Min dag, HÄSTAR

Hej!

Igår tränade jag för Louise. Jag red hela passet eftersom det inte är någon tävling i helgen. Jag måste ju även lära mig hur jag ska få fram hans fina gångarter och hals m.m eftersom Louise inte är med på tävling.

Passet gick verkligen super bra. Det som är så kul är att han är såå mjuk redan från början. Man behöver knappt ta igenom något utan han är hyfsat loss hela tiden. Igår lyckades jag också få fram hans fina trav, så nu ska jag bara försöka få fram den fina traven hemma och på tävling så kommer detta bli såå himla bra!!

Gunilla kom även och kollade på träningen. Hon har ju inte sett Joskin efter att vi började träna för Louise och hon tyckte verkligen att han hade blivit en helt annan häst!! Det är så himla kul när andra kan bekräfta att han verkligen har blivit sjukt fin och att det inte bara är jag som ser och känner skillnad. Det roligaste är att gårdagens träning bara var sjätte träning för Louise. Så på sex träningar har vi klättrar MINST tre trappsteg mot vårat mål. Helt fantastiskt!!!

Idag får Joskin lite vila/promenad om mamma hinner gå något med honom. Det är avslutning på innebandyn+att jag slutar sent, vilket gör att jag tyvärr inte hinner rida. Men förhoppningsvis hinner mamma iallafall gå en promenad satt han för bort eventuell träningsvärk.

Hej då❤️

Min 🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Eftersom att jag inte kunde tävla igår pågrund av koliken följde jag med som hästskötare när Jessica skulle tävla. Det var både Jessicas och Primas första tävling och jag kan säga att de var GRYMMA!!

Först red dom en LC:1 på 66%, vilket resulterade i en andra placering. Sen red hon även en LC:2 där hon fick 62% och hamnade precis utanför placering. Både Jessica och Prima var super duktiga och de förtjänade verkligen sina %.

Efter tävlingen var det dags att rida min lilla stjärna. Han fick gå en till uteritt idag fast med lite mer galopp denna gång. Han var verkligen super fin och ganska pigg. Det kom även ett litet glädje bocksprång vilket han bara gör när han mår riktigt bra. Så det var väldigt skönt att han var pigg och alert och nu ska vi köra på som vanligt igen.

Hej då❤️

Grymmaste paret👊💪😻

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Denna vecka har Joskin varit super fin. Vi går från klarhet till klarhet varje dag och vi var såå taggad inför tävling på söndag. Men i torsdags när jag hade gått och lagt mig ringde stallägaren och sa att Joskin hade kolik.

Stackaren hade jätteont verkligen och bara slängde sig runt i boxen. Så mamma fick ringa distriktsveterinärerna som kom ut till Joskin. När veterinären kom hade mamma varit ute och gått med Joskin väldigt länge och den mesta smärtan hade gått över.

Det visade sig att det var förstoppningskolik. Men veterinären tog ut det som hade orsakat förstoppningen och sen fick han en massa vatten m.m.

Joskin mår nu hur bra som helst. Jag red en liten uteritt i skritt och trav igår, vilket gick hur bra som helst. Tyvärr får jag ju inte tävla på söndag pågrund av medicinerna som kan ge dopingutslag. Men det viktigaste är att Joskin mår bra och nu får vi bara tagga om till nästa tävling den 7 maj där vi ska vara tillbaka starkare än någonsin!

Hej då❤️

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Igår var jag och Joskin på säva och hoppade KM. Klassen gick i LD (80 cm). Både Joskin och jag skötte sig jättebra, men tyvärr fick vi ett stop på första hindret. Varför vi fick ett stop där var för att jag tänkte lägga en volt och gasa på honom, men precis då får vi startsignal och volten jag tänkte lägga korsade startlinjen, vilket gjorde att jag fick lägga en liten volt och inte blev klar till hindret. Men jag är somsagt jättenöjd ändå eftersom han hoppade såå fint på alla andra hinder utan att tveka.

Idag red jag ett pass i ridhuset på både Joskin och Prima. Jag började med att rida ett super pass på Joskin. Han blev verkligen super fin och när jag red igenom LA:P2 programmet kändes han så himla bra. Det fanns verkligen inget att klaga på förutom att avsaktningen i enkla bytena kan vi gör bättre. Men annars var formen och allt tipp topp.

