Hej! Måndag och det är lov. Jag har haft världens mysigaste måndag efter en super helg! Som jag skrev för ett tag sen har de funnits planer som hängt i kufen gällande ridningen. I lördags på förmiddagen var jag hos min tränare och provade rida lite på unghästarna, sen fick jag även rida en gammal dam som jag ridit innan som är rolig att rida. Planen nu är att jag ska få ta del av att rida in hennes fyra åring, som endast är uppsutten, med hjälp utav henne från marken. Även sätta igång hennes 7-åring till träning och tävling! Kan inte beskriva hur otroligt glad jag är att få ta den här chansen till utveckling och lärdom! Ni kommer såklart få ta del av detta och jag är hur taggad som helst på våren 2017!!

Här har ni två bilder på Findus, 4år. Visst är han snygg?

På eftermiddagen tog jag och ett gäng tjejer tåget ner till Malmö för att titta på Hov1. Jag bara älskar deras musik och diggar verkligen killarna också. Vi år god mat och sedan köade vi för att få så bra platser som möjligt och det fick vi, de var mer än vi som var galna i dem;)

Imorgon väntar en tidig morgon hos Ellen för ridning, sedan är jag faktiskt helt ledig och tänker göra det jag känner för. Friheten att kunna planera en hel dag efter vad man känner för!

Likes

Comments

Tankar och åsikter

Får ni också känslan ibland av att ni inte kan räcka till? När det man prioriterar högst krockar och man är tvungen att välja, hur tänker man?.....

Jag prioriterar relationer högst, mina nära relationer. Det är liksom mina personer. Ytliga relationer är inte högt på prioriterings-listan. Allt ytligt snickisnack byter jag hellre ut mot plugg och träning. Det finns däremot inget jag prioriterar så högt som mina personer, några få extremt väl utvalda som verkligen är mina. Jag har egentligen aldrig gillat att umgås med massa människor. Jag tycker generellt bara att det är rätt ointressant med möten som är ytliga och lämnar mig oberörd. Men lika ointressant som jag tycker att det är, lika hisnande stort är det ju att verkligen vara nära någon. Och mentalt slitsamt.

Sen finns det ju den där biten som handlar om mål och drömmar. Hur högt ska man prioritera dem? Något man brinner för, älskar och vill kämpa för. Jag tror mycket bakom prioriteringar handlar om vad som är mest hållbart i längden. Kanske från person till person, men för mig handlar det om vad som blir bäst i längden. Men det tar emot så in i satan när det gör ont i stunden. Det är bara att påminna sig om att om en viss tid kommer det löna sig.

Det värsta av allt måste väll ändå vara att två högt-prioriterade relationer krockar mitt i den avgränsade tiden. Jag avskyr känslan av att inte räcka till, verkligen. När människor i ens omgivning ger en allt och jag bara tar & tar men ger inget tillbaks. Eller, så ser det ut utifrån. Men jag själv vet att jag sliter dag ut och dag in psykiskt, men också fysiskt. Känner ni igen er?

Men jag tror allt bakom detta handlar om förståelse från utomstående. Alltså att avundsjuka kan hållas utanför bilden och istället visa förstående. Men sen är ju jag- jag. Jag är aldrig nöjd med prestationen och när det handlar om prestationer inom relationer känner man sig lätt oduglig.

Men finns det egentligen något finare än att vilja ge allt? Man kanske bara borde stanna upp ibland och take a breath. Omge dig med förstående personer, det är nog den bästa lösningen..

Likes

Comments

Hej! Jag är redan påväg hem från skolan! Ska iväg och klippa mig, sedan efter det åka till gymmet! Sedan har jag faktiskt en hel hemma-kväll framför mig. Det är ju uppskattat efter några fullproppade dagar. Ska bara njuta, äta god middag och kika på inspirerande bloggar! Hur skönt är det inte de dagarna man blir klar med plugget/träningen innan klockan åtta? Får man bara en ledig kväll från klockan åtta och framåt tycker jag att dagen får ett helt annat lugn. Älskar verkligen kvällstimmarna egentligen, men när de dag efter dag proppas med plugg långt in på nätterna så blir det mest krigar- timmar..

Torsdagens bästa var ändå avsnitt nummer 10 av podden "alla våra ligg”. Jag är egentligen inte så fascinerad av innehållet utan det jag diggar med podden är att tjejerna tar kommandot över sig själva och sina beslut, och berättar om dem. Podden är två tjejer som snackar sex, utifrån sig själva och tjejers perspektiv, och varje vecka bjuder de in en gäst som de haft en sexuell relation med och kallar honom/henne för ”veckans återvinning” (hahaha). I alla fall, det var varken sex-snacket eller podden i sig jag ville tipsa om, utan dagens gäst och hela den situationen. En man som verkar tro att det fortfarande är 1000 år tillbaka och uttryckte sig så att jag höll på att tappa hakan på bussen imorse. Blä.Jag skrattar år att han gick dit och trodde att han skulle sitta och bli hyllad, visa sin seger och istället blev han mosad av ord och bortgjord för sitt extremt märkliga sätt att uttrycka sig. yes yes yes,. Lyssna!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller adlinks

Visst skrev jag förre veckan att när det närmar sig vår är det en speciell känsla, som ett nytt kapitel börjar. Vilket gör att jag älskar att handla in nya fräscha vår-kläder, skor och jackor! Kolla in dessa skorna, sjukt snygga!

