Glad midsommar ifrån oss!

Här startade dagen med frukost i vardagsrummet, framför tvn. Detta händer aldrig annars men idag kändes som en bra dag att starta så.
Peter fixade i köket och jag gjorde två kransar till tjejerna. Även om de bara bär kransarna en kort stund under dagen så tycker jag det är så kul att ha som tradition att göra kransar på midsommar.

Efter en långfrukost så packade vi in oss i bilen och åkte ner till Gråbo. Peter är uppväxt där så att fira midsommar på hembygdsgården är nått vi gjort i flera år nu.
Vädret var verkligen helt fantastiskt och en bättre start på dagen kunde vi inte haft.
Noelle red islandshäst och tjejerna fiskade i fiskdammen. Varsin målarbok nappade på kroken.
Vi fikade på en filt i solen och reste midsommarstången med efterföljande dans och musik.

Lovelia blev hungrig (som vanligt) och vi valde att åka hemåt för att göra midsommarlunch.
Peter hade fixat en så god cheesecake dagen innan med dill, räkor och lax.


Efter lunchen lekte tjejerna här på gården och jag gjorde iordning en tårta dagen till ära fylld med maräng, vitchoklad, grädde och massa jordgubbar såklart.


Fylld med massa ny energi packade vi in oss i bilen igen och åkte upp till Gräfsnäs. Har ni varit där någon gång? Så mysigt ställe. Passa på nu i sommar.
Vi fick se ännu en midsommarstång lyftas, tjejerna kastade frisbee och vi kollade på de olika små forsarna innan det klassiska midsommarvädret dök upp, regn!
Till en början va det ganska lite så vi trodde det skulle dra förbi men det blev kyligt och sen öste det ner.
Så vi valde att åka hem och mysa i soffan.

Så nu, efter mys, lekplatshäng i full regnklädersmundering och kvällsmat så sover äntligen båda tjejerna.
Förstår inte hur man ska kunna ”trötta ut” dessa två under dagarna så att de somnar i tid på kvällen. De är bra sega alltså!


Sist men inte minst så vill jag bara säga tack till er som väljer att kika in här och läsa mina inlägg trotts en lång paus.
Så tacksam för er!

Nått speciellt ni skulle vilja läsa om här inne? Eller bara fortsätta följa våran vardag?
Kommentera gärna!
Puss och kram!

Follow me on: Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

För tolv år sedan idag hände någonting som kom att förändra mitt liv. Saknaden idag är precis lika stark som för tolv år sedan.

12 juni 2007, och det var tre dagar kvar till studenten. De gemensamma aktiviteterna avlöste varandra och vi levde loppan, precis som studenter bör.
Vi funderade mycket på livet, vad händer efter studenten, vad ska vi göra nu?!

Jag hade redan då skaffat en lägenhet i Alingsås tillsammans med Peter. Vi hade varit på Ikea och inhandlat det som behövdes och gjort iordning vårt hem.
Peter bodde redan där men snart var det min tur att göra honom sällskap. Jag helgpenlade just nu.
På måndagen efter så skulle jag börja mitt nya jobb, som personlig assistent, i Alingsås. Det var redan klart. Allt var klart.

Så nu längtade man till studenten och till balen, de två sista höjdpunkterna efter alla år i skolbänken.

På morgonen den tolfte vaknade jag tidigt. Jag gjorde mig iordning för att åka till skolan för en sista aktivitet tillsammans med hela klassen, förutom studenten då såklart.
Då ringde telefonen...

Där och då stannade min värld!
Min bästa killkompis, han som mer eller mindre varit hos mig konstant i tre månader i streck, han som jag kunde prata med om allt mellan himmel och jord, hade valt att avsluta sitt liv.

Min fina, fantastiska människa. Han som jag kunde lita på till tusen och som alltid fanns där för mig när jag behövde det. Han fanns inte mer!!
Saknaden är konstant inpräglat i hjärtat. Han kommer alltid ha en stor bit utav det.

