Freedag!! Har verkligen längtat efter denna helgen! Det blir inte en lugn stund, men den är fylld med roligheter. Idag har jag haft en riktigt bra dag. Fick sovmorgon till 7, och efter det har jag endast haft två lektioner och sedan dess har jag varit i stallet.

Lina var riktigt på hugget idag, så vi jobbade på volten med fokus på att få henne lugnt och låg, sedan avslutade vi med lite galopp.

Jag ska iväg och handla lite hästsaker inför tävlingen på söndag. Ska försöka hitta något som kan bidra med lite energi, lite glansspray och smått och gott. Mmh, att förbereda inför tävling, en speciell känsla som nästan är lika bra som själva tävlingen. Håller ni inte med? Skriva packlistor, skriva upp planering med framridning och alla tider. För att inte tala om den mentala biten, bubblan man går in i, fullt fokus. Spelar ingen roll om det är en msvA eller en LB nu. Jag tror verkligen på att de som går in med samma inställning för en liten meningslöstävling som ett stort kval, är den som kommer längst.

Ikväll ska jag och tjejerna fira Mathilda ännu en gång med lite festligheter. Så vi hörs imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Onsdag idag, vilket innebär träning med Scarlina, intervju med en reklambyrå och sedan massor plugg! Den skavande känslan i magen på grund av de dåliga passen med Gurra är borta idag efter en super träning igår, VILKEN lättnad!

Carina tipsade om att rida med en längre sporre, eventuellt med en rörande kula på, dagen innan tävling. Så jag testade det igår och herregud vad jag önskar att jag kunde tävla med det. Jag anser att det är viktigare att kunna rida med lätta hjälper än att rida utan sporrar och spö. Jag hatar att sitta och få använda väldigt mycket skänkel i varenda steg på honom. De förstör både min ridning, och gör honom ännu okänsligare. Eftersom han inte bryr sig om tillsägelse med spöet heller så hoppas jag att detta kommer kunna vänja oss vid en ridning med känsliga hjälper. Planen är nu att på torsdag rida ut, fokuserapå att försöka rida igenom honom i skogen och sen gå in och rida programmet en eller max två gånger, sen ut och busa i skogen igen. På lördag kommer sedan Ellen och hjälper mig att lösgöra honom, eventuellt genom att tömköra lite.

Nu ska jag och min latte vandra genom staden som andas höst och ladda upp inför denna dagen.

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni?

Först måste jag bara säga att det varit väldigt frustrernde att ha några få tider som är planerade för att kika in här och skriva, men så har nouw i omgångar "fixat buggar", eller liknande ,precis vid dessa tillfällen. Men jaja, därför uteblev i alla fall uppdateringen igår..

Vilken vecka jag befinner mig i. Imorgon är jag och Emelie bokade med en reklam byrå, vi befinner oss mitt uppe i att boka intervjuer, förbereda intervjuerna och utföra dem på gymnasiearbetet. Idag ska jag påbörja en litterär analys, på fredag ska vi skicka in ett engelska arbete, en analys i religionen och utöver det ska träningstillfällena med båda hästarna planeras in, en vän har 17-årsfest men framförallt: jag ska hålla fokus på mig och Gurra inför helgen.

Jag känner mig däremot fullt laddad inför allt, det spelar ingen roll om jag känner mig trött, motivationen är verkligen på topp. Den positiva stressen finns inom mig, även om den gnager lite så ligger den som ett driv hela tiden. Jag får hela tiden påminna mig själv om varför gör jag detta och för vem. Igår när jag fastnade i en diskussion hos studievägledaren om vad jag vill framöver och vad som fått mig att vara där jag är idag, så regnade det drivkraft över mig. Jag blev så jäkla stolt vilket resa jag gjort mentalt under de senaste åren.Vi hamnade i en lång och intressant diskussion om vad som faktiskt får en att hitta drivkraft i skolan- och allt landar i varför det är viktigt för oss själva. De som inte förstår varför de ska lägga ner tid på ett ointressant religionsprov tappar meningen med att få ett bra betyg på det. Eller om man inte bryr sig om mer än ett E på provet, så ska man veta varför.