Jag äger faktiskt ett par sådana här New Balance och jag är riktigt nöjd! Mycket skönare skor än converse till exempel, och snyggare! De högra är dessutom på rea till ett riktigt bra pis!

klicka här: New Balance


Klicka här: New Balance REA!

Jag bara älskar färgerna på dessa. Jag som inte trivs i skrikiga färger, men ändå vill variera mig från svarta och vita skor så är dessa helt i min smak!

En av mina vänner klickade hem dessa härom veckan, och jag blev helt kär! Måste nästan säga att de var snäppet snyggare i verkligheten än på bilden och priset är riktigt bra!

Likes

Comments

Vardag

Hej! Hur mår ni? Jag kom nästan precis innanför dörren! Huvudvärden dunkar, men det har inte jag tid att tänka på. Gjorde istället en latte och just nu dricker jag den med en avokado. Min dag har gått i ett! Vilket är positivt när jag spenderat den i skolan 8-16. Jaja, nu är ett matteprov klart, frihetskänslan efter ett tungt prov är ju på topp tiolistan av bästa känslor! Klockan är bara 17:31 vilket innebär att jag är fri ikväll, eftersom jag ligger i fas med allt.

Det är en så tillfredställande känsla att ha grepp om livet. Jag anser annars att de är en av de största stress-faktorerna, i mitt liv i alla fall. Känslan av okontroll- och det är ju just det stress innebär. Så efter att ha strukturerat upp livet i helgen känner jag mig så tillfreds just nu. Jag fick sitta upp och rida Amandas häst som står i vårt stall lite i måndags, så himla kul!

Såklart går man fylld av kärlek efter alla hjärtans dag också, de kan man göra även ni inte har ett förhållande. Jag ägnade min eftermiddag igår till att äta mat, och sedan kolla på fifty shades of darker med några av mina bästavänner. Efter det spenderade jag sista timmarna av min alla hjärtans dag med en fin person i andra sidan luren. Vi pratade såklart om allt mellan himmel och jord, men efter att ha pratat om framtid och drömmar låg jag lände och tänkte på kraven på mig själv. Jag tror att jag har svårt att bli nöjd med prestationer eftersom jag har höga krav på min tillvaro. Det kan kännas tufft att aldrig känna sig helt nöjd och belåten, men det är inte ofta jag känner att pressen kommer utifrån. Alla mina mål är utsatta utifrån mig och min vilja- och därmed känner jag inte behov av andras bekräftelse.

Och när jag tänker på det, unga kvinnors press och krav på sig själva upplever jag ofta komma utifrån? Varför? För mig handlar det om att jag vill investera i mig själv, men för dem handlar det om att satsa för bekräftelsen. Att satsa på sig själv och ha höga krav på sitt liv, relationer och tillvaron är bra- men klurigt.


Likes

Comments

Godmorgon! Jag har precis avslutat morgonens pluggtimmar (08-10.) Ska snart gå på dagens första lektion, psykologi. Just nu diskuterar vi och fördjupar oss i ålderskris. Vad ångestfyllt det ämnet är egentligen. Varför är vi så rädda för att vi vuxna? Jag längtar till att bli vuxen! Livet får så oändligt många fler nyanser, eller snarare blir hela färgskalan möjlig att ta del av, liksom. Därför vill jag investera i mig själv, för att både göra mig oersättlig för de positioner jag vill ha i en framtiden men också för att för resten av livet få känna frihet och självständighet. Det kan däremot stressa lite, att vi har alla har möjligheten att sätta grunden för våra liv, rädslan för att misslyckas.

Denna veckan känns lite mer under kontroll, har planerat in träning ,kompistider och plugg! Känns alltid mer motiverande i början av veckan när man har skrivit upp alla to-do's och när de ska utföras! Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon.. höll jag på att skriva, men det är ju faktiskt lunch. Hur mår ni? Jag mår bra! Äntligen, kan jag väll säga. Har dragits med feber och halsont sen i torsdags.. Helgen har jag därför spenderat mestadels i sängen, men ett försök till att fira en bra vän också. Grattis till hans 18-årsdag! Nu är det söndag, älskar denna dagen. Det är som definitionen av livets chatch up.

