Header
View tracker

Allmänt, Uteritter, Zilverster

Idag var det en helt annan häst än igår. Så himla fin idag! Igår hade vi det lite svårt med fokuset. Idag lyssnade han riktigt bra på mig. Det slutade i en avslappnad och lösgjord häst. Vi red öppna för att få formen att bli ännu bättre. Riktigt nöjd med dagens ridpass! I morgon blir det en vilodag.

Nu ska vi iväg på lite äventyr! Vi hörs senare i kväll 😊

💓💓💓

Likes

Comments

Allmänt, Veckoscheman

Vecka 4 är nu här och det är dags för ännu en veckoplanering. Har det väldigt bra i skolan denna vecka då 2 kurser är inställda. I stället har vi då eget arbete som man kan jobba med hemma. Detta är planeringen som den ser ut just nu. Men den kommer säkert att ändras!

Ska ni göra något kul i veckan?

Måndag: Skola, Zille ska ridas ett lösgörande pass i skogen, Nalle ska promeneras och kvällen kommer att bestå av plugg. Sover hemma.

Tisdag: Skola (varav 1 lektion är skridskor...), hästarna vilar och i stället ska vi in till Tranås för att göra en hemlig grej. Mer om det då! Sover hos Dennis den kvällen.

Onsdag: Skola, Zille ska ridas ett konditionspass och kvällen spenderar jag hos Dennis.

Torsdag: Skola, har endast en lektion och då skriver jag prov i naturkunskap. Under kvällen är det dressyrträning med torsdagsgruppen! Sover hemma då.

Fredag: STUDIEDAG vilket innebär en helt ledig fredag. Ska in till mammas jobb med hundarna för att hälsa på. Mamma jobbar på ett äldreboende och de blir alltid så himla glada när de får träffa djur. Annars ska båda hästarna promeneras. Kvällen kommer sedan att spenderas hos Dennis.

Lördag: Under dagen ska stallet fixas och Zille ska ridas. Blir troligtvis klättra i backar och jogga på raksträckor. På kvällen ska vi till min morbror med familj för att fira min kusin som fyller år. Blir trevligt! Då sover vi hemma hos mig.

Söndag: Helt oplanerad söndag för min del förutom att Zille ska ridas. Tänkte att vi skulle ge oss ut på en längre sväng om underlaget tillåter. Ganska kravlöst och mest lek. Behövs det också! Kvällen spenderas sedan hos Dennis. Sedan får vi se om det händer något mer.


Likes

Comments

Allmänt, Ätbart

Godmorgon på er!

Klockan närmar sig snart 9 och jag har haft dagens första lektion. Idag har jag endast 2 lektioner vilket gör att jag slutar redan vid 10. Så himla skönt! Känns extra bra idag när jag är trött och seg.

Efter skolan åker jag direkt hem. Kommer spendera dagen mestadels med plugg och stall. När mamma kommer hem från jobbet ska jag stå redo med Zille i stallgången. Tanken är att rida ut direkt så att man hinner gott och väl innan det blir mörkt.

Utöver detta så är kvällen lugn. Sover hemma i natt så jag kommer spendera en del tid med plugg i kväll. Brukar försöka vara extra effektiv på måndagar så jag slipper plugga på tisdag och onsdagkväll när jag sover hos Dennis. Då finns det så mycket annat man vill göra!

Nu ska jag snart gå till nästa lektion. Vad gör ni just nu?😄

Den här frukosten är GOALS. Önskar jag hade ätit denna i morse i stället för 3 knäckebröd och vatten 😂

Likes

Comments

Allmänt, Ätbart

Sista dagen av vecka 3 är nu över och vi ligger i sängen. Ska alldeles strax släcka lampan och sova. Underbart! Har liiiiiite söndagsångest men inte så mycket. Har en riktigt lugn vecka framför mig skolmässigt. Så det känns ändå bra!

Jag har varit väldigt seg hela den här dagen. Men har ridit, ätit mat, fixat i stallet, bakat chokladbollar och myst framför teven ihop med Dennis. Det summerar min söndag ganska så bra.

Men i morgon är det måndag igen. Så nu är det dags för oss att sova. Vi hörs i morgon! GODNATT ❤️

Vi blev sugna på vitlöksbröd när vi var på ICA innan... gott!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Uteritter, Zilverster

Fortfarande rätt låg i energi efter gårdagen. Men gick ut till stallet, fixade i ordning Zille och sedan begav vi oss ut på grusvägarna. Det var underbart att få komma ut lite och andas frisk luft.

