Middagen är uppäten, det är städat. Dags att röra sig mot sängen.
Att i lugn tackt rengöra ansiktet, borsta tänderna, smörja händerna och kroppen för att sedan dyka i sängen med huvudet före och slå på en ljudbok. Det är min bästa stund på dagen. Även om man är trött och egentligen inte orkar så tycker jag det är så otroligt viktigt att ge sig själv den kärleken och tiden 😊

Att utsikten är fantastisk gör inte stunden sämre 😊

Har dessutom nymålade naglar med nyinköpta lack!
Jag har ett problem, jag är beroende av att köpa nagellack!

På bilden har jag essie aruba blue, isadora holographic gold digger och givetvis seche vive instant gel toplack 😊
Det blir så mycket roligare att ta hand om sig själv om man faktiskt ser till att spendera i produkter av god kvalitet 😊

Nu väntar min ljudbok, natti😘❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag börjar dagen med vätska av något slag, gärna kolsyrat! Idag blev det cola zero 😉
Fortsätter till jobbet och dricker en kopp kaffe med mjölk. Äter sen lunch, oftast någon form av husmanskost eller som idag en plocksallad (äääälskar chilipastan 😍).
Ibland äter jag ett mellanmål, en frukt eller en proteinbar.
Oftast är det träning efter jobbet och sedan middag. Samma sak som på lunchen, någon form av husman eller något lite mer lattjo.
Jag äter en portion till lunch och en portion till middag och räknar på en höft kalorier och fyller i appen lifesum.
Att jag räknar på en höft är för att jag har så lätt att få ångest över mat, ångest över att äta för mycket. 3 kcal över dagligt mål käns i hela bröstet. Så för att motverka ätstörningen helt enkelt 😊

Igår åt jag glass och två kakor framför en film. En tisdag. Helt utan ångest!
Det känns så otroligt bra, jag börjar vinna tillbaka den normala relationen till mat igen 😊

Jag väger mig inte alls. Det började med att jag inte vågade, livrädd för att ha lagt på mig. Senare började jag förstå att jag mår så mycket bättre, märker de små förändringar mer om jag helt struntar i vågen 😊

Kampen mot ett ätstörning och en snedvriden bild på sin kropp är inte lätt. Små förändringar och långsiktiga mål förenklar dock 😊 alla har vi olika sätt och så länge vi mår bra så är det bra 😘

Likes

Comments

Jag vet inte hur jag ska börja.. Som ni ser på bilden delade jag med mig av min berättelse på Instagram idag. Egentligen är det bara en liten del av alla sexuella trakasserier jag varit med om.
Jag har aldrig blivit våldtagen, ingen har stoppat sin hand innanför mina trosor mot min vilja. Jag har haft tur.. Vilket är fruktansvärt att skriva!
Så många stackars individer på denna planet som fått livet förstört pga att någon sett dem som ett objekt som det är fritt fram att ta för sig av.

Samtidigt tycker jag att det är otroligt viktigt att prata om de "mindre" sakerna som händer. (känns så fel att skriva "mindre". Det är så svårt att formulera sig i en sån här fråga)
Hur ska dessa män som visslar förstå att vi tycker det är obehagligt om ingen berättar? De tror ju att det är uppskattat. Jävla idioter.
Så för att göra det enkelt tänker jag påbörja en lista och jag vill att ni hjälper mig fylla på med punkter och historier i kommentarerna.
Nu kör vi tjejer.

Vad är sexuella trakasserier:
- att vissla efter en tjej
- att kommentera en kvinnas kropp
- påpeka klädsel
- att ta på en kvinna på dansgolvet
- att skicka oönskade dickpics
- att ta någon på brösten
- att skämta om en kvinnas utseende
- att skämta om övergrepp
- att bli arg när man får ett nej
- att ifrågasätta ett nej
- att förminska en kvinna
- att kyssa någon som inte vill
- att förfölja
- att håna
- att kalla någon för en slappa, hora osv
- att ta på en kvinnas kön
- att våldta
- att förvänta sig sex efter att ha bjutt på en drink
- att inte säga ifrån när du ser någon bli utsatt
- att tro att kvinnor är villiga eller går att övertala
- att slå
- att begränsa en kvinna från att göra det hon vill
- att inte acceptera att hon vill vara ifred
- att klämma någon på röven
- att skratta åt #metoo
För sanningen är den att om du skrattar eller fnyser eller inte tycker det är viktigt att detta ämne uppmärksammas, då begår du fan i mig ett övergrepp mot varenda kvinna som någon gång blivit utsatt för hänsynslösa och respektlösa män. Eller så är du mentalt störd och borde uppsöka en psykolog.

