Igår var den värsta dagen jag varit med om på väldigt länge, det var den sorgligaste dagen jag varit med om på väldigt länge. Och det var inte bara min värsta och sorgligaste dag på länge, utan det var fler som var drabbade. Vi var tyvärr tvungna att avliva en häst igår. Det var som tur var inte en av mina hästar, men det var den hästen som var inhyrd hos oss. Och om det är nån icke-djurmänniska som läser det här kommer hen säkert inte förstå varför det var en av dom värsta och sorgligaste dagarna för oss. Men ni hästmänniskor där ute och ni som har andra djur, ni förstår förmodligen hur vi kände.

Det hela började med att min farfar(som bor i huset bredvid) kom hem till oss och berättade att den här hästen typ hoppade på tre ben. Så jag gick ifrån frukosten som jag höll på att äta för att gå ut och kolla på henne. Men när jag fick syn på henne i hagen hade hon lagt sig, så min första tanke var kolik. Så jag börjar småspringa fram till henne och kastar mig ned för att lyssna på hennes mage. När jag hör att allt är som det ska börjar jag känna igenom hennes högra framben och kan snabbt konstatera att det är svullet. Efter det försöker jag få tag på ägaren men lyckas inte. Då ringer jag istället mamma för att rådfråga henne om jag borde ringa veterinären direkt, men vi kommer fram till att jag ska ringa ägaren en gång till. Så jag ringer henne och hon svarar.

Efter att jag förklarat läget får jag order om att få upp hästen och ta in henne till stallet. Så jag knuffar upp henne men inser snabbt att hon typ inte kan gå. Då ringer jag till ägaren igen men hon säger att jag ska fortsätta gå mot stallet. Och det låter väldigt illa att ägaren sa så, men hon förstod inte hur illa det faktiskt var. Men efter mycket om och men lyckas jag iallafall ta ut henne ur hagen, där jag möter ägaren. Då insåg hon hur illa det var och tog det extremt svåra beslutet, att hästen skulle avlivas. Sedan kom veterinären och gjorde en bedömning. Hon sa att det förmodligen var en sena på typ baksidan av knäet som gått av eller att det var något i knäet som var trasigt.

Och nu kanske några undrar varför man inte valde att försöka laga det istället för att avliva hästen. Men hon var ganska gammal, hon var 18 år. Så ägaren kände att det inte var nån idé.

Även om det inte var min häst så var det ändå en häst som jag tyckte mycket om. Det var en häst som jag träffade varje dag och som jag ibland red. Så det är klart att jag blev väldigt ledsen när ägaren tog det beslutet, men det känns samtidigt skönt att hon gjorde det. Att hästen fick spendera sina sista minuter åt att göra det hon älskade mest, äta gräs.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I dag gjorde jag och Sickan debut på tävlingsbanan. Det gick verkligen jättebra! Jag var lite nervös över hur han skulle reagera på omgivningen och sånt, men han brydde sig typ inte om det. Men imorse trodde jag faktiskt inte att vi ens skulle komma iväg, för han ville verkligen inte gå in i transporten. Men sen kom farfar och hjälpte till, och då vi fick vi äntligen in honom. Men då var det typ 15 min tills banan skulle stänga, så farfar fick köra ner mig i räcerfart för att jag skulle hinna gå banan. Och som tur var så var tävlingen bara på ridklubben här i Delsbo, så jag hann precis gå banan innan den stängde

Men tävling i sig gick jättebra! Han brydde sig inte om allt som hände runtomkring, han var lugn på framhoppningen och på banan. Han kändes lite seg, men det kan ju vara sen lastningen. Inne på banan var han jätteduktig, han nuddade inte ens bommarna. Så jag är supernöjd med vår fösta runda!

Likes

Comments

Som ni vet så har jag varit väldigt frånvarande här på bloggen. Men jag kände att jag inte riktigt hade tid då det var mycket i skolan, nationella prov hit och dit och massa andra arbeten som behövdes göras klart. Och dessutom åkte jag på ännu en förkylning mitt i allt. På grund av förkylningen missade jag nationella i matte, så dom ska jag göra i morgon. Men sen är det bara några enstaka arbeten kvar som måste lämnas in, och sen kan jag slappna av.

Men det har ju hänt en hel del under den här tiden, jag har bland annat sålt Lucy OCH hunnit köpa en ny ponny... Om man följer mig på instagram vet man redan det här. Men jag tänkte att det vore bra att berätta det för er som bara läser min blogg också. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, såå här kommer lite bilder på Sickan!❤

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i det här inlägget, men jag kände att jag ville lägga upp något! Ja, som ni alla vet är det påskafton idag. Jag ska inte göra något speciellt. Ska bara vara hemma och mysa, kanske titta på nån film med familjen.

Pappa och Elliot(min lillebror) åkte tidigt i morse. Ärligt talat vet jag inte vart dom skulle, men dom skulle köpa knäskydd till Elliot iallafall. Så med dom ute ur huset och nästan snöstorm ute, fick jag och mamma en riktigt mysig dag! Mamma bakade sockerkaka, vi köpte godis och slog oss ner i soffan. Vi började titta på en ny serie som finns på viafree, Elven heter den. Det första avsnittet var ganska segt, det hände inte så mycket. Men trots det fortsatte vi kolla på ett till avsnitt, i det var det iallafall lite mer action. Det ligger just nu ute tre stycken avsnitt, och jag tror faktiskt att vi kommer följa den serien ett tag. Det var absolut inte den bästa serien jag har sett, men man fastnade liksom för den ändå. Förstår ni hur jag menar?

Och förresten! Jag glömde nästan skriva det här... Thomas Hayes är med i Elven! Ni vet, han som spelar William i SKAM.

Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig påsk!❤

Likes

Comments

Idag var sista delen av nationella proven i NO, labben. Ska jag vara helt ärlig tyckte jag inte att den var speciellt svår. Men utav mina erfarenheter kan det gå både bra och dåligt när man känner så efter ett prov...
Men nu är det faktiskt "bara" tre ämnen kvar! Engelska, SO och matte... Usch, det sist nämnda tycker jag att vi kan hoppa över! Men tyvärr kan man ju inte det😪

Nu ska jag lägga mig i sängen, kanske kolla lite på youtube, snapa lite och sen sova!
Gonatt❤️

Likes

Comments