Wow, blev klar med plugget tidigt igår, köttade så jag kunde få en lugn sista timme och somna i tid. Så nu är jag pigg och glad idag, sitter just nu med frukost och myser. Godmorgon förresten.

Denna dagen är rätt grå, men jag planerar att möta upp Amanda en liten stund och fixa i ordning i stallet, mysa med vår B-ponny. Helst vill jag hinna med gymmet, men avvaktar och ser hur det känns i pluggfronten.. Redovisning imorgon och den måste sitta..

Internationella kvinnodagen idag, så jag delar me mig av lite Beyonce.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan, hur mår ni? Jag har befunnit mig i skolan hela dagen, och skolan är ungefär vad hela denna dagen handlar om. När jag kom hem gick jag direkt ut i stallet för att mocka och borsta Lilla gumman. Medicin. Har haft ett sånt obehagligt tryck över bröstet den senaste veckan och det har varit värre idag. (hjälp?) Så efter stallet lämnade jag mobilen och gick ut och gick en runda. Gud vad fint vädret var! Blå himmel med rosa nyanser, och bara jag. Sedan åt jag en god middag och nu har jag kvällens timmar kvar till.... Plugg! Jag är inte super sugen och hade helst mysigt ner mig och läst en bok. Men bara att bita tag i de sura äpplet, det kommer vara så värt det!

Hade en super mysig måndagkväll igår, jag och mamma lagade en god pasta rätt och tände ljus överallt, dessutom fick jag en hel del plugg gjort! I den vänstra bilden är det tomater, chili, haricoverts, kapris fräst i olja och pasta kokt med broccoli. Toppat med rostade pinjenötter och parmesan, mums!

Likes

Comments

Blää.. Jag tror alla kan hålla med om att vädret är extremt ruggigt idag. Ellens ridbana ligger helt öppet, vilket gör att det alltid blåser där, och det gjorde de även idag😉 Men vad gör kyla, snö och storm när hästarna går bra? Inget, hehe. Jag är så nöjd med både Findus och Lina idag. Kunde rida Lina utan linan idag under hela passet och hon var riktigt framåt! För varje gång är hon mer mjuk och stadig i munnen, och jobbar på bättre bakifrån. Idag kunde jag istället sitta upp lite och fånga upp henne så jag fick känna på riktig swing-trav! Vilken känsla. Kommer inte vara enkelt att sitta ner i den traven, men jag bara vet att när vi hittar den känslan kommer det verkligen vara gung, power och tryck!

Lika förjävligt vädret känns när man är ute, lika mysigt känns det när man kommit in och satt på sig mjukiskläder tänt ljus och kollar ut. Det blir inget gym idag, istället blir det en lugn kväll med massor med plugg! Jag ska fixa i ordning en power point, finslipa på redovisningen och köra igenom den. Sedan har jag ca 30 sidor i min engelska bok att läsa och svara på frågor till. Låter inte så tungt, mer som läxor, hehe. Men jag sitter hellre med en stor tenta som jag kan gå på djupet, analysera och bygga upp något. Visst är det tungt, men jäkligt mer intressant än att skriva ytliga redovisningar om de Norska språket, eller att svara på frågor till en skön litteratur bok. Hmm😉 Högskolan, jag är redo. Just nu är jag mitt inne i en intensiv period, eller, den har just börjat! Massor med träning, plugg inför slutbetyg och relationerna flyter på. Fylld med kärlek från alla håll. Jag älskar intensiva perioder just för att de är som en motorväg mot mina mål. Men samtidigt vill man inte vara slut den dagen man tar sig över målsnöret, utan redo att börja njuta av jobbet och resan man gjort.

Men visst saknar jag min prins mitt upp i allt detta. Fina kilen!

Likes

Comments

Måndagsmorgon, en ny vecka och en vecka som innebär mycket känslor. På söndag kommer mycket ha hänt, och att veta det redan på måndagen och gå in i en vecka som man vet kommer bli effektiv är härligt. But I’m ready. Godmorgon, förresten! Jag är faktiskt riktigt trött idag, och hade helst krypt tillbaka till sängs. O de är sällan jag känner så, men just nu kan jag längta lite tills fredagsmyset på fredag när inlämningar och redovisningar är inlämnade och det är okej att vara trött i soffan efter en full vecka, hehe. Men mycket roligt och härligt väntar innan dess, och dessutom är jag ju en vardagsälskare utav rang, så let’s embrace.

