Min dag, HÄSTAR

Hej!

I onsdags var det dax för Marie träning igen. Vi tränade mest på programdelar eftersom att han var såå fin redan från början. Jag fick även hjälp med att rida de delar från LA:P2 som jag tyckte var lite svåra och det gick super bra:-).

Han kom inte riktigt till den fina traven som vi hade förra träningen, men han var ändå väldigt avslappnad och fin. Det känns verkligen som att vi har tagit ett steg till upp mot toppen nu. Jag behöver liksom inte kämpa för att han ska komma ner utan nu är han avslappnad redan från början.

Idag taggar vi Pay & Jump. Ska bli intressant och se hur han beter sig. Nu har han inte sett bommar eller hinder sedan förra Pay & Jumpen, så jag hoppas att han är lika taggad som jag. Vi ska iallafall testa 90 cm igen och hoppas på en felfri runa denna gång.

Ha en bra dag!
Hej då❤

Nu ska vi visa vad vi går för💪👊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Igår red jag ett pass i ridhuset med Joskin. Han var ganska fin redan från början så jag tränade lite på programdelar. I slutet red jag även igenom LA:1 och LA:P2. Det var första gången jag red igenom La:P2n men det kändes faktiskt väldigt bra. Galoppen var enklare i P2 än P1, men vägen mellan öppnorna och Slutorna+slutan var lite trixiga. Men i det stora hela gillade jag det:-)!

Idag blir det en oplanerad Marie träning. Vi brukar inte träna på onsdags träningarna utan det gör vi bara om vi verkligen behöver eftersom den träningen är så himla sent. Men det blev en tid ledig klockan 6 så vi tog den. Så det ska bli kul!

Sen imorgon blir det en uteritt och sen på fredag kör vi Pay & Jump igen, 90 cm på Säva.

Ha en bra dag!
Hej då❤

Min lilla 🌟

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

I fredags fick Joskin sin sko påslagen. Så nu är det bara att tuta och köra. I fredags red jag även ut i stormen tillsammans med My och man kan säga att jag hade en liite övertaggad ponny hehe. Tvådagars vila+storm är inte riktigt den perfekta kombinationen för Joskin. Så uteritten bjöd på många bocksprång och en häst som blev "rädd" för allt;-).

I lördags blev det istället ett pass i ridhuset. Ibörjan gick det sådär. Där och då var jag inte alls nöjd men efter några djupa andetag fick vi nästan till känslan som vi hade på senaste Marie träning. Traven blev lite sådär men absolut bättre än förr, men galoppen blev riktigt maffig och fin. Så slutet är jag jättenöjd med.

Igår blev det en mysdag i stallet. Eftersom att det var så himla fint väder tog jag och Joskin en lång runda tillsammans. Det var sjukt mysigt tyckte både han och jag och det var riktigt skönt att få sträcka ut galoppen tyckte Joskin. Vi hittade även några backar som vi backtränade lite i. Så nu har vi fått lite ny energi till tisdagens pass i ridhuset.

Ha en bra måndag!
Hej då❤

Mitt allt och lite till😻❤ 📷:Alexandra Neu

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

I onsdags skulle jag, Jessica och My ridit ut, men när vi står och borstar våra leriga hästar såg vi att Joskin hade tappat en sko. *Suck* Så det blev ingen ridning i onsdags.

Sen när mamma ringde hovslagaren kunde inte hon komma förens Fredag (idag). Så han fick vila igår också. Vi fick dock ingen tid som hon skulle komma idag, så vi får se om jag han kanske får vila idag också. Men jag hoppas att hon kan komma hyfsat tidigt satt jag iallafall hinner ut en liten sväng. Annars får vi köra hårdträning i helgen;-).

Hej då❤

Den bästa av dom alla

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Igår tränade jag och Joskin för Marie. När jag värmde upp honom kändes han lite spänd pågrund av blåsten, men det sista 15 min av träningen var helt fantastiska.

Det vi ska börja jobba mycket med nu är han måste ha ännu mera energi. Han måste komma igenom i ryggen och verkligen trampa på med stora steg. Och igår fick vi till det perfekt.

Nu ska jag bara försöka hitta den känslan när jag rider hemma. Det kommer bli svårt men bara jag har lite is i magen kommer detta bli super. Så nu ska vi bli ännu bättre👊.

Men eftersom att han var såå otroligt fin igår får han en välförtjänt uteritt idag. Så imorgon får vi jobba på i ridhuset igen.

Hej då❤

Nu ska vi visa vad vi går för👊💪❤

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Igår fick jag äran att både rida Joskin och Ptima ett pass i ridhuset. Jessica har varit borta hela helgen så hon ville att jag skulle rida ett pass på Prima. Men nu hur till det gick:-).

