Header

Häromdagen blev jag inspirerad av en tjej på youtube att göra egna energibars. Mycket godare och roligare (och billigare) än att köpa färdiga. Jag utgick lite från hennes recept (video här om ni vill kolla in den), men hade inte riktigt samma mängd av allt, och slängde i en del andra grejer också. Blev superbra iallafall. kan även tänka mig att det skulle vara väldigt gott att doppa toppen i smält choklad typ. Eller ringla lite över. Alla mina (ca 8st) hann dock ätas upp innan jag kom på den geniala idén. Så det får bli nästa gång. En annan idé kan ju vara att ha torkade bär eller frukt i. Alternativt blanda kakao eller carob i smeten.

Dessa går att variera i all oändlighet som ni förstår. Basen är iallafall jordnötssmör & lönnsirap som smälts ihop, mosade dadlar, havregryn och puffat ris. Utöver det hade jag i russin, valnötter, solrosfrön mandelspån och vaniljpulver.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag varit 21 år i en vecka. Det känns fruktansvärt bra, och inte alls annorlunda från att vara 20. (Vem kunde tro det?). I fredags bjöd vi in ett gäng kompisar till Simon och Andreas takterrass. Beställde pizzor, åt popcorn, och drack god vattenmelondrink av vattenmelon (duh), prosecco och mynta. När klockan blev natt så gick vi några vändor på Avenyn, men bestämde oss sedan för att sängen faktiskt lockade mer än nattklubbarna. Var trött, och såå nöjd med kvällen redan.

Sedan på lördagen kom lilla släkten och firade mig hemma på altanen. Fick fina presenter, och mamma hade lagat väärldens godaste svamprisotto. (Nästan så att jag vill leva på bara den från och med nu). Vi åt även en snickerstårta som mamma hade bakat (mums), och en nyttig kladdkakstårta som jag improviserat ihop. Den blev till min förvåning väldigt god. Fixar ett receptinlägg på den snart så att ni också kan prova!

Likes

Comments

Jag glömmer ju tyvärr alltid att fota när jag gör roliga saker. Tycks liksom bara komma ihåg att fota mat... What's up med det liksom? MEN, tur då att Simon har hjärnan (och kameran) med sig, och att jag skamlöst kan sno hans bilder och lägga upp dem här.

Valborg firades hemma hos Daniel med grillning och vin, och det var väldans mysigt tills alla fick för sig att smita därifrån typ fyra timmar för tidigt. Men jag vart nöjd ändå. Någon hade bakat en vegansk tårta, och alla gjorde personlighetstester (uhh älskar skiten). Sedan åkte jag och Simon hem till mig. Smidde lite planer inför min födelsedagshelg och sådär. Kommer bli jättekul tror jag. Men mer om det senare!


Likes

Comments

Contains affiliate links

Vet inte om jag äntligen har blivit vuxen eller något nu. Men tycker för första gången att det är lite jobbigt att önska sig en massa saker av andra. Liksom köp något fint till er själva istället..
Eller nja okej, let's be real. Jag älskar att få presenter. Hehe. Såklart.

Utöver grejerna ovan önskar jag mig typ smycken, hudvårdsgrejer (Lush, Rituals), Smink (Make Up Store är veganskt), ett fett förråd av sneakersvänliga vita och svarta strumpor, en spiralizer, linnesängkläder, en marmorskärbräda, en hundvalp (skoja, köp för guds skull inte en hund till mig), och typ skojiga upplevelser.

Fyra ynka dagar tills jag är TJUGOETT år gammal. Öjöjöj. Gamla tanten alltså.


Likes

Comments

Jag har nog aldrig tänkt tanken "Åh vad sugen jag är på en semla"... De lockar mig liksom inte i teorin. Bulle, grädde och mandelmassa.... Nja.. Men sen varje gång man äter det så är det ju lika förbannat gott ändå! Haha.

Igår var det semmeldagen (hade kunnat svära på att det hette semledagen), och någon gång på kvällen kom jag på den briljanta idén att semlisera (haha va?) mitt lussekattsrecept. Adjöss med saffranet och i med massor av kardemumma istället.

Gjorde även egen mandelmassa för första gången i livet. Det var sjukt enkelt, och den blev succégod. En del florsocker och två delar sötmandel, plus litelite sojamjölk. Mixade mandlarna och florsockret till ett grovt "mjöl" och hällde sedan i sojamjölk tills det blev rätt konsistens. Easy peasy.