Imorgon börjar sista veckan innan lov, vilket också innebär sista racet med inlämningar och prov. Ska försöka proppa veckan med träningar och plugg, brukar bli effektivast så, logiskt egentligen. Allt spinner på, och jag vet inte om ni känner igen er, men jag upplever att det är så lätt att bli känslomässigt distanserad i såna här perioder. Plötsligt märker man att det är saker som känns skaviga eller vilsna, men man har missat dem i livets snurr. Typ så. Därför sitter jag med en latte och kalendern nu och försöker styra upp min nästa vecka. Den ska såklart innehålla plugg, vän-träffar och träning på gymmet men också lite mer grepp om hela vardagen.

Nu har jag levt en hel vecka, för första gången på 9 år, utan en egen häst. Såklart är det tiden som är största skillnaden, vad gör man med all tid? Timmarna jag spenderat i sadeln blir lätt framför datorn i sängen, vilket leder till att timmarna jag brukar fylla med plugg också blir det, eftersom man lätt fastnar i det mood:et. Usch. När jag skriver det får jag abstinens, mitt hat-mood är verkligen serier i sängen där hjärnan blir seg som kola. USCH. Ge mig hoppträningar/dressyrträningar, stalltimmar med allt från mockning till putsa utrustning, linda ben och dedär mysiga uteritterna. Som leder till effektiva pluggtimmar och målsättningar med hela livet. Hmm, ska jag någonsin kunna vara utan hästarna? Tveksamt. Finns en sak som jag kommer berätta om så fort det är fast ställt.... Ska åka och prova och känna efter så fort vädret tillåter och hoppas på att allt går bra. Soon.

Nu ska jag dyka ner i matteboken, hörs sen!

Fredagen

Likes

Comments

Hur extremt bra är inte dessa killar? Har fastnat något enormt för dehär gänget, sjukt bra och fina låtar. Fastnade för Noel redan i podden han hade med Zara Larsson, sen dess har jag lyssnat på deras musik och visst är den sjukt bra?

Likes

Comments

Tankar och åsikter, Vardag

Det där vår-längtet jag hade igår morse får jag nog lägga på hyllan ett tag till.. Snön har fallit konstant sedan igår, så några vårkänslor finns inte! Har promenerat genom stan med tunga väskor, helt genomblöt. Fyyy. Så kommer jag hem, ställer mig i duschen för att dämpa värsta frossan och energidippen och så är varm-vattnet slut. Då, i ett sånt moment, kan mina tårar börja rinna :)) Alla som känner igen sig räcker upp en hand…. Nej, men seriöst, trötthet och hunger kombinerat med att flera småsaker går emot en – det om något kan få mig att tappa det totalt, haha.


Men just nu när jag lagat middag, satt på mig torra kläder och sitter framför brasan så känns det riktigt mysigt med snön. I förhållande till hur mina dagar ser ut denna veckan funkar det bra. Har grammatik prov i svenska imorgon, vilket innebär att sista plugg-racet inför det blir ikväll. Så istället för att bryta ihop över väder och skolan som ligger som en klump i magen ska jag mys plugga. Jag orkar inte stressa upp mig i en sekund mer idag över skolan, så lets drop it.


Tycker det är så extremt skönt att gå in här och diskutera lite med mig själv om vardagen, och en del livskriser, som man upplever det.,då reds det trasslet ut lite genom ord och dels så tror jag att man undermedvetet rör sig dit man säger att man vill komma! Har alltid tyckt om att skriva ner livet, det finns dokumenterat i gamla bloggar, bilder eller dagböcker. När jag tittar tillbaka på åren så är det flera gånger jag känner-amen guud! Det tror jag kan vara bra att påminna sig om när livet känns i totalt krashat. Killen jag var kär i på mellan stadiet som inte vill ha mig- och krossade mitt hjärta- kommer jag knappt ihåg idag ;)

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Nu för tiden när jag sitter på bussen är det inte bäcksvart längre, jag brukar tycka mörkret om kvällarna och mornarna är mysigt! Varma drycker, plädar och brasor kombinerat med plugg eller någon dokumentär. Men nu när vi inviger februari känns de som om jag håller på att explodera om jag inte får vår.

Våren och hösten känns alltid som nya kapitel, mer än vad nyår gör. Medan sommaren och vintern är som mellan sidor, lite så. Som jag skrev igår är ju hur redo som helst för våren. Vid denna tiden vill jag alltid införskaffa nya kläder, jackor, skor, inredning, pluggmaterial och fräscha upp frisyren. Är jag ensam?
Hur som helst, de gråa faktiskt trista vädret verkar inte vara redo att lämna så dessa veckorna får man väll ägna åt att införskaffa allt som gör en mer redo inför våren.

Nu ska jag dyka ner i böckerna, en lång skoldag idag. Kötta. Ha en bra tisdag!

Prinsen i hans nya box

Likes

Comments