Hittills har det gått så himla lätt att vara sockerfri, mycket lättare än jag förväntat mig. Men idag.. Idag börjar suget göra sig påmint! Det är fredag och i vanliga fall brukar jag inte orka stå emot.. Fredag, lördag och söndag har blivit ätardagar när man trycker allt man "missat" i veckorna.
Dessutom går man på aw och fest och dricker vin..
Men jag har fått nog.. Jag har tröttnat på att må dåligt av bakfylla och känna hur helgerna glider mig ur händerna utan att jag gjort någonting.
Jag vill ta vara på tiden när jag är ledig, jag vill orka pyssla hemma och umgås osv.

Jag vill heller inte trycka i mig godis och kakor och bröd och pizza och allt annat just för att jag så känner att jag tappat kontrollen helt och hållet, då har än en gång mitt överätande vunnit.
I framtiden när jag ska plana ut och inte vara fullt lika strikt är min tanke att jag ska klara av att fika och äta godis utan att det blir för mycket.

Iaf så har jag varit så otroligt trött dessa dagar men jag känner att det börjar på att vända lite nu 😊😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi kollade på sockerfilmen häromdagen och ganska snabbt efter det så bestämde jag mig för att utesluta socker ur min vardag.
Det har gått 3 dagar nu och idag är första dagen jag tycker att det är riktigt jobbigt!
Det är inte första gången jag experimenterar med min kost (såklart eftersom jag har en ätstörd hjärna..) men dock är det första gången som min kropp reagerar såhär starkt!
Som sagt så har dag1 och dag2 går superb. Men idag.. Huvudet värker, humöret svajar, tröttheten är enorm och faktiskt så är min ångest riktigt jobbig..
Helst av allt vill jag undvika möten med människor och bara krypa ner under mitt täcke. Som tur är så är det en ny dag imorgon ☺️

Jag har nu tagit ett steg upp ur den svackan jag varit i ett tag. I påsk har jag ätit men jag har inte överätit och jag har inte varit ledsen över mat eller godis en enda gång. Vilket är stort för mig ☺️

Det är svårt att behöva gå ner i vikt (enligt läkares rekommendation pga mitt blodtryck) när man inte har ett normalt förhållande till mat. Det blir.. Komplicerat!
Att försöka hålla isär att jag borde för att må bättre och hålla längre och att jag inte vill äta pga en putmage eller stora lår.
Givetvis är det låren och magen som är min främsta anledning till att jag vill krympa.
Där har jag en lång bit kvar.. Mitt mål är att om jag vill förändra kroppen, om jag vill träna och om jag vill äta rätt så ska det vara för att må bra. Det ska inte ha något med utseende att göra. När det är syftet så har jag vunnit över min sjukdom.

Likes

Comments

Påsken..
Jag vet inte riktigt vad jag vill säga mer än att jag har en ångest som äter mig från insidan ibland!
Som ni vet är min relation till föda helt galen (läs föregående inlägg).
Just över högtider så gör sig den väldigt påmind. Det är okej att äta påskgodis, man behöver inte må dåligt över de. Men det gör jag.. Jag började med en liten bit som snabbt eskalerade till 10 och nu är hon här med sitt järngrepp om min kropp. Hon som alltid gjort mitt liv till kaos. Min ångest, min ätstörning. Hela mitt liv har handlat om att bli smal, om att passa i vilka kläder man vill, att kunna se sig i spegeln utan kläder och känna sig snygg. Jag är allvarligt talat rädd för att visa min nakna kropp för min sambo. Att veta att jag ska ligga i bikini bredvid honom i sommar gör att min ångest för de där 10 godisbitarna blir så extrem att jag aldrig vill äta igen.
Samtidigt kan jag inte låta bli att skratta år hela grejen och skämta om mina ryggvalkar. Men det är bara ibland, när jag är stark nog att vända andra kinden till och ignorera rösten som hela tiden säger att fett är fult.
Jag vet då att jag duger precis som jag är.
Men det är bara ibland.

Den andra svaga delen av mig tar åt sig, suger i sig vartenda ord av ångesten. Lyssnar och tror på den när den skriker att jag misslyckats än en gång.

