Header

Life, Food

...in bed last Saturday.

Godmorgon! Kolla hur mysigt jag hade det i lördags morgon med risgrynsgröt, latte, klementin och mörk choklad till frukost. Jag vill tillbaks. Istället är det en ringning torsdag då jag gick upp kvart över sex och min frukost bestod av ett glas äppeljuice samt en macka. Det borde alltid vara helg. Men snart blir det ju ändå så nu när jag får lov om mindre än en vecka och jag har alldrig varit så taggad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Life

...anteckningar från min senaste mens, min mens idag.

Just de här anteckningarna är ifrån min senaste mens och dagarna innan från 3:e till 10:e november och jag har skrivit ett liknande inlägg innan om hur jag upplever min ägglossningsverk fast mer diskret i recap w.40 om det skulle vara intressant.

Innan: Jag har gått 24 timmar utan p-piller. Klockan är snart ett och jag kan inte sova även fast jag ät jättetrött. Jag har huvudverk. Min rygg gör ont. Jag har ont under vänstra bröstet, i lungan, det är svårt att andas och det känns som att min mage bubblar, men nej, den krampar bara. Jag ligger med vete kudde och har redan tagit två Alvedon mot smärtan jag antagligen kommer vakna av annars. Värken kommer närmare och närmare, jag känner den allt mer, snart slår den mig ändå. Om jag inte somnar innan den kommer blir det en sömnlös natt. Det är en timme senare, jag har inte lyckats sova, värken har inte kommit men jag håller på att spy, jag mår så illa.

Jag vaknade, jag kan inte röra mig så jag sms:ar mamma. Hon kom direkt med vetekudde, Alvedon och Ipren, jag kan fortfarande inte röra mig. Jag har legat i sängen i över tre timmar nu, jag kunde knappt äta, jag mår så illa. Jag har mått dåligt hela dagen. Jag har varit påväg att kräkas flera gånger av smärta. Mensen har inte kommit än.

Klockan är halv sju på morgonen, jag har varit vaken i tjugotvå timmar nu, jag är jätte trött men jag har för ont för att sova. Jag har varierat mellan vänner och sömnförsök hela natten men det fungerar inte. Smärtan är en sjua av tio. Jag somnade klockan sju imorse och sov några oroliga timmar tills klockan slog tolv. Jag är helt förstörd. Smärtan hänger i. Mensen har fortfarande inte kommit. Jag har nu spenderat hela dagen i sängen, jag har inte klarat av något annat. Jag tog en dusch där jag höll på att spy tre gånger och svimma minst dubbelt så många av smärtan. Jag kan inte äta. Jag kan inte röra mig. Jag kan inte sova. Jag kan bara ligga här som att jag är helt förlamad. Smärtan är en åtta av tio.

Dag ett: Jag fick tre ostörda sömntimmar innan jag gick över till att stirra i taket medan jag låg i fosterställning, vid det här laget känns det normalt. När klockan slog sex försökte jag gå upp. Jag ville gå upp. Men det gick inte. Efter hjälp av mamma lyckades jag ta mig till badrummet men jag fick avbryta mitt i rutinen då allt blev värre. Det kom i vågor, i värkar. Då kom den äntligen. Jag har sååå ont, nästan en tia på skalan i mitten av en våg. Det får bli en skolfri dag idag.

Jag har nu legat i sängen hela dagen. Det blir inte bättre, bara värre. Jag är trött på det här nu.

Dag 2: Ännu en skolfri dag. Smärtan fortsätter. Det blir bara värre och värre. Jag har kommit in i en rutin. Äta, spy och sedan nästan svimma av ansträngningen från att kräkas. Jag har ingen matlust, ingen ork, ingen motivation och inget hopp om mindre smärta. Smärtan kommer i vågor. När den är som värst kan jag nästan inte andas. Då är smärtan en nia av tio.

Dag 3: Värsta dagen hittills. Jag kan knappt sitta av smärtan. Jag skakar. Jag har frossa, huvudvärk och kräkningar. Dagen har knappt börjat än. Det blir ännu en dag hemma. Jag åt äntligen. Efter det, när jag mådde som mest illa kom en våg och jag spydde av trycket på magen. Jag duschade äntligen. När jag började bli klar kom en väg och jag höll på att svimma. Jag känner att jag blir piggare men smärtan blir bara värre. Det ända bra med idag var hoppet jag fick när ungdomsmottagningen sa att jag inte borde ha såhär ont och att de skulle försöka komma på nya metoder. Äntligen fattar de.

