Imorse var vi uppe med tuppen. Röntgen i Luleå stod på schemat och klockan visade 06.50 när rullade vi ut från Arvidsjaur. Till bådas stora glädje fick vi Erika med som sällskap. Röntgen gick bra och allt såg fint ut enligt veterinärerna, nu får vi vänta några dagar på att få resultaten. Vide var som en zombie efteråt så vi passade på att shoppa lite medan han sov i bilen. I vanlig ordning kikade solen fram så fort vi skulle in i affärerna. Det är inte det lättaste att hitta skugga i stan vilket oftast leder till parkeringar likt denna:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var det avslutning på agilitykursen. Vi körde en klass 1 bana och det fixade vi rätt bra! Med tanke på att vi missat fyra av nio träffar gick det verkligen över förväntan. Vi har visserligen tränat en hel del vid sidan av så det har väl gjort sitt. Hade han inte varit så nosig hade det känts ännu bättre, det är utan tvekan den största nackdelen med att ha hanhund. Nu ska vi fortsätta nöta agilityn tills hinderna plockas in och sedan är det dags att ta tag i rallylydnaden igen.

Likes

Comments

Nu har studentlivet dragit igång på riktigt. Förra veckan spenderade vi tre introduktionsdagar på Luleå universitet. Julia läser också Grundlärare men 4-6 istället för F-3 som jag och det var inte alls dumt att ha henne med sig de första dagarna. Både för sällskapets skull och som kartläsare då mitt lokalsinne är obefintligt. Det var välbehövliga tre dagar men ännu är det en bit kvar innan man kommit in i pluggandet på riktigt. Det är en konstig känsla att vara hemma om dagarna utan att vara ledig. Men det vänjer man sig väl vid.
Förutom plugget har jag hunnit med en hel del annat också som tur är, var lite rädd till en början att det skulle sluka all fritid. I fredags styrde jag och erika ihop en liten kräftskiva och senare kom Linnea lagom till efterrätten.


På lördagen besökte vi lappstan för souvaslunch och kollade lite på lassokastningen. På kvällen firade vi Linneas mamma som fyllt år med middag på Rolles och hade en fortsatt trevlig kväll i goda vänners sällskap. Som avslutning på helgen åkte jag, Linnea, Jonte och Emilia som vi var barnvakt åt ut till Trollforsen och traskade runt. Ett riktigt favoritställe.


I veckan har det mest blivit plugg och träning med lurvet. Mycket agility och lite vardagslydnad som fullt förståeligt inte är på topp då man bott i stugan i sex veckor. Igår tog vi oss upp på Vittjåkk för att njuta av den vackra utsikten, kan meddela att det blåste en hel del på toppen:


Likes

Comments

Så var den bästa sommaren hittills över, vi är hemflyttade från Lövis och på tisdag tar en ny vardag vid. Jag börjar plugga på distans till Luleå, Grundskollärarutbildningen förskola-åk 3. Känns skönt att ta tag i det men det är samtidigt med stor sorg jag lämnar mitt älskade Lill-Ica. Världens bästa jobb. Som tur är jobbar jag en helg i månaden fram till jul åtminstone.

Likes

Comments

Jobbar en hel del just nu och veckorna framöver. Men resterande av dygnets timmar ser vi till att ta vara på, det är trots allt bara sommar två månader om året här uppe om man ska vara krass. Förutom kalvmärkningen är dessa veckor sommarens favoriter, då det är tid för att plocka hjortron (och sedan blåbär och lingon). Finns få ställen som är så fridfulla som hjortronmyrar och få tillfällen som är trevligare än att gå med böjd rygg flera kilometer från tuva till tuva och känna hinken fyllas. Konstigt nog. Igår tog vi båten till Görjemyran och med oss hem hade vi åtminstone några liter till min stora glädje. Vide däremot tycker det är skittråktigt då han nästan inte får någon uppmärksamhet alls hur än han bär sig åt. Det kompenserade vi med lite agility och annan träning då vi kom tillbaka till lövis. Rätt ska va rätt.

Likes

Comments

Man får se till att ta vara på kvällssolen så länge den är här. Igår gick vi en ordentlig promenad mitt ute i ingenstans, det var nog det längsta jag gått med Vide sen han blev sjuk. Egentligen har han varit så gott som återställd sen länge men är rädd för att överanstränga honom ändå då jag inte har något annat kvitto på det än min egen bedömning. Snart ska vi ta nya prover så får vi se vad dom säger. 

Likes

Comments