Den senaste tiden har jag haft väldigt mycket problem med huvudvärk. Sån huvudvärk som i bland gjort att jag knappt tagit mig ur sängen. 

Jag är en sån människa som vill göra allt och vara överallt. Kalendern ska vara fylld av äventyr och stunderna i lägenheten ska minimeras. Det är vad jag vill. Vad kroppen vill är något helt annat hjärnan och kroppen är två motparter i mitt fall. Dem kommer helt enkelt inte överens. Hjärnan säger ut och hitta på saker, sprid glädje och energi till folk runtomkring dig, samtidigt som kroppen bara säger SOV!!

Det är ett ständigt övervägande om kroppen eller huvudet ska vinna, vilket jag ska låta vinna. Det är ett ställningstagande man gör varje morgon man vaknar upp. Verkligen dagsformen som avgör.  

Detta gör det väldigt svårt att planera saker i förväg, det är helt enkelt så svårt att säga vilken sida som vinner. Detta gör att man får otroligt dåligt samvete då man har planerat något som man i sista sekund får ställa in för att kroppen inte är med på noterna. 

Jag vill alltid vara en glad och positiv människa. Det är liksom sån jag är och det är sån jag vill vara. Det är inte alltid så lätt.  Att planera saker är omöjligt i stort sätt för man vet aldrig hur kroppen väljer att må.  I visa lägen väljer jag dock att ta smällen, för visa gånger är det värt det så många gånger om.  Det gäller bara att veta då det är värt det och vad konsekvenserna blir. 

En av mina starka sidor är att jag inte låter bli helt. Jag hade lätt kunnat låta kroppen vinna varje gång. Men vad hade det varit för liv? att bara ligga hemma och se på film gör mig galen. 

Men när det är så här blir man extra noga med att välja vad man lägger sin energi på. För energin är en bristvara. 

Det skall inte vara så här, jag är 25år och inte 75år.  I bland blir man bitter och sur på att det är så här men det är inget som tjänar något att sura över. Jag måste ta tillvara på den stunderna då energin finns helt enkelt och inte lägga den på att sura över det som inte är bra. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Lördagen började med en as tidigt helg. Till råka på allt så råkade jag gå vilse och var borta tills det var 35min innan matchen började. Bra start på dagen liksom. Men vi vann matchen och det är huvudsaken. Sen blev det middag och en jävla go utgång med brudarna. Vilket jag behövde. 

Halvseg den största delen av dagen. Men sen var det dags får middag med David. Alltså hur svårt ska det vara att få till en middag, i två mycket svåra scheman? Jo mer än två månader tar det.  Men det var också supers super trevligt. 

En fullsatt helg helt enkelt. Väldigt skönt å få göra saker.  Nästa helg är det jobbhelg igen vilket jag gillar starkt. 

Likes

Comments

​Var ett tag sen jag skrev nu igen. 

Föregående helg var det Tubecon helg igen. Mycket trevligt. Denna gång var vi i Linköping och Saab-arena. Vilket för mig som hv71are är fiendeland. Men det var en riktigt toppen helg, precis vad jag behövde. Fått så sjukt mycket ny energi som ska användas till saker. 

Jag har så många roliga bollar i luften just nu så det är bara att rida på vågen å njuta av att för en gång skulle ha lite flyt i livet.  

Likes

Comments

​Nu har jag varit ledsen i ett par dagar och i princip inte fått någonting annat gjort än att se film i sängen. Det var dem dagarna jag behövde för att omvandla ilskan och uppgivenheten till en enorm drivkraft.  Det är inte på något sätt över.  Den här drivkraften får jag nästan bara då någon slagit undan benen på mig.  För det är så jag fungerar. Först är jag ledsen och uppgiven ett tag sen blir jag tok förbannad och ska visa folk hur fel dem har. 

Jag är helt slut mentalt men nu har i alla fall drivkraften kommit tillbaka. Vilket jag kommer använda. I dag har jag till exempel använt drivkraften till att rensa avloppet. Nu håller jag på städa och flytta runt alla möbler. Får ta tillvara på denna energi. 

Och i helgen ska jag samla massa energi med värdens bästa gäng, denna gång i Linköping. Precis vad jag behöver, att få komma i väg och bara köra på med något av det roligaste som finns. 


Likes

Comments

Ska berätta min historia. Kommer inte hänga ut någon i detta, inget jag vinner något på. Har lite dålig koll på den exakta tiden då detta är och varit en väldigt jobbig period för mig. Kom i håg att detta är min historia från min synvinkel.

