Header

Tänker säga något som jag sagt tusen gånger sedan jag gjorde min första blogg 2010 eller något haha. Bloggar bara för mig själv, som en dagbok(så förvänta dig inte inlägg varje dag Alexander)! Tänkte försöka börja lite smått igen för det är så fruktansvärt kul att kolla tillbaka på livet.

Nu är det sportlov för oss Göteborgare och på alla hjärtans dag åkte jag och ollontrollet upp till mormor. I måndags var vi på Vann Spa och det var helt underbart! Bad, peeling, fotbad och bastu. Igår drog vi och shoppade i Tanum. Blev lite nya vårgrejer så som en kimono, jeans, bh:ar, nagellack och en highwaisted kjol. Mormor hade ett par goa kuponger!

Ikväll blir det blomsterarrangemang på Soliden och kanske lite plugg imorgon innan vi åker hem på fredag för en helg med kompisar innan skolan börjar igen. Shit vad tiden rusar förbi.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag vet att det inte är en enda människa som läser min blogg. Jag har bloggat då och då de senaste sex åren, men bara för min egen skull. Jag har bloggat för att skapa minnen och för att jag aldrig skulle hålla mig till att skriva i en dagbok. 

Sannolikheten är stor att ingen någonsin kommer att läsa detta men om slumpen leder någon hit som kan få hjälp eller tröst i mitt meddelande till mig själv, så är det också okej. 

Jag har GAD. Generalized anxiety disorder eller generaliserat ångestsyndrom som det heter på svenska. Det tog mig nästan fyra år att säga det högt. Jag vet inte exakt var det började eller vad det grundar sig i men jag tror att jag vet på ett ungefär. 

När jag var 12 år fick jag mitt första migränanfall med aura. Det började alltid likadant. Hela världen blev suddig, dov och det kändes som om jag hade bomull i öronen. Därefter kom synbortfallen. Någonting i synfältet försvann och det var varken vitt eller svart. Det flimrade. Efter en halvtimma kom den fruktansvärda huvudvärken. Fyra timmar av smärta liknande brainfreece fast värre, avdomning av halva kroppen, förvirrning(visste inte skillnaden på höger och vänster) och illamåendet. Jag hade svårt att sitta upp i flera dygn efteråt. Jag blev livrädd för min dator, socker, för lite sömn och allt som kunde trigga migrän. Jag försökte sova hela tiden och lyssnade bara på ljudböcker. Under två år fick jag sex stycken migränanfall. Det sista skedde den 20 juli 2013. Tillslut var min smärttröskel så hög att jag inte kräktes av smärtan längre.

Mycket av det jag skriver är svårt att förstå. För mig själv också. Jag är glutenallergiker och av någon anledning så har jag nästan aldrig blivit magsjuk. Jag blir inte särskilt åksjuk heller. Den senaste starka kopplingen jag har med illamående eller att kräkas är just migränen. Jag har alltid tyckt att det är jobbigt att se folk spy(vilket jag nästan aldrig ser heller) men jag tror inte det är det jag är rädd för. Inte att spy heller. Jag är rädd för att må illa just för att jag aldrig spyr. Jag mår bara illa. 

De första åren efter mirgänen var jag livrädd för att det skulle komma tillbaka. Jag var nervös inför att gå till skolan om jag sovit för lite(är fortfarande lite nojig) och varje gång jag kände den där dova overklighetskänslan så började hjärtat slå hårt. Just den där overklighetskänslan har aldrig försvinnit. Jag har gått till neurologer och gjort EEG och jag har kollat mina ögon. Tillslut fick jag svaret att det är något psykiskt som kan uppstå efter trauman. På helger efter en vecka av för lite sömn och när hjärnan slappnar av är det som värst, men det kan hända när som helst. Jag har vant mig. Ibland glömmer jag till och med bort det. 

Hösten efter det sista migränanfallet var inte så kul, Jag har nästan glömt bort det precis som jag helt glömt bort tider med migrän.  Jag sov inte ordentligt på sex månader. Varje natt vaknade jag klockan fyra på morgonen och fick hjärtklappning. Yoga var det som hjälpte mig att sova igen. Längre tid gick utan migrän och allt blev lättare. Jag njöt verkligen av åttan och nian tillsammans med mina kompisar och älskade skolan efter att innan ha varit så rädd. Våren 2015 var den bästa tiden i hela mitt liv. Jag tränade flera gånger i veckan, åt hälsosamt, jag var inte särskilt stressad i skolan och allt kändes väldigt stabilt och strukturerat. Jag var lycklig. Sedan kom sommaren och det rubbades en del. Jag gillar verkligen vardag och struktur men ledighet från stressen också! Båda två har sina ångesttriggers helt enkelt.  