När jag hade dåligt med driv i skolan, handlade allt om att det inte fanns någon mening med uppgifterna, enligt mig. Framförallt på högstadiet, där jag visste att jag enkelt kom in på samhällslinjen oavsett betyg, varför ska jag då slösa tid på tråkiga matte tal eller ett hemkunskapsprov? Nu i efterhand vet jag varför jag borde gjort det. Ringklockan som ringde inom mig våren 2016 fick mig att inse att jag helt plötsligt inte hade en aning om hur man fick ett högt betyg, att jag missat alla grunder till både matte och historia. Eller antagningspöängen till högskolan, vad tusan är ens ett meritpoäng?" Åh om man kan välja bort engelska i trean ska jag direkt göra det!!" Utan att ens förstå vad det innebar.

De ända som fick mig att ändra syn på allt detta- var att förstå varför gynnar detta mig. Och- när jag inte vetat vad jag vill så har jag alltid tänkt "tänk att kunna göra vad fan jag vill i framtiden, fyfan vad ballt" och det önskar jag att jag förstod redan på högstadiet. Utan att tänka att det är omöjligt, för nu vet jag att det inte är det. Vissa får jobba hårdare än andra- men fyfan vad värt det är. Jag fick slita mig i bitar våren 2016 för att höja mina betyg- och det gjorde jag. För varje år har snittet höjts.


Nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka till stallet, Ellen kommer och hjälper mig och Gurra.

Likes

Comments

Jag har precis landat på min soffa och tänkte kika in här innan jag ska avrunda denna söndagen. Jag är helt slut i varenda muskel i min kropp och i varenda hjärncell i mitt huvud efter denna dagen, men jag har fått ut väldigt väldigt mycket av den. Idag var det dags – träningen inför finalen i allsvenskan för Carina Brink. Idag låg fokus på 10m volter, mellangaloppen på diagonalerna och uppridningar. Men innan dess, liksom alltid, fokuserade vi på grunderna och lösgjordheten.

Jag tyckte det kändes som ett skitpass, igen. Jag får nästan tårar i ögonen bara att skriva de här raderna, ha-ha, nej men jag orkar inte med den här känslomässiga i kombination med prestationsmässiga involveringen den här sporten kräver.

Jag inser mer och mer att den utvecklingskurvan jag skulle vilja ha från första passet på Gurra fram till finalen i Allsvenskan inte kommer komma, och jämför man med de som väljer att ägna sina liv och sitt yrkesval till hästarna är det väl helt fine att jag inte går dit och vinner min tredje dressyrtävling i LB:1. 😉Men som vi alla som håller på med hästar vet så är det så många aspekter, utöver att göra sitt yttersta, som spelar in för att ta sig framåt. Och för varje gång man försöker allt man kan så har man så mycket att förlora. Bara att släppa förhoppningar är väl också att förlora på sätt och vis.

De största problemet, som jag anser väldigt stort och grundläggande, är att vi har svårt att hitta kontakten mellan hand och skänkel —> han trampar inte under sig —> då åker huvudet upp—> ryggen sänks och därmed är all kommunikation, lösgjordhet och arbete borta. För att han ska komma under med bakbenen och böja igenom sig red jag inställd på kortsidorna, med volter i varje hörd, och utställd på långsidorna. En väldigt grundläggande övning som får honom lösgjord och så att banbenen kommer in under honom. Just nu när han är så svag och därför vill slippa detta grundarbetet ansåg hon att jag skulle rida med låg och bred hand, vilket drar ner mig på tävlingsbanan men mindre än om han går med huvudet i taket, sänker ryggen och står emot.

Hur som helst har han en helt underbar personlighet denna ponnyn! Och det finns inget i honom som får en att bli arg, frustrerad eller irriterad på honom. Bara en massa frustration över att jag inte klarar hålla ihop allt- eftersom han kräver en hel del.


