Jag har bokat mitt gesällprov. Herregud!
Gesällprovet är någonting som alla frisörer borde göra. 3000 arbetade timmar efter avslutad utbildning får man göra det. En hel dag med olika moment på modeller som ska bedömas och betygsättas. Klarar man av det så går man därifrån som en färdigutbildad frisör.
Klarar man det inte får man göra ett omprovet.

Jag är så nervös samtidigt som jag är väldigt lugn. Jag litar på min förmåga och tänker att jag ändå jobbat som frisör i nästan 2 år.
Det är så stort för mig så jag finner knappt några ord, haha! Det är min framtid som avgörs och jag kunde bara drömma om den dagen jag blir klar som lärling när jag för 2 år sedan gjorde mitt delprov och blev klar med utbildningen. 3000 timmar kändes så otroligt långt bort!
22 dagar idag och jag finslipar och planerar och tänker och tänker om hela dagarna.

Håller ni en tumme för mig?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett ämne som jag ofta tänker på och skriver om men aldrig pratar om är min och andra människors relation till mat.
Jag har skrivit om det förut men det är så otroligt viktigt så det går att skriva om 1000 gånger.

Jag har klarat mig ganska bra och varit ångestbefriad väldigt länge och inte tänkt på mat, följt ett schema som jag sedan utvecklat.
Men nu.. Ångesten har slagit till med stor kraft för att jag vet att min fina vän kommer med förkylningsglass sen.
Jag vet att jag kommer äta även fast min ångest river i bröstet redan nu och även fast jag vet att den kommer slita sönder mig inifrån senare ikväll.

Min ätstörning är inte det vanlig som anorexi eller bullemi utan en helt annan form.
Jag får ångest av att äta men äter ändå och gör mig inte av med det på något vis. Andra perioder äter jag gärna ingenting men oftast så kan jag inte sluta.
Det är viktigt att veta att det finns många olika typer av ätstörningar. Så fort du inte har ett normalt förhållande till mat och sötsaker så har du ett problem. (dock inte om du råkar äta lite för mycket godis en dag utan i det stora hela).

Jag har kämpat i många år med mina problem och ibland går det bättre och ibland sämre. Nu börjar jag känna att jag behöver hjälp. Jag har inte möjlighet att söka mig till en klinik just i detta ögonblick utan vänder mig till er läsare igen! Berätta gärna om era historier, ge mig era tips på hur ni hanterar olika jobbiga situationer.

Mitt största bekymmer är att jag behöver för hälsans och självförtroendets skull gå ner några kg men jag måste ha en stabil grund att stå på så att jag inte tar det till överdrift.
Jag antar att mitt schema just nu fungerar bra och att detta som jag känner nu är sviter av att jag legat på soffan, sjuk i flera dagar.
Så såna tips vill jag gärna också ha. Hur tänker ni när ångesten slår till?

Som om det inte var nog.. Hur blir man av med ett sockerberoende??? Jag äter oftast inget socker i veckorna utan håller mig till helgen och blir förbannad om någon nekar mig mitt lördagsgodis.. (måste ha den största beroendehjärnan på denna jord!)

Likes

Comments

Ett klassiskt tecken på att jag kommer vakna upp 15 gånger på natten och vara mer och mer förkyld för varje gång är att jag kvällen innan är så jäkla taggad på kommande träningavecka.
Likaså i igår.. Planerade pass, kände att jag hade så mycket energi och inspiration. Nu står träningsväskan packad men orörd på köksbordet. Jag har inte ens orkat ställa ner den.

Jag har en sån tur att mallis kom hit och tog med mig till stan så jag fick lämna soffan och köpa sushi.
För är det något jag är dålig på så är det att vara sjuk och vila. Jag blir tokig och får nästan ångest av en dag på soffan!
Men nu känns det fint att ligga här igen och inte orka röra sig 😉

Jag har så gosiga små katter också 😍😍

Likes

Comments

Ibland så tror jag att jag är sjuk, att det är något fel på mig. För i vissa perioder så vill inte min kropp fungera. Jag blir kallad en lat hypokondriker. Jag har också alltid trott de. Men nu börjar jag tvivla och jag börjar bli rädd. Jag vill inte vara 25 år och begränsad.
Jag har sökt vård och tagit tester men allt visar att jag är frisk. Det känns hopplöst när sjukvårdspersonalen tittar på min som om jag vore dum i huvudet.
Så jag vänder mig hit, till er läsare, för att få sortera tankarna och samtidigt veta att det finns anteckningar att gå tillbaka till. Och det viktigaste av allt, att då veta att jag inte är ensam.

Jag har ingen aning om hur och när allting startade men jag minns att jag alltid varit trött, att huvudet värker i tid och otid. Det gör det idag också men nu hugger det i kroppen på olika ställen, ena dagen i handleden och andra i låret. Händerna domnar lätt och magen värker.
När jag blir trött så blir jag inte "lite trött så jag plockade undan och gick och la mig" utan jag blir "så förlamande trött så jag mår dåligt, så jag blir sittandes och inte kommer någon vart. Så trött att jag går från bilen och raka vägen in i sängen när J inte är hemma"
När jag säger att jag har lite ont i axlarna så strålar smärtan upp i huvudet och en näve värktabletter inte fungerar.

Men jag har lärt mig fel, jag har lärt mig att man håller tyst. Att man ska skämmas om man inte är frisk.

Visst är det sjukt? Jag vet, och jag har insett det och det är därför jag är öppen här men hur jag mår.

