Header

min dag

Nu är jag äntligen på tåget hem från Stocholm. Min hjärna käns helt mos och är så fruktansvärt trött. Men det har helt varit värt det är så otroligt nöjd med dagen. Tänkte berätta lite om dagen och sedan är målet att berätta mer en annan dag.

Första passet så var vi och lyssnade på 3 (engelsktalande) föreläsare som snackade om deras forskningsresultat kring agressiva barn och hur skolgången påverkas men även hur de påverkas som föräldrar när de väl får barn. Under andra passet var vi på en workshop där friends och Swedbank började snacka om deras samarbete och vad mobbning kostar samhället (de kommer jag skriva mer om en annan dag lovar). sedan var det även friends och Telia som snackade. de prata mycket om sociala medier och deras projekt #hatahat. Under sista passet var vi på något där man diskuterade saker. Det var två personer som pratade om deras forsknings idéer och sedan fick man ge idéer och kritik detta oxå på engelska. Där ställde till och med jag en fråga. känner mig så stolt för att jag klarat dagen och att så mycket endå varit på engelska. Men nu ska jag kolla serien och se om jag kan sova lite och sakna min säng.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag fick jag gå upp extremt tidigt. Jag var uppe redan vid 4 tiden idag. Bara för att jag ska till Stocholm och gå på en konferens. Jag fick erbjudande via friends barn och ungdomsråd att åka till Stocholm och gå på World anti-bullyng forum. Det käns super spännande men oxå närvös. Vet lixom inte vad jag ska förvänta mig av det hela. Men käns som en super upplevelse

Likes

Comments

åsikter

just nu håller många på med nationella prov. Jag tycker att det är dumt och extremt överhajpat. Nationella provens grund tanke var att staten skulle få veta vart svenska ungdomar ligger till i skolan. En super bra grundtanke.

Men som det ser ut nu tycker jag att vi lika gärna kan skita i det helt. Eftersom det är så otroligt många som får sådan fruktansvärd ångest och känner sig sjukt stressade över att ha nationella prov. Jag var det till en början oxå. Det är ett stort prov som ofta görs under andra former än ett vanligt prov man gör i skolan. Man får bara en chans på sig så är man sjuk eller borta den dagen så får man inte göra om det. det byggdes lixom upp alldeles för mycket press.

Men sedan kom det en lärare som sa till mig att "nationella proven kan bara höja dig inte sänka dig, eftersom alla kan ha en dålig dag så man kommer på mindre man man kan aldrig skriva mer än vad man kan". efter detta så har jag varit emot nationella proven. Eftersom det är så många som mår så dåligt över det helt i onödan.

Vad tycker ni om nationella prov? Har ni gjort det? stressade ni över det då?

Likes

Comments

om mig, Video

Detta är min kanal trailer. Jag skulle lätt följa min kanal om det la upp kontinuerligt och lika bra som trailern säger. Jag önskar verkligen att jag hade drivet att håla igång den. Gäller samma med bloggen.

Men ibland känns det bara så motigt och jag vet inte vad jag ska göra. Men jobbar på att ha en bra plan och många ider så jag kan få igång den oxå. Hoppas ni håller tummarna oxå.

Vad vill ni se på en youtubekanal?

Likes

Comments

min dag

Tror att det var när jag fyllde år förr året som jag fick denna klädställningen. Men när jag och min syster skulle bygga ihop den hade inte direkt tålamod, så vi råkade göra sönder en del. Därför är den silvertejpad som ni ser.

Men när jag kom hem från jobbet idag så hade den ramlat. Alltså metallstången som kläderna hänger på hade ramlat i golvet. Så då gav jag upp och hämtade super limmet och limmade i hop den så nu sitter den förhoppningsvis. Har nog dock alldeles för mycket kläder på den. Men man för hålla tummarna att den inte rasar igen.

Likes

Comments

Tips

För ungefär en vecka sedan starta vi i min kår ett nytt instagram konto. Vill bara tipsa er om det och att ni gärna för följa det för att få uppdateringar om vad jag och min kår håller på med för spännande saker.

