Header

Hej! Idag ville jag ta fram en stor del av vad man lär sig då man studerar turismen!

Vi jobbar nästan endast med datorer, dvs att vi lär oss en massa på datorn som ex. powerpoint & excel osv. Och de är super bra att kunna då de finns flera jobb som vill att man kan sådana saker. Vi använder oss också mycket av Onedrive & Sharepoint (Office 365) som ser ut såhär:


Här delar vi våra uppgifter med våra läraren samt sparar alla viktiga dokument m.m.

Ex. på hur en excel tabell kan se ut:

Powerpoint:

Photoshop:

Här hade vi som uppgift att göra en egen produkt, jag valde att göra en wellness produkt, yoga, logon ni ser i nedre högra hörnet gjode jag själv.

Vi har gjort en hel massa presentationer m.m som jag ska försöka sätta in. :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då jag skall vara i Infokoppin i Nagu är det viktigt att veta vart vi skickar de kunder som vill se ex. naturstigar! Idag gick vi en av de populäraste stigarna i nagu :-) Nu vet jag vad jag kan berätta om stigen!

Likes

Comments

Hejssan igen! Så var det skolstart igen en gång. Sista skolåret i denna utbildning! Jesses så tiden går. Detta skolår inleder jag med praktik på visitarchipelago. Och så flyttar jag ju till Åbo, storstan! ;) Har gått jätte bra de 3 dar jag hunnit vara på praktik. Fått super mycket information om turism samt vad turistbyråerna gör. Här kommer lite bilder från då vi besökte artbank här i Pargas samt på broschyrer jag fått av praktikplatsen.

Likes

Comments

Mitt jobb med Kjell's Kitchen fortsätter i praktien! Jag kommer fortsätta jobba med sidan, och andra saker som ex. jobba med menyer, deras useende m.m. Allt som har med design och utseende att göra igentligen! Sedan kommer jag ocksån möjligen att få hjälpa honom få igång sitt nya ställe, som kommer finnas i Pargas golf.

En liten bild från sidan jag gjort, Såhär ser det dock bara ut från telefonen, bättre format finns då du går in via datorn!

Likes

Comments

Just nu håller jag på med marknadsföring i skolan. Min uppgift är att hjälpa Kjell marknadsföra sitt företag: Kjells Kitchen. Jag hjälper honom att skapa en nätverkssida, samt lite andra saker som ex. hjälpa honom göra skyltar och hur skyltarna ska se ut och möjligen göra en instagram åt honom. Idag var jag och fota massor i en av hans restauranger. Bilder lägger jag ut senare och lite resultat på sidan osv!

Likes

Comments

Vi har varit till Riga med klassen i 3 dar! Vi gjorde denna resa föratt igen lära oss att göra resor såklart, men också för den period vi hade då: Kulturturism & Wellness. Vi gjorde mycket i Riga som alltså hade med både domtvå att göra! Ex: Vi besökte 2 olika ståtliga kyrkor, Åt lettisk mat samt var på massage (har mer med wellness att göra). Här kommer lite videon samt bilder från resan!!

Likes

Comments

I branchen vår har vi just nu något som heter turism upplevelser, Där vi besöker och funderar på olika saker att göra! Alltså vi söker olika upplevelser! Vi har varit och paddla kanot, vi har smakat/ätit mexikansk mat, Besökt Superpark som var helt roligt! Och imorgon ska vi och klättra!

Flowpark har vi också besökt, men där gjorde vi inget igentligen, bara hörde på en massa fakta och allmänt om platsen!

Superpark 😂

Likes

Comments

Hej! Nu börjar allt vara på sin plats med Skäriopen. I lörda är det alltså happening här i pargas, ska själv vara på plats vid gågatan i lörda och vara där några timmar. Vi tog chansen att delta idethär skäriopen evenemanget för att lära oss om hur allt går till då man skapar sådana här större evenemang, och ett plus är ju att vi tillika får marknadsföra vår branch! Vi ska dit och stå vid vårat eget Axxell-tält. Jag ska själv stå där med axxell-turism skjortan på och informera andra som kommer med frågor om evenemanget och sekärt lite andra frågor som t.ex om vår branch. Nu ska jag till Abo-print efter plancher till skäriopen som vi lagat, eller ja, som W har lagat :D Har också jobbat med temadagen idag. Nej nu ska jag iväg! Ha en skön dag, själv ska jag öva på ett matteprov nästan hela dagen..😪


Likes

Comments