Häst, Vardag, Träning

Började dagen med morgonjour. Fodrade, täckade och släppte ut alla hästar och efter det mockade jag hela stallet och fixade allt annat till räcer. Disa fick gå ut i hagen och äta frukost medan jag fixade allt. Därefter var det trimning i ridhuset som stod på schemat.

Var upp till ridhuset igår kväll också. Hon var riktigt jobbig, spänd och stark men efter 40min med övergångar, öppnor och flytta undan skänkeln så släppte hon och blev riktigt fin. När hon väl släpper så behöver jag endast rida med skänkel och säte och har bara ett lätt stöd i handen. Kravet är inte att hon ska gå på tygeln alltid, utan bara att hon kan ligga kvar i samma tempo och takt utan att bita sig fast och bli stark. Hon måste bära och balansera sin egen kropp. Hon börjar släppa mer och mer nu och målet är såklart att kunna börja varje pass med en avspänd och loss häst.

Idag så kändes hon betydligt bättre även om hon är lite pigg och stark till en början. Men hon släppte efter bara en liten stund. Moster kom och trimmade piloten lite. Är så lätt att man tappar små saker när man bara sitter och rider själv. Har haft lite problem med volterna där Disa gärna flyter ut lite och faller ur tempot på den öppna delen men det är helt och hållet mitt bekymmer då jag tappar sätet och faller in istället för att räta upp mig ytterligare och ta tillbaka ytteraxeln. Är i varje fall nöjd med båda passen. Blir spännande (eller inte) att rida på onsdag efter Disa fått vila i två dagar. Anar att det kan få lov att bli ett till trimpass 😅 Känns som att vi har kommit en bra bit på vägen i alla fall och jag har lite smått börja planera inför kommande tävlingssäsong.

Har varit lite dålig med markarbete och hoppning det senaste då det är så jobbigt och rätt tidskrävande att rida upp till ridhuset, plocka fram och plocka bort och så rida tillbaka igen. Att bara rida fram och tillbaka till ridhuset tar 40-50min. Dessutom är det inte så lätt att matcha tiderna i ridhuset när ingen är där då hoppning inte har företräde. Ska i alla fall försöka bli bättre och komma igång med hoppningen igen en gång i veckan. Blir skönt till våren när banan har tinat. Är övertygad om att det kommer att kännas riktigt bra i hoppningen nu när jag har börjat få lite mer kontroll på räcer.

Kom hem runt lunch och däckade på soffan en liten stund med Rut. Hon var också bra trött efter en hel morgon och förmiddag i stallet. På eftermiddagen åkte jag och lämnade Rut till sin hundvakt och så fixade jag till mosters alla hästar. Kom hem för en liten stund sen, duschade och åt lite mat innan jag packade väskorna inför kommande äventyr till Ullared tidigt imorgon bitti. Vi åker redan kl 05.00 för att vara framme i tid. Blir troligtvis en heldag inne på Gekås för att avsluta dagen på hotell. På Tisdag blir det ytterligare en runda inne på varuhuset innan vi styr hemåt igen. Shoppinglistan blev lite längre än tänkt 😂 Man får passa på för man får ju faktiskt mycket för pengarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Häst, Vardag, Shopping, Utrustning

Igår var det dags för ett rehabmöte. Ett möte som skulle avgöra min framtid. I hela 9 månader har jag nu varit sjukskriven. Jag är som person inte någon som är sjukskriven för minsta lilla. Men jag har verkligen varit så långt ner i botten och mörkret som det bara går. Jag älskade mitt jobb och mina fantastiska kollegor. Nervositeten var en faktum men mötet gick bra och vi kom fram till att jag skulle omplaceras till min förra arbetsplats. Lyckan är obeskrivlig och min önskan har gått i uppfyllelse. Jag har det senaste mått ganska bra och det känns som att det faktiskt finns ett ljus i tunneln. Den första Januari börjar jag sakta men säkert att återgå till mitt arbete även om jag bara börjar med 20% och sakta ökar arbetstiden successivt månad för månad. Ska bli så skönt. Det är verkligen en stor börda som lättat från mina axlar och jag är så lycklig över att få komma tillbaka till mina gamla kollegor och arbetsplats. Arbetet är en sån stor del av livet så det är ju otroligt viktigt att man trivs.

