Header

Jag förstår att flera utav er frågar om vi har de bra i vårt förhållande när CF alltid verkar så "avvisande" på tillexempel mina videos på instagram. Men nu ska jag berätta, det är en fasad. Han är väldigt kärlek med mig annars. Men han menar de att par som är tvungna att visa sin kärlek i offentlighet och alltid lägga det fram som att deras liv är perfekt. Det är par som kanske egentligen inte har det så bra.

Det är ju inte skrivit i sten att de faktiskt är sån, men det är så han menar det. Han säger att så länge jag och tjejerna vet och ser vad han gör för familjen så räcker de. Och det är ju väldigt sant, men jag retar alltid honom och prövar att få honom att säga gulliga saker, när jag filmar..

Jag tror att han har runt 80k följare på instagram men han har inte laddat upp en bild sedan augusti. Egentligen är de härligt att han är sådan för han är väldigt trygg i sig själv och behöver ingen bekräftelse ifrån alla andra för att veta att han duger. För de är vad socialmedier handlar om, bekräftelse. Och jag är ju en av de som behöver den lilla extra uppmärksamheten ifrån er för att "må bra". Ni ger mig extra energi med alla era snälla ord. ❤️

Det ska mycket till för att han kommenterar mina bilder eller läser min blogg. Är jag ledsen för de? Nej egentligen inte och jag är glad att han inte lägger upp selfies i tid och otid. För jag tycker att det är osexigt med killar som är FÖR självupptagna.

Det enda som egentligen intresserar honom med internet är fotboll och så länge han kan följa alla fotbollslagen är han nöjd.

Min mamma sa en gång - man kan inte få allt i en man. Så såg CF på henne och sa - jo man kan de, bara se på mig!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Idag startade vi dagen med att ringa till giftcentralen. Jag fick lite smått panik när Juni hade hittat Dentinox NAF som stod på mitt nattbord. Det är lite bedövning som man kan smörja på tandköttet till de små. Jag var tvungen att ta lite på Belle inatt, därför stod den där.

Spännande tyckte Juni och tog en klunk. Hon fick i sig halva de vill säga ca 5 ml. Så jag kan tro att hon blev gott bedövad för en stund.

Hon ifrån giftcentralen menade att de inte var farlig och att vi bara skulle ge henne vatten. Jag kan lova att mitt hjärta slog ett par extra slag när jag såg henne med den lilla flaskan. Allt går så väldigt snabbt, men denna gången gick de bra, som tur är. Det är lite svårt att hålla precis allt borta ifrån henne, för hon klättrar och är högt och lågt. Hon drar med sig sin stol överallt här hemma och får då otroligt långa armar.

Så det är pass hela tiden, desamma gäller med Belle. Allt ska i munnen och jag springer runt med dammsugaren i högsta hugg hela tiden för att de ska vara rent på golvet när hon kryper runt.

Inatt fick vi en del snö här hemma. Så Juni stod vid dörren och skrek - nöööö, mamma! Jag hade planer om att vi skulle gå ut efter de hade sovit lunch, så jag gick så snällt ut på terassen och hämtade lite snö när vi vaknade på morgonen. Det skulle jag "aldrig" gjort för jag har fått springa ut och in hela förmiddagen för att hämta lite snö och lägga i handen på henne. - nöööö mamma, sa hon och pekade på sin hand. Tänk att hon kan vara så lätt road.

Nu sover mina små, oroligt dock.. men de tror jag beror på att Belle hade lite feber nu på kvällen och Juni sover dåligt när pappa är borta.. Det har vi märkt av väldigt den sista tiden. Det liksom skär i hjärtat när hon skriker efter - papppa.. Jag tror de beror på att hon är så medveten om allt. Hon säger stadigt, mamma pappa Juni. Eller miii och så pekar hon på mig eller CF. Mii betyder min. Så måste jag säga ja, jag är din mamma Juni eller ja, de är din kopp eller liknande. Och ger jag inte henne den bekräftelsen så kan hon fortsätta i alla evighet, miii mamma, miiii! Så för henne känns det väldigt viktigt att veta att något är hennes och speciellt visst Belle "lånar" något som hon vet var hennes först.

❤️

Likes

Comments

Jag jobbade på hjemmesykepleien i helgen och vi var bort bjudna på lunch hos en vän till CF på lördag. Så vår helg sprang iväg helt enkelt. Det tar alltid flera dagar att återhämta mig efter en jobbhelg. Och de beror på de vakna nätterna. Ja, du läste rätt. Vi har inte fått ordning på de där ännu.

