Idag är de kalas för min mamma, syster och bror. Min syster och mamma fyllde år i september men jag var inlagd på deras födelsedagar men min bror fyller år på tisdag. Jag ska göra en sminkning och lägga ut bilder på dom senare i veckan. Jag känner mig as taggad på att blogga och ska göra tags och inspirations inlägg m.m.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är de min utskrivning dag ifrån den låsta psykiatriska avdelningen (slutenvården). Jag har varit inlagd i 1 månad och fått väldigt bra hjälp och fick igång en utredning om jag har någon diagnos och ett test om vilka svårigheter jag har. Nu är de till något som kallas för öppenvården vilket är bup och är där man går och pratar eller gör utredningar m.m så där har jag min kontaktperson som är en psykolog som jag brukar träffa henne 1 gång i veckan men eftersom jag varit i slutenvården i 1 månad har jag inte träffat henne så dit ska jag börja gå igen nu. Jag kommer inte gå i skolan förens efter höstlovet för att man ska anpassa min skolgång så jag kan hantera den.
De känns bra att få komma ut därifrån och veta vad jag har svårt med och om hur jag kan anpassa de hela.

Likes

Comments

Idag tänker jag berätta för er de ni behöver veta för att förstå mina inlägg för jag är öppen med min psykiska ohälsa och då är de bäst att säga de mesta man klarar av.

Jag är 14 år och har lidit med psykisk ohälsa i 4 år med ett självskadebeteende genom att skära mig och mycket självdestruktiva förhållanden.
För 2 årsen hade jag en ätstörning utan någon speciell utmärkning eller hur jag ska förklara de, den hade jag i 1 år men jag kom ur den med hjälp av BUP som man också kallar öppenvården för dit kan man höra av sig på vardagar och få hjälp där med psykologer, läkare m.m men en slutenvård kan man höra av sig till på kvällar, helger & nätter. Jag har varit inlagd på en låst avdelning två gånger pga självmordsbenägen. Första gången var jag där "frivilligt" för man kan bli inlagd på tvång om man vägrar och man riskerar att skada någon sig själv. Är man lite mer villig så blir man inlagd frivilligt för att kriterierna är ganska hårda med tvångsvård. Men denna senaste gång så svalde jag tabletter, åkte in med ambulans och efter ett par timmar på akuten blev jag skickad till avdelningen. Jag vägrade och därför blev jag inlagd med tvång (LPT) två dagar senare försökte jag ta livet av mig igen fast på avdelningen efter de fick jag olika hjälpmedel med både medicin och mycket prat om känslo hantering.

Nu mår jag mycket bättre efter 1 månad på den låsta avdelningen. Hade inga permissioner förens sent in på den 3dje veckan på avdelningen. Jag mår mycket bättre nu av all denna hjälp av personalen på avdelningen och av familjen. Fick påbörjat utredningar om diagnoser och ett test om att se vad jag har lätt och svårt för. Jag har inlärningssvårigheter och jag har lite svårt att förklara vad de är men helt enkelt svårt med inlärning och de kändes bra att få veta.

Nu känns allt mycket bättre och är redo att kämpa. jag väljer recovery och jag har en lång väg framför mig.

Till vänster den dag jag blev inlagd, en ledsen och arg tjej som bara ville dö. Och till höger en lättad tjej som tror att livet har något bra att erbjuda men vet att de kommer bli tufft och inte lätt men vill kämpa.

Likes

Comments

Nu börjar jag blogga igen om min viktiga resa med min psykiska ohälsa och om hur jag förändras och om vilken hjälp jag kommer få av både skola och öppenvården inom psykatri. Jag har ändrats ganska mycket nu under 1 månad. Har en helt annan stil med kläder och en annan attityd. Jag har ganska mycket hopp om framtiden nu och vill dela med mig utav de. Jag älskar kläder och smink så de kommer jag också lägga upp kring, ungefär som innan men kring olika stilar än de innan. Jag är så taggad att börja blogga och lägga ut proffsiga bilder med systemkameran. Jag ska försöka vara så ärlig som möjligt så länge de inte känns tufft att berätta kring de. Vissa saker är tuffare att prata om än de andra.