Var lite osäker på om jag skulle hinna rida på morgonen. Men jag kom fram till att det nog var en bra idé för att lugna nerverna lite. Det blev en tur ut på björsbos grusvägar. Blev dessvärre inte mycket till motion då det till största del var total blankis näst intill hela vägen. Fanns några små bitar där vi kunde galoppera lite. Vi gav upp efter halva vägen och vände hemåt. Provade även ett nytt bett igår som jag fyndade begagnat för ynka 50:-. Ett rakt pelham med gummiöverdrag. Bettet var rätt tjockt och jag är inte jätteförtjust i bett som tar för mycket plats i munnen. Svårt att utvärdera det när jag bara red ut på rakt spår men det kändes i alla fall som att jag fick fatt på räcer lite snabbare än vanligt eftersom hon blir vrålstark på vägen hem när man rider ut.

Direkt efter mötet åkte jag hem och slängde i mig lite mat och därefter ut till moster i Viksberg för att agera barnvakt, hundvakt, hästvakt och getvakt. Åh herrejösses, jag beundrar min moster och henne sambo som lyckas hålla reda och hinna med allt och alla 😂 En lång dag och både jag och Rut somnade gott när vi kom hem.


Idag är planen att rida upp till ridhuset och trimma. Om det inte är så mycket folk så lägger jag nog fram tre galoppbommar och trimmar lite tempoväxlingar genom att variera galoppsprången. Om något ridhus är ledigt imorgon så blir det nog ett till pass där. Om inte så får det nog bli sandtaget för lite klättring. Natten till måndag åker vi nämligen till Ullared för att shoppa loss på Gekås så Disa får en ofrivillig vila måndag och tisdag.

Igår fyndade jag även ett par vinterridstövlar. Det värsta som finns är att frysa om fötterna. Svårt att hitta fodrade ridstövlar som inte är i läder som passar smala vader och inte är för klumpiga. Hoppas i alla fall på att dessa ska passa. De var slutsålda och hade utgått ur sortimentet överallt men jag lyckades hitta ett par begagnade. Har blivit mycket shopping det senaste, men det är ju så kul att shoppa häst och ryttarprylar 😂

Likes

Comments

Vardag, Häst, Rut, Utrustning

Blev så glad när jag vaknade och såg hur mycket det snöat under natten. Hade sett fram emot en uteritt i djupsnö men dessvärre så blev det plusgrader och regn lika fort som snön kom, typiskt.

Disa fick en lugn barbacka skrittur på ungefär en halvtimme igår. Idag passade jag på att tömköra henne medan snön låg kvar på banan. Var dock lite halt under så vi avbröt galoppen då det blev lite halkigt och höll oss till skritt och trav istället. Det var dock inte Disas bästa dag idag då hon var riktigt spänd och rädd för allt och ingenting. Drog iväg och kastade sig några gånger så det krävdes mycket för att få henne lugn och avspänd. Bestämde mig för att avsluta så fort hon börjat slappna av för att få ett bra avslut innan hon blev spänd igen. Jaja, det kan inte gå bra jämt och hon har ju faktiskt vart oförskämt fin hela veckan.

Imorgon är det fullt upp. Har ett möte kl 13 och direkt efter det ska jag till Viksberg för att vara barnvakt hela dagen fram till sen kväll. Får se om jag hinner motionera Disa under förmiddagen. Känns som att jag behöver spara lite på kroppen och knoppen fram till mötet efter lunch. Så nervöst.

