View tracker

Idag bakade jag och min värdfamilj Lussebullar och knäck för att ha adventsfika!
Tjejerna var väldigt intresserade hela vägen och även min värdmamma.
Alla ville hjälpa till och en stor julkänsla kom i huset när vi alla lyssnade på julmusik och bakade medan adventsljusstaken vi gjorde förra veckan var tänd.
Jag är så tacksam att min värdfamilj är intresserade av mina traditioner och vill delta och se hur jag firar mina högtider.
Lussebullarna blev väldigt populära även knäcken! Vi serverade självklart glögg till som jag hade köpt på Ikea.
Julkänslan var på topp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

För några dagar sedan tog jag med mig C för att försöka lära henne hur man åker skridskor.
Hon har pratat om att åka skridskor med mig sedan jag matchades med denna familjen då jag vid ett tillfälle sa att jag visste hur man gjorde de, så vi passade på när M hade en playdate och åkte iväg till ett ställe i närheten för att hyra skidskor och åka en sväng.
Dock så hade dom inga hjälmar så när vi väl kom ut på isen höll jag i henne hela tiden jag lät henne inte ens stå
själv.
Känns jättekonstigt att dom inte ens tänker på sånt här att man ska ha hjälm på sig.
Men C klarade sig väldigt bra! Dom första 15 minuterna höll jag upp henne hela tiden men efter ett tag så fattade hon vinken och var den som gav oss all fart utan problem!

Så stolt över denna tjejen som sällan ger upp och älskar att prova nya saker!

Likes

Comments

View tracker

Idag åkte jag och min värdfamilj till The Kennedy Center i DC för att se på balett! Vi klädde upp oss fint och åkte dit för både min och tjejernas första balett.

Baletten var så bra och gjorde att jag saknade tiden när jag dansade! 

Dansarna fick de att se så enkelt ut och de var saker som hända hela tiden på scenen så det kändes absolut inte som att vi satt där i 2,5 timme. Gå på balett här är något jag verkligen skulle vilja göra igen om jag får chansen!

Tyvärr fick man inte ta varken bilder eller video under tiden dom dansade vilken man kan förstå.

Efter baletten åkte jag Elma och Kristyna till IKEA då jag och Elma ville köpa julmust och glögg, självklart åt vi även köttbullar.


Likes

Comments

Igår var de thanksgiving här i USA och den här högtiden var så mysig!
Vi firade thanksgiving i värst hus och vi hade runt ett 20 tal människor i huset under eftermiddagen!
Jag och min värdmamma började mat innan för att de var så mycket mat, så när thanksgiving äntligen kom och vi fick färdigställa allt och se allt på bordet var det helt fantastiskt skönt och se allt vara klart!
Så vi började äta massa mat självklart kalkon sen var se massa annat så som potatisgratäng, potatismos, cranberry sauce, skinka, grönsaker, Cornpudding, cornbread och så mycket mer!
Efter de hade vi efterrätt som var ett flertal olika pajer!
Sen var de massa snacks hela tiden och godis, vi spelade spel och bara umgicks vilket var så roligt och väldigt mysigt!
De känns väldigt häftigt att få ha varit en del av USAs högsta högtid och jag förstår varför dom gillar den, de va en sån mysig känsla över denna dagen alla var så glada och bästa delen av allt var att man åt konstant!
Efter spelen och allt hämtade jag upp Elma och vi åkte till Target för att ta del av den riktiga Black igår startade de klockan 6 och många affärer har helt galet mycket rea! Target hade 45% rea på alla sina kläder så vi shoppade lite smått. Idag ska vi dock åka till ett köpcentrum i närheten för att förhoppningsvis ta del av den riktiga rean

Hela vår köksö var fylld med mat tillslut och ni som har hälsat på mig och sett vågat kök så är vår köksö så himla stor!! Den är säkert runt 2 meter bred och 4 meter lång, den är gigantisk och hela var fylld med mat och sen efterrätt

