Hej!

Hoppas att du mår bra idag! Själv mår jag faktiskt väldigt bra och haft en härlig dag med gym med en kompis och kort skoldag vilket är nice ;)

Har inga idéer på inlägg längre och är nog både tråkigt för mig att skriva och tråkigt för er att läsa om min dag hela tiden då det inte händer så mycket just nu. Kommer därför bryta mitt löfte om att blogga varje dag och istället bara blogga då jag har några bra idéer på inlägg så att det jag skriver blir roligare ätt läsa. Kommer ändå försöka blogga några gånger/vecka så att bloggen inte står helt still.

Om du har någon bra idé på inlägg som jag kan skriva så får du gärna berätta det för mig i kommentarerna eller skriva till min mejl. Skulle uppskatta det supermycket för vill skriva inlägg som just DU vill läsa och för att skapa mer kvalité på bloggen. Men hoppas att du ser framemot lite bättre inlägg i framtiden så får du ta hand om dig tills vi ses igen <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur är det att förlora en närstående? Hur känns det att aldrig få kunna se personen igen? Aldrig kunna höra dennes röst. Aldrig få känna dennes kramar. Aldrig få säga de saker man skulle ha sagt..

Jag förlorade min mamma när jag var tolv och jag är inte den enda som har förlorat någon man bryr sig om. Alla har olika erfarenheter av det men ändå samma. Jag vet inte om du har förlorat någon eller inte. Jag vet inte om du har önskat att du hade sagt de där orden som du aldrig hann säga innan det var försent. Jag vet inte vad du har för erfarenheter av att någon du bryr dig om har gått bort, men en sak hoppas jag och det är att jag, i det här inlägget, kan hjälpa dig eller ge dig stöd.

Min mamma gick bort i cancer. Jag var endast 12 år men det finns fortfarande saker jag önskar att jag skulle ha sagt till henne och det finns fortfarande saker jag ångrar.. När någon som man bryr sig om, som ligger så nära ens hjärta försvinner och man vet att dom aldrig kommer komma tillbaka så sätter det sina spår. Det finns alltid ett tomhål där och det försvinner aldrig riktigt. Du har troligen hört uttrycket "tiden läker alla sår". Det stämmer på ett sätt samtidigt som det inte gör det. Du kan tänka ungefär som att du har ett sår och sen läker det och blir ett ärr, det gör mindre ont men det finns alltid där. Däremot så kan det där ärret gå upp lite ibland och smärtan kommer tillbaka. Idag är det fem och ett halvt år sen mamma gick bort och det har gått bättre och bättre. Jag kan leva ett liv där jag inte känner mig sorgsen hela tiden eller går runt och känner en stor saknad. Jag kan vara lycklig. Däremot så kan det ibland hända att jag blir påmind om själva händelsen och om mamma och då kommer alla känslor kommer tillbaka.

Det är okej att gråta. Det måste du veta. Du måste få gråta ut dina känslor oavsett om det var 1 månad sen det hände eller 10 år sen. Du får gråta! Det är en naturlig reaktion för du har förlorat en del av dig själv med den där personen. Men du måste även veta att det är okej att vara glad och lycklig. Det är självklart att du ska få le, att du ska få skratta och känna att du är glad och det är inget fel med det.

När man förlorar någon närstående så går man igenom olika stadier av sorg. Om du till exempel har någon som går bort av en sjukdom så kanske du går igenom några av stadierna innan personen är borta och därför går det snabbare för dig att känna dig lycklig igen. Medans om du har någon som går bort hastigt, så går du igenom stadierna efter att personen är borta. Det tar även olika lång tid för alla att "återhämta" sig efter det. Hur snabbt man mår bra igen beror mycket på vilka du har runt om kring dig och hur du själv är som person och därför får det ta så lång tid som du behöver för att må bra. Det finns inga krav på dig att du ska må bra efter en viss tid eller att du inte får vara glad precis då du förlorat någon.