För snart 2år sen började denna karusell. Jag vs Lidingö stad kan man ju säga, eller snarare sagt jag vs Lss-handlägare på Lidingö stad. Första året fick ja tag en hel del skit. Med en familj i en helt annan stad 65mil i från mig är man oerhört beroende av att det ska fungera, vilket det inte alls gjorde. 

Tiden gick och kontakten med handläggaren var mer eller mindre obefintlig. När man ringde så var till och med röstbrevlådan full. På den nivån var det.

Under delar denna tid stod jag helt utan inkomst/ekonomi då jag helt enkelt inte fick svar på vart jag skulle vända mig och hur jag skulle gå till väga. Det fanns helt enkelt inget nätverk runt mig som kunde kicka in. Efter ett tag så fick jag ett personligt ombud som fick mig på rätt väg.

Tiden gick och så småningom gick mitt hyreskontrakt ut. Ett kontrakt jag skaffat helt på egen hand. Vände mig då till min handläggare för att få hjälp med vart jag skulle ta vägen. Hon fick ett datum då jag var tvungen att flytta ut och jag fick höra att hon skulle hinna hjälpa mig på något sätt tills dess. Vilket inte blev fallet. Så jag får återigen ta ett andrahandskontrakt, som jag även denna gången fixat själv.

Sen efter denna karusell så får jag en ny handläggare och det startas en utredning om jag har rätt till ett boende via LSS. Utredningen visar att jag inte uppfyller kraven för ett sådant boende. Att stödbehovet helt enkelt inte finns. Men trots det så beviljas ett kontrakt, som ett plåster på såren för hur mitt ärende har skötts tidigare. Jag ifrågasätter det här men väljer i alla fall till slut att ge det en chans, vill jag bo kvar i Stockholm så fanns det inget alternativ.  Här där jag byggt en plattform. Där jag har mina vänner och där jag vill bo. 

Till en början känns allt bra och är frid och fröjd. Men så för nån vecka sen så får jag ett sms om att mina stödtider, som är en förutsättning för mitt boende. Att dem har dragits in. Detta på grund av att jag har tackat nej till en del tider under senare tiden. Det finns klara orsaker till det. Under sommaren då det är sommarpersonal i boendestödsgruppen kan dem inte erbjuda fasta tider utan man får ta tider huller om buller, vilket blir sjukt stökigt för mig som måste ha struktur i min vardag. Jag har väldigt svårt att planera en vecka i taget utan är en sån som går på känn och kör eftersom. Det hade så klart varit mycket lättare om man hade 1-2 tider i veckan som var fasta, det blir en rutin helt enkelt. Sen har jag haft min mamma på besök ca 3 veckor och det är ju så klart att behovet blir mindre då. 

Någonstans så visste ju både jag och handläggaren att behovet inte fans. Det visade ju första utredningen. Så varför ens erbjuda ett sånt kontrakt? För mig är det bara ett sätt att försöka rädda sitt egna skinn i från gångna misstag.

Det är ingen som någonsin frågat varför jag valt att avboka tider. Det är ingen som frågat MIG hur behovet sett ut. Det som är det absolut viktigaste för mig är kommunikationen, att jag får vara med i vad som händer känner jag är viktigt då det är mitt liv det gäller.

Kommer inte säga att jag inte själv har ett ansvar i detta för det kommer jag inte i från. Någonstans så är det ändå jag som inte haft koll på tider och valt att avboka.  Men samtidigt så är struktur och planeringsproblem något av en vardag för mig. Det är en del av mig. Det är den bristande kommunikationen som varit det som satt mig i detta.

Vad har detta gjort med mig som människa?
Ångest och osäkerhet är två ord man kan sammanfatta det med. När man gång på gång möter folk som klipper benen för en så vågar man inte tro på en lösning. En 100% säkerhet på att saker och ting inte kommer falla igen. En plattform där man kan bygga upp sig själv på.

Hade jag kunnat låna pengar på banken hade jag gjort det å köpt en egen lägenhet där jag kan ha min plattform. Men för mig är det bara drömmar. En av många drömmar som kanske förblir just drömmar. Mest för att jag knappt vågar drömma längre. 

Att visa dagar inte ens orka ta sig upp ur sängen för att kroppen säger nej.

​Mitt i allt detta så finns det också stjärnor som hjälpt mig så oerhört mycket stjärnor som jag för evigt kommer vara tacksam över att jag har i mitt liv. Stjärnor som hållit mig uppe då jag bara velat ge mig. ​Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och vara några av det som jag värdesätter mest på hela jorden.


Jag är knäckt nu, men jag kommer resa mig igen.