Joskin: Med Joskin fokuserade jag på att han skulle fortsätta ha energin framåt även när jag inte skänklar. I början tyckte han att det var lite konstigt, men han lär sig väldigt fort och blev snabbt fin.
Jag red även igenom LA:P1 vilket hick väldigt bra. Skolorna är bra, men kan bli mycket bättre, galoppen är hyfsat fin och den sista travlängningen är såå himla fin. Så jag är super nöjd med det passet.

Prima: I början var hon väldigt pigg och stark. Det gick knappt att lägga på skänkeln utan att hon flög iväg åt sidan. Men efter ett tag började hon lyssna på mig och blev jättefin. Hon har även lite svårt för galoppen efter som hon fortfarande är ung, men jag tyckte den var väldigt lugn och fin igår. Så jag är väldigt nöjd med passet på henne.

Idag blir det UPK och innebandyträning. Därav får Joskin vila.

Hej då❤

​Detta saknar man ju inte liite förmycket❤

Likes

Comments

Min dag, HÄSTAR

Hej!

Igår tänkte jag rida ett pass i ridhuset med fokus på LA:P1. Men när vi kom dit höll Jacob på att värma upp inför träning för Emelie. Så jag hann bara värma upp Joskin i alla gångarter innan Emelie kom och de startade lektionen. Så då valde jag att gå därifrån och rida den långa vägen hem istället.

Joskin var jättefin det lilla jag jobbade honom ute. Han var mjuk och arbetsvillig, så inget att klaga på:-)!

Idag blir det en uteritt. Ridhuset är bokat fredag och lördag så det blir lite lugnare nu två dagar. Men på söndag ska han få arbeta lite igen.

Hej då❤

😂

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Just nu sitter jag på bussen påväg mot skolan. Tänkte bara uppdatera er lite snabbt om vad som händer med Joskin just nu.

Just nu är jag och Joskin uppe på en riktigt topp. Det går så himla bra just nu och vi båda är riktigt motiverade. Som igår när jag red behövde jag bara rida fram och sen kunde jag fokusera på program. Han är liksom fin direkt vilket är så himla kul.

Sen gjorde vi våran årsdebut i lördags. Och jag kan bara säga att Joskin aldrig har varit så fin i formen som han var under det programmet. Vi red en LA:1 och fick "bara" 61%. Lite besviken med det resultatet men så är det ibland. Det som drar ner är galoppen. Han blir så himla taggad och stark så han tror att han kan själv. Därför gör vi inga bra fattningar och en dålig fattning=en dålig galopp. Så det måste vi jobba på!

Men det var en liten snabb uppdatering om hur det går med Joskin. Idag ska vi till ridhuset igen och fortsätta jobba lite programdelar. Jag ska börja rida programmet i lite fel ordning satt Joskin blir "förvirrad" och inte kan programmet längre. Men nu ska jag kliva av bussen.

Hej då❤

Joskin i sitt nya pannband och nosgrimma som inhandlades på eurohorse/GHS😻

Likes

Comments

Min dag, HÄSTAR

Hej!

Nu sitter jag på bussen påväg till skolan. Hade gärna haft lov några veckor till, men det var bara att kliva upp ur sängen imorse.

Pay & Jumpen i torsdag gick sämst. Jag kan inte riktigt förklara vad som hände, men om man känner Joskin så fattar man. Men han hoppade i alla fall 1 och 2 super fint och sen tyckte han det var tråkigt. Ungefär så kan man väll förklara det.

Men slutet på sportlovet var helt fantastiskt. Jag älskar verkligen horse shows och att jag var där med Jessica gjorde inte saken sämre;-). Men vi hade verkligen super kul och lite shopping på mässan blev det såklart också;-).

Sen när vi kom hem åkte vi direkt till Joskin och red ett pass i ridhuset. Vi var där i ca 45 minuter och det sista 10 minuterna var han helt fantastiskt!! Han var fin hela passet, men känslan det sista 10 minuterna när han bara svävar fram var helt otroliga. Så det kändes så himla bra.

Men nu är jag snart framme på centralen och ska byta buss. Men ni får en bra dag!
Hej då❤

Myslunch med Jessica i fredags

Likes

Comments

Min dag, HÄSTAR

Hej!

Igår var det halvt snö kaos här i Uppsala. Väldigt onödigt tyckte jag, men vädret kan man ju tyvärr inte styra över. Så igår fick vi tyvärr ställa in dressyrträningen pågrund av snön. *Suck*! Jag som var så himla taggad och verkligen behövde ha den där lektion. Men vi får vänta tills på tisdag och hoppas att den träningen blir av!

Istället red jag ett pass i hagen. Det gick faktiskt väldigt bra och Joskin var riktigt fin. I slutet busade vi även lite vilket han tyckte var jätteroligt.

Idag är det dax för Pay & Jump igen. Denna gång debuterar vi äntligen 90 cm och det ska bli så himla kul. Jessica ska även följa med, så det blir toppen bra!

Men nu ska jag snart gå upp och käka frukost och börja ladda upp inför dagen.
Hörs sen!

Hej då❤

Vill ha sommar NU!!😩

Likes

Comments