Ofrivillig barnlöshet är vanligare än vad många tror, var sjätte par är drabbad. Att kunna få barn är för de flesta en självklarhet och något man tar för givet, men så är det inte för alla. Personerna i vår omgivning tillsammans med våra största önskningar är att vi ska kunna bli gravida. Att inte kunna bli gravid kan leda till psykisk kris som kan vara i flera år. Detta är något som är viktigt att komma ihåg.

Jag och min partner har försökt att skaffa barn i över ett år nu och äntligen kan vi söka hjälp för detta. Jag tror inte att personerna i min omgivning förstår hur mycket detta tär på mig och min relation till min sambo. Vi har sedan några månader tillbaka haft det väldigt tufft i våran relation och detta på grund av den ofrivilliga barnlösheten. Dagarna är som en berg- och dalbana, vissa dagar kan man känna hopp men för det mesta är dagarna fyllda av ångest på grund av misslyckanden. Det är svårt att känna glädje när ens vänner plussat på stickan och det känns som man är den enda kvar. Varje gång man ser ett barn leka i lekparken, så önskar man att det var ens eget barn. Att det ska vara så orättvist. Vissa blir gravida på första försöket medan andra får kämpa. Den ofrivilliga barnlösheten har skapat stor ångest och är väldigt psykisk påfrestande, vilket har medfört att jag sedan ett halvår tillbaka har tröstätit och gått upp i vikt. Jag går sönder inuti och det är därför jag har svårt att visa glädje för andras graviditeter. Det är som en käftsmäll att se andra familjers lycka.

Kanske är du i samma situation eller känner någon som är drabbad av ofrivillig barnlöshet, precis som vi. Om inte, så kanske du har fått en större förståelse för hur det känns att vara ofrivilligt barnlös. Jag skulle verkligen vilja träffa andra som är i samma situation som oss, då det känns som vi är de enda kvar.

Ta hand om er! Puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments