Nyss hemkommen från träning hos Ellen. Jag är verkligen mentalt slut varje gång, nästan mer psykiskt än fysiskt faktiskt. En kombination på de två och man känner sig som en grönsak. Men nog om det, träningen gick såå bra. Vi har ju haft en lite midsommar paus nu och Lina har endast tömkörts några gånger. Hon brukar inte vara jätte rolig och rida då, utan då kommer de där typiska konsekvenserna efter vilan; glapp i kontakten, pappa bakdelen, ojämn i sidorna osv. Men! Inte idag, jag fick jobba som bara den och rida igenom varenda liten rörelse men fin var hon!

Jag fokuserade mest på att ha med mig henne, och att hon inte skulle ställa sig åt utåt i vänster varv, utan att jag fick med ytterbogen och samma sak i höger varv. Så för att jag skulle få med bakbenen så red jag mycket vanligt på långsidorna och jobbade mot att hitta ett tryck, som jag kunde bära med mig in på kortsidorna. Dessutom red jag 20-meters volter på långsidorna, för att känna att hon var följsam och kunde ställa igenom sig samt behålla trycket.

När jag hamnade i detta läget med Tusse eller Zaina red jag ofta öppnar och sidvärtsrörelser, då är de tvungna att trampa under sig och bära upp sig samtidigt som de blir lösgjorda. Tyvärr är inte jag och Lina där ännu, men snart så!

Efter så lät jag henne beta lite utanför padocken, det förtjänade hon<3

Igår kväll kom Hilda, Amanda och Wiktor hem till mig. Skönt att sitta ner och bara umgås, snacka och ha det trevligt. Har verkligen passat på nu under sommarkvällarna, då det annars ofta är väldigt påtvingat att man gör något. Men visst är det hur underbart som helst att äta smått och gott och bara umgås med sina nära..


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tankar och åsikter

Hej, hur har er dag varit? Jag har haft en lugn dag, nästan för lugn om ni frågar mig hehe. Jag sov oroligt inatt och därför somnade jag om i förmiddags. Jag var så seg, så när jag smält frukosten tog jag på löparskorna och sprang ut en runda i skogen. Det snurrade många tankar under den joggingturen. För även om syftet var att piggna till så fanns fortfarande motivationen att kötta. För vem? Varför?

Mitt svar blir nästan alltid: för att bli starkare i sadeln. Jag visste inte vad som skulle få mig att orka fortsätta när jag hade en lång uppförsbacke framför mig, benen skakade och spyan låg i halsen. Det är här jag bara måste berätta om boken jag läser. "The champion's mind" Den gav mig en liten aha-upplevelse, eller vad man kan kalla det, som jag bara måste dela med mig av! I introduktionen "If you can spot greatness, you've got greatness" Jag ska dela med mig av de de tankesättet som boken gav mig.

Tänk på era största inspirationer/ förebilder. Jag har ganska många, men en av dem är Linn Olsson. Hon lever både den dröm jag har inom ridsporten och i vardagen. Hennes drivkraft och förmåga att lyckas bara för att hon bestämmer sig för det, inspirerar mig oerhört. De positiva mentala kvalitéerna som fascinerar mig hos henne, finns också med mig och väntar på att bli fullt uttryckta. "If you can spot greatness in someone else, then you already have some of that greatness within you, because only a person with similar traits can recognize those traits in others."

Och visst är det sant? Och den gav mig en stor dos med inspiration. Mina förebilder har en sak gemensamt: alla har en väldig drivkraft som aldrig tar slut. Jag vet att jag också har den, så nu tänker jag använda den till fullo. De dagar allt känns hopplöst ska jag tänka på vad min största inspiration skulle gjort, för det finns inom mig också.

"If I can spot it, i've got it"


Usch vad jag saknar honom. Känns inte som om någon betytt så mycket i mitt liv som han har gjort, kommer aldrig kunna tacka honom nog.

Likes

Comments

Jag har verkligen världens finaste vänner. Jag känner mig så fylld av kärlek just nu. Har verkligen lagt all min energi på mina närmaste vänner och stått utanför halvdana och halvtaskiga relationer. Även ifall jag kan värdesätta mitt liv i prestationer ibland så är relationer livet. Uppfyllda prestationsmål och självförverkligande är stimulerande, men inga betyg, beröm eller resultat kan mätas med vad relationer gett mig senaste tiden. Mina människor som förstår allt utan förklaring.