Idag ska jag plugga ifatt i ett svenska arbete nu på morgonen, ha två lektioner sedan åka till Åhus och träna Lina och Findus! Sen får jag se om det blir gym eller plugg ikväll, lutar mot plugg... Men det får jag se när jag lagt upp planeringen. Det här är ett riktigt hett plugg-tips, att 1-2 veckor innan prov/inlämning (beroende på hur mycket man har) verkligen strukturera upp det som man har kvar att plugga. Jag skriver först en to-do lista över allt jag vill läsa in, övningar jag vill göra och t.ex ordlistor jag vill skriva för att sedan portionera ut det i kalendern under de dagarna jag kan plugga. Då behöver man inte säga ja till en fika som man samma dag inser att man aldrig kommer hinna med – eller tro att man inte kommer hinna med en promenad med en kompis, trots att man faktiskt visst kan göra det om man läser in två teorier extra kvällen innan!

Likes

Comments

Söndagkväll... Min helg har varit fylld med mys, kvällar med vänner och träning. Både promenad med en vän, gotte.kvällar och timmar i stallet! Behöver jag säga att det är söndagkväll och jag är taggad att påbörja en ny vecka? Söndagskvällar är som något slags mellan läge, som är jäkligt tillfredställande, efter en fylld vecka där man har tid att landa, tänka och känna efter. För att sedan förbereda sig mentalt inför en ny vecka, perfekt.

Jag suger verkligen på att uppdatera här på helgerna, och där skiljer jag mig kanske från andra. Jag tror det handlar om att veckorna är planerade och har rutiner där bloggis har sin tid medan helgerna för de mesta är fria, och därav fylls dem med både spontana saker men också de planerade grejerna. Vilket gör att det krockar lite. Lovar att bättra mig! För hade faktiskt haft massor att skriva om, har haft fullt med tankar kring både hästarna och relationer, som nu runnit ur, suck!

Jag kan ju i alla fall berätta att Findus och Scarlina kändes fina i lördags. För mig som aldrig ridit in en häst tidigare är de här som att äta en helt portion kunskap varje gång. Jag har en sån tur att Findus är så snäll i huvudet, sen är han 4 och man får vara beredd på det mesta. Men med Ellen vid min sida kan jag vara säker på att göra rätt, men ändå få göra själv. Lina, som jag kan rida lite mer "på riktigt" blir bara bättre och bättre! Hon har verkligen känts över förväntningarna, och börjar bli stadigare och stadigare i munnen. Första gångerna drog hon lite ii bettet, släppte det, slängde lite med huvudet. Men eftersom det inte går att tjafsa med hennes krävs det en hel del tålamod. Och jag och hon verkar hittar varandra bra, eftersom jag kan ge tydliga signaler och vänta ut henne. Så i lördags kunde vi rida runt med lite mer tryck och stadigare huvud. Hmm.. detta ska bli spännande!

Det har verkligen varit en process för mig att inte ha en egen häst, hehe. Men nu börjar allt falla på plats och jag har hittat ett system för det. Innan hade jag en häst att träna varje dag, och det är ju faktiskt inte bara att träna den som alla hästägare vet, utan det är 100 faktorer till! Och visst har jag älskat att ha hästar i min livsstil, men att få träna och spendera timmar i stallet gör jag nu också. Nu slipper jag flängandemellan plugg, skola, vänner och hästarna varje dag eftersom jag istället kan dela upp det. Hästdagar och pluggdagar. Toppen! Lite skönt för huvudet också😉 Nu ska jag punkta upp mina to-to's inför veckan, och planera upp dagarna, älskar vardagen. Godnatt!

Findus

Lina, så fin hon kommer kunna bli, men först lite hårt jobb ;)

Likes

Comments

Contains affiliate links

-Inlägget innehåller adlinks-

Visst är det ännu roligare att träna med nya, fräscha och snygga träningskläder? Men jag själv kan tycka det är lite drygt att lägga pengar på. Men dessa (!!) är till otroligt bra pris, men faktiskt riktigt snygga också. Jag har köpt träningskläder från Gina Tricot många gånger, och de är faktiskt mina favoriter framför de vanliga märkerna som Addidas, Nike osv.