Sen precis när jag skulle sitta upp på Prima kommer det en transport till ridhuset och det var dax för träning i ridhuset. Därav blev det ett lite kortare men effektivare pass. Men Prima var väldigt mjuk och fin hon med.

Imorgon är det dax för skola igen. Bläh, säger jag åt det. Men vi får tänka att det inte är många dagar kvar till sommarlov. Tyvärr tillräckligt många dagar för att lärarna ska hinna ha en massa prov, men vi tar oss igenom det med.

Hej då❤️

(Har en ny telefon så ni får överleva utan bilder några dagar framåt😘)

Likes

Comments

HÄSTAR

Hej!

Som ung (även äldre) tycker jag att det är jätteviktigt att inspireras av andra. Jag har väldigt många personer som jag både beundrar och följer flitigt på sociala medier. Idag tänkte jag ta upp 3 av alla personer som jag inspireras av.

1:
Första personen tror jag att alla inom ridsporten gillar lite extra. Den målmedvetenheten som han har är det inte många som har. Att gå in på den stora OS arenan gång på gång och komma ut med en felfri runda VARJE gång är helt otroligt!! Det är såklart Peder Fredricson jag pratar om!! Han har verkligen bevisat att man kan om man vill och det är det jag gillar med honom.

På bilden ser vi det fantastiska paret Peder och OS hästen HM All in😻

2:
Person nummer två är Nellie Berntsson. Jag älskar att gå in på hennes blogg och samla inspiration. Det jag gillar extra mycket med henne är att hon skriver om både med och motgångar. Jag tycker att det är väldigt viktigt att dela med sig av sina motgångar också, speciellt när man är offentlig. Ofta tycker jag att det kan kännas som att alla bara hoppar runt på rosa moln och kommer hem med rosett efter rosett medans allt bara går skit för mig. Men då tycker jag att det är väldigt skönt att gå in och läsa på Nellies blogg där allt inte bara är på rosa moln. Sen tycker jag såklart också att hon är en sjukt duktig ryttare som verkligen vet vad hon vill. Sen att hon är så ung och hoppar på den nivån som hon gör är ju helt otroligt!!

Nellie och hennes fantastiska häst High Hope😻

3:
Sist ut har vi Lina Dolk. En ung person som rider dressyr på hög nivå. Hon är bara 19 år och har redan startat ett eget företag där hon tar in hästar för tillridning och försäljning. Hon har även meriter som bland annat internationella segrar på ponny, NM guld både 2015 och 2016 samt vinster i Grand prix. Det jag tycker är så coolt med Lina är att hon är så ung, men har redan gjort en massa saker som äldre personer inte ens är i närheten av. Även hon är sjukt målmedveten och jag slår vad om att vi ser henne på OS banorna om några år;-).

Lina och hennes maffiga häst Biggles😻

Det var tre av mina inspirationskällor. Berätta gärna vilka ni hämtar inspiration från i kommentarerna:-).

Hej då❤️

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Idag har jag och Joskin tränat för Louise. Louise satte upp först och tog igenom honom. Sen satt jag upp och red igenom LA:P2. Träningen gick super bra. Programmet var super bra och Joskin skötte sig jättebra. Han protesterade lite när Louise red, men inget farligt. Så jag är super Börje med träningen.

De andra dagarna på påsklovet har jag haft fullt upp. I måndags var jag på säva hela dagen och hade påskäggsjakt. Sen i tisdags var jag, My och Jessica i stallet hela dagen, vilket var jättekul:-). Sen igår kom Alice och Jero till vårt stall och red ut med mig och My. Så jag har haft fullt upp hela dagarna, men det har varit super mysigt. Så nu hoppas jag att de resterande dagarna på lovet blir lika bra som de andra!

Hej då❤️

En bild från måndagens uteritt med dom jag gillar allra mest❤️

Likes

Comments

HÄSTAR

Hej!

I lördags var jag och Joskin ute och tävla igen. Vi red en LA:1 på Heby. Ritten slutade på 65,278% och en fjärde plats av 18 startande. Jag är såå glad över ritten och resultatet och förväntansfull över vart detta kan leda.

Själva ritten är jag super nöjd över. Han gick jättefint hela programmet förutom när jag skulle ta tyglarna efter skritten. Då kom det (såklart) precis en man upp på läktaren som Joskin började titta på. Därav en 4. Men resten är jag jättenöjd med, även ryggningen som jag brukar få 4 på fick jag en 7!! Sen var det även jättekul att läsa protokollet när det inte fanns en enda kommentar om formen!! Förut har det alltid stått "fin, men något spänd ponny" men nu var det inte ens i närheten av en spänd ponny.

