Hej! Klockan är nu tio och jag har haft världens bekvämaste kväll. Tog ett långt bad efter några timmar i stallet och sen har jag strosat runt i morgonrock, kikat på engelskan och myst i soffan. Innan jag ska sova tänkte jag berätta lite om dagens träning på Scarlina. Först och främst: WOW vad kul det var. Solen sken, min kropp skrek efter hästar och Lina var arbetsvillig! Min tränare har befunnit sig i Florida i närmare 3 veckor och nu är hon äntligen tillbaka. Något som inte känns helt bra kan jag släppa för att jag inte riktigt vågar ta det utan en tränare på marken, det måste jag verkligen skärpa mig med. Jag märker direkt att jag ”kryper ihop” och blir osäker. Känner ni igen er? Nu red Ellen henne i tisdags i alla fall och hade skärpt på noterna och Lina dansade fram!

Hon har sjukt luftiga steg och en djup dressyr sadel, och jag har in princip ridit i hoppsits i en hoppsadel på hopp-ponnysar hela mitt liv. Gissa om det är jobbigt? Att känna mig trött i sadeln gör mig vansinnig. Ni vet; när man vet vad man borde göra men kroppen är inte med på noterna? Då vill jag ställa mig på en crosstrainer 4 timmar samma dag, haha, sååå provocerad av den känslan!!

Scarlina är lite svårare att böja inom i höger och blir därför lite styvare i höger mungipa –> blir rakare i hals och bog i höger varv. Vi brukar därför ganska direkt i traven gå in på en stor, mjuk volt. Där hon gärna puttar ut bakdelen lite och då glider bogen in = hon blir bitig i bettet till höger. Det värsta man kan göra då, som också känns som det mest naturliga ju, är att leda i höger tygel. Det jag istället ska göra är att ta ett ställande tygeltag i höger, mjukt och med spelande fingrar, samtidigt som jag leder med vänster för att vägleda bogen rätt för då kommer även bakdelen på plats om hon har påskjut. Vilket hon hade idag!

På lördag hoppas jag att någon kan hänga med och fota lite med systemkameran!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hörrni. Just nu sitter jag på bussen från kristianstad mot Åhus. Solen skiner!!! Jag vill inte tro på att grått väder måste göra en deppig och att sol gör en glad. Men efter vintern är dehär med vår-sol något alldeles speciellt.... Det ska bli super skönt att slippa träna i duggregn, blåst och kyla och istället svettas lite.

Just nu händer det väldigt mycket. Det är vår, våren och hösten känns som viktiga perioder. Får alltid ett extra krut då. Allt är väldigt spretigt för stunden, känslor hoppar upp och ner. Ena sekunden känner man ångest över att sin prestation inte räckt hela vägen andra sekunden känner jag stolthet. Ena sekunden är jag sjukt motiverad och beredd att jobba ännu hårdare medan jag andra sekunden känner mig helt slut efter detta året. Ena sekunden känns det som jag har grepp om precis allting och sedan känns allt totalt förvirrande. Som jag skrev igår, att ha koll på sitt liv och sin tillvaro är ballt. Jag avskyr att tappa kontrollen. Det skapar en enorm stress. Livet är inte lätt hörrni, men samtidigt är det helt jävla underbart.

Jag längtar tills jag är myndig, gått ut gymnasiet och kunna börja forma mitt liv på egen hand. Jag hatar åldern 17. ALLT jag gör och ALLT jag är ska alltid kopplas samman med att jag bara är 17 år. Snark. Hur gammal måste man bli för att få säga, vara och verka som bara sin person? Oavsett vad så försöker jag hitta charmen i det här med 17. Och just i helgen är den charmen att det är heeelt legitimt att äta donken till middag och vara på festen tills musiken tystnar och lamporna tänds om jag så vill. Det kan vara det värsta jag vet, men vissa dagar är det just ganska härligt, och just de dagarna är det ganska härligt att vara 17. Dessutom har jag fått reda på mina slutbetyg i en del kurser där jag snart är helt klar trots att det är veckor kvar tills betygsättning. High five till mig själv.

Nu ska jag träna, mer om det ikväll!

