Header

Ligger nere i båten och tar igen mig lite. Gårdagen var väldigt bra. Mycket god mat och goda drinkar. Var faktiskt sol större delen av dagen, vilket får anses som mer än godkänt då det kommer till vädret. Var med mamma och pappa hos deras vänner. Det bjöds på vollybolls turnering, femkamp, midsommarstång och som sagt god mat och god dricka.

I dag har vi flyttat på oss och är ute i Simpis som är en hamn utanför Umeå där vi brukar hänga. Var ingen direkt mysig båtfärd hit då havet verkligen inte visade sin bästa sida.

I dag vankas det återigen god mat och gott sällskap, kanske en cider eller så kan slinka ner.

Detta är ändå höjdpunkten på sommaren för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I dag tänkte jag hylla två människor som har fått en stor betydelse för mig. Båda två är människor som jag litar på till 110%, vilket är otroligt sällsynt. Att jag litar på folk här i dagsläget inte till vanligheten. Det krävs väldigt mycket att få mig att känna mig trygg i en vänskap.

Dessa människor är även två stora inspiratörer och förebilder. Att förändra saker i sitt liv på ett positivt vis är något som inspirerar mig väldigt starkt. Människor med dessa egenskaper är människor som jag klickar med och vill ha i mitt liv.

Vänskap jag aldrig vill vara utan och som jag värderar oerhört högt.

Likes

Comments

Kan verkligen inte klaga på dem senaste dagarna. Förutom vädret (regn) så har det varit grymt. Käkat middag med en vän som jag inte träffat på typ 5år. Verkligen jätte mysigt och super god mat. Kan inte annat än vara nöjd över den kvällen.

Har även haft en väldigt bra vecka då det kommer till träning. Blev lite mer intensiv vecka än vanligt genom att det är midsommar och vi åker bort i helgen. Men fått mina pass gjorda i alla fall, vilket är väldigt skönt.

Likes

Comments

Min fina hem/födelsestad visade sig från sin bästa sida. Skulle egentligen bara upp en snabbis för att hämta lite kvällsfika och bang så fick jag se det här utanför mitt fönster. Har tyvärr inte med mitt systemkameran upp denna gång så det är taget med mobilkameran, därav den bristfälliga kvalitén.

Har sagt det förut och säger det igen. Det är något speciellt med å komma hem. Oavsett vart jag i framtiden kommer bo så är Umeå alltid hem. Det är där (eller ja utanför) jag är uppvuxen och det är där jag skapade grunden till den jag är.

Även om jag är otroligt tacksam över vad den här staden givit mig så har jag väldigt svårt att se att jag skulle bo här permanent igen. Känns som om jag och Umeå är ett avslutat kapitel på så sätt. Men man ska aldrig säga aldrig.


Likes

Comments

Här kommer en liten tjuvkik på mitt kommande projekt. Typ gjort om grunden tusen gånger därför sitter jag fast lite kan man säga. Så är det då man aldrig blir nöjd. Då gör man om allting typ tio tusen gånger. Men snart går jag in i fas 2. Vilket kommer bli super kul. Längtar efter att få prata om det slutgiltiga resultatet. Men där är jag inte riktigt än.

Den som lever får se....

Likes

Comments

Läste den här texten och på 2 sekunder var det som att kastas tillbaka till den dagen då det var jag som fick agera. I över ett år efter den händelsen gick jag å funderade på mitt egna agerande. Det var svårt för mig att dels inse att mitt agerande var rätt och dels förlika mig med tanken att jag nog aldrig skulle få veta hur det hade gått. Mitt agerande var mot en människa som är ett stort stöd för mig, min klippa i stormen.

I dag mer en ett år senare är ingen gladare än jag att jag fortfarande har det stödet. Jag stor grät den dagen jag hittade ditt facebook konto, och jag grät ännu mer då du besvarade mitt meddelande. Jag är i dag oerhört glad att jag agerade, att jag inte var en av många som blundar och bara går förbi. Hade jag varit en av dem den dagen hade jag inte haft min vän kvar i dag.

Det som gör mig både rädd och ledsen är att många ser, men många går även bara förbi utan att våga agera. Att agera är i många fall skillnad på liv och död. Att agera är att undvika lidande för så många anhöriga .Att våga sträcka ut en hand och låna ut en axel är det finaste man kan göra för en medmänniska.

Psykisk ohälsa är varken något att skämmas över eller leka med. Psykisk ohälsa är något som på ett ögonblick kan förstöra och förändra livet för så många. För det handlar inte enbart om den drabbade utom även om alla runtomkring.

Likes

Comments

Det är ganska intressant hur olika energi och mående kan vara från dag till dag. Liksom ena dagen orkar man ingenting medans andra dagar kan man ha hur mycket ork. Skall snart börja dra mig till Barkaby för dagens andra träningspass.

Något som typ alltid hänger över mig är sömnbrist då jag har otroligt svårt att sova på nätterna. Det är något som jag försöker jobba bort så gott det går, men det är absolut inte lätt. Kan ju inte påstå att det går så jätte bra heller. Men första steget mot förändring är ju att faktiskt veta vad man behöver jobba på.

Nej nu är det dags att börja packa ihop sakerna och börja knata till tåget.

Likes

Comments

Så här ser det ut långa stunder för mig just nu. Datorn Youtube/film och bara vara. Det är så för mig stundtals. Det och träning är det jag lägger fokus på just nu. Mycket av det sociala blir lidande vilket så klart är tråkigt men så är det. Jag tror detta är speciellt påtagligt för oss diagnosmänniskor. Men i alla fall ska jag snart försöka släpa mig i väg till gymmet för veckans tredje pass. Känns otroligt skönt att i alla fall hittat tillbaka till det. Nu ska jag bara jobba fram bra sömnvanor också så är jag nog snart tillbaka helt.

Likes

Comments

För drygt 2 veckor sedan var jag i väg till vårdcentralen, har haft mycket problem med huvudvärk och dylikt. Där fick jag veta att det berodde på en inflammation i en muskel i nacke/skulderblad. Därav fick jag ganska mycket restriktioner i hur jag skulle träna, i princip all träning på gymmet blev lidande.

I går var jag till en sjukgymnast för att lägga upp ett träningsprogram som skulle fungera med dem problem jag hade, eller ja trodde jag hade. För det visade det sig att det inte alls var någon inflammation utan att det bara var så att muskeln var svag. Och hur motverkar man svaga muskler? Jo med träning. Det som den första läkaren på Vårdcentralen satte restriktioner på.

Därmed har jag gått två veckor med något som visar sig vara något helt annat. Vilket stör mig då det handlar om en ganska seg process. Det tog ju ner motivationen rätt ordentligt vill jag säga.

Men nu är det bara sikta framåt, med full fart. Går ju inte gå bakåt, man måste gå framåt.

Likes

Comments