Header

Postat i Resor

Nu tänkte jag visa upp vad jag packar inför resan till Schweiz. Förhoppningsvis kan jag dela med mig av matnyttig inspiration och tips!

Här är mina två väskor - Kånken och Korven, pappas gamla skidväska som håller än. Bästa kombon.

Handbagaget packar jag i Kånken. Det är fantastiskt hur rymlig och tålig den är, jag har använt den oavbrutet sen 2014 och det skulle inte förvåna mig om den höll minst ett decennium till!

Jag packar:

 • ritbok
 • böcker
 • kassett (att lyssna på i bilen)
 • euro (om jag får för mig att köpa något i Österrike eller i tax-free-shopen)
 • hörlurar
 • mp3-spelare (om man vill lyssna på musik på planet men inte vill dra på mobilbatteriet)
 • läppbalsam
 • handdesinfektion
 • mensskydd
 • snorpapper (det heter fan inte näsdukar)
 • solglasögon
 • kamerautrustning.

Det blev en jätteful vinjett på den här bilden som inte går att redigera bort, förlåt… du ser ju vad det föreställer i alla fall.

I Korven packar jag allt annat som nog är snäppet mer behövligt på en skidresa.

Jag packar:

 • underställ
 • en varm tröja
 • pyjamas
 • jeans
 • underkläder
 • skid- och vanliga strumpor
 • hudvårdsprodukter
 • skidhjälm + glajjor
 • Buffmössa
 • skidjacka
 • överdragsbyxor
 • siden- och skidvantar (sidenvantarna håller händerna varma och absorberar eventuellt handsvett, do recommend!).

Et voilà! Det känns bra att ha allt nerstuvat redan nu så man slipper krångla med det fem minuter innan man ska åka :-)

Likes

Comments

Postat i Vardag

Idag fick vi alltså sportlov! Ska bli så skönt att få komma bort från stöket och stressen ett tag och förhoppningsvis få en minnesvärd vistelse i Schweiz. Dock började lovet (alltså efter sista lektionen) med att jag gick in i en jävla gren och har nu ett fult sår i pannan. Sen blev dagens gymnastikträning inställd också vilket var tråkigt, men spenderade den tiden på att göra färdigt allt skolarbete jag fått med mig över lovet så jag slipper tänka på det framöver. Vi ska skriva lite om basiska lösningar på NO:n och så ska jag fila lite på en presentation i engelskan (och ja, ni kan ju gissa vem jag valde att skriva om…).

Idag var en väldigt lugn skoldag, åtminstone på lektionsfronten. Vi tittade färdigt på Sagan om ringen på svenskan, på franskan hade vi ett prov om personliga pronomen och negationer (som vi jobbat med sen terminsstarten så är väldigt glad att vi är klara med det nu, är ärligt talat rädd att vi ligger efter i läroplanen för att vi går igenom de olika momenten så satans långsamt) och på SO:n tittade vi på en film om Henrik VIII eftersom vi jobbar med medeltiden och reformationen just nu. Jag fick veta av min filmexpert till bästis, Thea, att Scarlett Johansson hade en av rollerna i filmen och folk (även hon, när det kom på tal) har sagt till mig flera gånger att jag liknar henne, vilket jag för mitt liv inte kan se själv! Men det är väl oftast så när det handlar om att man själv liknar folk? För jag har däremot hur lätt som helst för att se om andra personer liknar en kändis.

Likes

Comments

Postat i Böcker, Vardag

I morse när jag skulle dra upp persiennerna så möttes jag av det här… jag är mållös. Mina Vans får nog stanna i källaren ett tag till.

Ja, det verkar ju tyvärr inte som att våren är här än. Det såg ju verkligen ut som att det skulle klarna upp ett tag, temperaturen steg och mina naglar var för en gångs skull inte blå i skolan. Jag hoppas att det här töar bort tills jag kommer hem från Schweiz i mitten av sportlovet alla fall, där i Alperna lär det ju finnas snö i mängder som kommer göra mig betydligt tröttare på det än vad jag redan är.

Jag har försökt göra det bästa jag kunnat av dagen i alla fall. På eftermiddagen stack jag till biblioteket och lånade hem några böcker jag ska ta med mig till Schweiz. Jag letade efter en biografi om David Bowie samt Under det rosa täcket, men hittade bara den sistnämnda - det lokala biblioteket verkar tyvärr inte vara så stora Bowie-fans. Men jag får åka till Stadsbiblioteket nån gång och kolla där istället, de brukar ha det mesta. Däremot hittade jag Gangsters av Klas Östergren nere i Öppna magasinet (där de äldre böckerna och tidskrifterna står) som verkar vara en uppföljare till Gentlemen som jag ju läste nyligen och tyckte om, så det ska bli spännande att läsa!

När jag kom hem hittade jag ett nummer av Fokus (som min bror prenumererar på) på köksbordet i vilken det var en recension om kultfilmen Trainspotting. Eller snarare dess nyutkomna uppföljare, T2 Trainspotting. Jag har hört talas om den tidigare, eftersom den första filmen släpptes -96 då britpopen var som störst och britpop-anhängarna var väl den målgrupp som filmen riktades mot kan man säga. Och eftersom jag pratat med många både gamla och nya fans har det fallit sig naturligt att den filmen kommit på tal lite då och då.

