Header

¡Díos mío - el tiempo está volando!

Shit pomfrit - det er fatisk bare én måned igjen. Hvor syyykt er ikke det? Det er jo ikke fire uker før på torsdag, men her lig het så fort tiden går! Får litt smånerver når jeg innser hvor lite tid det er igjen. Jobbe ut neste uke, reise bort noen dager, og vips, så er det bare litt over en uke igjen.


Begynner å få litt hetta siden jeg føler jeg har sååå mye å gjøre den måneden som er igjen, men hvor i all verden blir tiden av egentlig? Hvordan skal jeg få tid til alt sammen? Kjenner litt på tankene om hva i all verden jeg har gjort. De er liksom ikke heeelt reelle, men når jeg tenker over hvor fort en måned gikk på skolen og hvor fort denne feriemåneden har gått blir jeg jo stressa. Kan likevel ikke si jeg har fått helt sånn “shit jeg flytter til andre siden av jorda”-panikk, svever fortsatt på en sky der realiteten er relativt langt unna. #fjern

Ellers om dagen: Utvekslingen tar jo opp “en del” tid, med forberedelser av ulike slag. Skal ta de siste (wohooooooo) vaksinene neste uke, og da er jeg ferdig med alle de kjedelige tingene, såååå det blir digg. Utover det: Jobb, ferie, chill #innafor

hablamosss

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Heiheii! Her var jeg igjen, gitt.

Det har seg jo sånn da, at jeg om ganske så nøyaktig fem uker skal dra med meg det som trolig blir en stappfull koffert og si ha det til alle her hjemme. Fem uker er fem uker, og det er jo forsåvidt en stund, men med tanke på at det er tiden har igjen før jeg skal reise fra alt og alle jeg kjenner og har kjent de siste 17 årene, er det jo nesten ingenting.

Så skjer det jo, særlig nå i ferien når jeg jobber og ellers møter på folk, at jeg blir spurt: Er du ikke spent da?

Altså, jo, jeg er sikkert spent. Veldig, veldig spent. Men, først og fremst er jeg kanskje bare gira på å pakke kofferten og reise. Kanskje det er litt teit av meg å si det at jeg egentlig ikke “gruer” meg eller er så veldig “spent” på å reise, for etter all sannsynlighet kommer jo jeg også til å føle litt mer på det at jeg faktisk skal reise når det bare er en uke eller to igjen, eller kanskje når jeg har kommet frem og innser at “shit, her er jeg helt alene og det skal jeg være det neste året”. Ting begynner jo sakte men sikkert å synke mer inn nå om dagen, nå som visumsøknaden (og alt papirarbeidet) er ferdig, de siste vaksinene snart er tatt og jeg har takket nei til skoleplassen min her hjemme (noe som forøvrig var litt eklere å gjøre enn jeg hadde trodd, nå er det ingen vei tilbake liksom - jeg har jo ikke noe sted å gå her lenger…) og det også nærmer seg med stormskritt for andre jeg kjenner som reiser. Samtidig føles hele greia veldig rar, og på en eller annen måte er det så mye enklere å se at andre snart pakker kofferten enn å se på min egen koffert og tenke på at om noen uker er den full av ting jeg skal ta med meg til andre siden av jorda.

... skumle saker

Kanskje jeg begynner å kjenne mer på den “negative” spenningen. Enn så lenge går jeg bare rundt og gleder meg! 

Hablamossssss :)))

Likes

Comments

​Æææææææææææ!

Jeg må nesten si jeg fortsatt er i sjokk. Dette er virkelig helt sykt. De siste månedene og ukene, særlig siden en av de andre fra Norge jeg reiser sammen med til Argentina fikk familie i begynnelsen av mai, har jeg sjekket mailen min ca. hele tiden. Jeg tror ikke jeg er den eneste, for å si det på den måten! 

Jeg hadde hørt fra før at noen AFS-lokallag legger ut informasjon om elever som kommer til deres by/område, så litt etter 17. mai en gang, etter å ha sett dette blitt postet av AFS her i Norge om en som kommer hit til høsten, begynte jeg å søke opp litt forskjellige AFS-lokallag i Argentina. Jeg er jo ikke lommekjent heller, men søkte opp byene jeg hadde hørt om. Etter litt søking fant jeg til slutt AFS Buenos Aires sin side. Gjett hvem som var der, da? 