Jag tycker det är uthärdligt att ut och jogga eller power-walka på våren, men visst är det svårt att veta vad man ska ha på sig? För träningsjackorna är för varma eftersom det börjar bli varmt ute, men en kort ärmad så blir du sjuk! Dessa tröjorna är helt perfekta enligt mig, en lite tjockare träningströja med krage. Älskar färgerna och monsterna.

Tightsen är också väldigt bekväma och formar sig bra, också väldigt snygga och sjukt billiga! Måste tipsa!

Likes

Comments

Tankar och åsikter, Vardag

Tänkte svara på en fråga här i ett inlägg, eftersom den är ganska vanlig och säkert intressant för många!

"Hej!! Måste bara fråga vart du får all din motivation ifrån? Jag vill personligen gärna också ha ork att träna innan skolan osv, men man blir ju så sjukt trött! Så hur många gånger i veckan tränar du innan skolan, vilken tid börjar din skola och vilken tid går du och lägger dig ungefär? Kramar <3"

Hej! För mig är det (för de mesta) inte något jag kämpar med för att orka, utan jag har hittat anledningar till varför jag vill- och då är det inget att orka utan det ligger bara vilja i det. Släpa inte dig till gymmet innan du vet varför du vill. Efter det, planering, punkt listor. Det är mer och mer jag tänker på hur viktigt det är att älska sin vardag. Innan tyckte jag att lyckas betydde att jag kände mig tillfredsställd. Men jag tror det är viktigt att sätta värde i allt som skapar känslor utan att bevara prestation. Så jag tycker man borde uppskatta där man är och vad det tillför, av sig självt.

Vart min motivation kommer ifrån, om jag alltid haft min drivkraft- och jag tycker att frågan är felformulerad. Jag hoppas och vill tro på att alla människor föds med ett tomma blad, med ett liv framför sig att själv fylla med upplevelser som blir till erfarenheter, fast med hjälp av omgivningen, positivt och negativt. ALLA människor har gnistan inom sig för att lyckas. Sen om det handlar om att lyckas överleva för dagen i ett land där man varken har vatten eller mat eller om det handlar om företagande – så finns gnistan och hoppet, hos alla. Men beroende på hur man växer upp och vilket umgänge man har så träder den gnistan fram olika mycket och på olika sätt.

Jag har växt upp i en familj där det är mer än okej att synas, låta sina åsikter bli hörda och framförallt; lyckas. Idag är jag inte rädd för att misslyckas – så varför inte våga prova nya saker? Allt man behöver är ett jäkla driv och en stark tro på sig själv. Tror att det är en kombination av ens personlighet, att man gillar det man gör och träning av sin självdisciplin när det kommer till att ta tag i saker. Oavsett vad är det sjukt tungt när allt känns tungt, haha. Om något känns extra tungt en dag, planera om och kanske hellre gå upp en timme tidigare och träna på morgonen om allt känns motigt kvällen innan?

Jag tror att det är lika viktigt att inte tvinga sig som det är att tvinga sig. Även om du inte har skola förrän vid 11-tiden imorgon så får klockan ringa riktigt tidigt för att göra det du inte hann med idag, och förhoppningsvis har du vilat upp dig till ditt motiverande jag då. Hitta de mysiga i de, gör en god frukost, sätt på Beyoncés lugna låtar och börja beta av dagens punkter.

Men.. är det något jag älskar att tänka på, klura på, drömma om och diskutera så är det framtid. Framtid är så stort, så viktigt och SÅ motiverande. Tycker inte ni också det? Träffar jag en ny person är det mest intressanta att få veta framtidsplaner, visioner och drömmar. .Blow your own damn mind.

Likes

Comments

Gó kväll, helt plötsligt hamnade jag här i mina timmar, eftermiddagstimmarna flög förbi! Onsdagar i skolan är faktiskt riktigt dryga, de tar upp nästan hela dagen så när man kommer hem är det redan kväll. Min plan idag var att svara på en kommentar igenom ett inlägg, eftersom denna dagen faktiskt varit rätt grå och tråkig! Men nu är klockan närmare tio och jag ska fokusera på skolan innan det bli sömn. Så imorgon kommer de svaret upp!

