Tankar och åsikter

Man ser to-do listan framför sig och kommer samtidigt på ”det här och det här och det här borde jag också göra”, man har en fruktskrutt och disk bredvid sig, lyssnar på hög musik och samtidigt som man betar av to-do listans punkter har man tankarna på nästa måste. Känner ni igen er?

Jag hatar vardagsstress och känner det jättelätt och ofta och har verkligen fått träna mig på att koppla bort just det. Jag kan ha suttit jag i ett kompissamtal, samtidigt som jag kollade av kommentarerna på bloggen och kom på ”jävlar ja! Jag skulle ju mejla mentorn om den kursen”. Tar upp min mail och när jag har lagt på samtalet så undrar jag varför jag tog upp mejlen? Stressen gör kullerbyttor i magen och jag känner bara: VARFÖR stressar man så mycket? Ingenting blir varken bättre eller snabbare gjort på grund av kullerbyttor i magen.
Mina bästa tips, som jag fick påminna mig själv om idag, för att bota denna jobbiga vardagsstress är –

•STÄDA UPP runt om dig. Ta dig tio minuter till att städa undan, tänd ett ljus och koka en kopp te. De där tio minuterna, eller tjugo, spelar ingen roll i det långa loppet ändå.
•Ta fram papper och penna och skriv en strukturerad och rimlig to-do lista. Vad måste göras idag? Det som inte är ett måste, går det att sätta upp på en annan dag?
•Så fort du kommer på nya måsten, skriv ner dem! Det som stressar mest är att gå runt och hålla allt i huvudet.
•Ta lite rast och variera måstena. Svara på mejlen för att sedan komma ut i luften och fixa i ordning i stallet och sedan gå in och skriv den där uppgiften igen. Tänk inte att du sparar tid genom att först göra allt framför datorn, sedan på pappret och sedan ute. Variera!

Känner du ofta vardagsstress också? Fyfasen vad jobbigt det är. Det här måste vi alla som känner igen sig jobba på i höst tycker jag. Inget blir bättre av stress!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min energi tog verkligen aldrig slut igår! Pluggade efter att jag och Amanda skrittat en timme och vid 22:00 ställde jag mig på crosstrainern med Zara Larsson på högsta volym! Dessvärre känns det av att jag inte somnade i tid igår hehe, var mer död än levande när alarmet ringde. Men, sen väntade en cappuccino och kesella med bär. Jag är uppe! ;)

Sedan dess har jag sminkat mig med Håkan Hellström över hela huset, smuttat på min cappuccino och förberett mig inför en lång tisdag! Vad händer idag då? Jag går i skolan nästan hela dagen, kvällen ska endast fokusera på de stora provet på onsdag... Jag är usel på att lära mig prov, men på grund av det jobbar jag dubbelt så hårt och än så länge har det resulterat till full pott, får hoppas dehär också gör det! Internationella relationer är däremot lite mitt hat-ämne just nu, men men det är lika viktigt som alla andra...

Tusse ska alltså vila, jag ska tidsinställa lite inlägg nu så de inte ekar tomt här! Så hoppas jag att ni går en toppen tisdag!

Likes

Comments

Denna veckan ska vi påbörja med lugna dagar! Som jag skrev igår hade Tusse en rätt "tuff" vecka i förhållande till vart han är just nu. Han ska dessutom inte hopptränas utan det blir dressyr! Då kommer jag hinna öva lite på galoppombyterna som inte är befästa ännu och dessutom fortsätta jobba på vårt största grundproblem- att få med yttersidan. Jag är super sugen på att träna varje dag . Jag känner för att öva på en massor som inte går att få in i en träning, men för att se på det långsiktigt: tre dagars paus!

Måndag: Skritta en lång runda, utan krav bara rörelse
Tisdag: Vila helt
Onsdag: Ut och gå en runda
Torsdag: Jogga i skogen på mjuka skogsvägar
Fredag: dressyr träna: grundjobb
Lördag: Rida igenom lugnt men med ett förebyggande syfte inför pay and jump
Söndag: Pay and jump

Det tre första dagarna är en liten mini paus! Som sagt, små mini pauser emellan åt är nog bra för både psyke och kroppen! På torsdagen tänker jag att jag joggar på raka vägar i en lång och låg form, får igång kroppen samt göra av med inte energi. Ett slags uppvärmningspass fast i annan miljö än paddock. Jag vill få honom stimulerad. För att sedan på fredagen följa upp ett dressyr pass. Jag tror jag vill fortsätta fokusera på grunderna, vi klarar de mesta men inte så bra som jag vill, om ni förstår vad jag menar. Det är inte så att jag inte kan rida på en volt utan stöd på ytter, men jag rider kanske en volt med stöd men inte på ett perfekt sätt. Han vinklar inte in bakbenen lika bra som han kan till exempel. Innan jag utvecklar andra grejer vill jag ha perfekta grunder att stå på.

