Postad i: Dear diary

Tisdagar är faktiskt den dagen jag gillar minst på veckan. Den är så.. ingenting, liksom. Den bara måste göras.

Dock har just denna tisdag varit väldigt bra; arbetsdagen flöt på (blir varje dag påmind av mina kollegor om att jag snart, snaaart slutar jag. Hjälp!) och efter jobbet kom en utav Peters kusiner över på besök. Efter middagen satt vi bara och pratade vitt och brett. Jag fullkomligt älskar att diskutera med folk där samtalsämnena kan variera mellan allt från inredning till politik, och bäst av allt; ha en diskussion där ingen känner sig "trampad på tårna" för att någon har en åsikt som inte är helt PK. (Men vad fan är PK i dagens samhälle? Man kan ju inte uttrycka en enda åsikt utan att bli stämplas som både det ena och det andra. Tragiskt.) Underbart!

Nu är det emellertid dags för lilla mig att sova. Jobbar imorgon och sedan har jag påsk-ledigt. Så skönt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag gick min man och jag tillsammans med familj och släkt till kyrkan för att fira palmsöndagen. Så gjorde även kristna familjer i Egypten, men där skedde åter igen det som inte får ske; över 40 människor dog till följd utav bombningarna.

Jag vill skriva ett inlägg om hur mycket dessa djur (för människor förtjänar de inte någonstans att kallas) som utför dessa attacker äcklar mig och hur obefintlig existensrätt de har, men det hjälper inte. Det hjälpte inte i fredags i Stockholm och det hjälper inte idag i Egypten. Det enda vi kan göra är att belysa dessa händelser och inte tysta ner dem. Det är svårt och det är hemskt; men vi måste hela tiden vara medvetna om att den här ondskan gror i vår värld och göra allt i vår makt för att kämpa emot den. Mörkret kommer inte att vinna.

Likes

Comments

Det som Stockholm utsattes för den 7 april 2017 är något som kommer att leva kvar med oss för alltid. En attack på hela det svenska samhället. Våra värderingar. Vår tro. Våra grunder. Dock får detta dåd inte bli något som skrämmer oss. Vi får inte låta dessa monster injaga skräck och mörker i vårt land. Vi visade, under dessa brutala omständigheter, hur duktiga vi svenskar är på att stå samlade. Enade. Och så kommer vi fortsatt att stå i kampen mot terrorn.

Mitt hjärta värker för offren och deras anhöriga. Jag kan inte med ord förklara hur tacksam jag är över att alla mina nära och kära kom hem ordentligt.

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Jobbig känsla i kroppen; trött (på gränsen till slutkörd) men ändå rastlös. Usch, no bueno kombination alltså.

Well. Jobbdagen löpte på fort och utan komplikationer - skönt! Nu ligger jag nyrollad (med skin rollern), och därmed härligt tomatröd, i ansiktet och ska titta på "Grace & Frankie". Hmm, ser ni någon form utav mönster i mina kvällsrutiner?

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Typiskt, jag som hade bestämt mig för en BRA vecka - åker på någon form utav magproblem. Låg hemma och kved halva dagen idag, men vid lunch så verkade det värsta ha passerat och nu känner jag mig i princip återställd. Blir definitivt till att knata iväg till jobbet imorgon.

Jag har precis kört en vända med min skin roller, a.k.a helt rödflammig i hela facet, och har nu krupit ner i sängen framför "Grace & Frankie" med nyduschat hår som jag faktiskt inte orkar föna. Det är sjukt oglammigt ja (för att inte tala om hur oglammigt det kommer att vara att reda ut håra imorgon bitti), men så JÄKLA skönt att skippa föna/platta/styla momentet just nu! Nu håller jag tummarna för en god natts sömn.

Likes

Comments

Postad i: Series & movies

Det är ingen som helst nyhet att jag fullkomligt älskar Disney. Jag har alltid gjort och kommer alltid att göra. Dock ska jag erkänna att väldigt många utav deras senaste produktioner inte alls har fallit mig i smaken - varken tecknat eller otecknat. Värst av allt var slakten utav storfavoriten "Djungelboken" som den otecknade versionen innebar. Tycker verkligen att den filmen var värdelös!

Så, förstå den oro som uppstod när jag fick höra att min näst bästa Disney-film "Skönheten och Odjuret" (lets face it; inget kommer någonsin att slå "Lejonkungen". Ja, jag vet att de ska göra en ny-version på den också - men så långt ska jag inte snöa in mig nu.) skulle spelas in i en otecknad version. Alltså, hjälp!

I lördags var Peter och jag på bio för att se den och hörni.. jag blev så oerhört positivt överraskad! Ja, man kan absolut diskutera vissa rollbesättningar, men over all är den här versionen magisk! Utan att gå in på alldeles för mycket spoiler-detaljer så kan jag säga att jag verkligen uppskattade de små twister som har lagts till kontra den tecknade versionen. Och miljöerna är bara FÖR fantastiska!

Jag säger bara att om ni överväger att gå och se den; gör det!

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Efter vad som var en utav de sämre helgerna på länge (dock med vissa ljusglimtar så som "Beauty and the Beast" på bio och en mysig middag hos våra grannar) tog jag imorse ett krafttag och övertalade mig själv om att detta SKA bli en bra vecka. Japp. Arbetsdagen gick fort och jag hann som snabbast reflektera över att jag om en månad byter arbete - känns lite crazy!

Så snart jag kom hem slängde jag i mig lite sallad till middag, snörade sedan på mig mina sneakers och begav mig ut på promenad med två grannar. Trots ganska kalla vindar så var det SÅ härligt att komma ut i solen, röra på sig och snacka skit. Vardagslyx, alltså!

Nu ligger jag nerbäddad framför säsong 3 av "Grace and Frankie" och bara njuter. Blir nog till att sova ganska tidigt idag - lovely!

Likes

Comments

Likes

Comments

Postad i: Dear diary, Ytligt

Ja, jag är väl officiellt världens sämsta bloggare.. Men vad gör det om hundra år?

Livet tuffar på kära ni; nyheter så som nytt jobb is coming up lite senare under våren. Jag är brutalt peppad på det! Känns lite tråkigt att lämna domstolen då jag verkligen trivs där, men ett sådant här erbjudanden tackar i alla fall inte jag nej till. Peppad, som sagt 💪

I övrigt så består min största fundering just nu i designen på mina naglar eftersom att jag har tid för påfyllning imorgon. Tänker mig något liknande nedan (fast i ballerina-form), tyckte de kändes våriga och fräscha. Yey eller ney?

Nej, nu är det dags att slå på någon mysig serie, alternativt läsa några sidor i min bok. Är oerhört tacksam över att det är fredag imorgon - helgen, jag har saknat dig!

Likes

Comments