Hej!

Nu har det blivit ett litet uppehåll igen. Blir lätt så när man har sommarlov. Jag har varit med Jessica hela veckan så därav har jag inte haft någon tid över till att blogga. Men här kommer en liten sammanfattning av vad som hänt.

Lördagens tävling på gripen gick bra. Det kan gå bättre, men det var absolut inte dåligt. Ritten slutade på 63,9% (65%, 64% 62%), vilket var ett bra resultat. Det var kul att få det bekräftat att förra gången inte var en "engångsgrej", utan att fyra domare (de var 3 domare i lördags) har gett mig godkända kval %. Men jag måste bli bättre på att verkligen rida ihop honom på tävling också och inte nöja mig med att han är mjuk och fin, för att få högre %. Så nu ska vi träna, träna, träna!!

Igår var jag och Jessica iväg till en övergiven trängbana i Heby för att hoppa lite träng. Det var super kul och båda hästarna var såå duktiga. Det roligaste var nog att galoppera genom det djupa vattnet haha. Det blev även väldigt bra konditions träning eftersom att större delen av banan var det sand på. Absolut något vi måste göra om:-).

Idag fick jag låna Mys häst, Xante på en Pay & Ride. Eftersom att han är ung och inte har gjort något under sina dagar ska jag tävla han lite nu under hösten. Så idag var vi iväg på en P&R och red en LC:1. Det gick super bra och han skötte sig verkligen exemplariskt. Han var lite tveksam på att gå in och ut från banan, men han var lätt övertalad;-). Domaren var också lite läskig, men Xante var väldigt duktig för att vara första gången. Vi red ihop hela 64,6% vilket är ett superbra resultat! Så nu ska det bli kul att fortsätta följa My och Xantes resa och se vad detta kan leda till.

Det var en liten sammanfattning av vad som hänt sen senast. Det kommer säkert bli ett till litet uppehåll nästa vecka, för jag åker nämligen till Selected Player (innebandy läger). Så då behöver ni inte undra varför det blir ett litet uppehåll.

Ha det bra!
Hej då❤️

Joskin hälsar att Gripen har väldigt gott gräs😉🐴💚

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

2012 köpte jag min första ponny. En vit liten B-ponny med namn Praline. Hon var verkligen min drömponny och jag hade inte kunnat fått en bättre första häst. Jag kämpade på som bara den med Prallan i både hoppningen och dressyren i 3 år. I hoppningen blev vi oftast uteslutna och i dressyren låg vi på mellan 55-62% beroende på om det var en LC:1 eller en LB:1. Det tog hela 3 år innan jag fick betalt för allt slit. På våran sista dressyrtävling släppte allt och vi vann både LC:1'n och LB:1'n på runt 67% (tror jag). Även våra sista tre hopptävlingar som var lagomgångar, fick vi två stopp i första klassen men var felfria andra. Förutom sista omgången (och sista hopptävlingen) då vi var felfria båda klasserna!! Men med henne gick jag verkligen från en mellan duktig ridskoleryttare till en duktig B-ponny ryttare. För det var verkligen ingen tid där vi hoppade runt på rosa moln, utan jag lärde mig verkligen att rida!

En bild från en av våra första uteritter tillsammans👈🏻 Våran första lingondressyr👉🏻

Här hade jag haft henne lite längre! Vad tycker ni om våran fina matchning med rosa och rött?? Haha

Sen kom vi till vårt sista år tillsammans. En liten Praline kamel som kom 2:a i en LC:1'a👈🏻 Från våran sista tävlingen där vi vann både klasserna och Praline var såå fin😍👉🏻

Sen 2015 köpte jag Joskin. Stjärnan som jag skulle/ska ta mig till toppen med. Än så länge har vi placeringar från LC-LA:P klasserna och förhoppningsvis ska vi om en snar framtid rida ett SM tillsammans. Men vi börjar från början:

På våran första tävlingen hade jag inte haft Joskin så länge, max ett halvår. I första klassen (LC:1) var allt bara kaos. Jag fick ingen högergalopp och han var en kamel under största delen av programmet. Det resulterade i 51% haha, men jag var glad ändå. Sen red jag även i laget (LB:1) där det gick mycket bättre. Jag fick båda galopperna och han var mer avspänd. Där lyckades jag skrapa ihop 64 eller 66% (domaren var ganska snäll) och en fjärde plats!! Laget lyckades även vinna omgången.

Sen redan på våran tredje tävlingen fick vi 67% i en LC:1'a (clear round klass) och vann en LB:1'a på 68%, vilket var helt otroligt!!

Hela vårt första år var jag ganska bortskämd med bra % och många placeringar. Vi hade redan startat LC:1 på 70% och hann även debutera LA:1 på godkända 62%.