Nu ska jag hoppa ner i sängen, klockan ringer vid fem och det är ny vecka på ingång. Godnatt!

Likes

Comments

Hej på er! Jag hade en sjukt trevlig kväll igår! Mathilda fyller år nästa helg så vi överraskade henne med Tacos, champagne, lekar och ett härligt gäng tjejer. Allt blev väldigt lyckat och jag kom hem vid 2-tiden. Så glad för alla fina människor jag lärt känna<3

Idag flög jag upp ur sängen, åt en stoor frukost med youtube klipp på duktiga dressyr ryttare, för att ladda upp inför lagträning! Ellen har ordnat så Carina Brink kommer dit och ska träna laget. Verkligen spännande. Har haft en sådär känsla (ärligt en rätt dålig) de senaste träningarna och när det händer nära inpå en tävling låser sig allt. Så mina förväntningar inför denna träningen är att få bra tips och knep för att Gurra inte ska komma undan arbetet, så jag kan hålla ihop honom och mig själv. Men! Nu ska jag sätta på Beyonce på högsta volym och ladda upp, vi hörs såklart efter träningen

Likes

Comments

Hej på er! Tisdag och en trött sådan, men jag har precis checkat av dagen lektioner och ska snart åka hemåt. Planerna för kvällen är att träna och försöka skruva klart en historiainlämning. Sen har jag inte mer som ska in denna veckan, skönt. Så – lite mörkare, kallare och lugnare dagar väntar. Väldigt välkommet. Men givetvis är det fullt fokus i stallet, sista hela träningsveckan innan finalen! Njuter för alla delar i mitt liv, även om det känns tufft emellanåt.

Jag har inte så mycket att komma med just nu, så jag tänkte visa er lite bilder från senaste tävlingen.


Ikväll ska vi få hjälp av Ellen, behövligt. Blir lätt lite stressad nu eftersom det inte är så mycket tid kvar, och pressad för att jag verkligen vill kunna prestera nu. Vi hörs mer om träningen senare!

Likes

Comments

Godmorgon! Måndagmorgon och jag har haft en fullspäckad helg. Inte oå ett tungt sätt, tvärtom, energigivande! Men fy vad jag låg back med sömn när helgen inleddes. Senast jag kikade in här satt jag nergrävd i gymnasiearbetet som jag satt uppe med in på natten, sen hann jag sova 4 timmar innan en låång fredag väntade. Efter det har dwt bara varit roligheter.

Jag fick en super träning på Lina i fredags, där jag lyckades samla massa kraft. Jag är glad att det känns så bra med henne just nu, där kan jag hämta energi och självförtroende när det känns tungt och jobbigt med något annat. Efter träningen åkte jag hem, fixade mig och sen vidare in till stan med världens bästa gäng!

Sedan åkte jag hem och la mig, helt död, i W’s famn och sov godare än någonsin. Vi tog en sovmorgon till 10, låg och drog länge och sedan åkte jag direkt vidare till Gurra. Tanken där var att jogga igenom honom efter några dagars paus, sedan känna på hur arbetstraven kändes. Jag fick ingen bra känsla alls, kände mig mest pressad och frustrerad och på grund av det lät jag arbetstraven och galopparbetet va, och fortsatte jobba i den lägre formen och grundridningen. Direkt efter detta väntade sån tur träff med Hilda! Vi åkte in till stan där det skulle vara höstmarknad. När vi kom in verkade vi vara de ända som trotsade regnet och hela marknaden hade stängt ner, men det gjorde inget. Vi satte oss på ett café, fikade medan regnet öste och snackade igen allt som missats.

Spelar ingen roll hur trött och uppgivande man känner sig efter ett dåligt ridpass, energigivande vänner vänder på det direkt. Det var verkligen skönt att släppa fokuset som varit konstant på senaste och bara ha all tid i världen att snacka med en klok och fin vän. Vi åkte vidare in till kulturnatten i Karlshamn och åt god middag. Sedan gick vi in på museum, ett riktigt intressant sådant.

Kändes som att resa tillbaka i tiden på riktigt.

