Från klipporna på stora Amundön.

Igår var det en väldigt hektisk dag med en riktig storstädning och massa annat stök i huset. Anledningen till detta stök var kusinerna som körde in på uppfarten vid klockan ett tidigare idag för att sedan stanna med oss och fira påsk under hela helgen.

Vi började då med en lunch hemma och direkt efter tog vi bilarna och deras hund och åkte iväg till stora Amundön för en promenad runt med fika på mitten. Det var kallt på grund av blåsten under första halvtimmen men när vi lämnade stranden som är med på bilderna ovan så blev det faktiskt skönt väder då det inte blåste lika mycket.

Nu: Bönburgare med guacamole och kusinmys eller även känt som en perfekt fredagskväll i min bok.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det blev grillade hamburgare och halloumi till middag vilket för mig är ett väldigt stort vårtecken. Dock hann jag inte ut förrns det började mörkna och bli lite kallare men mysigt och skönt var det ändå.

Idag har jag bara haft en sån där skön dag. Jag var sjuk förra helgen och hälften av skolveckan och är ännu inte helt återställd vilket gjorde att jag behövde en lugn skön hemmadag. Jag behövde dock bland annat fortfarande plugga lite då jag nu är inne på sista terminen av åttan samtidigt som påsklovet och betygsvarningarna börjar närma sig vilket då betyder att jag har extra mycket att göra. Jag behövde även göra lite smågrejer här hemma som jag bara har skjutit up. Dock stoppade detta mig såklart inte från att utföra min lördagstradition (även min favorit stund på hela helgen) som då är att kolla på det nya avsnittet av the vampire diaries (som nu har ersatts av the originals) i sängen efter frukosten innan jag startar min dag och helg.

Morgondagen kommer nog inte vara så spännande den heller men ibland måste man helt enkelt bara ha en sådan lugn och produktiv helg för att återställa sig och få ny energi för att orka med de kommande veckorna.

Nu: äta lite choklad och bara vara med familjen under earth hour (för vad kan man annars göra i mörkret utan el på en lördag kväll).


Likes

Comments

Har ingen bild som passar till mina snurrande kvällstankar så det får bli en gammal frukostbild såhär på kvällen.

På senaste tiden har jag saknat bloggandet mer och mer och jag har nu bestämt mig för att ge detta en tredje chans. Endel saker kommer dock ändras då anledningen till att jag slutade med bloggandet var att det tog upp för mycket av min tid. Detta leder då till att bloggen nu kommer i andrahand och att jag därför antagligen inte kommer uppdatera varje dag (till skillnad från 2-3 gånger om dagen som förut) men jag känner att det är bättre än inget.

Jag vill även tacka er som fortfarande går in och läser mina inlägg varje vecka och jag vill även att ni ska veta hur mycket det betyder för mig att ni stannade kvar här när jag behövde en paus.

Until next time...

Likes

Comments

Jag har ett så stort halloween beroende och nu när Liseberg har börjat med en halloween vecka varje år blir jag bara sååååå glad.

Igår var jag men min familj och mina kusiner på Halloween på Liseberg som öppnade i fredags kväll och håller på tills på söndag kväll nästa vecka. Allt var jätte mysigt och jätte roligt precis som förra året bara det att i år hade de mer av allt (öppna karuseller och restauranger, dekorationer och folk) vilket gjorde allt ännu bättre. Mina kusiner som vi var där med är fyra och två så vi spenderade mestadels av tiden i kaninlandet vilket var helt lugnt med mig eftersom jag var nöjd bara jag fick gå runt och kolla på alla fina paraplyer i luften och träden, ljusslingorna, godisbitarna som var uppsatta lite överallt och överflödet av pumpor eftersom kaninlandet var gjort för att inte vara läskigt och bara innehålla bus och godis. Däremot gick vi förbi den läskigare delen på väg till churrosen (som är ett måste för varje besök på Liseberg) och jag som absolut inte gillar läskiga saker eller att bli skrämd kollade ner i marken, försökte att inte tänka på den läskiga musiken och ljudeffekterna och försökte istället gå så fort jag kunde utan att det såg ut som att jag var jätterädd och försökte fly därifrån. Hur som helst tyckte jag ändå den delen var ganska lyckad eftersom det skulle vara ett zombieland och det kändes verkligen som att gå genom en bilskrot perfekt för ett zombie samhälle. Alltså blev gårdagen på Liseberg sjukt lyckad och jag ska försöka göra om det nästa vecka igen med mina kompisar om de kan som start på det efterlängtade och behövliga höstlovet.