Hade så gärna velat att du skulle fått träffa mina barn.
Noelle drömmer om en cross, och vem ska lära henne att köra förutom du?
Lovelia är precis lika omtänksam och galen som du, ni skulle kommit bra överens. Tänk va mycket bus ni hade kunnat hitta på.

Den stora frågan kommer alltid vara, varför?

”Det är lugnt”, vi ses i Nangijala!

↑ Tatuering på min högra vad.

Puss och kram!

Follow me on: Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Heeej!

Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade här. Men som jag har saknat bloggen, att få skriva ner mina tankar och funderingar, ändå har jag inte tagit mig tiden att sätta mig och då har allt varit som bortblåst sen.
Senast jag skrev ett inlägg här var i september och mycket har hänt i mitt liv sedan dess, så tänkte köra en liten uppdatering för er.

I september jobbade jag som timvikarie på hemtjänsten. Tjejerna gick ofta fem dagar i veckan på förskolan och den lediga tiden försökte jag få ihop kvalitetstid med familjen samtidigt som hemmet skulle överleva med allt vad vad det innebär så som städ, tvätt och handling.
Mellan detta skulle jag ta hand om mig själv, röra på mig och spendera tid med vänner.

Jag sökte in till skola för att validera till undersköterska och då även få möjlighet att få en fast tjänst istället för att ”jaga tider” och ha det osäkert.

Precis när jag kommit in på valideringen kom det ut en tjänst som säljare på Mio här i Alingsås.
Jag har sökt dit tidigare men då har de inte haft några lediga tjänster. Jag chansade och sökte även denna gången. En dröm att få jobba med inredning!

Valideringen startade och jag hade inte hört nått om min ansökan till Mio. Jag pluggade dagtid och jobbade kvällar på hemtjänsten.

En dag ringde telefonen, jag hade fått tjänsten på Mio, den jag så gärna ville ha. En fast tjänst! Äntligen skulle jag få jobba med någonting jag velat i flera år, nått som jag är utbildad till.
Jag ringde skolan direkt och avslutade och jag pratade med mina samordnare på hemtjänsten som strök de få tiderna jag hade framöver.
Sex dagar efter att jag skrivit på anställningsbeviset på Mio så började jag där.
Vilken omställning! Jag jobbade en vecka och blev sen supersjuk i någon slags influensa och låg deckad hemma i över en vecka.

Men sen var jag fit for fight igen och där är jag nu.
I februari började jag och det blir bara roligare för varje dag.
Dagarna är längre och jag jobbar senare vilket gör att Peter numera måste hämta tjejerna varje dag från förskolan.
Dock jobbar jag färre dagar vilket gör att tjejerna endast är på förskolan tre dagar i veckan och resten kan vi spendera tillsammans.

Efter en tuff vinter så börjar min kraft komma tillbaka. Jag trivs med hur livet ser ut nu, med mitt jobb och min familj. Vi har en fungerande vardag.
Peter har dock haft en period nu där han har jobbat mycket borta så jag har tjejerna endel själv och får då ta hjälp utav nära och kära för att få ihop hämtningarna på förskolan. Men snart är det semester!

Denna vecka är det full fart.
Peter är i Västerås och jobbar mån-ons och på lördag är det dags för bröllop. Ett bröllop som jag har fått äran att fixa åt ett par vänner. All dekoration och så.
Så det har varit endel med det, mycket men ändå superkul!
På torsdag är det nationaldagen och mamma och Leif kommer. Då ska vi åka ner till Floda och Nääs slott och fira dagen tillsammans på Barnens dag. Men innan vi åker dit ska jag hinna med att fixa mina naglar och gå på husvisning.
Fredag blir det nya fransar och Noelle ska till tandläkaren samt att vi ska fixa i lokalen inför bröllopet.

Stressigt men kul!

Så såhär ser mina dagar ut just nu, varje timme är planerad! Men som sagt, snart vänder det.

Hoppas ni gillade min uppdatering :)


Puss och kram!

Follow me on: Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer