View tracker

Detta kan nog vara den ända julklapp jag verkligen vill ha, och bli riktigt glad för att få. " Jag är inte perfekt, tyvärr! Michaela Forni är en av Sverige tyngsta bloggprofiler med 100 000 följare på forni.se. och över 16 000 följare på twitter. Ni som läser hennes blogg vet att hon har fått utstå några tunga dagar efter att ha varit med i Redgerts podcast ”tankar med..”, där hon – for a fucking once – var lite bitig i sina svar. ..och det gick inte. Inte säga i ett och samma avsnitt att man får in över 100 000 kronor i månaden och lämna sitt mildaste jag. Jag hatar er som kommentarer elakt. I really do.

Såhär säger hon om boken:

"Varje dag känner jag ett ansvar över att vara en perfekt ung kvinna. Det betyder i stora drag att jag ska vara perfekt på alla sätt som det går att vara perfekt på och inom alla områden. Jag ska vara snygg, men inte för snygg. Jag ska vara smal, men ändå ha kurvor. Jag ska vara vältränad, men jag får ju inte träna för mycket. När jag sover ska jag vara söt och jag går givetvis aldrig på toaletten. Förutom allt det ytliga så ska jag vara framgångsrik men samtidigt ha tid för ett vettigt privatliv. Jag ska avancera på mitt jobb och ha en titel att skryta med. Jag ska vara duktig på ekonomi men också en kreativ själ. Givetvis ska jag vara proffs i köket och få självaste Nigella att backa av förundran. Allt postat på Instagram med tretusen filter. Jag har fyllt boken med små historier ur mitt eget liv. Saker som jag har upplevt och situationer som har förändrat mig. Jag har också samlat mina bästa, om än i vissa fall enkla, verktyg. "

Jag är säker på att de flesta kan sympatisera, en helt utmärkt bok för oss med prestationsångest. Julklappstips!! Jag kan inte vänta på att få läsa denna boken!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vilken bra fredag jag fick, så bra så att jag inte hade en minut över att kika in här😉

Efter skolan joggade jag ut Tusse i skogen en rätt så lång runda, jag ska verkligen passa på hela helgen att rida ut. Han kunde röra sig på ett bättre sätt eftersom han blev lite het. På måndag har det gått två veckor sedan veterinär besöker och jag tänkte ringa Björn, veterinären och snacka om hur han känns, hur det har gått och boka ny tid. Jag ska även ringa sadel-jerry, då vi hade återbesök med sadeln mitt när allt uppstod med Tusse. Jag vet inte om vi ska avvakta med att köra dit tills han är ren i kroppen igen eller checka sadeln nu ändå, bäst att deala med honom tycker jag!

Jag spenderade sedan kvällen med fin-fina vänner! Vi lyssnade på bra musik, åt tapas och snackade såklart massor! Det kan ändå vara definitionen av meningen med livet, bubbel mitt emot älsklingar som förstår allt. Det finns inget jag vill prioritera så högt som mina personer, några få extremt väl utvalda. Jag har egentligen aldrig gillat att umgås med massa ytliga människor. Jag tycker generellt bara att det är rätt ointressant med möten som är ytliga och lämnar mig oberörd. Men lika ointressant som jag tycker att det är, lika hisnande stort är det ju att verkligen vara nära någon!

Det blev en lång natt och hela förmiddagen har jag skrivit lite på en inlämning, men eftersom jag ligger i godfas i skolan så ska jag snart gå ut i stallet och umgås med en annan älskling, som börjar på T och slutar på usse😉 Ha en fin lördag!

Likes

Comments

View tracker

Tankar och åsikter

Jag har skrivit många gånger att det är så himla viktigt med vardagsdetaljer- som att inte komma in från stallet och slänga sig vid datorn för att plugga- vilket jag nyss gjorde.

