​Tre saker jag skulle vilja uppleva igen
1 en förlossning.
2 att få se min bror igen ❤
3

Tre saker jag uppskattar
1 när jag får blommor 🌹
2 när vänner ställer upp.
3 när min syster säger att hon fixar annan skjuts !!😂

Tre saker som jag vill ha
1 pengar i mängder.
2 ett fint hus.
3 utbildning.

Tre saker jag älskar att göra
1 gosa med Emil och hans pappa 👪
2 vara med mina närmaste vänner .
3 köpa nya kläder eller skaffa ny frisyr 👡👗✂

Tre ord som beskriver mig
1 pratglad
2 snäll
3 snygg 😗👱 så klart

Tre saker jag vill bli bättre på
1 skriva
2 inreda
3 träna 💪

Tre saker jag inte kan vara utan
1 Emil
2 Simon
3 Fanny, Petra, mamma och pappa ❤

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga
1 jag blir rik
2 vi bygger hus
3 jag utbildar mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej ! Jag tänker berätta om hur det gick till då den här lilla snutten kom till världen . Jag ska försöka komma ihåg så gott jag kan , men minnen av förlossningen bleknar väldigt fort .

Jag hade en väldigt jobbig graviditet, med ischias, foglossning och sammandragningar.  jag blev sjukskriven från mitt jobb redan i åttonde eller nionde veckan .

Då dagarna äntligen var Slut och man hade lyckats ta sig fram till den 10 december (beräknad födsel) så bestämde sig ungen för att stanna inne ett tag till.. dagarna gick och jag var deprimerad och hade så ont så jag inte kunde kliva ur sängen . Efter mycket tjat och lite tårar, lyckades jag tillslut tjata till mig en igångsättning 1 vecka efter BF (den 16de december) .

16de december.
kom till sjukhuset klockan 08.00 och blev inskriven på BB .
ca 09.00 undersökte de mig och konstaterade att livmodertappen inte var påverkad ännu, och att jag inte skulle bli allt för besviken om de inte kunde få igång det idag .
ca 10.00 fick jag min första cytotec tablett, som skulle smälta under tungan, och så kopplade de på ctg, för att kolla hur bebisen skulle reagera på det.
Under dagen fick jag 1 tablett (kan har varit en halv , men minns inte säkert ) varannan timme , och Simon och jag roade oss med att se på lite "how i met your mother" eftersom jag hade datorn med mig.
runt 14 tiden började jag få lite mensverk som blev starkare och starkare mot kvällen .
Vid klockan 20 fick vi gå till förlossningen och bada lite eftersom jag vid det laget började få riktigt ont . minns att jag såg på ctg då och att den visade som mest just då över 80 (knappt 10 som mest på morgonen ) vet faktiskt inte vad det står för men tror att det är sammandragningar som mäts på något vis. vi tillbringade resten av kvällen vid badet .
runt 23 undersökte de mig igen, men det visade sig att jag knappt var öppen 2 cm. Så de sa att de inte ville fortsätta igångsättningen och att jag nu istället för igångsättningsmedicin skulle få någonting som stoppade mina verkar, och morfin för att lindra smärtan . Alltså snacka om att jag var besviken .. hade kämpat flera timmar i smärta, utan resultat.
00.00 fick jag min "sovdos" och gick och la mig . och oj så skönt det var då, sammandragningarna avtog ! Dock ersattes det snabbt av ordentlig magont eftersom att jag antagligen inte tålde medicinen jag fick. så nä, något sovande blev det inte. dessutom fick man hjärtklappning och darrningar av medicinen . så där låg jag och hade inte sovit på två nätter (natten innan pga nervositet) kl 02.00 gick magontet över och ersattes av mardrömsvärkar från helvetet, som växte sig starkare och starkare och starkare , tillslut fick jag använda en TENS för att få något annat att fokusera på . minns hur jag höjde och höjde styrkan för varje verk tills jag inte längre stod ut . funderade på ifall det skulle va skönare att bara slänga sig ut genom fönstret. tror att klockan va 6 då de kom in för att undersöka igen och jag önskade så att det skulle ha blivit några framsteg , och äntligen var jag öppen 3-4 cm och rullades in till förlossningen där jag skulle få epidural , men först ville de att jag skulle stå  och hänga en stund . minns att jag kräktes och kräktes för att de tog så ont 😂 väntade och väntade på att få min epidural , som dröjde, eftersom läkarna som skulle lägga dit den va upptagna . ca 08.30 ( 2,5 timmar efter jag hade bett om epididural) fick jag äntligen den, och jag kände inte över huvudtaget att de stack till ens. då smärtan la sig somnade jag en liten stund, men vaknade ganska snabbt av en ny känsla av ett tryck neråt och bad dem undersöka igen . Då var jag öppen 6 cm och barnmorskan sa att vi kunde ta det lugnt ett tag till . barnmorskan gick iväg och lämnade oss en stund och vi drack lite julmust som vi hade med oss . 10.45 ringde jag till mamma och berättade hur det gick , men fick lägga på ganska hastigt sedan för trycket neråt blev nästan outhärdligt så att de kändes som att jag skulle spy och skita samtidigt. Vi ringde på sköterska  som kom in igen (ca 15 minuter efter undersökningen ) hon undersökte igen och konstaterade att jag nu var 9,5 cm öppen och så punkterade hon fosterhinnan så att vattnet gick . Sedan var jag öppen 10 cm och jag kände att jag verkligen måste krysta !! barnmorskan kollade på ctgn och konstaterade att babysens hjärtljud gick ner väldigt mycket. Hon sprang iväg efter doktorn och lämnade mig och Simon kvar i rummet, och jag försökte hålla igen krystvärkarna . sen kom doktorn inspringande och det han bara komma en krystvärk och sedan hörde jag hur de pratade om sugklocka men sen gick det så fort så det inte behövdes. huvudet kom först å sen slank resten ut bara, och jag fick min nakna varma lilla bebis på mig ❤ 3-4 krystvärkar och 8 minuter tog det ! snabbt för att vara förstföderska tyckte de :) navelsträngen va 1 varv runt halsen så han va blå då han kom ut ,men annars gick allt så bra så 😄 7 timmar och 55 minuter tog hela förlossningen . berättar om första tiden på BB någon annan gång,för nu har jag nog fått kramp i tummarna 😅 👍👍👎👎

