Hej!

Förlåt för att det uppdaterats dåligt just nu. Är typ inne i en svacka just nu. Men jag ska verkligen försöka börja skriva ordentligt igen.

Joskin fick vila idag. Jag var hemma från skolan och fick därför inte rida för mamma. Jag kommer vara hemma imorgon också men jag tänker ändå rida.

Igår och i förrgår red jag ut. Två mysiga uteritter som både jag och Joskin tyckte var jätteroliga. Vi bara flöt fram i galopp och det var såå härligt. Det var skönt att inte ha några krav och tanke på nästa tävling.

Vet inte vad jag ska göra med han imorgon. Jag och Jessica ska iallafall rida tillsammans (om allt går som planerat). Sen om vi rider ut eller går till ridhuset vet jag inte. Roligt kommer det iallafall bli!

Godnatt❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Tänkte bara kika in här lite snabbt innan jag går och lägger mig.

Idag är det måndag vilket betyder Ridprofil och innebandyträning. Å därav får Joskin vila. Det var han verkligen värd efter gårdagen.

Idag på ridprofilen fick jag rida Boy. En söt liten häst som är seg, envis och åt det grövre hållet. Alltså är han typ precis tvärtemot de hästarna jag gillar. Han var ändå hyfsat rolig men eftersom det var hoppning stod han typ stilla över hinderna.

Vi hade ett hinder på ena långsidan. Sen hade vi ett hinder på den andra långsidan och ett hinder satt man kunde komma på en linje till ett av hinderna på långsidan (bra förklaring Elin😂).

Men nu vill jag sova. Imorgon har jag även sån tur att jag får sovmorgon.

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag var det dax för min och Joskins sista tävling för iår. Det blev en klubbtävling på Säva och vi red LC:2 och LB:1.

LC:2: Ingen bra känsla och egentligen ingen toppen ritt. Han var väldigt spänd och skrikig eftersom Jessica och Prima red utanför ridhuset. Vissa saker var såklart bra och vissa var inte alls bra. Så när jag kommer ut därifrån var jag inte alls nöjd. Blev lite gladare när jag hörde resultat som landade på 68,66%. Sen när det räckte till en första plats blev jag ännu gladare.

LB:1: Min känsla var inte bra men domaren, mamma och många runt om tyckte han gick jättefint. Jag tyckte såklart att det fick bra men det var inte den där "wow" känslan som jag ville. Men även här blev jag super glad över resultatet. Vi fick 73,21% och det räckte till en fin andra plats. Sen eftersom att det var klubbtävling var hon ganska snäll med bedömningen, men det behöver man inte tänka på;-). Jag är bara väldigt glad över alla elva 8:or vi fick.

Så dagen har tillslut varit väldigt bra. Nu i efterhand är jag nöjd med ritterna och det var ett skönt avslut på denna säsong. Så nu lägger vi tävlingssakerna på hyllan och ser fram emot att höja oss ett snäpp till nästa säsong.

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Just nu sitter jag hemma hos Jessica. Vi ska snart åka in till Uppsala och se på bio. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn ska vi se. Hoppas den är bra!

Idag spelade jag först en innebandymatch på morgonen. En grym match med två bra lag. Tyvärr drog dom de längsta stråt och vann. 2-4 slutade matchen.

Sen var det bara att skynda sig till stallet. Eftersom att jag skulle till Jessica och mamma åka o kolla på Joels match, fick vi skynda oss. Jag red ett pass i ridhuset vilket gick bra. Red igenom båda programmen inför imorgon (LC:2, LB:1). LC gick väldigt bra och LB gick också bra. Första gången jag red LB var jag inte nöjd men andra gången blev riktigt bra. Så nu är jag taggad på tävling imorgon.

Men nu ska jag vara lite social med Jessica!

Hej då❤️

Likes

Comments

​Hej!

Nu är Joskin frisk och igång igen. Det var bara någon feber som gick över efter några dagar. Väldigt skönt för Joskin och mig satt vi kan börja ha roligt igen. Men efter Joskin är frisk kommer även bloggen uppdaterats som vanligt. 

Igår var första gången jag red honom sen i söndags.  Jag och Jessica tog rundan runt ridhuset och var även i ridhuset ca 30 min. När vi var i ridhuset kändes Joskin jättefin och fräsch. Kanske liite för seg men energi var inget krav igår. 

Jag jobbade ialllafall i en "LC form" och red igenom LC:2. På söndag är det nämligen KM, vilket går i LC:2 (förklass) LB:1 (KM klass). LC:2 gick faktiskt väldigt bra att rida. För att vara första gången jag red det är jag nöjd. Det är bara lite små saker som ska bli ännu bättre. 

Men när både jag och Jessica kände oss nöjda fortsatta vi på rundan. Vi galopperade även på våran galoppsträcka vilket Joskin tyckte var jättekul. Han började bocka och studsa lite men det var bara roligt. Men det bästa var att det är ett tecken på att han är pigg och frisk. 

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Inför gårdagens start var jag verkligen så taggad. Jag hade väntat på denna start så sjukt länge och vi skulle verkligen glänsa. Istället blev det såklart tvärtom.

I första starten (LA:1) hände något i galoppen. Han bara studsa och betedde sig jättekonstigt. Men jag ville ändå fortsätta eftersom traven hade varit så himla fin innan. Jag fick liksom 7:or på skänkelvikningarna och känslan var såå bra. Men sen efter galoppen förstördes allt. Procenten landade iallafall på 57,5%. Så jag är väll ändå nöjd om man tänker på alla 4:or och 3:or jag fick i galoppen. Sen är jag väldigt glad över kommentaren där nere "Fin ponny som kan bli riktigt fin". Jag får leva på den ett tag.

