fortfarande sjuklingar här hemma 😣 men jag muntrar upp mig lite med att kika på väska som han kan ha med till dagmamman 😍 finns ju extremt många att välja på dock. ska man ta en som Emil tycker är fin eller en som jag tycker är fin 😃 är rätt kär i skiphops väskor men om jag bara skiter i priset så kanske jag skulle vilja ha mini rodini eller elodie details. vad skulle ni ha valt ? ska ju helst kunna klara slitigt golv i bilen och kanske nån gång blu nerställd på marken .

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

hej på er ! nu är det länge sedan igen .
vi är andra gången förkylda på en månad och Emil är inne på fjärde dygnet med feber till och från .. imorgon ska vi fara och kolla upp honom till läkaren och se om de kan göra något åt hans jobbiga hosta. vi var till akuten förra gången ,där Emil fick cortison för att han hade så svårt att andas. det vart ett snabbt slut på den förkylningen ,och nu får vi ju hoppas att den här är över snart också .

Jag har börjat jobba igen också , det känns både jobbigt och bra att vara tillbaka , mycket har ändrats och bara nya medarbetare . det som är positivt är att man får pengar , det som är negativt är att man jobbar hårdare än vad pengarna är värda 😣 nå vi får se om det blir någon skola till hösten så att man någon gång i framtiden kan sikta aningens högre. jag vet att jag vill arbeta med människor i framtiden . lifecoach är någonting som har dykt upp i huvudet det senast året . eller kanske psykolog eller rentav polis 😅 jäkla många fler möjliga mål jag fått i mitt liv än jag hade för två år sedan ! haha jag menar då det som står högst upp på min lista över vad jag vill göra innan jag dör ,är att se en förlossning,utan att vara borta i en smärtdimma . Jag är nog verkligen inte som andra i min ålder. jag känner mig som ca 30 år och oslagbar. visst jag väger 8 kilo mer än vad jag brukade (då jag var i 20 års åldern ) och jag kanske inte har väärldens finaste 20 års pattar mera , men jag e fanimej en av världens bästa 22 åriga morsor (30åring). jag är stolt över mina åsikter och jag är stolt över vem jag är . vist har vi alla våra dagar då vi tittar ner på våra kroppar och bara "...vafan.." men det går över . jag har även dagar då jag funderar på varför jag var så jävla säker på min sak igår , men verkligen inte bryr mig ett piss i dag ! jag vill att alla människor på jorden ska må så bra som jag gör de flesta dagarna. få vakna upp på morgonen med världens finaste lilla pojke och bara känna att livet är bra underbart 😏 ni är mitt liv och det jag älskar mest, och då menar jag inte bara Emil och Simon ,utan även mig själv ! jag älskar mig själv ❤

Likes

Comments

Idag har jag försökt dra ner på amningen lite . Det har gått över förväntan, och det är nog bara jag som haft lite ångest . Emil har inte brytt sig så mycket förutom då det började bli kväll och han blev mammig . men ammade först vid 8 på kvällen, och nu tror jag att det får bli så i fortsättningen också ett tag . ingen amning mellan kl 08 och 20 :) förhoppningsvis ska det väl inte vara så svårt att sluta amma senare då . Jag vill ju verkligen inte sluta amma eftersom jag har gjort det nästan ett år . Amningen har gått jätte bra och jag känner en annan närhet med amningen än vad man får uppleva med flaskan . jag menar då inte att man inte får ett bra band om man flaskmatar . men jag känner ändå en skillnad . Tror att vi kommer fortsätta med nattamningen ett bra tag till eftersom det är så mysigt .

Här är en liten sneakpeak på Emils omgjorda stokke stol. måste säga att jag tror att den kommer bli jätte fin då den en färdig 😍 kör på babblarna tema på den så kommer att måla dit lite babblare också. Sedan ska det även stå Emils namn på den , och så ska jag ha ett band till bygeln. kommer att bli så fin 😍

Idag har vi varit över till grannen och lekt och gått på en promenad i skit vädret. hihi så roligt då båda ungar börjar försöka sig på att stå på egna ben 😍

Har pratat videosammtal med bästa jannica och bönan idag . saknar ! bästa då man vill prata om allt mellan himmel och jord och det finns kanske ingen som förstår mig bättre ! haha bara ca 600 km emellan dock 😐

