Fritid

Godkväll folket!
Fredag idag och har varit i skolan som vanligt🙂 Efter skolan kom Kenneth och hämtade mig så åkte vi direkt hem till Kimo med djuren och Kajsa for till fammos på sköjto. Sen hämtade vi Erica åkte och bytte bil och startade mot Hangö. Sitter i bilen just nu och stannade just på ABC i Pori på lite mat. Beräknat att vi är i Hangö cirka 23.00 så nån timme i bilen kvar😅 Då vi kommer fram åker vi till hotellet och checkar in sen blir det en snabb dusch och att krypa ner till sängs. Hotellfrukost imorgon bitti och sen iväg till Dragsvik på Kevins faned. Så imorgon är vi hemma först mot sena kväll/natten. På söndag blir det jobb från morgonen sen till lägenheten fixa sig och så blir det dop. Efter dopet lämnar vi i lägenheten, är ju ledig måndagar men nu på måndag ska jag och skriva hygienpasset så tänkte det är lika bra att vi lämnar i Vasa då🙂

Likes

Comments

Vardag

​Hej på er! Hoppas ni mår bra.

Nu är det nån vecka sen jag varit aktiv här på bloggen igen. Det har bara inte funnits nån motivering att blogga om dagarna. Tänkte inte skriva desto mer vad jag har gjort de senaste veckorna. Varit i skolan, jobbat och varit med kompisar ungefär.. 
Idag är det torsdag varit i skolan som vanligt och idag kl 16.00 kommer min matte lärare hit och efter det kommer mamma och pappa på besök för jag ska ha uppsatt två hyllor på väggen som pappa ska hjälpa mig med :) Igår efter skolan åkte vi och hälsade på lilla Theodor som bara växer så det knakar hela tiden så underbar! Imorgon är det en vecka kvar så får vi hämta hem rackaren, längtar så! 
Imorgon är det ju också fredag då är det gymnasiet som gäller och direkt efter skolan åker vi hem till Kimo med djuren och hämtar upp min underbaraste vän Erica och åker iväg till Hangö! Vi har bokat hotell så jag Kenneth och hon kommer åka ner dit över helgen. Ericas pojkvän är i militären och vi ska på lördag ner till Dragsvik på faneden. Kommer blir riktigt roligt :) 

Bjuder på några bilder som blivit tagna de senaste veckorna!

Likes

Comments

​Godkväll på er hoppas ni har haft en bra vecka :D 

Imorgon är det fredag vilket är riktigt skönt! Denna vecka har varit helt normal. I tisdags på kvällen var vi och lekte med Bella, onsdag MIGRÄN :( och idag är det torsdag..

Som ni kanske inte vet, men jag har väldigt svårt med min matematik i skolan. Just och just så jag kommer mig igenom mina matematik kurser. Och eftersom jag studerar kombi är det svårare att få tag i någon slags stödform via skolan.. Så jag googlade runt lite med pappa och försökte se om vi skulle hitta någon lösning, och jo det gjorde vi. Vi hittade en sida som heter Uplus ! Jag läste lite kring sidan och tog kontakt med dem. 

Vad är Uplus egentligen då?
- Jo Uplus är en extra hjälpande hand om jag beskriver med mina egna ord. Man kan ta kontakt via nätet, e-mail eller via telefon dit. Om du har svårt i skolan med något ämne så 'anmäler' man sitt problem och förklarar vad som är svårt. Då kan dom bevilja dig en tutor, som kommer hem till dig. Eller ja hen kan komma vart som helst egentligen. Du får alltså träffa en tutor som jobbar för Uplus ('en privatlärare') som kommer och hjälper dig enligt dina behov. Ja, du kan ju gå in och läsa på deras hemsida för bättre information :)

Jag tog kontakt dit för två veckor sedan och i fredags hade de hittat en tutor till mig. Tutorn tog kontakt med mig och vi bestämde oss för att träffa varandra :) Så ikväll har min tutor varit hit första gången, vi berättade om oss själva och jag berättade om mina problem i matten. Hon visade mig några knep och vi gjorde uppgifter och hon hälpte mig med det svåra. Det kändes som jag började begripa saken lite bättre. Men sen finns det tusen andra problem i matten också. Men det kändes riktigt bra då hon var här. Så nu är det bara att hoppas att hon klarar av att hjälpa mig med problemen. Det tror jag att hon kommer göra! :) Tummen upp för Uplus!