Samtidig som dette var det en gutt som på en eller annen måte hadde funnet meg på instagram, og ikke vet jeg hvordan han fant hele navnet mitt men det hadde han altså gjort. Han kunne fortelle meg at han var et år eller to (eller noe i den duren) yngre enn meg, og at jeg skulle gå på skolen hans, noe han tydeligvis hadde hørt der eller noe. Dette var ikke et hvilket som helst sted heller, men i Buenos Aires aka hovedstaden i Argentina, en by med 3 millioner innbyggere. Jeg ble jo da selvfølgelig suuuuper gira - det er kanskje ikke så rart når jeg bor i en by med 25.000 innbyggere? Uansett begynte jeg jo da å bli litt nysgjerrig på om dette virkelig kunne være sant. Det var jo ikke stort mer å gjøre enn å vente, men jeg ble jo selvfølgelig enda litt mer gira - nå kunne det vel umulig være såååå lenge til jeg fikk den mailen, eller?


Jeg var jo kjent med at dette kunne ta sin tid. Hadde hørt om elever som egentlig hadde fått familie 5-6 måneder enn de fikk informasjon, pga. skoleplass i vertslandet osv., så lot det ligge litt, selv om mail trolig er den applikasjonen jeg har åpnet desidert flest ganger den siste tiden. For  2 uker siden fikk vi også mail om visum (som jeg skal skrive om senere, når politiattesten også er ferdig - og ja, de må faktisk ha en attest på at jeg ikke har gjort noe kriminelt), og man kan jo si jeg har hatt litt å gjøre med både visumsøknaden og siste innspurt på skolen. 


Men, i dag, 2 korte dager før 17-årsdagen min, i det geografilæreren kom inn i rommet, så jeg det hadde kommet en mail fra AFS med tittelen “informasjon om vertsfamilie”. Det var nesten så jeg ikke kunne tro det da jeg leste at joda, jeg hadde faktisk fått familie. Lisjpia fra romsdala (sorry til dere ikke-moldensere for den) skal bo rett i utkanten av Buenos Aires hos en familie med mamma, pappa, storesøstrer, storebror (som ikke bor hjemme, tror jeg) og en golden retriever. Hvor sykt er ikke det?! Det ble naturlig nok ikke en time med konsentrasjonen på topp.

Sendte mail til v.far/papá og bare heihei, og straks var jeg venn med både han og storesøster på fb, og nå har jeg akkurat snakket med storesøster og litt med v.mor/mamá på skype - 99% spansk #proud. Storesøster virker suuuuperhyggelig, og var veldig koselig å snakke med. Huset deres er visst i et veldig rolig nabolag, og så kjempefint ut. Papá fortalte at de holder på å pusse opp rommet jeg skal få, så når han er hjemme fra jobbreise i Spania skulle de gjøre det ferdig og sende til meg. Hele familien virker egt. supersøt, og veldig hyggelige!

Hele greia er fortsatt ikke til å tro. Det jeg nå lurer på, midt oppi det her, er hvem han gutten som sa jeg skulle gå på skolen hans er og hva i all verden det var for noe, for det er ikke den skolen jeg skal gå på hahahhaha. Men men, nå er jeg uansett veldig veldig veldig glad! Dere hører garantert mer om de før jeg reiser. Enn så lenge: Saludos ❤️


¡Hablamos!

Likes

Comments

Hei!

Siden jeg vet en del begynner å tenke på å reise nå, og at noen begynner på søknaden sin, tenkte jeg å skrive litt om hvordan søknadsprosessen til AFS er, litt hvordan det var da jeg søkte og de ulike delene av søknadsprosessen, særlig for de av dere som av en eller annen grunn skulle lure på det – for eksempel om du vurderer å reise (DO IT!!! #yolo)… Du er herved advart om at dette innlegget kommer til å bli hinsides langt, men jeg håper det kan være nyttig for de som skal søke på et program med AFS!