De sista veckorna av sommaren känns som en evighet sedan. Men också som om det vore igår. Jag skulle börja på en helt ny skola, känna mig trygg i en ny miljö med människor jag inte känner. Två veckor innan skolan började fick jag flera stycken panikattacker, Jag hade fått dessa innan men väldigt utspritt över åren och bara sett det som överdriven nervositet. Mina panikattacker kom som en våg. Jag kunde känna adrenalinet pumpa igång och jag kände inte hjärtklappningen eftersom det inte gick att fokusera på mer än en sak. Att få det att sluta. Jag skakade, det kändes som om hur mycket jag än andades så fick mina lungor inte tillräckligt med syre och det värsta av allt var illamåendet. Det gick inte att prata med mig men jag vet att ingen märkte något ändå. Jag var blek och nästan stilla på utsidan men skrek och skakade på insidan. Den senaste och värsta panikattacken jag fått tror jag var i september. Då minns jag att jag tänkte "Det här kommer aldrig att sluta. Nu dör jag". Jag fick panikångest på min bästa väns landställe där jag varit hur många gånger som helst och jag fick panikångest varje dag de första veckorna av mitt första år på gymnasiet. Efter att ha vant mig lite i den nya skolan och efter en stor förändring i min vardag så slutade panikattackerna och ersattes av ren ångest. Jag var så fruktansvärt rädd för att få en panikattack och för att må illa. Så jag slutade äta frukost på morgonen och inbillade mig ändå att jag mådde illa hela tiden. Det är så svårt att beskriva ångest. Konstant oro och rädsla gjorde mig så fruktansvärt utmattad. Jag drog mig undan från mina vänner eftersom jag inte var mig själv utan bitter och introvert. Jag spenderade all tid i sängen och det enda jag klarade av att göra var att kolla på serier och plugga eftersom det distraherade mig en stund. En kväll då det kändes som om jag aldrig skulle gå en dag utan ångest igen bröt jag ihop, skrek och skakade. Mamma föreslog att jag kanske skulle pausa ett par kurser. Men jag vet att jag inte skulle vara där jag är idag om jag inte börjat på LM Engström. Någon gång därefter vände det. 

Jag åkte till Stockholm i oktober med min lillasyster för att gå på en konsert. Jag visste att jag den helgen skulle behöva göra en hel del saker som är helt normalt för vem som helst men som skrämde livet ur mig. Det går inte att exakt sätta fingret på vad som triggade mina panikattacker men jag var mer rädd för att åka i min mosters bil än jag var för att stå inträngd bland hundratalsmänniskor på konserten. Men efter den helgen så blev varje dag lite lättare. Jag började äta frukost igen, det inbillade illamåendet försvann, dagar gick utan ångest. Tillslut var ångesten i skolan nästan helt bortblåst, jag skrattade igen, hade sleepovers, gick på fester och kunde nu göra små saker som innan kändes helt omöjliga. 

Idag är det den 29 Januari 2016. Det är nästan ett halvår sedan jag fick min senaste panikattack. Jag njuter av dagarna utan ångest som nu är många fler än de med ångest. Jullovet kändes lite som ett steg tillbaka. När strukturen i vardagen försvann under tre veckor blev det svårare att sova och svårare att andas. Det nya året kom och jag har börjat gå till sjukgymnasten för att fixa min rygg som pajade eftersom jag låg ner så länge. Jag har gått tillbaka till de hälsosamma rutiner som fick mig att må så fruktansvärt bra förra året och jag ser fram emot saker igen. 

Det finns fortfarande dagar då jag är livrädd för att allt ska komma tillbaka på en sekund. Jag uppskattar framstegen jag gjort och är så jävla tacksam för mina fina vänner och min familj. Ångest är extremt vanligt och det känns ändå som om ingen någonsin kommer förstå hur jag känner. Så därför skriver jag detta till mig själv, Jag vet och jag vill kunna se tillbaka och njuta av hur långt jag kommit och hur mycket bättre jag mår. 

