Postad i: Personligt

Under en lång period har jag burit runt på så mycket frustration och stress. Det har byggts på, lager efter lager, inom mig utan att få utlopp.

Jag blev därför så lycklig ikväll när jag kände att kombinationen yoga + mindfulnessövning + läsningen nedan, fick mig att känna mig lättad inombords. Som om att åtminstone ett lager av negativa känslor skalades bort. Det är faktiskt helt jäkla fantastisk när man tänker på det! Det har verkligen börjat gå upp för mig hur mycket man som människa kam styra mentalt och själsligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Dear diary, Ytligt

JAG ÄR SÅ HIMLA NÖJD!

Seriöst, hur fina blev dem?! Känner mig så mycket mer fräsch och kvinnlig (ja, jag vet att det är töntigt - but that is how I feel) med dessa naglar. Mums! 😍

Efter en i övrigt ganska lång dag har jag nu krupit ner under täcket och ska strax kika på ett nytt avsnitt av ”Modern Family”. (Det är verkligen den absolut bästa serien, ever. Vet inte hur många gånger jag har sett om säsongerna.) Avslutningsvis blir det lite ljudbok innan det är sovdags.

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Hej bloggen!

Long time no see.. inte så ovanligt, tyvärr.

Nåväl. Just nu är det så sjukt mycket som pågår, vissa roliga saker och andra mindre roliga, i livet att jag ibland känner att jag verkligen måste stanna upp för att lyckas komma ikapp. De där djupa andetagen nerifrån magen behövs ganska ofta.

Något som jag verkligen har tagit till mig under den här perioden i mitt liv är hur viktigt det är för mig att finna tröst i min tro och min mindfulness. Hade jag inte haft de två sakerna vågar jag nästan säga att jag hade varit ett nervvrak till människa.

Jag mår bra när jag känner att jag kan förlita mig på och vila i känslan av att det finns en plan. Något större. Att jag verkligen inte kan kontrollera allt. Utöver detta gör jag övningar för att finna sans och ro för de inre uppror som bubblar upp då och då. Det hjälper verkligen, det kan jag lova! 🙏

Till något helt annat så är jag SÅ TAGGAD då jag imorgon har en tid bokad för att göra nya naglar. Har varit utan gelénaglar nu i lite drygt en månad och nej, det fungerar helt enkelt inte för mig. Så fort den minsta flisan nagellack chippas av får jag panik och känner mig ofräsch. Så, imorgon går jag tillbaka till att känna mig som mig själv igen, det vill säga lite längre naglar i någon ljus färg.

Och det var typ det hörni. Nu ska jag lyssna på en mindfulness-övning och sedan min ljudbok. Lyssnar just nu på ”Den lilla bokhandeln runt hörnet” av Jenny Colgab. Så mysig bok!

Det var skönt att skriva, verkligen. Förhoppningsvis dröjer det inte lika långt tills nästa gång.

Likes

Comments

Postad i: Series & movies

To all my fellow reality shows-lovers där ute; WAGS LA hade säsongspremiär för två veckor sedan! Detta är verkligen en utav mina favorit reality shows (ja, jag följer ett x antal 😏) - den levererar alltid ett viss mått av underhållning.

Likes

Comments

Postad i: Gott och blandat

Hur mycket jag älskar min nya nyckelring? Orimligt mycket! Har längre varit ute efter en stilren och ”jag” nyckelring. Visst finns det många fina där ute, men ingen som jag verkligen har känt wow-faktor över. Men denna alltså; Harry Potter, stilren, färgen - den verkligen skrek Elin. Love it 💕

Likes

Comments

Postad i: Gott och blandat

Med kaffet slut hemma och en make som kommer hem med nytt (VÄRLDENS godaste kaffe) efter avslutad arbetsdag, återstod bara alternativet att gå ner till gallerian och köpa mig en kopp. McDonalds är det som ligger närmast och med mitt febriga tillstånd var det det enda som räknades. Men nog om det och över till anledningen med detta inlägg; titta HUR SÖTA muggarna är som de har just nu! Så himla gulliga 😍

Likes

Comments

Postad i: Gott och blandat

Idag sitter jag hemma förkyld och eländig. Jag skyller delvis detta på min make (då han har varit dunderförkyld hela helgen, stackaren), men till största del tror jag att det beror på hur dåligt jag har tagit hand om mig själv under den senaste tiden.

