Instagram@elinberntson

Idag är vår dag. Vi firar ett år tillsammans. Tyvärr så är jag i Stockholm och A i Göteborg men vi ska fira på något trevligt sätt i helgen när vi äntligen ses igen. Vi har hunnit med så mycket roliga saker på detta året och mer kommer det bli. Ingenting är perfekt men vi vet att det verkligen är vi och att det ska vara vi resten av våra liv. Det finns ingen jag skrattar så mycket med som med honom, det finns ingen som gör mig så lycklig som honom, det finns heller ingen som gör mig så arg som honom men jag älskar honom av hela mitt hjärta och vill alltid ha honom vid min sida, idag och i all framtid!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna vyn vaknade jag upp till imorse. En helt fantastiskt soluppgång från min balkong här i Stockholm runt klockan halv 7. Jag skulle nämligen ut på en låååång pw. Det blev hela 9 km för att jag gick hela vägen till skolan för jag skulle lämna tillbaka en bok och sen tillbaka samtidigt som jag såg hela soluppgången och lyssnade på pod

När jag kom hem gjorde jag en extremt grön smoothie. I den hade jag en stor näve babyspenat, lite fryst mango, en mindre näve färsk persilja och en halv avokado. Jag har som mål att dricka/äta en grön smoothie varje dag. Det är så otroligt nyttigt och bra för kroppen på så många sätt. Även ett perfekt sätt att få i sig så mycket grönt på samma gång

Jag toppade även med denna granolan på bilden ovan. Jag har aldrig smakat den innan men den var riktigt god. Även denna är lite dyr men jag tycker det är värt för att de flesta andra innehåller så mycket skit så som onödigt socker etc

Såååå gatt!

Nu ska jag fixa iordning mig och sen dra mig in till Stylein för att hämta ett par byxor. Sen ska jag skriva klart mitt arbete som ska vara inlämnad imorgon, äta lite lunch och sen JOBB, WOOOHO!

Ha en fantastisk torsdag!

PUSS

Likes

Comments

Skjorta Minimum, Byxor Twist&Tango, Skor Nike Cortez, Solglasögon Gucci

Tredje outfiten för Two Angels och nog min favorit bland dem. Det är både sammetsbyxor och sammetsskjorta som jag tycker blev grymt ihop. Det kändes som jag hade på mig mjukisbyxor när vi fotade så kan varmt rekommendera byxorna, även skjortan såklart!

Just nu sitter jag ännu en gång på tåget till Stockholm. Imorgon väntar nämligen min första arbetsdag på mitt nya jobb. Jag är redan lite nervös men jag vet att jag kommer klara det hur bra som helst. Mer update kring det imorgon. Nu ska jag fortsätta läsa Food Pharmacys böcker, de är helt fantastiska och jag lär mig så otroligt mycket!

Likes

Comments

Igår gjorde jag något spännande och väldigt gott som jag aldrig gjort innan. Nämligen Raw vegan "Pad Thai". Den består enbart av nyttiga och färgglada grönsaker samt en jordnötssås som jag gjorde till, och ja man blir mätt även om man bara äter grönsaker.

De grönsaker jag hade i var, 1 spetspaprika (tycker de har godast smak), en bit vitkål, en bit rödkål, salladslök, chilli, några rädisor, morötter och zucchini. Paprikan, vitkålen och rödkålen hackar jag i långa strimlor som ni kan se på bilden. Rädisorna skivar jag och salladslöken och chilin hackar jag smått. Morötterna och zucchinin hyvlar jag med en potatisskalare så det blir långa och "plattor"

Sen är dags att göra jordnötssåsen. I den hade jag 1 dl jordnötssmör (jag har hittat min favorit och den är faktiskt Icas egna crunchy ekologiska med havssalt) 3-4 lime, 2 msk tamari (det är den ni ser på bilden ovan, det är en soja som smakar fantastiskt gott och den är ekologisk och glutenfri. Vanlig soja är alltså inte glutenfri), 2 vitlökar, 2 cm färsk skalad ingefära och massa färsk chili. Häll alla ingredienser i en mixer och mixa mixaaa. Tillsätt vatten om ni vill ha den lösare

Ser kanske inte så mycket ut för världen men WOW var god den var!

