Jag har haft väldigt svårt i mitt liv och har vart väldigt destruktiv. Nu i min ålder vet jag att många dricker alkohol men de varken jag gör eller vill så varför? Jag blir lätt beroende av saker som kan hjälpa mig att milda ångesten jag har genom att skada mig och när jag har en bra dag så vet jag att alkoholen skulle hjälpa mig med ångesten, iallafall i stunden.
Jag tror att jag hade använt de för fel anledningar och börjat göra de så ofta som möjligt eftersom jag fortfarande har ångest varje dag.
Jag har aldrig druckit förutom att jag smakat en klunk på ett vin men annars ingenting.
Jag skäms inte över de men jag tror att många i min ålder kanske inte förstår var jag kommer ifrån men de lite äldre kan nog förstå. Jag är inte heller en socialperson så jag har inga vänner och detta hjälper ju såklart att jag inte är ute eller är med någon som dricker.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att träna gör man om man vill sen är de alltid bra att röra på sig såklart. Men också att vill du äta en choklad kaka själv så är de okej, bara kanske inte 3 varje dag men vill du de så dömer jag inte dig för de. De är inte jätte bra för hälsan men de är okej att inte alltid vara hälsosam, du får äta onyttigt ibland för man ska inte ha en sån stor press på sig att äta nyttigt hela tiden. Din kropp är vacker trots bristningar, finnar eller om du är platt, kurvig, stor eller liten. Kort, lång m.m men man är som vackrast när man vågar säga att man duger som man är.. Att lära sig acceptera sig själv för den man är, är inte alltid de lättaste att göra men man kan alltid försöka så gott man kan och de är de som är viktigt att man försöker. Din kropp är bra som den är, den är fin och underbar exakt som den är vältränad eller inte har ingen betydelse.

Likes

Comments

Våren 2017 var jag med om en olycka när jag satt på en lastmoped och min syster körde. Vi åkte rakt in i sidan av golfbilen så allt de glaset fick jag på mig, fingrarna under hjulet på golfbilen och även så fick jag sy i knät. Efter olyckan så har jag haft en jätte jobbig tid faktiskt, jag är jätte paranoid när någon annan än jag kör. När jag åker bil så skäller jag nästan varje gång på den som kör (oftast mamma) för jag är så rädd att de ska hända en till olycka.
När jag sitter på bussen sitter jag gärna fram så jag ser hur chauffören kör och vill gärna sitta vid fönstret så jag kan kolla ut och tänka på annat. Fast jag är orolig varje gång att sitta vid ett fönster ifall de hade händer någon krock för då kan jag ju få allt glas över mig. Innan tyckte jag om att köra lastmoped och kände mig säger men nu vågar jag inte åka eller köra lastmoped för jag är alldeles dör rädd. Jag minns inget från olyckan utan att de sista jag minns är att jag säger till min syster att sakta ner och sen blev allt svart. Men när jag ligger i allt glas så hör jag min syster säga ”Ellen hur gick de, ställ dig upp”. Hon var såklart chockad och jag kunde inte prata för jag vet faktiskt inte.. jag hade inte ont överhuvudtaget, men jag tror att jag hade mycket adrenalin i kroppen och var otroligt chokad. Mitt ben var helt kallt av allt blod som rann och byxorna var tunga av blodet som de hade sugit upp. Min nagel var nästan borta men ingen större skada förutom mitt knä. Han som vi körde in i fick inte heller någon skada utan bara lite ont såklart, men även han var ju chokad. Han vi körde in jobbar för ett byggföretag och hans kollegor var typ precis där allt hände så dom hörde & såg allt. Vi tänkte åka i golfbilen till vårdcentralen men den trodde alla skulle explodera så hans kollegor körde oss.
Jag fick sy 8 stygn och när allt läkt hade jag längre ingen känsel överhuvudtaget i knät och inte bara runt såret utan hela knät.

Men när jag började boxningen så var jag jätte taggad men mina problem med knät blev värre av boxningen och de kändes inte bra för jag fick smärta istället och på detta sättet så njuter man inte av en rolig sport så därför fick jag sluta. Jag behövde inte sluta men de var inte roligt längre pågrund av detta. Så nu åker jag bara rullskridskor och av det får jag inte ont i knät men de är ju inte samma rörelser som boxningen. På rullskridskor kan jag mycket mer välja rörelserna själv så jag försöker så gott de går men vissa rörelser kan jag inte göra. Nästa sport jag vill köra är roller derby och de är en sport på rullskridskor faktiskt så jag hoppas jag kommer med i nästa uttagning. De är inte en så populär sport i Sverige men de blir faktiskt mer populärt igen men många i USA spelar faktiskt roller derby.

Likes

Comments

DRÖMMAR OCH RÄDSLOR

Jag älskar barn och jag har haft de jätte jobbigt och svårt som barn, tonåring så därför vill jag nu kunna hjälpa unga i den tidiga åldern då de som personer byggs upp för jag ser och hör saker andra inte tror jag hör. Det har jag pratat en del om med min mentor och jag är en person som tar in jätte många intryck omkring mig så då blir min koncentration svårare till skolarbete eller någon slags uppgift jag ska göra.

