Jag utforskar, upptäcker & fångar världens udda vinklar med min kamera
Header

Idag på förmiddagen/lunchen tog mamma och jag med oss lite matsäck och gick ut på en lite utflykt till skogen. Mamma med tjejerna och jag med kameran i hand, solen sken och himlen var molnig men det var riktigt skönt!

Mamma och jag har försökt i snart två månader att kunna komma iväg på en utflykt och idag så blev den äntligen av, vilket var riktigt mysigt och roligt. Fotade lite olika saker på vår utflykt, naturen såklart men även mamma och tjejerna, så detta inlägg kommer bli lite blandat men det tror jag inte gör er så mycket, men var redo för mycket bilder!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det var länge sedan som man fick njuta av solen under tjejernas morgonpromenad men idag hade jag den chansen! Så Maja , Freja och jag tog en halvlång promenad i morgonsolen, hoppas att det soliga vädret håller hela dagen!

Likes

Comments

Del. 15

Efter regn kommer vackra bilder med coola vattendroppar och lite solsken emellanåt...

Det var för någon dag sedan som det verkligen var April väder, det regnade, haglade, snöade och solen sken i omgångar och just i den av dessa soliga uppehåll så sprang jag ut och fotograferade lite snabbt för att få coola bilder på vattendroppar. Själv tycker jag att jag fick en hel del coola och vackra bilder, men är dock lite självkritisk och har bara tagit med de som jag gillar allra bäst. Men alla är vi väl självkritiska ibland...

Bländartal: F/10 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/11 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/11 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/11 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/11 Exponeringstid: 1/320sek ISO-200

Bländartal: F/5,6 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/5,6 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/5,6 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/5,6 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/4,5 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/5 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/6,3 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/5,6 Exponeringstid: 1/160sek ISO-200

Bländartal: F/6,3 Exponeringstid: 1/60sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Bländartal: F/13 Exponeringstid: 1/125sek ISO-200

Dagens lärdom är att jag måste bli bättre på att använda motljusskyddet på mina objektiv så att bilderna inte blir för ljusa. Nu vet jag ju att man även kan ändra det med slutartid och bländartal men ett motljusskydd är ju ett bra hjälpmedel!

Likes

Comments

Onsdag och idag var det dags för första gruppmötet/föreläsningen på arbetslivsresurs, så i morse tog jag bussen in till Norrköping för att vara på arbetslivsresurs i två timmar för en introduktion till workshopen/gruppmötet.

Jag måste erkänna att jag var lite nervös men det är jag nästan alltid när jag ska göra nya saker, så det var inte så ovanligt. Men jag var även spänd och såg fram emot det och det var helt okej. Det var lite fler folk än vad jag trodde att det skulle vara men helt okej ändå. Som vanligt så klickar jag även bättre med killarna än med tjejerna.. hehe eller så var det bara för att jag hamnade mellan två killar vid bordet.

Hur som helst så var det bara en introduktion av workshopen idag och det börjar inte på riktigt förrän nästa onsdag. Idag bestod det mest av att få lite information och lära känna de andra i gruppen, så jag var klar redan vid halv tolv men annars är det mellan 10-12:00 med en kort paus i mitten.

Ser fram emot nästa veckas gruppmöte, då blir det föreläsning om förändringsprocessen vilket ska bli spännande att veta vad det består av.

Likes

Comments

Nu börjar det rulla för mig igen, i fredags var jag på mitt andra möte på arbetslivsresurs för att träffa min konsult som jag ska gå till nu i cirka 6 månader. Mötet gick väldigt bra och hon verkade väldigt trevligt och framförallt kunnig inom det hon jobbade med, hon hade jobbat mycket med ungdomar som har asperger och autism och det är skönt att veta, för då har hon förhoppningsvis kunskap och framförallt förståelse över det.

Dock var det tyvärr en del saker som jag blev lite förvånad över, det jag inte riktigt hade förstått var att det är workshop/gruppföreläsning 1-2 gånger 2 timmar vardera i veckan plus ett individuellt samtal med min konsulent i veckan. Jag trodde att de första 6 månaderna mest bestod av individuella samtal och kanske en gruppträff varannan vecka eller så men så var det inte riktigt. Vilket jag blev lite ställd och orolig över men nu efter att ha tänkt på det och funderat lite så är jag inte så jätte orolig ändå faktiskt.. såklart kommer jag vara nervös och tycka att det är jobbigt och så vidare men det ska även bli lite roligt och spännande.

Så på måndag ska jag tillbaka till arbetslivsresurs på ett möte med min konsult och på onsdag är första workshopen/gruppföreläsningen, en introduktion och det ska bli intressant men jag är även lite nervös men jag tror att det kommer att gå bra.. jag håller tummarna för det i alla fall!

Likes

Comments

Så detta var den metod som jag tänkte att jag skulle prova, det finns flera olika videor och personer som har gjort just denna metod och som jag även har kollat på men ja.. på mig funkade det inte eller snarare jag orkade inte ha kokosoljan i så länge som man skulle.

Så nej det var inte en hit direkt, jag hade ägget och olja in i en timme och det var jätte svårt att få bort det efteråt och så när väl kokosoljan (som jag råkade köpa kokosfett) skulle i så gick inte det heller så bra. Som sagt så orkade jag inte heller ha oljan i tillräckligt länge som man skulle, utan bara i knappt en halvtimme så jag får väl skylla på det antar jag.. men jag tror faktiskt att jag ska ge det en chans till eftersom jag ändå har ingredienserna MEN att jag ska göra det ordentligt denna gång, en timme med ägg blandningen och minst åtta timmar med kokosoljan/fettet i.