Mango och massor med koriander måste såklart och hällas i. Spara lite koriander för att toppa tallriken i slutet. Man kan även lägga till avokado men det hade vi inte hemma så får bli nästa gång

Sen häller man i nästan all sås. Spara lite även här som du kan toppa med när det är dags för uppläggning

Sen är det bara att lägga upp och hälla på lite av den sparade såsen och toppa med ännu mer koriander, en halv lime och chili om man känner för det.

Man kan även ha kyckling eller kanske tofu om man vill det. Helst av allt ska man låta Pad Thaien stå ett tag så såsen hinner gotta till sig med salladen men vi var alldeles för hungriga för det men det blev en del över som har fått stå i kylen över natten som jag tänkte äta idag och då tror jag det kommer smaka ännu bättre. Men det smakade såklart fantastiskt gott även igår och man blir verkligen MÄTT!

PUSS

Likes

Comments

Igår var vi båda fortfarande helt slut efter helgens bravader så till middag blev det väldigt enkelt. Och även om det är enkelt så kan det vara nyttigt, gott och mättande. Jag gjorde en raw tomatsås med zucchini pasta. Det du behöver är 2-3 stora tomater, 6 soltorkade tomater, 2 vitlökar, 1 färsk urkärnad dadel, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 dl kallpressad olivolja, 2 msk pumpakärnor, 1 näve färsk basilika, salt och peppar. Släng ner allt i en mixer och smaka sedan av. Hyvla zucchini med en vanlig potatisskalare och lägg ner det i kokande vatten i någon minut eller två.

Jag tog lite extra pumpakärnor och färsk basilika på för att piffa till det lite. Man kan även värma tomatsåsen om man känner för det

Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör!

PUSS

Likes

Comments

Jacka Free People, Cardigan Neo Noir, Kjol NAKD, Skor Nike, Solglasögon Celine

Andra outfiten för Two Angels som vi fotade senast. Har ni sett någon mer mysig och fluffig jacka? Det har nog inte jag, jag älskar den. Så otroligt skön också men det ser man nästan på den utan att provat den. Tröjan och jackan hittar ni på deras hemsida eller om ni besöker butiken

PUSS

Likes

Comments

Den bästa typen av frukostar, champagnefrukost

Så här började min, Alladin och Amies lördag. Jag gjorde frukost till oss alla och det blev samma bowl som jag gjorde dagen innan, min gröna favorit. Recept till den hittar ni i ett inlägg under. Vi hade så otroligt mysigt och Amie hjälpte att sminka mig och fixa mitt hår samtidigt som vi drack på champagne, så lyxigt

Alladin var så otroligt snygg och stilig i sin smoking

Bästa Fredrik och Ashi som gifte sig , så vackra <3

Amie såg ut som en dröm. Hon bär en klänning från Zara, Skor Saint Laurent och Väska Loewe

Klänning Stine Goya, Skor Saint Laurent, Väska Gucci

Detta bar jag. Jag köpte denna klänning för kanske två månader sen och den har bara väntat på mig i garderoben för att användas och nu äntligen var det dags. Jag älskar den och kände mig väldigt fin.

Det var en helt magisk dag och kväll. Bröllopsfesten var något utöver det vanliga och något jag aldrig kommer glömma. Så tack bästa Ashi och Fredrik för en oförglömligt dygn. Kärleken är ALLT!

Likes

Comments

När jag inte hinner göra min egna granola/müsli (recept på den kommer nästa vecka) så köper jag alltid Katrin Zytomierskas Clean Eating Chunky Müsli. Det är den godaste jag smakat och den är helt glutenfri och vegansk. Om ni inte provat så måste ni göra det. Den är lite dyrare än "vanlig" müsli men jag tycker helt klart det är värt det!

Imorse slängde jag ihop en av mina favorit smoothies. Den är otroligt nyttig och SUPER god. Jag gjorde även till Alladin så detta receptet är för två personer. Man behöver två gröna bananer (gröna bananer är mycket nyttigare än gula, mogna bananer som är fulla av socker. I de gröna så finns det bl a pektin som är lösliga fibrer som gör att blodsockret blir stabilare och att magsäcken töms långsammare), två stora nävar babyspenat, fryst mango (finns inget speciellt mått utan ta så mycket du vill), 1-2 tsk spirulina och en skvätt osötad mandelmjölk. Mixa mixa

Ju mer spirulina man har desto mer grönare färg får smoothien men jag gillar bara lite granna för det är en ganska stark smak som tar över lätt, en smaksak helt enkelt!