För övrigt så har jag satt igång med lite städning av stallskåpet samt storputsning av all utrustning. Brukar vara rätt duktig med att putsa efter varje ridpass men det senaste har jag varit lite slarvig så det kändes välbehövligt att göra rent med lädertvål och smörja med läderbalsam. Igår körde jag putsning och idag tvättade, skrubbade och borstade jag rent de benskydd som var skitiga. Imorgon står städning av stallskåpet på schemat om jag hinner. Har så mycket saker så det börjar bli lite väl trångt 🙈

Likes

Comments

Häst, Vardag, Shopping, Utrustning

Idag satte jag igång med storstädning här hemma och så var det dags för julpyntet att komma fram. Höll på i säkert 3h innan jag kände mig färdig. Fick jätte fina gardiner av mamma som passade utmärkt i våran lägenhet.

På EM blev det en tur till affären för att hämta ut ett paket och sedan vidare till apoteket. Snabbt hem för att byta om och därefter dags för stallet. Paketet jag hämtade ut var mina efterlängtade Veredus Grand Slam skydd som jag suktat efter så länge. Fick en härlig rabatt på dem och en snabb leverans från horsemeup.

Så himla nöjd. De är så himla snygga och jag bara älskar passformen. Passade perfekt på Disas ben. Inte alls så stela som andra senskydd kan vara. Super mjukt och skönt material på insidan. De blev inte invigda idag dock då jag ska försöka att inte använda dem allt för ofta utan ha dem som finskydd vid träningar och tävlingar.

Disa fick som tidigare nämnt gå en till dag i ridhuset. Hon kändes riktigt fin och fräsch idag också även om hon blir lite stark i övergångarna fortfarande. Ska jobba vidare med övergångar nästa gång, speciellt från trav-galopp och galopp-trav. Tror även att den biten kommer att släppa snart. Hon blev riktigt trött i slutet och orkade nästan inte fatta galopp. Hon frustade och var svettig så nu har hon nog gjort sig av med en del överskottsenergi. Imorgon ska vi bege oss på en lugn barbackatur. Hon behöver nog en eller två dagar med lite lättare motionering efter två dagars intensivträning.

Likes

Comments

Häst, Vardag

Kickade igång dagen med ett besök på lasarettet. Därefter begav jag och Rut oss till mammsen och hälsade på en stund. Kom hem och la mig på soffan ett tag innan jag körde igång med lite julpyntning här hemma. Strök och hängde upp julgardiner, hann inte med mer än så idag så resten får komma upp imorgon.

Igår fick Disa motioneras lite lätt och försiktigt i paddocken som fortfarande är en stor isplan. Hon kändes fin och lätt och jag red inte i mer än 30min.

På EM var det stalldags och idag stod dressyr i ridhuset på schemat. Disa kändes så himla fin idag. Har verkligen blivit så mjuk och fin. Hon är såklart pigg men så är hon som häst och jag vill inte ha mindre energi, så länge hon inte biter sig fast i bettet och blir stark så kan hon faktiskt använda sin energi till rätt saker. Jobbade mycket med öppnor idag. Lite lättare i höger varv, i vänster är hon inte lika stark så där blir hon till och med lite seg, så vi gör öppnor ett par steg i taget och rakriktar i mellan dem. Även galoppen kändes helt fantastisk i mellan åt. Hon är inte lika springig som tidigare och har mycket lättare för att göra tempoväxlingar. Avslutade med en superfin trav, mjuk som smör och det kändes som att vi travade på moln. Riktigt lösgjord, taktmässig och det kändes som att hon hade schvung. Så nöjd med henne idag! Synd att jag inte hade någon som kunde filma, för hon var sååå fin och fräsch 😍

Invigde så klart ett av dom nya schabraken idag, så snyggt 😍


När vi var klara i ridhuset skulle Fanny hoppa upp på sin Jinna. Båda hästarna var alldeles skräckslagna över skrittmaskinen som står uppe vid ridhusen, haha. Stackarna stressade upp hästarna i maskinen så det kändes lite som kalabalik innan vi kom iväg hemåt 🙈 Jaja, nästa gång bryr dom nog sig inte i den.