Jag har inte bestämt fullt ut angående pay and jumpen på söndag, men som det ser ut ut just nu ska vi åka. Jag vill på grund utav det rida igenom honom lite lätt på lördagen, eftersom det fungerade så bra sist. Att ha ett litet jogging pass innan, men jag vet inte hur han kommer kännas eftersom han kommer ha ett dressyr pass i ryggen.. Dessutom ingen hoppträning på en vecka, hm det blir spännande! Men jag tror att så länge han är förberedd kroppsmässigt ska det går bra ifall han håller sig så fin och lugn trots att han inte sett ett hinder på en vecka, hehe ;)

Min sits är också ett uttjatat grund problem, jag tjatar ständigt på mig själv att ​inte ​göra som på nedanstående bild medhänderna. Ifall jag inte är liksidig kommer inte han heller bli de... arh, träna, träna och träna!! 


Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Alltså, vad har hänt med mig och inte vakna utav alarmet? I vilket fall som helst så var pappa snäll som väckte mig och sen bytte täcke på Tusse. Tur jag går upp 30 minuter tidigare än vad jag behöver så när jag försov mig 30 minuter var det inte kris. Jag ville trots allt kunna göra vid mig i lugn och ro, så jag skippade frukosten hemma och var nu tvungen att flytta frukosten till espresso house, wops vad hemskt! ;) Men det har väll ingen dött utav, eller?

Tänker på helgen, det känns som att den varit en vecka lång ifall jag tänker tillbaka på allt jag fått gjort sen jag slutade skolan i fredags? Jag älskar när det är så! Har hunnit med att skriva klart en naturkunskapinlämning, storstäda mitt rum, hänga med vänner, gå ut och en lång runda på ryssberget, tränat mig själv, trimmat Tusse, tävlat Tusse, haft mina små kusiner sovande hos mig, haft en mini-kräftskiva, skrivit 10 sidor sammanlagt på 2 inlämningar och till detta varit på hur glatt humör som helst!

Nu sitter jag i alla fall och ska fortsätta skriva på det jag höll på med hela dagen igår, förbereda blogginlägg och njuter av min karamell-latte, crosssiant och blåbärsyoghurt. Mysfaktorn är på topp. Idag är det plugg som gäller, jag har endast två lektioner i skolan så blir antagligen ingen sen natt med plugget, skönt!

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Vardag

HUR blev klockan så mycket? Denna dagen har varit oändligt lång när jag tänker tillbaka. Med tanke på att jag var ute i stallet när det fortfarande var mörkt ute (05:45) och inte vilat en stund sen dess är det inte så märkligt att jag börjar bli trött nu. Jag slog upp böckerna vid 13:00 och stängde inte igen dem förrän 20:00, efter det har det varit söndagsplanering. Alltså planerat upp veckan, bokat upp träningar, strukturerat upp plugg tillsammans med ridning och sen lite matte repetition på det;) hm, jag är klar för idag!

Imorgon är det ny vecka! Det blir en tuff än, skolmässigt i alla fall. 1 stort prov, 2 stora inlämningar, 20 tal glosor i språk, 1 redovisning, 2 vanliga inlämningar och en gruppdiskussion man ska vara förberedd inför. På detta ska man alltså hinna plugga matte tal och dessutom
resterande kurser för att ligga i fas.
Hm? Jag vet inte vad ni anser men ska man inte behöva ge upp allt runt omkring skolan anser jag att detta är orimligt. Är det ens okej? Men men, vad ska jag göra åt saken, bara jobba så in i helvete. Haha....

Tur att Tusse ska få några dagar lugnt i början på veckan. Det blev rätt så mycket hårt arbete föregående vecka, speciellt i slutet. Frida, min hopptränare ansåg att han skulle få vila från hoppträningen kommande vecka eftersom det blev två hoppningen förra, när han inte är i full tävlingskondition. Så jag la in ett par dagar med lite chill för mr Tusse, men mer om veckans upplägg imorgon. Nu bör jag sova, imorgon ringer klockan 05:15 och jag ska beta av en hel del plugg innan skolan! Minutplanering, hehe.

För att inte stressa upp oss för veckans to-do's kan vi väll njuta utav denna bilden från min pw i lördags. Höstsol, höstlöv, Håkan Hällström, Beyonce och jag med mina tankar. Mmmhh...

