Gooodmorgon, äntligen är det fredag och om bara några timmar helg!

Jag ber om ursäkt för bristen på uppdatering, men just nu får det bara gå. Perioden nu, i och med Larvens skada känns väldigt tung för mig och jag vill som vanligt inte tvinga mig själv till att uppdatera, utan jag väntar hellre tills jag har något jag vill berätta eller få fram.

Har i alla fall beställt equiterapeut tills på måndag. Någon veterinär har jag inte fått tag på.. Lyckades ringa under telefontiden igår, men hon som svarade var inte så erfaren inom häst just. Så jag fick ett nytt nummer, men där var det upptaget alla gånger under dagen jag försökte ringa. Hm..

Jag väntar nog in måndag och ser vad som händer där. Vet faktiskt inte vad annars jag ska göra. Känner mig otroligt hjälplös, önskar bara hästarna kunde tala om för oss vad som var fel... Men det är ju oerhört mycket begärt förstås.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Quotes

Not everyone can hear the silent language between a horse and a rider.

Not everyone can trust their lifes with a 1200 lb animal.

And not everyone has the guts, blood, sweat, tears and dedication

needed to be a part of this world.


But equestrians are no ordinary people

and horses are no ordinary animals.

The only ones who truly understands this world,

are the ones who are a part of it.

Likes

Comments

Alfur från Nedgård, Tankar och åsikter

Hörni..

Den återkommande känslan av att någonting är fel som jag haft väldigt länge har jag nu fått bekräftad, eller jag tror åtminstone det.

Igår visade Larven tydligt att han var öm i ryggen och hovslagaren tyckte även han var sned i bäckenet. Nu var det ju bara tankar från hennes sida eftersom hon inte är utbildad om sånt, men det är definitivt tankar som stämmer överens med det jag känner.

Mina närmaste planer är att någon dag, så fort jag får tillfälle, ringa och rådfråga en veterinär. Min stads klinik har dock telefontid mellan 08 och 09 på morgonen, och det lär bli svårt för mig att hinna.. Men jag ska se hur jag kan lösa det!

Jag ska också få tag på en equiterapeut/kiropraktor med bra omdöme, ska höra mig för i mitt område och ta reda på lite info om dem som jag har att välja mellan. Och sedan får jag helt enkelt se... Om jag ska ta ut veterinär först, låta den kolla och sedan få råd om hur jag ska gå vidare, eller om jag hellre börjar med en kiropraktor/equiterapeut, det är jag inte säker på än.

Men vill som sagt åtminstone rådfråga veterinär via telefon innan något annat för att se om de kan förstå bara genom beskrivning vad jag bör göra.


Denna gnagande oro som ständigt sitter i bakhuvudet och gör ont... Åh, jag har sådana skuldkänslor, jag borde ha märkt det tidigare så det inte behövt gå så långt som det kanske gått. Fast å andra sidan har jag kanske märkt det rätt tidigt? Vem vet. Jag kan bara hoppas, och allt jag vet är att jag tänker göra allt som står i min makt för att få bort det här, för min underbara häst förtjänar inte något ont. Älsklingen min.❤ 

Likes

Comments

Quotes

"The horse, with

beauty unsurpassed,

strength immeasureable

and grace unlike any other,

still remains humble enough

to carry a man upon his back."

-Amber Senti

Likes

Comments

Nu ska jag bege mig till stallet för att ta hand om hovslagaren som kommer idag. Larven bland annat ska få nya skor och mitt jobb blir att ta in och ut alla hästar som ska få manikyr och pedikyr, allt eftersom.

Sedan ska jag jobba vidare med Larven från marken och kolla om han blivit bättre, har han inte blivit det tror jag att jag ska ringa till Agria Sjukvårdsupplysning eller vår distriktsveterinär för rådgivning. Vi får se!


Ha en riktigt bra dag och gör som Ed Sheeran - le mer och ät lite choklad, för negativa tankar är inte rätta vägen att gå här i livet! 😉

Likes

Comments

Alfur från Nedgård, Bilder, Hrekkur från Nedgård

Jag tycker han är rätt fin i hullet nu! Något bukig och fortfarande lite överbyggd, men han har ändå växt i kapp sig själv. Han är mer jämn nu än förr, förr var han som en riktig kälkbacke!Larven är en riktig blogghäst. Han vet liksom vad som gäller när jag ställer upp honom - dags att posa! Känns som att han älskar uppmärksamheten.. ;)

Hrekkur däremot är inte en så van blogghäst än. Han förstår inte alls meningen med att stå still utan ville hellre gå iväg... Får träna på det! 😂

Sockersöt är han i alla fall!

Likes

Comments

Gooodmorgon hörni! Är ni sugna på att starta en ny vecka eller?

Det är nästan inte jag, haha.. Eller jo, det klart att jag vill fortsätta leva och då är det nödvändigt med veckostarter, men just nu känns det inte så motiverat då jag inte kommer rida i det närmsta, som det ser ut nu. Detta är planen:

Måndag: Vila

Tisdag: Hovslagarbesök, jag ska vara ledig från skolan och ta hand om det. Ska sedan göra lite samma arbete med Larven som jag gjorde idag, alltså först gå promenad som uppvärmning, sedan jobba lite slutor i paddocken från marken så han fick sträcka bakbenen ordentligt. Som avslutning är det massa stretchövningar som gäller!

