Hej på er! Nu sitter jag här i soffan och njuter av tillvaron. Jag spanar ut över ett mycket större vardagsrum, en ljus hall och oändligt många rum. Jodå! Vi har sagt hejdå till lägenheten och hej till vårt nya hus. I lördags gick flyttlasset på riktigt! Farbror Benny hjälpte till med lastbilen och våra föräldrar körde med bilarna. Guld värt! Huset fylldes snabbt upp med flyttkartonger och nu är vår lägenhet helt tom. Så skönt!!

Det kommer bilder snart! Vi ska bara försöka få lite ordning på röran först. Tills dess får ni två bilder från i lördags. Flyttgröt, bubbel och ett himla gött gäng :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det 2018 hörrni! Känns väldigt konstigt. Jag kommer troligen säga att det är 2017 några månader framöver. Man hinner inte med tiden längre. Nåväl! Passar på att säga gott nytt år till er läsare några dagar för sent. Har på känn att detta kommer bli ett väldigt bra år. Denna månaden särskilt. För om bara några dagar börjar vi köra flyttkartonger till huset! Skulle tippa på att vi kan bo där om ca 2 veckor. Hur underbart är inte det!? Jodå, 2018 kommer bli vårat år :)

Nu har det varit jul & nyår med allt som hör därtill. Därav har vi och själva renoveringen fått vila lite. Men lite har hänt sen sist!

Kaklet i köket har kommit upp!

Vardagsrummet! Här klämde vi in 24 personer på julafton. Var lite tveksam om vi skulle få plats först. Men skam den som ger sig :)

Just nu håller koket på att måla i källaren. Blir så himla bra! Tänk va lite färg kan göra. Väggarna var i princip bruna innan. Smutsen är borta och Elina slipper att städa haha. 
   Även nya fräscha innedörrar har kommit på plats.

Likes

Comments

Nu händer det grejer här! Köket börjar ta form och det blir så himla bra. Här ser ni hur det ser ut i dagsläget. Koket var iväg och köpte kakel idag med, så snart är det så gött som färdigt. Underbart! Snart får ni se bättre bilder på golvet med :)

Likes

Comments

Hej på er! Ännu en helg är över och därmed även en jobblördag i huset. Tiden alltså... varför går det så sjukt fort? En dag eller två känns alldeles för lite när man renoverar. När man väl har påbörjat något är det så himla tråkigt att sluta! Menmen. Som tur är har vi tagit ledigt lite runt jul, så det känns skönt. Vi har ju en tidsplan att hålla! Eller ja... det är väl mest koket som har det. Jag säger hela tiden "det blir väl om vi inte hinner". Men tror ni dom orden går in? Ganska så tveksamt. Min karl är enviser ;)

Nu får jag sluta tjöta och berätta vad killarna gjorde i lördags. Fönsterbyte stod på schemat! Titta så fint det blev.

Jag försökte testa på hur koket har det en vanlig arbetsdag och måla. Oerhört glad att han valde detta yrke, för jag insåg snabbt att  min karriär som målare skulle bli kort. Mycket färg i ansiktet, desto mer på golvet. Men en del hamnade faktiskt på golvlisterna ... så jag är nöjd :) Kul var det iallafall!

Likes

Comments

Nu har julmånaden börjat och det känns både mysigt & väldigt konstigt. Hade vi inte jul för sisådär 3 månader sen? Så känns det. Men jag tror att den kommer bli riktigt bra detta året! Särskilt i vetskapen att vi kommer flytta in i huset strax efter :) En sådan present får man inte varje år. Behöver jag ens säga att jag längtar ihjäl mig?

Dagsläget i huset. Taket och väggarna är målade i vardagsrummet. Även golvet är på plats!

I köket grejas det för fullt. Stommarna är uppe och snart ska allt sättas in. Här ser ni även luckorna vi valt. Så nöjd! Ett svart kök har alltid varit drömmen. Sen kom våra fönster denna veckan med. Så det blir nästa projekt!