Jag tror i vanliga fall att det är sånt som gör att man tycker det känns omotiverande att sitta och plugga i svettiga hästkläder med kökslampan tänd och stökigt omkring sig. Medan det är hur mysigt som helst att sätta sig nyduschad i mjukiskläder med tända ljus, te och sätta sig med en imlämning vid 21.15 en torsdagskväll. Men idag är det annorlunda, jag är nämligen hur fascinerad (om man får kalla det så? kanske bättre med provocerad?) av min uppsats på naturkunskapen/geografin- köttkonsumtionen!

Både samhälls, geografin och naturkunskapen kan kopplas till ämnet nu. Jag är på sluttampen på min samhälle och har skrivit om konsumtion, livsideal och utanförskap. Hur intressant? Jag älskar när lärarna väljer ett brett område där man kan hitta en egen fördjupnignsdel med något man intresserar sig för och faktiskt vill lära sig mer om. Att läsa om hur byarna i samhället såg ut för flera hundra år sedan på historian var urtrist medan att skriva en självbiografi- där man fick välja efter intresse- var hur intressant som helst eftersom jag skrev om Simone De Beauvoir och feminismen idag och då.

Hur som helst har jag nu i några veckor varit nergrottad i konsumtionsamhället och jag får ont i magen. Jag menar tankarna gör mig snurrig. Är vi, konsumenter offer eller brottslingarna i denna situation? Vi människor har inte någon förmåga att säga nej tack och nöja oss. Idag tid har vi fått redskap till att utöka den oförmågan. Är vi egoistiska eller idealistiska som människor? Är det så att vi tänker ur ett egoistiskt perspektiv; att inbördes hjälp främjar oss och att vi tycker att dem som är klokast, och lyckas bäst vinner eller att den starkaste överlever, för det är människans instinkt? Idag finns det ett väldigt stort utbud av olika varor, där vi varje dag utsätts för intensiv marknadsföring och där vi måste ta massor ekonomiska beslut. Dessutom så är det ett samhälle där konsumtionen påverkar vår uppfattning om oss själva, och andra. Vi använder konsumtion som något att positionera oss, skapa identiteter. “Man blir det man konsumerar”, men dem som inte har tillgång till konsumtionen då, vad blir dem? Ett utanförskap? Jag blir som sagt snurrig och extremt provocerad av tankarna- men gör ändå precis som alla andra- tänker nästa sekund vilka skor jag vill ha. Kräks av tankarna..


Kvällsinlägget som spårade, hehe. Joggingpasset på Tusse idag gick helt ärligt sådär, eller, känslan var sådär. Strimmigt, segt och kändes som han hade tuggummi under hovarna. Känns inte 100. Tusse är lite svagare i höger och blir därför lite styvare i höger mungipa –> blir rakare i hals och bog i höger varv. Jag brukar därför ganska direkt i traven gå in på en stor, mjuk volt (minst 20m) och verkligen känna efter vad som händer med hans kropp. Det vanliga är då att han gärna puttar ut bakdelen lite och då glider bogen in = han blir bitig i bettet till höger. Det värsta man kan göra då, som också känns som det mest naturliga ju, är att leda i höger tygel. Det jag istället ska göra är att ta ett ställande tygeltag i höger, mjukt och med spelande fingrar, samtidigt som jag leder med vänster för att vägleda bogen rätt för då kommer även bakdelen på plats om han har påskjut, vilket han alltid har, men inte idag... Tankar om det? Ringa och filosofera med veterinär. - Ge de lite tid Eliiina... Nu ska jag i alla fall fortsätta med avslutningen på den tentan som ska vara inlämnad imorgon!

Likes

Comments

Jag vill en fråga som jag gärna vill dela med mig av så jag ger den ett litet mini-inlägg.

"Hej! Jag skulle bli jätte glad om du kunde skriva ett inlägg hur du tränar tillexempel Tusse, hur dina veckoplaneringar ser ut. Hur ofta du tränat hoppning/dressyr/markarbete och för tränare eller utan osv osv. Vilka dagar han står och vilka dagar du bara rider en mysig uteritt. Skulle bli jätte tacksam!"

