View tracker

Hej!

Idag blev det ett riktigt svettigt pass för Joskin i ridhuset. Min "läxa" från Marie var att träna upp hans flås i galoppen. Så idag blev det ett riktigt galopp pass!

Jag började med att trava fram länge. Jag red många serpentiner där jag verkligen ställde och böjde igenom. Han var väldigt mjuk och fin.

Sen när jag hade galopperat i låg form och var klar med framridningen började galopp passet. Först red jag på en stor och liten volt och gjorde tempoväxlingar. Sen gick jag över till att göra övergångar mellan skritt-galopp. När han hade gjort riktigt fina övergångar och tempoväxlingar gjorde jag lite tempoväxlingar på rakt spår. Sen avslutade jag passet med lite "vanligt" travarbete med tempoväxlingar, öppnor, slutor och volter m.m.

Han var riktigt fin i formen genom alla övningar. Jag var även väldigt noga med att hålla kolla på ytterbogen i volterna. I vänstervarv har han så himla lätt för att skjuta ut bogen. Men idag lyckades vi hålla den på plats riktigt bra. Joskin tyckte att jag var jättejobbig men han skötte sig så himla bra.

Traven är jag dock inte lika nöjd med, men det var för att jag inte hade planerat vad jag skulle göra där. Därav blev det inte lika bra som i galoppen. Men vi tänker på galoppen istället och struntar i traven;-).

Så jag är verkligen suuper nöjd med passet. Jag tror även att Joskin behövde detta och båda tyckte det var jättekul att arbeta idag. Det är alltid så roligt när hästen verkligen vill arbeta och kämpar för att göra rätt. Men somsagt så är jag så himla nöjd över Joskin idag. Så imorgon får han en lugnare uteritt som belöning.

Hej då❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Här kommer mina planer för resten av veckan.

Onsdag: Uteritt med Jessica.

Torsdag: Hårt pass i ridhuset med mycket galopp.

Fredag: En lättare uteritt.

Lördag: Hoppträning och julshow på Säva.

Söndag: Inget bestämt. Men jag har match mitt på dagen och sen ska väll Joskin ridas ut eller till ridhuset.

Hej då❤️

Saknar de sena sommarkvällarna😻

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag stod dressyrträning på schemat. Det var en riktigt bra träning där vi både fokuserade på små detaljer och lite saker som Joskin tycker är jobbigt.

Det vi fokuserar mest på varje träning är att jobba upp hans vänster bakben. Han jobbade på bra och var väldigt fin idag. Jag fick även mycket beröm på att vänster bakben hade blivit mycket starkare och bättre. Det är en låång bit kvar, men nu är vi ett steg närmare målet. Det roligaste är verkligen när man får beröm på det man tränat på och att man får ett kvitto på att man har gjort rätt. Så nu ska jag fortsätta att jobba på lika dant och den enda skillnaden blir att vi ska galoppera lite mer.

Igår var det ridprofil dags igen. Vi hade programridning och jag fick rida Aksel. Jag är inte alls nöjd med ritten, men det är för att jag hela tiden jämför med Joskin. Men om vi tänker i ridskole syn var "dressyrdelen" riktigt bra. Det var "hoppdelen" som gick mindre bra. Men jag är nöjd och jag blev godkänd!

Joskin fick även gå en liten sväng. Jag tog bara en kort uteritt med lite trav och galopp:-).

Hej då❤️

📸:Alexandra Neu

Likes

Comments

Hej!

Idag har dagen nästan bara gått åt till innebandy. Vi hade borta match mot Rimbo klockan 11, vilket gjorde att vi var i Uppsala igen runt klockan 13 (??). Vi vann iallafall matchen med 3-1 (egentligen 4-1😉 om domaren inte var så konstig). Sen hade även Joel match men han förlorade med 4-2 (??).

Sen efter all innebandy åkte jag till Säva. Vi i Uss hade möte och det tog typ hela kvällen. Vi planerade julshowen som är på lördag vilket tar lite tid. Därav fick Joskin tyvärr en oplanerad vilodag.

Igår red jag till ridhuset med My. Joskin var väldigt fin och duktig och har är jättenöjd. Jag jobbade lite med en övning som mamma hittade på hippson. Den gick ut på att rida i fel galopp på fyrkantspåret. Sen red man in på kvartslinjen och ställde hästen inåt och då skulle hästen fortsätta i förvänd och gå kvar på det raka spåret.

I högervarv (vänstergalopp) var han jätteduktig. Varken han eller jag tyckte att det var speciellt svårt. I vänstervarv (högergalopp) var det lite jobbigare. På kvartslinjen och ställa gick väldigt bra, det svåra var bara svängen. Han tycker att det är såå jobbigt att gå i den förvända men vi jobbar på med den. Han försökte iallafall och var väldigt duktigt.

Hej då❤️

❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag fick Joskin vila. Blev en ganska lugn vecka för honom. Men det behövs ibland. Istället för att vara i stallet hela eftermiddagen var jag hos Tora. Vi byggde chokladhus och det var såå roligt. Det var MYCKET svårare än vad jag trodde, men tillslut fick vi ihop ett varsitt fint chokladhus.

Igår red jag ut en sväng själv med Joskin. Det var jättemysigt och Joskin skötte dig väldigt bra. Han var lugn, fin och arbetsvillig! Helt perfekt alltså;-).

Imorgon blir det ett pass i ridhuset. Jag ska försöka rida så ordentligt som möjligt. Han kommer säkert vara jättedryg eftersom han har tagit det så lugnt i veckan, men vi får göra det bästa av situationen.