Det går ju egentligen inte att mäta något annat med relationer? Med att känna att man skulle göra precis allt för någon annan, som jag skulle göra för mina bästa vänner och min fina kille, det är så mycket större än allt annat, liksom. Det blir däremot komplicerat att se på sina relationer så och respektera dem på ett sånt sätt.. Det gör det skrämmande att lära känna och släppa in nya människor. Dock så trivs jag väldigt bra med högt betydelsefulla personer i min innersta cirkel. Ytligt skitsnack kan jag hellre byta ut mot något viktigt, som tid i sadeln😉

Likes

Comments

Jag kom precis hem efter några lärorika och inspirerande timmar, som vanligt nere hos Böckmans. Idag var de Amandas tur att prova ut ny sadel och jag ville gärna hänga på eftersom man lär sig så extremt mycket. Han är väldigt kunnig kring det mesta med hästar. Så en extra inspirations-kick får man med sig hem. Just nu sitter jag här med två knäckebröd och inväntar Emelie och Ellinor! Ska äta gott och dricka lite drinkar och såklart prata om allt mellan himmel och jord,

Idag gav han mig en extra funderare kring noggrannhet, som jag satt och funderade på hela vägen hem. Eftersom Shaki är en bestämd kille fick hon i läxa att vara mer konsekvent, och inte släppa efter så lätt. Till exempel när hon skulle ligga på en 20-metersvolt ville han direkt svänga av in på en 8-meters. Och vad gör många i de läget? Kanske rider på och anmärkte det, och kanske är beredd på de nästa gång.

Jag tänkte på det, vad gör många om deras häst lägger sig lite på innerbogen och tippar något i formen eller blir något springig igenom en hörnpassering? Förmodligen inte så mycket mer än att du känner av det och försöker påverka det i nästa hörnpassering, om ens det, för i många fall nöjer man sig nog med att konstatera det. Men vad skulle en svårklassryttare gjort? Saktar av till skritt inför nästa hörna och korrigerar det som brustit direkt. Säger inte det ganska mycket? De Jerry diskuterade var just de hur man ska i sina vardagspass vara extremt konsekvent men i det också låtit sin häst blomma och vara just sådär uttrycksfull.

Det blir väldigt fascinerande när dressyrryttarna med GP-hästarna gör halt under framskrittningen framför speglarna och rätta till halten direkt om den inte är perfekt. När jag vet att många är som jag, kan sitta och tänka på kvällens plugg under tiden man skrittar fram, hehe. Därför har jag blivit så himla fascinerad av dressyren. Man alltid kan träna på tävlingsmoment, även under ett joggingpass. Halt-hälsning följer dig från L:C till Grand Prix, varför tränar man inte på det minst en gång varje ridpass? Det är ju egentligen så självklart; varför skulle man kunna rida igenom ett felfritt program om man tänker förbi småmissar till vardags? Jag tror att de är så många som slarvar och skulle kunna göra vår utvecklingså bra som möjligt genom att träna mer konsekvent.

Tack Jerry, för de tankarna! Om ni bor i närheten av skåne måste jag tipsa om Böckmans hästcenter (klick) om ni vill prova ut sadel. Ni kanske la märke till att jag var barbacka under ridpasset på Shaki, glömde säga att hon inväntade ny sadel!

Likes

Comments

Igår började jag och familjen dagen med midsommar-brunch, hur mysigt som helst. Dessutom tog Valter sitt första dopp i sjön, det var en upplevelse i sig 😉

Kolla här vad gott!

Två nöjda hundar<3

Efter det kom Amanda hem till mig, vi lagade egen midsommarmiddag!

Det finns inget mysigare än att laga mat tillsammans med en bra vän sitter på och prata livet.. Efter middagen plockade vi fram smått och gott och pratade om allt möjligt, sen åkte vi vidare till Wiktor. Mina människor.

Sen var det festligheter hela natten lång, vi dansade tills benen skakade. Fy vad roligt! Och idag måste jag erkänna att huvudvärk och sömn summerar dagen, och en hel del kramar från Wiktor också<3

Jag hoppas att ni fick en dag fylld av god mat, dans, vänskap och kärlek.

