt en smal person, ingen läkare som påstår att hens undervikt/smalhet är grunden och orsaken till knölen på ryggen, ingen som skrattar åt en och ingen som talar om att hen är ohälsosam för att hen är så smal och benig.

Sanningen är ju faktiskt så att även en smal person kan vara ohälsosam medans en lite rundare person kan vara hälsosammare än den förstnämnda. Men det är det ingen som tänker på för de tänker bara att fett = ohälsosamt och lite fett = hälsosam.

Det kan ju inte alls vara så att personen som är smal har väldigt dåliga matvanor och är en träningsnarkoman medans den som har lite mer fett på kroppen äter mer hälsosamt och träna i lagom mängd? Nej för vem skulle kunna tro det när normen inte säger att det är så?!

Varför ska det vara skillnad mellan hur en smal och en rund person blir bemötta och behandlade på? Varför säger normen och samhället som har skapat normen, att man har rätt att vara elak, nedvärderad och en mobbare mot en person som har lite mer fett på kroppen?

Nu tänker ni, men samhället har faktiskt ändrat sig, det finns mer affärer som har kläder i stora storlekar, det finns kända modeller som är plus size och normen börjar att ändra på sig.

Fast nej, nej och nej!

Ja visst en del affärer har börjar att sälja kläder i större storlekar, de är dock dyrare än någonsin, finns till stor del endast på postorder och har fortfarande de stora och härliga mönster och färger.

Visst det har kommit fram fler och fler plus size modeller runt omkring på sociala medier och modetidningar MEN det är normens syn på hur en plus size person ska se ut. Alltså, liten midja, stor rumpa, stora bröst, liten mage och smala ben.. ja för alla plus size kvinnor ser ju ut på just detta sätt.

Så till sist "normen har börjat att ändra på sig" ja på ett visst sätt så gör den det med just den plus size modellen som jag beskrev ovanför, den perfekta plus size kvinnan.

Om nu normen har börjat att förändras hur kommer det sig då att jag, en plus size kvinna, fortfarande måste sväljer tårarna när en person stirra ut mig på stan. Som alltid måste skratta bort när någon påpekar min vikt eller kropp. Som alltid springer iväg för att inte bli sedd sårad och ledsen, när någon fäller en kommentar om min mage eller mina lår. Men framförallt om normen skulle vara borta hur kommer det sig att jag då fortfarande efter 22 år är rädd att bära figurnära kläder. Äta och att träna bland andra människor bara för att jag är rädd för att få en blick, en kommentar eller en föreläsning om att jag är fet, äcklig, mindre värd men att jag är söt i ansiktet trots allt.. som om det skulle väga upp det som de sagt innan.

Så NEJ normen håller inte på att förändras till det bättre.. och detta är såklart bara mina tankar och känslor men jag vet med säkerhet att det finns fler som känner och upplever som jag gör, tyvärr..

Jag kommer nog aldrig att förstå varför man förnedrar en person på detta sätt.. men jag har ju alltid varit på den andra sidan...

Likes

Comments

Idag var det dags för möte igen med min konsult på arbetslivsresurs. Mötet gick riktigt bra, nu när workshopen är slut och semestrarna börjar att ta slut så ska jag börja ringa upp olika företag för att fråga lite om arbetsprövning och lite sånt.

Så det ska bli spännande, har tittat på lite olika företag och sånt så nu ska jag ringa runt lite och hoppas på det bästa!

Skönt och roligt att det börjar röra på sig lite nu, även om workshopen har varit lärorik och intressant så ska det bli riktigt roligt att börja leta efter arbetsprövningsplatser, äntligen!

Härligt med bussturer för då får man chansen att läsa lite, vilket aldrig är fel!

Likes

Comments

Lördag idag och det är hur varmt som helst och jag är som sagt kvar hos syster och man i Norrköping och idag ska vi ta oss ut på en dagsutflykt till Ekön i Grytsskärgård.

Men eftersom det var så varmt och vi skulle sitta på klipporna och njuta av skärgården och solen så var vi tvungna att vänta till tidig eftermiddag och åka för att det inte skulle bli för varmt.

Så vid lunch tiden packade vi ihop oss, mat, fika och badkläder skulle med eller det var bara Linnéa som tog med sig badkläder. Sedan åkte vi iväg mot Söderköping och sedan vidare ut till Ekön och Grytsskärgård.

Väl framme på Ekön så var det vackert och riktigt härligt. Vi fikade lite, kollade på utsikten, njöt av utsikten och värmen och jag fotade lite såklart. Så lite senare käkade vi lite kvällsmat innan Linnéa vågade hoppa i vattnet och bada lite innan vi åkte hemåt igen!

Här kommer lite bilder från dagen, älskar verkligen mitt nya objektiv!

Vi hade verkligen tur med vädret och vi hade riktigt trevligt och härligt! Det måste vi verkligen göra om igen!

Likes

Comments

Efter fotopromenaden längs Motala Ström så tog jag spånkan upp till några andra Strömmar, nämligen syster Linnéa och kompani! Vi ska nämligen spendera helgen tillsammans, i morgon ska vi packa med oss mat och åka till Grytsskärgård för att njuta av värmen, naturen och skärgården!

Men nu på eftermiddagen tog vi det lugnt, åt god kvällsmat och snackade lite skit innan Linnéa spontant föreslog att vi skulle åka ut till Djurön. Vilket vi också gjorde!

Så på kvällen vid sex-sju tiden packade vi in oss och åkte ut mot Djurön, det var riktigt varmt och härligt väder. En riktig härlig och somrig kväll blev det tillsammans ute på Djurön!

Fotografera gjorde jag ju med såklart, så här kommer några bilder från kvällens spontantripp till Djurön!

Efter den härliga spontantrippen vände vi tillbaka hem till Ljura igen, smaskade på lite gott och kollade på film tillsammans!

En riktigt härlig och rolig kväll, var ett tag sedan jag hade en sådan kväll och man ska ta vara på dem!

Likes

Comments