Då var det mer än officiellt! Om 29 dagar går jag från "miss" till "mrs". Jag och M har pratat om giftermål ett tag nu men det känns ändå ganska overkligt nu när det närmar sig. På ett sätt är det vad jag har drömt om under en lång tid, förlova mig i ett annat land (helst ett med milslånga stränder). Samtidigt saknar jag min familj mer än någonsin, jag hade aldrig föreställt mig ett bröllop utan dem.
Men bosätter man sig på andra sidan planeten får man räkna med att det inte alltid blir som man har tänkt sig...

Min förlovning som jag hade tänkt mig, någon gång för länge sedan, skulle ske på en strand i solskenet. Istället blev det en regnig och kall dag på ett grått kontor. Föreställ er skattemyndigheternas väntrum. Vi firade med en skål soppa i ett krypin inne i CBD skyddade från regnet.

Mitt bröllop som jag hade tänkt mig, hm hade inga stora föreställningar om mitt bröllop. Jag tänkte mig nog bara att ha mina nära och kära med mig.
Istället blir det en liten lokal med M's familj och några utav hans vänner.

Men, jag är lycklig. Faktum är att jag gifter mig med någon jag älskar. Någon som flera gånger om dagen får mig att skratta. Någon som utmanar mig och får mig att utmana mig själv. Jag bryr mig inte om någon ring eller att det inte blev den optimala förlovningsbilden på Instagram. Om 4 veckor gifter jag mig, det enda som saknas är min familj och mina vänner. Det får helt enkelt bli en fest när vi kommer tillbaka.

#bröllop #bröllopsklänning #förlovning

Idag var vi till Mornington där M's farmor bor för att berätta om förlovningen.

Hon är en av de sötaste små tanterna jag har träffat.
90 år gammal och ett huvud kortare än mig.
Hennes reaktion var ren glädje, hon ville så gärna berätta för de andra gästerna på uteserveringen vi tog henne till.

Hon fyllde sedan i kalendern och meddelade att hon ska sprida den glada nyheten så nu kan det bli så att vi kommer att bjuda in lite fler släktingar än planerat.
M såg lite svettig ut när han syster nämnde ca 15 fler gäster...

Saknar mina tjejer här, hade behövt deras smakråd just nu. Istället får det ske över Skype och Facebook.
Tove har givit sitt godkännande till klänningen och även Linn. Hoppas bara att jag faktiskt hittar plaggen i butiken också så är det spikat och klart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så har det snart gått en månad här i Melbourne. Har hittills jobbat som barnvakt, hundvakt och diskare. Jag antingen cyklar till jobbet eller får skjuts. Känner mig som en tonåring igen.
Det är klart ett annorlunda liv, är definitivt inte van att gå runt och lämna mitt cv men det är dessvärre ett måste.
Jag ska in och provjobba nu på lördag för ett servisjobb. Lite nervös men bra träning. Bara att försöka komma ut ur min bekvämlighetszon.

Jag har varit lite rastlös på senaste, då jag inte jobbar så mycket just nu så vill jag inte göra av med för mycket pengar men försöker ändå komma ut och se lite av staden.
Paul kom till Melbourne efter 4 månader i Asien, trevligt med lite fler folk sim man känner. Han introducerades för en av M's kollegor, en liten kille från Nya Zealand, Ramsay. Vilket resulterade i en lejonkungen-duett och en i övrigt bra kväll.

Måste hålla koll på humöret också, M har senaste dagarna fått uppleva hur fantastiskt sur och grinig jag kan vara😁 dags för mig att ta ansvar för mig och mitt och inte förlita mig för mycket på honom hela tiden.
Han har fått lära sig att mat är extremt viktigt, inte helt fel att bära runt på lite choklad för krissituationer.

Likes

Comments

Bestämde mig för att försöka vara lite social och bestämde tuff med ett par svenska tjejer via en Facebook-grupp. Jag hade hoppats på en bar och ett par glas vin, istället blev det hemmafest med ett gäng 20-åringar. Det var iofs ganska roligt, lite nostalgiskt att dricka extremt billigt och fruktansvärt äckligt vin blandat med fanta😣. Tjejerna var trevliga men killarna var den värsta typen av svensk turist.

Jag är fortfarande på jakt efter jobb. I samma Facebook-grupp som jag träffade tjejerna annonserades ett jobb. Lättare serveringsjobb.. My ASS...
Är helt ärligt glad att jag inte är 20 år och desperat. Tycker synd om de tjejer som hoppar på detta😕
Nu har jag i alla fått 3 dagars diskjobb på M's restaurang. Tillbaka till disken.. Känns lite märkligt efter 7 år och är faktiskt en smula nervös. Förhoppningsvis kan det leda till mer jobb någon annanstans.

Likes

Comments

Saknar att ha ett vardagsliv och lite rutiner. Hundarna är till hjälp men vill ha något lite mer socialt också. Vore trevligt att ha ett eget socialt umgänge. Just nu är det nog vad jag saknar mest. Och lakrits... Och kanske kaviar.

#vardagsliv #rutiner #kompisar #hemlängtan

Jag är inte den som klagar på värmen. Vanligtvis är jag överlycklig när det är för varmt för att röra sig. Det var bara det att vi rörde på oss😅 först en timme med hundarna, som synes inte var helt pigga på att springa runt i solskenet, och sedan tyckte M att det var en bra idé att cykla in till Chapel Street ca 8 km bort. Aldrig mer.