Sedan var det söndag och en ledig sådan. Jag tog en till välbehövlig sovmorgon, och åkte till stallet vid 10:15. Sedan var jag hemma vid 18:00. Finns inga ord som kan beskriva att bara känna att man har all tid i världen att pyssla, strosa runt och pussa extra på mulen. Linda, smörja hovar, frisera manen. Gurra och jag tog oss tid att rida ut 30 minuter, sedan kände vi lite på banan. Vi skrittade där i säkert 20 minuter också, men fungerar nu inte traven eller galoppen som jag vill måste jag en än gång backa bandet och få det att fungera 100% i skritten. Det har verkligen gjort mycket för mig och Lina, vi har lagt mer än halva passen med att bara sitta och skritta. Varenda liten knapp måste sitta.

Och det känns på Lina, hon var hur fin som helst igår också. Vi värmde upp över lite bommar, övade lite på ”tävlingstraven” och red lite programdelarna ur LC. Jag skrev däremot direkt till Ellen efter jag lämnat Gurra’s stall. Hjäääälp. Så nu har vi 2 träningar inbokade nästa vecka, plus en lagträning.

Likes

Comments

Nergrävd i plugg, och har inte ens kollat vad som behövs förberedas inför morgondagen.
Vi hörs imorgon bitti tror jag.

Likes

Comments

Hej på er. Jag har otrolig huvudvärk idag, därför bestämde jag mig för att vara hemma så jag kan vila och ta igen massa skolarbete under dagen när jag känner mig okej igen. Så inte så mycket roligt att berätta om denna dagen, men jag tänkte skriva lite om gårdagens lösgörande pass på Lina.

Tanken var att lägga upp passet lite efter hur hon kändes. Det kan verkligen variera, ibland får jag sitta och skritta hela passet fram tills sista fem minuterna och ibland går det att sätta igång snabbt. Allt handlar om hur grunderna sitter. Så fort vi börjar jobba med nya saker, eller sätter högre krav är det lätt att tappa grunderna. Då är jag alltid noga med att backa bandet och hitta vårt system igen. Framförallt: checka min ridning! Eller göra någon övning som vi känner oss trygga med.

Haha! Kolla här, bilder från i våras. Trots att vi kände att vi klickade bra så var Lina verkligen svår här! Vi började jobba med grunderna, att ens kunna styra henne och att få henne med mig. Det här ser ut som en bild från skritten, men såhär såg traven ut. 

Ännu en travbild från i våras..

Igår kändes kontakten mellan oss sådär från start. Däremot var jag så lättad över att hennes huvud var kallt. Hon hade två lugna dagar bakom sig och det blåste rätt rejält. Men! Trots att hon flög runt några gånger på grund av läskiga saker som rörde sig, så var huvudet sänkt och hon kändes avspänd!

Som sagt så kändes inte kommunikationen perfekt, så vi backade bandet och satte igång med lösgörande arbete i skritt. Här vill hon gärna börja trava så fort jag lägger om skänken, så det gäller att jag är mycket noggrann med att vara stark i bålen och ha en stadig hand. Detta fick vi jobba med ganska länge, men till sist kändes hon fin mellan hjälperna! För att få henne dit fungerar det väldigt bra att rida på en 8:a, och så fort hon känns fin vänder jag upp på rakt spår, och så fort det faller isär går jag tillbaka till 8:an. Skulle jag inte få med mig henne i 8:an använder jag mig utan volter inuti den.

När vi kunde skritta på rakt spår och hade gjort det ett tag, känt så att hon kunde flytta sig med hjälp av skänken så joggade jag henne några varv på rakt spår, i lägre tempo och längre hals. Men så fort vi skulle börja jobba så gick vi tillbaka till 8:an och upprepade det vi gjort i skritt. Jag är väldigt noga med att sakta av till skritt om jag tappar ridningen i traven eller att vi tappar det helt.

Lina och jag i slutet av sommaren, vilken utveckling va? Jag måste även säga att sedan dess har jag ändrat min sits lite till.