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Dagens pay and jump? Wow vilken känsla! Kanske inte på hinder, inte wow vad han flög över hinder, men wow mellan han och mig. Vi hade ett sånt samspel och fick till en sån bra ridning och han var helt skötsam innan och efter! Jag är nöjd över känslan!

Jag och Tusse har skapat en sådan trygghet mellan oss! Vi har ett sådant band där vi vet hur vi ska bete oss i olika situationer för att göra det bästa möjliga. Vi har dessutom skaffat oss ett system som fungerar, i vår nuvarande situation i alla fall. jag tror det är extremt viktigt för alla. Du och din häst bör veta hur ni ska förhålla er till olika situationer. Din häst är spänd- vad fungerar bäst för att få den avslappnad? Hur länge ska ni rida fram? På vilket sätt behöver ni förbereda er inför tävlingen? Både precis innan start, samma morgon och dagarna innan. Det har jag och Tusse hittat. Skulle det någongång gå fel, är det viktigt att titta tillbaka på, vad gjorde vi annorlunda idag? Dessutom är det lika viktigt att ha koll på vad det var just vi gjorde rätt med upplägget inför idag när man fått en perfekt känsla! Analyserande, hehe.

Vi hade noll fel i första rundan och fyra i andra, det var ett riv. Men helt ärligt bryr jag mig inte om resultatet i sig, så länge jag vet vad jag gjorde bra och mindre bra. Varför vi kom fel på nummer 4 och rev det och varför han tog nummer tre helt perfekt!

Jag är nöjd över min ridning idag, jag lyckades hålla mig kall i huvudet, fokuserad och balanserad. Jag är dessutom nöjd över Tusses inställning och hans fokus! För wow vad fin han var! Han hade mycket med sug i bettet, vilket gjorde att han inte kastade med huvudet lika mycket och vi fick en mycket bättre rytm! Jag vågar inte säga att det är tränset, men jag hoppas verkligen det! Han kändes att trivas jätte bra! Däremot är han mycket känsligare i munnen, vilket jag inte är van vid. Där av blev det lite missförstånd i avstånden. Men han kändes fin!

Min fina kille!


Likes

Comments

Vardag

Jag fick en lagom fin känsla igår och red mest ett mellan pass! Testade även mitt nya träns från Micklem! Hur söta blir inte hästarna i det? Det kändes dessutom som om att han trivdes bra på det! Lekte lite i den låga formen, red mycket övergångar i skritt till trav. Han var faktiskt varit lite off på skänkarna. Han tjurar inte, han lyssnar, men han lyssnar inte aktivt. Förstår ni? Jag kände mig nöjd efter att ha fått igenom honom och avslutade det där! Jag ville ha han stimulerad inför idag men inte trött i musklerna. Det är jag nöjd med. Mer om dagens hoppning i nästa inlägg;)

Resten av kvällen igår då? mysig! Det är så underbart att verkligen umgås med familjen och släkten såhär nära, äta god mat, tända ljus och prata mellan allt mellan himmel och jord! Jag låter mina bilder beskriva gårdagens avslut..

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

"Godmorgon" allesammans! Jag kom precis hem efter en helt otroligt skön power walk i skogen! Höstlöven faller, solen strålar och det är sval luft, jag älskar det!

Idag får jag sån känsla utav ledighet, min sorts ledighet i alla fall. Jag vet inte hur ledighet egentligen ska defineras. Eftersom många klagar över att aldrig få vara ledig när de haft en hektisk dag, även fast det innebär givande och roliga saker. Många ser nog ledighet som att ligga i sängen, kolla på youtube hela dagen. Min definition utav ledighet innebär inte slapp på soffan. Utan att få bestämma exakt vad jag vill göra under en dag. Alltså ingen skola eller liknande som jag måste gå på, jag får stället proppa dagen full med exakt vad jag vill! Ledighet-frihet.

Idag vaknade jag utav sol, helt utvilad och super glad över livet, ungefär som alla andra dagar hehe. Jag åt goda frallor ihop med nyhetsmorgon och fixade några to-do's. Sen åkte träningsbyxorna på och jag satte beyonce i lurarna och har gått på ryssberget i över en timme! Det var fint! Efter en hel vecka med folk omkring sig hela dagarna och en helg som kommer ge detsamma så hade jag min egentid. Det var helt tomt på vägarna, bara jag och en hel stor skog kändes det som! Nu ska jag snart fixa mig och åka in till stan med Amanda för att fixa mina naglar! Efter att ha hängt i stan i höstsolen ska jag hem och rida. Jag ska känna på honom och känns han pigg och springig blir det lösgörande övningar. Känns han lugn och tillfreds blir det bara ett mellan pass, jag kommer anpassa det lite efter hur han känns, såklart.

