Nu är 2016 över och det är jag både glad och mindre glad över, det är så fruktansvärt skönt att få någon slags startgrop att ta nya tag ifrån! Jag skulle kunna sitta här och skriva att 2017 kommer bli mitt år och det bästa året ever och bla bla bla, men vad är egentligen framgång utan motgångar? INGENTING.


Det gäller att hela tiden lära sig nya saker, ramla ner på botten för att sedan kravla sig upp och inse sina krafter. Det är dessa krafter som får oss att fortsätta och veta vår styrka och det mina vänner, det är lycka! 🤗 Nog om mitt predikande haha.


Jag måste få prata om alla dessa nyårsnaglar som gör mig glad in i själen! Så mycket gliiiiiittteeer 😍 Och inte bara det, utan att få utgå ifrån kläder/smink/hår/smycken som mina kunder visar upp är så sjukt roligt! Att mina kunder har sånt förtroende för mig att dom kan hoppa in i salongen och säga " gör exakt vad du vill, det blir bäst då" ger mig verkligen ett kvitto på att dom litar på mig och min kunskap! Tack för det alla fina!🤗


Nu när stormen har lagt sig lite så blir det att sätta nya mål för mig och mitt företag. Jag vill inte kalla det för nyårslöfte av någon uttjatad anledning haha 🙈 utan att bara tänka lite extra på vad som får mig att må bra. Och för er som känner mig så ska jag försöka ha med mig matlåda till jobbet och börja sätta in lunch på mitt schema för första gången på 2 år 😂🔫 och att uppnå nya höjder med företaget och tacka ja till flera roliga saker som jag annars inte prioriterat när det gäller jobbet 🤗 slänger upp lite bilder på några nyårsnaglar!

God fortsättning!

/Elinas nailart

Likes

Comments

Nu har jag landat i soffan framför tven med fötterna i ett fotbad, jag kan inte sluta slappa efter den här fantastiska helgen.

I lördags tog jag och min sambo in på Elite Hotel Marina Tower (där också sturebadet har en spaanläggning), för att ladda upp batterierna lite vilket var välbehövt! På lördagen blev det en massa bubbel och god mat, och på söndagen blev det en hel del spaande med båda massage, kurbad och softande i poolen/ångbastu. I kurbadet fanns en eukalyptus badolja som jag verkligen fastnade för och blev tvungen att köpa med mig hem! Lägger upp en bild på oljan till den som vill hitta livets mening! Sååå nu sitter jag här och leker spa och vägrar komma tillbaka till verkligheten😂 nej skämt åsido, jag vill göra naglar nuuuuu! Men jag är verkligen jättenöjd med hotellet! Rekommenderas starkt! Och då är jag den kräsnaste människan på planeten när det hygien på offentliga ställen.

Nu har jag fått hem LEs nya kollektion som så fint är döpt till #lovemynailtech. När man inte tror att det kan komma några nya favoriter så står dom framför näsan på en återigen. Jag blev ju tvungen att direkt börja kladda och på mina naglar fick det bli den mörkgröna färgen #dontbelate med guld dekoration👌 vad tycks?

Jag funderar på att svara på lite frågor ifrån er i nästa inlägg, jag får väldigt många frågor på olika ställen så jag tänkte försöka samla några av dom här👍 så det är fritt fram att fråga på om allt mellan himmel och jord! Nu ska jag fortsätta leka morran och spaa vidare här hemma😂👊


/Elinas Nailart

Likes

Comments

Det här med paraffinbehandling är fortfarande ganska nytt för folk så jag tänkte berätta lite om det i syfte att rädda era torra höst/vinterhänder!


När mina kunder kommer så märks det av väldigt tydligt att det börjar bli både kallare och torrare luft ute på deras naglar/ händer och jag tjatar hål i huvudet på dom med nagelolja och återfuktande lotions! En paraffinbehandling passar alla för den kommande årstiden. Därför har jag gjort så att man kan förlänga sin bokade tid med 15 min med denna behandlingen för halva priset! Självklart går det att boka denna behandling separat med men till ordinarie pris. Alla tider/priser finns på vår bokadirekt.se

Själva behandlingen går ganska fort men hjälper otroligt mycket!


