Header

Allmänt, Uteritter, Zilverster

Nu är klockan 22.10 och jag ligger i sängen. Dags att sova! Ska bli skönt då energin tog slut lite under kvällen. Det känns dock mycket bättre nu än innan. Det går åt rätt håll!

När jag kom hem från skolan idag bytte jag faktiskt om till träningskläder och sprang en liten runda. Dags att komma igång med årets löparträning! Nu i början kommer jag ta det extremt lugnt och i min egen takt. Personligen är det lättare för mig att köra kortare men mer pass än att dra igång hårt direkt. Men det var skönt att ta tag i det idag! Tänkte springa en sväng på onsdag också.

Efter det tog jag in hästarna, åt mat och sedan blev det ett konditionspass på Zille. Det gick SÅ bra! Han var avslappnad trots att han var så pigg. Övade mycket på att kunna reglera galoppen. Idag kunde jag verkligen bromsa upp och korta ned galoppsprång, det har jag inte kunnat på samma sätt tidigare. Målet är att ta över den lydigheten till hoppningen någon dag! Riktigt nöjd med honom idag. Så fin!

Efter det fixade vi i stallet och sedan har kvällen spenderats med plugg och redigering. Fick hem min nya USB kabel till vloggkameran så nu kan jag äntligen publicera vloggar som vanligt. Kommer upp en här i morgon bland annat!

Nu är det dock dags för mig att sova. I morgon är det tisdag och sista dagen av februari. Vi närmar oss vår! 🌸 Sov så gott fina ni så hörs vi i morgon. Godnatt! 💓

Under dagens kvällsfodring. Ser ni att Nalle kom in mer brun än gul idag?? Blir massor av borstning i morgon!

Längtar redan till GHS nästa år. WOHO!

Likes

Comments

Allmänt, Elin

En liten lista från den HÄR bloggen =)

Vad är ditt förhållande till tid?

Är en morgonmänniska och kan absolut inte ta en lång sovmorgon. Om jag tar det lugnt och inte gör något på en hel dag känns det som att man slösar bort sin tid. Är väldigt noga med vad jag lägger min tid på och hur mycket. Gillar att ha full koll!

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Jag gillar när klockan är 20.00. Det är oftast då jag brukar börja runda av min dag. Har oftast hunnit in från stallet och allt plugg är gjort. Då äter vi oftast kvällsmat och umgås med varandra.

Vilken är den bästa veckodagen?

Lördag! En helt ledig dag utan söndagsångest. Wiho! Hoppas dock att det kommer ändras efter studenten. Målet är att måndagar ska vara favoritdagen.

När går tiden som snabbast?

När jag är i stallet och rider. Känns som att ridturen är på 10 minuter men man har varit ute i en timme 😉

När går tiden som långsammast?

Under jobbiga löpturer eller tråkiga lektioner i skolan.

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Till vardags tar det bara någon minut, men en full sminkning tar ca 10 minuter.

Äter du fort eller sakta?

Hmm.. Något mitt emellan skulle jag säga.

Vad gillar du mest att lägga ned tid på?

Träna med Zille, utveckla mina sociala medier och umgås med alla i min närhet.

Vad gillar du minst att lägga ned tid på?

Just nu är det skolan! Annars skulle jag väl säga att städa... speciellt att dammsuga.

När brukar du gå och lägga dig på vardagar?

Runt 22 - 22.30.

Ditt längsta förhållande?

3 år och 1 månad! Det förhållandet som jag är i idag ❤

Vad gjorde du för 3 timmar sedan?

Då höll jag på att göra i ordning Zille inför dagens ridpass.

Vad gör du om 3 timmar?

Då är klockan 22 så troligtvis är jag i stallet och kvällsfodrar.

Var ser du dig själv om 10 år?

Om 10 år är jag 29 år. Då äger jag och Dennis en egen gård. Förhoppningsvis några barn och giftermål. Hoppas att jag kommer ha ett riktigt roligt jobb också!

Likes

Comments

Allmänt, Veckoscheman

Måndag: Skola, Nalle ska promeneras, Zille ska ridas ut ett konditionspass. Mycket flås och galopp! Kvällen spenderas hemma med plugg och planering.

Tisdag: Skola, Zille ska ridas ett lösgörande pass och kvällen spenderas ihop med Dennis.

Onsdag: Skola, Nalle promeneras, Zille ska ridas ett lösgörande joggingpass och kvällen spenderas sedan hos Dennis.

Torsdag: Skola och på kvällen är det dags för hoppträning med torsdagsgruppen!

Fredag: Skola, Zille ska skrittas ut och sedan kommer kvällen bestå av tävlingsfix. Kul!

Lördag: Dags för första tävlingen sedan oktober 2016! Hoppar 90cm bed. A och 100cm bed. A0/A0. Resten av kvällen är oplanerad!

Söndag: Hästarna ska promeneras för hand. Annars är dagen oplanerad. Kvällen ska i vilket fall spenderas med Dennis.

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon allihopa!

Måndag idag och en ny vecka på ingång. Lyckades somna om i en halvtimme i morse så det blev lite stressigt. Hann dock att duscha, äta och ta hand om kaninerna ändå. Så det var bra!