Fan för er som gör att vi kvinnor inte vågar gå ut, inte vågar gå till gymmet, inte vågar gå själva hem en natt och som gör att vi inte känner oss trygga, fan för er!

Likes

Comments

God morgon måndag!
Idag var det otroligt svårt att kliva upp ur sängen.. Jag vaknar antingen superglad eller på riktigt dåligt humör. Idag det sistnämnda. Men det dåliga humöret har ersatts av ett mycket bättre 😊

Jag har bokat omprovet och pysslar ihop lite idéer och modeller att öva på så jag kan få det där jäkla gesällbrevet någon gång!
Är det något som tar upp min tid så är det nervositet och stress. Det ska bli så otroligt skönt när det är klart 😊

Veckans planer är träning med Linnéa som alltid och så lär jag försöka hinna städa och baka inför mitt kalas på söndag.
På lördag är det vi kväll med Mia 😊😊

Vad ska ni göra i veckan?

Likes

Comments

Hej vänner!

Nu har gesällprovet passerat för den här gången. Jag är så himla nöjd och glad att jag lyckades så bra som jag gjorde även fast jag måste göra om två moment. Snart är jag där 😊

Det bästa av allt är att jag kommit tillbaks till livet. Nu orkar jag borsta tänderna, träns, umgås osv igen!
Jag hamnade som i en stressbubbla och orkade varken ta hand om mig själv eller hemmet.
Nu ser jag fram emot att gå och lägga mig och vakna på bra humör igen, jag ser fram emot att gå till jobbet och ta hand om mina kunder. Jag ser till och med fram emot att tvätta 😊

Äntligen är jag mig själv igen!

Likes

Comments

I mitt förra inlägg skrev jag och berättade att jag bokat mitt gesällprov och att det skulle äga rum om 22 dagar.
Idag är det 4 FYRA!! dagar kvar. Jag kan inte förstå att det är sant.

Jag har gått igenom så mycket känslor den senaste veckan. Jag har varit deprimerad, glad, ledsen, arg, irriterad, lycklig osv..
Jag har även gått från att vara självsäker till att känna att jag inte kan någonting.
Som tur är så vet jag att det endast är en stressad och nervös hjärna som talar.
Samtidigt som jag ser fram emot att göra det här så är jag livrädd! Ni vet när man går i en trappa, slinter och nästan snubblar? När man får som en ilning från magen och upp i bröstet? Så känner jag ungefär var 5e minut för tillfället.

Jag har ställt till med totalt kaos i fikarummet på salongen, jag har packat 😂
Det är påsar och grejer överallt!

Igår så sydde min fina sambo en slöja åt mig, jag har beställt en men den har inte kommit. Anledningen till att J syr och inte jag är för att jag saknar tålamod när det kommer till sånt pyssel. Dessutom gör jag illa mig på nålen ungefär 50 gånger på en kvart😁

Supertjusigt eller hur?

I helgen har vi mycket planerat som tur är, så jag får tänka på annat.
Jag ska få bli sminkad av en makeupartist imorgon och det kommer bli så otroligt roligt!
Jag vill lära mig allt och dessutom hitta färger som klär mitt ansikte.
Efter de kör vi till Västerås och går på en vin och delikatess mässa med våra vänner.
Bäst av allt, pinchos efter mässan.
Jag älskar pinchos, hela grejen att beställa via en app, inte behöva vänta på servitriser, beställa mer mat om man vill. Stämningen, drinkarna och maten är också fantastisk!

Vi får se när vi hörs igen, det är mycket nu 😉

Likes

Comments

Jag har bokat mitt gesällprov. Herregud!
Gesällprovet är någonting som alla frisörer borde göra. 3000 arbetade timmar efter avslutad utbildning får man göra det. En hel dag med olika moment på modeller som ska bedömas och betygsättas. Klarar man av det så går man därifrån som en färdigutbildad frisör.
Klarar man det inte får man göra ett omprovet.

Jag är så nervös samtidigt som jag är väldigt lugn. Jag litar på min förmåga och tänker att jag ändå jobbat som frisör i nästan 2 år.
Det är så stort för mig så jag finner knappt några ord, haha! Det är min framtid som avgörs och jag kunde bara drömma om den dagen jag blir klar som lärling när jag för 2 år sedan gjorde mitt delprov och blev klar med utbildningen. 3000 timmar kändes så otroligt långt bort!
22 dagar idag och jag finslipar och planerar och tänker och tänker om hela dagarna.

Håller ni en tumme för mig?