Även imorgon är planen att rida upp till ridhuset. Tänkte jobba lite med samma lika som idag. Lösgjordhet, takt och schvung. Om det inte är så mycket folk kanske jag lägger ut några bommar. Är tyvärr isgata överallt nu så går i princip bara att skritta ute nu. Brukar i nästan aldrig rida i ridhuset/banan mer än två dagar på rad men pga omständigheterna så får det bli så den här veckan. På onsdag ska Disa i alla fall få en välförtjänt skrittur ut i skogen.

Är så himla glad över att vi äntligen har kommit ett steg längre och vi börjar kännas mer som ett team. Hoppas verkligen att det håller i sig nu. Hoppas även på att det är någon hoppträning snart, är riktigt taggad nu när allt känns som det ska och det mesta flyter på. Kanske kan vi också börja planera nästa års tävlingssäsong.

För övrigt så ser det ut att bli en lugn vecka. Ett möte blev inställt så jag har bara ett möte på Fredag. Ett viktigt möte som kommer att avgöra lite hur min framtid kommer att se ut. Jag hoppas verkligen att det går vägen, skulle betyda så himla mycket för mig. Nervöst! Annars inga planer förutom att jag tänkte rida upp till ridhuset i helgen igen för att hoppa lite.

Igår lyckades jag även få tag på två biljetter till mina idoler Guns n’ roses som kommer till Ullevi i Juli, ska bli så himla häftigt!! 


Likes

Comments

Vardag, Shopping, Utrustning

Igår var jag, Ulla och Fanny iväg till Horseshow i Stockholm. Vi hade supertrevligt och roligt. Hann även med att träffa min vän Bella som var och är min bästa vän sedan jag började gymnasiet i Varberg för 6 eller 7 år sedan (?). Så kul att ses , även om det var länge sedan vi sågs så känns det som att det var igår!


Showen var som vanligt bra. Peder och Allan segrade i 1.50 hoppningen och publiken var med och hejade från första till sista hindret och jublade när radarparet gick i mål med snabbast tid och såklart felfria as usual! Även 1.40 hoppningen var riktigt spännande där Bertram Allen till slut segrade med några svenska ekipage hack i häl. Så kul! Och som åren innan så bjöds det på frihetsdressyr och julavslutning. Så imponerad av alla fina hästar som sköter sig exemplariskt på den stora arenan med näst intill fullsatt läktare. Nu har jag skaffat mig lite inspiration och motivation, välbehövligt under vinterhalvåret 😃⭐️

Mässan var en riktig besvikelse. Dåliga erbjudanden och inte några speciella nyheter. Många som hade 10% på utvalda sortiment men inte mycket mer än så. Börjes har tidigare bjudit på riktigt bra priser och roliga saker men inte heller dom var speciellt billiga i år och hade inte något jätteroligt sortiment så jag gick tomhänt därifrån till min stora förvåning.


Lyckades i alla fall hitta tre schabrak. 599:- st tyckte jag var ett okej pris för Animo och Equiline schabrak. Ett svart med guldpasspoal, ett svart med lila passpoal och ett svart med vinrött kantband och snurrpasspoal. Fyndade även maskkontroll för 150:-, brukar gå på det dubbla i vanliga fall.


Specialbeställde även ytterligare ett schabrak från Equiline. Ett marinblått med guldpasspoal och e-logga i guld. Tror att det blir en snygg kombination. Grand slam skydden jag beställde till halva priset var såklart slut i lager så jag försökte leta reda på ett par till bra mässpris. En monter hade dem för 1500:- men de fanns såklart bara i svart och storlek medium ☹️ Så jag beställde ett par från horsemeup med 20% rabatt istället. Hoppas de inte är slut i lager där också.