Så som ni hör är jag gladare än gladast. Tänk vad en annan tränare kan göra susen. Det var även kul att Louises andra elev vann både LA:1'n och Lagtävlansprogrammet. Det betyder ju att hon är en väldigt bra tränare;-).

Hej då❤️

😻

Likes

Comments

Min dag, HÄSTAR

Hej!

Asså jag har verkligen hittat min framtida tränare nu. Louise är verkligen bättre än bäst! Det är ett nytt sätt att rida på men jag tror (vet;-)) att med Louise hjälp kan vi komma till vårt mål, SM.

Idag red jag hela passet så att jag kunde få lite tips på hur jag ska få honom avslappnad och fin. Passet gick såå himla bra och jag gick därifrån med ett leende på läpparna och ett nytt tänk på hur jag ska få honom så fin som möjligt. Förut har det varit så mycket fokus på att han ska gå i en ganska hög form, men då ser ett tränat öga direkt att han blir väldigt spänd (därav de dåliga % på alla tävlingar). Så nu har jag istället fått en massa tips och trix på hur jag ska rida för att få honom i en rund och fin form.

Så imorgon på tävlingen ska jag så gott jag kan försöka sträva efter dagens känsla. Troligtvis kommer jag inte få honom perfekt, men förhoppningsvis väldigt bra.


Godnatt❤

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

Gårdagens pass gick lite sådär. Egentligen gick det jättebra, men som jag har skrivit förut tror jag att jag ska få till allt lika perfekt som det är på träning. Därav blir jag lite små arg på mig själv. Egentligen var passet grymt bra för att vara ett hemma pass. Om man jämför med hur han gick när jag red själv för 4 veckor sedan och nu är det stoor skillnad. Men somsagt sätter jag för höga krav på mig själv.

Men nu mer till hur själva passet gick.
När jag red igenom programmets delar lite huller om buller tyckte jag att det kändes väldigt bra, men han la sig alldeles för mycket i min hand. Så när jag red igenom hela programmet som det ska vara var jag väldigt noggrann med att inte ge honom möjligheten till att lägga sig i min hand. Sagt och gjort så blev det mycket bättre! Så den rundan är jag jättenöjd med, det var bara lite små saker som jag hade velat ändra på;-).

Idag står det Louise träning på schemat. Idag är tanken att jag ska rida från början satt jag får lite tips hur jag ska lossa honom. Sen kanske Louise sitter upp i slutet för att lossa på det där lilla extra, men jag vill få lite tips på hur jag ska få honom avslappnad. Så det tror jag kommer bli super!

Sen står det även knoppning, putsning och tvätta svans och ben på schemat, eftersom det äntligen är dax för tävling imorgon. Och jag kan säga att Joskins svans och ben inte ser så roliga ut just nu haha. Så där har jag något att jobba med;-).

Ha en bra fredag!
Hej då❤

Likes

Comments

HÄSTAR, Min dag

Hej!

I tisdags tränade jag för Louise igen. Vi gjorde som förra träningen att hon red i början och sen fick jag hoppa upp en stund i slutet.

Träningen gick jättebra och han protesterade inte lika mycket som förra gången. Det vi ska jobba på nu är han ska ta min skänkel direkt. Han kan lätt bli lite "skänkeldöv" om han känner för det. Men om jag är konsekvent hela tiden blir han snabbt kvick för skänkeln igen. Så det ska vi jobba mycket på idag.

Sen när jag hoppade upp kändes han jättefin. Jag fick även rida lite mer denna gång. Förra gången jobbade jag mest på volt och kände känslan, men denna gången red jag lite öppna, sluta och enkla byten m.m. Det gick jättebra och jag fick jättemånga tips som jag ska ta med mig. Så jag är jättenöjd med passet.

Vi ska även träna för Louise imorgon. Inget jättehårt pass eftersom vi tävlar på lördag, utan mer lösgörande. Jag tänkte även att jag ska börja rida satt jag får lite mer tips om hur jag ska jobba ibörjan av passet. Så det blir säkert jättebra!

Ha en bra torsdag!
Hej då❤

🌟

Likes

Comments