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag red jag ett kort, men effektivt pass i ridhuset. My följde även med vilket var väldigt roligt. Jag hade egentligen tänkt att rida ut idag men My ville till ridhuset så jag hängde på. Det blir en uteritt imorgon istället.

Pass gick väldigt bra. Jag gjorde någon sluta, ökning i både trav och galopp, enkla byten och volterna som är i FEI programmet. Det mesta gick bra, men jag hade inte de bästa "arbetskläderna" på mig så min sits var inte på topp. Då kan jag inte heller ge Joskin de bästa förutsättningarna. Men galoppen gick väldigt bra!

Igår blev det också ett pass i ridhuset. Fast då var det med Jessica. Vi var där ganska länge men jag jobbade bara en liten stund. Jag kände mig inte så pigg i kroppen och han var också ganska seg och tung. Men vi jobbade på i lite lugnare tempo och ganska kravlöst.

Hej då❤️

Team Husby💪👊👌

📸​: Alexandra Neu 

Likes

Comments

Hej!

Idag på ridprofilen fick vi välja vilken häst vi ville ha. Dock fick vi bar välja de hästar som hon ropade upp. Min tanke var att antingen rida Jojje, John eller Johnnie. Den enda av dom 3 som hon ropade upp var Johnnie, så idag red jag Johnnie.

Förra terminen red jag honom litegrann och jag blev helt kär i den hästen. Asså det enda han vill göra är att gosa och sätta huvudet på min axel. Gullunge!! Så innan man borstade, innan man satte upp, efter man suttit av och efter man hade borstat klar var det gostid och om du inte gosa tillbaka kollar han på dig jättekonstigt, haha.

Han är även väldigt rolig att rida. Förra året när vi hade Lisa gick varje pass super bra. Han vill verkligen ha ett ordentligt stöd från ryttaren och har väldigt lätt för att gå i form. Tyvärr så tyckte Linda (våran "nya" ridlärare) att jag bara skulle ha en slapp tygel och rida på framåt. Tillslut blev han ganska mjuk i det jobbet också, men jag tror att han blir finare på det andra sättet. Men han är bara 6 så man måste väll testa lite olika sätt tills man hittar det som passar honom:-).

Hej då❤️

En liten TB från första tävlingen jag vann på Joskin😻🏅❤️

Likes

Comments

Hej!

Nu ligger jag äntligen i sängen efter en lång och rolig dag. Jag och Joskin var även iväg på hoppträning i snö/storm kaoset. Det var första gången jag träna för Carro, men det kommer absolut bli fler!

Just idag var fokuset på banhoppning. Vi hoppade dogleg, kombination, snettigenom m.m. Det gick såå himla bra och Carro förstod oss som ekipage. Vi flög även över lite 90-100 cm hinder i slutet😻.

Joskin skötte sig super bra. Han var jättesnäll och lugn. När jag tog in han från hagen var han jättestissig så jag trodde att han skulle vara värre. Men han gav bara en fantastiskt känsla över de höga hinderna.

Hej då❤️

Min fantastiska hoppkung😻👌🏻❤️

Likes

Comments

Hej!

Asså skit vilken rolig vecka detta varit. Även om vi mest har mockat och soppat har det varit väldigt trevligt och roligt. Så denna prao vecka har varit såå rolig!! Det gör jag gärna om;-).

Över till Joskin. I onsdags testade vi den andra sadeln, en prestige. Jag tyckte denna var skönast att rida i och den andra var liite för vid där fram. Prestige sadeln tröck liiite på bogarna när jag stod upp men inget farligt.

Sen i torsdags red jag två små rundor i de olika sadlarna. Då bestämde jag mig även för prestige sadeln. Så vi åkte till liqusini och köpte den sadeln. Dom ska även värma om den satt trycket på bogen ska bli 👌🏻. Så nu hoppas jag verkligen att det blir toppen!!

Idag red jag ett pass i ridhuset. Det var ett hyfsat bra pass. Inget "wow" som i tisdags men absolut riktigt lärorikt och roligt. Joskin gjorde allt sol han skulle och han var väldigt fin i övrigt. Vi lyckades även göra fina serpentiner i galopp. Så roligt att vi är tillbaka on top igen.

Hej då❤️

Min dröm kille😻❤️

Likes

Comments

Hej!

Igår var mamma och lånade några hoppsadlar. Vi testade dom lite i stallgången och den vi tyckte låg bäst red vi med. Vi red ett lugnare joggingpass i ridhuset och tog även något skutt för att se hur sadeln låg. Den låg väldigt bra och imorgon ska vi testa en av de andra.

Idag var det Marie träning. Den enda kommentaren jag har är "wow😻". Han var sååå fin idag!! Asså det är så sjukt att det är just jag som äger denna häst! Han har aldrig gjort såhär fina slutor och ökningar i galopp och han har ALDRIG varit såhär fin formen m.m. Så jag är super nöjd med passet och längtar redan till på torsdag när vi ska rida ett pass i ridhuset!

Idag är det tisdag. Det betyder att jag och Jessica redan har praoat två dagar. Det har varit två jätteroliga dagar med mockning, fodring, hästar fram och tillbaka och även tömkörning. Det roligaste är att dom både tar chansen och använder den extra arbetskraften, samtidigt som dom vill att vi ska få göra så mycket som möjligt med hästarna. Så än sålänge är det jättekul!

Hej då❤️

Lilla Polo😻❤️

Likes

Comments