-Behandlingen börjar med en peeling för att få bort ytliga orenheter och överflöd av torr hud.


-Sedan doppar man ner händerna i omgångar i ett uppvärmt paraffinbad ca 3-5 gånger tills man har ett tydligt lager över hela händerna och låter det göra underverk i plasthandskar som stoppas in i uppvärmda frottéhandskar under en tid.


-Paraffinet tas bort och avslutas med handmassage med återfuktande handlotion.

Rena fuktboosten för våra stackars vinterhänder.


Paraffinbehandlingar är räddningen utav alla torra och fnasiga händer men går även ner på djupet och påverkar muskler och leder. Paraffinet ger näring till den torra huden och ökar blodcirkulationen men lindrar även smärta och stelhet vid reumatism eller andra ledbesvär, öppnar upp porerna och kapslar in fukt i huden.

Ett litet spa-treat för våra händer helt enkelt!// Elinas nailart

Likes

Comments

Och nu blev det oktober😂 Förstår ingenting! Vart tog september vägen? Men är det något som är bra med hösten så är det alla naglar jag får göra! Nu går många över från ljusa färger till lite mörkare och dovare och det gillar ju jag🙈slänger upp den bild på mina nuvarande, dock måste jag göra en påfyllning snart och har fått någon slags idétorka. Jag brukar alltid ha rosabandet naglar i oktober då det ligger mig väldigt varmt om hjärtat vilket jag tänkte nu med men jag tror jag måste skissa någon design till dom🤔


I veckan har jag jobbat så mycket jag bara kan trots min onda axel/bröstkorg.. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart, troligen är den en inflammation och en statisk skada på vänster sida, jag hoppas att min naprapat kan trolla lite😃 I onsdags hade vi kundkväll vilket var lika roligt som vanligt, vi minglade runt lite och pratade om nya behandlingar/produkter och så. Jag älskar verkligen att träffa nya människor och stå och prata lite om vad jag gör, ofta känner folk till mitt jobb och mig som Elinas nailart men aldrig fått en bild av mig personligen vilket jag ska ändra på! Ni kommer alltså få ta lite mer del utav mig både här och på sociala medier✌

Kommande vecka blir lite som vanligt, det känns som att man får lite striktare rutiner till hösten på något sätt, självklart blir det än massa naglar men också inspelning av ett repotage för p3 (hoppas det blir denna vecka) jag kommer nog att skriva och lägga upp det när det är klart så stay tuned👌

// Elinas nailart

Likes

Comments

​❌☠Varning för långt inlägg men jag kände att jag måste informera om det här😂


I tisdags kom det in en kund till mig som bokat tid för att ta bort material som hon haft på naglarna sedan tidigare och sedan låta mig göra ett nytt set åt henne. Jag kunde ana att det inte var ett speciellt bra jobb som salongen tidigare hade gjort på henne då det var från en salong som är ganska "känd" för att inte vara vidare bra och dom var långt ifrån korrekt gjorda.

Många salonger använder nämligen MMA-akryl (metylmetakrylat) vilket är ohälsosamt för både kunder och teknolog, jag kommer till det lite senare i inlägget. Vi började med att lösa upp materialet i aceton som man måste göra med akryl (speciellt MMA akryl) och det tog ca 1,5 timmar att lösa upp!! Det är det första tecknet på att något verkligen inte stämmer. Men det var som jag fasade, alla naglar under var bladtunna och sönderfilade, varav ena hade fått nagellossning i mitten av nagelbädden.
Jag blir så ledsen att det finns folk som kallar sig för nagelterapeuter och förstör kunders naglar/hälsa när kunden helt omedvetande bara ville få lite fina naglar. Men det största problemet är att kunder inte är medvetna om detta, vilket jag anser att det måste bli ändring på!

