Hejsan hörni! Är ni vakna och glada?
Jag är väl inte på toppenhumör men bara på grund av vädret; regn och blåst.
Ingen rolig start på dagen att kolla ut genom fönstret, se sådant väder och sedan inse att man alldeles strax måste ge sig ut i det för att hinna med bussen.
Får helt enkelt hoppas det lugnar ner sig under dagen, så vi får bättre väder när jag kommer till stallet.

För där väntar Larven och idag ska jag tömköra honom i paddocken! Fokus på lydighet och trav, ska lägga fram bommar som han ska få springa över för att länga hela överlinjen och trampa på ordentligt.Ni får ha en jättefin onsdag och jag hoppas ni har bättre väder än mig idag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alfur från Nedgård

Idag blev det som planerat klättring och det skötte Larven alldeles utmärkt!
Det kändes överlag väldigt bra idag och det var skönt att känna, för att få tillbaka en himla massa ridlust efter några ridturer då det gått liksom "mjäh". Varken bra eller dåligt, kunde inte riktigt sätta fingern på vad som gick sämre heller, så det var inte så kul.

Idag var det desto roligare!

Han var så otroligt söt och verkade bara så glad idag. Klättrade upp och ner för backar utan att klaga eller protestera på något sätt, öronen spetsade och lyckliga ögon. Det resulterade i en glad matte! ❤️

Fast störa när han åt fick jag ju inte förstås, då blev det sura miner.. ;)

Likes

Comments

Hej på er!

Idag står uteritt på schemat och jag funderar på om vi kanske kan få till lite klättring!
Det värsta är att om jag rider i för branta nedförsbackar vill sadeln gärna glida fram, så jag måste hoppa av och lägga om den.

Det här med att sadeln glider har verkligen blivit en sak som konkurrerar om min uppmärksamhet medan jag rider och jag gillar det inte alls! Istället för att koncentrera mig på hur Larven går vartenda steg så måste jag hela tiden kolla sadeln och störa mig på att den åkt fram, även om det bara handlar om några centimeter..

Jag är en sån människa som vill att allt ska vara perfekt när det gäller saker jag älskar, som när jag rider. Vill att sadeln ska ligga still och att all utrustning ska vara så bra så möjligt och att jag själv ska rida det bästa jag kan. Och det blir ett väldigt stort störningsmoment, detta med sadeln, även om det inte alls är så illa som jag tror!
Men om jag vet att sadeln inte ligger precis där jag vill ha den blir det att jag sitter där och tänker på det hela tiden och kan inte koncentrera mig lika bra på allt annat, så det slutar med att jag ändå hoppar av och lägger om den. Haha, såå tröttsamt!

Ha i alla fall en alldeles underbar tisdag, vad ni än har för er idag!

Likes

Comments

Godmorgon!

I helgen har inte uppdateringen varit något att skryta över.. Vet faktiskt inte varför det blir så men jag har tappat motivationen lite mer i det senaste. Och istället för att skriva ett dåligt, tråkigt inlägg känner jag att jag hellre väntar tills jag är på bättre humör och kan skriva ett inlägg som åtminstone håller måttet lite mer.


Igår gick det väldigt upp och ner. I början av dagen var jag på tävlingstankar, höll på att hyra en transport till den sista oktober för att kunna tävla då på en ridklubb ett par timmar bort. Det fanns bland annat V5 och T8 på den tävlingen, alltså en fyrgångsgren och en töltgren, vilket jag tyckte var väldigt spännande och lagom för mig och Alfur!