*** Søknadsprosessen til AFS Norge har blitt litt endret. Endringene gjør at du kan få reservert plass etter å ha sendt inn Del 1 av søknaden, i stedet for slik det har vært til nå at Del 2 (nå kalt internasjonal søknad) også må være ferdig. Ellers er prosessen ca den samme som før :))


Litt om datoer:

Jeg for min del begynte på søknaden 22. September for å være nøyaktig, og del én (det er to deler) var ferdig 25. September. Alle papirer var utfylt 20. Oktober, og 27. oktober fikk jeg mail fra AFS om at det var reservert plass til meg til Argentina.

For de som skulle lure, så betyr det å ha fått reservert ikke egentlig at du er sikret plass, siden intervju og hjemmebesøk også er en del av søknadsprosessen og du ikke får “faktisk” tilbud om plass før du har hatt det og godkjent alt sammen (men tror det skal litt til for at du, om du allerede har fått reservert plass, ikke får plassen da).

Etter å ha hatt intervju/hjemmebesøk (kombinert), fikk jeg 26. November en tykk konvolutt i posten om at jeg hadde fått plass, med kontrakt, samtykkeskjemaer ++ Etter 194 dager, den 7. Juni, fikk jeg mail om vertsfamilie. Ikke den første, ikke den siste.

Så, her kommer det - sånn noenlunde step by step


DEL 1

Aller aller aller først, før du kan gjøre noe som helst annet, må du opprette en bruker på AFS sine sider (HER). Dette er veldig fort gjort (særlig sammenlignet med enkelte deler som kommer senere, heh…), og er veldig lite stress. Jeg for min del hev meg rundt en dag og tok unna det jeg kunne av søknadsgreier så snart som mulig (noe jeg egentlig vil anbefale såfremt du har tid og mulighet til det, både fordi jo tidligere du er ute, jo fortere får du svar, og fordi da slipper du å sitte rett før fristen og stresse – i tillegg til at du får myyyyye bedre tid til å forberede deg – det er nemlig en del som må gjøres før du kan dra…).

Sånn ser siden ut! Merk at boksene vil være hvite/oransje når du begynner, og at de blir grønne og så låste etter at søknaden din er sendt inn.

Når først har aktivert brukeren din og logget deg inn (må gjøres innen 2 uker tror jeg, hvis ikke må du lage en ny en) er det bare å begynne. Du får og så en mail med litt informasjon om søknadsprosessen i tillegg til søknadsfrister ++.

Dette er del 1 av søknaden, som er den enkleste og mest ”fort unnagjorte” delen, ettersom dette i all hovedsak er ting du/foreldrene dine har greie på. Ting som navnet ditt (dette presiseres men; det MÅ stå det samme som i passet ditt. Eksempelvis: Har du to etternavn slik som jeg har, er det stor sannsynlighet for at kun det SISTE navnet står som etternavnet ditt i passet ditt, og da er det kun dette som skal stå i feltet for etternavn. Men igjen: SJEKK i passet!

I tillegg må du fylle inn ting som høyde og vekt, bosted, familiesituasjon, skole, eventuelle allergier++ (”plasseringshensyn”) og kontaktinformasjon til en AFS kan kontakte i tilfelle krise skal på plass.

Du skal også skrive et brev til eventuelle vertsfamilier om deg selv og dine interesser ++. Det er IKKE skummelt – bare litt merkelig, hehe. Du får veiledning i søknaden til hvordan du skal skrive brevet, hva du må ha med og hva du evt. Ikke må ha med. Du skal også legge ved bilder av deg selv i ulike situasjoner – gjerne mens du holder på med en av fritidsaktivitetene dine, sammen med vennene dine og familien din. Poenget med dette er også at vertsfamilien skal få et bedre inntrykk av hvem du er før du kommer.

Og det som kanskje er aller viktigst: Programønsker!

Du har gjerne tenkt deg ut ett land på forhånd, men du må og bør ha minimum 2 land til på listen din. De aller fleste får jo reise til landet de hadde som førstevalg, men husk at det er ikke alltid dette skjer. Dette kan det være flere grunner til, til og med noe så enkelt som at du er en måned eller to for gammel. Dette betyr likevel ikke at verden går under – husk at det ikke er stedet som er avgjørende for at du får et bra år – og for all del: Ikke glem at AFS har program til utrolig mange land!