Likes

Comments

Ett ämne som jag ofta tänker på och skriver om men aldrig pratar om är min och andra människors relation till mat.
Jag har skrivit om det förut men det är så otroligt viktigt så det går att skriva om 1000 gånger.

Jag har klarat mig ganska bra och varit ångestbefriad väldigt länge och inte tänkt på mat, följt ett schema som jag sedan utvecklat.
Men nu.. Ångesten har slagit till med stor kraft för att jag vet att min fina vän kommer med förkylningsglass sen.
Jag vet att jag kommer äta även fast min ångest river i bröstet redan nu och även fast jag vet att den kommer slita sönder mig inifrån senare ikväll.

Min ätstörning är inte det vanlig som anorexi eller bullemi utan en helt annan form.
Jag får ångest av att äta men äter ändå och gör mig inte av med det på något vis. Andra perioder äter jag gärna ingenting men oftast så kan jag inte sluta.
Det är viktigt att veta att det finns många olika typer av ätstörningar. Så fort du inte har ett normalt förhållande till mat och sötsaker så har du ett problem. (dock inte om du råkar äta lite för mycket godis en dag utan i det stora hela).

Jag har kämpat i många år med mina problem och ibland går det bättre och ibland sämre. Nu börjar jag känna att jag behöver hjälp. Jag har inte möjlighet att söka mig till en klinik just i detta ögonblick utan vänder mig till er läsare igen! Berätta gärna om era historier, ge mig era tips på hur ni hanterar olika jobbiga situationer.

Mitt största bekymmer är att jag behöver för hälsans och självförtroendets skull gå ner några kg men jag måste ha en stabil grund att stå på så att jag inte tar det till överdrift.
Jag antar att mitt schema just nu fungerar bra och att detta som jag känner nu är sviter av att jag legat på soffan, sjuk i flera dagar.
Så såna tips vill jag gärna också ha. Hur tänker ni när ångesten slår till?

Som om det inte var nog.. Hur blir man av med ett sockerberoende??? Jag äter oftast inget socker i veckorna utan håller mig till helgen och blir förbannad om någon nekar mig mitt lördagsgodis.. (måste ha den största beroendehjärnan på denna jord!)

Likes

Comments

Ett klassiskt tecken på att jag kommer vakna upp 15 gånger på natten och vara mer och mer förkyld för varje gång är att jag kvällen innan är så jäkla taggad på kommande träningavecka.
Likaså i igår.. Planerade pass, kände att jag hade så mycket energi och inspiration. Nu står träningsväskan packad men orörd på köksbordet. Jag har inte ens orkat ställa ner den.

Jag har en sån tur att mallis kom hit och tog med mig till stan så jag fick lämna soffan och köpa sushi.
För är det något jag är dålig på så är det att vara sjuk och vila. Jag blir tokig och får nästan ångest av en dag på soffan!
Men nu känns det fint att ligga här igen och inte orka röra sig 😉

Jag har så gosiga små katter också 😍😍

Likes

Comments

Ibland så tror jag att jag är sjuk, att det är något fel på mig. För i vissa perioder så vill inte min kropp fungera. Jag blir kallad en lat hypokondriker. Jag har också alltid trott de. Men nu börjar jag tvivla och jag börjar bli rädd. Jag vill inte vara 25 år och begränsad.
Jag har sökt vård och tagit tester men allt visar att jag är frisk. Det känns hopplöst när sjukvårdspersonalen tittar på min som om jag vore dum i huvudet.
Så jag vänder mig hit, till er läsare, för att få sortera tankarna och samtidigt veta att det finns anteckningar att gå tillbaka till. Och det viktigaste av allt, att då veta att jag inte är ensam.

Jag har ingen aning om hur och när allting startade men jag minns att jag alltid varit trött, att huvudet värker i tid och otid. Det gör det idag också men nu hugger det i kroppen på olika ställen, ena dagen i handleden och andra i låret. Händerna domnar lätt och magen värker.
När jag blir trött så blir jag inte "lite trött så jag plockade undan och gick och la mig" utan jag blir "så förlamande trött så jag mår dåligt, så jag blir sittandes och inte kommer någon vart. Så trött att jag går från bilen och raka vägen in i sängen när J inte är hemma"
När jag säger att jag har lite ont i axlarna så strålar smärtan upp i huvudet och en näve värktabletter inte fungerar.

Men jag har lärt mig fel, jag har lärt mig att man håller tyst. Att man ska skämmas om man inte är frisk.

Visst är det sjukt? Jag vet, och jag har insett det och det är därför jag är öppen här men hur jag mår.

Finns det någon som känner igen sig i det jag skriver? Någon som bara kan bekräfta att jag inte är ensam? 😊

Likes

Comments