Likes

Comments

Jag har insett en sak. Jag är beroende av socker. jag har försökt att sluta, men det går inte för varje gång jag blir sugen på godis så spelar det ingen roll att jag har lovat mig själv att sluta, för just då intalar jag mig att det är vad jag behöver! nej! socker är fan ett gift! och det jobbiga är att det finns över allt! då jag kommer till jobbet så står den där jävla godisskålen där , då jag kommer till mamma och pappa så frågar de om jag vill ha glass , når man bjuder hit folk på fika så köps det hem kakor så att det räcker hela veckan! då man går i butiken och är hungrig och sedan kommer hem med godis?! Varför ska det vara så här?  ni tycker säkert att det inte är något problem , men jag vill inte ha , men jag kan heller inte säga nej då det bjuds på . Jag tror att socker är lika beroendeframkallande som typ alkohol och jag har aldrig insett det förens nu då jag faktiskt har försökt låta bli. Men de e fan omöjligt ! snälla ni som läser detta , bjud mig inte på något sött alla dagar !

Likes

Comments

Jag minns då vi var små och det alltid var du och jag som lekte. jag såg alltid upp till dig för att du viste mycket mer än mig och ritade så fint . Jag minns då vi lekte i slyskogen mellan våran tomt och grannens väg. Vi lekte nog att vi var äventyrare och du hade din röda fällkniv som jag tyckte var så häftig, och mitt i allt så bajsade en lite fågel på dig . Jag minns att jag sa åt dig att du hade fågelbajs på dig och du ville inte tro på mig men sen såg du det och vi tyckte båda att det var lite lustigt att fågeln hade träffat just dig . haha vilka saker man minns va ! och så minns jag när vi pallade äpplen från grannen.. det är såna minnen som får en att le lite gran för sig själv så här mitt i natten . Det får en att sakna! du gjorde aldrig någonting dumt . du var en trädkramare och älskade naturen och havet  och musiken. du var helt underbar på att skapa vackra saker och jag har alltid beundrat hur duktig du var på att rita saker i alla regnbågens färger! jag har inte så jätte många minnen från senare år med dig eftersom du inte bodde på åland. Jag förstod dig inte och du förstod nog inte mig heller, men du försökte iallafall. du är så fin då jag tänker på dig ! Jag har inte några dåliga minnen av dig . bara vakra minnen med min fina bror ! hade jag vetat då att vi hade lite tid på oss så hade jag spenderat alla dagar med dig .. lärt känna dig bättre, försökt förstå dig .
Jag vill att du ska vara med nu och vara morbror ! av hela mitt hjärta! men det går inte . Vi bygger oss starkare varje dag och snart är vi nog okrossbara. Tack för alla år och alla vackra minnen jag fick med dig . Jag tror ju inte på gud . men om någon förtjänar en plats i himlen så är det du .

Jag skriver detta för att jag måste få det ur mig och för att jag vill berätta vilken underbar människa som inte längre finns bland oss . snart har det gått två år sedan du lämnade oss och samtidigt som detta har slitit oss i tu har det även byggt oss starkare och bättre än någonsin. Du skulle varit här och sett oss nu . sett fina lilla Emil . jag är övertygad om att han skulle ha tyckt om dig ! han har ju ditt namn i sitt namn också . Jag saknar dig Lucas kanske vi ses någon gång igen fast kanske på att annat sätt eller en annan plats.. vem vet de igentligen. 

älskar dig min store bror ❤

Likes

Comments

Sedan jag blev mamma har jag börjat bry mig om feminism, jämställdhet, politik, framtiden, miljön och många andra saker. Jag kan säga att jag inte brydde mig alls innan , och jag kände mig inte mogen nog att rösta till exempel. helt plötsligt spelar allt roll. Hur kommer världen att se ut då Emil är vuxen? kommer han att accepteras ifall han skulle tycka om killar ? kommer han kunna stå upp för kvinnor eller folk som är utsatta för diskriminering eller hat på annat vis?
Jag vill att min lilla son ska accepteras för hur han är och ingen ska kunna döma honom vare sig han väljer att vara som "alla andra" eller vill vara helt egen.
Jag vill kunna klä min lilla plutt i rosa eller gul eller lilla eller röd eller grön eller blå med  massor med blommor och hjärtan på utan att folk kallar honom för "hon". Min lilla bebis e söt i vad han än har på sig ❤

