Hej!

Nu sitter jag på bussen påväg till skolan. Hade gärna haft lov några veckor till, men det var bara att kliva upp ur sängen imorse.

Pay & Jumpen i torsdag gick sämst. Jag kan inte riktigt förklara vad som hände, men om man känner Joskin så fattar man. Men han hoppade i alla fall 1 och 2 super fint och sen tyckte han det var tråkigt. Ungefär så kan man väll förklara det.

Men slutet på sportlovet var helt fantastiskt. Jag älskar verkligen horse shows och att jag var där med Jessica gjorde inte saken sämre;-). Men vi hade verkligen super kul och lite shopping på mässan blev det såklart också;-).

Sen när vi kom hem åkte vi direkt till Joskin och red ett pass i ridhuset. Vi var där i ca 45 minuter och det sista 10 minuterna var han helt fantastiskt!! Han var fin hela passet, men känslan det sista 10 minuterna när han bara svävar fram var helt otroliga. Så det kändes så himla bra.

Men nu är jag snart framme på centralen och ska byta buss. Men ni får en bra dag!
Hej då❤

Myslunch med Jessica i fredags

Likes

Comments

Hej!

Igår var det halvt snö kaos här i Uppsala. Väldigt onödigt tyckte jag, men vädret kan man ju tyvärr inte styra över. Så igår fick vi tyvärr ställa in dressyrträningen pågrund av snön. *Suck*! Jag som var så himla taggad och verkligen behövde ha den där lektion. Men vi får vänta tills på tisdag och hoppas att den träningen blir av!

Istället red jag ett pass i hagen. Det gick faktiskt väldigt bra och Joskin var riktigt fin. I slutet busade vi även lite vilket han tyckte var jätteroligt.

Idag är det dax för Pay & Jump igen. Denna gång debuterar vi äntligen 90 cm och det ska bli så himla kul. Jessica ska även följa med, så det blir toppen bra!

Men nu ska jag snart gå upp och käka frukost och börja ladda upp inför dagen.
Hörs sen!

Hej då❤

Vill ha sommar NU!!😩

Likes

Comments

Hej!

Här kommer mina planer för sportlovet.

Måndag: En lugnare uteritt med en stund i ridhuset.

Tisdag: Ett pass i ridhuset med lite bommar och sockerbitar.

Onsdag: Dressyrträning!! Är såå taggad!

Torsdag: Pay & Jump på UPK. Vi debuterar 90 cm.

Fredag: En lugnare uteritt.

Lördag: Jag, Jessica, mamma och Gunilla åker till Göteborg och är på GHS hela lördagen. Ska bli så himla kul!!

Söndag: Vi åker hem ifrån Göteborg och tar stallet när vi kommer hem. Får se om jag hinner rida eller inte.

Hej då❤

Likes

Comments

Hej!

Idag fick jag äntligen sitta upp min lilla stjärna igen. Det blev en lugnare uteritt i det fina vädret. Joskin kändes faktiskt väldigt mjuk och fin. Han ställde igenom väldigt fint och lyssnade (äntligen) på mina skänklar ordentligt igen. Så det kändes väldigt skönt att equiterapeften gjorde susen.

Så nu ska vi bara fortsätta rida på som vanligt. Vi måste ta igen allt vi missat och köra på hårdare än någonsin. Tävlingssäsongen börjar ju snart. Om jag är taggad?? Det är bara förnamnet!!

Men eftersom detta inlägget blev så kort, bjuder jag på några bilder👇🏻.

Hej då❤

En saknad liten tjej😻❤

❤🐶❤

Tänk hur mycket ett litet djur kan betyda🌟❤

Likes

Comments

Hej!

Igår kom equiterapeften äntligen ut till Joskin. Vi använder oss av Malin från Sala equicenter och vi tycker hon funkar riktigt bra. Hon är väldigt trevlig och förklara verkligen exakt vad hon gör. Frågar du varför eller vad något är förklara hon mer än gärna hur allt fungerar, vilket jag tycker är super bra!

Men nu lite mer till vad hon gjorde igår. Vi började med att gå ut och springa lite med Joskin. Då såg hon direkt att han tar kortare steg med vänster bakben. Vi vet redan att det är vänsterbak som spökar och att det är den som är problemet till hans stelhet.

För när SI-leden (det är den som "fastnar") på vänsterbak får vakum i sig satt den inte kan röra på sig, spänner han högersidan. Så det är SI-leden hon "lossar" på varje gång.

Men denna gång fick vi jättemycket beröm över att hans högerbog inte hade hunnit blivit spänd. Så hon tyckte att jag hade märkt problemet i god tid. Jag tycker ändå att det fick gå lite för lång tid emellan gångerna, men vi ska bli bättre på att ta ut henne. Men vi fick även mycket beröm över att han var super fin i kroppen för att vara 15 år och en gammal hopphäst. Så det är alltid kul:-).

Så nu ska Joskin få vila fredag, lördag eftersom hon även körde djupvågs massage (tror jag det heter hehe) och laser. Sen på söndag får vi rida ett lite lugnare pass och sen är det bara tuta och köra. Så det blir toppen bra!