Når dette er gjort og sendt inn vil du få en mail fra AFS med beskjed om at de har mottatt del 1 av søknaden din. For å få tilgang til del 2 må du betale inn et søkergebyr på 500kr, og sende AFS kvitteringen på at dette er gjort. Når dette er gjort vil de gi deg tilgang til del 2. Hvis du skulle ombestemme deg og ikke vil reise likevel kan du selvfølgelig trekke deg, men du får ikke søkergebyret tilbake.

ALTSÅ: Lag bruker –> logg inn –> om deg selv + familie + skolen du går på nå -> eventuelle hensyn som må tas -> programønsker -> kontaktinfo til en ”nødkontakt” -> Brev til eventuelle vertsfamilier + bilder


DEL 2

Og NÅ begynner det som faktisk er stress. Her er det bare å ha printeren klar!

Du skal sende inn skjemaer utfylt av:

- Skolen (+ evt. En tidligere lærer)

- Fastlegen din

- Foreldrene dine (Et ”brev” om deg + et samtykkeskjema som du også skal skrive under på)

*** Om du søker om å reise til USA eller Hong Kong må også engelsklæreren din (evt. Den gamle engelsklæreren din om du søker før/tidlig Vg1) skrive et ”brev” om deg og dine engelskkunnskaper, kalt English Language Reccomendation Form, (og så må du ta en test litt senere i prosessen, men den skal visst ikke være noe å stresse med i det hele tatt. Så vidt jeg vet er det bare for å sjekke at du har noen grunnleggende engelskkunnskaper, ikke noe krav om at du er nødt til å kunne engelsk på linje med en som har det som morsmål eller noe sånt hahah)

MERK AT: Skoleskjemaet og helseskjemaet MÅ stemples av henholdsvis skolen din og fastlegen din PÅ ALLE SIDER. DETTE ER VIKTIG.


Slik ser siden for del 2 ut - nedover på siden er det informasjon om de andre skjemaene samt nedlastingslinker til disse, dette er bare et eksempel :)


Academic Record & Transcript - Skoleskjemaet – DETTE MÅ STEMPLES AV SKOLEN DIN!

Her skal karakterene dine for 

-       Vg1/pågående år (Disse har du jo gjerne ikke enda, så der bare fyller du ut fagene du har, ikke karakterene)

-       våren 10./ forrige termin

-       våren 9./ siste termin forrige skoleår

Navnene på de ulike fagene skal skrives inn på engelsk (hvis det er noen fag som er vanskelige å finne navn på, for eksempel valgfag er det lurt å spørre eks. en engelsklærer eller noe).

Du må også krysse av om engelskkunnskapene dine og evt. 2. Fremmedspråk (spansk/tysk/fransk osv).

Administrasjonen på skolen din skal så skrive inn informasjon om skolen (bla. en kontaktperson for AFS), i tillegg til at en lærer (gjerne kontaktlæreren din) skal skrive et par setninger om deg som elev. Siden kontaktlæreren min på Vg1 hadde vært borte de 2 første månedene av skoleåret og jeg derfor ikke kjente han spesielt godt, og han heller ikke kjente meg noe særlig fikk jeg kontaktlæreren min på ungdomsskolen til å skrive i stedet, og dette er 100% greit. Husk at kontaktlæreren din fra ungdomsskolen har kjent deg lengre enn læreren fra Vgs, så dette kan være greit uansett. 

Sammen med skoleskjemaet må også vitnemålet ditt fra grunnskolen ligge. Husk at begge sider må være med ved kopiering :)) 


Health Certificate - Helseskjemaet – DETTE MÅ STEMPLES AV FASTLEGEN DIN!

