Header

Rockade i förrgår

Åt på en Poké bowl på JOS ned Hedvig efter nationella provet igår!

Har hängt med min älskade Maria hela veckan

Inledde påsklovet med hamburgare på Vigårda med Olivia och killarna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag hände något, som kanske till en viss del var förväntat, men absolut inte rätt. Mitt älskade Ryssland, St:Petersburg blev ännu en gång drabbad av terrorismen. De sprängde en tunnelbana fylld av människor, helt oskyldiga människor.

Jag fick reda på detta medan jag satt och pluggade i min lugna lilla hörna inne på Condeco. Greps direkt av panik, då jag har ett flertal vänner och bekanta i St:Petersburg, inte minst att det är mitt land, mitt folk. Skrev fort som satan till alla mina vänner som bor där och medan jag väntade på svar från alla kunde jag inte göra något annat än att be för deras säkerhet och välbefinnande, men även för mitt land.

Jag förstår inte och kommer aldrig att förstå hur man kan ta någon annans liv, jag förstår inte och kommer aldrig att förstå hur man har rätten till att beröva någons mamma/pappa/kompis/älskade.

Jag är medveten och förstår fullständigt att sådant händer i tex Syrien hela tiden, att terrorn plågar många länder i vår värld, men när något sådant drabbar ens egna folk skär det tusen gånger djupare.

11 döda och ca 50 personer svårt skadade. Än så länge.

En av mina vänner, som snabbt försäkrade mig att hon var vid liv var också snäll nog att skicka listor på de döda som blivit identifierade, så att jag kunde pusta ut med tanken på att ingen av mina vänner stod med. På den namnlistan såg jag namn människor som så drastiskt fått avsluta sina liv utan någon som helt förvarning. Jag såg siffror; pojke, 18. Kvinna, 48. Flicka, 17 osv. Jag kollade på videor inspelade av de drabbade på plats, såg med mina egna ögon hur medmänniskor släpade ut skadade ut ur tåget, hörde hur människor skrek av smärta, eller så kanske det var rop efter ens kära som inte längre fanns vid liv. Jag såg hur man släpade ut skadade på perrongen och hur blodet täckte allt i sin väg. Men värst av allt var nog att höra det ständiga skriket någonstans inifrån tåget :"MAMMA!! MAMMA".
Min mage vred sig in och ut kändes det som, gropen i halsen blev bara större och större och jag kunde bara inte hålla tårarna inne.

En annan vän berättade hur hon nästan mirakulöst är vid liv; hennes högskola ligger precis vid en av tunnelbanestationerna (tåget sprängdes mellan två stationer) och att hon egentligen planerade att inte gå på sista föreläsningen för dagen, men valde tillslut att stanna kvar i skolan en stund till. Hade hon valt att gå hem direkt, så hade hon med hög sannolikhet befunnit sig på det tåget. Hon är chockad och samtidigt tacksam för att hon av en oförklarad anledning valde att dröja kvar i skolan, vilket räddade livet på henne.

Jag förstår inte och kommer aldrig att förstå hur mänskligheten kan vara så fruktansvärt hjärtlös och elak. Vet att Sverige inte är något fan av Ryssland, det skär i hjärtat av tanken på att detta inte kommer att ens i närheten få så mycket uppmärksamhet, på grund av just politiken och fientligheten gentemot Ryssland. Hur kan man låta politikernas problem vara anledningen till att man blundar för ett lands fruktansvärda situation?

Om man nu skall diskutera avstånd i km, så ligger st:Petersburg närmare Sverige än vad London gör, där det för övrigt omkom enbart 3 personer (notera att jag INTE tycker att det är mindre hemskt på något sätt), som ändå får mer än trippelt så mycket uppmärksamhet.

Vi gick nyligen igenom massmedia på samhälls lektionerna, där vi konstaterade att prioriteringen av nyhetsflödet beror på avstånd till oss både i km men även i kultur och tid. Känner just nu att det är bullshit. Jag klarar inte av denna orättvisa. Jag klarar inte av att ständigt får ta emot skit och hat riktat mot Ryssland, för att jag är rysk. Men mest av allt klarar jag inte av det blinda föraktet många har mot Ryssland och dess invånare. Många människor lyssnar blint på medierna, politikerna och propagandan. Många vet inte ens varför de ogillar denna nation vid tillfrågan, varför ? Jo, på grund av att det inte är deras personliga åsikt, för att det är något de fått för sig att man skall tycka. Hur kan man förakta ett folk som inte har gjort en något dumt? Att politikernas smutsiga spel skall gå ut över ens invånare är helt absurt, enligt mig.

Rysslands folk sörjer, men vi kommer inte vika oss för varken terrorism eller kränkningar från omvärlden. Alla får tycka och tänka som de vill, men vi är ett starkt folk som fått stå ut med mycket under många århundraden och jag är stolt över att jag får vara en del av denna nation.

Skickar all min kärlek och ber för både St:Petersburg och Ryssland❤🙏🏼

VARNING FÖR STARKA BILDER

Likes

Comments

Sofia och jag köpte kulglass efter skolan idag, alla andra tyckte att det var för kallt men det finns inget som heter "för kallt för glass". Har faktiskt aldrig tidigare varit så JÄTTEförtjust i glass, men börjat äta det så mycket de senaste veckorna (åt 3st bara igår haha).
Efter skolan lunchade jag med Maria och Sofia, vi åt sushi och dumplings(mina veg dumplings var dröm!) sen mötte vi upp Olivia och Jenny.
Nu ska jag på arbetsintervju, sen ska jag bara ta det lugnt ikväll, skall bland annat färga håret och plugga lite.

Love , e

Likes

Comments

I'd hop on a plane right away and fly there, if I could.

Likes

Comments

Hade bara kopierat looksen rakt av, definitionen av hur jag vill att min stil skall vara/är samlat i tre bilder. Blir ärligt talat ledsen av att det inte är jag på bilderna och att jag inte äger dessa kläder , suck... ska försöka hitta liknande plagg !

Likes

Comments

Heej! Tro det eller ej, men jag tänker faktiskt ofta på bloggen. Vet att många kompisar som trots dålig uppdatering(!) fortfarande är trogna läsare ofta säger "du bloggar ju inte ens längre", haha jag och Maria tog bilder på rasten idag och hon sade "varför ska du ta outfitbilder, du bloggar ju inte ens". Saken är att jag inte riktigt vet vad jag skall skriva om just nu, för det enda jag gör är att plugga och jobba. Dock så opererades jag för typ en vecka sedan, har köpt massor av kläder, skall till Stockholm på konsert nästa vecka osv. Vill bara känna att jag kan göra ett inlägg som ni tycker om, det är ju tråkigt att bara skriva om min så extrem ordinära dag. Det kommer komma bättre bloggtider nu mina vänner, det händer mycket kul i vår! Nu kan jag även börja ta outfitbilder, för jag tar aldrig bilder om outfiten inte är värd det, och jag har inte ens orkat sminka mig till skolan de senare veckorna pga stress m.m.

Hang in there ❤

Likes

Comments