Jag tror inte man uppnår mer kunskap om man inte har en good feeling på och ihop med sin häst, och jag tror inte att man uppnår en good feeling genom att bygga upp svåra övningar från internet utan att ha en tränare på marken som support. Jag är säker på att det skapar fler konflikter och missförstånd mellan häst och ryttare än tillför kunskap om man bara vill ställa upp nya svåra övningar att trimma på varje dag. Så idag anpassar vi oss efter hur känslan är idag inför imorgon!

Resten av kvällen ska vi ha en liten mini-kräftskiva med mina älskade saknade små kusiner! En lördag med frihet! Hoppas ni också får en bra dag, vad gör ni när ni är lediga?

Likes

Comments

En fråga till er som började gymnasiet i år, hur känns det? Jag minns när jag började gymnasiet och var så nervös för hur svårt det skulle bli. Nu, när jag började tvåan var det ännu värre. Vet ni varför? För att man får alltid höra "de kommer bli ännu svårare nästa år.." Jag slet med mina betyg förra året, mina krav höjdes mer och mer genom årets gång. Jag kom på i slutet i året att, jag kan fixa toppbetyg om jag vill det och bestämmer mig för det. Där av ligger mina betygsmål på högsta nivå, i nästan alla kurser. Jag har varit extremt nervös detta året med hur svåra kurserna ska vara. Jag kämpade jätte mycket för mitt A i samhällskunskap1. Då får man peaken "vänta bara tills i tvåan..." Eller för att inte tala om matten. När man satt med gråten i halsen inför proven i Matte1B och läraren säger "ni kommer inte ens vilja veta 2B" Men hallå? Nu sitter jag här, går matte2b med rätt inställning och känner mig inte alls gråtfärdig. Det handlar om inställning..

Så ni lärare. Skrämselpropaganda. Vem vill man nå med det? Killen längst bak i klassrummet med kepsen bak och fram som tuggar högljutt tuggummi? Antagligen inte personen med höga krav på sig själv, höga mål och med den konstanta kittlande rädslan över; är jag bra nog? Räcker det jag gör? Jag kommer ihåg hur jag förväntade mig att jag inte skulle klara högstadiet lika bra som grundskolan då det skulle bli så mycket svårare, sedan förväntade jag mig samma sak inför gymnasiet och jag tror, tyvärr, att den lilla oron kommer finnas i mig även inför universitetet. ”Du ska bara veta hur svårt det kommer bli nu….”

Nej hörni, bort med det och in med rätt inställning! Man utvecklas hela tiden och där av är man redo inför nästa steg när man kommer dit!


Likes

Comments

Vardag

Hej allesammans! Kan ni förstå feelingen när solen skiner, man kommer hem 13:30 det är fredag och de ligger en otto-glass strut som väntar på en. Telefonen ringer, det är stallbyggen som berättar att mitt micklem träns kommit. (!!) Har väntat på det tränset sen i början av augusti pga det varit slut i lager. Jag och pappa ska köra och fixa de direkt, då ligger mina nya ridbyxor i brevlådan! Kan denna fredagen bli bättre? Nej, tror inte det!

Så en glad Elina är hemma och har tagit helg! Jag har däremot en hel radda med to-do's innan jag ska umgås med vänner ikväll. Hur gör ni när ni har massor i huvudet som "hänger över en" och inte riktigt vet vad ni ska börja med? Jag brukar göra som nu ifall jag verkligen vill ha det gjort! Jag skriver upp en onödigt noggrann lista över vad jag ska göra. När jag då ser steg för steg framör mig känns det inte alls stressande längre utan man har liksom koll på läget. De närmsta timmarna ser ut såhär:

1. blogga

2. Städa rummet, rensa garderoben

3.Skriva klart naturkunskaps-inlämmningen--> skicka in!

4. Träna 30 minuter på crosstrainern

5. Fixa stallet, ut och gå en pose walk med Tusse

6. Boka dressyrträning och ny behandling!

Antingen ser man de som "gud vad jobbigt: städa, plugga och träna" eller ser man de som jag, gud vad härligt att få de höstrent i garderoben och vad mysigt att gå runt och göra fint med min bästa spotify lista på! Å vad skönt att få göra klart min inlämning i naturen, för det finns väll ingen härligare känsla än att skicka in ett arbete? CHECK liksom! Dedär 30 minuterna på crosstrainern kommer vara vägen till att jag blir starkare och därmed bättre i min ridning och gud vad skönt i kroppen.- efter åt i alla fall! Sen--> min fristad! Inte så hemskt då va? ;)


Likes

Comments