Likes

Comments

​Marabou salta mandlar är helt klart en stor rekommendation men med svullen mun från tandställningen är den tyvärr ganska svår att bita i. 

Just nu sitter jag i min säng iklädd pyjamas med min choklad och ​och Gucci och jag ska väldigt snart starta ett avsnitt av Gossip girl som jag började kolla på lite tidigare i veckan och är absolut beroende av. Enligt mig själv har jag haft en väldigt jobbig vecka som började med oväntad tandställning på tisdag morgonen och sedan prov på tisdag eftermiddagen, onsdagen blev jag hemma pga dålig sömn, svullen mun och jätte ont, på torsdag eftermiddagen drog jag ut min första tand (inlägg om det kommer senare) och vi kan väl säga att den kvällen inte blev så rolig och sedan igår började dagen med matteprov som jag egentligen skulle göra på onsdagen men jag var hemma och missade det. Alltså har jag haft en händelserik vecka vilket ledde till att jag spenderade denna lördag med sovmorgon, städning, en timmes power nap och nu lite lördags mys alltså har jag bara spenderat dagen med att försöka ladda upp krafterna för en mer vanlig dag imorgon.

Likes

Comments

Tog de här bilderna väldigt nyss och spontant eftersom jag ville publicera detta men inte hade några fungerande bilder från igår vilket förklarar pyjamasen, det oborstade håret och det osminkade ansiktet.

I förra delen skrev jag att jag i går skulle få en tandställningsdel som sitter runt mellan två tänder på varsin sida av överkäken uppe i gommen eftersom jag inte hade dragit ut några tänder än men när jag låg där utan att kunna prata ändrade dom sig tydligen för dom satte fortfarande dit två av tre delar för den tandställningen jag skulle ha fått vilket jag kommer få om några veckor men jag gick även därifrån med en räls på överkäken vilket jag egentligen inte skulle få förrns om fyra veckor. Jag vet inte riktigt hur det ska lösa sig med tänderna jag kommer börja dra ut imorgon men han sa något om att det kommer lösa sig så det är väl bara att hoppas på det bästa.

Du kan såklart uppleva insättningen av tandställningen totalt annorlunda än vad jag gjorde eftersom jag skippade några steg men först började dom med att borsta, skölja och göra rent (så som dom gör på vanliga tider när de skrapar på tänderna och gör rent tandköttet) min mun väldigt noga. Sedan testade de ut storlekar för metallbitarna som sitter runt mina baktänder som då är en del av den tandställningsdelen jag skulle ha fått fast utan metall tråden som kopplar ihop dem uppe i gommen. Efter det använde de en sådan där gummigrej för att trycka bort mina läppar så att de skulle kunna se mina tänder mer och sedan sköljde det rent igen. Efter det sate de in någon konstig slang i min mun som jag inte riktigt förstod vad den gjorde men den var iallafall där tills tandställningen var inne. De började med att lägga mitt huvud på sidan och började med mina tänder längst bak och då satte de på själva metall bitarna som tråden sedan sitter fast i medhjälp av något lim som stelnar med hjälp av något som såg ut som ett stort rör som jag antar innehöll samma ljus som man använder för att gelé naglar ska torka eller stelna. Han satte dit metall bitarna på alla tänder i överkäken och sedan satte de i tråden som då flyttar tänderna och jag tror även de satte i några gummisnoddar fast jag är inte helt säker på var de sitter.

Själva processen gör inte ont förrns typ tre timmar efter de sätter in den och då igår kväll fick jag så ont fick jag nästan en panikattack för att jag kunde känna att det blev värre och värre och gjorde ondare och ondare men jag kunde inte göra något för att minska det. Sedan hade jag även väldigt svårt att sova pga att allt gjorde ont och var därför tvungen att sova på rygg vilket jag inte klarar av så jag kände i morse att jag inte mådde tillräckligt bra för att gå till skolan och hittills har jag absolut gjort rätt beslut. Och jag rekommenderar att ha saker som gröt, yoghurt, slät soppa och smoothie ingredienser hemma för jag fick iallafall väldigt svårt att bita ihop efter varje grej de satte in i min mun som flyttar tänderna. Dina läppar kommer även bli väldigt torra så det är även bra att ha ett läppsyl hemma och inte göra som mig som har tappat bort alla mina bra.

Likes

Comments

Ibland är det skönt att plugga eller iallafall när man måste läsa en bok vilket men kan göra i sägen iklädd pyjamas samtidigt som man dricker en kaffe.