Dette skal fylles ut av fastlegen din. Når du har fått tilgang til del 2 av søknaden, bestill time så snart som mulig. I dette skjemaet skal fastlegen din fylle inn generell informasjon om helsen din, om du har allergier + om de ulike vaksinene du har tatt. På grunn av at fastlegen din sjelden/ikke har informasjon om vaksinene du har tatt må du ta med vaksinasjonskort selv. Om du ikke har dette/ikke vet hvor det er kan du ta kontakt med helsestasjonen i kommunen din for å få dem til å skrive det ut til deg, slik at legen din får datoene for da du fikk de ulike vaksinene. Spør også foreldrene dine om du har blitt testet for tuberkulose, da dette også skal fylles inn. Men, om du ikke har tatt det (de færreste har det…) er det ikke farlig – det er ikke nødvendig.

+ Har du astma/allergi må et lite skjema (Medical Form Appendix) fylles ut. Dette ligger sammen med ”hovedhelseskjemaet”, og her skal du skrive om bla. Hvordan astma/allergi påvirker deg til daglig, om du tar medisiner for det osv…

Parental Authorization og Consent Form må fylles ut av foreldrene dine og deg.

En av foreldrene dine må også skrive Parental Statement. Det er et lite brev om deg slik som det du skrev om deg selv i del 1 av søknaden. Det ligger ved veiledning for hvordan det skal skrives og hva det må inneholde.

ALTSÅ: Academic record & transcript (Skoleskjema), Health Certificate (helseskjema), Parental Authorization, Consent Form og Parental Statement (brev om deg) + evt. English Language Recommendation Form


ETTER ALT ER SENDT INN…

Når disse skjemaene er fylt ut skal de scannes og sendes inn til AFS. Er det eks. en underskrift eller et stempel som mangler, er det bare å ordne det, og så sende AFS en mail, så laster det det opp for deg, siden søknaden din er sperret for endringer når du har sendt den. Senere må du også laste opp karakterutskriften for 1. termin Vg1, men dette får du beskjed om av AFS.

Når AFS har gått gjennom søknaden du har sendt inn, vil du få en mail om at det er reservert plass til deg. Når du også har hatt intervju og hjemmebesøk og rapportene fra det er sendt inn, vil du (forhåpentilg-/sannsynligvis) en tykk konvolutt i posten med tilbud om plass, kontrakt, betalingsinformasjon + noen papirer til som må signeres av deg og foreldrene dine, som dere må returnere til AFS. I tillegg må garantibeløpet betales inn til AFS innen 14 dager etter du fikk tilbud om plassen - gjør det ASAP! Da bekrefter du at du tar imot tilbudet om plass. 

Etter det er gjort, vil du få tilgang til noen sider med masse forberedelsesmateriale (som du faktisk BØR lese), hvor det også postes informasjon. I tillegg kan du legges til i en gruppe på FB for alle som skal reise, noe jeg vil anbefale da du lettere får med deg at det legges ut ting på internsidene, og kan snakke med andre som skal reise + bli kjent med andre som skal til samme land som deg osv. 

Du vil også, i løpet av våren dra på obligatorisk preorientering (som jeg har skrevet om HER). I tillegg vil du få informasjon fra AFS om eventuelle visumkrav.

Uansett hvor du reiser, anbefaler AFS at du tar vaksiner mot hepatitt A og B. Snakk med dem, og legen din om eventuelle andre vaksiner du burde ta avhengig av landet du skal til. Noen land har også strenge krav til vaksiner du må ta (bla. USA).

Det høres ut som mye, men om du har tid og mulighet til å bare få det unna er det egentlig veldig fort gjort. Så igjen, har du mulighet til å få det fort gjort – benytt deg av muligheten! Jeg håper dette tilnærmet endeløse innlegget var til hjelp for noen, men om noe var uklart eller jeg glemte av noe er det bare å spørre i vei - jeg er glad for å hjelpe :) 

Likes

Comments

💕 Wihuu - bare 100 dager igjen!

