DRÖMMAR OCH RÄDSLOR

Jag älskar barn och jag har haft de jätte jobbigt och svårt som barn, tonåring så därför vill jag nu kunna hjälpa unga i den tidiga åldern då de som personer byggs upp för jag ser och hör saker andra inte tror jag hör. Det har jag pratat en del om med min mentor och jag är en person som tar in jätte många intryck omkring mig så då blir min koncentration svårare till skolarbete eller någon slags uppgift jag ska göra.

Men jag har två höga drömmar som ligger ungefär på samma nivå och de är att bygga upp mig till en förskolelärare som kan teckenspråk och vill sedan utveckla mig till en chef och skapa en egen förskola (dagis) och alla som jobbar ska kunna grundligt teckenspråk, vara väldigt pedagogiska och inte så stora grupper.
Den andra drömmen som byggts upp mycket de senaste 6 månaderna är barnmorska eller barnsjuksköterska men jag vill gå BF (barn och fritid) så då kommer jag behöva lägga till ämnen för att sedan kunna gå på utbildning till sjuksköterska och sedan utvecklas till barnmorska.

Så jag har en del och tänka på just nu och hoppas jag klarar att komma in på den skola jag vill.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag inte mått så bra alls och min dag startade inte bra för när jag bara kan gå upp utan några större problem på morgonen då har jag haft mycket ångest under natten och ibland få ångestattacker när jag vaknar så jag hade ångest när jag vakna. Mitt smink blev dåligt, jag kände mig jätte ful och kom typ 20 minuter sent troligen var de mer men så stressade jag ihjäl mig. Kom till skolan och visste att min mentor skulle va lite sur för de för jag har varit sen ofta den senaste tiden och såklart just idag då var lektionen inställd.
Skolan gick rätt bra förutom att jag blev lätt sur och tog min medicin sedan när jag kom hem kl 14.00 lämnade väskan och hämtade mitt paket i affären. Sedan åt jag pannkakor med pappa för att jag sedan skulle med båten till boxningen som gick 15.05 men nu efter kick boxningen kändes allt mycket bättre för jag fick slå ut mina slag och sparkar.
Träning (för min del boxning och rullskridskor) gör en faktiskt på lite bättre humör vilket jag tycker låter konstigt egentligen.
Så nu mår jag ganska bra och är jätte pigg, vill komma hem vara stolt över mig själv och bara mysa med mina kattungar. 💕
Ja, jag mådde skit förut idag men de kan vända.

inte min bild då vi lånar redskap där nu i början

Likes

Comments

Idag fick jag hem ett par rullskridskor jag beställde i fredags. Har redan ett par men de har svarta hjul och sula så om jag vill åka inne så färgar de inte av sig!
De jag har är jätte bra och as coola men jag kände varför inte köpa ett till par. De är på rea både de jag har sen innan och dessa, du kan trycka HÄR för att komma till mina gamla (bild 2)
HÄR till de nya
Jag rekommenderar verkligen Euroskateshop men jag hade dock mycket problem att kunna få välja storlek för de var något problem på deras sida men då måste man trycka in engelska i språket och sedan när man beställer så skriver man bara in Sverige osv.

Dom är även i exakt den färgen som bilden visat och jag tar upp de för med kläder m.m på vissa ställen är starkare på bilden så då blir de lite missvisande. Jag har inte provat dom ännu men tänkte testa dom imorgon!

Likes

Comments

MIN HISTORIA, PSYKISK OHÄLSA, INSPIRATION

När jag var yngre var jag den som inte vågade säga emot utan gjorde bara allt som alla andra och försökte hjälpa andra för jag såg inte mitt egna värde. Jag fick höra att jag var för omtänksam och snäll eftersom jag satte alla före mig själv. Eller jag fick höra de av en person att jag skulle ta hand om mig själv och inte alla andra. Jag pratade och kunde ta plats men jag var alltid extremt känslig och var rädd att göra fel vilket andra människor såg och använde de åt deras fördel. Jag ville inte vara elak och undrade alltid vad jag hade gjort för fel.

Jag är inte så längre, inte alls. Jag vågar ta plats och jag vågar vara annorlunda.

Innan vågade jag inte vara ärlig om psykisk ohälsa tillexempel och var rädd för vad andra skulle tänka men jag har inte gått igenom allt de för att få min historia tystad, den borde bli hörd istället.

Innan jag fortsätter vill jag att ni läser detta inlägg varför jag valde just dessa bilder, du hittar de HÄR.

Jag vågar stå emot de jag inte tycker är okej även om jag lär gråta igenom vissa saker så står jag upp för mig själv och de jag älskar. Jag accepterar inte att man skämtar om andra personers existens eller psykisk ohälsa. Ingen ska skratta åt någon för de är inte kul för någon, ingen vill bli skrattad åt förutom när de gäller humor om ingen blir sårad eller får elaka kommentarer emot sig.
Får jag inte den respekten jag förtjänar då måste du vara beredd på att jag kommer kämpa tills jag får den. Allt ska man inte bara glömma och gå vidare för då lär man inte sig något av de. Men man kan inte heller ändra på hur någon är men man kan försöka ändra åsikterna personen har för att åsikterna sårar någon annan. Jag står starkt för feminism och kvinnors rättigheter men även om psykisk ohälsa/mobbning såklart, djur och om HBTQ.

För mig är de viktigt att de är jämställt genom alla kön speciellt i skolan och att tjejer ska våga ta plats och inte låta tystas av män eller andras värderingar om hur tjejer "ska vara".

Likes

Comments

PSYKISK OHÄLSA

Jag har saknat att blogga så mycket och är jätte inspirerad. Innan kändes de som jag inte kunde vara ärlig om att jag inte mådde bra MEN nu mår jag bra fast med dåliga dagar och de var faktiskt de jag längtade efter.
De som är tufft när jag får dessa j-vligt dåliga dagarna så blir de mycket jobbigare för jag är inte van med de längre.

Jag kommer vara ärlig om psykisk ohälsa och de jag gått igenom. När man läser de jobbiga typ mina självmords försök vill jag inte att de ska ses som en uppmuntring utan att visa att jag mår bra nu och de kommer vända även om de ligger en bra bit bort vilket de gjorde för mig. Och de är okej att säga att de är en bit ifrån men man måste även stötta att personen ser inte de så. Jag ville bara att allt skulle bli bra med en gång för jag orkade inte vänta för en vändning i livet.

Jag blev inlagd 2016 i September genom självmordsförsök och två dagar senare när jag var inlagd försökte jag igen fast ett till misslyckande.

Jag minns inte riktigt när hjälpen började komma men jag vet bara att allt där hjälpte mig. De bästa med att vara inlagd är att de är en bra chans att testa mediciner och se vad som fungerar. Jag testade olika ångestdämpande och då hittade jag den som hjälpte för mig. Jag höjde mina antidepressiva och fick äntligen en utredning gjord. Jag fick enkelt börja lite i skolan och hade känsloskola det hade jag även första gången men då hjälpte de inte. När jag lämnade sjukhuset när jag blev utskriven jag mådde bra och de var en känsla jag inte känt på flera år. Utredningen visade grova inlärningssvårigheter och jag fick äntligen ett bra ord på vad jag inte kunde förklara innan. Allt handlar egentligen om att hitta rätt personer att kunna lita på och känna att de lyssnar.

Idag mår jag bra men med dåliga dagar och jag försöker att inte tillåta ångesten äta upp mig.

Likes

Comments