Header

Äsch jag mår så extremt jäkla dåligt!! Jag kan inte förstå att de kan få mig att må så illa och känna mig sååååå snurrig.

Kaffe!! De är tingen som får mig att må såhär. Jag känner mig helt förgiftad. Jag har inte druckit kaffe speciellt länge och drack två ganska stora koppar idag snabbt när vi var på besök hos ett vännepar. Så min kropp måste fått en koffein-chock. Någon annan som varit med om de? Jag känner mig mer eller mindre full och de har hållit i länge nu :(

Så jag kanske inte har blivit en riktig kaffekärring likaväl, för nu vill jag typ aldrig mer dricka de..

Här var jag gravid i vecka 13 med Juni herregud tiden flyger iväg. När denna bilden togs hade vi inget speciellt bra förhållande för stunden, men idag är jag så tacksam för att jag delar mitt liv med denna man!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

6 veckor sägs de att de ska gå för man långsamt kan börja träna igen en födsel. Och de tycker jag kändes väldigt rimligt. De är ju inte bara att trycka ut en unge ifrån underlivet och hoppa rätt på träning. Först måste man läka och de känner jag att jag har gjort. Jag fick en andra grads spricka och de vill säga att jag sprack en del. Så den första tiden hade jag extremt svårt att gå på toaletten och göra nr 2. Jag satt liksom där och fick vänta tills de kom utav sig själv, för att trycka var de inte tal om. Då kändes de som att stygnen skulle gå upp. En kopp kaffe satte ofta fart på magen, så de är ett tips!

Jag fick en fråga om hur jag tog hand om hygienen denna tiden och jag tvättade mig bara flera gånger om dagen med varm vatten och gärna tvål någon gång. Men de hjälpte väldigt i början att faktiskt kissa direkt i duschen för då sved de ingenting alls. Och i denna perioden är de faktiskt helt innanför att göra de. Kissa i duschen alltså!

Jag har inte helt vågat att ta en spegel för att se hur jag ser ut där nere, men de har inte speciellt mycket att säga, så länge allt har läkt och jag känner mig väl. Jag vill bara tillägga att de är otroligt skönt att "babiansnippan" är borta och att de slipper kännas som att jag går runt med en stor pung mellan benen. För de var precis vad de kändes som i slutet när jag var så svullen. Så nu känner jag mig lite "finare" och kan använda tajta byxor igen utan att man ser en 🐫 där nere.

Idag blev CF inringd för att spela kamp i hans "gamla" lag. Och då tog jag chansen att följa med för att komma mig ut lite och för att jag gillar att se han spela. Så Juni är hemma med sin farmor och Belle sitter på mitt bröst i bärselen i ösregn. Men de är bara mysigt.

Likes

Comments

Idag möte jag upp Henrik på stadionpark klinikken. Så jag kan egentligen säga att idag var första dagen på "mitt nya liv". Visst låter de lite klyschigt? Mitt nya liv hit och mitt nya liv dit. Kanske jag istället ska säga - idag började den långa resan tillsammans med Henrik, där han ska hjälpa mig att nå mina mål och få mig att hitta tillbaka till den självkänsla jag en gång hade. För den försvann som sagt någonstans på vägen mellan mina två graviditeter. Eller kanske även för de? Jag tror egentligen att all uppmärksamhet som kom i samband med Paradise Hotell 2015, inte bara gjorde gott för mig utan även slog åt de andra hållet. Alla som deltog blev uppringda utav en psykolog efter uppehållet, för de är inte bara att bara vara instängd i ett hotell i 44 dagar. Eller i mitt fall 39 dagar. Men den hjälpen tackade jag så snällt nej till.

..Nu datt jag helt ut!

De vi gjorde idag var att mäta ben, bröst, rumpa, armar, midja, you name it. För att om några veckor, månader och nästa sommar se om jag blivit mindre. Eller som jag även önskar blivit större, pga muskler. Jag fick inte vägt mig och har ingen våg hemma så de ska jag köpa imorgon. Jag har ingen aning om hur mycket jag gått ner sedan födsel för 7 veckor sedan.