skulle önska att världen var mindre fördomsfull och hatande . varför ska det alltid finnas någon som hatar ? jag har slutat döma sedan jag blev mamma och det är underbart, men ändå hopplöst eftersom man vill att andra också ska tänka så. Jag vet att det säkert är många som inte alls förstår vad jag pratar om eller vet hur det känns. Men jag vill bara dela med mig lite av mina tankar.
varför är du rasist, kvinnohatare, homofob? är det för att du inte har nån att älska ? eller för att du inte ha insett att världen är mer än att sitta bakom en skärm och skriva ner ditt hat ?  för att du inte vet vad det är att älska någon så att hela världen blir underbar?
jag ljög med att jag inte är dömande och hatisk. jag hatar dig som hatar folk som inte har gjort något fel . därimot gör du fel som hatar. att vara ljus är inget fel , att vara mörk är inget fel , att tycka om samma kön är inget fel och att tycka om motsatt är ju heller inget fel . vet man vad kärlek är så förstår man andra som också älskar.
okej nu blev det ganska mycket babbel bara , men jag är faktiskt inte så superduper på att beskriva mig i text .
Den som förstår det här förstår det helt enkelt och den som inte gör det får ta och jobba på det.

Hejså länge 💕 

Likes

Comments

​Tre saker jag skulle vilja uppleva igen
1 en förlossning.
2 att få se min bror igen ❤
3

Tre saker jag uppskattar
1 när jag får blommor 🌹
2 när vänner ställer upp.
3 när min syster säger att hon fixar annan skjuts !!😂

Tre saker som jag vill ha
1 pengar i mängder.
2 ett fint hus.
3 utbildning.

Tre saker jag älskar att göra
1 gosa med Emil och hans pappa 👪
2 vara med mina närmaste vänner .
3 köpa nya kläder eller skaffa ny frisyr 👡👗✂

Tre ord som beskriver mig
1 pratglad
2 snäll
3 snygg 😗👱 så klart

Tre saker jag vill bli bättre på
1 skriva
2 inreda
3 träna 💪

Tre saker jag inte kan vara utan
1 Emil
2 Simon
3 Fanny, Petra, mamma och pappa ❤

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga
1 jag blir rik
2 vi bygger hus
3 jag utbildar mig.

Likes

Comments

Hej ! Jag tänker berätta om hur det gick till då den här lilla snutten kom till världen . Jag ska försöka komma ihåg så gott jag kan , men minnen av förlossningen bleknar väldigt fort .

Jag hade en väldigt jobbig graviditet, med ischias, foglossning och sammandragningar.  jag blev sjukskriven från mitt jobb redan i åttonde eller nionde veckan .

Då dagarna äntligen var Slut och man hade lyckats ta sig fram till den 10 december (beräknad födsel) så bestämde sig ungen för att stanna inne ett tag till.. dagarna gick och jag var deprimerad och hade så ont så jag inte kunde kliva ur sängen . Efter mycket tjat och lite tårar, lyckades jag tillslut tjata till mig en igångsättning 1 vecka efter BF (den 16de december) .