Begynner å bli en stund siden sist, såååå er kanskje på tide med en liten oppdatering. Først og fremst ble jeg jo ferdig med alle tentamenene mine, og er i skrivende stund ekstremt glad for det, men samtidig ekstremt stressa over å kunne komme opp til skriftlig. Men det tar vi når det kommer, aka fredag den 13. :))))


​I skrivende stund har jeg ikke fått vertsfamilie, noe som jeg selvfølgelig skulle ønske at jeg hadde fått, men jeg lever i den tro at jeg får vite om den når jeg minst venter det - så det er med andre ord bare for meg å vente (og så er det jo ikke sååå lenge til jeg reiser heller da, he he he). Utover det har det jo skjedd litt diverse. Da jeg var ferdig med min 2. tentamen, hadde pakket sammen og gikk ut, så jeg at jeg hadde fått en mail fra AFS om intet mindre enn å lage en liten film om meg selv hvor jeg presenterer meg selv for eventuelle vertsfamilier. Det var jo naturligvis frivillig, men jeg bestemte meg for å lage den - selv om jeg må si meg sånn halvveis fornøyd med resultatet. Riktignok er det aldri helt komfortabelt å snakke spansk foran andre, men må prøve å ta utfordringene på en sånn halvveis strak arm. Funka helt passe.

To dager senere fikk jeg mail om visum. Jeg visste jo at den skulle komme en eller annen dag og var forsåvidt forberedt, men er naturligvis stressa siden det er en del ting som må gjøres i tiden fremover, både med skole og eventuelle eksamener og så visum ++ i tillegg… Fikk heldigvis fiksa del 1 av visumgreiene ganske fort, sååå nå venter jeg bare på del 2 egentlig, selv om det trolig kommer midt i en eventuell eksamenstid. Ellers har jeg i dag tatt min siste dose med hepatitt-vaksine (A og B, det er tre doser som må tas over lang tid -> Tror 1mnd mellom 1. og 2., så 5-6 mnd mellom 2. og 3.), og det “eneste” som gjenstår på den fronten er gulfeber + evt. en eller to til, men de trenger jeg heldigvis ikke ta før ferien (les: eksamenstida er over).

Skulle det poppe en spennende mail i innboksen i nærmeste fremtid, regn med at dere hører det relativt fort… Enn så lenge: 

Snakkesssssss

Likes

Comments

Heyhey

Nå for tiden er det jo en god del som skjer, og jeg går konstant stressa over alle prøvene, fremføringene, innleveringene, tentamenene og eventuelle eksamenene jeg skal ha i løpet av de neste 65 dagene, før jeg kan si ha det til A-blokka på Molde for en god stund. Likevel finner jeg underlig og bekymringsverdig nok tid til å se på PH, lese utallige utvekslingsblogger, skrive dette blogginnlegget og ta ordentlige skippertak. Jeg lærer visst aldri, oops. Heldigvis bruker jeg litt av tiden på å lære mer spansk på duolingo - har jo spansk 2 på skolen, men skader vel strengt tatt ikke med litt ekstra! #følersegflink

Tilbake til det som egentlig var tema her: Preorientering! I helgen var jeg sammen med 15 (?) andre som skal på utveksling med AFS fra hele Møre og Romsdal, i tillegg til 5 ledere på preorientering. For de som ikke måtte vite hva dette er, er det egentlig bare en leir hvor du blir forberedt på utvekslingsåret og lærer om mange ulike ting som skal gjøre deg bedre forberedt til et år i det store utland. Vi gikk gjennom massevis av ting, som kultur(-sjokk,-kræsj,-dimensjoner ++++), kommunikasjon, regler, ansvar og egentlig ganske mye forskjellig skvist inn på de dagene vi var der. I tillegg ble vi som reiser herfra kjent med hverandre som var veldig koselig, gleder meg masse til å høre om utvekslingsårene deres når vi sees igjen på reorientering om 1,5 års tid! Utrolig nok ble det også tid til leker og prat også i løpet av noen relativt tettpakkede dager. Smarte Eline + x antall andre klarte lørdags kveld å være så smarte å ikke legge seg før halv/kvart på fire. Ikke et bra trekk når du må stå opp halv ni dagen etterpå for å lage frokost.

Uansett var det lærerikt (og litt slitsomt… var 1stk trøtt jente som la seg rett ned når hun kom hjem søndag ettermiddag) og gøy, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg bare fortsetter å glede meg masse til å reise! 128 dager igjen :P

Hablamos en gang når jeg har tid, noe spennende å fortelle om, og tentamenene er ferdige :)

Likes

Comments

Ja, hvem er jeg egentlig? Og hvorfor har jeg denne bloggen?