Likes

Comments

Hej! Har haft en super bra dag i skolan. Har fått mycket gjort och varit på glatt humör. Motivationen dippar däremot nu när jag ska sätta mig och läsa svåra engelska texter inför nationella proven. Köpte en god plocksallad efter skolan då jag var vrål hungrig, så nu känner jag mig slut i huvudet och den där trötta mätta känslan. Det är tungt att gå i skolan 8-16 och sedan sätta sig och plugga. Tror nästan jag sparar mer till imorgon än vad jag tänk, även om jag hatar det.

För att få lite grepp om drömmar och livet så har jag kikat runt lite på de utbildningarna jag är intresserad av, samt bostäder. Inte för att det är aktuellt just nu, utan mer för att ha koll på vilka krav som är aktuella. Jag blir SÅ PEPPAD på att ta ett grepp om mitt liv. Förstår ni vad jag menar? Jag vill liksom ta tag i mitt liv med båda händerna, våga, kämpa, orka, tro och skapa.

På väg. På gång. Ju äldre jag blir desto mer tänker jag på tillvaro. Jag tror man som barn tänker mer att strålkastarljuset är viktigt, nu är det viktigaste i prestationssammanhang att prestera för att jag ska kunna äga mitt liv. Det är så jävla coolt att ha koll på sitt liv. Att göra allt för sin egen skull.

Nu ska jag sätta på dyka ner i texter tycka att det är riktigt mysigt att det ösregnar utanför även om jag helst vill mysa ner mig i soffan.

Likes

Comments

Hej, ny dag och en lång sådan. Tisdagar är faktiskt dagen jag gillar minst, Jag har alltid tyckt så och nu är det längsta dagen i skolan med tråkigt lektioner. Engelska, spanska, matte, ir, natur.... Ja ni förstår. Men samtidigt brukar dessa dagar rinna iväg om man bara fokuserar och gör det man ska under lektionerna.

Vad gör ni sådana här dagar för att orka? För risken när man ska kriga sig igenom en lång skoldag och sen behöver hem och plugga på tunga texter på engelska, så känns det inte super kul och enkelt att göra. Hellre göra något som man intresserar sig av, eller hur? Jag tycker det är urtrist att läsa engelska noveller som inte ger en mig någonting, känns det som i alla fall. Roligare att läsa på om hur rättsamhället i Sverige fungerar, hehe.

Jag tänker i alla fall på framtiden, vad jag vill göra och hur jag vill mitt vill ska se ut. För visst är det typ de mest intressanta som finns? Framtid är så stort, så viktigt och SÅ motiverande. Tycker inte ni också det? Träffar jag en ny person är det mest intressanta att få veta framtidsplaner, visioner och drömmar. Jag ÄLSKAR att vissa vill utbilda sig till lärare, vissa vill vara entreprenörer, vissa vill bli poliser och andra vill aldrig jobba. Jag älskar att lyssna på det och jag älskar att drömma om det. När jag ser mig själv om ca tio år värderar jag: ett, i mina ögon, värdefullt yrke för mig vilket innebär att jag genom hårt arbete alltid kan klättra i både kunskap och lön. Jag har höga krav på livet och på mig själv. Jag vill tro att jag har det som krävs för att kunna jobba mig upp i arbetslivet.

Likes

Comments

Puh..... känner jag mest. Lite uppgivenhet. Jag ska INTE plugga matte på högskolan, punkt. Hehe. Nejmen blir så sjukt frustrerad när jag inte känner mig tillräckligt bra utifrån vad jag vill kunna. Jag ville ha just dedär betyget i matte2b och är uppe och sniffar på den når inte riktigt upp. Jag vill inte tro att något är omöjligt, vill man ha ett betyg i en kurs kan man, och så är det. Jag vet hur provocerande det är att höra, men jag tror på det. Sen är det en annan fråga om vad som är värt vad och hur mycket man vill offra, men det går fortfarande.

Jag skrev att jag känner mig uppgiven, och i en sån här situation hamnar jag lätt i försvara mig med "hjälplöshet." Vi läste om inlärd hjälplöshet idag på psykologin och gud vad intressant, kan verkligen sätta in de i olika vardags situationer som någon slags försvarsmekanism. Förstår ni?