Jag var tidigare idag på ICA för att inhandla kurerande livsmedel (the amount of clementiner som jag köpte var inget skämt, haha) och sprang då på Risentas nyhet linskakor. Köpte dem i smaken dill & gräslök och let me tell you: de var RIKTIGT goda! Dessutom är de inte helt OK ur närings-/kalorisynpunkt. Stor tummen upp, alltså! 👍 Ser fram emot att testa de andra smakerna.

​​

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

I fredags jobbade vi halvdag, vilket jag verkligen uppskattar, dels för att det såklart är en kortare arbetsdag, men också för att det är något visst att gå till kontoret och veta att man får gå hem efter fyra timmar. (Det fick förvisso inte jag göra, då det uppstod brådskande saker, men i alla fall.) Det är typ samma känsla som när man jobbar dagen före julafton. Lite mysigt på något vis. Nåväl, efter jobbet så åkte jag hem och packade lite snabbt och tog sedan bilen hem till Uppis och mamma och pappa. Där bjöds det på en helmysig kväll med mumsig middag, gott vin och framför allt det ljuvliga sällskap som min familj är ❤

I lördagsmorse åt vi frukost tillsammans framför "Nyhetsmorgon" och sedan plockade jag ihop mina grejer och åkte tillbaka hem, där min kära make väntade efter att ha tagit en snabbvisit till Falköping torsdag-lördag. Vi har nu varit tillsammans i mer än fyra år, men ändå så saknar jag honom något så obeskrivligt när han är borta. (Ja, även fast det är så pass kort tid som mindre än två dygn vi pratar om.) Vi körde på världens lugnaste lördag och hade det bara allmänt gosigt.

Idag vaknade jag pigg som en lärka vid nio. Gick då upp och gjord iordning frukost till mig och mannen som vi åt framför den gamla godingen "Svärdet i stenen". Seriöst, HUR bra var inte Disney -filmerna back in the days? Helt fantastiska! Efter avslutad frukost pysslade jag med sådana sysslor som till vardags är FÖR tråkiga/tidskrävande; tvätta, tvätta sminkpenslar, vika tidigare tvättad tvätt, plocka undan, bla bla bla.. You all now the drill, man skjuter upp diverse småsaker under hela veckan och sedan ligger allt där som en stor hög utav ångest på söndagen. Mycket skönt när det är gjort, dock.

Nu har jag försökt titta på ett avsnitt "Revenge"i mer än en timme, men finner inte alls någon ro för detta. Så fort jag slår på avsnittet så börjar jag googla något på telefonen eller pilla med nagelbandsolja. Vet inte varför, då jag verkligen gillar "Revenge" och det allt som oftast är spännande men.. Nej. Det blir kanske till att lyssna på ljudbok, alternativt ett avsnitt av något lättsammare. "The Big Bang Theory" känns faktiskt rätt lockande.

.. Och ja, jag är fortfarande världens sämsta när det kommer till vardagsfotandet - inte en enda bild har jag bränt av den här helgen.

Trevlig söndagskväll på er!

Likes

Comments

Postad i: So many books, so little time

Hej mitt i tisdagskvällen!

Sitter i detta nu och försöker bemästra konsten att skriva på telefonen UTAN långa naglar. Yes, du läste rätt; jag har idag tagit bort mina älskade gelénaglar. Men, mer om det i ett annat inlägg.

Anledningen till detta inlägg och till min mallighet (se rubriken) är en kommentar som jag fick i förra veckan. Och inte vilken kommentera som helst - utan en kommentar från ingen mindre än Åsa Hellberg! Jag fick en notis från Nouw om att någon hade kommenterat mitt inlägg om ”Sonjas andra chans” Kul, den är väl ifrån någon som också har läst boken, tänkte jag. Men så fel jag hade! Kommentaren var från författaren själv! SÅ HIMLA ROLIGT!

Så tack Åsa, för dina underbara böcker och för din kommentar!
☺️

Likes

Comments