Header

Hejssan igen! Så var det skolstart igen en gång. Sista skolåret i denna utbildning! Jesses så tiden går. Detta skolår inleder jag med praktik på visitarchipelago. Och så flyttar jag ju till Åbo, storstan! ;) Har gått jätte bra de 3 dar jag hunnit vara på praktik. Fått super mycket information om turism samt vad turistbyråerna gör. Här kommer lite bilder från då vi besökte artbank här i Pargas samt på broschyrer jag fått av praktikplatsen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mitt jobb med Kjell's Kitchen fortsätter i praktien! Jag kommer fortsätta jobba med sidan, och andra saker som ex. jobba med menyer, deras useende m.m. Allt som har med design och utseende att göra igentligen! Sedan kommer jag ocksån möjligen att få hjälpa honom få igång sitt nya ställe, som kommer finnas i Pargas golf.

En liten bild från sidan jag gjort, Såhär ser det dock bara ut från telefonen, bättre format finns då du går in via datorn!

Likes

Comments

Just nu håller jag på med marknadsföring i skolan. Min uppgift är att hjälpa Kjell marknadsföra sitt företag: Kjells Kitchen. Jag hjälper honom att skapa en nätverkssida, samt lite andra saker som ex. hjälpa honom göra skyltar och hur skyltarna ska se ut och möjligen göra en instagram åt honom. Idag var jag och fota massor i en av hans restauranger. Bilder lägger jag ut senare och lite resultat på sidan osv!

Likes

Comments

Vi har varit till Riga med klassen i 3 dar! Vi gjorde denna resa föratt igen lära oss att göra resor såklart, men också för den period vi hade då: Kulturturism & Wellness. Vi gjorde mycket i Riga som alltså hade med både domtvå att göra! Ex: Vi besökte 2 olika ståtliga kyrkor, Åt lettisk mat samt var på massage (har mer med wellness att göra). Här kommer lite videon samt bilder från resan!!

Likes

Comments

I branchen vår har vi just nu något som heter turism upplevelser, Där vi besöker och funderar på olika saker att göra! Alltså vi söker olika upplevelser! Vi har varit och paddla kanot, vi har smakat/ätit mexikansk mat, Besökt Superpark som var helt roligt! Och imorgon ska vi och klättra!

Flowpark har vi också besökt, men där gjorde vi inget igentligen, bara hörde på en massa fakta och allmänt om platsen!

Superpark 😂

Likes

Comments

Hej! Nu börjar allt vara på sin plats med Skäriopen. I lörda är det alltså happening här i pargas, ska själv vara på plats vid gågatan i lörda och vara där några timmar. Vi tog chansen att delta idethär skäriopen evenemanget för att lära oss om hur allt går till då man skapar sådana här större evenemang, och ett plus är ju att vi tillika får marknadsföra vår branch! Vi ska dit och stå vid vårat eget Axxell-tält. Jag ska själv stå där med axxell-turism skjortan på och informera andra som kommer med frågor om evenemanget och sekärt lite andra frågor som t.ex om vår branch. Nu ska jag till Abo-print efter plancher till skäriopen som vi lagat, eller ja, som W har lagat :D Har också jobbat med temadagen idag. Nej nu ska jag iväg! Ha en skön dag, själv ska jag öva på ett matteprov nästan hela dagen..😪


Likes

Comments

Snart sommar hörni! De ska bli så sakelns skönt! Älskar då dagarna blir ljusare och varmare!

I helgen var det ju vappen, själv var jag hoss Jonis kusin med lite vänner, riktigt rolig kväll var det!
Nu i skolan jobbar vi mycket med evenemang och sådana saker, vi har snart något som heter skäriopen, som är för företagen här i pargas. En temadag ska vi också ha den 18 maj i skolan! Miljödag ska det bli. Men nu ska jag fortsätta med timmen! Blir hoppeligen lite fiske kväll, En av de bästa sakerna jag vet!

Likes

Comments

  • 637 readers

Likes

Comments

Hej! Några veckor sedan som jag senast bloggade iknow.. Har helt enkelt inte haft så mycket tid och har haft en massa i tankarna så att blogga har inte heller varit så ofta på minnet! Jaah.. Praktiken tog ju slut för ja vad blir det 2 veckor sen? Sista dagen var faktiskt lite ledsam då jag måsta säga hejdå till mina jobbkollegor osv.. Skrev en "hejdå" dikt till dem sista kvällen jag jobbade. Haha det verkade som att de tyckte om den! Synd, så tog jag inte bild av den.. Men iallafall! Back to school again! Det är nog skönt. Har en massa vi jobbar med just nu, evenemang och miljödagar med mera! Går också igenom arrangering av evenemang och sådant just nu. Men jajaja, nu till det mer intressanta! ;) På torsdagen som var denna vecka var jag till Estland!! För första gången faktiskt. Jag var med min pojkvän och en del av hans familj samt lite av deras vänner. Det var en super rolig resa faktiskt! Man fick skratta ordentligt många gånger! Roligt umgänge alltså. Vi åt gott, var till gamlastan, shoppade och sådant! Vi bodde på ett hotell som heter Tähetorni. Helt fint hotell nog! Kanske inte det bästa men det var riktigt okej!

På den övre bilden, det är där vi bodde, den andra bilden hör också till samma hotell men det var liksom som ett hus på andra sidan vägen där man också kunde bo.

Gamlastan! Super fint där faktiskt! Vi var upp till en utkiksplats där man kunde se ut över hela staden. 😍 Vi har ätit på macdonalds (4€ för en BigMac!!!!) och thairestaurang samt på en väldigt fin restaurang, som fanns mitt i gamlastan.

Naminam;)

Grafiti fanns verkligen överallt! I vilken husknut som hälst, så fanns där. Det ger väl också sin charm i guess?

Snygga bilar fanns det också mycket av!

Ett stort shoppingcenter som vi var till! Vi var till en matbutik också första dagen tror jag det var, för att köpa lite gott att äta.. Allt som kostade var typ i cent! haha! Det vi shoppade för där skulle kanske har blivit mellan 15-20 euro i finland men där blev det 7 euro! Nice haha. Kom hem igår på kvällen klockan 11. Det är kalas för Joni idag också, han fyllde ju år den 18 April. Så ska snart börja fixa klar mej för det också! Så nu fick bloggen lite uppdatering igen hehe.. ska börja lägga upp inlägg oftare, men med mindre text och mera bilder! (Ska försöka lägga upp oftare iallafall..) Vi hörs!

Likes

Comments