Vi gav liksom upp förra veckan med att pröva sluta med mat på natten till Belle. Vi var alla lite små sjuka och pappan i huset hade mycket på jobbet. Så det fanns liksom ingen som helst extra energi till att hålla på med de om nätterna. Dessutom blir alltid sovrutinerna lite annorlunda när vi är sjuka, för vi önskar att ha barnen inne på vårt rum då. Så när vi går och lägger oss på kvällen hämtar vi och lägger Juni emellan oss och ställer Belles säng vid sidan av vår. Det känns mycket bättre att ha tjejerna hos oss när de inte mår helt hundra, för då behöver de extra närhet och vi kan följa med på varje andetag de tar.

Det är så roligt när Juni ligger emellan oss, för ingen utav oss klarar att hålla oss borta ifrån henne. Vi vill bara pussas och kramas och hon slår efter oss i sömnen.. haha! Hon är lyckligt lottad som har föräldrar som älskar henne så mycket. Och såklart även Belle, men vi har inte de "förhållandet" med henne ännu. För hon önskar bara att sova i sin egen säng. Så vi sa senast igår att vi längtar tills hon blir äldre så vi kan ligga alla i sängen när vi är sjuka och kramas. ❤️

Annars har vi börjat ha Belle sovandes två gånger här hemma om dagen. En tidigt på morgonen mellan 07-08 typ och sen mellan 1130-1330. Och så är hon vaken fram till 1830 när de lägger sig för kvällen. Det är så skönt att få de timmarna mitt på dagen för annars har hon små sovit i högst 30 min åt gången. Så vi får bara stå ut med lite mer gnäll när hon börjar bli trött, men de gör ingenting. Snart rullar detta på utav sig själv.

CF kommer säkert hem vid 23 idag, så jag ska bara ligga på soffan, göra lite jobb på mobilen och sedan se på de nya avsnittet utav Kim k - som jag har längtat!! Godnatt

Pssst grattis mamma på 47 årsdagen älskar dig.

Likes

Comments

Wow! För en respons på gårdagens inlägg på instagram. För er som inte fått de med er så la jag upp dessa tre bilderna.

Det var extremt många som frågade om mitt kosthåll och jag ska vara ärlig med er, mitt kosthåll är skit just nu. Men tydligtvis räcker de med promenader och lite träning ibland för min del. Jag känner mig fortfarande slapp i kroppen och skulle vilja bli en del stammare och för att nå de resultatet måste jag lägga om min kost och följa det schemat jag fått ifrån min PT.

Ju mer förbud jag ger mig själv "Elin du får inte äta smör, socker och andra onyttiga saker" ju mer vill jag äta de. Så de funkar inte för min del att ta bort allt i vardagen. Jag dricker dock bara vatten och extremt sällan något annat. Jag är väldigt glad i mat, men jag prövar att hålla tillbaka. Och bara ta en portion, mer behöver jag inte. Sen det viktigaste och en stor källa till att jag går ner i vikt - vatten. Jag dricker massa vatten. Ställ alarm på din mobil om du inte klarar att komma ihåg att dricka. För de är prio nr ett + motion. Motion, det ska jag inte skryta på mig själv att jag är så duktig på. Men jag ska bli bättre, igår startade jag dagen med träning. Så hela dagen igår hade jag så massa energi och kunde göra bra mycket mer här hemma en vanligt.

Så mitt tips till dig, ställ klockan gå upp innan din familjen och träna. Om de så bara är 15 minuter. Bara få rört lite på dig, så lovar jag att de är en bra start.

Men som sagt, när de kommer till kosthåll så har jag inte så mycket tips mer än de jag lärt mig som jag själv inte följer - ät regelbundet, gärna var tredje timma. Ät fettsnål mat, mycket grönsaker och gärna vit fisk eller kyckling.

Allas kroppar fungerar ju olika och förbränner olika. I min första graviditet gick jag upp +25 kilo och runt 16 kilo med andra. Så min kropp har verkligen burit på massa extra kilon de sista två åren. Däremellan gick jag ner och var ca 5 kilo till min startvikt och så blev jag gravid igen. Så jag har definitivt haft en del att jobba med och något kilo mer önskar jag att arbeta bort och som sagt, få huden lite stramare om de är möjligt.

Jag måste bara dela denna söta bilden och tillägga att dessa två också är en grund till att jag gått ner i vikt. Att bära runt och springa efter Juni är ett träningspass i sig. ❤️

Nu ikväll valde jag att beställa hem en matkasse ifrån godtlevert.no . Bara de att få det levererat hem hjälper iaf mig ifrån att inte köpa massa onyttiga ting. Så länge jag inte får de mitt framför ögonen, så klarar jag ganska gott att hålla mig ifrån godis och allt vad de finns.

Så gör som jag, beställ den kassen som passar dig bäst och få 20 % avslag på dina 3 första kassar om du trycker dig in på min länk. Detta är i samarbete med Godtlevert och koden gäller fram till 31 december.