Likes

Comments

Denna dagen har gått i ett, så säger jag nästan alltid haha! Men när hela dagen är planerad med roligheter gör den ju faktiskt det. Jag hade morgonträning idag, så jag satt på Lina vid 9. Jag fick kämpa rejält med det lösgörande arbetet till en början, hon ville slingra sig åt alla håll och blir då svår i kontakten och jämnheten. Ofta hjälper det mig att driva in henne i yttertygeln., genom t ex liknande öppnor med rak hals längst med fyrkantsspåret. Hon lyssnade däremot inte på de heller först, då gick jag in på en volt och tänkte att jag skulle trycka ut manken. Då ”lyfts innerbogen upp” och man får stöd i yttertygeln. Annars när man bara tänker ”flytta utåt” trycker hästen ofta ut bakdelen, välter mot innerbogen och lägger sig i innertygeln.

Till sist blev hon super fin i formen, men hon var trött i benen idag. Så när jag fått igeno henne i kroppen ordentligt jobbade vi lite på arbetstraven och sen bröt vi. Jag tycker verkligen det är så himla roligt att känna utvecklingen vi gör, och kunna börja rida riktigt nu!

Efter min morgonträning i morse åkte jag till stan för att hänga med Ellinor några timmar. Det ör svårt att träffas nu under sommaren när hon jobbar mycket och vi har några mil mellan varandra, så jag tar gärna varenda tillfälle jag får!♥ Vi gick runt i stan och kollade efter kläder och sedan åt vi en fika!


I

Likes

Comments

Vardag

UNDERBART. Underbar start på sommaren har jag haft, så underbar att jag inte tagit mig tiden att kika in här.... VART tog tiden vägen?

Jag blir verkligen besviken på mig själv när jag inte bloggar på grund av att jag gör saker hela tiden, det är ju precis då man har som mest att skriva om? Och jag vet väl själv att det inte är omöjligt att ta 30 minuter om dagen till att gå in här, men jaja skärpning till nästa gång. En liten catch up då?

Senast jag skrev här skulle jag precis plugga in min sista engelska uppgift, och det gjorde jag också. Den gick däremot "katastrof" i jämförelse med vad jag ville uppnå. Okej, kanske inte katastrof men det kändes så hela dagen efter. Och jag höjde mig inte i kursen, och eftersom uppgiften gjordes 2h innan betygen sattes var det inte mycket att göra. Ni som känner mig kan väll gissa att den dagen kändes som livets motgång, jag ville mest gräva ner mig under täcket och aldrig komma upp igen. Men men! Jag tog Shaki en runda på kvällen, sov länge dagen efter och slappade i solen.

Trots att dagen var slö, så blev den väldigt mysig. Amanda kom över, vi förberedde inför hennes 18-års fest och åt lunch.

Sen var det plötligt skolavslutning. Jag har faktiskt inte ens öppnat mina betyg än. Jag vet ju faktiskt vad de står för bokstäver där, men det var inte anledningen. Även om jag har toppbetyg i nästan alla kurser så finns det fortfarande några få enstaka kurser (engelska ex) som ger mig en sån klump i magen. hårt jag slitit, om de ändå var de som betygsattes. Men de räckte inte, och jag ville inte heller inviga sommarlovet med pressen och stressen över skolan. Den är dags och ta i tu med till hösten, och då ska den hanteras också. Så jag låter kuveret förbli stängt, och så lever jag här och nu. Det är sommar! Vi åt på thaibuffe och firade in sommaren. Den kvällen hade jag och W en sån där riktig mys kväll, promenerade, snackade, åt gotte och kollade på film.

Sen var det dags!! Fredag, första dagen på sommarlovet och kanske den bästa? Jag vaknade upp tillsammans med Wiktor, regnet smattrade utanför och allt kändes bara helt pirrigt i kroppen. "Ledig, det regnar ute och här ligger jag med den finaste personen som finns och ska starta igång en alldeles underbar dag". Vi hämtade nämligen vår hundvalp på morgonen! Valter<3 Sedan var det dags för att pynta om lokal för 18-års firande! Amanda fyller 18! Så jag umgicks så mycket jag hann med vår nya hundvalp, slog in presenter och åkte iväg och hade en grym kväll! Fy vad roligt vi hade, alla vänner samlade och vår vän fyllde dedär magiska talet. Grattis, igen! Tyvärr är det ont om bilder på kvällen, då min mobil fick hålla i musiken...