Kolla här, när man hamnar i en situation där man känner att det är omöjligt att påverka resultatet så agerar man inte. Kan ses som man ger upp, sen om det är rätt eller fel beror nog på sammanhanget. Den här inlärda hjälplöshets-känslan uppkommer när jag sitter med min matte bok och vill slita håret av mig för att varenda tal jag räknar är fel. Känslan av att de hårda jobbet inte ger någonting leder till inlärd hjälplöshet. Jag tror det är grunden till att så många inte kämpar för de betyget de vill ha. "Jag förstår inte, därför spelar det ingen roll om jag försöker eller inte, det kommer ändå inte gå". Och visst känner jag väll också lite så måndag kväll 22.00 när allt i min mattebok är kinesiska trots att jag lagt ner timmar på att försöka lära mig. Troligen inte tillräckligt många timmar, Elina😉

Hur känner ni i en sån här situation? Jag blir extremt frustrerad. Den lätta vägen är att tänka att det ändå inte går och ändra på och att det inte är ditt fel. Det går ju ändå inte, de är det inte du som har kontrollen över situationen. Kanske du skyller på att du fått för lite tid, en dålig lärare eller att matten helt enkelt är omöjlig. Är de andras fel? Ja då går det ju ändå inte att göra något åt.. Eller är det ditt fel? Ja då kan du göra något åt det. Hur tänker ni där? Vems fel är det? Jag lägger allt på mig själv, men känner gärna för att skylla på annat eftersom det skulle vara så mycket enklare. Matten är helt enkelt omöjlig, jag kan inte lära mig. Men innerst inne vet jag, det går.

Ifall ni vill fixa något, ett betyg till exempel, tro inte att de är hopplöst. Det är inte hopplöst, bara ifall du inte försöker. Förstår ni hur jag tänker? Allt handlar om inställning och vilja, allt går om man vill, annars vill man inte tillräckligt. Ifall ni anser annat, kommentera gärna, hör gärna andra perspektiv på det! Jaja, lite måndagspepp, eller måndags provocerande ord, se det som ni vill. Nu ska jag i alla fall vara snäll mot mig själv och säga, mer kan du inte göra idag, då kan jag inte prestera bra imorgon. Så istället blickar jag framåt mot helgen då jag ska fira hela helgen! Låt de gå snabbt. Godnatt

I helgen så!

Likes

Comments

Nu är klockan tjugo i 14 och jag sitter påväg.... hem, tyvärr. Det blev ingen träning idag och fy vilken besvikelse det är. Vädret tillät inte att vi skulle plaska runt i en paddock bestående av vatten medan regnet öste och vinden blåste. Nu ska jag läsa klart häftet om kognitiv psykolog. Vårt sista moment i denna kursen och såklart krävs det bra prestationer då. Faktiskt väldigt intressant att få höra teorier om hur vi människor fungerar. Vi är tänkande varelser och visst kan man väll känna igen sig i att man vill vrida och vända på allting. Hehe. I alla fall i hästväg😉

Anledningen att det känns bättre och säkrare ju fler gånger du handlar i en situation beror på att du har skapat dig ett tankeschema utifrån tidigare erfarenheter. Därför spelar det ingen roll hur länge du skjuter upp att ringa dedär företaget du vill jobba hos, för hur trots att du blir äldre och växer som person så kommer du inte ha ditt tankeschema för hur du hanterar situationen förens efteråt. Jag tror därför på att testa på nya saker och utmana sig själv för att känna sig så säker som möjligt på att man klarar en ny situation. Min mamma är helt klart en stor inspiration i den biten. Under min uppväxt vet jag inte hur många gånger hon utvecklats inom de jobb hon har för att hon antar sig själv nya utmaningen hela tiden. Med inställningen "kan jag inte det från början så lär jag mig!" Jag tror det är något jag bör ta efter, eller jag vet det, men jag bör inte bara tänka att jag borde göra det utan också utföra det! Nytt mål inför hösten 2017!

Men men, nu ska jag hem och plugga matte. Tänker inte hetsplugga idag utan mest skuläsa, tänka igenom allt och nöta fast det. Hörs ikväll!

Likes

Comments

Godmorgon! Det är måndag och jag kunde utnyttja min sovmorgon för första gången sen i höstas! Så jag har haft en ovanligt lugn morgon med mood-boost listan. Jag var för lat för att göra egen frukost idag så jag tog en pro-pud, mums!