Likes

Comments

Som CF sa idag - aldrig kunde jag tro att sömn påverkade mig så mycket. Kommer ni ihåg i torsdags när jag skrev att vi skulle sluta med mat på natten till Belle, eller snarare från att hon la sig i sängen. Efter att vi började med detta har hon vaknat kl 00 och varit pigg och hållit på och styrt runt ett par timmar.

Sova? Nej det önskar hon inte, äta? Nej. Ingenting förutom att sitta upp och prata.

"Alla" påpekar alltid hur glad hon är på alla bilder och videos. Varje gång hon får uppmärksamhet så är hon glad. Vänder jag mig bort där emellan får jag hör de. Så i helhet är hon mestadels glad.

Inatt var jag som en häxa, oooh fy vad trött och arg jag blev när hon inte ville sova. Då klockan hade tickat 03, ville jag bara försvinna. Min ilska går ju självklart ut över CF och inte Bellis, stackars honom. Eller han går mig faktiskt på nerverna en del om natten, så det är inte så synd om honom. Och det värsta är när han ska börja säga "bete dig, blablabla" blir inte ni också arga när någon säger så till er? Det bästa han kan göra är ju att vara tyst om jag säger något opassande.

Vi står på och prövar att genomföra detta, för de blir ju bättre om en stund. "Håll ut Elin, du får säkert sova 6 timmar i sträck om ett tag, ha tålamod". Så i skrivandes stund kom jag på -aaah vi åker ju till LA i slutet av månaden utan barn och när de andra avnjuter en drink eller två om natten, ska jag sova. Det ska jag lova er, sova som ett litet barn och pröva att inte tänka allt för mycket på mina små tjejer som är hemma.

Jag förstår gott att många går ifrån varandra i denna perioden, småbarnsperioden. För det är så lätt att bryta ihop och bara ge upp. Jag är så glad för att jag lever ihop med en som håller mig uppe, stötar mig och gång på gång får mig att inse att det inte är grönare på andra sidan. Vi har gått in i detta ihop och vi ska även gå ur detta tillsammans. Vi har blivit bättre på att låta den andra sova en liten stund om morgonen, eller som nu efter middagen så fick vi en halvtimme var på soffan.
Bara de ger båda mig och han lite extra energi.

Det bästa med oss två är att vi alltid är glada och kramas på morgonen, så då är nattens intriger glömda. Och det värsta är att jag saknar honom bara jag tänker på att han ska jobba imorgon igen..

Hur gör ni med sömn hemma? Har ni barnen varannan natt? Sovmorgon? Vi brukar alltid säga här hemma, folk som inte har barn vet inte vad trötthet är.

Juni är ju inga problem, hon sover natten igenom som oftast och är inga problem att lägga om kvällen. ❤️ min stora tjej!

Likes

Comments

Åh... Idag skulle jag få tjejerna och deras barn hit så skulle vi kosa oss med brunch. Jag har ju varit sjuk i veckan, men igår kände jag mig bättre så då handlade jag in allt och längtade massa. Men så inatt vaknade jag och hade feber, ont i öronen och halsen igen. Och inte nog med de, även CF som aldrig är sjuk har ont i halsen. Han påstår dock att han inte är sjuk (det handlar om stolthet, "jag är aldrig sjuk") men han är väldigt hes och glansig i ögonen.

Så de får bli sjukstuga här hemma idag istället. Jag tror kanske Juni också känner sig lite hängig, för jag fick åka och hämta hennes hos farmor igår. Hon gallskrek och ropade på mamma och de hade varken jag eller farmor (Junis farmor) hjärta till. Så då fick hon komma hem och sova. ❤️ och idag blir hon väldigt lätt stöt och de är inte långt till gråt. Och hon brukar aldrig vara sån..

Så jag lagade till en lite festligare frukost till familjen istället ❤️

Likes

Comments

Jag har egentligen aldrig varit en "ryggsäck-tjej" men denna fall mig i smak! När vi var på resa till Sverige i julen var det perfekt att bara behöva ta med denna in på hotellet när vi övernattade. För i den fick faktiskt alla våra toalettsaker och pyjamas plats.

Jag kommer använda denna väskan som handbagage till LA om tre veckor! För jag orkar inte få ont i ena axeln utav en tung väska, när jag kan ha denna snygg, enkla och stilrena ryggsäck. Dessutom blir den perfekt att ha med sig på dagsutflykter där nere.

Det är ett svensktmärke som är relativt nytt, så ta gärna en titt inom deras sida.

