Header

Tror min kropp är lite smått felprogrammerad då det kommer till vilka tider på dygnet man skall vara vaken och produktiv. Det blir ju som lite mer effektivt om man är vaken samma tider som alla dom man skriver mail till är vaken. Det vill säga dagtid och inte mellan 01-05. Får nog bli ändring på det här om jag vill komma någon vart med det projekt jag håller på med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

http://www.hockeysverige.se/2017/08/15/har-ar-symbolen-som-ska-gora-hockeyn-mer-inkluderande/

Kiruna har ju spelat med regnbågsfärgade tröjor tidigare och där med tagit ställning i en otroligt viktigt fråga. Nu har det även lanserat ett nytt projekt inom hbtq frågor rörande idrott.

det har utmynnat i att alla förbundsdomare inom hockeyn kommer att bära regnbågssymbolen (bild ovan) på sina dräkter den här säsongen. Det inkluderar alla domare i Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, SDHL och SuperElit-serierna.

Blev så sjukt glad då jag läste artikeln (länk ovan) och såg den här bilden. Både detta och att Rikard Grönborg (förbundskapten ishockeylandslaget) var med och gick i prideparaden får mig att tro att vi kanske i framtiden kommer se ett mer öppet idrotts Sverige. Att man tar ställning och aktivt jobbar för att visa vart man står tycker jag är skit häftigt, och framför allt livsviktigt.

Jag önskar att det skulle finnas lite mer acceptans i dagens samhälle att man skulle kunna utöva sina idrott och bli accepterad utan att behöva känna sig hotad, nedvärderad eller rädd. Det är saker som inte är acceptabelt på en arbetsplats så varför ska det vara så inom idrotten?

Det som skrämmer mig mest är nog ändå visa människors ovilja att förstå, förstå och acceptera. Att man lägger så jävla mycket energi och kraft på att trycka ner och förstöra för andra är för mig något obegripligt.

Vad är vinningen i det? vad är vinningen i att skapa ett klimat där folk inte vågar vara sig själv?

Det finns många som ställer sig frågan vad idrott egentligen har med hbtq frågor att göra, och menar på att politik och idrott inte hör ihop.

För det första tycker jag inte att Hbtq frågornas huvudsyfte är politiska. Det borde vara en människas rättighet att få leva sitt liv precis hur man vill och ändå känna sig trygg att vistas på gatorna och i offentligheten utan att behöva gömma vem man är.

I samband med pride postade jag ett svar på en kommentar på Instagram Kommentaren i rörde just detta med idrottens inverkan inom detta ämne.

Mitt svar : År 2017 och folk är fortfarande så jävla trångsynta med noll respekt för att andra människor. Jag står till 110% för alls rätt att vara sig själv och att man ska ha rätt att älska vem man vill.

Vad har det med idrott att göra?

Idrotten ä nog en del av samhället där det är svårast att bli accepterad då det kommer till dessa frågor. Idrottssverige kan bättre och att idrottsprofiler syns i sammanhang som pride är ett sådant viktigt steg. Jag älskar idrott och kommer alltid kämpa för allas rätt att vara sig själv och älska vem man vill. #happypride #pride #allasrätttillkärlek #allasrättattvarasigsjälv #idrottLikes

Comments

Att man kan sakna en vit liten plastboll så sjukt mycket. För mig symboliserar den så mycket mer än bara en idrott.

För mig handlar det lika mycket att bevisa för mig och andra att det går att hålla på med lagidrott och vara en lagspelare trots att man har diagnoser som ställer till det i samspelet med andra. Att man kan få det att fungera bara man ger sig fan på det.

Varje timme jag lägger på träning är en investering för mig. Jag har bevisat för mig själv så många gånger att jag vist fungerar i grupp.

Mitt bästa tips till dig där ute som vill få det att fungera är att vara öppen mot din omgivning/dina lagkamrater. Berätta vad som fungerar för dig och hur dem kan hjälpa och underlätta för dig. Du har allt att vinna och ingenting att förlora.