Likes

Comments

hejhej :)

skördefest på åland måste ju vara något av det trevligaste som händer under hela året. Många av bondgårdarna håller öppet och har aktiviteter och matservering . speciellt mysigt blir det nu de kommande åren, eftersom vi nu mera är en liten barnfamilj med ett litet barn som nästa år kommer vilja busa i höet, klappa djur och rida häst .

Idag har vi varit till haddnäs gård i lemland och tre andra gårdar i lumparland . Emil har fått titta på kossor och åkt på kosafari genom skogen . Emil blev helt spänd i kroppen och ögonen riktigt lyste av lycka . Gossen blev dock trött sen och sov sig igenom de tre sista gårdarna. En väldigt trevlig dag har vi haft iallafall.

Jag och min syster fanny var till Ikea i tisdags och köpte nya möbler, som nu har fått ta plats i vardagsrummet och sovrummet . En fin vit garderob till Emil och en stor vit byrå att ha tvn på i vardagsrummet . Det innebär ju förstås att lägenheten är upp och ner, man ska slita ut allt och flytta om allt.. och hinner man med det? Näe . så det får väl ta den tid det tar.

ni ska jag ta en dusch tror jag och sen kommer man väl förhoppningsvis i säng i tid ikväll.

Hejså länge 💕

Hade inte så mycket laddning i telefonen så blev tyvärr bara en bild på dagens äventyr . "Emil på kosafari"

Likes

Comments

Ny dyna till donkeyn ska det bli nu då inovi dynan är för liten :)

Likes

Comments

Jag tycker jätte mycket om djur . Jag skulle kanske inte säga att jag är en djurmänniska direkt men jag tycker verkligen att djur blir fel behandlade . Det är nästan asigt att tänka på att alla biffar,alla köttbullar och alla korvar en gång har varit ett djur, och att man inte har en aning om ifall djuret blev bra behandlat då det skulle skickas till slakt och medans det levde..

Jag kan säga att jag nästan enbart köper åländskt kött. De säger ju att djuren har det bra här. Fast det skulle jag nog nästan vilja se med egna ögon .. hur som helst är det väl knappast något drömliv att bli uppfödd av onda människor som bara tänker på pengar och att kossan ska bli kött.. de vill få oss att tro att de håller på med det där för att de tycker om djuren .. men hallå?!! Dödar man någon man tycker om då ? Då kan man ju skaffa en ko som husdjur istället .

Ärligt så gillar jag ju kött jätte mycket så det är den svåra delen i att bli vegetarian .

Av någon anladning då man tar upp vegetarianism/veganism med folk blir de typ arga, och tycker att man får i såfall ta med egen mat om man ska komma på middag till dem .. 

Såg denna video idag , och det va så att man nästan skulle kunna köra all in å bli vegan....Likes

Comments

Då man är för förkyld för att orka fixa,tvätta,städa blir det tillslut så här.. man ser på alla vackra instagram bilder och bloggar , vackra ljusa rum med fina inredningsdetaljer och tända ljus .. någon som myser ner sig under en filt medan barnen leker fint på golvet ..

Så här ser det ut hos oss idag 🙈

Likes

Comments

Den här jäkla förkylningen skulle ju kunna ta och gå över någon gång så man får vara frisk och röra på sig.

Har mådat i mig ett halvt Aino glasspaket idag och där med brutit mitt nyttigare liv för tillfället .

Imorgon tänker jag gå en promenad för att ta mig ur lägenheten och förkylningen.

Var med Emil till hälsocentralen idag för att kolla upp hans små öron och hans utslag på magen som han har haft sedan igår . Eftersom vi kom obokade så fick vi dock sitta och vänta i sammanlaggt 2,5 timmar.. inte så kul med en sjuk sovande bebis i famnen då man själv känner hur förkylningsvärken kommer smygandes och febern stiger .

Nåja vi kom sist och slutligen därifrån med ett recept på antibiotika , så nu ska väl nätterna ordna upp sig igen .


Funderar på om det här med bloggande faktiskt skulle kunna vara någonting för mig nu då jag är mammaledig och hemma . Kanske det finns någon där ute som kanske tycker det skulle vara lite kul att lyssna på mina tankar och idéer .

Nåja nu ligger jag i sängen iaf bevid en snusande Emil .. pappan däckade på soffan i vanlig ordning eftersom han blev trött då han ju börjar halv 6 imorgon. Orkar hur som helst inte väcka honom nu och släpa honom till sängen. Nu då Emil är förkyld så har vi stoppat lådor under hans spjälsäng så att han ska få lite mera lutning och inte så mycket slem i halsen .

Hoppas att båda är friskare i morgon ! Dock börjar ju även Simon bli sjuk nu, så imorgon få jag väl pyssla om honom om han inte mår bra då :)

Nu ska jag nog sova, om jag lyckas hitta sömnen . Somna är någonting som jag verkligen inte har lätt med efter jag fick barn , eller egentlingen har jag väl aldrig somnat vidare lätt. Jag avundas Simon som i princip kan sova sittandes på en stol.

Godnatt bloggen .

Detta är en bild på en trött mamma med feber och en sovande unge 😷

Likes

Comments