Vel - vi begynner med det enkle. Jeg er altså Eline, og reiser som de fleste av dere sikkert har fått med seg til Argentina høsten 2016 og blir borte et års tid. Derav navnet, eller, akkurat den er jo ikke like åpenlys for alle (ikke tittelen her, heller - men hallo, vi bruker spansken vi kan for det den er verdt!), men jeg gjetter på at de jeg velger å tro er venner og bekjente har tenkt såpass langt allerede.

For øyeblikket går jeg Vg1 - Studiespesialisering på Molde Vgs, og trives godt med det. Jeg har hatt spansk i nesten fire år, noe som i og for seg går veldig fint, men tviler på at kunnskapene mine holder til så spesielt mye mer enn å introdusere meg selv og lese en bok beregnet på spansktalende ett-åringer. Ellers bruker jeg tiden min på jobb, politisk engasjement og litt av hvert. Utover det synes jeg paprika og mais er no’ herk, og gruer meg til et år uten Toppris og Walters Mandler. Med tilgangen på både toppriskubber og sjokoladeplater har jeg det slettes ikke verst kan du tro, “men” jeg har likevel gått med en iboende lyst til å komme meg vekk fra det jeg liker å referere til som verdens definitive navle: Molde City, og bestemte meg høsten 2015 for å bare kjøre på og sende inn en søknad til AFS for å ja, se noe litt annerledes. Som i “på-andre-siden-av-jorda-annerledes”, altså. Så enkelt er det vel strengt tatt ikke, men there’s a time for everything - og tiden for detaljer er vel, ja, ikke i dag. En annen dag. Sikkert.

Humor for spansknørder som meg selv :))

Like før adventstida begynte for fullt, fikk jeg tilbud om plass til Argentina, og her er jeg altså! Bloggen er til for alle interesserte, og skulle det være noe du lurer på er det baaaare å spørre i vei :)

¡Hasta pronto!

Likes

Comments

Heiheiii

I håp om å gjøre de hjemme (mamma) litt glade og litt mindre stressa over det faktum at jeg befinner meg på den andre siden av jorda, tar jeg nå fatt på noe jeg ikke vet helt hvordan kommer til å gå. Eller, jeg har vel strengt tatt ikke peiling på noe som helst når det kommer til neste skoleår (som i skrivende stund bare er 158 dager til…), men det er en “annen sak” - nå er det bloggen det er snakk om. Kan bli interessant den óg. 

Neida, jeg skriver jo her litt/hovedsakelig for min egen del. 

Uansett: Heiheihei til hvem enn som har funnet veien hit! Ta va no kjekt :) Forhåpentligvis blir det ikke så altfor lenge mellom livstegnene dere (hvem er dere egentlig??? skummel tanke) får fra meg, men sier som pappa: Intet nytt er godt nytt! Likevel skal jeg gjøre mitt beste for å ikke la denne bloggen dø like fort som en flue - må si jeg har tro på akkurat det, de lever tross alt bare i 4 uker før de takker for seg. 

I et forsøk på å gjøre noe jeg synes er gøy å høre fra andre som også reiser/har reist på utveksling, tar vi en liten tag. Vel å merke finnes det tusenvis av disse, og jeg har jo ikke reist engang, så det blir vel en ny en av denne når jeg har reist av gårde, men altså - jeg prøver. Bor jo i (eks-)bloggbyen Molde, føler jeg har noe å leve opp til.


———–


Hvor skal du på utveksling?

Jeg skal i motsetning til det jeg føler er alle, ikke til USA (say what). For all del, jeg har ikke noe imot verken USA eller de som drar dit, men jeg tror ikke det hadde passet for meg. Men men, det kommer vi sikkert innpå senere! Så, med mindre du 1. ikke kjenner meg 2. ikke leste verken bloggnavnet, overskriften eller tittelen på dette innlegget, så kan jeg til din “store overraskelse” informere om at jeg skal til Argentina!


Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med AFS :)


Hvorfor reiser du?

