View tracker

.. that I am struggling with!

Alltså, mitt Youtubemissbruk vet inga gränser! Jag gick och la mig innan 19.00 idag (!!!) för att läsa ut min bok, som jag har cirka tio sidor kvar i. Nu börjar klocka närma sig 22.00 och jag har inte läst en endaste rad! Vad har jag istället roat mig med? Jo, slösurfade på Youtube. Eller okej, Forni hade faktiskt lagt upp en ny video, så den kikade jag på, men därefter har jag enbart slösurfat. Alltså.. Dumhuvud.

Youtube har verkligen blivit mitt nya beroende (ja, evigheter efter alla andra, men none the less). Visst att jag länge har följt några Youtubers, men nu alltså, herregud; jag Youtubar reviews på ALLT jag eventuellt, kanske, lite, möjligtvis skulle kunna tänka mig att köpa. Kollar på tutorials på sminkningar som det inte finns en chans i denna värld att jag själv skulle kunna lägga. B e r o e n d e.

.. Dock kan man ju inte låta bli att älska Youtube när godbitar som detta dyker upp. Channing och Queen B, blir det bättre?<3

Likes

Comments

I min nya kalender från Personlig Almanacka (som jag för övrigt blev SÅ nöjd med! Men mer om det i ett eget inlägg) finns dagar så som exempelvis kanelbullens dag utskrivna. Kul! Dagen till ära är det Tulpanens dag. Tulpaner hörni, de kvalar lätt in på min topp tre över finaste snittblommor. I absolutely love them! Tyvärr glömde jag köpa mig en bukett idag och inte fick jag någon heller *hint hint till min kära man ;-)*

Likes

Comments

Postad i: Skor, kläder & smink

Snubblade över denna ljuvliga topp hos Zalando.

Jag har alltid gillat volanger på toppar och blusar, då mitt absoluta favoritplagg är en ganska basic chiffong-blus med en liten tvist på. Det är liksom ett plagg som fungerar lika bra både till svarta stuprör som till en kjol. Nedan blusar är därför helt i min smak! Skulle kunna tänka mig både den rosa och den svarta. Perfekt både till kontoret och till fest!

Likes

Comments

Postad i: Series & movies

Jag säger bara WOW, VILKEN SERIE!

Nog för att jag är väl medveten om att Netflix trycker ut serier med hög standard, men "Deisignated Surviror" är fasiken något utav det bästa jag sett! Den slår både "Narcos" och "House of Cards" (som båda är Netflix-serier) om ni frågar mig, och det säger ganska så mycket.

Jag ska villigt erkänna att jag var ganska så skeptisk till den här serien innan vi började titta på den. "Suck, ännu en Vita Huset-serie", tänkte jag. Hur skulle denna kunna skilja sig ifrån och mäta sig med "Scandal" och "House of Cards"? Men ack, så fel jag hade! P och jag plöjde igenom första säsongen, bestående av tio avsnitt, på två kvällar, haha.

Jag kommer inte att gå in på någon detaljbeskrivning av serien, utan det enda jag säger er är: se den, gott folk! SE DEN!

Likes

Comments

Men alltså hörni, HUR gulligt är inte detta HP-skal?! Lilla Harry, Dumbledore, Dobby, Hagrid. Skulle dock inte byta ut det mot mitt skal från iDeal of Sweden som jag fullkomligt avgudar, men så himla sött i alla fall.

Nu blev jag jättesugen på ett Harry Pottet-maraton. Det är faktiskt ett bra tag sedan jag såg filmerna.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Okej, varning för ett sjukt långt och kanske, i vissas ögon, upprörande inlägg.

Vart jag än vänder och vrider mig nu så ser jag allas "nya liv". Åh, vill bara kräkas när jag läser de orden. Ett nytt liv startar inte i och med ett nytt år, I'm so sorry to put it out there guys, men så är det. Ett nytt år väl i och för sig ett ganska bra (och givet) tillfälle att ta tag i sig själv, men då är det ju också så jäkla lätt hänt att man hamnar i januarifällan. Ni vet, man i princip svälter sig själv samtidigt som man tränar som en galning januari ut (kanske något längre om man har grym självdisciplin), men sedan tar det stopp - för man pallar inte längre.

Jag hade sagt OK till mig själv att äta i princip hur jag ville över både jul och nyår. Sen råkade det bli en extra vecka, t.o.m. igår, då P var ledig fram tills dess. Så, idag då så skulle jag bättra mig och skära ner på socker och onyttigheter. Ja visst, jag har ätit "duktigt" under dagen och det kändes väl bra, men så ställde jag mig på vågen lite randomly innan jag skulle duscha nu ikväll och HERRE MIN GUD - jag ville gråta! Jag har gått upp åtta kilo sedan vi gifte oss i augusti. ÅTTA. JÄVLA. KILO. Jag skäms! Visst har jag under hösten varit medveten om att jag har gått upp lite i vikt - men nu, ÅTTA kilo?! Nej fy fasen!