Likes

Comments

​Hej goddag och hej.  Har haft en period då jag varit lite nere på grund av visa saker. När man måste lägga sin begränsande energi på saker som borde fungera fast dem inte gör det så blir det lite små jobbigt. När saker och ting som borde fungera inte gör det så tappar man energi som man kunde lagt på så mycket roligare saker. 

Tur man har saker och göra för det mesta, saker som ger energi.  

Vet också att det kommer förändras, det måste det. Jag vet också att det vänder för det gör det.

Likes

Comments

Det här ämnet är något som är väldigt känsligt för mig. Ett ämne som jag vill prata om för att det är något som präglar mig och mitt liv väldigt starkt. Det är något jag får kämpa med varje dag.

Det handlar om självkänsla, självbild och att våga tro på att det man gör uppskattas av andra.

Ett av det sakerna jag måste jobba mest med är att inse mitt egna värde. Att inse att jag faktiskt gör bra saker.

Det som snurrar mest i mitt huvud är saker som : Det säger han/hon bara för att vara snäll, Dem tycker säkert att jag är jätte jobbig och dryg, Det jag gör räcker inte till osv.

Det mesta handlar om prestationer och vad andra tycker om mig. Finns en rädsla av hur folk ser på mig. Vet att man inte kan vara omtyckt av alla. Men någonstans så tycker jag det är jobbigt att vara i miljöer då jag inte är det. 

Vill vara en människa som sprider bra energi och mycket skratt och glädje, vill vara den som människor anförtror sig åt då det behövs. En glädjespridare helt enkelt. 

Måste bara inse att folk aldrig hade tagit med mig på saker och anförtrott mig med uppdrag om jag faktiskt inte bidrar med något.  Tror helt enkelt att jag kanske är lite för självkritisk i det flesta lägen. 

Detta kan även sätta krockben på mig själv och göra att jag blir nervös och faktiskt inte är 100% mig själv. Vilket varken jag själv eller någon annan vinner något på. 

Jag är också en prata först och tänka sen människa. Och i bland går det lite för fort för att jag egentligen ska hunnit tänka igenom hur mottagaren ska ta i mot det jag säger, men det är (vad jag vet) ett Asperger drag. Jag tänker inte skylla något på min diagnos, aldrig gjort och kommer aldrig göra, men är mer ett faktum.

​Skriver inte det här för att någon ska tycka synd om mig eller något sånt. För det är det sista jag vill. För mig är det mer att skapa förståelse. Förståelse om hur JAG fungerar och vad jag tycker är jobbigt.  

Likes

Comments

Det senaste veckorna har det varit riktigt fulltös. 5 Nätter i Spanien med familjen vilket var en jätte fin resa. Fotboll, sol och bad, sightseeing och shopping. Lite av allt liksom. Mycket skönt å få komma i väg en sväng. Det var dock väldigt skönt att komma hem också. Var dock bara hemma 2 nätter innan det var dags för nästa äventyr nämligen Tubecon turnés andra stop. Så det blev en resa till Sundsvall med det grymma gänget. Dock han jag bli sjuk i mellan resorna så jobbhelgen i Sundsvall blev rätt jobbig. men bara bita i så att säga.  Har alltså den senaste tiden haft två riktigt grymma resor. Väldigt tacksam för allt.  Men nu är det också skönt med lite vardag. 

Likes

Comments

Det finns en blogg som jag följer som verkligen har gett mig perspektiv på saker. Perspektiv och eftertanke. Det är en tjej som lever med cystisk fibros som är en lungsjukdom.  Den bloggen och hennes kamp har verkligen fått mig att tänka efter.  Hur otroligt tacksam vi ska vara för att vi faktiskt har en kropp som fungerar. Att vi faktiskt kan leva ett liv utan större begränsningar. 

Saker som många tar för givet. Att kunna andas utan att få kämpa som en tok. Att kunna röra sig och göra saker utan att tänka på konsekvenserna.  Att kunna spontant dra i väg på en resa om man så skulle vilja. Att varje dag få vakna upp och kunna göra vad man vill helt enkelt. 


Vill bara säga tack för att du gett mig ett nytt perspektiv på saker.  Ett perspektiv som säger att man inte ska ta saker och ting för givet.  

Jag kommer i fortsättningen värdesätta och vara glad över att min kropp är frisk och hel. Jag är glad och tacksam över varje dag jag vaknar och kan göra vad jag vill.


Likes

Comments

​Den här månaden har styrketräningen varit i fokus. Känns även att det gett resultat vilket ger mer motivation. Snart är målet slutfört vilket känns helt sjukt.  29 pass har det blivit denna månad. Har ändå legat i rätt bra här på slutet. Snart dags å sätta nya mål och delmål. 

Likes

Comments