Nyss varit på en promenix med hunden nu blir det en snabb dusch och sen blir det att krypa ner till sängs och ladda ny energi till imorgon! :)


Likes

Comments

Vardag

Godkväll hoppas ni mår bra! :)

Nu är det nästan en vecka jag skrev något sist. Sen dess har det ju också hänt en del saker både bra och dåliga. De sämre har jag lagt bakom mig och valt att inte ta upp på bloggen. Men två bra saker!

Jag har tagit bort mitt löshår och blivit med kort hår
Så jäkla skönt! Detta var andra gången som jag har haft i löshår. De två andra gångerna svart och blått fast satt med Nail hair från Rapunzel båda två. Denna gång hade jag med tejp fästen. Har läst om det och alla påstått det ska vara det bästa löshåret och sliter minst på ditt egna hår. Men detta hår beställdes via frisören och ja.. Jag visste absolut inte något om hårets kvalitèt. Rent ut sagt var den åt helvete. Enligt frisören kunde jag locka/platta/föna det om jag använde värme skyddsspray för löshår, det gjorde jag. Jag använde också alltid schampo för löshår. (Det gjorde jag inte en enda gång med de andra löshåret jag haft i) och då jag duschade det lossnade det en massa färg och luktade riktigt illa. Men redan efter cirka 2 veckor var mitt löshår FÖRSTÖRD. Det såg precis ut som håret som brukar vara fast limmat på dockor för små barn.. Jag var missnöjd. Totalt missnöjd. Jag behandlade håret precis så som frisören sagt åt mig att jag ska göra, men det var nog nästan den sämsta lögnen någonsin.. eller så ljög frisören om hår typen.. ja, jag vet inte. Men totalt lurad blev jag! Och riktigt missnöjd. Men nu är det borttagit. Nästa gång jag ska ha löshår åker jag INTE till den frisören i allafall.​2. Det ska bli tillökning i familjen!! 
Jag ÄR överlycklig. Jag ska ha en hund. En fransk bulldog. Bara min. Jag är kär. Som jag skrivit i tidigare inlägg att jag har funderat på en ny hund en bulldog. Jag kommer ju att flytta hem till landet och bo några månader där då vi har praktik i skolan. Så då blir det perfekt. Jag har letat som en galning både i Sverige och i Finland. Ringde till en kvinna i Sverige som hade valpar leveransklar i passlig tid... Men tre dagar efter samtalet hittade jag på närmare håll. Så vi bestämde oss för att åka dit, träffa uppfödarna och valparna även deras föräldrar. Jag föll direkt för dessa små. Åkte hem sov på saken och dagen där på betalade jag reserverings avgiften. Så nu är det bara att vänta några veckor innan han får komma hem och bo med oss. Min älskade Theodor <3

Likes

Comments

Vardag

Godkväll och hoppas ni mår bra!

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter.. Skolan rullar åpå som vanligt och livet är upp och ner, speciellt idag känns det som. Skoldagen har varit lite tyngre än andra dagar, men efter skolan blev det en lång promenad med Kajsa för att rensa tankarna lite och ladda nya batterier :) Efter promenad blev det att koka ihop lite mat och sen tittade vi en film. En sjukt bra skräckis som jag verkligen rekommenderar! Det är Case 39 , en social arbetare kämpar för att rädda en 10-årig flicka från sina hemska föräldrar. Sen visar det vem som faktiskt är hemsk. Riktigt spännande film :D

Efter film tittandet kom mamma och pappa på besök för de hade ett ärende i Vasa ikväll så vi drack kaffe med dom och hade det trevligt innan de var tvungen att åka igen.. Vad det är om är lite personligt och kommer inte ut på bloggen. Då de hade åkt blev det en pisslänk med hunden och nu blir det nog att ta natten! :)

Kom ihåg att ta hand om varandra, man vet aldrig då dagen är kommen!

Likes

Comments

Vardag

Hejsan! Idag är det söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. I helgen har det inte hänt någonting speciellt, bara varit hemma och ut med kompisar. Imorgon är det ingen skoldag och därför åker vi till Vasa först imorgon. I stället för skolan åker jag på lite jobb. Dagens plan är att rida ut hästarna med alla ben i behåll, för det är så jäkla halt..

