Allmänt, Amanda

Idag är det påsklovets första dag och hur börjar jag det, jo att vakna kl 5 på morgonen. Denna vecka har jag vaknat extremt tidigt och varit pigg hela tiden också, det tror jag har att göra med att jag har börjat somna tidigare. Somnar jag kring 11 vaknar jag vid 5. I måndags vaknade jag 6, tisdags 4 pga hunden men varpigg så det räknas, igår 5 och idag 5.

Känns bra inför lovet då jag skulle hinna med en massa isånna fall. Det har hänt mycket sedan jag sist bloggade däremot känner jag inte att jag orkar berätta allt.

I tisdags red Linnea zag eftersom han varit jobbig på senaste tiden och kände att han skulle behöva jobbas igenom då jag inte riktigt fått till det. Han är inne i någon tonårsfas och tycker sparkar och hopp är det bästa som finns. Därav går mycket tid åt till att han sparkar. Med Linnea var han ett riktigt pain in the ass och vägrade gå fram utan bara stod och studsade vid sargen, hon sa att han ville inte alls ta ytter sidan. Efter en lång tid började han släppa och var super fin. Igår när jag red dressyr fick jag verkligen en bra känsla på en gång, visst han var lite jobbig men det kom inga sparkar och han kändes mycket mer med för skänklarna. Galoppfattningarna var bra igen, dem har varit lite si så där efter att han blivit jobbigare. Nu vilar han mest troligt torsdag- söndag och måndag får jag rida igång han, tisdag rider Linnea han igen för att jobba vidare lite på det här och sedan är det Helene träning Fredag igen för vår del.

Dalumen var jätte fin i tisdags, gick in och red efter min träning medan tuva red men det kom så många in och de lyssnade inte när de sa att det var fullt och träning framför allt. Tror Dalumen gillar när det är mycket folk som tittar på han för så här fin har han inte varit på 1 år iallafall, i går när jag red var han lite segare och jag försökte mest få igång han.

/Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Elin

Hejsan fina bloggläsare!

Nu undrar ni jaha lever den där Elin än och i så fall, var tusan har hon varit?

Och jag har helt enkelt haft en sjukt hektisk period, både tidsmässigt och känslomässigt.

Jag ska försöka summera de tre senaste månaderna lite kort framöver och sedan i fortsättningen lovas betydligt bättre uppdatering från min sida.

Januari: Vi bytte stall och tog Venise på foder. Tuva tog Svante på foder. Jag var sjuk. Det var väldigt kallt och dåligt underlag.

Februari: Jag började träna Venise och lastningen började tjorva. Vi fick hjälp av Venise förra fodervärdar och det gick bättre men är inte helt bra än. Hade sportlov där all tid spenderades i stallet.

Mars: Tuva köpte Svante och dagen efter tävlade hon honom för första gången, med bra resultat. Jag blev sjuk igen och underlaget är dåligt igen. Köpt ny bil.

Jag har haft mycket att göra med att lära känna Venise samtidigt som jag haft lite trubbel inom släkten och varit sjukt trött. Lagt den lilla tid som funnits över på att träffa kompisar, t ex Amanda och så Emma som står i samma stall som oss. Mer info får väl fyllas i eftersom.

Nu laddar vi för Göteborg och jag är så ivrig!

Hoppas ni hänger kvar här för bloggen ska få sig ett uppsving!

/Elin

Likes

Comments

Allmänt, Amanda, utrustning

Under göteborg horse show har jag lite små grejer jag ska kolla efter. Väljer att dela upp det i 2 delar för att det blev så mycket grejer, haha.

/Amanda

  • Egen designa tävlings schabrak ( det enda som verkligen SKA med hem )
  • En fleece från kingsland
  • Fleece från spooks
  • Kingsland jacka ( har en men vill ha i Ladies modellen )
  • Veredus carbon gel vento senskydd
  • mia rs dressyr schabrak

Likes

Comments

Allmänt, Amanda

Taperserar just nu i mitt rum och det går segt men det går framåt. Jag skulle vilja ha en ny säng dit och även lite tavlor, tänker typ att jag vill ha ett ganska stilrent rum men ändå jag. Först skulle jag ha hel vitt men kände lite sen att det inte riktigt var jag så bytte till en rosa vägg och andra tapeter så det kommer inte att bli vitt. Tänker att dessa prints skulle vara fett snygga i mitt rum


Likes

Comments

Allmänt, Amanda

Har inte mått så bra i veckan sen har jag haft mycket att plugga vilket jag fortfarande har. I dag inledde vi till exempel ett ganska stort arbete i so om judendomen vilket är roligt så det borde gå ganska lätt. Nu i helgen måste jag bli klar med engelskan och No:n. Det är prio och tänkte försöka med det på lördag.

/Amanda

Likes

Comments

Allmänt, Amanda

Igår fick jag syn på Ariana Grandes kollektion med lipsy och kan inte annat än säga att jag blev kär. Det finns faktiskt med 2 grejer på min önskelista tills jag fyller år, visar den sedan. Det blir ganska dyrt om man ska köpa men på ett sätt kanske det är värt det?

Vad tycker ni om denna kollektion?


/Amanda


Likes

Comments

​På morgon började jag som sagt med att riva tapeten i mitt rum, vilket nästan är helt klart nu. Har ätit för en stund sedan också och planerar nu att gå ut och rida.Skulle egentligen behöva göra lite engelska eftersom det inte blivit men tänker att jag gör det imorgon istället. 

Innan vi åt bakade jag kom ja på nu, choklad kakor och de blev faktiskt riktigt goda. Här en dag köpte jag roy fahres american någonting bakbok, har så dålig koll på namn så det märker ni nog men det blev bra även om det inte kändes som det från början.

/Amanda

Likes

Comments

Allmänt, Amanda

​Min tidigare svarta vägg har numera blivit rosa, skulle egentligen bli vit men när jag väl skulle köpa färg kände rosa givet. Började riva tapeten igår också eller det var mamma. Så du när nästan all tapet borta från väggarna, även om min plan var att göra detta på 3 veckor typ så hände det nu. Tänkte att jag ska flytta ut grejerna på en stund och sedan få hjälp att ta bort listen så att jag kan riva klart. Förhoppningsvis får jag någon att tapetsera åt mig redan idag så då borde det vara klart imorgon så att jag kan flytta in och ändra om möblerna lite. Försöker få en ny säng också eftersom denna är lite och gör så att min rygg pajar totalt

/Amanda

Likes

Comments