Att det är måndag och ny vecka känns faktiskt kul. Jag har en super rolig helg framför mig med festligheter hela helgen! Men innan det är det en hel som ska göras. Denna veckan är det plugg. Har nog inte så många fler examinationer än matte provet, men en hel del arbeten är igång och börjar närma mig slutet. Så för att inte hamna efter så behöver jag jobba mycket. Kommer bli extra skönt att ha en helt ledig helg! Nu ska jag ta tåget till skolan och i eftermiddag blir det ridning, saknar Lina!

Likes

Comments

Hej igen!! Kul att hitta tillbaka, mycket kul faktiskt. Aldrig kliat såhär mycket i fingrarna efter att skriva! Tyckte det kändes alldeles utmärkt att ta tillfället i akt i min matte-plugg-paus. Jag sitter just nu med anteckningar runt hela mig och ett stort glas blåbärs juice. Jag tror inte jag är ensam om att vilja ha något tilltugg när man sitter och pluggar i flera timmar. Men visst känns det inte super att sitta stilla så länge och bara äta? Man blir ju snarare bara tröttare då- Så mitt tips till er är, goda drycker!! Goda juicer, kaffe, te, smoothies. Mycket mer uppfriskande och lättare i magen.

Det blir nog faktiskt inte bara någon paus från matten utan ett avslut för idag. Imorgon är det sista dagen innan provet, visst kryper alltid panik-känslan fram dagen innan ett matte prov hur mycket man än pluggat? Det går inte precis att lära sig som glosor... Min teori är att det inte går att kötta 100 tal dagen innan, bryta ihop för att facit säger annat än en själv och fastna där. Jag tror den typen av plugg behövs göras veckor innan provet, och dagen innan bör man bara läsa igenom anteckningar och repetera. Dedär panik-brytet dagen innan är aldrig nödvändigt, men hamnar man där bör man inte kötta 10 tal där allt blir fel. Läs om alla delar, ifall ni har prov på logaritmer så googla fram youtube klipp istället för att bryta ihop över talen!

Klockan är redan 22.15 och jag ska sätta på en ansiktsmask, hårinpackning och packa väskan. Imorgon har jag endast 2 lektioner och sedan åker jag vidare till Åhus där Lina och Findus väntar! Det står att det ska regna hela dagen med kyliga grader, jag hoppas att ovädret kan pausa lite under ridpassen! Kanske pappa kan komma och fota lite isåfall! Berättar såklart mer om hästarna och ridningen imorgon kväll, nu ska jag sätta igång med att söndags rengöra mig ordentligt sen sova gott!

Likes

Comments

Wow, blev klar med plugget tidigt igår, köttade så jag kunde få en lugn sista timme och somna i tid. Så nu är jag pigg och glad idag, sitter just nu med frukost och myser. Godmorgon förresten.

Denna dagen är rätt grå, men jag planerar att möta upp Amanda en liten stund och fixa i ordning i stallet, mysa med vår B-ponny. Helst vill jag hinna med gymmet, men avvaktar och ser hur det känns i pluggfronten.. Redovisning imorgon och den måste sitta..

Internationella kvinnodagen idag, så jag delar me mig av lite Beyonce.

Likes

Comments

Hejsan, hur mår ni? Jag har befunnit mig i skolan hela dagen, och skolan är ungefär vad hela denna dagen handlar om. När jag kom hem gick jag direkt ut i stallet för att mocka och borsta Lilla gumman. Medicin. Har haft ett sånt obehagligt tryck över bröstet den senaste veckan och det har varit värre idag. (hjälp?) Så efter stallet lämnade jag mobilen och gick ut och gick en runda. Gud vad fint vädret var! Blå himmel med rosa nyanser, och bara jag. Sedan åt jag en god middag och nu har jag kvällens timmar kvar till.... Plugg! Jag är inte super sugen och hade helst mysigt ner mig och läst en bok. Men bara att bita tag i de sura äpplet, det kommer vara så värt det!

Hade en super mysig måndagkväll igår, jag och mamma lagade en god pasta rätt och tände ljus överallt, dessutom fick jag en hel del plugg gjort! I den vänstra bilden är det tomater, chili, haricoverts, kapris fräst i olja och pasta kokt med broccoli. Toppat med rostade pinjenötter och parmesan, mums!

Likes

Comments