Header

Precis när det gått för lång tid och säkert blivit knappt hälften så intressant för er, så kommer här bilder på mig, Simon och Pekå från halloween. Otroligt snygga om jag får säga det själv. Älskar verkligen när man får klä ut sig! Att vi bara gör det typ 1-2 gånger om året är ju faktiskt bland de sämsta påhitten någonsin. Hack i häl med idén om att ha djurdelar i ALLA varma skor i min smak. Men det ska vi prata mer om en annan dag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ännu en sort veganska biffar.. Har totalsnöat in mig på det nu och vill testa alla smaker jag kan komma på haha. Den här gången blev det tomater (soltorkade och färska), oliver och svarta bönor. Soltorkade tomater och oliver som jag gjort äcklade miner åt hela min barndom, haha. Har tydligen växt upp nu.

Här nedan har ni, i vanlig ordning, en liten lista på UNGEFÄR vad som mosades ihop för att skapa dessa underverk. Kanske blir bra på exakta recept någon gång i framtiden. Tills dess får ni ha tålamod med mig.


Veganska bönbiffar med soltorkade tomater och oliver:
1 tetrapack svarta bönor
1,5 dl havregryn
2 msk solrosfrön
Ca 3 msk soltorkade tomater

*mixa*

Några oliver (superfinhackade)
En färsk tomat, (även den superfinhackad)
Ganska mycket salt
Övriga kryddor efter smak. Typ paprika
Nån msk ketchup
Majsmjöl till lagom konsistens. (Ca 1dl)

Likes

Comments

Idag (ok, tekniskt sett igår) är det internationella vegandagen, och jag tänkte passa på att tipsa om några filmer/videoklipp för er som fortfarande är skeptiska till det här sk vegantramset som vi salladsknaprare håller på med. Lovar att ni inte får proteinbrist av att kolla. Hehe.


Likes

Comments

Veganska hirs- och bönbiffar med ingefära och sweet chili

Trollade fram dessa helt utan recept igår! Helt sjukt att de blev goda. (Haha nej, skojar bara. Mina matlagningskunskaper är faktiskt hyfsade.)
På senare tiden har jag dessutom börjat hitta på lite mer intressanta smakkombinationer. Blir så när man har en kille som blandar dadlar med potatis och lingonsylt med curry. (hahaha)

Om ni litar på mig och vill testa godingarna ovan så gojsar ni ihop ingredienserna nedan och steker små plättar. Jag åt mina tillsammans med mer hirs, sallad, avokado, tomat, chilisås, solrosfrön och havrefraiche.


Ingredienser:
- 1 dl hirs, kokt i massor av örtsalt
- 1dl mixade havregryn
- 1 liten potatis (går nog att skippa om man inte orkar)
- 380g vita bönor, mosade
- En halv pressad citron
- Riven ingefära efter smak (dvs mycket)
- Ganska mycket sweet chilisås
- Lite sesamfrön (onödig men småkul ingrediens)
- Gurkmeja, (för att gul mat är snyggare än beige)
- Mer örtsalt

Likes

Comments


Härliga mysiga skittråkiga evighetslånga höst.

Det är få saker jag har så blandade känslor inför som hösten. Jag tokälskar den och hatar den djupt på samma gång. Eftersom det är roligast att vara glad så försöker jag fokusera på det positiva. Tänkte lista fem fetbra grejer med hösten här nedan. För min egen skull, och lite för er.

1. Det är ändå inte kul att gå ut
Jag som jobbar hemma mycket kan under de soliga månaderna bli oootroligt frestad att stänga ner datorn och gå ut och lägga mig på altanen. Nu när jag sitter inne och tittar ut på regn, blåst och 1 (maybe 2) shades of brunt så känns det inte alls jobbigt att sitta kvar inne.

2. Värme
Ni ba ?är hon dum?
Haha. Menar att allt som är varmt är extra najs när omgivningen är kall. Varma drycker, varm soppa, på-gränsen-till-brännhett vatten i duschen, tända ljus, en varm pojkvän.

3. Man behöver inte gå upp lika tidigt för att tro att man carpar diem till 1000
Wow vad ambitiös man känner sig när man går upp före solen. Och det är inte ens svårt på vinterhalvåret. Woah. Brilliant.

4. Det är okej att prokrastinera litegrann
Mitt huvud bubblar konstant av tankar, planer och drömmar om framtiden. På sommaren blandas de ofta med en smygande panikkänsla över att dagarna passerar utan att jag tar tag i planerna på riktigt. På hösten och vintern har jag lika höga ambitioner, men är mer förlåtande mot mig själv om inte allt går i den racerfart jag hade önskat.

5. Man får klä ut sig till vampyr och ingen tycker att man är konstig
Jag älskar maskerader och halloween. Fy satan vad kul det är. Tyvärr har man ju sällan tillräckligt med tid och spendera-pengar-på-skit-lust för att gå riktigt så all in som man vill. Men. Låt mig leka Katherine Pierce och sippa på låtsasblod för en kväll och jag är nöjd.