Här är valter!

Amandas kväll!

Och på söndagen strålade solen, så jag och mamma åkte till havet och tog den lugnt. Efter en hektiskt period är det uppskattat att lägga en podcast i öronen och låta solen steka på en! I alla fall när man är medveten om att kvällen har något att erbjuda.

Söndagen var Amandas riktiga födelsedag, så jag, Hilda, Mathilda, Rebecka och Amanda utnyttjade sommarkvällen vid havet i Hällevik. Vi grillade korv, lyssnade på musik och hade en liten mini-picknick. Verkligen jätte mysigt, och solen gick ner under tiden och sedan gick vi hem till Hilda och spelade spel. Sommarnätter med fina vänner <3

Och så var det måndag... Och strålande sol!! Jag åkte iväg till stallet efter en hel veckan uppehåll, satt i sadeln klockan nio. Senare går det inte sommardagar, det är nästan senaste lagret. jag var dyngsur av svett efteråt!! Vi tränade på hårt, och hon har faktiskt aldrig varit så fin! Känns som om jag alltid säger så nu? Men hon blir verkligen bättre gång för gång, prinsessan!

Och i denna värmen kan man nästan inte göra något annat än att åka till havet när man är ledig! Så jag, Wiktor, Emelie och hennes kille åkte till havet. Det var extra skönt efter den hårda träningen, vi åt strand lunch; äggmackor och melon! Mums. På kvällen åkte vi ner till sjön samma gäng och grillade<3

Sen igår åkte jag och Amanda till glassbåten, gick vid bron och små snackade. Kvällen spenderade jag hemma hos Wiktor, vi åt grillat och tog det lugnt.

Det känns lite som söndag kväll idag.. Det var sista dagen med fint väder på ett tag enligt smhi.. Lite slut-på-de-roliga känsla nu? Jag är helt ledig och vad gör man då regniga dagar? Dax att ta tag i to-do's kanske, hmm... Vet inte, ska i alla fall försöka strukturera upp denna sommaren bättre än förra. Jag var så rastlös, däremot har jag aldrig varit mer laddad inför hösten än förra året... Kanske bättre att jämna ut känslan hehe, balans i livet, viktigt!

Nu får jag verkligen kika in här varje dag, för att göra sådana här catch-up's allt för ofta är kanske inte super roligt. Mest dokumentation om vad jag gjort. Uppdaterar man varje dag hinner man få in tankar, känslor och funderar kring dagen. Även något man tänkt på under dagen... Nu har jag ju glömt hur tankarna gick efter ridpasset i måndags? Därför älskar jag att ha blogg, och därför ska jag utnyttja det också! Men jag hoppas ändå det var kul att se vad jag gjort den senaste veckan, för vissa av er.

Likes

Comments

Hästar som funnits i mitt liv

Var tog tiden vägen? 6h sedan jag satt och åt och min mage kurrar igen! Jag har hängt i stallet hela tiden sen dess, suprise!😉 Jag fixade de vanliga sysslorna, sopade bort spindelnät i hela stallet och sen var klockan helt plötsligt fyra, var (!?) tar tiden vägen när man är i stallet? Ingen vet.

Flickan som var och testade Lilla gumman var jätte söt! Gumman verkade gilla henne och hon verkade gilla gumman! Jag fick ett väldigt bra intryck och allt gick jätte bra även om de är lite mer pondus i vår lilla busponny än i ridskolehästarna. Så nu ska de ta hand om henne några gånger i veckan, ge henne extra kärlek och rida lite grann. De förtjänar Lilla gumman! Jag har inte alls tiden till att stå och borsta och pyssla så mycket som man ska, därför vill jag gärna att någon kommer och ger henne lite extra kärlek!

Världens bästa första ponny! När jag flyttade till stället där vi bor nu, blev jag bästis med en som hade en shettis och red på ridskola. När jag var 7 år så började jag rida på ridskola, och ridskolan som skulle visa mig vägen till en stor passion i livet. Där red jag och lärde mig grunderna. Jag hade tid på lördagsmorgnar och jag minns att jag vaknade med pirr i magen varje lördag. Spänningen i att få se vilken häst man skulle få. Jag kan verkligen säga att jag fick ett enormt intresse för hästar redan här, jag var verkligen genuint intresserad.

