View tracker

Hej

Idag började jag kl 07.00 och slutade 14.00 på min praktik . Jag fick hjälpa till med frukosten , fylla på kaffe och mycket annat. De frågade om jag ville servera mat till gästerna och jag sa ja haha jag va nervös men det gick bra :). Jag tycker att första dagen på frukost va bra och det va kul för det finns alltid något man kan göra.kläderna som jag hade på mig va inte det bästa men det funkade ändå , jag är inte så van vid att ha kjol och sånt på mig haha . Det va jobbigt att gå upp ur sängen så tidigt men jag slutar iaf tidigt vilket är bra.

När jag kom hem gjorde jag inte så mycket , åt mat och sedan åkte jag och köpte nya skor till praktiken för de andra va inte rätt till arbetsplatsen men nu är det iaf fixat . Jag ska kanske äta något och sedan gå och lägga mig för jag är jätte trött.

<3<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Heej

Idag har jag tränat med mina kompisar <3, det va kul men jobbigt. Det va längesen jag tränade så det är skönt att man har kommit igång igen :3. Jag sprang på löpband och tränade mest ben idag . Snart ska jag hem till min kompis och äta mat :3 gott , sedan ska jag försöka plugga lite för jag har inte så mycket kvar och det är bra om jag gör klart det nån gång x).
Hoppas ni har haft en bra söndag kram <3

Likes

Comments

Sydney
Bora bora
Tokyo
Seoul
Kroatien

Likes

Comments

Heej

Igår var det min sista dag på housekeeping på Riverton , jag är både glad över att byta till frukost avdelningen men också lite nervös för jag har haft det bra på housekeepingen tack vare personalen. Jag hoppas att det blir bra på måndag men är inte så motiverad pågrund av att jag börjar 07.00 men det ska nog gå bra ändå.

Idag har jag inte gjort så mycket för jag passar på att vila nu när det är helg. Imorgon ska jag kanske träna för det va längesen jag gjorde det och det skulle va bra om jag fick fokusera på något annat än andra saker som har hänt.

Jag hoppas på att ni har en bra lördag kram <3

Likes

Comments

Hej

Jag fick diabetes typ 1 när jag var 9 år. Jag pratar nästan aldrig om min diabetes men när jag väl gör det så är det oftast någon som frågar mig om när jag fick det, vad det innebär eller om jag inte äter godis. Jag förstår att många är nyfikna om de inte vet och det hade jag säkert också varit men jag tror att alla som har diabetes typ 1 kan hålla med om att det blir tjatigt när man får höra samma frågor om och om igen så jag tror att det är därför jag inte säger något om det direkt när jag träffar nya människor.

Jag vill påpeka att typ 1 är inte samma som typ 2 diabetes. Typ 2 diabetes får det flesta människor på grund av övervikt och personer som är på gränsen att få det måste ändra sin livsstil genom att börja träna och äta sunt. Människor med typ 2 har fortfarande lite insulin kvar i kroppen men det har inte jag (typ 1).

Insulin är ett hormon som tillverkas i bukspottkörteln, ( min bukspottkörtel fungerar inte). Du och alla människor behöver insulin när du äter. Om jag äter mat utan insulin då blir mitt blodsocker högt och jag blir törstig. Om jag blir låg i blodsockret så kan det bero på att jag har tagit för mycket insulin, varit utan mat för länge eller tränat.

Det är bra att man ligger mellan 4 - 7 i blodsockret (exempel 5,5 eller 7,3)

Den diabetes jag har kan man inte bota och jag kommer leva med diabetes tills jag dör , detta låter deprimerande men det är inte så illa som många tror att det är enligt mig för jag tänker inte på att jag ens har det .

Många personer har frågat mig om jag äter godis och JA jag äter godis men jag måste ta mer insulin i så fall.

Jag har en insulinpump så när jag ska äta då bestämmer ska hur mycket jag ska ha och klickar in det i pumpen så att det sedan kan komma in i kroppen. Man kan också ta sprutor som man sätter i magen, jag hade det ganska länge innan jag började med insulinpump. Som 9 åring va jag rädd för sprutor men när man sedan hade gjort det några gånger då blev det lättare.

(Viktigt) : om du märker att någon du känner börjar bli mer trött , dricka mer läsk/vatten än vanligt så ska man fort till läkaren och be att få kolla sitt blodsocker. symtomen jag hade va just att jag drack jätte mycket fanta och var törstig hela tiden.

Det finns mycket mer om diabetes men det är väldigt svårt att skriva allt men hoppas att ni som läser detta förstår vad jag menar.

Likes

Comments

• hon är matglad

• hon sjunger nästan hela tiden när hon inte pratar

• hon skriker "hallå" innan hon berättar något pinsamt, intressant eller roligt .

• hon är jätte snäll

• hon blir jätte sur när hon är hungrig

• hon är pratglad

• hon är konflikt rädd

• hon älskar att träna (innebandy)

• hon är ingen morgonmänniska

• hon är ofta glad


Nouw.com/matildanystas <3 <3

Likes

Comments

Heej

Idag fick jag sovmorgon :3 så skönt för jag hade tid hos tandläkaren kl 10.10 . Det gick bra men det är alltid jobbigt. Efter det åt jag mat hos min mormor innan jag gick till diabetesmottagningen som va kl 13.00 .
Snart ska jag köpa nya hörlurar för mina andra har gått sönder men efter det ska jag hem .

Hoppas ni har haft en bra dag <3

Likes

Comments

Hej

Idag började jag kl 08.00 och slutade 15.00 på min praktik , jag praktiserar på Riverton som är ett 4 stjärningt hotell. Jag är just nu på housekeeping och den här veckan är min sista för sedan ska jag va på frukostbuffe. Jag tycker att dessa veckor har varit bra på housekeeping för att jag har fått lära mig nya saker som jag kanske inte hade tänkt på i skolan och personalen på housekeepingen är jätte snälla och roliga att arbeta med. Jag har lärt mig att dela ut vippar , städa (kanske inte det roligaste men ändå helt ok), fylla på minibaren och många andra saker. Jag hoppas på att frukostbuffe blir lika roligt som jag har haft det på housekeeping och att jag får arbeta med snälla personer.

Jag och min kompis ska kanske sommarjobba där :3 , det skulle va så kul.

Nu är jag hemma och ska nog inte göra så mycket mer idag . Imorgon ska jag inte till praktiken för jag ska till tandläkaren och diabetesmottagningen :p .

skriver mer imorgon hejdå :3

Likes

Comments