Men sen kom vi till andra året. Här fick vi mest motgång på motgång enligt % även om vi tyckte han bara blev finare och finare. Det jag tyckte var så irriterande var att domaren inte skrev vad dom tyckte vad dåligt. Dom skrev istället "bra volt" men sen får man ändå bara en 5:a?!? Det gjorde mig väldigt irriterade där o då även om jag nu vet exakt varför jag inte fick högre. Men året hade även lite highlights. Denna tävling t.ex👇🏻

Här kom jag 3:a i förklassen (LC:1), 2:a i lagklassen (LB:1), laget vann omgången och laget kom 2:a i totalen😅.

Sen kommer vi till vår tredje tävlingssäsong som håller på just nu. Denna säsong började vi dåligt med att få 59% i en LA:1'a. Den tävlingen var det precis som hela förra säsongen hade varit. Men sen kom vi till det bästa som hänt under min och Joskins tid tillsammans, vi böt tränare. Redan första tävlingen efter att jag hade börjat träna för Louise ser vi resultat. Jag fick 64 eller 66% (??) i en LA:1'a och kom 4'a!! Sen kom vi till en liten dipp igen. Jag skulle äntligen få starta en LA:P2'a och förhoppningsvis sätta första kvalet. MEN Joskin fick tyvärr kolik och vi fick stryka oss. Väldigt tråkigt, men Joskins hälsa går alltid först.

Sen kom vi dit vi är nu att båda kvalen är satta och jag har ett väldigt bra PB på 66% i LA:P1+en andra placeringen i den klassen.

Jag är väldigt stolt över min och mina hästars utveckling och det ska bli riktigt kul att se hur långt jag och Joskin kan gå. Vi har en lång bit kvar, men förhoppningsvis kan det leda till något gott.

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag på svenskmark igen. Det känns både väldigt skönt och lite ledsamt. Vi hade verkligen en av våra bästa veckor där nere, så självklart kommer jag sakna den. Men nu ska det bli ganska skönt att komma tillbaka till vardagen som består av häst, häst och ännu mera häst haha.

Igår fick han bara gå en liten uteritt i alla gångarter. Gunilla och Jessica har ridit honom nästan hela veckan så det är bara ut och tuta och köra för mig. Men uteritten gick jättebra och han skötte sig exemplariskt.

Idag får vi se lite vad som händer. Någon gång ska vi iallafall till stallet. Vet inte riktigt om jag ska rida till ridhuset eller en uteritt, men det lär tiden utvisa. Kanske det t.o.m blir en blandningen? Men annars ska jag nog inte göra så mycket.

Hej då❤️

Henne saknar jag lite extra idag😔❤️

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!

Imorgon åker jag och min familj+några andra till Kos, Grekland. Detta betyder som ni säkert förstår att uppdateringen kommer vara sådär. Det kanske dyker upp något inlägg under veckan om ni har tur;-), men förvänta er inte någon super uppdatering.

Hela denna veckan har Joskin bara fått tagit det lugnt. Bara ha kul utan en massa krav, därav uppdateringen. Nu när jag är borta kommer Jessica och Gunilla ta hand om Joskin. De kommer även rida honom satt han inte tappar en massa. Så det kommer bli super duper bra!!

Ha det bra!!
Hej då❤️

Så mycket kärlek i en enda bild❤️

Likes

Comments

Wihoo!!

Joskin gick in och briljerade igår igen. Ingen toppen ritt, men han gjorde allt fint och gick i en fin form. Det som gick mindre bra var att han inte trampade på med bakbenen ordentligt och det var även det som domaren kommenterade. Men vi lyckas ändå rida ihop 67,222% vilket ledde till en andraplats!! Är sååå glad!!!!

Vilken toppen tävlingshelg:-). Allt har gått som planerat och vi har fått med oss två andraplaceringar hem. Äntligen känns det som att allt jobb jag har lagt ner ger resultat. Nu hoppas vi bara att denna fantastiska känsla håller i sig.

Idag får han gå en skrittrunda med Jessica och My. Tror jag rider barbacka. Sen på tisdag får han en välförtjänt vila.

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Gårdagens tävling gick sååså bra!! Jag är så himla glad och stolt över våran utveckling tillsammans och lyckligare kan man inte bli.