Sen de som var mest spännande och som ni mammor kan ta er tid att gå och kolla - hur mina magmuskler i magen "mår". Han Henrik rabblade upp massa namn för alla muskler, men just de kan han faktiskt inte räkna med att jag ska komma ihåg. Iaf under en graviditet delas musklerna i magen, eftersom att magen växer. Därför är de viktigt att inte börja träna dessa musklerna förens de har åkt ihop igen. För då tror jag att de kan fasta där och så blir de ett väldigt långt avstånd mellan de. Så för att se hur mina satt, tog han hjälp utav en ultraljudsmaskin.
På de längsta va de 2 cm mellan de som sitter mitt på magen. Allt under 4cm var innanför ✌🏻.
Så heja mig, nu blir de massa situps framöver.

Mitt mål med att komma igång med träningen är inte att gå ner till 50 kilo igen eller att jag ska lägga varje eftermiddag på träningsstudion istället för att prioritera mina barn. Utan jag vill såklart gå ner de extra kilon jag bär på nu och bli stark. Jag vill vara stark och hälsosam så att jag kan bära mina tjejer genom hela livet och skydda de. Och självklart, jag vill må bättre i mig själv och kunna utstråla självsäkerhet och hoppas att de smittar av sig till både Juni och Belle.

Om ett tag hoppas jag även att få min livskamrat CF med på detta, men just nu är de helt omöjligt. Han påstår att han inte har tid och att han ska börja efter semestern som är om 9 dagar.. så vi får väl se om två veckor vad nästa ursäkt blir.. 😂

Här hittar ni Henriks sida. Han kan både de ena och de andra så ta en titt och se om de kan vara något för dig. 😊

Och vad kunde passa bättre än en spegel-selfie när han försvann ut ur rummet 😂.


Ad.

Likes

Comments

Idag besökte jag sjukhuset i Stavanger, närmare sagt Barselhotellet. Där alla nyblivna föräldrar bor. Där jag och CF spenderade två nätter för snart 7 veckor sedan. Tiden har gått så fort och de kändes väldigt rart att åka tillbaka dit. Minnen slog tillbaka till de två dagarna när jag kände mig som en påkörd fågel och fick träffa Belle för första gången. Men idag var jag inte där för att träffa någon bebis eller besöka någon som är sjuk.
Idag var jag på sjukhuset för att pyssla om en nybliven tvåbarnsmor som kände för att piffa till sig liten. - jag var alltså där för att lägga vipper på henne, eller fransar som de heter i Sverige.
Jag klarade inte att säga nej när hon frågade imorse och jag vet själv att de att känna sig fin under dessa första dagarna när kroppen är tung och sliten gör att man iaf mår lite bättre. Så jag tog min arbetsbänk under armen och åkte dit.
De kändes skönt att kunna hjälpa henne med de, 🌸

Idag åkte även min lillasyster hem, väldigt tråkigt men hon lovade att komma på besök snart igen.

Kram

Likes

Comments

Tänk att något som ser ganska äckligt och läskigt ut, kan vara något så fantastiskt. 🙌🏻 tack till min kropp och moderkaka som gjort ett fantastiskt arbete i 9 månader. Tänk att Belle har legat i den. 😱

Likes

Comments

Jag saknar redan gravid vecka för vecka. - att varje vecka få dela med mig utav vår vardag på video istället för att skriva. Och dessutom har de varit en perfekt grej, så att alla mina kära hemma i Sverige kunnat följa med.

Denna vidoen är några veckor gammal, har bara glömt att dela den med er.

Likes

Comments

Kusin, Isabelle (min brors flickvän) bror och CF

Farmor, Leon och pappa.

Juni fick koncentrera sig väldigt för att kunna äta med både kniv och gaffel. Tur vi hade med nya kläder att ta på henne efteråt.

Bror bjöd upp till dans.
Och jag avsluter alla dessa bilderna med två på mig och min fina lillebror. Belle var hemma med sin mormor och besse. Juni och Saga som sov med oss, somnade i var sin vagn runt 22. Och då passade denna mamman på att dansa lite och svepa i sig några glas vin och de fick jag sota för igår.. Herregud så dåligt jag mådde, så 10 timmar i bilen hem till Norge igen var inte skoj. Men nu ska vi hålla oss hemma ett tag innan de är dags att resa igen. 😉

Likes

Comments

I helgen är de 2,6 år sedan jag möte CF för första gången. Tiden springer iväg och vad mycket vi har hunnit på de få åren. Men som jag säger om någon tycker att de "gått för fort fram" - han är den rätta för mig, så varför vänta. Nu har vi ju hela livet framför oss och en stor värld att uppleva tillsammans med två barn.