Så, när jag fick svart på vitt hur fasansfullt mycket jag har let myself go, så var jag på vippen att mentalt hamna där i januarifällan på en gång. "Jag ska inte äta något annat än sallad och jag ska boka in mig på fyra pass i veckan på gymmet". Ni vet hur det brukar låta. Nu, efter lite självrannsakan, så har jag kommit fram till att det inte alls är så jag ska göra, då det enda som det kommer orsaka är en totalkross av mitt välmående.

Nej, istället ska jag i lugn och ro gå och förnya mitt gymkort (skönt att insikten av att mitt gymkort har gått ut inte alls slog mig under den där tiden då jag panikade som mest över att jag gått upp i vikt. Att ha ett gymkort kan ju vara ganska bra om man ska boka fyra pass i veckan, liksom.) och ha som mål att besöka gymmet två gånger i veckan. Det är fullt rimligt och genomförbart. När det kommer till maten kan jag visst tänka mig att byta ut många av mina mål mot sallader, men detta utan en stress och press om att VARENDA måltid (utöver frukosten) prompt måste vara en sallad.

Jag vet att jag kan droppa mina kilon relativt snabbt om jag bara bestämmer mig (herregud, ni skulle ha sett inför bröllopet), men jag vill göra det på ett bra och ett, ur välmående-synpunkt, vettigt sätt. Ett hållbart sätt.. Jag vill må väldigt bra under den tid som det tar mig att arbeta bort dessa kilon samtidigt som jag gör den livsstilsförändring som jag är i stort behov utav. Ja, så skulle jag nog vilja uttrycka mig.

Lycka sitter inte i kilon, vill jag avslutningsvis skriva. Dock måste man inse att det inte är vettigt att behandla sin kropp hur som helst och en viktuppgång kan endast motverkas med viktnedgång. Men, den verkliga lyckan finns i välmåendet.

Likes

Comments

Postad i: Series & movies

SPOILERVARNING!

Jag kikade på säsong tre utav "Skam" under helgen och känner bara; INTE imponerad! Visst, jag förstår att det är svårt att toppa säsong två, men detta kom inte ens i närheten.. Näej.

I den här säsongen får man följa Isak. Visst tycker jag att det är bra att de har bytt fokus från tjejer till killar (även om det faktiskt, med handen på hjärtat, är väldigt mycket roligare att följa tjejerna) och de problem som de tacklar i denna ålder. Framför allt tycker jag att det är TOPPEN att man lyfter ämnen som homosexualitet och psykisk ohälsa. Men ändå, nej. Jag fastnade inte alls för denna säsong. Kom på mig själv ett flertal gånger med att sitta och pilla på mobilen istället för att titta - inte ett bra betyg! Dock gillade jag verkligen det sista avsnittet och framför allt de sista scenerna. Det kändes väldigt tänkvärt, på något sätt.

Jag kommer givetvis att titta på säsong fyra när den släpps, men då hoppas jag verkligen på ett riktigt lyft!

Likes

Comments

Postad i: So many books, so little time

Men herregud guys, vad jag har missat; J.K. Rowling har skrivit tre böcker under pseudonymen Robert Galbraith! De ska vara någon typ utav deckare och huvudpersonen är en privatdetektiv. Alltså, ett MÅSTE att läsa dessa och det är snarast!

Som alla vet så är jag ett Harry Potter-fan utöver det vanliga. Jag tror faktiskt inte att jag skulle kunna beskriva hur mycket jag fullkomligt älskar dessa böcker (och även filmer). Efter att sista HP-boken gavs ut var jag till en början skeptisk till att läsa något nytt av J.K., men till min stora glädje gav jag ända boken "Den tomma stolen" en chans och jag blev inte besviken. Jag rekommenderar den varmt!

Så, nedan tre böcker står alltså näst på min "att läsa-lista". Spännande, jag har SÅ höga förväntningar.

Likes

Comments

Postad i: Home sweet home, Inspiration

Den "hemma-tid" som julledigheten innebar fick mig att inse att vi verkligen behövde lite mer fina grejer på väggarna här hemma, varför vi igår kväll beställde några posters från Desenio.se.

Är så spänd på att få sätta upp dem! Hoppas verkligen att de tillför det där lilla extra som jag hoppas på.


Likes

Comments