Så.
Det har varit jävligt ytliga inlägg här på bloggen hittills. Men det är för att jag varit för ärlig och öppen på andra bloggar jag haft, och det fick mig att hamna i skiten. Sen gillar jag inte när folk som finns i min omgivning på avstånd får veta hur jag mår och hur mitt liv är.

För människor är elaka.

Men...
Inatt så ska jag öppna en dörr. För jag känner att jag har inget att skämmas över, för att vi alla har någon gång mått fruktansvärt dåligt. Det är bara mänskligt.
Och förra sommaren så började min ohälsa eskalera. Grovt.
Jag fick panikångest, som led till panikattacker, som i sin tur led till.. Självskadebeteende. Ja, jag skärde mig. Och nu när många läser detta så kan det kännas rätt... Omoget och oseriöst. För hur kan man skära sig själv när man redan mår dåligt? Varför skära sig? Varför ta till fysisk smärta när du mår dåligt psykiskt redan?
Jo. Jag kan bara berätta ur mitt egna perspektiv. Andra som lider av detta kan se det på andra vis.
Ur mitt perspektiv:
Panikattacken uppstår. Jag gråter. Jag gråter. Jag kan knappt andas. Och tankarna är bara negativa tankar. Och eftersom att denna panik rusar genom mitt huvud, den cirkulerar som en tornado så är min instinkt att få bort den, snabbt, och genom att då skapa fysisk smärta, så övertar det alla tankar och det lugnar. För den fysiska smärtan tar över psyket. Helt plötsligt börjar hjärnan tänka på att... "Oj, det där gjorde ont. Nu blöder det."

Detta är såklart inte ett friskt tankesätt.
Detta är inte så man ska tänka, så man ska hantera en sådan här situation. Det vet jag om. Och många psykologer eller terapeuter som läser detta, skulle definitivt sätta en stämpel på mig - med all rätt.

Men detta har jag lidit utav länge nu.
Och jag hade en period när detta inte inträffade. När min ohälsa hade blivit bättre. Men många gånger tror man att man mår bättre än vad man kanske egentligen gör. Och så var fallet för mig. Och det är lätt att falla tillbaka till något som fixar läget snabbt, men som ändå är relativt bekvämt och inte främmande för en själv.
Nu menar inte jag att jag uppskattar att skada mig själv. Det är ingenting jag njuter och mår bra utav. Men eftersom att själva skärningen ser till att mitt psyket stannar till, så intalar man sig själv att man mår bättre av det.
Fast man mår egentligen bara bättre i stunden.
Sen blir det värre.

Tankarna tar man inte itu med. Dem läggs på en hög, en hög så stor att den nästan äter upp en.
Självskadebeteende finns i många olika former, alkoholism, skärning, droger... Man skadar sig själv, helt enkelt. Detta finns hos många utav oss. Många skadar sig själva på olika vis, många har psykisk ohälsa. Och många blundar för problemen. Som jag.

Jag har alltid varit den här starka tjejen. Jag har gått igenom så mycket, jag har upplevt saker som fått mig att falla så hårt mot marken många gånger. Men jag har då ALLTID rest mig upp.
Och jag har alltid tagit mina nära och kära före mig själv.
Men jag är inte så stark. Och det är okej.

Idag, i dagsläget, så mår jag bättre. Men det kommer ta tid för mig att komma ur denna onda cirkel, och det kommer ta tid för mig att få dessa demoner att försvinna. Men jag har stöd från alla olika håll. Så detta klarar jag.

Jag vill må bra.
Då kan jag också må bra.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag ligger och tänker på min finaste kille.
Jag har Bob bredvid mig, som är ett gosedjur jag fick av honom, det är sprutat med hans parfym på. Så den luktar honom, mannen jag faktiskt älskar enormt.
Jag åkte till hans jobb idag och vi åt lunch tillsammans, det gick fort och minuterna bara flög iväg. Och även fast jag inte ville åka till mitt jobb efteråt eller låta honom gå... Så vet jag ju att vi ses sen, att vi hörs av.

Men gah.
Jag älskar ihjäl denna man.
Och vi har gått igenom väldigt mycket på kort tid, vi har lärt känna varandra på ett väldigt naturligt vis och vi har tagit det långsamt fram. Och jag vill verkligen dela mitt liv med honom. Han är perfekt. Allt jag vill ha. Han är den bästa. Jag älskar honom.

Såklart att tanken på att han kommer vara ifrån mig i 4 månader... Ja den tanken svider. Men jag vet att vi klarar det. För kärleken klarar mycket, om så båda parterna vill.

Jag älskar min David ❤️

Likes

Comments

Jag har verkligen inte tid för nånting känns det som. Jag och min älskling har bokat Danmark, vi ska dit på ett ärende och så passar vi på att mysa ihop ett par nätter och träffar hans släktingar. Det kommer bli så himla underbart. Jag längtar verkligen! Sen har jag och min bästavän anordnat ett födelsedagsfirande för henne och mig, då vi fyller år nästan samtidigt. Och så har vi högskoleprovet. Och mitt i allt detta så jobbar jag och letar lägenhet!