Finns det någon som känner igen sig i det jag skriver? Någon som bara kan bekräfta att jag inte är ensam? 😊

Likes

Comments

Vilken sommar. Veckorna har sprungit iväg och jag hinner inte med i svängarna. Vi har klarat av vår resa till Spanien, vår stora fest, en resa till Orsa med gummijolle-häng, en möhippa och nu i helgen ett bröllop.
Jag har så många fina minnen och stunder att se tillbaka till och jag är mer än redo för en mysig höst nu!
Men än är det inte över, i helgen har vi våran 20-tals fest jag och min barndomsvän.
Som vi började prata om i april kanske? Snart är det dags.

Sen får jag hålla tempot uppe ett tag till för snart är det min tur att göra gesällprovet. Jisses så stressad och nervös jag är 😊

En liten update och inget djupare än så. Jag slänger in en massa bilder från allt kul!

Likes

Comments

Skriva..
Jag har så mycket tankar och jag tycker så himla mycket men jag måste prata i gåtor för att slippa på skäll än en gång.
(jag tycker ju inte själv att jag borde få skäll givetvis 😉)
Ibland pratar jag utan att tänka. Jag lämnar små meningslösa kommentarer som inte betyder någontong i det stora hela. Och det är ju ändå det stora hela som är det viktiga, eller hur?
Alla små detaljer på vägen är inget att överanalysera. Stirrar vi oss blinda på stenen efter vägen så kommer vi aldrig mål.
Då blir vi fast där, efter en torr grusväg och får hosta av allt damm.
Vi kanske väntar på en bil som vi kan åka med hela vägen, men det tjänar ingenting till. Har vi inte gått själva är det inte vår egen väg.
Ibland måste vi släppa på våra principer, ta någons råd och prova något nytt för att inte fastna i oss själva.
Ibland måste vi även förstå att vissa vill dig bara väl!

Likes

Comments

Såg ett citat idag på en annan blogg här på nouw "även fast du är den raraste rosen kommer det alltid finnas folk som hatar rosor". (Tack vem du än var som skrev detta)
Det väckte någonting i mig, någonting som legat vilande under ytan ett tag. En irritation egentligen.
Varför har vi detta otroliga bekräftelsebehov, varför vill vi vara älskade av alla när det är ett ouppnåeligt mål?
Vi kan måla vackra bilder i våra huvuden där vi är en mittpunkt och alla älskar oss men dessa bilder kommer aldrig bli verklighet.

Du kommer inte bli accepterad av alla, vissa kommer störa sig nå otroligt på hur du är. Så det är lika bra att vara sig själv, att leva och njuta av det som du gillar.

Det är faktiskt så enkelt, i tanken. Precis lika enkelt som att måla upp dessa bilder om en vacker värld.

Ta hand om dig själv!

Likes

Comments

Imorgon börjar vi jobba igen efter en fantastisk semester!
Jag har haft det så himla bra tillsammans med sambon och våra vänner.
Det ska även bli superskönt att komma tillbaka till rutiner. Jobb, kostschema och träning. Äntligen!
Jag har varit hos en sjukgymnast och ska nu börja rehabträna bröstryggen och axeln. Så snart kommer det att bli som det ska igen 😊

Två veckor jobbar jag nu ganska så intensivt både på salongen och på gymmet och efter de så är det dags för årliga resan till Orsa.
J hoppar fallskärm och jag ligger förhoppningsvis i solen och läser en bok, äter god mat och bara tar det lugnt.

Just lugn och ro är någonting som jag behöver nu. Det har varit en intensiv period under några månader med mycket draman, oro, ledsamheter och min hjärna har fått nog nu. Tillslut så orkar man inge mer. Speciellt inte när det inte är mig och mitt liv det handlar om.
Faktum är att jag har aldrig haft det så bra som jag har det nu! Även fast jag låtit de "utomstående" påverkat mig så har ju inte min livssituation förändrats såklart 😊

Har ni semester?

Likes

Comments

Det absolut bästa med att resa är ändå att komma hem. Att få en påminnelse om vad man har här som en så lätt glömmer av.
Jag ser alltid på omgivningen med andra ögon efter att ha varit borta ett tag.
Jag förundras över den fantastiskt vackra naturen jag är omgiven av, alla blommor och allt grönt.
Jag uppskattar lite extra att sitta på altanen och klappa på katterna.
Att strosa runt i mitt hem, plocka och dona.
Jag skrev i ett tidigare inlägg när vi flyttade till huset att jag äntligen fått ett hem. Ett hem där jag kan packa upp alla kartonger utan att spara några för att jag snart kommer flytta igen.
Den tanken ger mig ett lyckorus och ett lugn!

Igår kom Emma förbi och vi satt ute och drack vin och skrattade tills klockan var 5 imorse.

Nu på förmiddagen firade en egen midsommar med färskpotatis och sill och ikväll ska vi umgås med min bror med familj och grilla och bara vara.

Det är sant som det är sagt, att det är de små stunderna i livet som betyder mest i längden.

En fantastisk resa och en paus från vardagen gör så otroligt mycket för själen!

Likes

Comments

En vecka går så otroligt fort när man  han roligt. Vi har verkligen haft semester, bara tagit dagarna som de kommer och inte stressat till någonting.

Vi besökte en vingård. Det var så jäkla fint!
Vi hittade några bra viner och några mindre bra 😊

Igår firades San Juan så vi promenerade, åt och drack och bara hade det bra!

Likes

Comments