#40graderiskuggan #sommar #värmeslag #överhettad

Likes

Comments

Har avslutat min första utbildning av något slag som vuxen. Inte riktigt vad jag föreställde mig gör 10 år sedan (blir inget nobelpris i fysik för min del). Jag är nu en, hrm, utbildad barista och ska enligt mitt fina diplom kunna servera en perfekt cappuccino. Typ...
Vi var ca 20 personer på plats med varsin kaffemaskin och tillsammans under dagen bör vi ha gjort ett hundratal koppar kaffe och ångat ungefär 60 liter mjölk. Håller nu 👍 att det hjälper mig att få ett jobb.

#coffeschool #barista #cappuccino #coffeeart

Det här med att sluta röka och snusa har inte gått helt enligt planerna dessvärre. Jag har inte givit upp ännu men är fortfarande nikotinist på heltid. Australien gör sitt för att motivera mig att sluta, dels priset och dels fantastiska bilder på vad som händer med kroppen om man röker. Här får man inte längre visa paketen i butiken, det finns bara en liten meny med ca 10 alternativ (jämfört med Sveriges ca 100 alternativ) och själva paketen är svåra att särskilja då företagen inte får visa sin design utan enbart ha sitt namn diskret i nederkant.
I vilket fall som helst. Snuset är snart slut och fixar jag inte jobb så kommer jag inte heller ha råd med cigaretter. Inget ont som inte för något gott med sig😁

#smokingkills #stopsmoking #nikotinist #javisst

Likes

Comments

Det är så mycket regler i det här landet vilket gör att jag känner mig kanske mer än en smula oduglig/inkompetent. Jag måste för att få servera en kopp kaffe ta en baristakurs. För att sedan jobba på ett café som serverar alkohol (vilket de flesta gör) måste jag ordna ett så kallat RSA-certifikat. Detta för folk som dricker kaffe på te-påse. För att få ta en baristakurs så måste man ha ansökt om visum för studier. Vilket jag inte har gjort, "bara" jobb.. Lite frustrerad vid det här laget. Jag trodde att drygt 10 års full tidsarbete som erfarenhet skulle betyda något men icke😑😑😑

#frustrerad #villjobba #ozlevererarinte

Lite plåster på såren är att jag fick se en sådan här sötnos. De är inte jättepopulära här (på samma nivå som ekorren hemma) men hur söta som helst och klart trevligare än andra kryp som man kan hitta i mörkret.

#possum #pungråtta

Likes

Comments

Fick se min första "riktiga" spindel idag... Höll mig sedan inne i ett par efter det. Trots 35 grader i skuggan. Inte värt risken😁 Jag har ingen aning om det var en av de giftigare varianterna, helt ärligt stod jag inte kvar länge nog för att se efter... Isch.

Annars har det varit en ganska lugn dag, lite för varmt för vovvarna, de satt helst i skuggan, vilket inte gjorde så mycket. 37 grader får de flesta att varva ner.
Åkte sedan till stranden en sväng, där jag också fick se min första manet #ozlevererar

Strålande fint och extremt varmt väder fram till att vi äntligen kom fram till vattnet då det började ösa ner. Fick mig trots maneter och ösregn ett dopp så är trots allt ganska nöjd.

Likes

Comments

Är lite extra glad över hundpromenaderna, de får mig ur sängen och får ut mig. Det är fyra ganska tjocka hundar men jag hoppas att vi ska komma i form samtidigt jyckarna och jag. Så i alla fall en timme om dagen och fem dagar i veckan spenderas i hundparken vilket kvällstid är en cricketplan.
För första gången i mitt liv jagar jag skugga och vill komma undan solen för en stund...

Vi passade häromdagen på att cykla till en av de mer turistiga stränderna.. Ca 8 km bort vilket känns ganska tydligt i de bakre regionerna, på inköpslistan står en gelsits till sadeln. Tog mitt första dopp äntligen, varmt och skönt i vattnet och inga hajar så vitt jag vet.

Vi avslutade dagen med att äntligen se Deadpool, jag gillar biograferna här i Australien. Det var jag, M och kanske 5 personer till i biosalongen. De serverar inte heller bara popcorn och läsk, utan det finns öl, vin och kallskuret att köpa👍

Snart har det gått en vecka sedan jag kom hit, inget jobb ännu men en lägenhet har vi ordnat som vi kommer att flytta in i så snart vi har jobb båda två. Vi ska dela lägenhet med en barndomskompis till M. Verkar vara en bra kille och han har katt så bara därför är jag ganska nöjd. Det känns lite konstigt att dela lägenhet med någon men det kommer bli roligt också. Ett lite mer socialt liv.

M's föräldrars hus och vårt nuvarande boende.

Likes

Comments

Så har det gått ett par dagar. Jag har fått mjukstarta lite vilket har varit skönt för mitt jetlaggade huvud. Middag för mig är ungefär klockan 06:00 på morgonen här😁

Jag har numera en cykel som vi invigde i lördags, var nog 10 år sedan jag faktiskt cyklade vilket kändes efter ett par kilometer. Kan kännas då jag inte har rört en muskel på ett tag.. Området är mysigt, påminner en hel del om Long Beach.

Igår, söndag åkte vi med en bekant till en annan strand där Mikey och Dutchie harpunfiskade medan jag spenderade dagen på en klippa med en bok. Nöjd trots att det inte blev något dopp. Det är sensommar här nu så vissa dagar är lite kyligare. Killarna ficka fatt i fem fiskar och lockade också till sig den australiensiska varianten av gammelgäddan. En 2 meter stor "bull nose sting ray" vilka tydligen uppskattar att bli klappade på ryggen. Något jag faktiskt höll mig ifrån att göra..

Och så idag, måndag, började jag "jobba" jag och M ska framöver ut och motionera 4 stycken hundar. 2 tjocka labradorer och 2 oidentifierade mindre hundar. 5 timmar i veckan blir det till att hänga i hundparken eller hundstranden. Känns helt ok, förhoppningsvis kommer vi i form ungefär samtidigt👌

Likes

Comments