View tracker

Det är december och vi har fått jul fint hos oss i lilla lägenheten. I lördags var jag med min mamma till Stockholm och bara umgicks och gick på stan. Åt även på Vapioano. Ingen av oss har någon vidare koll på hur man hittar i Stockholm så vi gick säkert många omvägar haha, men men det gick bra i alla fall. Jag fick med mig tre bhs hem vilket verkligen behövdes. Så det var bra. På kvällen var vi hemma hos Jovi och Daniel innan vi gick ut här i Sala. Jag hade roligt faktiskt! Brukar sällan nu förtiden ha roligt när jag går ut eller dricker alkohol. Man växer väl ifrån det. Annars har jag jobbat lite och det är mycket att lära och att ta in. Men väldigt roligt! Idag har jag varit hos mamma och pappa med Iffa. Tänkte röra mig hemåt snart till lägenheten och laga mat. Just nu tycker jag tyvärr att det är jätte tråkigt att laga mat och att äta mat. Tycker det är tråkigt överhuvudtaget att äta och det enda jag vill äta är typ popcorn egentligen. Inte så bra med osunda matintag någonstans. Men något ska jag laga i alla fall! Det som händer mer i december är julen och att vi åker till Amsterdam. Jag tänkte göra ett inlägg senare i veckan kanske om vad man kan hitta på i Amsterdam. Knappt så jag vet utöver att det är kulturellt. Hoppas ni haft en bra måndag! Slänger in lite Instagram bilder för nu.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den här veckan har jag och Tobias sovit så himla dåligt för Snickers förmodligen löper eller har blivit jätte orolig igen. Det är värst på nätterna men igår var hemskt. Vi var även till veterinär med Snickers så nu är hon vaccinerad och Chippad - officiellt kattägare till henne! Jag hoppas hon lugnar sig snarast för vi behöver vår sömn. Nu är jag på väg till Västerås för Ikea, julklappar och köpa julpynt!!

Hoppas alla haft en fin vecka och får en toppen helg! På måndag ska jag prov jobba på mitt förhoppningsvis nya jobb. Är galet taggad!

Min nya jacka är här ifrån H&M! 400 kr tror jag den kostade.

Likes

Comments

View tracker

På förmiddagen var jag på en arbetsintervju. Tyckte det var väldigt roligt! Håller tummarna och tårna för detta vill jag verkligen. På eftermiddagen åkte jag, Jovi och Cat till Borlänge för Cat skulle tatuera sig. Innan hennes tid så gick vi på kupolen och jag hittade en riktigt snygg jacka på H&M som jag så småningom ska köpa. Inte alls dyr och riktigt snygg. Hoppas ni haft en bra dag.

Likes

Comments

Igår kväll var jag och Tobias på middag och bio! Jag älskar att sminka mig som ni vet och göra mig fin, så detta var verkligen ett tillfälle. Vi åt middag på tacobar (vi var sent ute så mer fancy än så blev det inte) det var riktigt gott och alla deras rätter går att få vegetariska! Win, win! Bion vi såg hette hacksaw ridge. Den utspelade sig på andra världskriget och handlade om en kille som ville vara med och skydda sitt land (USA) men han var en vapenvägrare. Dvs ville han inte röra ett vapen. Han ville vara med i kriget för att lappa ihop allt som togs itu. Han räddade 75 personer i kriget sammanlagt. Det är en verklighetsbaserad historia. Den var mycket otäck enligt mig men sevärd. Historisk och så blev man tagen. Jag tänkte om och om igen, låt detta aldrig mer ske. Men det slår mig att det redan är krig i världen, kriget slutade väl aldrig. Filmen får iaf 4/5 i poäng av mig! På grund av budskapet och mannens starka tro till Gud och det löftet han lovade.

Nu i eftermiddag har jag och Tobias varit på promenad. Riktigt skönt att få röra sig lite trots kylan.

Resten av dagen ska jag förbereda mig inför morgondagen(!!) Håller tummarna att allt går som jag vill.

Likes

Comments

Idag har jag sminkat mamma. Blev en naturlig sminkning då mamma inte vill ha "för mycket" detta är resultatet! Är riktigt nöjd faktiskt.

Likes

Comments

1. Jag använder nästan aldrig schampoo el balsam från något annat märke än Lush. Det skulle inte falla mig in att använda schampoo från vanliga matbutiker. Varför? Jo för att deras schampoo och balsam torkar ur håret något extremt. Jag är redan jätte torr i hårbotten och även har jag torrt skandinaviskt hår. Jag kan göra ett inlägg som bara handlar om mina hår rutiner.

2. För mig är det väldigt viktigt att äta tillsammans. Jag kommer ifrån en familj som värderar högt att man samlas vid matbordet och äter. Det har kommit med mig hela livet och jag tycker det är viktigt att jag och Tobias äter tillsammans. Det kan vara vilken mat som helst egentligen. Jag blev väldigt förvånad i början när Tobias alltid ville äta framför tvn. Men nu har jag accepterat det mer och gör det trevligt istället om vi sitter vid tvn eller matbordet.

3. Jag har en kolossal blandning när det gäller musik. Jag tror inte direkt jag är ensam med att gilla olika sorters musik så men jag lyssnar på en del olika sångare. Allt ifrån Silvana Imam till Håkan Hellström.

4. Jag skulle vilja plugga till makeup artist för att kunna starta ett eget företag. Salong/butik. Jag älskar smink och skönhet. Det är något jag vill hålla på med.

