View tracker

Bild 1: Potatisgratäng med parmesantäcke, rostade rotfrukter, stekt rostas

Bild 2: Biancas fisksoppa (Pernillas kokbok)

Bild 3: Asiatiska kycklingspett, ugnsbakad sötpotatis och babyspenatsallad

Bild 1: Skinkschnitzel, ugnsbakad blomkål indian style, ärtor, enkel sallad.

Bild 2: Kycklingsallad med keso

Bild 1: Bulgur, kryddiga nötfärsjärpar, babyspenatsallad

Bild 2: Bananpannkakor, färsk frukt, Lindahls sockerfria vaniljkvarg

Bild 3: Ugnsbakad torsk i tomatsås med ägg och pumpafrön

Bild 4: Enkel omelett med skinka, paprika och örter, serverad med grönsaker

"BREAD AND SPREAD"

Godaste lunchen jag ätit. Ett mäktigt och matigt frö- och nöthälsobröd från Pernillas kokbok, serverat med en avokadoröra (även den från Pernillas) och toppat med kokt ägg, tomat, flingsalt och nymald svartpeppar. Mums filibabba!



​RECEPT? 

Vill ni ha recept på någon utav maträtterna är det bara att hojta till så ska jag försöka lägga upp det så fort som möjligt. Dock är flera recept egenkomponerade och har därför inga exakta mått. Man får helt enkelt gå på känsla :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag behövde plugget prioriteras och en lättlagad middag skulle kommas på.

Tinad kyckling, rotfrukter, tomater och en del goda kryddor fick åka in i ugnen och gotta sig medan jag dukade och fixade iordning i köket.


4 portioner:

4 kycklingfiléer - marinerade med hemmagjord marinad

6st färskpotatisar

5st stora morötter

Några körsbärstomater

1st Zucchini

1/3st Purjolök

Olivolja

Kryddor: timjan, persilja, gurkmeja, salt och peppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

2. Skär filéerna i 3 delar, pensla dem med marinaden.

3. Klyfta potatisarna, skala och skär morötterna i stavar, kvarta zucchinin och snedskär purjolöken.

4. Lägg i potatis, tomat och morot i en ugnsform och häll på olivolja och kryddor, blanda. Sätt in mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Lägg i kyckling och zucchini i formen och ställ in i 15 minuter. Ta ut formen och kolla om kycklingen börjar bli klar. Är den det så släng i purjolöken och låt den få lite färg. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja.

Bon appetit!


Likes

Comments

View tracker

Hej alla!

Första inlägget får bli en hel drös med bilder på mat jag ätit med nära och kära i sommar.



Bild 1: Fräsch melonsallad, fläskfiléspett med honungsmarinad, ugnsbakad potatis, hemgjord tzatziki.

Bild 2: Sallad med grillade grönsaker, grillad nötfärsbiff och grillat kycklingspett med örtkryddor.

Två härliga luncher på stan och tre goda middagar med mamma.

Likes

Comments