Recept på bullarna:

1 påse torrjäst
1 burk kokosmjölk
Ca 1 dl mandelmjölk (eller annan växtmjölk)
lite, lite salt
0,75 dl strösocker
Ca 6,5 - 8 dl vetemjöl (lol nollkoll)
1 msk kardemumma
-

-Häll jästen i degbunken
-Värm kokosmjölken (bara det tjocka) och mandelmjölken så den blir fingervarm
-Rör ihop mjölken med jästen
-Tillsätt sockret, kardemumman och saltet
-Tillsätt nästan allt mjöl och blanda ihop till en deg
-Låt degen jäsa i minst 45 minuter under en bakduk

Dela upp degen i lagom stora bitar (tänk på att de blir större), forma till runda bullar, och låt dem jäsa i ungefär en halvtimma. Pensla med någon mjölk, och sätt in i ugnen i ca 10 minuter på 225°C.


Likes

Comments

Contains affiliate links

Ääääääää snyggaste kollektionen ever. Varför släpper de sånt här när man nyss fått lön haha. Hade ju velat klicka hem alltihop. Men någon slags självbehärskning har man ju som tur är. Lyckades hålla mig till att bara beställa den svarta nättröjan & bandeaun (trodde aldrig att jag skulle vilja ha på mig såna igen, but here we are) plus de guldiga örhängena.

Annars sitter jag hemma och jobbar, häller i mig kaffe och skriker med i samma tre låtar om och om igen. Hatar inte måndagar.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN finns det veganskt på Espresso House! Det var verkligen på tiden alltså. Vegan-utbudet var verkligen pinsamt dåligt där innan. Men från och med nu behöver vi kaninmatsätare aldrig sitta hungriga bredvid våra Espresso House-älskande vänner igen. Tjoho!

Åt spenatwrapen till lunch idag. Den var god! Jag kommer förmodligen köpa många såna framöver. Kunde ju gjort en ännu mumsigare själv (självgod? haha) men tycker ändå att de förtjänar lite applåder för den. Bröd med spenat i, morot, sallad, kryddade bönor, hummus, vegansk mozzarella och picklad rödlök. Göttigt göttigt.

Likes

Comments

BAM. Vilken smoothie bowl va?
Kan lova er att den var minst lika god som den ser ut. Är imponerad av min febriga hjärna som kom på idén att blanda i passionsfrukt i hallonsmoohie. Det blev sjukt gott alltså. Lova att ni provar det.

Annars så börjar jag precis känna mig som mig själv igen. Har gått runt som någon slags illamående feberzombie och känt mig berusad och bakfull om vartannat sedan i torsdags. Fy fan. Influensa alltså. Vem kom på det?


Likes

Comments

Jag vill blogga mer, sa jag i december.. Och så sitter jag här, 35 dagar in på det nya året, och har inte skrivit ett endaste litet inlägg. Aj aj. Skärpning!

Kände för att göra en moodboard idag, så det gjorde jag (yas gurl, follow your heart). Ett litet hopplock av bilder som inspirerat mig det senaste.

Volanger, vida ärmar, rymdmönster, spets+transparent tyg, kortare hår, drömmiga lägenheter. Mmmmm..

Alla bilder är hittade på Pinterest. Ni kan följa mig + hitta länkar till bilderna HÄR

Likes

Comments

Igår var det lucia, och då måste man såklart mumsa på lussekatter! Jag bakade några "vanliga" veganska med veganskt margarin, och sedan gjorde jag samma recept men bytte ut margarinet och lite av växtmjölken mot en konserv kokosmjölk. Var osäker på om det skulle funka, men de blev till och med bättre än de med margarin. YES. Här får ni receptet, som är en liten egen version av No Milk or Egg Today's recept. Tycker att ni ska baka dem även om lucia är över. De är ju faktiskt lika goda alla andra dagar också.

25 g jäst
1 burk kokosmjölk
Ca 1 dl mandelmjölk (eller annan växtmjölk)
lite, lite salt
0,75 dl strösocker
6,5dl vetemjöl + lite till utbakning
1 paket saffran
Russin eller pärlsocker till dekoration

-

-Smula ner jästen i degbuken.
-Värm kokosmjölken och mandelmjölken så den blir fingervarm
-Rör ihop mjölken med jästen
-Tillsätt sockret, saffranet och pyttelite salt.
-Tillsätt nästan allt mjöl och blanda ihop till en deg.
-Låt degen jäsa i minst 45 minuter under en bakduk.

Dela upp degen i ca 10 bitar, forma till lussekatter, och låt dem jäsa i ungefär en halvtimma. Pensla med mandelmjölk, dekorera, och grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter.


Likes

Comments