Över nyåret var jag och 11 personer till i Amsterdam! Alltså fattar ni vad roligt. Jag, och massa personer jag tycker om. Det var en väldigt fin stad med alla dessa kanaler som Amsterdam är känt för. Åt mycket god mat och det bästa jag åt var vegansk mat.

Vegansk sushi var verkligen någonting nytt för mig. Men jag åt ifrån allas tallrikar haha så ni kan ju fatta hur mätt jag blev. Såå jäkla gött.

Vi strosade runt riktigt mycket på dagarna och jag och Tobias var alldeles för lättklädda för klimatet. Det var jätte kallt fast på ett annat sätt än i Sverige. Jag och Tobias åkte spårvagn också varje dag eftersom vi bodde en bit ifrån dem andra.

På nyårskvällen åt vi middag alla 12 på en resturang och hade det trevligt. Efter det gick vi till olika barer. På 12-slaget var tyvärr Tobias för sjuk för att vara med så jag tyckte det var väldigt tråkigt. Men hade mina vänner där som sällskap. Vi stod på en bro precis vid tågstation och räknade ner och sjöng. Firade in det nya året! Sen tog vi en taxi till klubben vi hade för bokat biljetter på, men när vi väl kom dit var jag nära på en panikattack så jag gick till hotellrummet istället och var med Tobias. Kändes som det enda rätta.

1 januari fyllde Cathrine år så då blev det också fin resturang vilket var jätte trevligt. Jag är ju inte mycket för att festa längre men hade det riktigt roligt!

En riktigt lyckat och trevlig resa. Tack kära vänner och pojkvän för att jag fick fira in detta år med er.

Likes

Comments

Wow hörni, jag ska börja plugga på högskola. Detta är precis vad jag behöver. Disciplin och bättre vardag. Äntligen känna att jag är bra nog för att komma in på en utbildning jag är intresserad av. Jag ska plugga i Falun och börjar på måndag. Det är jätte nervöst och spännande. Har inte riktigt greppat det än dock. Men jag hoppas och tror att jag ska trivas bra! Jag ska alltså läsa till lärare för förskoleklass-3e klass. Detta blir verkligen en utmaning för mig och som jag behöver utmanas. Det är en fördel att min mamma är lärare, känns som jag verkligen kommer få hjälpen jag behöver.

Har väldigt nyligen kommit på att lärare vore en rolig grej. När jag kopplar barn med pedagogik och att lära ut blir jag genast motiverad och det är viktigt. Jag har alltid gillat barn och att få lära ut på många olika sätt som faktiskt barn behöver är utmanande och känns roligt.

Det här är för övrigt det bästa barnet jag vet! Lilla Thilly. Jag hoppas och tror hon får en bra skolgång.

  • 152 readers

Likes

Comments

Att en kväll i Linköping med bra vänner skulle bli lyckat är ingen förvåning. Tacksamheten jag känner för att få gå på en Håkan konsert, igen. Det är så fantastiskt när alla hans låtar har någon koppling till sig. Liksom när jag lyssnade på två steg från paradise och fick höra den live. Detta måste ha varit en av dem bästa kvällarna i mitt liv. Tack

Likes

Comments

Det är december och vi har fått jul fint hos oss i lilla lägenheten. I lördags var jag med min mamma till Stockholm och bara umgicks och gick på stan. Åt även på Vapioano. Ingen av oss har någon vidare koll på hur man hittar i Stockholm så vi gick säkert många omvägar haha, men men det gick bra i alla fall. Jag fick med mig tre bhs hem vilket verkligen behövdes. Så det var bra. På kvällen var vi hemma hos Jovi och Daniel innan vi gick ut här i Sala. Jag hade roligt faktiskt! Brukar sällan nu förtiden ha roligt när jag går ut eller dricker alkohol. Man växer väl ifrån det. Annars har jag jobbat lite och det är mycket att lära och att ta in. Men väldigt roligt! Idag har jag varit hos mamma och pappa med Iffa. Tänkte röra mig hemåt snart till lägenheten och laga mat. Just nu tycker jag tyvärr att det är jätte tråkigt att laga mat och att äta mat. Tycker det är tråkigt överhuvudtaget att äta och det enda jag vill äta är typ popcorn egentligen. Inte så bra med osunda matintag någonstans. Men något ska jag laga i alla fall! Det som händer mer i december är julen och att vi åker till Amsterdam. Jag tänkte göra ett inlägg senare i veckan kanske om vad man kan hitta på i Amsterdam. Knappt så jag vet utöver att det är kulturellt. Hoppas ni haft en bra måndag! Slänger in lite Instagram bilder för nu.


Likes

Comments

Den här veckan har jag och Tobias sovit så himla dåligt för Snickers förmodligen löper eller har blivit jätte orolig igen. Det är värst på nätterna men igår var hemskt. Vi var även till veterinär med Snickers så nu är hon vaccinerad och Chippad - officiellt kattägare till henne! Jag hoppas hon lugnar sig snarast för vi behöver vår sömn. Nu är jag på väg till Västerås för Ikea, julklappar och köpa julpynt!!

Hoppas alla haft en fin vecka och får en toppen helg! På måndag ska jag prov jobba på mitt förhoppningsvis nya jobb. Är galet taggad!

Min nya jacka är här ifrån H&M! 400 kr tror jag den kostade.