LA:P1: En super fin Joskin som gav mig en fantastiskt känsla genom hela programmet. En liten miss i ena enkla bytet där jag råka rida in i staket och därav en 3:a. Men annars var det 6:or, 7:or och två 8:or genom hela programmet!! Lyckades bra med båda Öppnorna och slutorna och allt var bara tipp topp. % landade på hela 66,447% och en andraplats. Helt sjukt!! Lite surt bara på enkla bytet för om jag hade fått en 6:a där istället hade jag fått 68% och vinst, men misstag gör vi alla och dedär var helt mitt fel. Men det enda viktiga var att sätta kvalet (62%) och det lyckades vi med!! Sen en andra plats i våran tredje LA:P1 är så himla coolt och att jag och Joskin gör detta tillsammans är jag så himla stolt över.

LA:P2: En trött stackars Joskin som kämpade sig igenom programmet. Några highlights under programmets gång, men det går inte att göra sånna krävande rörelser på en ponny som knappt orkar gå fram. Så det var en riktig kämpar runda, men ändå lyckas vi skrapa ihop 63,9%!! Kul ändå när känslan är sämst att ändå få så pass höga %. Så jag är super nöjd ändå och med lite bättre kondition och mer muskler kommer vi bli farlig:-)!!

Så som ni förstår är jag världens lyckligaste tjej just nu. Vi lyckades med vårat mål att sätta båda kvalen till nationellt, så nu är vi ett steg närmarevårat mål, SM. Så i höst blir debuten i FEI klasserna. IIIHHH!!! Låter så coolt att lilla jag faktiskt snart är uppe på den nivån jag alltid drömt om. Helt fantastiskt!! Men innan debuten måste vi tävla fler LA:P klasser satt detta inte bara var en engångs grej.

Hej då❤️

Min finaste danspartner😻❤️

Likes

Comments

Hej!

Igår tränade jag för Louise. Vi hade fokus på programmen som jag ska tävla på torsdag, alltså P1 och P2.

I början var han lite spänd och ville inte riktigt söka sig neråt, men efter lite tips och trix från Louise så var han finare än någonsin. Så efter lite jobb med skolor och tempoväxlingar i galoppen red vi igenom programmen.

I båda programmen så är galoppen väldigt fin, även slutorna. De svåra är Öppnorna. Han gör fina öppnor, men de är långt ifrån perfekta.

När vi hade ridit igenom programmen red vi om travprogrammet i P2:an och då gick det mycket bättre. Då var jag mer bestämd och verkligen visade att nu ska vi göra en fin öppna och så blev det super bra:-). Måste helt enkelt var lite mer bestämd när jag rider program och få honom kvick och alert. Men jag är super nöjd med träningen och jag fick väldigt många användbara tips. Så nu ska vi nog var väl förberedda inför tävlingen.

Hej då❤️

Titta vilken fin bild Gunilla tog på oss från tävlingen i söndags😻!

Likes

Comments

Hej!

Här kommer mina planer för kommande vecka:-).

Måndag: Först ridprofil sen snabbt byta om och åka till frisören. Sen har jag även dressyrträning för Louise.

Tisdag: Har selected träning så tror inte jag hinner rida. Men mamma får gå en promenad med honom.

Onsdag: Ett pass i ridhuset. Mycket jogging, men även plocka upp och känna lite på honom.

Torsdag: Tävling Sundby LA:P1 och LA:P2. Nu jävlar👊💪

Fredag: En lugn uteritt.

Lördag: Ett pass i ridhuset som i onsdags.

Söndag: Tävling harbo LA:1.

Super rolig vecka har jag framför mig. Sen att det är kort skolvecka gör det ju inte värre haha.

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Igår var det dax för andra Omg av div 3 hoppning där jag och Joskin var med. Lagklassen går i LC och om tre i laget är felfria går laget till omhoppning.

Mitt mål i första klassen var att inte bli utesluten på samma hinder. Det lyckades vi med och vi kom t.o.m runt hela banan. Vi slutade på 16 fel (2 stopp och 4 tidsfel) vilket jag är väldigt nöjd med. Sen över sista hindret var jag väldigt nära på att ramla av haha eftersom vi skulle bara över. Men jag satt kvar;-).

Sen har man ju så grymma lagkompisar som är felfria, vilket gjorde satt vi kom till omhoppning. I omhoppningen blev vi tyvärr uteslutna på samma hinder som vi stanna på i grunden. Men så kan de vara, om jag inte minns helt fel är det även samma hinder som har ställt till det pay & jumps m.m.

Även här har jag grymma lagkompisar som är felfria och snabba. Så vi lyckades ta hem andra platsen. Wihoo!! Så glad över dagen. Har saknat att tävla hoppningen faktiskt. Stämningen med alla lagkompisar som hejar och när man är så nervös för att man vill att de andra i laget ska vara felfria är speciellt. Nu hoppas jag bara att jag får starta sista omgången också.

Hej då❤️

👊💪😻

Likes

Comments