Många målar upp sitt liv som fantastiskt och sina förhållande som om de inte fanns några brister. Men de ska jag säga, jag tror definitivt inte att de är någon som varje dag har de tipp topp ihop. De finns dagar, men framför allt nätter som jag kan bli såå arg. Ett tillexempel häromnatten när Belle ätit upp sin mat, så lagar jag lite mer. Så frågar CF - är hon mer hungrig? Och de är precis desamma som när jag lagar mat och han frågar - kan man ha den kryddan i?! (I samma sekund som jag häller i kryddan.) Och jag vet att han frågar så när han tror att de är fel eller som i detta tillfället att han tror att Belle är mätt och inte behöver mer mat. Jo älskling borde jag bara svarat. Men de svartnade för mina ögon och jag tyckte de var en otroligt idiotiskt fråga. Så jag slängde väl ur mig något ännu mer idiotiskt och han vände sig och sov vidare.

Sån är de mer eller mindre någon gång till dagen, men de är naturligt nu som vi båda är mer trötta än vanligt och vi har två andra personer som kommer i första hand.

Vi kan vara oeniga och i nästa sekund gapskratta ihop. Och de bästa med just CF är att han är rakt på sak, alltid. Medens jag är som ett barn. Fy jag skulle inte vilja vara tillsammans med mig själv när jag är som töntigast och bara säger till CF - de är ingen ide att du fortsätter att snacka med mig, för jag kommer ändå inte svara mer nu. 😂 men efter ett tag får jag oftast dåligt samvete och prövar att få hans uppmärksamhet igen.

Men annars är de inte mycket vi har att bråka om, men som tjej tror jag att man alltid hittar något att bråka över om man vill. Iaf gör jag de. Och de bästa med CF är att han gör allt för sin familj och jobbar så massa för att få vårt liv att gå ihop. Jag tror aldrig jag hade klarat mig eller haft de så bra som jag har de nu, utan honom. Min kille ❤️

Likes

Comments

Jag älskar att matcha med färger på tjejerna. För mig är de väldigt viktigt att mina barn är välklädda. Även om vi bara är hemma en dag, så klär jag nästan alltid Juni fint och fixar håret hennes. Jag glömmer ofta bort mig själv när de kommer till den biten, men jag fixar iaf mina fransar för att se lite piggare ut. De är ju alltid något.När jag ser tillbaka på bara några dagar gamla bilder så ser båda tjejerna så annorlunda och små ut. Speciellt Juni, hon utvecklad för varje dag.

Den trötta och glamorösa mamman, som älskar att gå runt i morgonrock! De är ju trots allt bara 5,5 vecka sedan jag födde och jag har gått runt och sagt att Belle är 7 veckor 😂 jag inte bara glömmer att fixa mig själv, jag glömmer även bort hur gammal mina barn är.. kris. Och de var bara tillfälligt att jag kom på de, för tyckte de var konstigt att hon skulle på 6 veckors kontroll när hon var "nästan 8 veckor.. " tur de finns kalender så att jag kunde räkna veckorna.

Båda tjejerna sover och jag ska pröva vila fem minuter ❤️

Likes

Comments

Godförmiddag - här i Stavanger regnar de och är dåligt väder. Jag sitter i soffan tillsammans med Belle som inte hade lust att sova samtidigt som storasyster idag. Just denna dagen hade jag verkligen behövt de, känner mig som en zombi. Och vi har en lååååång helg framför oss. Imorgon efter att CF är klar på jobbet runt kl 22, ska vi köra till Sverige. Så då har vi en resa på runt 10-12 timmar i bilen framför oss.

I helgen ska vi på bröllop, ha övernattning utav min minisyster Saga - som är jämngammal med Juni. Sen köra hem tidigt på söndag igen. HJÄLP - om jag känner mig trött nu, så undrar jag vad jag kommer göra efter dessa dagarna. Men jag får vila i graven.

"Jag ångrar namnvalet" - Nej självklart gör jag inte de. Men jag ångrar och då menar jag åååångrar så att vi stavar de med e på slutet. De är så många som säger BellE och hon heter ju Bell(e). Jag tyckte bara de såg finare ut med e på slutet och hade en kamp med CF för att få de igenom. Han sa ifrån början att folk kommer kalla henne för BellE. Så jag funderar på att göra en ändring hos skatteetaten. Jag kommer aldrig orka höra på de ett helt liv och att hon varje gång ska behöva säga "jag heter inte Belle utan Bell(e)"

Kram

Vi fick en snabbvisit utav denna härliga killen idag! 😍

Likes

Comments