Igår på självaste alla hjärtans dag skickade jag in min första "riktiga" examination! Jag känner mig nöjd, men jag har säkerligen mycket kvar att lära såklart. Annars åt jag och Tobias god och hyfsat nyttig mat igår! Han gjorde bakpotatis med brocoli, vitlök, gräslök och mozarella. Och även en rödvinsås. Sen åt jag en god sallad till det också. Nu håller jag på att läsa lite efter ha kollat klart på vår enda föreläsning denna vecka som handlar om genus! Kul va. I söndags målade vi äntligen ett till lager vitt i sovrummet då det verkligen behövdes. Hur som helst ska jag återgå till plugget nu.


Likes

Comments

Jag har haft riktiga två sega plugg veckor tyvärr, men idag när jag började plugga fick jag verkligen tillbaka känslan varför jag gör det här. Det var "Aha-känslor" som min seminarie ledare skulle säga och det känns jätte bra. Jag har bland annat fått tillbaka min referat uppgift som jag sedan skickade in igen efter rättning. Det känns inte 100 men det känns bra i alla fall! Just nu håller jag på att läsa litteratur men har också förberett inför studiegruppen som jag är med i ikväll. Jag måste ändå säga att gymnasiet - högskolan var ett stort hopp för mig. Vi använder oss av andra referatmarkörer /källanvisningar (som jag nyss förstod mig på) än på gymnasiet där vi använde fotnötter. Men jag är ju helt för att man ska lära sig på olika sätt så det är givetivis en utmaning. Som är rolig.

Annars ville jag bara titta in här en snabbis när jag ändå sitter vid min dator. Det känns som jag är på väg åt rätt håll, med mina studier, med gymmandet och livet i allmänhet. Idag var jag även till hjärtmottagningen i Västerås och hade Tobias med som sällskap. Stackarn är livrädd för sjukhus. Jag bara tog av mig tröjan och gjorde den årliga EKG-N som vanligt och han förstod ingenting haha! Men allt såg bra ut med mig, vilket är jätte skönt. För er som inte vet har jag ett medfött hjärtfel. Kanske kan vara kul att få en updatering om det och hur det ligger till. Nu tänkte jag fortsätta plugga.

Jag idag, i mina nya kläder hehe.

Vi åt en jätte god frukost hos Cathrine i helgen efter hon flyttat in i hennes lägenhet!
Jag innan någon utgång, i grått hår! Wow va.

Likes

Comments

Kolla vilka fina posters jag hittade! Dem här skulle sitta fint i vårt sovrum. Vi får se om det blir dessa eller några med lite mer färg, det hade också varit fint. Vårt sovrum är väldigt vitt. Tänker mig guldram faktiskt i sovrummet då jag redan har två tavlor i guldram.

Likes

Comments

Vi väntar hela livet på att något ska hända.
Gå i skolan för att kunna tjäna pengar och ha ett bra jobb. Plugga och få bra betyg. Stå ut. Börja spara pengar så du kan åka på den resan. Gå ner i vikt så du kan se bra ut i sommar.

Hela veckan väntar vi på fredag, lördag eller annan typ av ledighet. Vi väntar. Något vi glömmer bort medan vi pluggar till vårt drömyrke eller går i skolan är att leva. Mycket görs på rutin och den ena dagen är den andra lik, för att i framtiden, det är då det gäller.

Vi väntar på vår ledighet, vi jobbar arslet av oss för att kunna åka på den där semestern. Vi går ner i vikt till sommaren. Men när vi gör allt detta glömmer vi att leva fullt ut i nuet. Vi bara blickar fram ständigt. Tills nästa steg.

Är inte ditt liv värdigt så länge du inte nått till ditt drömjobb? Eller är det förens på semestern som du tar vara på dig själv, dina nära och kära och lever i nuet? Hade du det roligt på gymmet eller slet du bara för drömkroppen, för idealet?

Livet är nu och här. Det är värdigt att leva fullt ut som du vill. Våga prova nya saker en tråkig tisdag mitt i livet. Laga en ny maträtt, bjud över vänner och familj. Byt jobb om du inte trivs. Testa på yoga. Gör något för din skull. Som du tycker är kul. Som får dig att må bra. Misslyckas och ta lärdom av det. Gå inte och vänta på fredag. Ta vara på all tid du har och tänk på vad som händer här och nu. Det är viktigt. Sluta vänta på livet. All tid är värdig.

Likes

Comments

När man inte pluggat på 1,5 år (hur sjukt?) ungefär så kommer det ändå som en chock. 130 s att läsa och olika begrepp att förhålla sig till. Det kunde gått bättre men absolut så kunde det gått sämre. Jag är ju sällan nöjd och känner mig sällan färdig med något. Men det får gå. Så imorgon blir det seminarium 4 och jag älskar ju hitills seminarierna vi haft. Jag får samtala med kloka lärarstudenter och det gör mig taggad och målmedveten. Vi delar med oss av våra kunskaper och värderingar. Det är nog himla viktigt för framtiden som lärare.

I helgen ska jag och Tobias äntligen fixa vår kakao tavla vi fått. Det ser jag fram emot.