Jag toppade min bowl med müslin, skivad kiwi, torkade gojibär och jordnötssmör till mig. Alladin har inte riktigt lärt sig ännu att äta bland det bästa som finns... Men snart så!!

En väldigt mysig och bra start på denna fredagen

Jag är tillbaka i Göteborg igen. Det är snabba ryck för mig nu för tiden. Men jag gillar det skarpt. Jag kom med tåget vid 23-tiden igår där Alladin stod och väntade så snällt på mig vid centralen. Imorgon ska vi på bröllop. Jag köpte klänningen som jag ska bära för ett bra tag sen och jag har längtat så mycket tills dagen jag ska få ha den och imorgon gäller det. Amie kommer till oss på morgonen så ska vi ha lite champagnefrukost och göra iordning oss tillsammans. Men först väntar jobb ikväll som också ska bli skit kul eftersom jag jobbar med så roliga människor som jag saknat, WOHoooo!

PUSS


Likes

Comments

Varje dag funderar alla vad de ska äta. Vad de ska äta till frukost, vad de ska äta till lunch, vad de ska äta till middag. Många är organiserade och har planerat och kanske redan förberett och inhandlat allt i början av veckan men i de flesta fall så har man inte det. Man bestämmer samma dag, kanske bara någon timme innan man ska äta VAD man ska äta. Jag är lika skyldig jag med, men jag försöker så gott jag kan att planera. Det är både billigare och helt enkelt smartare för all tid och energi man lägger på att komma på vad man ska äta kan användas till något annat bättre.

När vi står där, i mataffären, bland alla hyllor och valmöjligheter får de flesta ont i huvudet och väljer bara något som går snabbt att tillaga eller kanske till och med bara att värma upp. Och fine det kan man absolut göra men välj då för tusiken BRA mat då. Att laga nyttig mat snabbt går hur bra som helst. Det är bara något folk intalar sig själva att bara för det är nyttigt så ska det ta en evighet att tillaga det. Fel, fel och fel. Dummaste jag hört faktiskt och jag argumenterar alltid emot alla som säger till mig att det tar för lång tid. Att köpa mat som man bara värmer upp har jag nog aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Det tilltalar mig helt enkelt inte för jag älskar att veta exakt vad det är jag stoppar i mig och det vet jag genom att jag lagar all mat från grunden. Självklart ber jag inte om innehållsförteckningen när jag är på resturang och jag är medveten om att många restauranger har massa skit även i deras mat som de lagar. Jag äter inte överdrivet mycket ute på restaurang men när jag väl gör det så väljer jag någon där jag vet att de lägger ner tid och kärlek på det som de serverar.

Att man ska ”unna” sig är något jag hör nästan varje dag. Jag ska ”unna mig en godispåse idag”, jag ska ”unna mig en pizza idag”, jag ska ”unna mig en chipspåse idag”, blablabla. Varför ska man ”unna” sig något som man vet inte är bra för sin kropp? Det sa min kära väns pojkvän och jag tyckte det var så klokt sagt och kunde inte släppa det. Nu snackar jag inte att man inte ska äta godis, chips eller pizza för att man kommer bli tjock eller något liknande så släpp det med en gång om de tankarna bubblade upp nu. Det jag snackar om är vad som händer inuti din kropp, hur din kropp reagerar och mår när du tryckt i dig en hel pizza eller en hel godispåse. Den värsta känslan jag vet när det gäller mat är när jag ätit för mycket. När jag ätit för snabbt för att inse att jag kommer alldeles strax få väldigt ont i magen. Magontet som inte riktigt går att beskriva i ord men alla vet hur den känslan känns för alla har varit där. När man äter något som är så gott att man aldrig vill att det ska ta slut eller att man aldrig ska bli mätt, fruktansvärt. Så kan det bli av all mat som man äter, vare sig den ät nyttig eller inte. Men om man ska jämföra när man äter för mycket av aubergine rullader i tomatsås eller en kebabpizza med stark sås är det skillnad på magont och magont. Det är inte lika lätt att få den typen av magont när man stoppar i sig något hälsosamt där det ingår mycket grönsaker, bra proteiner, och bra fibrer.