Uppdatering kommer...

Likes

Comments

Japp ni ser rätt.. mitt älskade hårsvall är nu klippt och fria från kluvna och slitna toppar, min kära moder hjälpte mig att trimma av några centimeter. Ibland behöver man ju klippa och trimma håret, det är ju inte alls varken snyggt eller bra för håret att vara slitet och ha kluvna toppar. Mitt hår hade ändå klarat sig väldigt länge då jag inte klippt mig sedan sen våren 2016, så jag är nöjd ändå men nu känns det fräscht och rent igen.

Dock ville jag verkligen INTE klippa håret eftersom det bara nyligen har växt så långt att det precis nuddade rumpan!! Jag vet hur långt är inte det, jag har aldrig haft så långt hår och det var både fint och roligt att ha långt hår och ja jag har fortfarande långt hår men det är inte alls lika långt som innan och nu måste jag vänta några månader innan det växer ut ner till rumpan igen.. Jag försökte med allt för att jag inte skulle behöva klippa topparna, djup inpackning, ägg metoden och "snurra håret och klipp av de strån som sticker ut" metoden tyvärr så hjälpte det inte. Så nu när jag är klippt så ska jag börja med en gång med att återfukta och olja in mina toppar så att de håller sig längre och trimma topparna lite oftare så att det inte blir så mycket varje gång.

Men, men klippt är ju klippt och även om jag inte blev nöjd igår och verkligen saknar mitt långa hårsvall så var det nyttigt och bra för mitt hår och det är väl det som är det viktigaste.. dock ska jag prova ägg, olja och kokosolja blandning som gör att håret kan växa upp till 2 cm under en natt.. håller er uppdaterade!

Likes

Comments

Jag vet inte varför jag känner mig så tom och bortkommen just nu.. jag har känt såhär väldigt länge vilket jag även delat med mig av här på bloggen men jag gör det visst igen... Har som sagt känt såhär under en lång tid nu och jag vet inte riktigt varför eller vad det är som har orsakat det, vilket är väldigt jobbigt för då vet man ju inte riktigt vad man ska eller kan göra åt det.

Varför kan inte känslan eller måendet bara försvinna, livet går bra nu och jag mår relativt bra men denna tomhetskänslan biter sig fast i mig och kan inte försvinna. Jag känner mig tom i hela kroppen, jag känner nästan ingen glädje, lycka eller något nöje i det som jag gör.. känner mig tom och ensam i ett liv fullt med närhet och kärlek.. det är nog den allra värsta känslan någonsin för hur ska man agera och försöka få bort den känslan..?

Livet går bra nu, jag har min älskade familj och jag borde vara glad och inte känna mig ensam.. men ändå gör jag det och allt jag bara vill är att få bort dessa känslor men jag vet inte hur för jag orkar inte ens tänka. Tankarna går och går men de är bara negativa och inget som kan hjälpa mig att lösa detta problem. Jag är trött på att sluta in mig i mig själv, sätta på en mask och fejka allting. Jag behöver inte fejka och sätta på en mask men ändå gör jag det, mest för mig själv för jag orkar inte ens inse för mig själv att jag har tappat bort mig själv och känner mig tom...

Tänk om jag inte ens klarar av att må bra, tänk om jag har mått psykiskt dåligt så länge att jag har glömt hur det är att må bra och vara genuint glad och lycklig utan att behöva trycka undan tankar och känslor för att kunna sätta på den trånga masken...

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vita Spår utkom i Maj 2016 och är andra delen av författaren Emelie Schepps serie om Jana Bergzelius, den första delen Märkta För Livet kan ni läsa mer om här!

Bokens Handling:

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.

När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser ... (x)

Omdöme:

Eftersom jag precis hade läst ut del 1 i denna serie så var jag spänd över att få läsa andra delen och hoppades på att man skulle få en annan blick av huvudkaraktärerna. Dock blev jag lite besviken på den delen då boken påminde väldigt mycket om den första boken. Det var ju såklart inte samma fall men mycket kom tillbaka MEN slutet var så oerhört mycket bättre än den första boken och det ledde upp till att jag verkligen vill läsa tredje och nyaste delen av Schepps serie.

Boken var skriven på ett detaljerat och bra sätt, precis som den första. Det var lagom långa kapitel med lätt språk och återigen så skrev Schepp väldigt spännande och intrig fyllda sidor, dock fastnade jag en stund in i boken och det tog ett tag innan jag kom in i boken igen. Men det kan även vara att jag ibland tröttnar en stund och kommer tillbaka till boken igen, vilket inte beror på boken eller författaren.

Även om den första delen fick minus på grund av att det var så mycket känslomässigt så var det likadant i denna med, dock på ett bättre sätt. Jag vet inte om det är för att jag hade vant mig vid författarinnans skrivsätt eller om jag tyckte att handlingen var bättre i denna del, Vita Spår och med det slutet är jag mer än spänd över att läsa den senaste delen Prio Ett!

Vita Spår av Emelie Schepp får av mig /

Likes

Comments

Påskafton och den spenderas med familjen och Björn ute i Östra Ryd med god mat och mycket skratt! Det var länge sedan hela familjen var samlade och det var riktigt trevligt med alla barn och allt skratt.

Efter firandet blir det att åka tillbaka till Björn föräldrars hem och vakta huset och deras hundar, får se vad som händer resten av helgen något roligt hittar vi nog på i alla fall!

Likes

Comments