Jag är så jävla stressad och så himla glad över allt. Men mitt i detta stressande och glädjande så har gamla demoner börjat visa sig... Och dem visar sig starkare och starkare för varje dag. Så jag måste nog faktiskt ta emot hjälp... För första gången i mitt liv.

Det är fullt hus
Jag uppdaterar när jag kan! Kramis

Likes

Comments

Jag gjorde faktiskt mina naglar igår. För första gången i mitt liv. Jag har alltid haft sjukt långa och friska naglar så har inte haft behovet av att göra mina naglar. Men så har det inträffat för mycket fysiska upp och ned gångar så min kropp har tyvärr reagerat ut på så vis att jag tappar sjukt mycket hår och naglarna går av.

Den första bilden är på mina egna. Och den andra på fina Elins resultat på hennes salong.

Likes

Comments

Jag jobbar för fullt.
Idag 14 timmar. Och fick bara 4 timmars sömn i natt. För att jag jobbade kvällspass. Men det löser sig #cashisking

  • 4 readers

Likes

Comments

Jag har haft sjukt intensiva dagar sen jag sist skrev. Varit på arbetsintervjuer, umgåtts med familjen och mina vänner. Det har varit rätt... Ja, intensivt.

Jag har även befunnit mig i situationer som jag aldrig varit i innan. Fått känna känslor som jag inte känt på månader, och haft rejäla bråk med mina egna demoner. Och en morgon så sjönk jag rejält. Väldigt mycket. Djupt. Och på det djupet har jag inte befunnit mig i på länge. Men jag börjar sakta men säkert resa mig upp igen. Allting tar tid. Så är det.

Men jag har funderat lite på vissa saker...
Hur öppen och ärlig ska man vara med sin partner? Jag menar, klart att ärlighet och lojaliteten är superviktig. Men, vart går gränsen? För mycket saker man berättar för sin partner sätter spår hos den. Spår som alltid kommer finnas kvar.

Och hur kan man kontrollera sina impulsiva handlingar? Varför uppstår dem från början? Och hur ser man till att man inte gör för impulsiva saker som faktiskt kan förstöra?

Finns tusen frågor och funderingar hos mig just nu. Demoner som en gång funnits djupt inom mig har nu börjat komma upp till utan igen. Jag är i ena stunden vettskrämd och låter impulsiva handlingar ske medan i andra stunden så är jag lugn och har ingen rädsla om att jag fixar det här.

Livet alltså....
Igår var det dock skönt, fick avbelastning genom att supa till lite med tjejerna. Och nästa vecka jobbar jag så pass mycket att jag inte kommer få tid att tänka. Och det behöver man ibland, finns en liten arbetsnarkoman i oss alla.

Kram

Likes

Comments

Så typiskt att jag ögade igår.
Jag satt å skrev om att livet är på topp och att allting är grymt. Vad sker då? Ja, man stöter på ett hinder. Nu stötte jag på ett väldigt personligt hinder som fick mig att hamna i tårar, mycket tårar. Tysta tårar.
Nu är klockan snart fyra på morgonen och jag borde väl ligga i sängs. Med Bob. Och tänka på den grymma middagen D lagade till mig. Men tankarna går runt. Känslorna virvlar. Huvudet kommer sprängas om en sak till sker.

Oftast när man tror att det är för bra för att vara sant så är det ofta det också. Livet har en förmåga att göra en drastisk vändning när allting är bra. Varför är det så? Det är som att Gud vill bevisa för oss människor att vi inte ska ta för givet om våran lycka. Och visst stämmer det. Men... Ah, ibland behövs det faktiskt inget dåligt för att man ska vakna till liv.

Men förhoppningsvis vänder detta snart. Ge mig ett par cigg, ett par pratstunder med mina tjejer och sen är nog allt på topp. Jag ska dock inte öga igen.

Godnatt

Likes

Comments

Egentligen så finns det ingen riktig tanke bakom bloggen. Jag har tidigare haft bloggar där skrivit ned tankar och känslor om det som skett i mitt liv... Men som ni vet så sker det inte så mycket i ens liv när allt är på topp. Och jag har definitivt ingen lust att gå in på det förflutna, för helt ärligt så kan jag inte påstå att mina tidigare år varit bra, åtminstone inte om man jämför med hur det är i nuläget.

Såå... Varför bloggar jag då?
Well, jag har checkat in på mina äldre bloggar och läst, och jag gillar självaste grejen av att ha en liten dagbok där man skriver ned som sker. För om 5 år lär mitt liv se helt annorlunda ut och då kan det vara kul att läsa om mina tidigare år.
Sen så har det alltid varit ren terapi för mig att skriva, så varför inte skaffa en ny blogg.

Men som jag skrivit tidigare så är allting på topp just nu. Jag jobbar, har mina fina vänner, en underbar pojkvän och en familj som stöttar mig. Jag känner mig levande och lycklig, vilket jag inte känt på många år.
Jag har inte heller tänkt att marknadsföra bloggen på något vis. Dem som läser dem läser. Inget mer med det.

Likes

Comments

Jag älskar dig så mycket
Min fina fina kille ❤️

  • 9 readers

Likes

Comments

  • 11 readers

Likes

Comments