Likes

Comments

6 månadskontroll idag! Den klarade Belle med bravur. Vår starka lilla tjej på 7,8kg och 70 cm lång. Bara de sista dagarna har hon kommit sig upp på knäna här hemma, så nu väntar vi med spänning på att hon ska börja krypa ordentligt. Hon ålar sig fram på magen i dagsläget och har blivit en tjej med väldigt "långa" armar bara den sista veckan.

Juni började att krypa när hon var omkring 6 månader och 1 vecka. Idag är Belle 6 månader och 9 dagar. Så de är ganska jämna hittills. Är hon som storasyster går hon runt här hemma om 4 månader.

Nattsömn?
Belle vaknar allt mellan 5-9 gånger varje natt, eller alltså ifrån att vi lägger henne på kvällen kl 19. Det börjar bli rimligt jobbigt och de tar på krafterna. Så från och med idag slutar vi med mat på natten, i hopp om att hon ska lära sig sova runt. Så nu fick hon sin sista flaska med välling för hon la sig. Jag hoppas hon håller sig mätt hela natten och inte blir allt för hungrig. Hon måste helt enkelt lära sig att inte använda maten som insomningsmedel och så ska hon lära sig att i sängen sover hon bara, inte äter.

Jag klarar inte att komma ihåg när vi slutade med Juni, men de var senare. Vad tror ni, ett par dagar? Så har förmodligen lärt sig att acceptera de.

Mat
Belle äter mellan 3-4 måltider till dagen med fast föda. De är allt ifrån gröt, till middagsglas, hon har smakat på lite bröd, banan. Hon gillar väldigt gott när jag lagar egen smoothie till henne. Hon är så intresserad i allt som kan ätas. Men vi tar de lite sakta så magen blir van. Jag köper puré med katrinplommon som jag blandar med vatten, så hon kan dricka de. Det sätter fart på magen så hon slipper att vara hård.

Junis mage har vi haft problem med sedan hon var liten. Hon blir väldigt lätt hård i magen och blöder i rumpan, pga att hon tar i så mycket för att få de ut.. Så nu går hon fast på movicol. Det är väldigt skönt att slippa den stressen och inte minst slippa se henne ha ont. Hon är även väldigt duktig på att ge besked så att hon kan gå på toaletten. När hon får de till blir hon så glad att hon skrattar högt och så gör vi give me five ✋🏻. Då känner hon sig stolt och de är viktigt, för de är ju faktiskt på toaletten hon ska lära sig att gå och inte i blöjan.


Kram

Likes

Comments

Rester i från kalkonen? Vi lagade en kalkon på nästan 6kg på nyår. Jag räknade lite fel och trodde de vad lagom till 4 vuxna och 2 barn.. Men min beräkning var snarare för 10 vuxna.

Det som är bra är att vi har haft färdigmat i flera dagar och utav de sista resterna slängde jag ihop en otroligt god pastarätt idag. Jag kokade risnudlar, rensade kalkonen, pressade 5 stora vitlöksklyftor (i hopp om att förkylningen ska försvinna snart), hyvlade morötter, hackade sallad. Sen stekte jag allt tillsammans med grädde, rödcurry, ostronsås och sist i med nudlarna. Min lilla familj mumsade och åt i mängder.

Det går ju egentligen att slänga i vad som helst i en sådan här rätt. Juni älskar allt som har med nudlar att göra och jag blir så glad när hon äter gott. Det är liksom en lycka som är svår att förklara. Tänk att sådana små saker kan göra mig glad nu förtiden ❤️

Likes

Comments

Vi hade en väldigt lugn och fin kväll igår. Vi åt fantastisk mat och kakan Veronica lagat var helt otrolig, mums. Jag trodde aldrig att jag skulle orka hålla mig uppe till 00, men tiden gick väldigt fort., för vi hade så skoj. Alla barnen sov för kl var 1930 och då spelade vi spel och koste oss. Jag är väldigt tacknämlig för att vi har någon att fira med, tänk så många som faktiskt sitter själva denna dagen. Oavsett om de säkert är självvalt i visa tillfällen, så tror jag de är bra mycket mer personer som inte önskar de. Jag får ont i magen utan att tänka på det.. hoppas aldrig jag behöver känna mig ensam.

Självklart drack vi ingen alkohol. Jag tycker inte att de passar in med alkohol när vi har småbarn. Varken på Jul eller nyår. Det är liksom barnens "dagar", eller alla dagar är barnens dag här hemma. Så ingen alkohol i deras sällskap. Självklart får CF ta en öl till maten, men thats it. Hemma hos oss kommer de förbli så de nästa åren.

Jag vill även passa på att säga tack till alla er som följer mig här inne på bloggen. Ni är fantastiska och utan er hade jag inte orkar hålla kvar vid både blogg och instagram. ❤️

Likes

Comments