Dag 4: Jag vaknade en timme för tidigt av smärtan. Jag bara låg där. Nu har jag haft 5 vågor sedan jag vaknade, det här går inte, det gör för ont, jag får stanna hemma. Jag är helt slut. Jag sov sju timmar till. Hela dagen har jag spenderat i sängen. Smärtan och vågorna fortsätter. Jag har ingen matlust. Jag stressar jättemycket över allt skolarbete jag har missat men jag är helt slut. Jag är stressad och motiverad men alldeles för trött för att vara produktiv.

Dag 5: Jag var tvungen att pressa iväg mig till skolan för att inte dö av stress nästa vecka. Jag mår fortfarande dåligt. Jag har ont i huvudet, ont i magen och ingen aptit. Jag mår fortfarande illa och jag kan inte fokusera. Jag har ingen motivation. Jag bara satt där. Hela dagen. Vist var det bra att jag var där för jag vet iallafall hur långt jag borde kommit i mina arbeten osv men jag gjorde inget. Jag var helt död. När jag kom hem blev det inte bättre, tvärt om faktiskt. Alla smärtor förvärrades och jag var helt utmattad. Jag kunde inte hålla mig vaken.

Likes

Comments

Contains affiliate links Style

Som ni vet tar jag min inredning väldigt seriöst och mitt julpynt är absolut inräknat där. Jag vill ha det stilrent men ändå festligt. Jag är även inte riktigt för det röda så jag lutar mer åt brunt, grönt, metaller och gråskalan. Därför har jag nu valt lite dekorationer som passar in i mitt tänk för många tänker liksom "det är bara julpynt" och så är allt missmatchat och ger en stökig känsla medans jag tycker att allt borde passa ihop för att det ska se städat ut. Vem vill inte ha det bästa av båda världar liksom. Mina personliga favoriter är helt klart kuddarna och tomten för att jag tycker att den är så himla stilren och lite ovanlig. Jag har även en hel del av de här sakerna i mitt rum eller väldigt liknande saker och jag kan verkligen säga att allt detta tillsammans gör ett rum så himla fint och juligt även fast det ser ut som stilren inredning.

Likes

Comments

Life

...min kommande vecka dag för dag.

Måndag: Dags att återvända till skolan efter två veckors praktik och en vecka sängliggande, jag är inte taggad. Betygen sattes i fredags så det kommer antagligen vara ganska lugnt i skolan men jag börjar 8:20 som vanligt och sedan slutar jag 15:25. Lektionerna kommer antagligen bara vara helt vanliga eller mer chill med film, frågesport, betygssamtal osv. Eftersom jag var sjuk förra veckan måste jag dock fortfarande ta igen lite grejer så jag kommer antagligen ha ganska mycket plugg hemma som jag ska försöka börja röja när jag väl kommer hem. Jag vet inte hur lång tid det kommer ta men jag har inga mer planer för kvällen än så.

Tisdag: Jag börjar som vanligt 8:20 med franska då jag antagligen kommer ha prov/diktamen som jag missade förra veckan. Sedan kommer nog dagen se ut som måndagen med vanliga lektioner och en del betygssamtal tills jag slutar 15:35. Jag brukar vara helt slut efter tisdagar i skolan då den dagen är längst och tråkigast men jag ska ändå försöka plugga lite om jag nu behöver det efter måndagens insats innan jag går över till dusch och mys innan jag somnar.

Onsdag: Ännu en dag som börjar med skola från 8:20. Återigen kommer skolan vara som vanligt med undantag för betygssamtal. Det brukar inte hända så mycket under onsdagar men jag antar att jag möjligtvis kommer ha förberedning inför mitt muntliga nationella prov i svenska någon gång under dagen då jag missade det förra måndagen. Jag slutar iallafall 14:20 och just nu planerar jag att bara chilla efter skolan men beroende på hur trött jag var på tisdagen kanske jag måste plugga lite också.