Hej. Jag är just nu inne i en "behandlungsperiod" där jag och Tusse inte ska fokusera mer än på att hålla igång och lösgöra men aldrig anstränga. Under vår träningsperiod för ett tag sen skrev jag varje måndag hur min vecka skulle se ut och varför. Varför väljer jag att jogga ut honom dagen innan dressyrträningen? Eller varför väljer jag att hoppa små hinder just den dagen? Varför skrittar jag ut på cykelvägen istället för i skogen? Ja, massa frågor som faktiskt vi med en tanke bakom vår planering och vårt upplägg får ställa varje vecka. Jag älskar att analysera tankarna bakom träningen och syftet. Varför och hur. Här kan du hitta dem inläggen.

Jag tror att många, vad det än gäller, stannar upp i utvecklingen på grund av att man inte är tillräckligt ifrågasättande emot sina egna vardagsmönster, system och tänk. Både i skolan och med träningen så försöker jag vara en analytiker ut i fingerspetsarna och ta mig mod nog att ifrågasätta mig själv och mitt sätt att vara på/göra något dagligen.

Så tillbaka till frågan, just nu finns det inte så mycket att analysera eller ändra. De närmsta 2-3 veckorna kommer upplägget för mig och Tusse se lika dant ut. Jag skriver gärna om vad vi gör under dessa jogging pass. När jag är tillbaka till den vanliga träningen kommer det som vanligt komma upp tankar kring upplägget i veckan!


Likes

Comments

Klockan är 18:00 och jag ska starta mitt pluggpass för dagen, inget långt sådant men jag har spilltid innan stallet så då ska en engelsk artikel refereras! Efter det är det stallet och jag längtar efter att få gå ut och pussa på fina mulen. Tusse vilade igår så idag ska vi följa upp söndagens pass mest.

Jag avskyr att bli såhär styrd av skolan som man blir, idag har jag varit bunden till skolan från 7-17 och det är jag flera gånger i veckan. Jag är inte ute efter att ligga och sova på soffan istället, nej. Men jag hade gärna planerat min egen vardag efter mina satsningar. Idag när jag kom hem kände jag bara hur energin droppade av mig, och det är den värsta känslan jag vet. Jag hatar att känna en känsla utav grått, tråkigt och mönstrat, alltså; snooza sig sen på morgonen, stressa till skolan och komma hem sent, sova, äta. Hur får man motivation till sådana dagar om de är varje dag? Och när jag får den känslan vill jag direkt bryta upp med något mer motiverande.. Hmm spännande ;)

Men om dagarna fylls ut med skoltimmar då? Jag löser de alltid med tidsscheman på exakt allt och listor som jag checkar av för varje del. Allt ifrån hemtenta till att mocka bajs, that’s how I do!

Likes

Comments

Sorry såg att morgoninlägget inte publicerats förrän för en stund sedan- hade inte klickat på publicera! Hehe.

Alltså allvarligt nu, kan vi ta och diskutera Beyonces senaste album? Jag har lyssnat extra mycket på Beyonce sedan i våras. Jag blir bara mer och mer besatt av hennes förmåga att beröra och ge en en jävla massa power på samma gång. Nu för några månader sen köpte jag Lemonade. Jag säger bara köp det, nu. Jag lovar, det är värt det. Efter ni gjort det ska ni även kolla på filmen. Såklart så har hon gjort ett visual album, som jag gråtit sönder till men som också gett mig en fet inspiration och styrka. Jag är inte här för att bedöma. Hon får ju såklart topp-poäng, men inte för att hon är min favvo. . Det är just för att hon förtjänar topp-poängen och hon förtjänar att jämföras med legenderna. Det är därför hon är min favoritartist. För att hon är bäst.