Likes

Comments

Jag ursäktar för den dåliga uppdateringen det senaste. Jag och koket var iväg i Malmö denna helgen (min överraskningsresa till 30-åringen). God mat och mycket sömn - så skulle man kunna sammanfatta resan. Något som vi båda verkligen behövde! Därav blev det inget gjort i huset under helgen. Eller...? Jo, det blev det faktiskt. Tack vare kokets underbara familj. De skruvade ihop alla kökslådor och gjorde klart elen i kök, hall och vardagsrum. Så nu har vi ljus här i vårt hus... julen är kommen... :) Stämmer ju himla bra in nu.

Likes

Comments

I veckan har vi skruvat ihop ikeamöbler för fullt i huset! I måndags kom köket och i tisdags kom golvet. Äntligen! Just nu ser det ut såhär..

Överskåpen är uppe och golvet är i princip färdigt i köket. Så himla nöjd med valet av golv. Blev riktigt bra!

I helgen har vi inte snickrat alls, utan vi har firat världens bästa 30-åring! På fredagen åt vi god mat hemma och blev överraskade av alla våra vänner. Igår hade vi brunch i huset för släkten. Blev riktigt lyckat! Vi var lite oroliga hur det skulle fungera i renoveringsröran. Men med ett långbord, enkel mat och gött sällskap så funkar allt :)

Likes

Comments

Här kommer lite uppdatering på dagsläget i huset! Janne och Stigge var här igår och gipsade. Johan fixade med elen och Koket målade/spacklade i vardagsrummet. Nu händer det grejer!

Gipset är uppe i halltaket! Och på andra bilden ser ni hur bra gjutningen blev i badrummet.

Köket börjar också ta sig med isolering och gips.

Elskåpet är på plats! Med 1 miljon sladdar i, utan överdrift. En sak har jag lärt mig angående el. Jag kommer då aldrig förstå mig påt :)

Vardagsrummet! Taket är färdigmålat och golvet är soprent. För imorgon hörrni, då är det en stor dag. För då kommer ikea-lastbilen och fyller rummet med lådor. Imorgon kommer vårt framtida kök. Lycka!

Koket målar sovrummet i detta nu. Kommer bli så bra detta! Så kul när man börjar se förändring. 

Likes

Comments

Igår hände det grejer i huset! Tog en hel del kort, så här kommer dagen i bilder.

Vårt största projekt under dagen var att gjuta golvet i badrummet. Till hjälp hade vi goa Leo som briljerade med sina gjutkunskaper :) Tog inte lång tid innan betongen låg där den skulle och vi kände lättnad att ännu ett stort projekt var färdigt.

I veckan fick vi reda på att Jordells hade vart hos oss och grävt upp till vår tomtgräns för fibern. Vi kände lite smått panik! Enligt andra vi pratat med skulle det ta mycket längre tid innan de kom. Snabba ryck alltså, men självklart uppskattat av oss. Pappa och Sanna hade detta som dagens projekt - att gräva upp till huset. Som ni ser på bilderna var pappa på glatt humör. Syrran dock ser inte ut att trivas nere i den steniga slänten ;) Tusen tack för hjälpen!

Eleonore kom och bjöd på fika! Mycket uppskattat av oss kaffesugna arbetare.

Detta sysslade jag med under dagen! Slipa väggarna i sovrummet och måla med tapetgrund. Funderade på att byta yrke där ett tag, jag och rollern kändes som bästa vänner. Men sen insåg jag att det kanske räcker med en målare i hushållet. Någon måste ju städa vårt svarta kök ibland.... (fast det blir väl aldrig smutsigt, eller...?) ;)

Likes

Comments

Nu händer det grejer i huset! Killarna har börjat gipsa (vardagsrumstaket är klart) och i badrummet har Christian lagt värmeslingor. Nu ska det snart gjutas! Den nya väggen är också uppe och håller på att isoleras. Så kul när man börjar se lite större förändringar!

Här är den nya väggen där vår duschhörna kommer vara.

Vi tog en firar-öl på det!

Och nu till det bästa! Vi var på Ikea igår och beställde vårt framtida kök. Äntligen! Detta är vår egna skiss som vi gjorde hemma. Vi ändrade lite när vi hade mötet med köksplaneraren. Men ungefär såhär kommer det se ut. Längtar tills vi får upp det. Då blir det bättre bilder :)

Likes

Comments