Såhär kan ett vanligt jogging-lösgörande pass se ut för oss. Det fungerar väldigt bra att rida inför en träning, och jag tycker det är väldigt viktigt att ha sådana här lugna pass där man kan sätta sin tillbaka och slipa på grunderna. Faller grunderna så går det inte att gå vidare.

I slutet blev hon mjuk och vi hittade verkligen gummibands-känslan! Hon hade väldigt bra tryck för att vara ett jogging pass och var väldigt följsam. För att checka av att känslan stämde så red vi några serpentiner, och det kändes en otrolig skillnad i jämförelse med när passet började!

Likes

Comments

Tre ord kring gårdagen: what a day. Hade en otroligt bra dag igår, men väldigt fylld. Hann inte ens kika in här för att berätta om tävlingen, så det gör jag nu.

Jag sa efter förra tävlingen "nästa gång vill jag komma upp i 60%". Förra starten hade jag hunnit rida Gurra cirka 7 gånger, varav 2 gånger programmet. För mig som aldrig startat dressyr, eller knappt varit på en dressyrtävling förr så kändes det helt okej att få 57%, där det endast var galoppen sänkte oss. Just eftersom Gurra ståt ett flera månader tidigare och precis kommit igång, så kunde det kännas okej att vi inte klarade hålla ihop galoppen.

Denna gången lyckades vi komma upp i 60% med några 7:or i protokollet, tyvärr ar galoppen svår även denna gånge men det kändes helt klart en förbättring för oss som ekipage. Men såklart säger inte procenten allt, för jag hade inte alls någon bra känsla när jag red. Det blåste något fruktansvärt och Gurra stängde av när vi klev in på banan. Jag slet som ett djur genom hela programmet, och var redan helt slut efter uppridningen. Jag kände att jag gjorde vad jag kunde i stunden, men frustrationen att inte kunna rida ännu bättre är hemsk om jag ska vara ärlig. Det spelar ingen roll om han inte lyssnade på mig inne på banan, för jag vet mycket väl att en stor del av att vi inte klarade hålla ihop det hela vägen var på grund av min orutin, oskicklighet och för svaga ridning. När jag red ut från banan ville jag bara direkt hem och träna. Men som sagt, procenten är jag inte ledsen över trots att jag vet att vi lätt hade kunnat komma upp i 65% om antingen Gurra lyssnade bättre, vilket känns lite surt eftersom det går så bra på träning. Men som sagt, jag tänker inte skylla på något annat än mig själv. Kollar man bara på procenten och kommentarerna i protokollet känner jag mig ändå helt okej tillfreds i förhållande till mina förutsättningar och min bakgrund.


Fina fina Gurra! Tycker ändå han kämpar på bra med tanke på att det är flera flera år sedan han tävlade dressyr, och precis är igångsatt och med en ny ryttare på ryggen som är helt ny med det här med dressyr. Visst är han fin?

Laget slutade i alla fall som trea i omgång 2, vilket leder oss vidare till final! Wiho, så kul

Efter att ha gått upp 05:10, nervositet och en hektisk heldag på tävling så blir man slut. När vi anlände hemma i stallet igen gick i ut och gick i 15 minuter för att tillsammans gå och summera dagen och alla intryck, ta betes pauser och hinna andas. Kvalitets tid!

Men det var de ända 15 minutrarna jag hade ledigt igår, för sedan bar det av vidare mot Antons 18-års fest för att fira honom, träffa mina fina vänner och ha trevligt. Och det hade vi också!

Jag och emelie tryckte i oss massa fet mat, vilket var välbehövligt efter min dag och inför en lång kväll.

Jag tog tåget hem i tid i förmiddags för att hinna hem till hela plugghögen jag fått spara denna vecka, nu så har jag en hel del att göra och tiden har bara runnit iväg. Jag har två prov och några inlösningar som kommer ta ett x antal timmar... Jag måste stanna upp var 5:e minut och tänka varför gör jag detta för att kunna bita ihop och orka.

Likes

Comments