PSYKISK OHÄLSA

"Känna sig rädd för att gå igenom korridorerna, rädd att gå förbi. Rädd att säga emot och rädd att säga något högt. Rädd att höra deras röster för de väcker skräck inom mig, vart ska jag gömma mig? Hör att h*n går emot mig ska jag springa, fly, gömma eller bara stå kvar? Känner mig förföljd på vilket sätt jag än gör... Vart ska jag passa in, är verkligen livet gjort för alla för jag förstår inte vad livets mening med mig är. Varför jag? Vad gjorde jag för fel. Jag förstår inte vad jag gjorde fel."


Detta skrev jag i min dagbok för x-antal årsen jag var jätte rädd i skolan och låtsades vara sjuk för jag vågade inte gå dit och jag kände mig förföljd av min egen skugga och blev väldigt känslig. De kändes som jag alltid behövde ursäkta mig själv för saker jag inte gjort till personer. Några personer låtsades vara sura på mig fast jag inte hade gjort något och dessa personer visste hur ledsen och hur mycket ångest jag fick när någon var sur eller arg på mig för jag klandrade mig själv jätte mycket när andra mådde dåligt för jag blev sedan van att de tog ut sin ilska eller deras känslor på mig istället för person dom var arga på för att ignorera bråk men de gjorde mig den de ville bråka med istället. Människor som inte fick de emot sig kanske förnekar de jag skriver men den som blir utsatt kan inte bara lämna de när de var en del av mitt dåliga mående och så sjukt mycket andra elakheter jag gick igenom. Men också är de lättare att glömma eller trycka bort de man säger till någon annan medans för mig som blev utsatt blev de ett helt helvete och att aldrig känna sig trodd bara för den som sa de gått vidare och sagt andra saker istället medans jag fick samla på mig de för jag hade ingen talan i något.

Ha en fin helg ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Söndag
I fredags så passade jag och Hanna en liten tjej som vi passat en gång tidigare vi kollade på Alfons Åberg sedan la vi henne och väntade på föräldrarna. Hon var jätte duktig och allt gick bra vi trodde de skulle vara svårare att natta henne än vad de faktsiskt var. På påsklovet har jag och min familj nu bokat en resa till London, jag och mina föräldrar och de är bara en weekend resa och London är min favorit stad och jag har varit där en gång innan men jag tyckte jätte mycket om de då. Sedan kanske vi ska åka någonstans i sommar men de har vi inte bestämt ännu så de får vi väll se lite längre fram. Har ni planerat någon resa nu i sommar eller nu under våren?

Likes

Comments

Dagens mående: Helt okej bara lite mensvärk haha

Dagens borde: Göra inlägg till bloggen och vika mina kläder.

Dagens frisyr: Mestadels utslepts med en knut.

Dagens kläder: Vanliga blåa högmidjade jeans med en svart polo tröja.

Dagens smink: De vanliga, ögonbryn, mascara, eyeliner, bronzer och highliter.

Dagens materiella vill ha: En svart baddräkt!

Dagens fundering: Funderar mest på när jag ska sluta ge Lara p-piller haha.

Dagens beroende: Ingen aning antar de är mitt vanliga beronde - Lara.

Dagens tråkigaste: Ser inte något jätte tråkigt med denna dagen.

Dagens längtan: London som jag ska till på påsklovet, när lara får kattungar och att träffa Hanna idag haha.

Dagens låt: Love - Lana Del Rey

Likes

Comments

PSYKISK OHÄLSA

Jag vill dela med mig kring mina psykiska problem för att stoppa tabun kring psykisk ohälsa och vill förklara att man har inte en depression ´´bara´´ för man mår dåligt en dag eller två och när man säger så, så kan de låta som man tycker synd om sig själv och att man tycker en annan persons problem är små och försminkar den personens känslor MEN en depression får man som en diagnos av en läkare och de är en diagnos som man kan bli av med, antigen med samtal, mediciner och terapi. Jag har gått på bup i två år nu och två gånger har jag varit inlagd på en låst avdelning och andra gången var nu i höstas och då blev jag inlagd med lpt alltså tvångsvård. Vård emot min egen vilja för jag försökte ta mitt liv och åkte in med ambulans. Jag har varit inlagd på samma ställe två gånger och första gången hjälpte de inte alls men den andra gången blev de så bra, i början ville jag somsagt inte vara där men jag fick bra hjälp av vissa personer på avdelningen och speciellt två av mina kontaktpersoner. En mann han var väldigt glad och rolig men kunde också bli seriös vilket gjorde så jag tillslut vågade kolla i ansiktet och i ögonen men också skämta tillbaka. Jag har haft väldigt svårt med att se folk i ögonen så de är ett stort steg för mig när jag kunde/kan göra de. Lärarna på sjukhusskolan gjorde så jag fick tänka på annat och gjorde så jag inte bara satt och tänkte på destruktiva saker hela tiden. Jag fick inte ha sladdar vilket är alla sladdar som hörlurar och laddare. Sedan andra dagen där så försökte jag igen men som ni märker lever jag och de är jag glad för idag som fortsatt kämpa.


Ni kan gärna fråga frågor kring min psykiska ohälsa tänkte ha en frågestund så kan ni få svar på de ni vill veta, mediciner, behandling m.m. För de är okej att fråga så länge man inte är elak.

Bild nummer två tog jag faktiskt på avdelningen när jag började må bättre och typ första gången jag sminkade mig på en månad för jag och pappa var på permission nere i nordstan <3

Likes

Comments

Bloggningen den senaste veckan har varit usel, förlåt för de. Har tränat varje dag sen i måndags förra veckan och oftast två gånger om dagen under sportlovet, de känns skönt att ha kommit igång med träningen igen för de är väldigt roligt. Bloggandet kommer komma igång igen nu för jag älskar att blogga så de kommer jag absolut. Idag är de skola 09.15-11.00 och sedan ska jag umgås med Hanna. För första gången på två år ska jag ha hemkunskap och igår pluggade jag och Hanna jätte mycket för vi vill ha bra betyg just i de ämnet. Vilket är ert eller var ert favorit ämne i skolan?

Likes

Comments

VARDAG

Idag ska jag till Ullared som mamma tvinga med mig till haha jag ville inte åka med för jag har väldigt lite pengar men de blir väl roligt ändå antar jag och jag hoppas på att de inte är allt för mycket människor men jag fuskar denna lunchen för jag glömde min mat hemma så de blir McDonalds idag men tränade två gånger igår så de får gå bra denna gång haha nu när jag gör diet men ibland så får de bli så. De jag ska kolla på i Ullared är mest träningskläder och lite saker till min katt Lara och smink. Min favorit eyeliner ska jag köpa många av för jag hittar aldrig den någon annan stans. Kommer lägga ut bilder på de jag köpt sedan när jag kommer hem. Jag köpte ett månadskort på gymmet så jag ska träna så ofta jag kan vet inte riktigt om jag kommer gå ikväll men då blir de imorgon bitti.

Likes

Comments