Sen kom Lilla Gumman till mig <3

Den här kvällen blir en pluggkväll. Jag är klar med alla kurser förutom engelskan där jag ska diskutera några frågor till en film, så den ska jag läsa igenom! Sen är jag 100% klar med allt, för imorgon kväll sätts betygen. Snacka om sista sista chansen imorgon bitti... Känn ingen press :)


Likes

Comments

Hej! Jag har haft en bekväm helg. I lördags var jag uppe tidigt och red. Lina kändes väldigt fin trots att inte Ellen varit hemma på en vecka. Det känns mer och mer att vi klarar det på egen hand nu, vilket är skönt. Men såklart föredrar jag att ha en tränare på marken så ofta som möjligt. Det är dels mentalt stärkande för mig att känna att vi går i rätt riktning och inte fastnar någonstans under flera ridpass ,på samma sätt som om jag skulle suttit själv. Framförallt är det en investering i Linas utbildning, ridbarhet och uppbyggnad. Både att Ellen kan rida henne emellan åt men också stå från marken och vägleda mig rätt under ridpassen. Jag har tänkt lite på det att för oinsatta personer eller liknande kan klassa det som att vara…lat/ bortskämd? Som om att våran snabba utveckling och resultat inte är lika värdig då. Vilket jag inte tycker är rätt. Det viktigaste för oss ryttare är att med sin träning utgå ifrån hur sin häst är och ens egna brister, och sedan ska man ta så mycket hjälp av kunnigare människor som möjligt! Lat eller smart?

Så om Lina kändes fin och lätt i lördags var det ingenting mot idag! Idag fick jag verkligen fram trycket bakifrån och alla bogar, hovar, armbågar och skänkar var på rätt plats. (Haha) Hon kändes mjuk som smör och gav mig den där dansande känslan trots att jag kämpade så svetten rann där uppe. Nu kan vi äntligen börja rida på riktigt.

I lördagsnatt var jag på Swedenrock med Wiktor, Amanda och Emelie, sen mötte vi upp ett gäng och hade trevligt!

Och nu sitter jag här. Jag var i hos hästarna i Åhus redan 8:00 imorse, hjälpte till att mocka boxarna och sen tränade vi. Klockan var 12:30 när jag kom hem och jag gjorde en rejäl lunch som jag nu precis har ätit upp. Jag tänkte gå ut och ta in hästarna, låta de torka lite efter små skurarna och äta sitt hö. Göra fint i stallet, gå en runda med Bella och vid 16.00 kommer en tjej och hennes mamma och ska hälsa på Lilla gumman. Om allt känns bra för dem, samt oss så ska hon börja komma och ta hand om henne några gånger i veckan. Kul!

Med denna lunchen kunde jag både ladda upp batterierna efter träning och inför resten av dagen i stallet!

Likes

Comments

Vardag

En ledig morgon...

Jag låg en lång stund framför datorn och kollade på liven från Grevlunda Grand prix, när dåvarande klassen blev klar gick jag in på Svt play och nördade ner mig i en gammal dressyr världs cup. Wow så fina hästar...

Efter jag läst klart bloggarna jag läser varje dag så åt jag lunch och gick ut i stallet. Ingen häst som skulle ridas, inga måsten mer än de dagliga sysslorna, bara all tid i världen till att pyssla med exakt vad jag ville. Vilket resulterade till 5h där... vart tar all tid vägen när man befinner sig där? Så underbart att vi hästmänniskor i har en plats dit vi alltid kan vända oss. Det är väl inte i någon annan sport där man hänger vid träningsplatsen en hel dag utan att träna? En dag som var helt utan händelser kunde jag fylla med mening på min plats, det är ju liksom min plats. Det i sin tur gör att lediga dagar efter en intensiv period mer än gärna får vara totalt oplanerade – eftersom jag vet att jag alltid kan fylla mina dagar med något älskvärt, när och hur jag vill. Min bästa, bästa hobby.

Hästarna fick i alla fall rejäla duschar, bli schamponerande och fyllda med pälsglans, hovolja, mular med bebisolja och en massa kärlek

Likes

Comments