Hur som haver så är filmen baserad på en roman med samma namn som jag blev intresserad av att läsa. Jag försöker alltid läsa en bok innan jag ser filmatiseringen av den, då man oftast får ut mer av boken samt kan skapa sina egna uppfattningar av karaktärernas utseende och miljön de befinner sig i, vilket är nyttigt för kreativiteten. Det lokala biblioteket verkar ha boken i sitt sortiment, men det är nån jävel som glömt att lämna tillbaka den så det är osäkert hur långt det kommer dröja innan jag kan få läsa den. Annars får jag ta det ärendet på nästa tur till Stadsbiblioteket med.

Nog med snack från mig idag, hoppas ni har det bra med i det föga välkomna vinterlandet. Eller om det faktiskt är fint väder där ni bor, det vore ju en lyx.

Likes

Comments

Postat i Mode

Älskar verkligen den här tröjan jag fick i julklapp senast av Victoria! Är ju som sagt väldigt insnöad på Bowie just nu så den här tröjan kommer bäras flitigt framöver ;-)

Likes

Comments

Postat i Skönhet

De flesta inom bloggvärlden följer nog underbara Therése så det här är egentligen ett ganska onödigt inlägg, men jag kände ändå att jag ville lyfta upp det här med vegansk kosmetika lite extra. Jag tycker definitivt att vi borde utbilda oss mer inom det här och tänka efter en extra gång innan vi köper en ny sminkprodukt. Både för vårt eget och djurens bästa. För visst är det ganska äckligt att veta att man smetar saker som krossade löss och vätska från livmodern i ansiktet? Eller att veta ett en liten oskyldig kanin behövt få mascaran du håller i kletad i ögonen för att du ska kunna stå där i butiken och överväga att köpa produkten?

Att övergå till veganskt smink är faktiskt nåt som fler har möjlighet till än att sluta äta animalier, då kan man bidra även om man av olika anledningar inte kan utesluta kött ur sin kost. Allt som krävs för detta är att du memorerar vissa ord som du kan titta efter på baksidan av en produkt för att avgöra, alternativt att du tar med dig en lista på orden när du går ut och handlar. Var även noga med att titta efter texten dermatologically tested som försäkrar att produkten inte testats på djur!

Likes

Comments

Postat i Vardag, Musik

Bjuder på tre vackra Bowie-låtar nu på kvällskvisten, har nämligen lyssnat på honom en hel del den senaste tiden. Han var fantastisk på alla sätt och vis och verkligen en person jag ser upp till.

…Och den efterlängtade fredagkvällen är här. Men jag måste bara säga att jag verkligen inte varit i balans alls den här veckan! Tror det beror på att jag rubbat många av mina rutiner som varit en trygghet och nödvändighet att ha. Allt började med att jag laddade ner Twitter igen i lördags eftersom jag ville hålla mig mer uppdaterad om världen (har nämligen känt mig lite isolerad när den enda media jag konsumerat är 40 år gammal litteratur) och jag vet inte vad jag väntade mig egentligen annat än att mitt Internetberoende vaknat till liv igen. Jag hade ju jättebra flyt ett tag då jag vände mig till läsningen istället för mobilen när det kom till tidsfördriv och i skolan koncentrerade jag mig på lektionerna och pratade med vänner. Jag måste verkligen hitta tillbaka till det.

Du som läser tycker kanske jag överreagerar eftersom Internetberoende är socialt accepterat nu, men det är just det som är problemet. Vi alla är beroende, men ingen ser det. Det är en del av vardagen liksom, inget speciellt, det är bara så det är. Man skulle nästan kunna säga att Internet är dagens version av rökning.

Likes

Comments

Postat i Vardag

Skolan stressar ihjäl mig, ärligt talat. Jag måste verkligen hitta ett sätt att tackla stressen, för ärligt talat är det nog bara jag som gör saker värre än vad det är. Vi har sammanlagt fyra läxor och ett prov att plugga till, jag har gjort samtliga fyra så det enda som återstår är egentligen att banka in mina kunskaper i fysik lite extra tills på fredag. Men det verkar fröken Plugghäst inte förstå, trots att hon gått igenom schemat säkert fem gånger och lika många gånger att hon verkligen gjort alla de där läxorna. Jag går ändå bara i sjuan, så när jag steppar upp till åttan sen kommer jag ju förmodligen gå in i väggen om jag går på högvarv redan nu.

I morgon är det hemstudiedag i alla fall och jag har utvecklingssamtal, ska gymma med farmor och senare på kvällen iväg på terminens första gitarrlektion.

Jag ber om ursäkt för bristen på intressanta inlägg den senaste tiden men ärligt talat är det enda som händer i mitt liv i princip plugg, generationsromansläsning och knapp överlevnad av denna satans isande kyla som totalvägrar att ge sig. Jag vet fan inte vad som klassas som intressant egentligen men vad jag däremot vet är att jag inte vill ha bildlösa, i värsta fall med en kornig webbkamera-bild bifogad, stressade sammanfattningar av min vardag på bloggen. Och det är just en sån du läst nu. What a shame.

Likes

Comments