Sen efter ritten kände mamma att något var fel. Hennes magkänsla var att vi inte skulle starta LA:P1 utan åka hem. Men jag ville detta såå mycket. Sen när vi skulle kolla till honom en sista gång kände jag också att något var fel. Hans glänsande ögon, såg trötta ut, han hade inte ätit upp sin mat och gnägga Inter när vi kom. Så då bestämde vi oss för att inte starta nästa klass och åkte hem istället.

Nu i efterhand var det verkligen rätt beslut. När vi kom hem hade han lite feber. Sen nu i morse hade han också lite feber. Han hade ätit upp sin mat men mamma ska ringa veterinären och Joskin fått stå inne idag.

Så jag är väldigt ledsen och besviken. Det kändes verkligen som att detta skulle bli årets start men istället står jag med en sjuk häst. Men nu är det enda jag vill att han ska bli frisk. Sen får vi se hur går. Men då vet ni hur det ligger till.

Hej då❤️

​Bli frisk🙏🏻❤️❤️

Likes

Comments

​Hej!

Igår var det äntligen dags för Marie träningen igen. Fokuset låg som vanligt på LA:P1 och framförallt skolorna. 

Vi började med att rida igenom just skolorna. Det gick ibland jättebra och ibland inte så bra. Dom går verkligen upp och ner men jag vet att vi kan och hur känslan ska vara. Slutorna börjar jag faktiskt bli riktigt nöjd med. Nu kan jag även driva på i dom. Roligt!

När vi kände att han var fin red vi igenom programmet. Nästan allt gick super bra, men jag är mest nöjd med galoppserpentinerna (även höger;-)). Det enda som inte alls blev bra var enkla bytena, men då tränade i på dom de sista minuterna. 

Idag fortsatta jag lite på gårdagens jobb. Jag red inte så mycket i galopp utan fokuserade på traven. Den enda gången jag galoppera var på uppvärmningen. 

Det jag tränade på i traven var skolorna, skänkelvikningarna och det vanliga. Det gick faktiskt över förväntan och jag är jättenöjd. Jag fick till några jättefina slutor, öppnor  och skänkelvikningar. Så det känns riktigt bra inför söndag. 

Hej då❤️ 

Likes

Comments

Hej!

Nu kommer en liten update från igår och idag. Igår fick Joskin vila. Måndagar brukar vara hans vilodag och samma sak gällde igår.

Istället var jag på UPK. Vi hade teori dag och fick träna lastningen. Vi skulle egentligen haft en clinic med Ulrika men hon hade ingen häst att rida på. Så istället gick vi igenom lastning som jag gör ca 1 gång i veckan.

Idag red jag och Jessica till ridhuset. Jag hade som plan att inte fokusera på formen utan bara ha honom i en "LB form". Sen red jag bara igenom massa väger i LA:1 och LA:P1 inför tävlingen på lördag.

Allt gick bra och Joskin skötte sig. Jag tycker ändå att både Slutorna och skänkelvikningarna har blivit bättre. Dom är inte tillräckligt bra men mycket bättre.

Hej då❤️

​Pussgurkan❤️

Likes

Comments

​Hej!

Här kommer planerna inför vecka 40. Men innan vil jag bara säga att jag inte har orkat att blogga i helgen. Ville bara ta en ledig helg. Så nu vet ni det. Här kommer mina planer. 

​Måndag: ​Joskin får vila. Jag har innebandy och ridprofilen. 

​Tisdag: ​Ett lättare joggingpass i ridhuset. 

​Onsdag: ​Nu börjar hårdträningen inför tävlingen på söndag. Marie lektion med fokus på LA:1 och LA:P1. 

​Torsdag: ​Fortsätta träna på det vi gjorde igår. Kan även hända att vi tar fram någon sockerbit om han är duktig. 

​Fredag: ​Vila eller lättare uteritt. 

​Lördag: ​Ett riktigt pass i ridhuset för att få igenom honom. Troligtvis kommer han vara lite jobbig efter vilan på fredagen. 

​Söndag: ​Tävling på Heby. Jag startar både en LA:1 och LA:P1. 

Så kommer min vecka att se ut. Är väldigt taggad inför söndag! Det blir även min sista "riktiga" tävling för iår :-(. Sen ska jag "bara" tävla KM. 

Hej då❤️

Likes

Comments

Hej!

Igår red jag ut på Joskin i blåsten. Blåsten är inte riktigt Joskins favoritväder utan han blir oftast ganska töntig. Igår var han ändå lugnare än vanligt. Den enda gången som han blev rädd var när det kom en liten gren blåsandes mot honom. Men när vi väl hade gått förbi den kunde jag trava och gallopera som vanligt.

Idag är jag ledig från skolan så jag och Jessica var ute och red imorse. Vi tog en utav av de längre galopprundorna och det var jätteroligt. Vi galoppera ganska mycket och Joskin var väldigt lugn och fin. Dock var inte Prima lika lugn.

När vi galoppera på sista vägen som går att galoppera på stack Prima iväg. Helt plötsligt var hon liksom 100 meter före mig och Joskin. Som tur var, var Joskin lugn och bara galopperade snabbt ikapp. Sen när vägen började ta slut och Prima fortfarande var okontrollerad fick jag lite panik. Det värsta var bara att jag satt och skrattade hela tiden eftersom Jessica såg och sa så roliga saker, så då kunde jag inte bromsa Joskin.

Som tur var fick båda stopp på sina hästar tillslut. Så då fortsatta vi skrattandes hemåt istället.

Roligaste uteritten på länge! Jag har ju haft tävlingar nästan varje helg satt vi inte har kunnat rida tillsammans. Så det var faktiskt jätteroligt.

Hej då❤️

​😻😻😻

Likes

Comments