Likes

Comments

om mig

Så här vacker var jag när jag vaknade. Eller inte. Jag kände redan igår kväll att det höll på att bli svullet men jag fick en chock när jag vaknade och kollade mig i spegeln.

Jag har ingen aning om varför jag fick så svullna ögon. Men det kändes som en allergisk reaktion av något slag men vet inte av vad vilket känns super jobbigt. Är typ nojig för allt jag gjorde igår för att de kan orsaka en reaktion som den jag hade när jag vaknade.

Men som tur är så gick svullnaden ner lite under dagen så under eftermiddagen kunde jag se ordentligt iallafall.

Likes

Comments

åsikter

Igår kväll såg jag på "världens kväll för alla barn". Jag tycker att det var ett mycket bra och intressant program. Jag skulle gärna själv bli världsförälder men har inte tillräckligt stabil ekonomi för det.

Men programmet väcker oxå många funderingar för mig. Når verkligen alla pengar fram? Hur många mellanhänder är det? Hur ser det ut bakom kameran eller i det oklippta materialet? Jag vill verkligen tro att alla pengar kommer fram och att varenda krona gör skillnad. Men jag kan ändå inte låta bli att tvivla. Jag önska att det fanns mer organisationer som hjälper människor som var mer genomskinliga alltså att det går att se rätt igenom vart alla pengar går och allt arbete som görs.

Men en annan stor tanke som det väcker detta med att skänka pengar är ju vart ska man ge pengarna. Det finns så otroligt många olika organisationer som man kan ge pengar som hjälper människor på olika sätt. Så vilka ska man välja för det går inte välja alla. Jag tycker verkligen att om man känner att man har pengar över så ska man ge dem till någon som verkligen behöver dem om inte så ska man inte ge det man har. Man måste hjälpa sig själv innan man kan hjälpa andra.

Är ni månadsgivare någon stans? om ja, vart då? om nej, skulle ni vilja vara det?

Likes

Comments

om mig

Foto: Patrik Olsson/Scouterna i samband med publicering.

Jag är en otrolig projekt människa. Jag älskar att hålla på med projekt. Med projekt tänker jag mig något man gör väldigt intensivt under en kortare period.

Där kommer problemet med bloggen. Jag älskar bloggen och älskar verkligen att blogga men efter några dagar så blir det inte längre ett projekt och därför har jag svårt att komma ihåg bloggen och veta vad jag ska göra. Jag kommer försöka fixa det bättre.

Jag har förövrigt ett super kul projekt på gång. Det kommer dock dröja några månader innan slutresultatet kommer upp. Men kommer nog kommer mer info här på bloggen snart för min tanke är att ha eran hjälp till detta.

Förövrigt tänkte jag bara berätta att idag fyller jag 20 år. Fattar ni hur gammal jag känner mig. Hahaha <3

Likes

Comments

min dag, om mig

Detta med att fokusera. Igår som exempel. När jag kom hem från jobbet vid 17 tiden skulle jag städa var målet. Men även fixa ett blogginlägg för den dagen och ett tidsinställt tills idag. Jag kom stort sett ingen stans med städningen kan jag avslöja. Jag ska ha kalas på söndag och har fortfarande bara städat mitt skrivbord och ett avlastningsbord. Men de delarna är dock super städade.

Men den till detaljen att det är dammråttor på mitt golv som jag ibland tror kan äta upp mig gör inget. När någon ber mig städa mitt rum så menar de ofta städa det som syns typ damma av och ta upp saker från golvet. Men när jag ska städa så ska varenda låda i hela rummet rensas och efter en stund händer något annat och då tappade jag bort mig.

Jag vill blogga och tycker det är så otroligt super kul. Men ibland blir det som att min hjärna är mos och jag vet inte vad jag ska skriva. Även om jag skulle ha hundra tusentals idéer så kommer inget kännas rätt. Men jag jobbar på det och målet med att få upp två inlägg om dagen kvarstår fortfarande.

Hur blir ni när ni ska städa? Städar ni ofta eller har ni oxå dammråttor som kan äta upp er?

Likes

Comments