Men jag har två höga drömmar som ligger ungefär på samma nivå och de är att bygga upp mig till en förskolelärare som kan teckenspråk och vill sedan utveckla mig till en chef och skapa en egen förskola (dagis) och alla som jobbar ska kunna grundligt teckenspråk, vara väldigt pedagogiska och inte så stora grupper.
Den andra drömmen som byggts upp mycket de senaste 6 månaderna är barnmorska eller barnsjuksköterska men jag vill gå BF (barn och fritid) så då kommer jag behöva lägga till ämnen för att sedan kunna gå på utbildning till sjuksköterska och sedan utvecklas till barnmorska.

Så jag har en del och tänka på just nu och hoppas jag klarar att komma in på den skola jag vill.

Likes

Comments

Idag har jag inte mått så bra alls och min dag startade inte bra för när jag bara kan gå upp utan några större problem på morgonen då har jag haft mycket ångest under natten och ibland få ångestattacker när jag vaknar så jag hade ångest när jag vakna. Mitt smink blev dåligt, jag kände mig jätte ful och kom typ 20 minuter sent troligen var de mer men så stressade jag ihjäl mig. Kom till skolan och visste att min mentor skulle va lite sur för de för jag har varit sen ofta den senaste tiden och såklart just idag då var lektionen inställd.
Skolan gick rätt bra förutom att jag blev lätt sur och tog min medicin sedan när jag kom hem kl 14.00 lämnade väskan och hämtade mitt paket i affären. Sedan åt jag pannkakor med pappa för att jag sedan skulle med båten till boxningen som gick 15.05 men nu efter kick boxningen kändes allt mycket bättre för jag fick slå ut mina slag och sparkar.
Träning (för min del boxning och rullskridskor) gör en faktiskt på lite bättre humör vilket jag tycker låter konstigt egentligen.
Så nu mår jag ganska bra och är jätte pigg, vill komma hem vara stolt över mig själv och bara mysa med mina kattungar. 💕
Ja, jag mådde skit förut idag men de kan vända.

inte min bild då vi lånar redskap där nu i början

Likes

Comments

Idag fick jag hem ett par rullskridskor jag beställde i fredags. Har redan ett par men de har svarta hjul och sula så om jag vill åka inne så färgar de inte av sig!
De jag har är jätte bra och as coola men jag kände varför inte köpa ett till par. De är på rea både de jag har sen innan och dessa, du kan trycka HÄR för att komma till mina gamla (bild 2)
HÄR till de nya
Jag rekommenderar verkligen Euroskateshop men jag hade dock mycket problem att kunna få välja storlek för de var något problem på deras sida men då måste man trycka in engelska i språket och sedan när man beställer så skriver man bara in Sverige osv.

Dom är även i exakt den färgen som bilden visat och jag tar upp de för med kläder m.m på vissa ställen är starkare på bilden så då blir de lite missvisande. Jag har inte provat dom ännu men tänkte testa dom imorgon!

Likes

Comments

MIN HISTORIA, PSYKISK OHÄLSA, INSPIRATION

När jag var yngre var jag den som inte vågade säga emot utan gjorde bara allt som alla andra och försökte hjälpa andra för jag såg inte mitt egna värde. Jag fick höra att jag var för omtänksam och snäll eftersom jag satte alla före mig själv. Eller jag fick höra de av en person att jag skulle ta hand om mig själv och inte alla andra. Jag pratade och kunde ta plats men jag var alltid extremt känslig och var rädd att göra fel vilket andra människor såg och använde de åt deras fördel. Jag ville inte vara elak och undrade alltid vad jag hade gjort för fel.

Jag är inte så längre, inte alls. Jag vågar ta plats och jag vågar vara annorlunda.

Innan vågade jag inte vara ärlig om psykisk ohälsa tillexempel och var rädd för vad andra skulle tänka men jag har inte gått igenom allt de för att få min historia tystad, den borde bli hörd istället.

Innan jag fortsätter vill jag att ni läser detta inlägg varför jag valde just dessa bilder, du hittar de HÄR.

Jag vågar stå emot de jag inte tycker är okej även om jag lär gråta igenom vissa saker så står jag upp för mig själv och de jag älskar. Jag accepterar inte att man skämtar om andra personers existens eller psykisk ohälsa. Ingen ska skratta åt någon för de är inte kul för någon, ingen vill bli skrattad åt förutom när de gäller humor om ingen blir sårad eller får elaka kommentarer emot sig.
Får jag inte den respekten jag förtjänar då måste du vara beredd på att jag kommer kämpa tills jag får den. Allt ska man inte bara glömma och gå vidare för då lär man inte sig något av de. Men man kan inte heller ändra på hur någon är men man kan försöka ändra åsikterna personen har för att åsikterna sårar någon annan. Jag står starkt för feminism och kvinnors rättigheter men även om psykisk ohälsa/mobbning såklart, djur och om HBTQ.

För mig är de viktigt att de är jämställt genom alla kön speciellt i skolan och att tjejer ska våga ta plats och inte låta tystas av män eller andras värderingar om hur tjejer "ska vara".

Likes

Comments