Torsdag: Skolan börjar 8:20 som alltid och lektionerna kommer antagligen se likadana ut som resten av veckan förutom att jag tror att jag kommer ha mitt muntliga nationella prov i svenska någon gång under dagen som då består av en diskussion i grupp som jag ska för frammåt. Hur som helst kommer antagligen inget annat hända i skolan och jag slutar sedan 14:40. Väl hemma ska jag försöka fixa lite inlägg för de närmsta veckorna då jag är väldigt upptagen och jag kanske även börjar göra en lista inför mitt gymnasieval som ska vara bestämt i början av februari. Senare på kvällen kommer jag nog mest bara chilla med det nya Riverdale avsnittet och en lååång varm dusch innan jag måste somna för att orka med fredagen och helgens planer.

Fredag: Sista riktiga skoldagen på terminen! Jag börjar skolan 9:05 med en lååång "ta igen lektion" där jag förhoppningsvis inte har något att göra. Det kommer nog vara minst att göra denna dag och det kommer antagligen kännas som att jag redan gick på helg efter torsdagens sista lektion men vad gör man egentligen inte för sin närvaro. Jag slutar sedan 14:10 med SO som då blir sista lektionen på hela terminen eftersom jag sedan slutar på onsdagen veckan efter och dagarna innan går åt till turneringar och en städdag. Jag kommer nog bara gå hem och kanske ta ett mysigt bad för att fira att jag överlevde terminen innan jag måste börja fixa för lördagens planer med paketinslagning osv.

Lördag: Jag är inte helt säker på alla detaljer ännu men jag vet iallafall att vi kommer fira "lilljul" hos pappas sida under dagen med julbord och paketutdelning. Där kommer vi stanna fram tills eftermiddagen då "lilljul" hos mammas sida börjar en halvtimme bort med ännu ett julbord och ännu mer paketutdelning med ännu mer släkt. Efter det kommer vi nog vara helt slut allihop så då kommer vi faktiskt sova över hon mormor och morfar tills söndagen. Vi firar "lilljul" såhär för att alla ska kunna fira jul som de vill samtidigt som det såklart är kul att fira jul tillsammans. Vi får alltid öppna någon present under själva "lilljul" men det är alltså mest till för att ses alla tillsammans och byta presenter med varandra som man sedan tar hem och öppnar på riktiga julafton och det fungerar faktiskt riktigt bra.

Söndag: Vi vaknar hos mormor och morfar och sedan spenderar vi även morgonen där. Vi äter väll lite frukost, fixar oss, säger hejdå och sedan åker vi på förmiddagen. Det tar runt tre timmar att åka hem och vi kommer antagligen stanna någonstans för att äta lunch så vi är väll hemma någon gång på eftermiddagen runt klockan fyra kanske. Sedan vet jag inte riktigt vad planen är men alla kommer nog vara helt slut och katten kommer nog behöva ganska mycket attention efter en helg ensam så det blir nog bara mys fram tills jag måste börja fixa för måndagens aktiviteter i skolan.

Likes

Comments

Life, Food

...was decorating gingerbread cookies.

Jag har verkligen bara haft en myshelg fylld med massa julkänsla och nu i efterhand var det precis det jag behövde för att bli frisk. Här ovan ser ni till exempel hur jag spenderade min lördagskväll och det var verkligen supermysigt. Jag satt i min pyjamas vid köksbordet framför några Youtube videos och bara dekorerade massor med pepparkakor med all kristyr och gulligt strössel jag kunde hitta undangömt från förra julen. Jag blev jättenöjd med dekorationerna och mina favoriter var helt klart julgranarna som jag gav julgransglitter genom att lägga på kristyr i det mönstret och sedan doppa hela kakan i silvrigt strössel. Det var verkligen supermysigt och nu har jag även supergoda kakor.

Snart är det dags att gå och lägga sig för att orka ta sig iväg till skolan imorgon men först ska jag ta en adventsfika i soffan med familjen och sedan ska jag ta en lååång varm dusch så myset och julkänslan är absolut inte över än. Hoppas ni hade en lika trevlig och mysig helg som jag.

Likes

Comments

Life

...at home before the week begin.

Jag vaknade idag och kände mig fortfarande inte riktigt bra så nu kör jag full on mysdag för jag ska fanimig till skolan imorgon innan jag kommer behöva jobba ikapp över lovet. Jag började denna mysdag med en lååång mysfrukost med familjen som delvis bestod av saffransscones och chailatte. Det var verkligen supergott och supermysigt. Efter det fotade jag för kommande inlägg då mina framtida helger är ganska fullbokade med andra planer. Sedan dess har jag sedan egentligen bara myst. Jag har fixat med lite julpynt, kollat på Zoellas vlogmas videor som jag verkligen kan rekommendera, jag har haft en ensikstmask (mitten bilden) och helt enkelt bara slappnat av för att försöka blir frisk. Resten av dagen kommer nog fortsätta i samma mönster fram tills kvällen då jag måste börja förbereda inför verkligheten som börjar imorgon med plugg osv.