​Tröja MONKI, Hänglsebyxor MONKI

Likes

Comments

Blir så trött på att folk alltid vill ha de nyaste från olika stora märken för att passa in, de känns som folk köper de bara för att de är nytt och att populärt. Jag köper de jag tycker är snyggt spelar ingen roll om de är märke eller inte. Och bara för att alla populära personer och många i skolan har de så betyder inte de att man måste ha de, du blir inte mer cool eller populär bara för de. Var dig själv och köp de du har råd med och du behöver somsagt inte köpa de om de är för dyrt och du känner att du inte kan köpa de men måste för att många andra har de. Och sen är de bra att komma ihåg att alla har inte samma stil, vissa kanske gillar mest adidas kläder och andra kanske mer de stilrena moderna kläderna med kappor eller vad jag ska förklara de som. Klä dig på de sättet du vill och gör inte som alla andra om de inte är de du vill. De är korkat att vara elak eller döma någon bara för stilen man har för varför döma utsidan när de är insidan som spelar roll, samhället nu förtiden är väldigt dömande pågrundav alla normer men självklart finns det små guldkorn i världen som inte är så. Du är så himla fin som du är och låt inte utsidan tala om vilken person du är!

Likes

Comments

Idag tänkte jag svara på dessa frågor om mig, jag tog frågorna från @Oliviaaaaaaa's blogg.

Namn?
Ellen Tengström

Stjärntecken?
Tvilling

Tre rädslor som du har?
Fåglar, när folk tittar på mig och mycket människor.

Tre saker som du älskar?
Katter, mina vänner och Lana del Rey

Har du lärt dig ett nytt språk?
Teckenspråk men kan de inte flytande och bara en del ord

Har du en bästavän?
Ja, de har jag haha

Hur lång är du?
164cm

Vad saknar du just nu?
Ingen aning faktiskt haha?

Din Favoritfärg?
Svart och grå

Är du kär i någon?
Nej de är jag inte

Favoritcitat?
''You are never going to be happy if you always think what other think about you''

Favoritplats?
Grekland, tycker de är jätte mysigt där

Favoritmat?
Vet inte riktigt men jag gillar halloumi så mycket med de i

Är du någon gång ironisk?
Ja, men jag har ibland svårt att förstå de

Vad lyssnar du på just nu?
Ser på gossip girl samtidigt jag skriver detta så hör när Blair pratar.

Skostorlek?
38

Ögonfärg?
Blå

Hårfärg?
Brunt just nu men föddes med blont

Favoritfärg på kläder?
Svart eller grått

Har du någon gång busringt någon?
Ja de gjorde vi typ alltid för vi var mindre

Någon du älskar?
Lara, Gustav, Hanna & Hanna haha

Din relation med dina föräldrar?
Bättre med den ena än den andra...

Favorithögtid?
Jag har nog ingen favorithögtid

Tatueringar/piercingar du vill ha?
Jag vill ha någon liten i nacken eller på handleden, något som kan handla om min resa genom psykiskohälsa

Hur lång tid tar det för dig att göra dig klar på morgonen?
1,30-2h haha de tar ganska lång tid

Har du varit på ett bröllop?
Faktiskt inte

Bor du med dina föräldrar?
Ja de gör jag

Längtar du till något?
Tills nästa säsong av en av mina favoritserier kommer ut ''switched at birth''

Finns det någon du litar på men inte borde?
Inte längre

Något du inte gillar med idag?
Att jag har sjukt mycket huvudvärk.

Om du kunde träffa vem som helst på jorden, vem skulle de vara?
Lana Del Rey eller Birdy

Föredrar du att ringa via telefon, eller videochatta?
Typ inget av de utan mest smsa

Spenderar du pengar eller sparar du dom?
Jag kan vara bra på att spara men jag är bäst på att spendera

Kan du röra din näsa med tungan?
Nej haha

Är det något rosa i rummet du är i nu?
Ja en parfym

Favoritdjur?
Katt såklart!

En bra blogg du följer?
@Oliviaaaaaaa och Andrea Hedenstedt

Haft ett jobb?
Har ett jobb just nu.

Är du vegetarian/vegan?
Jag är nästan helt vegetarian.

Varit utomlands?
Ja de har jag.

Likes

Comments

​2014 var jag och några vänner med i Nyhetsmorgon för att prata om näthat och vår kompanj emot mobbning och hat på nätet. De gick jätte bra tills jag gick under och blev ännu mer demprimerad och hade ingen orkar till något. Näthatskampen som vi döpte de till var jätte bra för mig och de var inte de som drog ner för mig för jag kände mig uppskattad av de jag hjälpte men tillslut var allt jobbigt. Vi var bara 12 år här och våran andra gång i tv fast första live-programmet så de var nervöst och lite läskigt men de gick ändå helt okej.

Likes

Comments

Instagram @elindaellen