Stadierna jag pratade om har jag fått lära mig i skolan och är därför ingen expert men utifrån egna erfarenheter så sker sorgen i dessa steg. Första fasen är chockfasen. Denna fas sker precis då man har förlorat en närstående eller precis fått veta att personen har fått en livshotande sjukdom. Under det här stadiet så vägrar vi tro på det som har hänt och misstror informationen vi fått. Chockfasen brukar man oftast uppleva en kort stund, oftast upp till några dagar. Efter chockfasen så hamnar man i reaktionsfasen. Under denna fas så har man förstått vad som har hänt och oftast har man mycket humörsvängningar. Till exempel så kan man försöka skylla på någon annan som läkaren, prästen, någon helt enkelt bara för att det är lättare för oss att hantera något genom att ge någon skulden för det. Reaktionsfasen varar oftast i några månader och sedan kommer bearbetningsfasen som är den näst sista fasen. Här börjar man acceptera det som har hänt och sörjer det. Den här fasen sker oftast från några månader, upp till ett år. Den sista fasen är nyorientering. Här börjar man gå vidare igen. Man börjar blicka framåt och till slut så kan man till och med känna känslan av lycka. Som sagt så är jag ingen expert men själv känner jag igen mig väldigt mycket och speciellt reaktionsfasen då jag skylde på prästen för att han lät mamma "gå vidare". Däremot så var mamma sjuk i 2 år och jag upplevde därför chockfasen under den tiden och även en stor del av reaktionsfasen vilket gjorde att jag inte gick igen alla stadier efter att hon dog vilket gjorde att jag kunde känna mig lycklig efter ungefär 1-2 år.

Idag är jag lycklig men jag känner fortfarande saknad efter henne och jag ångrar fortfarande saker jag inte sa till henne eller att jag inte vågade träffa henne särskilt ofta då jag fick reda på att hon skulle dö inom några dagar för att jag var rädd att jag skulle bryta ihop och bara gråta då jag såg henne. Jag var rädd. Men det är okej. Jag vet det nu. Mamma visste vad hon betydde för mig och jag vet vad jag betydde för henne och jag tror att hon skulle förlåta mig även fast jag gick till skolan dagen hon dog även fast jag visste att hon skulle dö inom de närmsta dagarna. Jag var rädd och försökte därför neka situationen men även undvika den och hon förstod att det var jobbigt för mig och därför vet jag att hon skulle förlåta mig. Jag älskar henne fortfarande, precis som ni har personer som ni fortfarande älskar.

Jag hoppas verkligen att någon i det här inlägget hjälpte dig på något sätt. Önskar att jag kunde skriva exakt vad jag känner och tänker men vissa saker är svåra att få till ord men jag hoppas att du känner att det var värt att läsa för jag skriver det här direkt från mitt hjärta och allt jag vill få ut från det här inlägget är att just DU ska känna att du fick någon typ av hjälp från det. Ta hand om personerna du älskar och slösa inte en enda minut du har med dom och du får även ta hand om dig själv <3 Försök att hitta ljuspunkter även i de mörkaste tiderna <3


Likes

Comments

Hej!

Det här blev inte som det var tänkt... Tanken var att jag skulle försöka blogga varje dag, eller iallafall så många dagar som jag hann med under januari men pga personliga problem så har jag varken haft tid eller ork att skriva några inlägg och därför tog jag en liten paus från bloggandet i några dagar.

Men nu är jag tillbaka och förhoppningsvis så blir det ett inlägg varje dag av det som är kvar på januari. Hoppas du ser fram emot det, och jag ska försöka förbättra mina inlägg och min blogg så gott jag kan. Är fortfarande ny med bloggandet och därför har mina inlägg inte varit dom bästa och bloggen ser ganska tråkig ut. Jag ska försöka bli bättre och du får jättegärna ge mig tips på vad jag kan förbättra eller om du har några förslag på vad jag ska skriva för inlägg. Det skulle jag uppskatta väääldigt mycket!

Imorgon har jag tänkt lägga upp ett lite mer personligt inlägg så att ni kan få lära känna mig lite mer på djupen men förhoppningsvis även få hjälp av vad jag kommer berätta i inlägget så glöm inte bort att kika in här då ;)

Hoppas du har haft en fantastisk vecka och du får ta hand om dig <3


Likes

Comments

Hej!

Nu har det gått två ungefär två dagar sen jag skrev mitt senaste inlägg och det har varit två bra dagar för mig. Igår, som jag skrev i det senaste inlägget så var jag på artonårsfest för en av mina vänner. Jag och en till tjej hade planerat allt och jag tycker ändå att festen blev hyfsat lyckad :) Det var iallafall extremt kul och jag tror att hon vi hade festen för uppskattade det. Vi var några stycken som åt tvårätters middag, spelade olika spel, dansade och såg på film. En mysig kväll helt enkelt :)

Igår på dagen så hände det inte så jättemycket utan jag fixade mest iordning allt till kvällen och sen idag på dagen så hjälpte jag bara till att städa bort allt men däremot vid fyratiden så åkte jag och kollade på en clinic som Rolf-Göran Bengtsson hade. Extremt lärorikt och sjukt coolt att få se en av mina förebilder inom ridsporten, en levande legend är han! Clinicen höll på i fyra timmar och under dessa fyra timmar pratade han om allt från hur man ska hitta den perfekta hästen, lite om sina egna hästar, grundläggande träningstips, tips inför tävling till hur man ska göra och tänka under tävling. Han red även själv en stund på en häst som han aldrig ridit förut och nu förstår jag verkligen varför han är så bra som han är och har fått dom resultaten som han har fått på tävlingsbanorna! Han visste exakt hur han skulle göra för att lära känna hästen så snabbt som möjligt och sedan hur han skulle rida den på bästa sätt. Extremt coolt och helt klart något jag har lärt mig av!