Idag går jag i skolan från 8 till 12.30 ungefär. När jag har slutat åker jag till pappas jobb för att byta bil med honom, han ska fixa lite med min bil nämligen. Sedan åker jag hem, fixar i stallet, promenerar Nalle och när mamma kommer hem ska Zille ridas ut. Har inte hunnit kolla över hans veckoschema än så vet inte vad vi ska fokusera på idag. Men oavsett vad så ska han ridas!

Jag kommer att spendera kvällen hemma. Ska läsa en bok på engelska och planera lite inför mars. Hade tänkt komma igång med lite löparträning denna veckan också. Får se om det hinns med ett pass idag!

Likes

Comments

Allmänt

Vilken söndag det blev ändå! Lite seg har man varit under dagen eftersom vi kom hem sent igår. Men jag blev full av inspiration efter helgen i Göteborg så det stoppade inte mig.

Zille reds ut ett pass, den nya utrustningen passades in, stallet fixades och sedan kom mormor och morfar hem till oss. De kom för att fira mammas födelsedag. Så det blev gott fika och mamma fick paket. Riktigt trevligt!

Efter det kollade vi ridsport live från Göteborg innan jag och Dennis åkte till huset. Kvällen har sedan spenderats här. Mest tagit det lugnt. Nästan bara myst i soffan framför teven och tagit hand om kaninerna. Känns bra när man hinner varva ner och ladda upp inför den kommande veckan.

Nu ska vi sova. I morgon går vi in i vecka 9, det går fort nu! Men vi hörs mer i morgon förstås. Godnatt ❤️

Likes

Comments

Allmänt, Elin, Zilverster

💗Är det bara jag som skriver bucket list? Tycker att det är så kul att se vad man vill uppnå i sitt liv. Om man kollar igenom mina mål är det mina högsta drömmar som står blandat med väldigt ytliga punkter. Bland annat har jag en del som skriver att jag ska ha en hel uppsättning av porslin från Mateus och äga ett PS träns (CHECK 😉 ). Men även har jag större drömmar. Som att någon dag starta ett företag, köpa ett hus, uppnå vissa drömmar inom ridsporten osv.

En punkt jag tänkte dela med mig av är att jag hemskt gärna vill rida på en arena eller en horse show. Krafft the Tour of Amateurs vore en perfekt väg in. Det är en tävling som går i Falsterbo på höjderna 120 & 125. Där hade jag gärna velat kvala in något år! Men än är jag inte där. Någon dag hoppas jag i varje fall! Eller, jag vet.

Har ni några speciella mål? =)

Min fina 💗

Likes

Comments

Utrustning, Zilverster, Uteritter

Idag blev det inpassning av hans nya träns och även bett. Allt passade! Så himla skönt! Till er som undrar har han x full i tränset och 13,5 i Golden Wing bettet.

Så nöjd med mina inköp från igår. Red med det nya idag och han kändes fin. Tror han trivs riktigt bra med det nya bettet. Zille har vilat nu i två dagar när jag och mamma har varit i Göteborg. Så idag var det lite extra överskottsenergi i kroppen. Bra underlag då snön som kom i natt hann att smälta bort. Blev mycket galopparbete och han blev lösgjord och fin. Är riktigt nöjd med honom idag!

Nu har jag precis kollat på ridsport på TV (live från Göteborg). Man får aldrig nog 😉

Min fina 💓

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!

Kom hem runt 2.30 i natt då väglaget gjorde att det tog längre tid än vanligt. När vi kom hem packade jag upp alla nya saker och sedan lade vi oss. Efter en dag på Scandinavium var det skönt att få lite sömn!

Men idag är det söndag och det är snart tillbaka till vardagen som gäller. Tog sovmorgon idag men ändå känner man sig seg efter natten. Men det har varit en riktigt bra helg!

Idag ska stallet fixas, Zille ska ridas och den nya utrustningen ska testas. Vore smidigt om allt nytt passar. Men vi får se! Senare kommer även mormor och morfar hit för att fira mamma. Så det blir frallor och fika. Gott!

Kvällen kommer sedan att spenderas ihop med Dennis då vi sover i huset i natt. Blir att planera den kommande veckan och kanske läsa en stund. Skönt att varva ned innan nästa vecka!

Vad ska ni göra idag? 😄

Likes

Comments

Allmänt

Sista klassen idag var slut runt 22 så då gick vi till bilen och började åka hemåt. Riktigt tråkigt väglag med modd och snö så vi började det hela med att köra 40 km/h på motorvägen. Nu har vi kommit en bit och vägen börjar se bättre ut!

Vi har även hunnit med ett stopp på Mc Donalds. Snabbt, smidigt och gott. Klockan närmar sig midnatt men vi har en bra bit kvar hem. Ska bli så skönt att få sova i sin egen säng och somna i Dennis famn. Mysigt!

Det enda jag kommer göra när jag kommer hem är att prata lite med familjen, byta om och sedan SOVA. Därför får vi höras mer i morgon, Godnatt alla fina ❣️


Älskade Scandinavium!

Lite mat!

Likes

Comments