Likes

Comments

Häromdagen blev jag inspirerad av en tjej på youtube att göra egna energibars. Mycket godare och roligare (och billigare) än att köpa färdiga. Jag utgick lite från hennes recept (video här om ni vill kolla in den), men hade inte riktigt samma mängd av allt, och slängde i en del andra grejer också. Blev superbra iallafall. kan även tänka mig att det skulle vara väldigt gott att doppa toppen i smält choklad typ. Eller ringla lite över. Alla mina (ca 8st) hann dock ätas upp innan jag kom på den geniala idén. Så det får bli nästa gång. En annan idé kan ju vara att ha torkade bär eller frukt i. Alternativt blanda kakao eller carob i smeten.

Dessa går att variera i all oändlighet som ni förstår. Basen är iallafall jordnötssmör & lönnsirap som smälts ihop, mosade dadlar, havregryn och puffat ris. Utöver det hade jag i russin, valnötter, solrosfrön mandelspån och vaniljpulver.

Likes

Comments

Nu har jag varit 21 år i en vecka. Det känns fruktansvärt bra, och inte alls annorlunda från att vara 20. (Vem kunde tro det?). I fredags bjöd vi in ett gäng kompisar till Simon och Andreas takterrass. Beställde pizzor, åt popcorn, och drack god vattenmelondrink av vattenmelon (duh), prosecco och mynta. När klockan blev natt så gick vi några vändor på Avenyn, men bestämde oss sedan för att sängen faktiskt lockade mer än nattklubbarna. Var trött, och såå nöjd med kvällen redan.

Sedan på lördagen kom lilla släkten och firade mig hemma på altanen. Fick fina presenter, och mamma hade lagat väärldens godaste svamprisotto. (Nästan så att jag vill leva på bara den från och med nu). Vi åt även en snickerstårta som mamma hade bakat (mums), och en nyttig kladdkakstårta som jag improviserat ihop. Den blev till min förvåning väldigt god. Fixar ett receptinlägg på den snart så att ni också kan prova!

Likes

Comments

Jag glömmer ju tyvärr alltid att fota när jag gör roliga saker. Tycks liksom bara komma ihåg att fota mat... What's up med det liksom? MEN, tur då att Simon har hjärnan (och kameran) med sig, och att jag skamlöst kan sno hans bilder och lägga upp dem här.

Valborg firades hemma hos Daniel med grillning och vin, och det var väldans mysigt tills alla fick för sig att smita därifrån typ fyra timmar för tidigt. Men jag vart nöjd ändå. Någon hade bakat en vegansk tårta, och alla gjorde personlighetstester (uhh älskar skiten). Sedan åkte jag och Simon hem till mig. Smidde lite planer inför min födelsedagshelg och sådär. Kommer bli jättekul tror jag. Men mer om det senare!


Likes

Comments

Contains affiliate links

Vet inte om jag äntligen har blivit vuxen eller något nu. Men tycker för första gången att det är lite jobbigt att önska sig en massa saker av andra. Liksom köp något fint till er själva istället..
Eller nja okej, let's be real. Jag älskar att få presenter. Hehe. Såklart.

Utöver grejerna ovan önskar jag mig typ smycken, hudvårdsgrejer (Lush, Rituals), Smink (Make Up Store är veganskt), ett fett förråd av sneakersvänliga vita och svarta strumpor, en spiralizer, linnesängkläder, en marmorskärbräda, en hundvalp (skoja, köp för guds skull inte en hund till mig), och typ skojiga upplevelser.

Fyra ynka dagar tills jag är TJUGOETT år gammal. Öjöjöj. Gamla tanten alltså.


Likes

Comments

Jag har nog aldrig tänkt tanken "Åh vad sugen jag är på en semla"... De lockar mig liksom inte i teorin. Bulle, grädde och mandelmassa.... Nja.. Men sen varje gång man äter det så är det ju lika förbannat gott ändå! Haha.

Igår var det semmeldagen (hade kunnat svära på att det hette semledagen), och någon gång på kvällen kom jag på den briljanta idén att semlisera (haha va?) mitt lussekattsrecept. Adjöss med saffranet och i med massor av kardemumma istället.

Gjorde även egen mandelmassa för första gången i livet. Det var sjukt enkelt, och den blev succégod. En del florsocker och två delar sötmandel, plus litelite sojamjölk. Mixade mandlarna och florsockret till ett grovt "mjöl" och hällde sedan i sojamjölk tills det blev rätt konsistens. Easy peasy.

Recept på bullarna:

1 påse torrjäst
1 burk kokosmjölk
Ca 1 dl mandelmjölk (eller annan växtmjölk)
lite, lite salt
0,75 dl strösocker
Ca 6,5 - 8 dl vetemjöl (lol nollkoll)
1 msk kardemumma
-

-Häll jästen i degbunken
-Värm kokosmjölken (bara det tjocka) och mandelmjölken så den blir fingervarm
-Rör ihop mjölken med jästen
-Tillsätt sockret, kardemumman och saltet
-Tillsätt nästan allt mjöl och blanda ihop till en deg
-Låt degen jäsa i minst 45 minuter under en bakduk

Dela upp degen i lagom stora bitar (tänk på att de blir större), forma till runda bullar, och låt dem jäsa i ungefär en halvtimma. Pensla med någon mjölk, och sätt in i ugnen i ca 10 minuter på 225°C.


Likes

Comments