Jag önskar att jag kunde vara stark lite oftare, inte jämt för ibland måste man vara ledsen.

Likes

Comments

Igår grät jag hela förmiddagen.
Jag vet inte varför men jag ställde mig på vågen som visade att jag gått upp något kg trots att jag legat på ett kcal-underskott en längre tid.
Det kändes bara så tungt att inte få någon utdelning för ens kämpande..
Att inte vara på är mot ens mål och inte kunna påverka det..
Jag kände mig ful och dålig.

Innerst inne så vet jag att kroppen kan förändras utan att det syns på vågen och att min livsstil idag är mycket bättre än den var för några månader sen. Jag vet att jag inte är dålig och jag vet att jag inte är ful.
Men ibland, ibland så orkar iaf inte jag hålla skenet uppe längre. Jag orkar inte hålla emot den där dörren mellan mig och min sjuka hjärna. Då måste man få gråta och skrika.

Jag önskar så att mitt liv inte var styrt av mat och fika och godis osv.. Jag önskar att jag kunde fungera som en "normal" människa när det kommer till kosten. Jag måste ha stenhård koll på vad jag stoppar i mig för annars äter jag för mycket och då får jag ångest.
Men för mycket så menar jag inte en extra bulle om dagen utan jag menar att jag inte kan sluta. Jag äter 5 extra bullar, 3 chokladkakor och 2 extra portioner mat 5 glassar osv. Det är ganska sjukt egentligen men det finns ingen gräns.
Jag önskar att jag kunde "unna mig" en glass och sen var de bra. Men jag klarar inte det..
Det känns hopplöst ibland men så länge jag har full koll så fungerar jag som människa.

Jag kan skriva så mycket om min ätstörning, om min kropp, om kost osv för det här är inget som kommit nyligen utan jag har levt med dessa känslor och denna ångest i många många år. Vissa dagar bättre och vissa dagar sämre.

Jag vill egentligen bara få ut mina känslor och berätta för dig som känner lika att du inte är ensam!

Likes

Comments

Hallå där!
Jag har precis slutat på salongen och käkar lite lunch innan det är dags att gå vidare till nästa jobb.
Jag är så seg i kroppen idag.. Jag tror min förkylning äntligen håller på att bryta ut!

Jag vaknade i panik i morse!
Jag drömde att jag skulle bädda vår säng och hittade en pytteliten bh. Konfronterade min sambo som berättade att han bjudit över vår 13åriga granne för att han var lite sugen.
Vi har ingen 13årig granne och jag tror inte J gillar den årsgruppen så att säga 😂

Men det värsta i drömmen var att jag visste att jag skulle vara arg och ledsen men jag fick inte fram några känslor så jag fick låtsas och fejka..
Usch jag blir så snurrig av såna drömmar som sätter sig på hjärnan sådär 🤣

Kolla på den här smoothiebowlen! Det kan vara bland de godaste jag vet just nu.
Här med hallon, blåbär, banan, kokos och pinjenötter 😍

Likes

Comments

Den enda personen som kommer dig in på djupet, som känner dig innan och utan och som vet hur du reagerar i olika situationer är du själv. Ändå är det mig själv som jag är elakast mot, som jag ger minst kärlek, som jag plågar.
Jag har börjat tänka om, jag har öppnat ögonen för mig själv, börjat se till mina egna behov.
Jag vill inte längre göra saker som får mig att må dåligt för någon annans skull.. Det är ju helt galet att få ge sig själv ångest för att ge någon annan en stunds lycka, eller hur?
Jag pratar i gåtor.. Jag har så mycket jag skulle vilja berätta för er men jag kan inte öppna upp mig så mycket, inte än. Ändå behöver jag skriva av mig, sortera min tankar och allt sånt där!

Jag avskyr människor. Jag hatar hur korkad människan kan vara, hur lättpåverkad, och rent av elak. Hur illa den kan behandla andra och ur bristen på respekt minskar och minskar.
Ni tycker kanske att det är konstigt att jag börjar prata om respekt när jag precis skrivit att jag inte vill göra något för andra. Det är inte konstigt. Med tanke på att det inte finns många som skulle finnas för mig när det verkligen skiter sig så tänker jag inte göra slut på mina krafter på de jag egentligen inte bryr mig om.

