Någonting som ständigt påmint mig "att jag inte gjort bra ifrån mig" är den där jäkla vågen. Den har gett mig sån brutal ångest så länge. Även fast jag sett på min kropp att den förändrats och varit stolt över de så har mina tankar ändrats så fort jag vägt mig. Jag skulle ljuga om jag sa att siffrorna inte spelar någon roll. Jag bryr mig inte om hur mycket någon annan väger och tycker att det viktigaste är att man själv är nöjd.
Om 30 dagar åker vi på semester och jag har som mål att känna mig snygg och få plats i mina sommarkläder igen.
Igår ställde jag mig på vågen för att se om mitt nya sätt att äta gett resultat. Jag klev upp med inställningen att jag skulle bli lika besviken som alltid och ha en hel dag av ångest. I tanken fanns även insikten att mensen var på väg och att jag brukar öka några kg då. Till min förvåning hade jag gått ner! 1,7kg! Förstår ni vilken lättnad? Jag blev så jävla glad, äntligen vänder de!
Imorse frågade sambon vilken våg jag vägt mig på (vi har två) och sa sedan att den jag använt brukar visa ungefär 1,5kg för mycket!
Jag kunde dock inte kolla på den andra eftersom det är slut på batteri 😝 Jag vet inte heller om jag törs 😅

Iaf så fick jag som ny energi och pepp att fortsätta i samma takt!
Jippie 😁

Den här lilla korven älskar att vara med på toa. Och gosar mer än gärna med ens fötter. Stänger man dörren innan hon hinner med in så sitter hon utanför och jamar 😁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har haft en sån bra helg! Sambon har jobbat på annan ort så jag har spenderat mycket tid med mina vänner. Både med lite vin, på hotellfrukost och gymmet.
Jag har kramats och fått kärlek av syskonbarn och städat hela huset!
Jag älskar känslan av lugn som infinner sig i mitt inre när jag har städat klart och kan sjunka ner i fåtöljen med en bok.
Jag har faktiskt lånat en bok av min barndomsvän, en bok i en serie vi läste när vi var ungefär 12-13 och den är lika bra idag 😂 så nu måste jag leta på alla böckerna!
Något  som vet vart jag kan köpa serien "klonad" eller "projekt månskära".

Såhär mysigt har vi haft det!

Jag är så taggad på den här veckan och helgen som kommer. Vi ska börja pyssla lite utomhus hemma 😀😀

Likes

Comments

Med mat och träning osv?
Det går så himla bra och jag är så himla förvånad! Och stolt och lycklig såklart 😊
I lördags var ett undantag och söndagens lunch var inte awesome men på kvällen så återgick jag till det vanliga lätt 😊
Jag vet själv inte vad som gör att jag klarar mig.. Kanske att jag faktiskt blir uppmuntrad av en fantastisk sambo hela tiden?
Kanske för att jag gett mig fan på att ta revansch mot min egen hjärna nu 😊

Likes

Comments

Jag lovar er att jag ätit den godaste maten ever i helgen. Rekommenderar alla att testa på Västerås dinnerclub 😍

Likes

Comments

Det är andra maj och jag sitter ute och solar i bikini. Som jag längtat efter denna värme!
Min sambo kallar min hudton för gräddvit 😂
När jag var liten så blev jag brun direkt jag var ute och de höll sig så bra!
Nu när jag blivit äldre så är det svårare att få färg och svårare att behålla den.. Överallt utom på knäna som av någon anledning alltid blir brunast 😊

På vår baksida ligger det plattor mellan altan, gäststuga och vedbod och där är det toppen att sitta och sola. Men.. Det är så mycket spindlar här!! Och jag är mer rädd än vanligt för de små rackarna. Jag försöker slappna av men vaknar till av hår som kittlas, vinden och allt annat som känns som odjur som kryper på en. Jösses..
Jag tänker att det kanske ger sig med tiden om jag sitter kvar och andas 😂😂

Likes

Comments

Det har gått förvånansvärt bra att utesluta socker! Jag har ätit godis som en "normal" människa och inte överätit 😊 jag har gått på kalas och fikat normalt och inte mått illa eller haft ångest över det. Även tackat nej till fika. Det är ett stort steg för mig! Ett jättestort steg faktiskt. Just att kunna äta utan ångest. I veckorna är jag sockerfri och någon gång under helgen äter jag socker.

Jag har känt mig redo att ta det till nästa nivå, att planera och äta för att träningen ska ge effekt. Jag har tränat 3-5 gånger i veckan sen i september med uppehåll när jag varit borta eller sjuk. Men jag märker ingen effekt utseendemässigt. Jag märker dock att det gör gott för kroppen, såklart!
Jag behöver en plan för att äta bra. Antingen så äter jag för mycket eller för lite vilket har lett till att min kropp inte "släpper fett" utan att den samlar på sig så mycket mer än den borde.
Nu hoppas jag att jag har koll, att kroppen vaknar och börjar samarbeta. Att jag en gång för alltid kan bryta mitt gamla beteende 😊😊

Likes

Comments

Hittills har det gått så himla lätt att vara sockerfri, mycket lättare än jag förväntat mig. Men idag.. Idag börjar suget göra sig påmint! Det är fredag och i vanliga fall brukar jag inte orka stå emot.. Fredag, lördag och söndag har blivit ätardagar när man trycker allt man "missat" i veckorna.
Dessutom går man på aw och fest och dricker vin..
Men jag har fått nog.. Jag har tröttnat på att må dåligt av bakfylla och känna hur helgerna glider mig ur händerna utan att jag gjort någonting.
Jag vill ta vara på tiden när jag är ledig, jag vill orka pyssla hemma och umgås osv.