Jag hade kunnat lägga till en hel del saker i den här texten men det passar sig inte på en blogg. Ta vara på din hälsa. Psykisk och mental. Njut av ett liv utan ångest men ta hänsyn till de som lider utav det. 
Likes

Comments

Well helloooo. Kom precis hem ifrån en hyfsat lång men skön dag i skolan. Det bästa med gymnasiet är att man slipper de ämnen man inte gillar. NO två gånger i veckan, idrott en gång. Alla skoldagar är najs! Speciellt på LM. Börja där.

Förra helgen var jag och Lova i Stockholm för att se r5 och shoppa. Det va helt sjukt underbart! Har verkligen underskattat den staden.

Efter Stockholm så fick jag ont i halsen och har varit hemma hela den här helgen för att jag blev riktigt sjuk. Men det var skönt att komma tillbaka till skolan idag. Fick skriva av mina kompisars anteckningar från förra veckan så jag inte ligger efter.

Ska nu spendera helgen hemma för att städa och plugga. Känner mig inte helt frisk än! Puss

Likes

Comments

Nu har jag gått på gymnasiet i över en månad. GUD va jag älskar LM. Just nu är det lite full fart men lärarna gör en väldigt lugn och stämningen på skolan och folket är underbart!!!

Det har blivit lite mycket men jag gillar hösten och vi får se hur detta går!

Idag ska jag försöka bli av med lite plugg och sedan gå till gymmet! Puss

Likes

Comments

Två dagar jag gått på LM nu och det är världens mysigaste skola! Verkligen. Min klass och mina lärare är jättesöta, det är lagomstort, jättefina lokaler och sköna männsikor! Hade verkligen inte valt någon annan skola.

Idag är det fredag och jag tänkte antagligen träffa kompisar ikväll men nu vill jag bara ta det lugnt och kolla på The Fosters.

Likes

Comments

Sommarlovets sista dag. Men inte sista soliga dagen verkar det som. Igår blev det först en dag på stan med Vilma och sen en sista kväll ute innan skolan med Maja. Idag ska jag bara ta det lugnt, kolla på The Fosters och sen gymmet så jag kan sova ikväll.

Likes

Comments

Lördagar är bra dagar. Lördagsgodis är ju dröm. Dock har jag vant av min kropp från socker då jag bara äter på lördagar så mår jag kanske inte jättebra av det dock... Kom till bovall igår och åker hem imorgon. Först stop med pappa i Nossebro för gräsklippning bara. På måndag stannar jag hemma och preppar inför skolan på torsdag! Så taggad.

Likes

Comments

...och jag älskar det! Kom hem från fina Bahia för en vecka sen och herregud vad jag älskar det stället! Om jag kan vill jag verkligen åka dit igen. Wifit va lite sisådär så bloggningen fick lida. Men en sammanfattning är att vi badade, solade, åt och shoppade. Helt underbart! Ska försöka visa det jag köpt någon dag!

Har varit hos pappa sedan vi kom hem och vi började veckan på landet. Nu har vi vart hemma ett par dagar för att vara med kompisar men innan skolstarten om exakt två veckor så ska vi till landet idag, sen Vilmas land på söndag och sen Bovall igen nästa helg. Ska försöka blogga så mycket som möjligt!

Likes

Comments

Buenas tardes! Idag har vi varit på ett shoppingcenter som heter Atlantico. Det ligger i staden Telde och det tog bara 10 minuter med buss. Köpte lite smått och gott jag kan visa senare! Vi kom hem runt halv fem och lade oss nere vid poolen och solade och läste i två timmar. Solen tog fortfarande massor! Sen åt vi på middagsbuffén som vanligt som är så god! Imorgon ska vi sola hela dagen.

Likes

Comments

Hello! Nu har vi kommit hem från middagen, andra dagen. Idag solade vi hela förmiddagen vid poolen vid Playa Feliz. När det blev för varmt så badade vi i poolen. Havet är också jätteskönt och har blekt våra hår! När solen blev för mycket så lade vi oss vid stolarna under palmerna vid Orquidea och låg där och läste i flera timmar. Jag läser Stalker av Lars Kepler. Middagen åt vi också på Playa Feliz och nu sitter vi på Terassen och läser. På kvällarna kollar jag på Predestination! Igår solade vi och utforskade hela Bahia Feliz. Det är så himla vackert här! Imon blir det shopping på Atlantico.

Puss!

Likes

Comments