Men det är det här med att transportera hästen som kärvar.. Har läst så många skräckhistorier om hur hästar hoppar upp/över bommen i transporten och det släpet som jag tänkte hyra hade inga säkerhetssprintar som man kan dra om hästen klättrat på bommen så bommen liksom fälls ner. Utan det fanns bara fasta bommar och om hästen hänger med frambenen på bommen då.. Då vet jag inte hur man bär sig åt.
Och då kände jag direkt nej, nej, nej.
Så viktigt är det inte med tävling så jag utsätter min lilla häst för den risken, när han faktiskt har hoppat på bommen förr. Som tur var hade den transporten sprintar, så det gick bra då..Ridturen igår var inget vidare heller, till att börja med var han förbannad och seg och senare var han väl helt okej men då var jag inte på bästa humöret.
Men tölten var ren och traven var som vanligt, antar jag.Hatar att få så höga förväntningar direkt, för jag blir ju så besviken när det inte fungerar som jag vill. Får träna på det! ;)Idag vilar i alla fall Larven och vi ska ha någon konstig skoldag, då vi åker iväg till en ö.. Haha, får väl se hur det blir!

Kram på er!

Likes

Comments

Alfur från Nedgård, Bilder, Tankar och åsikter

Om jag bara hade vetat då vad som skulle hända.

Om jag bara vetat att den där lille skruttige, envetne, osäkre, avvaktande, svarte plutthästen skulle komma att bli min 3 månader senare. Och hur långt vi kommit två år senare.


​Denna tiden för två år sedan hjälpte jag stallägaren med att hänga på några av unghästarna, fyraåringarna som skulle iväg på inridning hos en tränare. Alfur var en av dem! 


Ursäkta kvalitén men bilderna är screenade från en Facebook-film!

Ser ni hur envis han är, den lille kraken.. Frös fast ett antal gånger i den filmen, och ville inte alls gå. Åsna!

Ser ni också hur lite man han har? Han var ju bara "en av unghästarna" då, ingen som skötte om honom så noggrant som jag faktiskt får påstå att jag gör nu, och då kliade han av sig en del av både manen och svansen.
Det får honom se ut som ett föl, med bara en tofs till pannlugg. Snutten!
Älskade häst, tänk så långt vi har kommit. Jag var den första som satt på hans rygg och jag ångrar inte en sekund jag spenderat precis där, ända sedan dess! ❤️

Likes

Comments

Alfur från Nedgård

Härligt! Efter den årliga uppkollen vet jag att Larven hade inga spår från bett eller min hand. Inga sår i kinderna och inga vargtänder. Skönt att få bekräftelse på det!

Mysigt med sederad häst.. 😴😴
Enda gången man kan gosa och pussa hur mycket man önskar utan att behöva tvångsgosa! 😜

Likes

Comments

Alfur från Nedgård

Idag red jag som planerat i paddocken.
Larven kändes fin och mjuk i skritten och jobbade på bra där.
I traven var han först riktigt bra och accepterade min hand bättre än vanligt, men sedan blev han lite tröttare och ville då hellre trava snabbt och på fria tyglar. När jag då satte krav på honom blev han förstås irriterad, men det var inget farligt. Kunde fortsätta arbeta och han var helt okej, varken toppen eller dåligt.

I galoppen blev han riktigt sur på mig när han inte fick fria tyglar och tillåtelse att öka hur mycket som helst. En Larv lika sur som en citron blev resultatet av att jag försökte jobba honom lite, och han blev samtidigt fyrtaktig och motsträvig.. Ja, galoppen var inte sjukt bra idag.


Vi tränade inte mycket tölt men de få stegen vi gjorde det var han väldigt fin, mjuk och ren. Duttig!Men till det roligaste och mest spännande; jag ringde till en tränare idag och vi ska planera in ett besök!
Hon är en dressyrtränare och det är inte alls säkert det funkar, men det är värt ett försök. Jag tycker islandshästar behöver minst lika mycket grunddressyr som andra hästar, det är ju en viktig faktor i att få bra gångartshästar.
Så det är jag riktigt taggad inför. Ska bli spännande och jag hoppas verkligen det funkar på något sätt, att hon kan hjälpa oss!

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag går jag först långdag, sedan ska jag till stallet och Larven ska få gå i paddocken.