Likes

Comments

Life

...,a little sneak peek and my plans for the rest of the day.

Jag vaknade vid halv tio idag och kände mig äntligen lite bättre efter fem dagar hemma med influensan. Detta var tur eftersom att dagens plan var att ta lite bilder (sneak peek ovan) för uppkommande inlägg och då vill man ju såklart känna sig frisk. Jag började därför morgonen ganska lugnt med en mysig frukost i sängen innan det var dags för smink och outfit förberedningar. Sedan kom Kajsa (en av mina bästisar och nu mera även fotograf) vid tolv då fotograferingen började. Vi hade verkligen skitkul och vi fick iallafall ihop lite bilder som jag kan använda. Det blev bara en kortis då hon sedan behövde gå och jag fortfarande inte är helt frisk men vi hann iallafall med tre outfits och lite prat innan tiden tog slut. Sedan dess har jag mest rensat och redigerat bilder och nu funderar jag mest på vad jag ska göra ikväll. Jag är såklart inte helt frisk än så kvällen blir nog ganska lugn med kanske lite julbak innan jag somnar. Det låter som en lagom och ganska mysig kväll så det blir väll det.

Likes

Comments

Tips

...Christmas edition.

Jag är inte riktigt en person som lyssnar på någon form av svensk musik och det gäller även julmusik. Visst lyssnar jag på svenska klassiker när någon sättet på de men jag lyssnar mycket hellre på nyare jullåtar på engelska eller jullåtar på engelska i största allmänhet. Jag har därför under de närmsta åren satt ihop en lista med alla jullåtar på engelska som även är gjorda av kända artister som jag älskar. Detta inlägg är alltså ett litet smakprov på listan jag lyssnar på från första november till nyårsafton. Ni hittar spellistan här. Hoppas ni hittar något ni gillar.

Likes

Comments

Style, Pics

...inspiration.

Jag tror inte att någon har missuppfattat mitt beroende för allt som har med julen att göra och under de senaste två åren har jag även blivit smått beroende av julpynt/inredning. Jag gillar den mer moderna och neutrala stilen med mycket trä, brunt, svart, vitt, grått, guld, silver och mörkgrönt. Jag älskar det. Det blir jul fast inte in-your-face-jul. En neutral jul. Jag har därför gått ganska all out med mina julpyntsinköp då jag förra året kollade igenom min skokartong med julpynt och insåg att 75% av pyntet bestod av röda tomtar gjorda på dagis vilket jag verkligen inte ville använda längre. Därför pyntade jag med det jag hade som jag ville behålla, jag köpte matchande riktigt billigt övrigt pynt på typ rusta och sedan gick jag loss på varande affär runt första veckan i januari då utförsäljningen av julpynt började och nu har jag en flyttlåda med julpynt som jag faktiskt vill använda. Under denna tiden var även då jag började med pinterest och därför har jag nu en ganska stor anslagstavla med bilder som de här ovan som representerar mitt julpynts-tema.

Ni hittar min piterest här och min julanslagstavla här.

Likes

Comments

Contains affiliate links Food, Life

...is a christmas tradition.

Ja ni ser ju vad jag bland annat gjorde i söndags och det var riktigt mysigt. Varje år runt första december brukar mamma göra en STOR sats pepparkaksdeg som familjen sedan bakar upp fram tills jul i omgångar när vi känner för det och just detta året skedde första satsen i söndags och det var jätte mysigt. Jag bakade runt tre plåtar tillsammans med min syster och jag fick även en chans att inviga ett av mina nya pepparkaksmått (snöflingan på bilden) som ni hittar på IKEA eller här. Tyvärr slutade inte söndagen lika mysigt som den började då jag under natten blev magsjuk och vaknade utan röst vilket sedan ledde till att jag missade förberedelserna inför muntliga nationella i svenska samtidigt som jag har varit sängliggande sedan då jag gick och la mig i söndags. Det verkar som att lovet kom några veckor förtidigt.

Likes

Comments