​Dagen började som en vanlig söndag med träning och sen lunch men resten av dagen måste tyvärr gå åt till pluggande så jag tänkte köra ett långt pluggpass nu fram tills tio ikväll. Ikväll ska jag försöka hinna läsa boken på bilden som ska vara utläst tills på tisdag och jag har läst en femtedel, lite engelska repetition för provet på tisdag, matte repetitioner för provet på onsdag och kanske lite franska och fysik också om jag hinner. Tyvärr måste jag börja vänja mig med långa pluggpass på söndagarna nu i åttan då det inte riktigt kommer bli mindre att göra längre in i terminen men som tur är kommer höstlovet snart så det är bara att hålla ut i några veckor till och sedan är jag fri för ett tag iallafall.

Likes

Comments

Kände att jag behövde skriva ett inlägg lite oplanerat så därför får ni nu två bilder på min katt Gucci när hon leker med mina nagellack istället för bilder som passar till texten.

Jag har velat börjat blogga igen eftersom jag har saknat att ha någonting att göra mellan allt plugg. Så nu när jag var hos tandläkaren i tisdags morse tyckte jag att det var passande att börja igen lite smått men jag kommer nog inte kunna skriva varje dag.

Nu började egentligen den riktiga processen till tandställningen men besöket i tisdags tog egentligen tio minuter för det långa besöket kommer nästa tisdag med detta är ett annat inlägg det. Denna gången satte de in fyra små gummiband runt två tänder på vardera sida i överkäken. Detta är till för att flytta bort alla andra tänder från de tänderna de satte gummi snoddar runt för att de sedan nästa vecka kan sätta in en sorts tandställning runt de. Just nu gör det väldigt ont och jag kan inte bita ihop vilket gör att jag lever på smoothies och mat man kan suga sönder utan att behöva tugga men jag har märkt att smärtan börjar gå över lite smått vilket är bra.

Likes

Comments

Två bilder från sista dagen på sommarlovet under RixFM festival.

Så jag slutade blogga under en liten period mest för att all inspiration försvann, jag ville ta vara på sista veckan av sommarlovet och jag mådde inte så bra över att skolan började igen så jag kände att det helt enkelt var bättre att inte skriva några inlägg alls än att skriva deppiga inlägg jag inte var nöjd med. Så som i kanske förstår har jag tänkt börja lite igen och detta inlägget blir en lien catch up från sista veckan på sommarlovet.

Så sista veckan på sommarlovet var det kulturkalaset inne i Göteborg vilket är som en sexdagars festival med massor av mat, aktiviteter och konserter så jag spenderade mestadels av tiden som var kvar där med familjen och kompisar på b.la. RixFM festival och sedan var jag bara hemma eller med kompisar resten av tiden innan skolan började igen. Sedan blev det måndag igen och skolan började. Första dagen var mer en informationsdag med i princip bara långa raster och mentortid men sedan på tisdagen började jag verkligen skolan igen och hjärnan behövdes sättas på. Sedan dess har dagarna mest sätt lika dana ut med att vakna tidigt, gå till skolan, ha lektioner, äta lunch, ha ännu mer lektioner, ta bussen hem och sedan vara för trött för att göra något mer än att ligga i sängen och äta middag senare på kvällen. Men nu är det som tur var helg även fast jag inte riktigt kan göra vad jag vill eller vila eftersom vi har ett ganska fullspäckat schema denna helgen med massor av roliga saker att göra som jag antagligen skriver mer om imorgon.

Nu: Kolla lite på Youtube innan jag fortsätter fixa lite mer för saken som händer imorgon.

Likes

Comments

Det är absolut inte okej att den sista delen av sommaren ser ut som höst.

Så idag tog jag och familjen en utflykt till något utomhus galleri och sedan efter ett tag fortsatte vi till nordiska akvarellmuseet då vi blev för blöta och kalla samtidigt som jag hade tagit över alla pokémon gym på galleriet. På museet gick vi först en guidad visning om Disney, sedan gick vi runt lite själva och till sist avslutade vi allt med en fika innan vi åkte hem vid klockan sex. Tyvärr när vi var på väg hem i bilen fick jag en sådan sjuk huvudverk så när vi kom hem igen la jag mig bara i sängen med datorn och försökte få upp värmen igen samtidigt som jag lät Alvedonen börja verka. Sedan åt vi middag och jag avslutade kvällens mat med en varm oboy i ännu ett försök att få upp kroppsvärmen till normal temperatur.

Nu: Ligga i sängen och mysa. 

Likes

Comments

Instagram@eliinceciiliia