Likes

Comments

Idag skulle vi köra ett väldigt lätt benpass då jag varit sjuk i typ en månad. Som vanligt haha. Men istället blev det riktigt jobbigt men kul. Jag älskar att träna ben och hoppas på att inte kunna gå imorgon. Imorgon ska jag läsa en massa sidor i min gula stora bok. Bibeln för lärare/lärarstudenter. Det blir en utmaning kan jag säga, för jag har läst redan 13 sidor kanske och det var inte det enklaste. Men... mycket är återkommande då jag på gymnasiet läste en kurs där vi lärde oss om skolans tidiga år - historia alltså.

Jag tänkte sova nu och imorgon blir det plugg, promenad och gym igen!

Likes

Comments

Nu har jag börjat skolan! Helt fantastiskt faktiskt. Hade två intro dagar måndag och tisdag med massvis information på. Jag läser på distans så mycket sker via nätet vilket hitills gått smidigt och bra, igår hade vi en föreläsning som jag kunde sitta och kolla på hemma. Har verkligen blivit bra bemött och mina frågetecken är inte lika stora längre som i måndags och i tisdags. Jag pluggar alltså på Högskolan Dalarna som ligger i Falun. Rekomenderar verkligen hitills till den som vill plugga på distans/nät baserad utbildning. Får svar snabbt av lärare jag mejlat till och hänger som sagt med på olika forum och samtal. Det blir en hel del plugg nu 4 år framöver. Jag är riktigt taggad och det absolut roligaste ska bli höstterminen när vi går ut i skolan. Denna termin är det först en kurs på 10 veckor som berör lite skolhistoria och sedan en kurs i svenska och barnsspråkutveckling. Ser verkligen fram emot nästa kurs redan. Jag kan skriva ett annat inlägg om just min utbildning i ett separat inlägg.

Annars rullar livet på bra tycker jag. Har vairt sjuk efter Amsterdam och är inte riktigt frisk ännu. Vill verkligen till gymmet så nästa vecka ska jag försöka börja igen och se hur det går. Annars kommer mina veckor bestå av plugg då jag pluggar på helfart dagtid. Tanken är att man ska lägga 40/h i veckan på studierna. I helgen ska jag bara ta det lungt tänkte jag och plugga lite. Det är vääldigt mycket litterateur. Har börjat med att läsa högt för mig själv för då känns det som att det blir gjort ordentligt, haha!

Likes

Comments

Över nyåret var jag och 11 personer till i Amsterdam! Alltså fattar ni vad roligt. Jag, och massa personer jag tycker om. Det var en väldigt fin stad med alla dessa kanaler som Amsterdam är känt för. Åt mycket god mat och det bästa jag åt var vegansk mat.

Vegansk sushi var verkligen någonting nytt för mig. Men jag åt ifrån allas tallrikar haha så ni kan ju fatta hur mätt jag blev. Såå jäkla gött.

Vi strosade runt riktigt mycket på dagarna och jag och Tobias var alldeles för lättklädda för klimatet. Det var jätte kallt fast på ett annat sätt än i Sverige. Jag och Tobias åkte spårvagn också varje dag eftersom vi bodde en bit ifrån dem andra.

På nyårskvällen åt vi middag alla 12 på en resturang och hade det trevligt. Efter det gick vi till olika barer. På 12-slaget var tyvärr Tobias för sjuk för att vara med så jag tyckte det var väldigt tråkigt. Men hade mina vänner där som sällskap. Vi stod på en bro precis vid tågstation och räknade ner och sjöng. Firade in det nya året! Sen tog vi en taxi till klubben vi hade för bokat biljetter på, men när vi väl kom dit var jag nära på en panikattack så jag gick till hotellrummet istället och var med Tobias. Kändes som det enda rätta.

1 januari fyllde Cathrine år så då blev det också fin resturang vilket var jätte trevligt. Jag är ju inte mycket för att festa längre men hade det riktigt roligt!

En riktigt lyckat och trevlig resa. Tack kära vänner och pojkvän för att jag fick fira in detta år med er.

Likes

Comments

Wow hörni, jag ska börja plugga på högskola. Detta är precis vad jag behöver. Disciplin och bättre vardag. Äntligen känna att jag är bra nog för att komma in på en utbildning jag är intresserad av. Jag ska plugga i Falun och börjar på måndag. Det är jätte nervöst och spännande. Har inte riktigt greppat det än dock. Men jag hoppas och tror att jag ska trivas bra! Jag ska alltså läsa till lärare för förskoleklass-3e klass. Detta blir verkligen en utmaning för mig och som jag behöver utmanas. Det är en fördel att min mamma är lärare, känns som jag verkligen kommer få hjälpen jag behöver.

Har väldigt nyligen kommit på att lärare vore en rolig grej. När jag kopplar barn med pedagogik och att lära ut blir jag genast motiverad och det är viktigt. Jag har alltid gillat barn och att få lära ut på många olika sätt som faktiskt barn behöver är utmanande och känns roligt.

Det här är för övrigt det bästa barnet jag vet! Lilla Thilly. Jag hoppas och tror hon får en bra skolgång.

  • 411 readers

Likes

Comments

Att en kväll i Linköping med bra vänner skulle bli lyckat är ingen förvåning. Tacksamheten jag känner för att få gå på en Håkan konsert, igen. Det är så fantastiskt när alla hans låtar har någon koppling till sig. Liksom när jag lyssnade på två steg från paradise och fick höra den live. Detta måste ha varit en av dem bästa kvällarna i mitt liv. Tack

Likes

Comments