Jag har tagit beslutet att sluta helt med gluten (Undantag när vi ska till Florens för där finns min absoluta favorit pastarestaurang och de lagar den mest underbara tryffel pastan jag ätit i mitt liv. De tillagar den framför en i en stor parmesanost och häller i deras färska pasta som precis är tillagad, rullar runt den så pastan bombas med parmesan, lägger i det i skålar och till sist hyvlar färsk tryffel över, vilket de inte snålar med, mamma Mia säger jag bara) och även i många fall laktos, då väljer jag helt enkelt laktosfritt eller någon växtbaserat istället. Jag märkte redan första veckan jag slutade med det att jag började må otroligt mycket bättre. Inte för att jag överkonsumerande innan men ni hajar. Min hy har blivit bättre, min mage har slutat att bli uppblåst, jag känner mig piggare (eller så är det något jag intalar mig själv), jag mår helt enkelt bättre av att inte äta gluten. Nu kanske man kan tro att jag är allergisk men det är jag inte, jag vill helt enkelt bara avstå från det för JAG mår bättre av det. Jag har bojkottat snabba kolhydrater fullständigt!

Jag har en passion för bra mat. En passion som inte går att beskriva. Den har växt fram nu under senare år men började redan väldigt tidigt när jag fortfarande bodde hemma hos mamma och pappa. Jag märkte att jag var duktig på att laga mat. Jag kunde lätt följa ett nytt recept och resultatet blev perfekt. Jag började mer och mer ta över rollen i familjen som den som lagade mat vilket jag tror och vet att mina föräldrar uppskattade och uppskattar fortfarande. Jag mår otroligt bra när jag lagar mat. Ett inre lugn sveper över mig. Jag har alltid sen start älskat att laga hälsosam mat. Inte av någon specifik anledningen egentligen men bara att det jag stoppar i mig ska vara bra för min kropp och välmående, punkt. Men nu har det intresset blivit väldigt stort och något som jag hade kunnat tänka mig att hålla på med för resten av mitt liv. Just i dagsläget är det en hobby men man vet aldrig vart livet tar en. Jag kommer i fortsättningen skriva mer om detta här i bloggen för det är något jag brinner otroligt mycket för som ni nu märkt.

En ny värld har öppnat upp sig för mig. Jag kan ersätta nästan alla ohälsosamma livsmedel och råvaror med hälsosamma och nyttiga istället. Det gäller även det söta. En vanlig kanelbulle tar också tid att göra, en vanlig kladdkaka tar också tid att göra, en vanlig morotskaka tar också tid att göra. Så det finns inte i min värld att man kan skylla på att man inte hinner göra t ex nyttiga kanelbullar istället för vanliga. Smaken skiljer sig såklart lite för man använder helt olika ingredienser men det är verkligen lika gott och i många fall GODARE. Med detta sagt vill jag bara propagera, tänkt på vad ni äter, ni får bara en kropp, den kroppen kan bara ni själva ta hand om på bästa sätt. Det dåliga ni stoppar i er kan senare i livet bli sjukdomar som kan sluta så illa att man dör. Varför inte motverka detta och leva tills vi blir 150 år gammal istället? Det är MITT mål iallafall!

Likes

Comments

Skjorta Mauro Grifoni (som jag fått av min bästis Paola<3), Skor Atelier 412 Vintage, Väska Gucci, Solglasögon Celine, Byxor Ej något märke

Dagens klädsel var väldigt skön och slapp, speciellt när jag satte på mig min nya fluffiga jacka som jag fått från Alladin. Jag tänkte visa den i ett separat inlägg för den är värd extra mycket uppmärksamhet. Tror inte jag äger någon mysigare eller skönare jacka, förutom min päls då. De ligger lika.

Sarah och jag möttes för en lunch på Doktor Mat på Tegnérgatan. Jag kommer i framtiden besöka det stället ofta för idag fick jag reda på att jag fick ett nytt jobb och det ligger väldigt nära. Jag skrev att jag skulle på arbetsintervju för någon dag sen och idag fick jag svar av dem. Jag ser otroligt mycket fram emot första dagen och jag känner mig så glad och taggad för en helt ny utmaning. Jag kommer berätta mer när allt har satt igång ordentligt, wooohooo!

PUSS

Likes

Comments