För de som jag älskar, som ger tillbaka finns det då istället lite extra kärlek ❤️

Likes

Comments

Först och främst!!! Igår blev jag faster åt en liten kille 😃 vilket inte har något med rubriken att göra!

I söndags sa jag till Johnny "snart kommer jag sluta säga va?! Till allting för imorgon ska jag spola öronen och då kommer jag höra igen 😄😄"
Tji fick jag.. Idag är det onsdag och jag har sen efter spolningen haft konstant lock för ena örat.. Hör inte ett skit!
Fasen!
Den här veckan och nästa så jobbar jag på båda mina jobb. Förmiddagar på salongen och eftermiddagar på gymmet. Jag är både döv, frånvarande och trött 😉

Lilla Bailey som inte får vara utekatt har så många pojkvänner på utsidan som så gärna vill kramas 😅

Likes

Comments

Jag är inget fan av ungar. Finns endast ett fåtal som jag gillar (och mina syskonbarn som jag älskar såklart) och jag har ingen aning om hur man pratar med ett okänt barn och jag har absolut inget tålamod.
De värsta jag vet att är att klippa barn. Speciellt barn med föräldrar som hellre surfar i telen än att hålla koll på sina små monster så att frisören slipper vara barnvakt.
Och varför skickar du din 2åring till en salong? Jag kan inte göra nå bättre jobb än vad du kan med en sak hemma i en trygg miljö!
Osv..

Som ni kanske hör så kommer jag inte att skaffa några egna barn. Varje dag så har jag minst en kund som frågar hur gammal jag är och om jag har barn. Jag svarar alltid "nä jag ska inte ha några" och varje, VARJE gång får jag höra att jag är så ung och jag hinner ångra mig osv.
Är jag automatiskt någon barnafödande maskin bara för att jag är kvinna?
Nä.
Jag kan aldrig se mig själv som mamma utan jag ser bara barn som en begränsning och som dessutom förstör min fiffi.

Så snälla snälla snälla sluta dumförklara mig, sluta säg att jag kommer ändra mig för barn är inte syftet med mitt liv.

Likes

Comments

Jag vet att jag inte ska titta på skräckfilm.. Ändå så gjorde jag det igår och inatt har det varit kaos i mitt huvud!
Jag har ingen aning om ifall jag sovit eller varit vaken. Jag vet bara att jag har smugglat pengar från Stockholm, kollat på en tjej som blev en katt och gömde sig för alla?
Det värsta är att när jag har såna oroliga nätter så blir jag så varm och vill gärna ligga utan täcke. Men.. Hela tiden känns det som att någon stryker på mig, kittlar mig osv. Usch det är så obehagligt!

Men trots de så är jag oförskämt pigg idag!
Tack och lov ☺️

Likes

Comments

Äntligen lördag! Veckans bästa dag.
Om J är hemma så startas alltid lördagar av en helgfrukost med bröd, juice, 10 olika pålägg, grönsaker osv. Jag fullkomligt älskar frukost (mat över huvudtaget 😉)
Idag ska vi besöka Berslagsodlingar, dit åker alla i ludvika-trakten som ska köpa blommor, träd, buskar osv. Jag har fått någon idé om pelargoner 😃

Jag förlängde mitt abonnemang häromdagen och fick då välja en ny tele. Jag avskyr iPhone och Samsung av olika anledningar och har därför snöat in på Huawei. Så en Huawei p10 fick det bli. Än så länge är jag nöjd trots att jag inte vant mig vid att hålla i den haha!

Jag har heller inte hunnit testa kameran.. Vi funderade som tusan på varför det är två kameror på baksidan. Det visade sig att de var en vanlig lins och en vidvinkel.. Inge fränare än så, haha!


Nu är det dags att klä på sig och ge sig ut i regnet (visst är det hopplöst att de alltid ska vara dåligt väder så fort man är ledig?)

Likes

Comments