Dette er utrolig vanskelig å svare på, har så utrolig mange svar som jeg kommer til å skrive om senere, men om jeg skal prøve å være noenlunde kortfattet blir det vel fordi jeg har hatt lyst til det i det som begynner å bli en del år nå, å oppleve en del av verden, et land og en kultur som er helt ny for meg, å lære å snakke spansk flytende, å møte og bli kjent med mennesker fra(?) en annen kultur jeg trolig ellers aldri hadde møtt og å lære mer om meg selv og verden. Og sist, men så absolutt ikke minst: #yolo ♥


Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Jeg har egentlig ingen anelse, jeg havner der jeg havner og er storfornøyd med det! Tenker som så at plasseringen ikke har så mye å si, viktigere for meg at jeg kommer til en familie som oppriktig vil ha meg der og hvor “kjemien” er på plass enn å havne på et spesifikt sted. Men altså, skal ikke legge skjul på at jeg gjerne havner på et sted som er litt varmere enn Norge da, hehe. Tviler på at akkurat det ønsket er så vanskelig å oppfylle…


Har du fått vertsfamilie?

Nei, det har jeg ikke. Inntil videre venter jeg i spenning sammen med de fleste andre som reiser til høsten, men jeg kan love dere at dere skal få høre om det så snart jeg vet noe. Utrolig spent og gleder meg kjempemye til å få vite hvem de er, bli kjent med dem og få vite hvor i Argentina jeg skal tilbringe året mitt.


Kunne du tenkt deg å prøve en ny sport?

Ja! Så utrolig som det måtte høres ut for alle som noen gang har sett meg in action, så kunne jeg faktisk tenke meg å prøve noe helt nytt! Har riktig nok mine tvil om at det blir fotball (hehe), men hvem vet, Argentina er jo et fotballens land …


Skal du på forbredesesleir?

Ja, det skal jeg! I begynnelsen av april skal jeg på det som AFS kaller preorientering sammen med resten av AFSerne i fylket.


Hva gleder du deg mest til?

Alt! Er vel det egentlige svaret på det. Noe blir vel: å bli kjent med familien, stedet, bli kjent med massevis av nye mennesker, lære ordentlig om en ny kultur, å (forhåpentligvis) kunne snakke spansk flytende,  og alle de andre grunnene jeg ikke har nevnt fordi jeg aldri hadde blitt ferdig med listen uansett… 


Hva gruer du deg mest til?

Jeg tror ikke det blir rett for meg å si at jeg gruer meg til noe sånn direkte, men jeg er jo spent da! Er litt småredd for om det skulle skje noe, både der eller hjemme, at jeg ikke håndterer språket i det hele tatt, egentlig bare at noe skjærer seg skikkelig. Klart, jeg gleder meg jo ikke akkurat til å reise fra venner og familie her, og hjemlengsel og sånt er jo ikke akkurat gøy, men det er ting jeg liker å tro jeg er forberedt på, heh…


Hva tror du at du kommer til å savne mest?

Venner og familie! Enn så rart det måtte høres ut tror jeg faktisk jeg kommer til å savne snø litt, hvit jul blir nok mangelvare :// Ellers blir det nok veldig rart med helt nye rutiner og hen helt nye kultur, men som så mye annet tar jeg det som det kommer, og gleder meg masse til alt det uventede! 


Nevn noen steder du kunne tenkt deg å besøke i landet ditt?

I og med at jeg ikke vet så mye om Argentina (er jo på en måte litt derfor jeg valgte å reise dit, hahah), så har jeg ikke listet opp noen spesielle plasser jeg vil besøke, men det er klart det hadde vært kjempekult å fått sett flere deler av landet!


Tror du det kommer til å bli et bra år?

Nei, tror det kommer til å bli kjempedårlig. Herlighet hva slags spørsmål er det?! Klart jeg tror det blir bra! Ser utrolig frem til alt utvekslingsåret bærer med seg, og tror dette eventyret blir det mest fantastiske jeg kunne ha vært med på!


♥♥♥♥♥

source: http://tuvausa.blogg.no/1428759664_the_exchange_student_.html

Likes

Comments