Riktigt taggad inför att känna på honom efter gårdagen då han bara var helt underbar, men jag har ju lärt mig vid det här laget att det verkligen kan gå upp och ner. Ena dagen kan han vara bättre än någonsin och nästa dag helt urkass (självklart beroende på min insats också), haha!
Eller urkass är fel ord att använda då han alltid försöker sitt bästa, det tvivlar jag faktiskt inte på. Han vill för det allra mesta vara till lags och faktiskt lyssna och förstå, men vissa dagar sviker väl humöret.
Jag har fått lära mig förstå att även hästar kan ha dåliga dagar och under sådana dagar kan det vara bra att möta dem halvvägs, speciellt när det gäller en viss Larv som gärna framstår som en diva i allas ögon.. ;)

Plutten! ❤️ Även om han inte alltid gör som jag säger så är han i alla fall riktigt söt.. Hans blickar ger mig alltid så otroligt dåligt samvete när jag fått säga till honom på skarpen.. Han kollar på mig under lugg och ser så extremt oskyldig ut så jag känner mig som världens uslaste människa.
Rackarns häst, han vet var han har mig! ;)

Likes

Comments

Alfur från Nedgård

Jag har inga ord för att förklara känslan efter dagens ridpass. Varenda gångart satt så gudomligt bra idag och jag behövde verkligen känna detta idag, efter ett par dagar då motivationen legat nere på botten och jag varit allmänt låg..

Traven var helt okej idag, jag nådde fram till honom och kunde korta utan att han saktade av till tölt. Stundtals längde han sig fint och vissa gånger kunde jag komma fram i trav från skritt i form utan att han slängde upp huvudet med en gång, som vanligt.

Galoppen var toppen idag! Kunde starta galoppen i stadig form och rulla på utan att han blev irritabel som han vanligtvis blir om han inte får rusa på som han vill. Det är ändå hans favoritgångart och han vill väl göra den på sitt eget sätt (läs: SPRINGA FORT).. Helt förståeligt ;)


Efter en galoppbacke satte jag honom direkt i tölt och jäklar i havet vilken känsla! Han drog på i ökad tölt en bra bit, den var helt ren och avslappnad och jag kunde verkligen känna hur han satte sig på bakdelen. Slappnade av i hela överlinjen och släppte i nacken. En sådan fantastisk, vidunderlig känsla!

Det är sådana gånger jag minns varför jag egentligen rider. Jag tvivlar aldrig på mitt intresse och tanken att sluta infinner sig aldrig någonsin innanför mitt skallben mer än en millisekund. Men sådana gånger är känslan verkligen påtaglig - när man känner sig ett med hästen och det känns som att man skulle kunna göra vad som helst.. Lycka. Ren lycka!

Larven kunde även bjuda mig på jättefin kort tölt idag, avslappnad i nacken och bara så extremt positiv.


Idag var han riktigt dyr, min lille häst. Eller förresten, han var inte alls till salu ett dugg. Det är han aldrig, men idag finns det liksom inte på världskartan att han någonsin ska lämna mig. ❤️

Likes

Comments

Andra dagen av veckan och jag är på gång igen! Igår fick jag någon konstig släng av magsjuka men som tur var är det borta idag. Så idag väntar skola och sedan stall!

Uteritt står på schemat, tänkte mig klättring. Larven behöver träna med magmusklerna för att få bort bukmagen han fått, av att gå på sommarbete och chilla.. Inte klättrat på en stund så jag hoppas vi kan göra det idag.


Mamma hittade en tävling imorse som ska äga rum den 30:onde oktober. Svårt att ta sig dit, då vi inte ha transport eller behörighet att få köra tungt släp.. Men vi får se om det ordnar sig. Vore så kul att ha något att sikta mot, då jag verkligen är en sådan människa. Tröttnar nästan om jag inte har tydliga mål, haha. Naturligtvis kan jag inte bara tröttna på Larven eftersom han är min häst, men ni fattar. Jag blir mindre motiverad!
Vill ju visa upp min fina häst ❤️


Ha en underbar tisdag hörni!

Likes

Comments