För mig är idrotten ett sätt att träffa andra och få vara mig själv.

Likes

Comments

I full färd med första tvätten. Slö kikar lite innebandy från World games. Inte så där jätte intressant då Sverige leder med typ 14-0. Skall väl snart dra till gymmet som vanligt. Vet inte alls vad som händer mer. Skall lösa ett och annat avloppsproblem också är tanken. Ska nog handla lite med. Total tomt i kylskåpet.

Likes

Comments

När man tränar så mycket som jag gör så är det viktigt att läsa av hur kroppen mår. Att våga lägga om träningen efter dagsform är A och O för mig. Det är väldigt få dagar jag är helt träningsfri, vilket fått en del att ifrågasätta. För mig är träning mycket mer än bara det fysiska. För mig är det som medicin för själen lika mycket som det handlar om det kroppsliga. Jag har en rad olika upplägg med olika "styrkegrad" Allt i från rena stretch pass till tunga styrkepass.

Jag tycker i bland att det är jobbigt då man får höra gör inte si och gör inte så, det kommer aldrig hålla. Det kommer ofta från folk i all välmening absolut. Men jag tycker man skall vara försiktig med att fråga sätta då man inte har 100% insikt i det man ifrågasätter.

För i slutändan är det bara jag som känner min kropp och vet hur långt jag kan pressa mig. För det är så sjukt individuellt hur mycket man klarar av och vad man mår bra av. Jag älskar att ligga på gränsen. För mig är det bara det som utvecklar mig och driver mig framåt.

Likes

Comments

I Måndags morse kom satte jag mig på flyget, as tidigt 07.25 gick planet så var vaken redan 05.00. Det efter att ha somnat 02.30. Vet inte vad det är men kan typ aldrig somna då jag skall i väg tidigt på morgonen. Efter det for jag och hängde med lite vänner ett tag innan jag fick ett sms från en vän som ville ha sällskap på Ikea. Då vi kom tillbaka till stan igen så blev det nästan 2timmars häng på max.

Så till Ikea åkte vi, med 2,5 timme sömn och en seg flygresa i bagaget så var jag nog lite övertrött minst sagt. Men tack vare att det var med en vän som är så sjukt uppskattad hos mig så var det självklart att hänga med. Var länge sen jag hade så roligt och var så trött som den dagen. Väldigt länge sen jag känt mig så uppskattad som under den Ikea turen. Det är liksom svårt å beskriva.

Dagen efter blev det att agera verktygsinhandlare, med hjälpare och sällskap åt samma person. 5 timmar gick fort kan jag säga. Otroligt mycket skratt och väldigt mycket flum senare så for jag till gymmet, väldigt sent.

Det är svårt å beskriva en riktigt stark vänskap på ett bra vis. Personer som på ett otroligt bra vis ger en en trygghet i att kunna vara sig själv till 100% Det är det som betyder något och som jag värderar högre än allt i hela världen. Det spelar ingen roll vad man gör utan allt blir bara så otroligt bra.


Likes

Comments

Likes

Comments

Jag tänkte för skojs skull se hur lång jag har cyklat i och med att jag cyklar fram och tillbaka till gymmet varje gång jag tränar. Det är 3.01 km till gymmet. så alltså blir det 6.02km varje gång. Gick sen in och såg att jag tränat 20 pass sen jag kom till Umeå. Så lite över 12 mil på att bara cykla till och från gymmet har det blivit. Och då har jag inte räknat in då jag cyklat till farfar och till ica och så vidare utan bara till och från gymmet. Det kallar jag bra vardagsmotion. Kommer verkligen sakna det då jag åker tillbaka till Stockholm.

Likes

Comments

Det är lätt att glömma bort den delen av träningen som vi gör i vårat dagliga liv. Träningen som kan bestå av att ta trappen, promenaden eller cykeln i stället för bilen. Räknar man ihop alla dessa saker som man inte tänka på som fysik aktivitet så blir det ett bra "pass".

Likes

Comments