MMA-AKRYL är en slags härdplast som bland annat används i framställning utav plexiglas, det är ett bindmedel i vissa färger och lim och används inom golvläggningsindustrin mm. Alltså ska denna härdplast ALDRIG någonsin komma i kontakt med varken hud eller naglar under vilka omständigheter som helst!
De här materialen är alldeles för hårda för att ha på naglarna! En nagel vill man ha flexibel för att den ska klara av vardagliga sysslor och följa kundens egna naglar så naturligt som möjligt. Man vill inte drämma i naglarna med MMA akryl kan jag lova, Du kan nämligen riskera att slå av hela din nagel ifrån fingret utan problem.

Det absolut värsta med MMA är  hälsoriskerna, man kan få svåra allergier av dessa ämnen så som andningssvårigheter, utveckla svår astma osv. Det är alltså verkligen inte värt att riskera att bli överexponerad på grund av att det är lägre priser eller går fort!
Dock är det många salonger som inte tar detta på allvar utan väljer att jobba med dessa material ändå, för att de köps in för nästan inga pengar alls. Ofta är det salonger i stora köpcentrum som har valt att ha lite "löpande band"-jobb och det tar typ 30 min för ett nytt set. Där ska första varningsklockan ringa.

Dessa material har ofta en väldigt intensivt och annorlunda söt doft och ofta är behandlingen långt ifrån smärtfri. Det krävs nämligen djupa räfflor i nageln för att MMA-akryl ska fästa vilket gör att behandlingen börjas med att få sina naglar sönderfilade som i framtiden kan leda till svåra nagelkomplikationer.
När naglarna väl är klara så kostar dom ofta inte mer än någon 100-lapp. Jag träffar så många människor som inte vet om det här och spontant känns det som att jag har en plikt att informera, för jag tror inte att man gör ett aktivt val att gå dit efter att fått veta vad som egentligen används. Hoppas jag.

Jag vill understryka att hur bra material/produkter man än jobbar med så handlar allt om att nagelterapeuten måste vara utbildad i vad man faktiskt jobbar med. Även bra produkter kan bli ohälsosamma i fel händer.

// Elinas nailart

Likes

Comments

För ett tag sedan hörde metro av sig och frågade om jag kan tänka mig att vara med i deras "dagens tips", jag var lite skeptisk men jag tänkte att jag provar så får jag se om det ger mig något eller om jag gått miste om någonting innan (då jag tackat nej flera gånger tidigare) så jag körde på bara för kul. Dock var jag väldigt noga med att det absolut inte får se ut som en annons (eftersom jag i första hand inte söker flera kunder) men nej nej detta skulle vara ett tips från metro ut till folket om mitt företag! Haha eller hur.. Jag vet inte vad jag tycker, det ser ju inte lite desperat ut😂? Det är ju en annons?😂 typ " jag behöver kunder nu!!!". Ah jag vet inte, säg gärna vad ni tycker.


Jaja nog om det. Förra veckan bestod utav ganska mycket bröllopsnaglar, det är lika kul varje gång att få vara en liten del utav någons stora dag och planera design utifrån tema, klänning osv. Jag hoppas på fler under hösten 🤗 Innan dess är det jobb som gäller och jag antar att det blir fler chrome naglar i veckan, fasiken vad hela chrome grejen small till. Men jag måste säga att det är otroligt roligt att göra och att alltid se kunden bli hypnotiserad av glansen😍 nu finns det också större utbud på chromen då den går att applicera på valfri färg! Hur grymt?!// Elinas nailart

Likes

Comments

Många undrar hur det här med debitering fungerar och varför många tar betalt för en tid som du inte kommit på?

Det är ganska ofta som kunder inte dyker upp på sin bokade tid, det innebär att nagelterapeuten i fråga inte får någon inkomst under dessa två timmar som du kanske inte orkade gå på den dagen, något roligare kom i vägen, du missade bussen, glömde bort eller helt enkelt blev sjuk den dagen, ja listan kan göras lång. Självklart är det väldigt tråkigt att man missar sin tid, men det enda jag kan ta hänsyn till i såna fall är just TIDEN och inte varför. Detta med 24 timmars regel är för att kunna ha möjlighet att få in en annan kund på den tiden vilket är omöjligt om man struntar i att komma.