Likes

Comments

På förmiddagen var jag på en arbetsintervju. Tyckte det var väldigt roligt! Håller tummarna och tårna för detta vill jag verkligen. På eftermiddagen åkte jag, Jovi och Cat till Borlänge för Cat skulle tatuera sig. Innan hennes tid så gick vi på kupolen och jag hittade en riktigt snygg jacka på H&M som jag så småningom ska köpa. Inte alls dyr och riktigt snygg. Hoppas ni haft en bra dag.

Likes

Comments

Igår kväll var jag och Tobias på middag och bio! Jag älskar att sminka mig som ni vet och göra mig fin, så detta var verkligen ett tillfälle. Vi åt middag på tacobar (vi var sent ute så mer fancy än så blev det inte) det var riktigt gott och alla deras rätter går att få vegetariska! Win, win! Bion vi såg hette hacksaw ridge. Den utspelade sig på andra världskriget och handlade om en kille som ville vara med och skydda sitt land (USA) men han var en vapenvägrare. Dvs ville han inte röra ett vapen. Han ville vara med i kriget för att lappa ihop allt som togs itu. Han räddade 75 personer i kriget sammanlagt. Det är en verklighetsbaserad historia. Den var mycket otäck enligt mig men sevärd. Historisk och så blev man tagen. Jag tänkte om och om igen, låt detta aldrig mer ske. Men det slår mig att det redan är krig i världen, kriget slutade väl aldrig. Filmen får iaf 4/5 i poäng av mig! På grund av budskapet och mannens starka tro till Gud och det löftet han lovade.

Nu i eftermiddag har jag och Tobias varit på promenad. Riktigt skönt att få röra sig lite trots kylan.

Resten av dagen ska jag förbereda mig inför morgondagen(!!) Håller tummarna att allt går som jag vill.

Likes

Comments

Idag har jag sminkat mamma. Blev en naturlig sminkning då mamma inte vill ha "för mycket" detta är resultatet! Är riktigt nöjd faktiskt.

Likes

Comments

1. Jag använder nästan aldrig schampoo el balsam från något annat märke än Lush. Det skulle inte falla mig in att använda schampoo från vanliga matbutiker. Varför? Jo för att deras schampoo och balsam torkar ur håret något extremt. Jag är redan jätte torr i hårbotten och även har jag torrt skandinaviskt hår. Jag kan göra ett inlägg som bara handlar om mina hår rutiner.

2. För mig är det väldigt viktigt att äta tillsammans. Jag kommer ifrån en familj som värderar högt att man samlas vid matbordet och äter. Det har kommit med mig hela livet och jag tycker det är viktigt att jag och Tobias äter tillsammans. Det kan vara vilken mat som helst egentligen. Jag blev väldigt förvånad i början när Tobias alltid ville äta framför tvn. Men nu har jag accepterat det mer och gör det trevligt istället om vi sitter vid tvn eller matbordet.

3. Jag har en kolossal blandning när det gäller musik. Jag tror inte direkt jag är ensam med att gilla olika sorters musik så men jag lyssnar på en del olika sångare. Allt ifrån Silvana Imam till Håkan Hellström.

4. Jag skulle vilja plugga till makeup artist för att kunna starta ett eget företag. Salong/butik. Jag älskar smink och skönhet. Det är något jag vill hålla på med.

5. Någon gång vill jag åka utomlands och volontär arbeta. Helst med djur då i det fria eller natur. Av olika anledningar tycker jag att det är ganska hemskt att volontär arbeta med barn tex, på ett barnhem. Även om det förmodligen alltid kommer nya volontärer så känns det som att det ger mig mer än barnen. Barn behöver en stabil punkt i sitt liv och stabila vuxna som stannar kvar och inte som kommer och går.

6. Jag har aldrig haft lätt för mig i skolan. Jag tycker att jag kämpade i gymnasiet men jag är långt ifrån nöjd. Det är sjukt hur ett betyg har fått mig att må. Att jag inte känt mig tillräcklig pga ett betyg. Det är så sjukt och jag hoppas att i framtiden slutar dem med betyg trams och låter en bara få reda på om en når upp till målen eller inte.

7. Jag har tröttnat på alkohol riktigt mycket. Även om det verkar som att jag festar ofta och dricker så blir jag sällan speciellt påverkad längre. Jag har också oftast roligt när jag går ut men känner inte behovet av att dricka mig full. Däremot älskar jag att dricka vin och skulle vilja ha en vinkällare i framtiden hehe.

8. Jag är enligt ett personlighetstest (hehe) född ledare! Och jag tror faktiskt att om jag med rätt kunskap och kompetens skulle klara av att ha ett framgångsrikt företag tillexempel. Det här med företag var verkligen inte min grej först, att jobba ihjäl sig är väl inte min grej heller men det skulle vara roligt att vara "bossen".

9. Jag minns inte hur kött smakar. Ibland tror jag att jag minns igenom att äta tex Cornfile (gjort på svamp och sojaprotein) men frågar jag en köttätare säger dem att det inte smakar likadant. Jag har varit vegetarian i kanske 10 månader nu.

10. Mitt längsta förhållande har jag nu med Tobias. Jag skulle också säga mitt lyckligaste. Vi är ibland som natt och dag men vi lyckas ändå hitta en balans eftersom att vi så sällan är oense. När vi väl är det är det mest över vardagliga saker. Sen behöver vi givetvis förbättra vårt förhållande och utveckla det till det bättre precis som alla par behöver.

Likes

Comments

Jag och Tobias har varit på Ikea idag. Köpt lite glögg glas, och små nödvändigheter till köket. Och så äntligen en hel kropps spegel! Det var ett tag sedan vi gjorde något bara vi så det var mysigt. Hoppas ni haft en bra dag.

Likes

Comments