Likes

Comments

Häst, Vardag, Rut

Äntligen är Disa bättre i sitt ben. Hon var bättre redan i förrgår men gav henne en dags vila till för säkerhetens skull. Hon har bara en liten bula på sidan av skenbenet. Vet inte om det kanske är ett överben. Kyler i alla fall varje dag och har på kylgel. Hon är i alla fall inte lina svullen eller varm längre. Igår hoppade jag i alla fall upp och red lite i paddocken. Det var välbehövligt vill jag lova. Räcer var väldigt pigg, fokuserade bara på att försöka få ihop henne med ben och säte, lättare sagt än gjort. Hon la några brallar och var lite springig men kom till arbete efter en liten stund. Kunde avsluta jättefint med lite öppnor och bogen in och sedan släppa ut tyglarna och trava av henne på halvlånga tyglar och hon sökte sig nedåt framåt. Invigde även uhip kjolen som kom tidigare i veckan. Sååå skön, fem ⭐️ av fem möjliga! Skydden hade tagit slut i lager så får kika på ett par på sihs senare idag istället.

Innan jag var ner till räcer igår åkte jag till Viksberg och fixade till mosters hästar. Som tack för hjälpen fick jag en kasse med vegomat hon handlat på bl.a. vegoköket. Alltså Julsk*nkan är så gudomligt god, smakar som vanlig julskinka bortsett från det seniga och fettiga äckel. Så igår kväll när jag kom hem från stallet körde jag igång med griljering av julskinka 😅

I Torsdags var Rut på sin årliga veterinärkoll. Hon äter medicin för epilepsi två gånger om dagen så en gång per år åker vi till veterinären och tar några blodprover och en vanlig undersökning, lyssna på hjärtat, kolla vikten, tänder, ögon osv. Allt såg tiptop ut, liiite tandsten så nu är det tandborstning en gång per dag som gäller 😂 Hade mina misstankar om tandsten då hon luktar lite illa i munnen.

I Januari är det Disas tur för sin årliga vetcheck. Tänderna ska kollas och så ska hon vaccineras.

Nu ska jag snart göra mig i ordning och åka till stallet och fixa till Disa. Kl 12.00 åker vi mot Stockholm 😃

Likes

Comments

Häst, Vardag

Jahapp, Disa är varm och tjock i ett ben. Tror inte att det är något allvarligt utan hon har nog bara slagit på sig hagen. Hon är väldigt känslig och svullnar upp för minsta lilla. Det är såna hästar som Disa som kallas porslinshästat 🙈 Hon är inte öm eller halt så vi avvaktar ett tag och ser om svullnaden lägger sig. Skrittade ut igår, tänkte att det kanske blir bättre om hon fick röra lite på sig men det varken bättre eller sämre. Så tyvärr så blir det ingen Tusseträning för oss imorgon. Så surt eftersom att det var säsongens sista träning. Eventuellt att det blir något i mellandagarna.

Idag hade jag tid hos läkaren vid lunch, tanken var att åka till granngården efter det men moster hade vägarna förbi där så då slapp jag åka dit. Efter läkarmötet åkte vi ut till Viksberg och hjälpte moster att skruva ihop möbler, fixade vatten och mat till hästarna osvosv. Åkte hem och slängde i mig en pizza och så hade vi tvättid efter det. Tvättade en stund och så var det dags för kvällsjour sen. Disa fick stå idag med tanke på omständigheterna. Pysslade om henne lite extra istället.

Imorgon ska bilen lämnas in på lagning och hämtas på EM. Har även ytterligare en tid på sjukhuset på EM och så tänkte jag åka och kolla på tusseträningen innan jag åker och plockar in hästarna och fodrar osv. Får se hur Disa ser ut i benet imorgon, kanske longerar henne lite lätt i skritt och trav så hon får röra på sig och så att hon inte har fått någon hälta eller så..

Bästa vinter ridhandskarna som finns!! 👍👍

Likes

Comments

Häst, Vardag, Träning

I förrgår fick Disa ett till pass på banan. Större delen av banan var isgata så vi fick glatt jobba vidare med rakriktningen. Hon var lite stark emellanåt men lyckades hitta lite säte och ben och kunde jobba henne ur dragkampen. Hon blev riktigt fin till slut och gjorde fina galoppfattningar och övergångar. Red inte något vidare länge utan avslutade när det kändes bra. Igår fick hon vila då orken helt enkelt inte fanns.