Själva ridpasset gick helt okej. Sämre än igår men ändå inte dåligt. Det blåste vilket resulterade i att det blev svårt för mig att behålla Zilles fokus. Vi red mycket i galopp så vi kan väl kalla det lite konditionsträning. I morgon blir fokuset på lösgörande övningar precis som vi gjorde igår. Bara att rida mycket sådana övningar och kämpa på. Nästa vecka är det dressyrträning också så det passar ju perfekt!

Men när vi kom hem och ställde upp honom i stallgången såg jag att det fattades något. Nämligen damaskerna bak. Vi lyckades alltså tappa båda 2? Åkte tillbaka med bilen och hittade dem. Den ena hade spännet släppt på och den andra hade bara lossnat. Hehe, vår vanliga tur 😉

Zille innan vi red iväg! Under nästa vecka blir det manikyr. Han har SÅ lång man och skägg överallt. Men har man haft vintervila så har man!

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon på er!

Snacka om att man blir seg efter en kväll som igår. Kom i säng runt halv 3 och vaknade igen runt halv 10. Sedan dess har vi ätit frukost, tagit det lugnt och nu chillar vi framför teven. Vi kollar lite på skidor. Men snart ska jag byta om och fixa i stallet. Tänkte kolla på Världscupen i ridsport Svt play vid 13.20.

Annars idag ska Zille motioneras i skogen. Något kallare idag så risken finns att underlaget är lite hårt. Men man får rida så gott det går helt enkelt! Utöver detta är det en väldigt lugn söndag som vi har framför oss. Inga direkta planer alls. Ska för ovanlighetens skull att ta det lite lugnt och ladda upp batterierna inför nästa vecka. Ska plugga förstås men det känns inte så jobbigt.

Har ni också en lugn söndag framför er? 😃

Likes

Comments

Allmänt

Nu har vi kommit hem från kvällens trevligheter och lagt oss i sängen. Är SÅ trött! Kvällen var i varje fall bra. Riktigt trevligt!

Nu ska vi släcka ned mobilerna och sedan sova. Kommer bli så skönt! Morgondagen är rätt oplanerad också, det enda jag vet om är att jag ska rida Zille och fixa i stallet. Men mer om det i morgon!

GODNATT FINA NI ❤️

Likes

Comments

Allmänt, Uteritter, Zilverster

Precis inkommen från stallet. Ska strax hoppa in i duschen och börja göra mig i ordning inför kvällens trevligheter. Men innan dess tänkte jag kika in här för att berätta om dagens ridpass.

Idag var han riktigt fin! Lagom mycket energi som vi förvaltade på rätt sätt. Vi höll oss till skritt och trav idag. Grusvägarna var mestadels helt perfekta nu när isen har smält. Det största fokuset idag låg på en lösgjord häst som arbetar genom hela kroppen. Det får jag nog säga att jag lyckades med idag! Vi jobbade en del med öppnor och skänkelvikningar. Så jag är väldigt nöjd med dagens ridpass!

Jag tror även att Zille är väldigt nöjd med den här dagen. När hästarna åt lunch i hagen fick han nämligen bli av med täcket. Det var plusgrader och sol så det var riktigt skönt ute. Tror han njöt riktigt ordentligt! Nalle likaså, men han går utan året runt :)

Mys i solen!

Likes

Comments

Allmänt, Zilverster, Hoppning, Träning

Här kommer filmen från i torsdags! Årets första träning efter vintervilan. Det var lydnad och gymnastikhoppning. Det där med lydnaden gick väl så där. Oerhört pigg och stark. Men ändå väldigt fin tycker jag. Zille tycker att det är oerhört kul att hoppa hinder och nu efter vilan blev det lite väl roligt. Under uppvärmningen höll han på att bocka av mig av glädje, hehe. Vi hoppade inga höjder alls utan endast kryss och 50cm. Men en givande träning där jag insåg att vi behöver lite mer kontroll inför denna tävlingssäsong, haha...

Kameran höll dock på att stänga av sig hela tiden så det blev lite annorlunda filmat. Om ni undrar varför det är ljud ibland och varför det är tyst ibland så är det för att jag inte har med tränarens kommentarer i respekt. Finns många konstiga här ute på internet 😉

Vrid gärna upp kvalitén!

Likes

Comments