För er hästintresserade som läser det här så tipsar jag verkligen att om ni har chansen att åka på en clinic som hålls av någon som ni ser upp till för man lär sig så extremt mycket av det samtidigt som det är en rolig upplevelse, två flugor i en smäll helt enkelt ;)

Som jag alltid säger så hoppas jag verkligen att du har haft en bra dag för det förtjänar du verkligen och om du inte haft det, så lovar jag dig att dina bra dagar kommer om du bara håller ut och kämpar lite till. Ta hand om dig <3

Likes

Comments

Hej!

Hur mår du idag? Själv så mår jag bra. Jag har haft en väldigt rolig och hyfsat händelserik dag. I början av dagen så hände inte jättemycket. Jag vaknade kl 13 hehe ops :P och sen så städade jag mitt rum och efter det så chillade jag och såg på youtube vilket var härligt. Vid middagstid så kom en kompis som jag inte har träffat på ett halvår då han bor ungefär 50 mil ifrån mig, så det var extremt kul och jag hoppas att jag hinner träffa honom igen innan han åker hem.

Efter att jag hade träffat kompisen och ätit så var det dags för ridning. Herregud så nöjd jag är! Ponnyn som jag rider var så extremt fin idag och hon lyssnade verkligen på mig. Hon hade varit på vintervila och idag var mitt första ridpass med henne efter det och tror verkligen att hon behövde det för oj så fin hon var! :D Alltid lika kul då ett ridpass känns bra! Men efter ridningen så duschade jag av ponnyns ben då hon lätt blir smutsig och får gula fläckar för att hon är vit på benen.

Efter det så åkte jag och kollade på min brorsas nya lägenhet då jag inte sett hur den ser ut innan och oj vad sugen jag blir på att flytta hemifrån och inreda sin egna lägenhet som man själv vill ha den!

När jag kom hem så duschade jag och packade jag och gjorde iordning det sista inför imorn då jag och en kompis har fixat en 18-års fest för en tjej som vi ska ha imorn. Är supertaggad!!!

Jag ska snart gå och lägga mig men tänkte bara berätta lite hur min dag har varit för dig så hoppas jag självklart att du också har haft en fantastisk dag!

Om du har några idéer om inlägg, vill veta mer om något, har förslag på vad jag kan förbättra med bloggen eller har någon fråga så får du jättegärna skriva i kommentarerna eller skicka ett mejl till mig (ellen_00@live.se) så skulle jag bli jättetacksam!

Ta hand om dig <3

Likes

Comments

Hej!

Hoppas du har haft en bra dag! Själv så har min dag gått väldigt fort så antar att jag har haft roligt. Det är nämligen så att jag och några kompisar var på laserdome idag. Vi spelade tre gånger och dom två första körde vi i lag där mitt lag vann en gång och förlorade en. Den sista omgången som vi körde så spelade alla mot alla. Tyckte det var extremt roligt och alla var extremt tävlingsinriktade så det var på stort allvar haha. Är väldigt stolt över min andraplats men hade ju varit kul om man kom först ;)

Då vi hade spelat klart så drog vi hem och sen dess har jag inte gjort mer än att duscha. Vad ska du göra ikväll? Själv så har jag ingen idé förutom att äta middag men tror att jag ska ha en myskväll och se film. Om du har något filmtips så får du gärna skriva det till mig, uppskattar alltid sånt då jag aldrig vet vad jag ska se ;)

Jag hoppas att du får en fantastisk kväll oavsett vad du hittar på. Ta hand om dig <3


Likes

Comments

Hej!

Detta blir mitt första blogginlägg här och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag är väldigt ny med bloggandet. Jag har alltid varit sugen att prova blogga och varför inte göra det då det precis blivit ett nytt år ;)

Jag vet inte än hur intressant den här bloggen kommer att vara men jag ska göra mitt bästa och hoppas att någon är sugen att läsa lite om mitt liv, mina intressen och kanske något annat roligt! Du som läser den här bloggen får jättegärna lämna kommentarer så att jag kan lära känna dig lite mer. Om det är något som du undrar om mig, bloggen eller något annat så får du gärna fråga det i kommentarerna eller skicka ett mejl till: ellen_00@live.se.

Hoppas att du vill hänga med mig här på bloggen, det skulle betyda extremt mycket för mig.

Ta hand om dig och tack för att du tar dig tid att läsa det här <3

Likes

Comments