I veckan har vi skruvat ihop ikeamöbler för fullt i huset! I måndags kom köket och i tisdags kom golvet. Äntligen! Just nu ser det ut såhär..

Överskåpen är uppe och golvet är i princip färdigt i köket. Så himla nöjd med valet av golv. Blev riktigt bra!

I helgen har vi inte snickrat alls, utan vi har firat världens bästa 30-åring! På fredagen åt vi god mat hemma och blev överraskade av alla våra vänner. Igår hade vi brunch i huset för släkten. Blev riktigt lyckat! Vi var lite oroliga hur det skulle fungera i renoveringsröran. Men med ett långbord, enkel mat och gött sällskap så funkar allt :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här kommer lite uppdatering på dagsläget i huset! Janne och Stigge var här igår och gipsade. Johan fixade med elen och Koket målade/spacklade i vardagsrummet. Nu händer det grejer!

Gipset är uppe i halltaket! Och på andra bilden ser ni hur bra gjutningen blev i badrummet.

Köket börjar också ta sig med isolering och gips.

Elskåpet är på plats! Med 1 miljon sladdar i, utan överdrift. En sak har jag lärt mig angående el. Jag kommer då aldrig förstå mig påt :)

Vardagsrummet! Taket är färdigmålat och golvet är soprent. För imorgon hörrni, då är det en stor dag. För då kommer ikea-lastbilen och fyller rummet med lådor. Imorgon kommer vårt framtida kök. Lycka!

Koket målar sovrummet i detta nu. Kommer bli så bra detta! Så kul när man börjar se förändring. 

Likes

Comments

Igår hände det grejer i huset! Tog en hel del kort, så här kommer dagen i bilder.

Vårt största projekt under dagen var att gjuta golvet i badrummet. Till hjälp hade vi goa Leo som briljerade med sina gjutkunskaper :) Tog inte lång tid innan betongen låg där den skulle och vi kände lättnad att ännu ett stort projekt var färdigt.

I veckan fick vi reda på att Jordells hade vart hos oss och grävt upp till vår tomtgräns för fibern. Vi kände lite smått panik! Enligt andra vi pratat med skulle det ta mycket längre tid innan de kom. Snabba ryck alltså, men självklart uppskattat av oss. Pappa och Sanna hade detta som dagens projekt - att gräva upp till huset. Som ni ser på bilderna var pappa på glatt humör. Syrran dock ser inte ut att trivas nere i den steniga slänten ;) Tusen tack för hjälpen!

Eleonore kom och bjöd på fika! Mycket uppskattat av oss kaffesugna arbetare.

Detta sysslade jag med under dagen! Slipa väggarna i sovrummet och måla med tapetgrund. Funderade på att byta yrke där ett tag, jag och rollern kändes som bästa vänner. Men sen insåg jag att det kanske räcker med en målare i hushållet. Någon måste ju städa vårt svarta kök ibland.... (fast det blir väl aldrig smutsigt, eller...?) ;)

Likes

Comments

Nu händer det grejer i huset! Killarna har börjat gipsa (vardagsrumstaket är klart) och i badrummet har Christian lagt värmeslingor. Nu ska det snart gjutas! Den nya väggen är också uppe och håller på att isoleras. Så kul när man börjar se lite större förändringar!

Här är den nya väggen där vår duschhörna kommer vara.

Vi tog en firar-öl på det!

Och nu till det bästa! Vi var på Ikea igår och beställde vårt framtida kök. Äntligen! Detta är vår egna skiss som vi gjorde hemma. Vi ändrade lite när vi hade mötet med köksplaneraren. Men ungefär såhär kommer det se ut. Längtar tills vi får upp det. Då blir det bättre bilder :)

Likes

Comments

Igår fick vi gjort en hel del i huset. Medan killarna fortsatte att dra el, körde jag och pappa iväg all bröte i trädgården. Tappade räkningen på hur många kärror vi körde iväg. Många var det iallafall! Vi skulle åka till Varberg på kvällen så vi hade lite tidspress med. Men vi hann! Så himla skönt att det är gjort.

Vi körde till fåglabäck med allt och Christer tände på! Det blev en ganska rejäl brasa tillslut.

Här börjar det ta på högen. Underbar känsla när vi körde iväg sista lasset!

Likes

Comments

Vi tog en paus från huset denna helgen, därav lite dålig uppdatering! Kommer förmodligen mer nu till veckan. Då blir det nya tag!

Allt är borta i badrummet nu! I veckan kommer en gubbe som ska borra hål ner till källaren, för avlopp.

Detta höll jag på med i veckan, riva lite tapeter. När man har dålig koll på snickeri-delen får man hitta något annat. Detta kan jag hantera ;)

Vätskepauser är viktigt också såklart!

Likes

Comments

Nu sitter jag här med ett glas vin och slappnar av efter en heldag i huset. Så gött!Helger är guld värda nu alltså. Vi hinner med så himla mycket mer. Som idag.. en mycket produktiv dag! Dra el och bila golv stod på schemat. Vi kom långt med slangdragningen och golvet blev klart. Så skönt! Dagen i bilder kommer här :)

Här dras det för fullt!
(Förresten! Bara att trycka på bilderna om ni vill se i större format)

Jag och pappa grejade nere i bodegan hela dagen. Att dra upp rötna plankor ur betong var inte det lättaste. Men vi lyckades!

Pappa tog sina sista krafter på att slå sönder golvet i badrummet. Även det blev klart. Nu hoppas jag han tar en go drink hemma, för det är han värd. Liksom Stigge, Lena, Johan & Axel! Guld värt med all den hjälp vi får.

Fortsättning följer...

Likes

Comments

Det går sakta men säkert framåt i vårt hus! Eller sakta å sakta, vi har ju rensat ut hela huset på 2 veckor. Så rättare sagt: det går undan! Idag är det prick 2 veckor sedan vi fick nycklarna. Helt otroligt vad mycket som hänt sen dess.

Just nu håller killarna på att greja lite överallt! Så här kommer några bilder på vad som hänt sen sist. I helgen ska det dras el och bilas upp golv.

Ni kommer ju ihåg hur det såg ut i garaget innan. Nu ser det ut såhär! Tomt! Helt underbart. Allt tack vare mamma, pappa och en väldig snäll farbror.

Likes

Comments

Nu blir det en liten välbehövlig paus från byggandet & röjandet. En vecka har gått och huset är helt uttömt. Snabba ryck!! Så denna helgen unnar vi oss en tripp till vårt grannland Norge och bara har det gött. Uppdateringar återkommer nästa vecka!

Likes

Comments

Igårkväll hände det lite mer i huset! Stigge började bl.a. riva väggen i badrummet. Tanken är att det ska bli lite större. Kommer bli jättebra!

Jag och koket höll mest på nere i bodegan. Golvet och väggarna där måste bort pga. fuktskador. Först försökte vi bända upp det förhand, men insåg snabbt att det skulle ta evigheter. Stigge kom därför till undsättning med såget och kort därefter var golvet borta. Skönt att det är gjort!

Likes

Comments