5. Någon gång vill jag åka utomlands och volontär arbeta. Helst med djur då i det fria eller natur. Av olika anledningar tycker jag att det är ganska hemskt att volontär arbeta med barn tex, på ett barnhem. Även om det förmodligen alltid kommer nya volontärer så känns det som att det ger mig mer än barnen. Barn behöver en stabil punkt i sitt liv och stabila vuxna som stannar kvar och inte som kommer och går.

6. Jag har aldrig haft lätt för mig i skolan. Jag tycker att jag kämpade i gymnasiet men jag är långt ifrån nöjd. Det är sjukt hur ett betyg har fått mig att må. Att jag inte känt mig tillräcklig pga ett betyg. Det är så sjukt och jag hoppas att i framtiden slutar dem med betyg trams och låter en bara få reda på om en når upp till målen eller inte.

7. Jag har tröttnat på alkohol riktigt mycket. Även om det verkar som att jag festar ofta och dricker så blir jag sällan speciellt påverkad längre. Jag har också oftast roligt när jag går ut men känner inte behovet av att dricka mig full. Däremot älskar jag att dricka vin och skulle vilja ha en vinkällare i framtiden hehe.

8. Jag är enligt ett personlighetstest (hehe) född ledare! Och jag tror faktiskt att om jag med rätt kunskap och kompetens skulle klara av att ha ett framgångsrikt företag tillexempel. Det här med företag var verkligen inte min grej först, att jobba ihjäl sig är väl inte min grej heller men det skulle vara roligt att vara "bossen".

9. Jag minns inte hur kött smakar. Ibland tror jag att jag minns igenom att äta tex Cornfile (gjort på svamp och sojaprotein) men frågar jag en köttätare säger dem att det inte smakar likadant. Jag har varit vegetarian i kanske 10 månader nu.

10. Mitt längsta förhållande har jag nu med Tobias. Jag skulle också säga mitt lyckligaste. Vi är ibland som natt och dag men vi lyckas ändå hitta en balans eftersom att vi så sällan är oense. När vi väl är det är det mest över vardagliga saker. Sen behöver vi givetvis förbättra vårt förhållande och utveckla det till det bättre precis som alla par behöver.

Likes

Comments

Jag och Tobias har varit på Ikea idag. Köpt lite glögg glas, och små nödvändigheter till köket. Och så äntligen en hel kropps spegel! Det var ett tag sedan vi gjorde något bara vi så det var mysigt. Hoppas ni haft en bra dag.

Likes

Comments

Igår kom vi in 13.10 med tåget till Stockholm, en timme försenat. Alltid jätte tråkigt med förseningar och så kollar dem inte ens biljetten... När vi kom fram mötte vi upp Lina och Stina. Gick hem till Stinas lägenhet på Kungsholmen och lämnade våra väskor. Mötte upp Maja och gick till sephora, jag köpte en ny concealer ifrån Nars! (Tips, tips!!) till sist åt vi sushi innan vi gick hemåt till Stina igen.

Väl hos Stina så sminkade vi om oss, fotade och för festade lite. Vi tog tunnelbanan till en bar som Stina kände till. Billig öl och billigt vin så det var bra!!

Vi träffade även upp Majas kompis och umgicks med henne. Till sist efter några öl, glasvin så åkte vi vidare till en klubb som Cat kände till. Det vart en lyckad kväll tycker jag och bra musik.

Likes

Comments

God morgon alla det är bästa dagen! Ska åka till Stina i Stockholm och hälsa på. Kommer bli så roligt. Igår år vi vegetarisk pad Thai som Tobias gjorde. Det blev jätte gott.

Nu ska jag äta upp mina avokado mackor och te sen börja sminka mig. Ha en bra lördag vänner!

Likes

Comments

Imorgon går jag sista dagen på mitt nuvarande jobb i hemtjänsten. Det är både en befrielse för mig och även sorgligt. Befrielsen är för att det helt enkelt är dags för mig att testa på någonting nytt, se nytt och få andra rutiner. Men samtidigt sorgligt att säga hejdå till alla kollegor och gamla. Får du någon gång chansen att arbeta i äldrevården tycker jag att du ska ta den om du gillar människor. Jobbet är så oroligt viktigt och det kan många utomstående sällan förstå. Jag vet att jag har gjort skillnad under min tid i hemtjänsten. Jag har gjort fel, lärt mig av mina misstag. Tyckt att saker som att mata i en sond är kul (vilket jag aldrig kunde tro) till att gå ut på promenader med de gamla. Följa med till frisören och hjälpa till i det vardagliga livet. Jag har fått mycket erfarenheter och träffat många olika människor. Det har varit roligt, tufft, ledsamt, lärorikt och ofta är dagarna olika eftersom man jobbar med människor. Jag kommer att gå ifrån mitt jobb imorgon stolt och jag hoppas att mina kollegor är nöjda med vad jag bidragit med i 1,4 år.

Men nu börjar jag ett nytt kapitel i mitt liv och det är precis vad jag behöver just nu. Jag hoppas att jag snart kommer må bättre i mig själv och att jag blir fri ifrån mina ångestattacker.

På onsdag börjar jag på ett nytt jobb som inte alls är lika någonstans. Men det kommer att lära mig nya erfarenheter och få nya tankar och perspektiv. Nya intryck och nya arbetsuppgifter. Jag ser fram emot detta.

Likes

Comments