Onsdag: Tömkörning eller longering, beror lite på om jag ser någon förändring i hans ben. Men antagligen tömkörning så han slipper gå så mycket på volt hela tiden.

Torsdag: Vila

Helgen är sedan väldigt oklar, det får jag ta som det kommer. Vet ju liksom inte riktigt i förväg om han försämras eller förbättras, eller hur något blir över huvud taget.Fy tusan, detta med att ha häst har verkligen sina baksidor. När det där djuret som man skapar ett band med och får en relation till skadas eller liknande, då är det oerhört mycket tankar i huvudet. Jag är nog lite smått hypokondriker när det gäller min häst. Tror genast att han är dödligt sjuk nästan, så fort han visar någon beteendestörning eller någonting som jag tolkar som en varningsklocka... Måste lugna ner mig, det kan ju lika gärna bara vara lite stelhet.


Men han är ju ändå min ögonsten ❤

Likes

Comments

Alfur från Nedgård, Tankar och åsikter

Idag fick jag det bekräftat att jag kände rätt förrgår när jag red i paddocken, då jag tyckte han kändes väldigt märklig. Studsig eller kantig i tölten bland annat liksom, fastän han inte var passtaktig.. Och väldigt, väldigt stel i höger sida.

Efter ridpasset då i förrgår skrittade mamma honom för hand lite så jag fick kolla på honom och då syntes det att han kortade med höger bak, han tog alltså inte ut steget med höger bakben lika mycket som vänster.

Och det var tyvärr samma sak idag.. Tog en promenad för att få honom varm och sedan jobbade jag lite uppmjukande från marken i paddocken. Har en övning då jag går runt rundkorallen, alltså på en volt och så tar jag plats på spåret i höjd med Larvens bakdel, så han måste putta ut den lite. Hans framben går alltså som vanligt på spåret runt volten men jag går mellan hans rumpa och staketet, så han måste trampa ut med bakbenen från spåret och tvära lite. Det blir något i stil med en sluta och han får då trampa in under sig med respektive bakben.

Tänker nu göra detta plus lite annat från marken en tid framöver. Förbättras han så vet jag att det bara är stelhet, försämras han eller märker jag ingen skillnad alls efter mycket uppmjukande så vet jag att felet sitter någon annanstans, än stelheten.


Jag kommer få magsår av att gå och grubbla över detta.. Han är ju inte halt och han verkar inte bekymrad över det, varken varm eller svullen så det märks inte på något annat sätt än att man ser hur han kortar med höger bakben. Men något är det och jag tyckte överlag han kändes konstigt när jag red i fredags.

Något är på tok, även om det inte är en riktig hälta eller han inte har ont.

Likes

Comments

Alfur från Nedgård, Bilder, Hrekkur från Nedgård

​Dessa bilder togs när Alfur varit min ett litet tag. Han hade där fått sitt första täcke och hade på sig det för första gången.

Hrekkur var en av unghästarna som tillhörde Larvens kompisgäng och ingen visste att han också skulle tillhöra vår familj, ett och ett halvt år senare!

Likes

Comments

Alfur från Nedgård, Bilder, Tölt

Fredag och paddockstrim!

Idag lade jag fokus på att få igenom skänkelvikningarna i skritten. Det är mycket svårare att få honom flytta sig för höger skänkel, han är enormt mycket stelare i höger så det ska vi absolut fokusera mycket på. För vänster skänkel är han väldigt mjuk och följsam och det vill jag uppnå i hans andra sida också, förstås!


Han blir väldigt kort i steget när vi kämpar med högersidan och ibland stannar han bara och protesterar genom att inte röra sig överhuvudtaget.. Det gäller bara att vara lugn och försöka få igenom sidoförflyttningen och berömma överdrivet mycket så fort det lossnar ett steg!

Traven var inte så vidare idag, jag tycker verkligen paddocken är alldeles för trång för Larven just nu. Det var nog därför han kändes så otroligt fin när jag red på stubbåkern; för att jag hade väldigt stor plats och inte behövde trycka ihop honom.

När det blir så korta sträckor som han kan sträcka ut på långsidorna innan jag måste samla upp honom lite igen på kortsidorna blir han lätt irritabel. Han förstår inte varför han inte kan fortsätta springa, men om jag låter honom trava på ordentligt på kortsidorna mister han styrkan och börjar rolla...

I galoppen tyckte jag att han var väldigt märklig idag, det kändes kantigt och inte alls vidare bra. Börjar ju genast tro att det är något fel, men jag får plocka fram känslan efter ridpasset på stubbåkern i onsdags då han kunde galoppera på ordentligt och fritt, då kändes han verkligen fantastiskt bra.. Tror att han just nu inte har styrkan i varken trav eller galopp att kunna hålla energin när vi rider på ett litet utrymme.

Tölten var också lite konstig idag på något sätt.. Alltså det ser inte så hemskt ut, men det kändes nästan passtaktigt fast det var rent. Nä, jag vet inte riktigt! Får helt enkelt minnas passet i onsdags då allt satt, och så får jag se hur det går vidare på söndag då jag planerar nästa ridtillfälle.

Ber om ursäkt för kvalitén på bilderna, nu på hösten mörknar det fort på eftermiddagarna och för att kameran ska kunna reglera ljuset blir slutartiden längre, vilket innebär att det blir suddigt!

Likes

Comments