Idag har vi konkat lite hö och konkat lite hinder. Vi red upp till ridhuset på kvällen och byggde upp en serie. Alla hästarna var superduktiga och skötte sig bra. Disa överhoppade sig lite under uppvärmningen, tyckte att det var skitkul att få hoppa och körde någon bockning efteråt. Hon gjorde något fulstopp mitt i serien när vi höjde upp lite. Hon blir lite stark och får då svårt att få plats på relaterade avstånd. Något vi måste jobba vidare på. Hon hoppade i alla fall några fina språng i slutet och förstod uppgiften. Hon är så himla brunstig nu. Står och kissar och flirtar med sin granne som hon i vanliga fall typ hatar 😂 Tror att brunsten kan vara boven i dramat eftersom hon har varit lite knepig och envis det senaste, saker ska vara lite på hennes vilkor. Bara att härda ut.

Imorgon ska jag nog försöka att rida ut en sväng. Förhoppningsvis medan det är ljust. Stallmöte på kvällen och så kvällsjour efter det. Snöar massor nu så hoppas verkligen på att det ligger kvar imorgon. Så mysigt! I veckan väntar även lite roliga paket. Beställde nämligen äntligen Veredus grand slam skydden som jag suktat efter så länge. Och så kommer uhip kjolen så att jag slipper frysa när jag rider! Både skydden och kjolen till halva priset, riktiga fynd! :)

Likes

Comments

Häst, Vardag, Rut, Shopping

Black friday bjuder på många roliga erbjudanden och rabatter. Shoppingsuget är ett faktum och jag har precis klickat hem en uhip ridkjol för halva priset 🤑 Det fick bli en grå då blå och svart inte fanns i min storlek. Jag velar lite om jag ska klicka hem Veredus grandslam skydden som jag suktat efter sååå länge. Även dom till halva priset, tveksam till om dom kommer bli så billiga under sihs. Jag har tre timmar på mig innan dom går tillbaka till ordinarie pris igen, tåls att fundera på 🙈

I förrgår bjöds det på massvis med snö. Så mysigt. Mindre kul med sommardäck och jag fastnade med bilen uppför backen till parkeringen och kom varken framåt, bakåt, höger eller vänster. Charlie lyckades dock backa ner bilen och parkerade bilen på parkeringen innan uppförsbacken.

Passade i alla fall på att rida ut i snöyran. Disa kändes fin, även om hon var pigg så var hon inte hopplöst pigg. Sökte sig nedåt och framåt vilket är mycket positivt då hon annars gärna spänner underhalsen och biter sig fast.

Snön regnade dock bort under natten och nu är det mest jobbigt slask och isgata överallt igen. Igår bytte vi till vinterdäck i alla fall så nu är det bara att tuta och köra. Hann även med att salta fyrkantsspåret på paddocken, smattrade på ordentligt så mot kvällen hade isen smällt och jag kunde motionera Disa där. Hoppas på att resten av isen smälter så kanske vi kan hoppa på söndag, om inte så blir det nog en tur till ridhuset. Igår tog vi tjuren vid hornen och begav oss ut i ösregn, vi var totalt dyngsura när vi var färdiga. Disa var mycket pigg och har tydligen lärt sig hur hon ska bita sig fast i det här bettet. Efter många om och men släppte hon efter och jag avslutade innan hon kom in i andra andningen. Det är svårt att jobba en stark och pigg häst bara runt fyrkantsspåret, man behöver volter för att kunna fånga upp och få henne till arbete. Hoppas på att banan smälter under helgen så jag kan rasta av henne med hjälp av hoppserier 😊🙏🏻

Idag ska jag roa mig med att stöda balkongen, ta bort alla plantor sen i somras som jag inte orkat ta tag i. Disa ska ridas på banan ikväll. Om inte isgatan har smällt så får vi glatt jobba med rakriktningen 😊

Likes

Comments