Jag vill heller inte trycka i mig godis och kakor och bröd och pizza och allt annat just för att jag så känner att jag tappat kontrollen helt och hållet, då har än en gång mitt överätande vunnit.
I framtiden när jag ska plana ut och inte vara fullt lika strikt är min tanke att jag ska klara av att fika och äta godis utan att det blir för mycket.

Iaf så har jag varit så otroligt trött dessa dagar men jag känner att det börjar på att vända lite nu 😊😊

Likes

Comments

Vi kollade på sockerfilmen häromdagen och ganska snabbt efter det så bestämde jag mig för att utesluta socker ur min vardag.
Det har gått 3 dagar nu och idag är första dagen jag tycker att det är riktigt jobbigt!
Det är inte första gången jag experimenterar med min kost (såklart eftersom jag har en ätstörd hjärna..) men dock är det första gången som min kropp reagerar såhär starkt!
Som sagt så har dag1 och dag2 går superb. Men idag.. Huvudet värker, humöret svajar, tröttheten är enorm och faktiskt så är min ångest riktigt jobbig..
Helst av allt vill jag undvika möten med människor och bara krypa ner under mitt täcke. Som tur är så är det en ny dag imorgon ☺️

Jag har nu tagit ett steg upp ur den svackan jag varit i ett tag. I påsk har jag ätit men jag har inte överätit och jag har inte varit ledsen över mat eller godis en enda gång. Vilket är stort för mig ☺️

Det är svårt att behöva gå ner i vikt (enligt läkares rekommendation pga mitt blodtryck) när man inte har ett normalt förhållande till mat. Det blir.. Komplicerat!
Att försöka hålla isär att jag borde för att må bättre och hålla längre och att jag inte vill äta pga en putmage eller stora lår.
Givetvis är det låren och magen som är min främsta anledning till att jag vill krympa.
Där har jag en lång bit kvar.. Mitt mål är att om jag vill förändra kroppen, om jag vill träna och om jag vill äta rätt så ska det vara för att må bra. Det ska inte ha något med utseende att göra. När det är syftet så har jag vunnit över min sjukdom.

Likes

Comments

Påsken..
Jag vet inte riktigt vad jag vill säga mer än att jag har en ångest som äter mig från insidan ibland!
Som ni vet är min relation till föda helt galen (läs föregående inlägg).
Just över högtider så gör sig den väldigt påmind. Det är okej att äta påskgodis, man behöver inte må dåligt över de. Men det gör jag.. Jag började med en liten bit som snabbt eskalerade till 10 och nu är hon här med sitt järngrepp om min kropp. Hon som alltid gjort mitt liv till kaos. Min ångest, min ätstörning. Hela mitt liv har handlat om att bli smal, om att passa i vilka kläder man vill, att kunna se sig i spegeln utan kläder och känna sig snygg. Jag är allvarligt talat rädd för att visa min nakna kropp för min sambo. Att veta att jag ska ligga i bikini bredvid honom i sommar gör att min ångest för de där 10 godisbitarna blir så extrem att jag aldrig vill äta igen.
Samtidigt kan jag inte låta bli att skratta år hela grejen och skämta om mina ryggvalkar. Men det är bara ibland, när jag är stark nog att vända andra kinden till och ignorera rösten som hela tiden säger att fett är fult.
Jag vet då att jag duger precis som jag är.
Men det är bara ibland.

Den andra svaga delen av mig tar åt sig, suger i sig vartenda ord av ångesten. Lyssnar och tror på den när den skriker att jag misslyckats än en gång.

Jag önskar att jag kunde vara stark lite oftare, inte jämt för ibland måste man vara ledsen.

Likes

Comments

Igår grät jag hela förmiddagen.
Jag vet inte varför men jag ställde mig på vågen som visade att jag gått upp något kg trots att jag legat på ett kcal-underskott en längre tid.
Det kändes bara så tungt att inte få någon utdelning för ens kämpande..
Att inte vara på är mot ens mål och inte kunna påverka det..
Jag kände mig ful och dålig.

Innerst inne så vet jag att kroppen kan förändras utan att det syns på vågen och att min livsstil idag är mycket bättre än den var för några månader sen. Jag vet att jag inte är dålig och jag vet att jag inte är ful.
Men ibland, ibland så orkar iaf inte jag hålla skenet uppe längre. Jag orkar inte hålla emot den där dörren mellan mig och min sjuka hjärna. Då måste man få gråta och skrika.

Jag önskar så att mitt liv inte var styrt av mat och fika och godis osv.. Jag önskar att jag kunde fungera som en "normal" människa när det kommer till kosten. Jag måste ha stenhård koll på vad jag stoppar i mig för annars äter jag för mycket och då får jag ångest.
Men för mycket så menar jag inte en extra bulle om dagen utan jag menar att jag inte kan sluta. Jag äter 5 extra bullar, 3 chokladkakor och 2 extra portioner mat 5 glassar osv. Det är ganska sjukt egentligen men det finns ingen gräns.
Jag önskar att jag kunde "unna mig" en glass och sen var de bra. Men jag klarar inte det..
Det känns hopplöst ibland men så länge jag har full koll så fungerar jag som människa.

Jag kan skriva så mycket om min ätstörning, om min kropp, om kost osv för det här är inget som kommit nyligen utan jag har levt med dessa känslor och denna ångest i många många år. Vissa dagar bättre och vissa dagar sämre.

Jag vill egentligen bara få ut mina känslor och berätta för dig som känner lika att du inte är ensam!

Likes

Comments