När man bokar en tid hos mig så står det klart och tydligt att tiden måste avbokas minst 24 timmar innan behandlingen och man ingår ett avtal genom att godkänna det. Om inte debiteras man för sin tid precis som hos tandläkaren eller vilken läkartid som helst för den delen. Men varför har folk inte samma förståelse för det här när det gäller skönhetsbranschen?

Detta gäller också om man kommer försent till sin tid. Jag kan vänta en kvar in på tiden för att hinna med behandlingen och kommer man inspringandes 30 min försent så kan jag inte ta imot kunden. Ja, det är såklart skit tråkigt om man suttit i köer eller om tåget var försenat osv osv, men oavsett anledning så kan jag inte spola tillbaka tiden!


// Elinas nailart

Likes

Comments

 Jag får väldigt många frågor om "nagelmyter" som många fått höra genom vänner eller till och med från den som fixar deras naglar.( återigen en anledning till att alltid gå till en utbildad) så jag tänkte att vi en gång för alla reder ut några av dom! - Gelépulver?

Det är många ställen som erbjuder kunden gelépulver om denne inte vill ha akryl, detta är exakt samma sak! just AKRYL. Gelé är alltid i flytande trög form medans akryl är pulver+vätska som blandas framför kunden. Gelé doftar inte speciellt mycket medans akryl har en stak doft. Gelé filas alltid bort och akryl löses upp i aceton. det finns ingen blandning imellan dessa utan antingen är det akryl eller så är det gelé. Alltså finns det inget som heter gelépulver, utan är bara ett sätt för "terapeuten" att få ner kostnaden på materialet och få kunden att betala mer för sin behandling. Inte precis en Win win situation. 


- Måste naglarna andas ibland när man har material på?

Nej. Nageln består av keratin som är en död vävnad och behöver alltså inte andas eller vila ifrån materialet om det inte är så att nageln är skadad på något sätt.


-Vita fläckar på naglarna betyder att man har kalk, kalciumbrist?

Nej det stämmer inte. Fläckarna uppstår när man fått något slag eller tryck på matrix (där nageln bildas) och då växer dessa celler ut "omogna" och bildar en vit fläck. Man kan se på halvmånen vid nagelbandet att detta ställe är ljusare och det beror just på att nageln inte är färdigkeratiniserad, samma sak som sker när en fläck uppstått. Det finns företag som påstår att det är kalkbrist och säljer kosttillskott mot detta tillexempel. Det är falsk marknadsföring.-Konstnaglar skadar dina egna naglar.

Svar falskt! Dina naglar skadas inte utav materialet i sig. Däremot kan dom skadas om  terapeuten man går till överfilar på naglarna, eller om kunden inte sköter sina naglar tex river,sliter,biter på dom osv. Det är snarare bra för nageln att ha ett skydd!


-Det är farligt att ha konstnaglar förlänge.

Nej det är inte farligt att gå lite förlänge mellan återbesöket! Men jag rekommenderar att göra om naglarna var 4e vecka, inte för att det kan vara farligt annars utan för att nageln kan bli framtung om det växer ut för långt och då ökar risken för nageln att gå av långt ner vid islag. Jag har också fått frågan om folk som hört att naglarna kan mögla om man har materialet för länge vilket inte alls stämmer eftersom att om grundarbetet och rengöringen är korrekt gjort så finns det inga bakterier som kan växa. Däremot om man fått något släpp så finns det chans för bakterier att gro om man inte är noga med hygienen. Därför ber jag er alla att aldrig limma igen ett släpp, då har inte bakterierna någon möjlighet att komma ut.

Hoppas att ni får svar på era frågor! Och har ni flera så tveka inte på att höra av er! 🤗

// Elinas nailart 

Likes

Comments

I lördags gick jag på semester.(hela 1 vecka) Känns så konstigt att inte gå och jobba, men samtidigt väldigt skönt att få vila upp sig och uppleva dem här sommaren! Ändå kommer jag på mig själv ligga på playan och svara på mail,lägga upp bilder och ändra i schemat haha. Det hör väl till antar jag.