16de december.
kom till sjukhuset klockan 08.00 och blev inskriven på BB .
ca 09.00 undersökte de mig och konstaterade att livmodertappen inte var påverkad ännu, och att jag inte skulle bli allt för besviken om de inte kunde få igång det idag .
ca 10.00 fick jag min första cytotec tablett, som skulle smälta under tungan, och så kopplade de på ctg, för att kolla hur bebisen skulle reagera på det.
Under dagen fick jag 1 tablett (kan har varit en halv , men minns inte säkert ) varannan timme , och Simon och jag roade oss med att se på lite "how i met your mother" eftersom jag hade datorn med mig.
runt 14 tiden började jag få lite mensverk som blev starkare och starkare mot kvällen .
Vid klockan 20 fick vi gå till förlossningen och bada lite eftersom jag vid det laget började få riktigt ont . minns att jag såg på ctg då och att den visade som mest just då över 80 (knappt 10 som mest på morgonen ) vet faktiskt inte vad det står för men tror att det är sammandragningar som mäts på något vis. vi tillbringade resten av kvällen vid badet .
runt 23 undersökte de mig igen, men det visade sig att jag knappt var öppen 2 cm. Så de sa att de inte ville fortsätta igångsättningen och att jag nu istället för igångsättningsmedicin skulle få någonting som stoppade mina verkar, och morfin för att lindra smärtan . Alltså snacka om att jag var besviken .. hade kämpat flera timmar i smärta, utan resultat.
00.00 fick jag min "sovdos" och gick och la mig . och oj så skönt det var då, sammandragningarna avtog ! Dock ersattes det snabbt av ordentlig magont eftersom att jag antagligen inte tålde medicinen jag fick. så nä, något sovande blev det inte. dessutom fick man hjärtklappning och darrningar av medicinen . så där låg jag och hade inte sovit på två nätter (natten innan pga nervositet) kl 02.00 gick magontet över och ersattes av mardrömsvärkar från helvetet, som växte sig starkare och starkare och starkare , tillslut fick jag använda en TENS för att få något annat att fokusera på . minns hur jag höjde och höjde styrkan för varje verk tills jag inte längre stod ut . funderade på ifall det skulle va skönare att bara slänga sig ut genom fönstret. tror att klockan va 6 då de kom in för att undersöka igen och jag önskade så att det skulle ha blivit några framsteg , och äntligen var jag öppen 3-4 cm och rullades in till förlossningen där jag skulle få epidural , men först ville de att jag skulle stå  och hänga en stund . minns att jag kräktes och kräktes för att de tog så ont 😂 väntade och väntade på att få min epidural , som dröjde, eftersom läkarna som skulle lägga dit den va upptagna . ca 08.30 ( 2,5 timmar efter jag hade bett om epididural) fick jag äntligen den, och jag kände inte över huvudtaget att de stack till ens. då smärtan la sig somnade jag en liten stund, men vaknade ganska snabbt av en ny känsla av ett tryck neråt och bad dem undersöka igen . Då var jag öppen 6 cm och barnmorskan sa att vi kunde ta det lugnt ett tag till . barnmorskan gick iväg och lämnade oss en stund och vi drack lite julmust som vi hade med oss . 10.45 ringde jag till mamma och berättade hur det gick , men fick lägga på ganska hastigt sedan för trycket neråt blev nästan outhärdligt så att de kändes som att jag skulle spy och skita samtidigt. Vi ringde på sköterska  som kom in igen (ca 15 minuter efter undersökningen ) hon undersökte igen och konstaterade att jag nu var 9,5 cm öppen och så punkterade hon fosterhinnan så att vattnet gick . Sedan var jag öppen 10 cm och jag kände att jag verkligen måste krysta !! barnmorskan kollade på ctgn och konstaterade att babysens hjärtljud gick ner väldigt mycket. Hon sprang iväg efter doktorn och lämnade mig och Simon kvar i rummet, och jag försökte hålla igen krystvärkarna . sen kom doktorn inspringande och det han bara komma en krystvärk och sedan hörde jag hur de pratade om sugklocka men sen gick det så fort så det inte behövdes. huvudet kom först å sen slank resten ut bara, och jag fick min nakna varma lilla bebis på mig ❤ 3-4 krystvärkar och 8 minuter tog det ! snabbt för att vara förstföderska tyckte de :) navelsträngen va 1 varv runt halsen så han va blå då han kom ut ,men annars gick allt så bra så 😄 7 timmar och 55 minuter tog hela förlossningen . berättar om första tiden på BB någon annan gång,för nu har jag nog fått kramp i tummarna 😅 👍👍👎👎

Likes

Comments

hejhej :)

skördefest på åland måste ju vara något av det trevligaste som händer under hela året. Många av bondgårdarna håller öppet och har aktiviteter och matservering . speciellt mysigt blir det nu de kommande åren, eftersom vi nu mera är en liten barnfamilj med ett litet barn som nästa år kommer vilja busa i höet, klappa djur och rida häst .

Idag har vi varit till haddnäs gård i lemland och tre andra gårdar i lumparland . Emil har fått titta på kossor och åkt på kosafari genom skogen . Emil blev helt spänd i kroppen och ögonen riktigt lyste av lycka . Gossen blev dock trött sen och sov sig igenom de tre sista gårdarna. En väldigt trevlig dag har vi haft iallafall.

Jag och min syster fanny var till Ikea i tisdags och köpte nya möbler, som nu har fått ta plats i vardagsrummet och sovrummet . En fin vit garderob till Emil och en stor vit byrå att ha tvn på i vardagsrummet . Det innebär ju förstås att lägenheten är upp och ner, man ska slita ut allt och flytta om allt.. och hinner man med det? Näe . så det får väl ta den tid det tar.

ni ska jag ta en dusch tror jag och sen kommer man väl förhoppningsvis i säng i tid ikväll.

Hejså länge 💕

Hade inte så mycket laddning i telefonen så blev tyvärr bara en bild på dagens äventyr . "Emil på kosafari"

Likes

Comments