Hej då❤

Likes

Comments

Hej!

Igår red jag i ridhuset ca 25 min. Min plan var att jag mest skulle känna på honom, så jag vet vart vi står. Det jag kom fram till var att akupunktören knappt gjorde någon skillnad.

När jag red i vänstervarv protesterade Joskin så fort jag ville att han skulle runda sig för innerskänkeln. Då tröck han in rumpan istället och när jag la på en hårdare hjälp kicka han.

I slutet kände jag ändå att det släppte lite. Han började runda sig och blev mer och mer avslappnad i halsen. Men tyvärr känns han fortfarande inte helt ok att rida.

Så nu hoppas vi att equiterapeften lyckas mjuka upp honom imorgon. Annars vet jag inte vad jag gör. Men det ska vi inte tänka på nu!

Hej då❤

❤❤❤

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag och Joskin äntligen anmälda till årets första tävling (!!). Vi börjar med en LA:1 på Gävle ponnyklubb. Tävlingen är den 4 mars, vilket är väldigt snart.

Tyvärr känner jag inte att jag och Joskin har kunnat tränat så mycket som vi har velat under vintern. Vi har liksom inte tagit det där steget som man skulle vilja. Nu efter allt med Joskin har vi ju inte heller kunnat tränat på flera veckor.

Så vi kanske egentligen inte kommer vara "redo" för tävling då. Men jag känner att jag vill checka av läget, så det får helt enkelt gå som det går. Det kan även vara bra att se exakt vart vi ligger i utvecklingen. Så jag tror att det bli bra.

Så nu börjar jag och Joskin tagga igång för denna tävlingssäsong. Och vi hoppas verkligen att den blir bättre än förra.

Hej då❤

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag vart borta i mer än en vecka ifrån bloggen. Anledningen till det har varit att Joskin har mått sådär, vilket har gjort att jag varit lite små ledsen. Joskin har varit väldigt stel m.m vilket är ett problem vi vet om. Han måste få en genom gång av equiterapeften lite nu och då för att inte stelna till. Men nu den här gången gick det tyvärr så långt att jag bara har kunnat rida ut den senaste veckan.

Men i torsdags skulle equiterapeften äntligen komma. Men med våran vanliga otur blev hon såklart sjuk:-(. Mamma började då höra med andra personer om de kunde komma, men ingen annan equiterapeft kunde komma. Men då hittade vi en akupunktör som kom ut till Joskin i fredags.

Jag var tyvärr i skolan när han var hos Joskin, så jag kan inte riktigt säga vad han gjorde. Men det enda jag kan säga är att det gjorde skillnad:-)! För idag när jag red i hagen var han jättemjuk och fin i formen. Ibörjan var han väldigt seg, men efter ett tag fick han jättemycket energi och blev super fin. Så det kändes verkligen jättebra!

Även om det har känts som att akupunkturen hjälpte, så ska vi ta ut equiterapeften på torsdag. Jag och mamma känner ändå att Joskin behöver den där genom köraren. Så efter att hon har varit ute ska vi nog äntligen vara på banan igen!

Hej då❤

En fin bild på Joskin som jag fick av Gunilla😻

Likes

Comments

Hej!

Igår var jag och Joskin somsagt iväg och provade en ny hopptränare. Fokus på träningen var lydnad, vilket kanske inte riktigt är Joskins starka sida. Men jag tyckte ändå att det gick helt okej.

Tyvärr kände jag inte att alla pusselbitar fall på plats mellan mig och Malin (tränaren). Hon verkade inte riktigt gilla att Joskin laddade emot hinderna, vilket jag kan förstå är ett "problem" för vissa. Men Joskin är en gammal hopponny som tycker det är jättekul att hoppa, men vill inte ha en massa krav på sig. Vi satsar ju även på dressyren så för mig är det inget "problem" att han laddar emot hinderna. Jag ska bara lära mig att veta exakt när jag ska bromsa och gasa.

Så jag tror kanske inte att det blir några fler träningar för Malin. Men jag tar med mig de tipsen jag tyckte var bra och släpper resten. Så nu ska vi köra mer fokus på dressyren och sen så blir det hoppträning för Carro vecka 7 igen:-).

Hej då❤

Likes

Comments

Hej!

Igår red jag och My till ridhuset en sväng. Jag hade fokus på att lösgöra honom i en lägre form med hjälp av mjuka, kravlöst skänkelvikningar. Men när jag hade värmt upp och tog en skrittpaus kom det en tjej som skulle ha lektion.

Så då fick jag jobba på lite snabbare och strunta i skänkelvikningarna. Men det vi hann göra kändes faktiskt jättebra. Han började även att mjukna i vänster varv och ta mitt stöd på yttertygeln. Så jag är väldigt nöjd med passet!

Idag ska jag och Joskin testa på en ny hopptränare. Vi ska träna för min kompis tränare som hon tycker är jättebra. Så jag hoppas på några roliga övningar som ger mig och Joskin något:-). Men mer om hur det gick imorgon eller ikväll!

Hej då❤

Nu vill vi ut och tävla igen!!😻👌🏻❤

Likes

Comments