Vi har iallafall fått ganska bra väder i Svedala! Jag verkar ha prickat in rätt vecka, tanken var att vi skulle åka över till Gotland som vi gör varje år men vi blev hemma denna sommar, det är faktiskt väldigt skönt måste jag säga, att känna hur det känns att ha ledighet hemma och ta dagen som den kommer. Men när man jobbat och jobbat och jobbat varför kommer alla dom här stressgrejerna till en när man väl sätter sig ner och slappnar av? I måndags fick jag sjuk huvudvärk som tyvärr hållt i sig i flera dagar ( händer alltid när jag är ledig) precis som att kroppen inte har tid för allt dedär när man jobbar. Aja treo är min bästa vän


Vi har solat och badat en massa! och man blir tuffare med solskyddsfaktor haha( i hopp om universums bästa pigment). I onsdags åkte vi ut till klipporna på gålö och jag tänkte att jag smörjer in mig om ett tag, vad gör man? Somnar såklart och jag tror aldrig att jag bränt mig såhär mycket förut! Jag är alltid sjukt noga med solskydd förutom denna gång. Ni vet när man ska gå och lägga sig och det känns som om det är sand i hela sängen tills man kommer på att det är ens hud och brunnit upp. Nu smörjer jag in mig med aloe vera som hjälper mig med det mesta! Jag har alltid en växt hemma så jag kan klippa av ett blad då och då när det behövs! Det hjälper mot typ allt.

När det varit lite sämre väder så har det blivit shopping, igår var jag runt hela, notera hela, Stockholm för att hitta dessa skor😍😍. Försökte hitta dom på internet utan större framgång. När jag väl gett upp hoppet om det finaste på jorden så skulle jag åka hem och råkar få syn på dom!! jag är lyckligast i världen!

Nu är det dags att åka ut till båten och tillbringa dagen i skärgården! vi lever life. Självklart med solskydd 50 haha.

// ELINAS NAILART

Likes

Comments


En ny vecka med nya tag, äntligen! Tror att jag lämnade hjärnan hemma under förra veckan faktiskt haha! Men tror nog att stress är den största boven i dramat. På en och samma vecka händer allt som inte får hända och jag gör så konstiga saker hela tiden, glömmer bort självklara saker, tappar bort saker, ja ni vet dom här " nu är det dags att chilla ner ett hekto" sakerna.

Ena dagen fastnar jag med håret i drillen (Elfilen) som mer eller mindre rycker av mitt hår hahahaha vem lyckas med det?! Tack gode gud så syns det inte. Andra dagen sitter jag ner med min kund och vi är mitt uppe i ett samtal om klantiga saker man gör och att dessa ofta kommer i perioder som någon klant-vecka typ, vi är snart klara med naglarna, det ska bara dit 4 stenar sen är allt klart. Jag sätter dit stenarna och lyckas sen smälla in hela lådan med sorterade swarovskikristaller i färg och storleksordning i väggen och det som regnar stenar i alla dess former ÖVERALLT! Vi pratar om kanske 4000 stenar som ligger på golvet och hela min arbetsplats!

Eftersom detta var min sista kund så tänkte jag att det bara är för mig att stanna kvar ett tag efter jobbet och städa upp i lugn och ro och det gör jag, klart att man vill hem en lördagkväll från jobbet men jag vet hur värt det är att fixa till allt direkt! När jag äntligen är klar och ska larma på och låsa dörren så hittar jag inte mina nycklar till salongen.. Ringer till min sambo som letar och hittar dom hemma i våran lägenhet såklart. Bara att stanna yttligare 40 min. Får en kartong fylld med skrot kastad längst ut på min tumnagel i soprummet och herregud, ja ni som skadat en nagel vet den otroligt olidliga smärtan.

 och dethär är några av sakerna som min underbara vecka har bestått av haha! denna kan ju knappast bli mycket värre men jag kan inte sluta skratta åt mig själv, inte mina kunder som är med när sånna här saker händer heller, det hör lixom till min vardag..Som tur är har jag ändå lyckats göra fabolous nails så lägger med bilder på några. Hoppas vi får en bra vecka! 

Likes

Comments