Jag har alltid sett henne som en artist som underhållet, and that's it. Hon har alltid haft ett privat liv och faktiskt så har jag faktiskt inte brytt mig speciellt mycket om vad som händer bakom kulisserna. Hon går ut på scenen och slaktar, sen går hon hem. Eller vad vet jag? I detta albumet så är hon så personlig så jag tappar hakan. Hennes ord ba BOM BAM BOM, rakt i hjärtat. Tydligen är Jay Z otrogen? Med Becky with the good hair? Från att inte bry mig ett skvatt om deras relation till att sitta timme efter timme och googla ”who the fuck is Becky?”. Albumlistan går från att hota med skilsmässa till förlåtelse. Låtarna handlar inte om att basha hennes man för det han har gjort. Låtarna tar med mig och alla som lyssnar på en pro-women och pro-black resa som berättar för mig ”Jag är människa. Jag gör misstag, folk gör misstag. Jag är i ett förhållande som har sina brister, precis som alla förhållanden har. Jag har varit trasig, mitt folk har en trasig historia.” MOM.

.

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Lyssna på det här: 20 minuters stadsbuss i en mörk stad men allt från mammor som ska lämna barnen, buissnes människor och studenter i min egna värld med Beyonce på högsta volym. För att sedan möta upp en vän på espressohouse och äta frukost och snacka. Nu sitter jag här med min stora jul-latte och skriver på de sista inför seminariet. En måndagsmorgon helt i min smak.


Idag har jag två lektioner och efter det ska jag plugga och sedan har jag en lugn måndags kväll, hur skönt? Hörs sen!

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Klockan står på 21:40 och jag ska starta mitt pluggpass inför morgondagens senemarium i psykologi. Hade helst av allt sagt hejdå till den här söndagen och somnat nu, istället väntar plugg till i natt skulle jag gissa på. Priset jag får betala för att göra massa annat spännande, givande och såklart även måsten bredvid man mål inom skolan.

Idag red jag även första joggingpasset i ridhuset, som jag saknat att linda ben, välja ut den perfekta outfiten och de bästa av allt: träningen. Men visst är allt omkring underbart också? Dessa pass skrittar jag fram i 15 minuter minst, först på helt lång tygel och sedan skrittjobb tills jag känner mig nöjd där. Jag vill tro att man kan förebygga många skador genom att vara noga med fram- och avskrivning. Sedan rider mycket skolor i lägre form, idag blev det enklare övningar med lite större vägar; serpentin bågar, 20-meters välter, ställa och böja. Försöker tänka som om jag ska ”känna igenom hela honom”, fast från ryggen i ridningen.

Nu har jag tänt ljus i hela rummet och satt på mig myskläder och ska kötta igenom mitt plugg. Jag väljer hellre att gå upp vid halv sex imorgon och förbereda mig det sista, börjar ändå inte förrän 10! Hoppas ni haft en bra vecka, i vilket fall som helst laddar vi i upp för en ny!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Ligger kvar i sängen och tänker på söndagar, hur viktiga dem är i mitt liv. En dag då man kan strukturera upp allt inför veckan men ändå vara ledig och ladda batterierna helt efter helgens roligheter. Människor som bara känner ångest över söndagar slösar verkligen bort en av veckans viktigaste dagar, enligt mig. Jag tror att man måste hitta sitt eget sätt till en bra söndag, och istället för att bära på alla veckans måsten skriva upp dem och sen inte behöva tänka på dem mer tills veckan faktiskt drar igång på måndagen.

Gårdagens ridning gick faktiskt väldigt bra utifrån förutsättningarna- minus grader och en ponny som vilat några veckor- heh.. de var krut under hovarna! Men han skötte sig riktigt bra och tycker jag fick igång kroppen som jag ville. När han hamnar i pop-modet så gäller det att hålla huvudet kallt och inte ryckas med. Då förvandlas pop-et till en bra power!

Idag ska vi åka upp till ridhuset, ska skritta och jogga ut lite först, liknande igår och sedan avsluta lite inne i ridhuset.

Likes

Comments

Vardag

Ärligt, huuur fin är inte denna färgen?

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments