Postad i: TV-serier & film, So many books, so little time

Att jag är ett stort fan av J.K. Rowling är ju ingen nyhet för någon. Jag blev därför mycket glad när jag fick reda på att hon hade skrivit tre deckare under pseudonymen Robert Galbraith. I dessa tre böcker får man följa krigsveteranen och numera privatdetektiven Cormoran Strike. Alla tre böckerna är oerhört välskrivna och MYCKET spännande (dock är den sista delen, "Karriär i ondska", min favorit).

Dessa böcker har BBC nu gjort TV-serie utav (två utav tre böcker har i nuläget kommit ut på TV) och jag rekommenderar den verkligen! Givetvis är böckerna tusen gånger bättre, men är ni sugna på några avsnitt schysst deckare den här hösten så rekommenderar jag er verkligen att se denna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Okej, jag är helt slut efter en oerhört fullspäckad, men rolig, helg. Tyvärr är jag inte "sovtrött" (vilket kan bero på att jag tog en tre timmar lång powernap på eftermiddagen, hehe) utan bara slut i kroppen.

Dock är det hög tid att sova nu om jag ska vara i någorlunda form imorgon. Jag är äntligen av med min hemska förkylning och så peppad på att gå tillbaka till jobbet.

Tack livet för en härlig helg, nu är jag redo för en ny vecka!

En bild på mig och mitt hjärta från helgens bröllop.
Stort grattis och all lycka till brudparet.<3

Likes

Comments

Postad i: Inspiration

Ville bara kika in och slå ett slag för appen Mindfulnessresan. I know, vad är oddsen för att jag skulle pyssla med något sådant? För att göra en lång historia kort så har väl jag alltid tyckt att mindfulness/meditation/kalla det vad du vill, har varit ganska mycket flum och trams.


Jag har dock, under det senaste året, funderat en hel del kring det här med mindfulness och hur det faktiskt skulle kunna påverka mitt mående. Dock är jag alldeles för okunnig för att att rakt upp och ner kunna sätta mig och utöva det. Därav har tankarna kring detta bara varit just det; tankar. Det har aldrig övergått i någon form utav handling. Men i somras dök Mindfulnessresan upp i något utav mina flöden och jag gjorde slag i saken och laddade ner appen. Och vet ni? Den är faktiskt riktigt bra! Utan att på något sätt bli detaljerad så innebär den kort och gott att man lyssnar på en övning om cirka 5 minuter om dagen (eller så ofta man själv känner är lämpligt). That's it!

Anledningen till att detta inlägg kom just idag var för att jag har gjort uppehåll ifrån övingarna i några veckor, och nu när jag satte mig ner och lyssnade på en övning så kände jag bara att WOW. Den avslappning står verkligen i stor kontrast till hur jag annars känner mig, vilket är grymt bra - för det har fått mig att applicera dessa enkla övningar på min vardag.

Sådana här saker tar lång tid att "lära sig" att leva efter, men ville i alla fall bara rekommendera denna app då den är så lättanvänd och framförallt för att den gick hem även hos en skeptiker som mig!

Har ni iPhone så kan ni enkelt ladda ner appen här.

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Förra veckan var det bihålorna och nu är det tydligen dags för öron-, näsa- och halsproblematiken. FY.FAN. Vad trött jag är på skiten alltså. Jag får väl till viss del skylla mig själv eftersom att jag stundvis är så usel på att ta hand mig själv ordentligt (med kost och träning, det vill säga), men det gör det inte mindre jobbigt just nu.

Bilden som sammanfattar my entire day i soffan;
- vätska
- konstant knaprande av halstabletter (tills de gjorde mig illamående)
- ändlöst serietittande på datorn

Oh, happy day.

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

.. att jag först skrev in adressen till Devote och blev skitsur för att det inte fungerade att logga in där. Haha, oh Lord! :')

Men hjälp kära bloggen, vad mycket som har hänt sedan jag sist skrev; jag har bytt jobb fram och tillbaka (är nu åter tillbaka på mina kära domstol), rest till Libanon, firat vår första bröllopsdag.. Ja, en hel del stuff har went down, helt enkelt.

I nuläget saknar jag VERKLIGEN att blogga, så kanske (observera: ett mycket stort KANSKE) gör jag comeback här nu. Vem vet? Nu ska jag emellertid dricka vatten och äta mango (så diet, I know, men ibland får det fasen vara nog på frosserierna) framför "Vanderpump Rules; Jax and Brittany take Kentucky". Ni vet att some things never change och jag mer än älskar ju mina reality-serier.<3

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Tisdagar är faktiskt den dagen jag gillar minst på veckan. Den är så.. ingenting, liksom. Den bara måste göras.

Dock har just denna tisdag varit väldigt bra; arbetsdagen flöt på (blir varje dag påmind av mina kollegor om att jag snart, snaaart slutar jag. Hjälp!) och efter jobbet kom en utav Peters kusiner över på besök. Efter middagen satt vi bara och pratade vitt och brett. Jag fullkomligt älskar att diskutera med folk där samtalsämnena kan variera mellan allt från inredning till politik, och bäst av allt; ha en diskussion där ingen känner sig "trampad på tårna" för att någon har en åsikt som inte är helt PK. (Men vad fan är PK i dagens samhälle? Man kan ju inte uttrycka en enda åsikt utan att bli stämplas som både det ena och det andra. Tragiskt.) Underbart!

Nu är det emellertid dags för lilla mig att sova. Jobbar imorgon och sedan har jag påsk-ledigt. Så skönt!

Likes

Comments

Idag gick min man och jag tillsammans med familj och släkt till kyrkan för att fira palmsöndagen. Så gjorde även kristna familjer i Egypten, men där skedde åter igen det som inte får ske; över 40 människor dog till följd utav bombningarna.

Jag vill skriva ett inlägg om hur mycket dessa djur (för människor förtjänar de inte någonstans att kallas) som utför dessa attacker äcklar mig och hur obefintlig existensrätt de har, men det hjälper inte. Det hjälpte inte i fredags i Stockholm och det hjälper inte idag i Egypten. Det enda vi kan göra är att belysa dessa händelser och inte tysta ner dem. Det är svårt och det är hemskt; men vi måste hela tiden vara medvetna om att den här ondskan gror i vår värld och göra allt i vår makt för att kämpa emot den. Mörkret kommer inte att vinna.

Likes

Comments

Det som Stockholm utsattes för den 7 april 2017 är något som kommer att leva kvar med oss för alltid. En attack på hela det svenska samhället. Våra värderingar. Vår tro. Våra grunder. Dock får detta dåd inte bli något som skrämmer oss. Vi får inte låta dessa monster injaga skräck och mörker i vårt land. Vi visade, under dessa brutala omständigheter, hur duktiga vi svenskar är på att stå samlade. Enade. Och så kommer vi fortsatt att stå i kampen mot terrorn.

Mitt hjärta värker för offren och deras anhöriga. Jag kan inte med ord förklara hur tacksam jag är över att alla mina nära och kära kom hem ordentligt.

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Jobbig känsla i kroppen; trött (på gränsen till slutkörd) men ändå rastlös. Usch, no bueno kombination alltså.

Well. Jobbdagen löpte på fort och utan komplikationer - skönt! Nu ligger jag nyrollad (med skin rollern), och därmed härligt tomatröd, i ansiktet och ska titta på "Grace & Frankie". Hmm, ser ni någon form utav mönster i mina kvällsrutiner?

Likes

Comments

Postad i: Dear diary

Typiskt, jag som hade bestämt mig för en BRA vecka - åker på någon form utav magproblem. Låg hemma och kved halva dagen idag, men vid lunch så verkade det värsta ha passerat och nu känner jag mig i princip återställd. Blir definitivt till att knata iväg till jobbet imorgon.

Jag har precis kört en vända med min skin roller, a.k.a helt rödflammig i hela facet, och har nu krupit ner i sängen framför "Grace & Frankie" med nyduschat hår som jag faktiskt inte orkar föna. Det är sjukt oglammigt ja (för att inte tala om hur oglammigt det kommer att vara att reda ut håra imorgon bitti), men så JÄKLA skönt att skippa föna/platta/styla momentet just nu! Nu håller jag tummarna för en god natts sömn.

Likes

Comments