Och... Imorgon är det äntligen torsdag!! Vilket innebär en kortare skoldag- och därmed mycket mer varierad dag, proppad med härliga vardagssaker! För visst är vardagen den bästa när man kan fylla den med olika nyanser? Jag förstår att man inte totalt älskar vardagar med skola 8-16, men de är väll ändå de som är så himla härligt med att komma närmre och närmre vuxenlivet- och därmed frihet att skapa sin egen vardag! Men undertiden, skapa en så trivsam vardag som möjligt. Vilket för min del innebär träning, hästar och fina vänskapssnack! Så imorgon ska jag först beta av tre lektioner och sedan tar jag bussen ut till Åhus och där väntar hästarna! Och efter det ska jag spendera kvällen med Emmy på gymmet. Super härligt och jag älskar dessa typer av dagar som är formade efter visioner och mål.

Nu ska jag försöka hinna klart med en inlämning så jag kan checka bort den från min to-do! Jag är så mycket mer i mode för det idag efter 1.5h på gymmet fyllt med träning och energi från en bästavän. Så nu är jag slut i både huvudet och kroppen, underbar känsla. Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Sitter just nu på mammas kontor, dricker latte och lyssnar på mood-musik. Som jag skrev igår tycker jag morgonen alltid börjar som bäst när man får lite egen tid och går in i sin egna bubbla lite. Som att mentalt förbereda, strukturera och organisera dagen som kommer. Jag avskyr att få slänga sig upp ur sängen, slänga på kläderna och stressa till skolan och direkt kastas in i de sociala. De slutar ofta med kaos både känslomässigt och praktiskt. Dessutom går man ofta och känner sig ful och ofräsch hela dagen.

Jag känner mig redo för en snäppet gråare tisdag. Jag är nöjd med gårdagen, både hästarna skötte sig oerhört bra! Även om jag inte var särskilt delaktig fysiskt i löshoppningen så var jag delaktig i psykiskt, om ni förstår vad jag menar. Jag suger i min kunskap så fort jag befinner mig i närheten av Ellen, och att få utnyttja de kunskaperna via hennes hästar är som grädde på moset! Lina kändes också fin tillslut, hon var lite springig och bitig i munnen i början, men det släppte efter en stund.

Nu ska jag börja promenera mot skolan med lite skön musik i öronen, sedan har jag faktiskt en rätt grå tisdag framför mig. Jag går i skolan 8-16 och ikväll ska jag plugga. Men det är dagar som igår som bidrar till att det inte känns lika tungt dessa tråkiga dagarna, för man är fylld av energi och inspiration! Ha en härlig tisdag!

Likes

Comments

Vardag

Ah, hemma vid middagsbordet och herregud vad denna dagen rusat förbi och vad rolig den varit. Måndagar har nästan blivit min favorit-veckodag! Suprise😉 Efter en sådan här dag finns det inget bättre än att kika in här, skriva om dagen. Dagens händelser sätts på papper- och visst vet väll alla att allt trassel reds ut via ord som man kan se på? Förstår ni hur jag menar? Liksom sätta ord på livet. När jag skriver om vart jag vill komma och vad jag gör är det som om jag omedvetet rör mig ditåt jag berättar att jag vill. Som att analysera sin dag, genom att bara tänka på den och skriva ner den! Kraften i att formulera sig.

Efter en full dag med träning och skola- och släng hit och dit har jag kvällens timmar kvar. Att behöva ha to-do's på kvällen har faktiskt bara stressat mig tidigare medan jag nu för tiden faktiskt tycker om att utnyttja dem! Trots att det inte är det festligaste att spendera kvällen med plugg så är det ofta både behövligt och lugnande. Jag brukar lägga in plugg på kvällen när jag inte hunnit under dagen, som idag till exempel. Däremot är jag alltid noga med att äta med familjen och prata om dagen och kommande veckan. Sen kan jag gå in i min egna bubbla och gräva ner mig bland böcker och uppsatser.

Nu när jag både rider hos Ellen ca 3 dagar i veckan, gymmar och har skolan kommer det krävas några sena timmar och tidiga morgnar, speciellt om jag ska hinna umgås med mina vänner och det är såklart en lika viktig del i de hela; relationer. Trots att det kan kännas tungt brukar och tänka att det nästan är lika dant som att kolla på en film i soffan som att mys-plugga i soffan med goda drycker och snacks. Pepp!

Nu är klockan halv 9 och jag ska läsa igenom sakerna jag missat på Naturkunskapen och förbereda mig inför morgondagens genomgång. Och, det som är de viktigaste är att jag kommer vakna med full kontroll vilket kommer göra att jag inte känner någon stress eftersom jag är i fas. Härligt.

Likes

Comments