Likes

Comments

Under två veckors tid har jag haft turen att ha Kajsa här med mig! Hon kom hot första november och åkte tyvärr hem den 14 igen.
Vi har haft de så himla roligt tillsammans och hon har fått vara med mig på min vardag som Au Pair med tjejerna, de har varit väldigt skönt att ha något här som hjälper en.
Vi hann med många roliga saker så som att gå King street i Old Town, Arlington Cemetary och även shopping på bland annat Pentagon city mall, Tysons corner mall, Tanger outlet mall(Ja som ni ser var det mycket shopping medan hon var här), promenader, Target, Walmart, National Harbor, vi gick även på bio två gånger och såg Girl on a Train och sen såg vi även Trolls med tjejerna.
Vi hann även äta på en hel del olika ställen så som The Cheesecake Factory, Five Guys, Zoes Kitchen, Lost Dog, Sweet Frog och även IHOP.
Kajsa fick även möjligheten att uppleva president valet här med oss! Vilket blev en oförglömlig kväll

Känns tomt nu när hon har lämnat men de var otroligt skönt att ha henne här under två veckors tid!

Vi åkte även till älskade IKEA med Elma och hennes värdbarn och till ett lekställe som hade hoppborgar och leksaker för tjejerna att roa sig med på sin studiedag

Vi gick även på två museum, Smithsonian air and space museum och Smithsonian national museum of natural history,

Visade även henne alla monument och vita huset i DC. När vi var och shoppade satte dom även upp en stor julgran, julkänslan var dock inte på topp då de var runt 18 grader ute, solen sken himlen var blå och vi gick i långärmad.

Likes

Comments

Idag var de valdag här i USA, När jag slutade arbetet åkte jag, tjejerna och Kajsa med min värdmamma när hon röstade på USAs nästa president.
De var nästan som i Sverige, hon gick in i en gymnastikhall och dom skannade hennes ID sen fick och en lapp och fyllde i vem hon röstade på.

Sen efter de gick vi ut och åt middag och åkte senare hem för att kolla när rösterna kom in, vi kollade i flera timmar men de gick väldigt segt framåt eftersom de var lika i många stater och då räknar dom varenda röst och inte bara 75% så vi gick och la oss och sen när vi vaknade i morse fick vi reda på vem som vann.

Nu dagen efter så är de en så konstig känsla i detta landet, min värdmamma förklarar de som att de känns precis som efter 9/11 människor är tysta och förstår inte vad som hände, de regnar utanför och allt är väldigt dystert för många människor.

Tjejerna vaknade ledsna och M frågade om hon och jag inte kunde hitta något som gör att han inte kan vara president länge och C trodde att vi lurade henne, dom är 5 och 6 år och förstår att han är en "bad man" som dom utrycker de.

Hela morgonen har vi suttit framför nyheterna för att följa allt som händer i detta landet idag, De känns konstigt att jag bor 30 minuter ifrån huset där han kommer att bo efter årets slut. 

Likes

Comments

Under mer än 3 veckors tid har M haft en löstand och idag tappade hon äntligen den!
Min värdmammas fästman knöt en bit tandtråd runt den och sen fäste den i dörren och sen smällde dom igen den och tanden flög ur!
M sa bara aj och sen började hon skratta och blev jätte glad, jag förväntade mig ett stort skrik och gråt resten av kvällen men hon kunde inte bli lyckligare!

Denna videon är tagen för mer än 1 vecka sedan och man kan se hur lös den är!

En väldigt lycklig M som var såhär glad efter att ha förlorat sin tand!
Nu är det bara dags att tappa den som är bredvid också då den också är lös!

Likes

Comments

Idag var det halloween är i USA och jag och min värdfamilj klädde ut oss! Även våran valp Max fick en kostym! Han fick vara en tacos eftersom han åt sin Yoda kostym 
Klockan 5 gjorde vi alla i ordning oss och gick över till grannen som hade en halloween fest för att samla alla grannarna innan Trick or treat.
Sen tog jag med mig tjejerna ner för gatan för att samla godis åt dom!
Och både M och C fyllde sina hinkar väldigt snabbt!
Efter de gick tjejerna och la sig och jag och min värdmamma satte på en film och åt ur deras godis(dom hade så mycket godis att de inte ens märktes)
De har varit riktigt roligt att få uppleva en äkta halloween!

Likes

Comments