Föreningen i mitt hjärta lyckades äntligen ta klivet upp till Damallsvenskan. IFK Kalmar har strävat efter detta under flera år. Det som började som en vision för cirka 10 år sen, blev till en målsättning under de senaste åren och igår lyckades tjejerna ta sig hela vägen.

2097 personer bevittnade gårdagens historiska prestation. Och vilken stämning! Publikfest, soligt novemberväder och målkalas var vad som infann sig under söndagen på Gröndals IP. IFK Kalmar var bäst. Så njut av framgången de närmaste veckorna sen börjar försäsongen 2018 och ett hårt arbete.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 361 Readers

Likes

Comments

Jag som bara skulle hem och vila lite innan söndagskvällens jobbpass men möts istället av girlanger i taket, huset fullt av vänner och massa godsaker att äta. Har väl aldrig haft speciellt svårt till tårar men nu var de av bästa slag, glädjetårar. Så överraskad och glad. Jag älskar att ha så fina och omtänksamma människor runt mig. Trots att det kan dröja mellan gångerna vi ses så finns de alltid där.

10 veckor av längtan kvar efter lillprinsen!

  • 514 Readers

Likes

Comments

Hur kan man bli besatt av nedräkningen till något som bara är en uppskattning av en beräknad födsel? 99 dagar kvar till bf. Och jag vill iallafall se det som att vi passerat ytterligare en milstolpe idag.

Lite drygt en månad kvar att jobba sen väntar en lång ledighet. Nästa milstolpe som ska passeras. Innan dess ska jag och en vän på massage följt av en middag tillsammans. Dags att testa gravidmassage för första gången. Känns behövligt.

För övrigt,
Känns overkligt att känna bebisens sparkar i magen nu. Blir lika lycklig varje gång det kickar till därinne.


  • 731 Readers

Likes

Comments

Vi var helt enkelt för nyfikna för att inte ta reda på vad bebisen har för kön. Jag kände förvisso på mig att det väntade en liten *. Men sättet som vi fick reda på det är ju egentligen ganska sjukt och väldigt mycket framtid samt utvecklingens möjligheter.

Då bristen inom sjukvården och barnmorskeyrket var ett faktum denna sommar erbjöds vi ett nipttest och inte det "vanliga" kubtestet. Nipttestet erbjöd landstinget då de inte kunde erbjuda kubtestet på grund av personalbrist. Första ultraljudet skulle bli i vecka 19 och inte runt vecka 12 som det sker vanligtvis i Kalmar. Jag hade aldrig hört om något nipttest innan. Innebörden av testet var att upptäcka eventuella kromosomavvikelse hos fostret men man kunde även ta reda på könet. Detta genom att jag lämnade ett blodprov.

Ungefär en vecka tog det för svaret att komma. Vi loggade in på sidan som vi blivit tilldelade för att se resultatet. Bebisen var frisk och med ytterligare ett enkelt knapptryck kom det även upp pojke skrivet med små bokstäver.

Lyckan att få se detta samtidigt som det kändes ganska sjukt att bara kunna sitta hemma i vår soffa och klicka oss in på datorn för att få information om vår kommande bebis. Utvecklingen är fantastisk ändå.

Och nej, vi kunde inte hålla oss till vecka 19 för första ultraljudet. Vi bokade ett ultraljud på en privat klinik i Malmö. Vi ville trots allt se det lilla livet som vi håller på att skapas. Det var en häftig känsla.

Likes

Comments

Har inte bloggat på länge. Lika länge har jag vetat om att jag är gravid och att vi väntar vårt första barn. Man kan liksom inte fokusera på så mycket annat. Alla tankar kretsar kring hur man mår, hur fostret mår, hur allt ska gå och vad man borde göra och inte göra när man är gravid.

Och jag har blivit en riktig nörd. Vill läsa på om allt gällande graviditet, förlossning och barnets utveckling. Ja, jag förstår att det inte är likadant för alla men det är så intressant att lyssna på och läsa om andra människors erfarenheter.

Att bara få uppleva det första ultraljudet var ren och skär lycka. Lycka att det lilla hjärtat faktiskt slog sina snabba slag. Och att se hur det rörde sig en liten människa i magen trots att fostret inte var större än ca 5 cm.

Nu är mer än halva graviditeten passerad och andra ultraljudet gjort. Vi mår bra och väntar gladeligen på vår lilla bebis som förhoppningsvis ska få se världen i januari 2018.

Likes

Comments

Dags att njuta av hela fyra dagars ledighet. Idag blir det en mamma-dotter-dag. Det innebär shopping, fika, lite mer shopping, mat osv. Hoppas på att solen vill titta fram lite under helgen. Dessa lediga dagar är ganska oplanerade vilket känns skönt att göra det man känner för.

Ha en trevlig helg vänner!

  • 1796 Readers

Likes

Comments

Tavlan pryder numera en av våra vita väggar i vardagsrummet. Nu saknas det bara belysning på den så tavlan lyser upp rummet ännu mer.

Idag planterades även kaprifol vid staketet för att minska insynen. Nu ska den bara sprida ut sig och se till att blomma ut så vackert som jag föreställt mig...

Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Efter att ha jobbat halva påsken gick jag igår på två dagars ledighet . En middag tillsammans med gamla vänner förgyllde fredagskvällen. Så kul att få träffa vänner som man inte har träffat på flera månader.

Idag har jag varit på konstutställning av Sandra Andersson i Kalmar. En mycket färggrann utställning. Jag fick nyligen hem tavlan som jag bara var tvungen att köpa. Jag älskar färgerna och nu ska jag bara lyckas få upp den på väggen också.

Mamma och pappa bjöd in till en påskmiddag. En påskmiddag som bestod av tapas. Lite annorlunda men så mycket bättre än den traditionella påskmaten.

Just nu: soffan och det nya avsnittet av skam.

Njut av påsken!

  • 2047 Readers

Likes

Comments

Denna veckan blev vi med häck. 52 thujaplantor och ca 1300 liter jord senare så har vi faktiskt en häck på baksidan. Den behöver växa till sig men det känns redan som att baksidan av huset har fått sig ett lyft. Äntligen har vi en tomtgräns som är mer tydlig och upplevelsen av att gå-ut-i-trädgården är mer verklig. Nu är det snart dags att plantera lite blommor och kanske några bär..

Blev inringd för nattjobb denna skärtorsdag så det får det bli. Ska bara sova några timmar först, eller ska försöka åtminstone.

Glad påsk gott folk!

  • 2055 Readers

Likes

Comments

Igår kväll var vi på Ölands köpstad. Tjejkvällen innehöll många glada brudar, shopping, nyheter och utmaningar. Männen hade de lämnat hemma och lät bankkortet gå varmt i kortterminalerna.

Butiker, restauranger och utställare m fl. bjöd på fina erbjudanden, uppträdanden och intressant information under kvällen. Ett roligt intiativ av ölänningarna. Det hade varit kul att uppleva något liknande i Kalmar stad.

Mina gamla kollegor från Malkars träningscenter var också på plats. Lika färgstarka och välkomnande som vanligt!

  • 2179 Readers

Likes

Comments