Hej på er

Hur är det med er? Med mig är det bra, trots omständigheterna. Har en del kramp i mina vader, och det är det detta inlägget kommer handla om.

I början av sommarlovet började jag planera att satsa mer på löpning. Innan dess var jag inte särskild insatt i träning och valde hellre att sitta framför datorn med en godispåse. Men nu ville jag göra en nystart och testa något nytt. Så det gjorde jag. Jag började med att jogga/gå 7km 2 ggr i veckan för att snabbt öka till att springa 7 km varannan dag utan ett enda stopp. Förra veckan sprang jag Nattpuls som är ett lopp i min hemstad. 6,5 km var sträckan och under loppet fick jag väldigt mycket kramp. I ett par dagar fortsatte vaderna strula men mer med stelhet. Två dagar senare tränade jag igen men endast efter ett par kilometer kom krampen och det gjorde så fruktansvärt ont! Igår tränade jag två gånger och jag fick till och med avgå och gå sträckan istället. Många gånger fick jag stanna för att lätt massera benen men det hjälpte inte. Har tagit magnesium som kosttillskott ett par veckor men det verkar inte hjälpa. Har läst lite om utmattade vadmuskler-och nerver. Kan det vara så? Jag springer på asfalt vilket är ganska hårt underlag men jag har löparskor som tydligen ska passa min fot tillräckligt bra.

Är inte så påläst om detta. Har någon några funderingar om vad det kan vara? Vill ju gärna hålla på med träningen och bli bättre nu när jag kommit så långt redan, men är det någon risk att jag förvärrar det ifall jag fortsätter?

Uppskattar verkligen om ni kommenterar och delar med er av lite fakta och råd. Kommentarsfältet är öppet! :)

Annars då? Jo, har pluggat en del So och No i eftermiddag efter skolan. Poppade popcorn och smaskade på dem samtidigt. Så på ett sätt njöt jag av plugget haha


Nom nom, blir ni med lite gottesugna nu? ;) // Elina

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har varit en nästan perfekt. Nästan. Bara liiite som förstörde den. På förmiddagen var jag hos tandregleringen (tandläkare ang min tandställning) och kollade mina käkar. Tidigare har jag haft konstant smärta i dem. Men vet ni vad? Har knappt känt någonting! Käkövningarna har hjälpt, bettskenan har gjort vad den ska göra, alltså göra att jag gnisslar mindre, och allt var bara så bra enligt tandläkaren! Så nästa tid hos dem blir vid jul, och det kommer med stor sannolikhet vara mitt sista besök på tandregleringen!! Såå härligt! I nästan 4 år har jag gått dit. Jag har gjort en otrolig resa tack vare dem och snart är jag helt klar! Så det gjorde mig så lycklig!

Efteråt åkte jag tillbaka till skolan och hade två lektioner för att sedan gå till Burger King med två vänner. Vi firade en av dem som fyllde år förra veckan. Inte jättelyxigt ställe kanske men vafan, gott var det iaf med lite glass!

När jag kom hem berättade mamma att hennes cykel blivit stulen. Sååå sjukt att folk inte kan skilja på mitt och ditt! Otroligt respektlöst och idiotiskt. Tur att vi hade försäkring och garanti så snart borde vi ha en ny likadan cykel.

Ja, typ så har min dag varit. Nästan perfekt. Men men, det är svårt att få en perfekt dag och jag är ändå nöjd med att få de positiva delarna från denna dagen. Det negativa får man förtränga. Det ska inte dra fokus från det positiva tycker jag.

Nu är det dags att sova innan skola imorgon. Slutar tidigt och efteråt blir det bara mys hemma tror jag. Vi får se.

Vad har ni gjort idag? ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Jag heter Elina Börjesson, är snart 15 år gammal och har precis börjat blogga på Nouw! Jag har tidigare bloggat på Devote men känner att jag behöver en nystart med något annat! Här kommer ni få läsa om mitt liv som en vanlig tonårstjej. Jag hoppas att ni kommer gilla att jag bytt till Nouw och att ni kommer trivas här!

// Elina <3

Likes

Comments