En dröm jag alltid haft är att skaffa en bulldog. Men det har inte riktigt någongång funnits möjlighet till det. Men nu har jag tagit mig en funderare och kanske kommer skaffa mig en fransk bulldog. Har kollat runt lite på nätet på olika kennlar, jag har också hittat någon lämplig. Men vi får se till sommaren, det är då jag skulle ha möjligt att skaffa en bebis. Efter praktiktiden och fram till nästa skol år så har jag möjlighet att vara hem med hen. Men ingenting är stämplat och klart ännu så vi får se hur det blir ;)

Likes

Comments

Vardag

Godkväll!

Två helt vanliga skoldagar ligger bakom mig nu, skönt för snart är det helg. Imorgon är det gymnasiet som gäller men det är också fredag!

Idag i skolan hade vi innebandy men annars vanliga lektioner. Efter skolan kom mamma och hämtade mig och så åkte vi till stan. Vi gick runt lite men hittade absolut ingenting... Men vi var också och hämtade ut min ring som jag har skrivit om tidigare. Farfars ringar som har blivit om gjorda, men blev inte helt nöjd så funderade på att göra om en liten detalj ännu!

Då vi hade gått på stan en stund så mötte vi upp Erica och så åkte vi till mig på kaffe satt o pratade en stund om allt mellan himmel och jord. Då de hade åkt satte jag och Kenneth oss i soffan och kollade lite film.
En serie som jag starkt rekommenderar är Orange is the new black. Så jäkla bra! (dock har jag somnat några avsnitt, men jag heter ju Siffrèn i efternamn så att...)

Nu ska jag bara packa väskan och sen blir det en tidig natt :)

BILDKVALITÈ ON POINT!

Likes

Comments

Godkväll!

Först tänkte jag börja med att ta upp en grej. Jag kommer inte blogga på helgerna i alla fall väldigt sällan kommer jag göra det! För det känns som jag inte riktigt har tid att blogga på helgerna då jag är hemma i Kimo. Antingen jobbar jag, umgås med vänner/familj eller är i stallet. Så den lediga tiden orkar jag inte blogga, har aldrig med mig någon dator heller då jag åker hem till föräldrarnas. Vill heller inte blogga via mobilen. Så nu vet ni!

Men jag har i alla fall haft en riktigt skön helg. På fredagen efter Kenneth hade kommit hem åkte vi genast hemåt, för Bella skulle ju komma och rida ponnyn med mig. Sen efter ridningen åkte vi till kaffestugan i Oravais på buffè tillsamans med mina föräldrar, svärföräldrarna och Kenneths äldre bror med familj. Riktigt trevligt! 
På lördagen vaknade vi väldigt tidigt då vi skulle ha sovmorgon :') Direkt vi steg upp gick vi till stallet och började städa fram en sadelkammare åt mig. Så vi var i stallet och donade på med det. Så nu har jag äntligen en riktigt sadel kammare och behöver inte ha sadlar täcken grimmor träns osv i hela stallet. Riktigt nöjd. Glömde tyvärr att ta bild men det lär ni väl hinna se i framtida inlägg. På kvällen gjorde vi typ ingenting annat än att vi badade i tunnan och tog det lugnt. 

På söndagen fick vi sova ut äntligen och hade en riktigt mys dag! Började med att åka ut till skogen med hundarna och letade spår. Satte ner oss grillade korv och hade mysigt. Då vi kom hem tittade vi film och sen gjorde vi tortilla och som efterrätt frukter doppad i choklad en riktigt härlig dag med andra ord!


På måndagen alltså igår var det jobbdag nästan hela dagen,. På kvällen åkte jag Kenneth och min bror iväg till Lapua för vi skulle hämta en ny bil som familjen köpt. Det var då också meningen på sama gång att vi skulle åka tillbaka till Vasa. Men orkade verkligen inte så vi bestämde oss för att sova ännu en natt i Kimo och åkte iväg imorse istället. Idag har det varit en helt vanlig skoldag och har inte gjort något speciellt här hemma heller :)! Det enda måsten nu är att duscha och packa väskan till imorgon ! :) 

Likes

Comments

Vardag

Usch usch usch för det som hände i morse då jag vaknade. Vaknade med en såån huvudvärk, igår på kvällen hade jag också det tog en panadol och gick å la mig. Vaknade med samma dunkande i huvudet.. Så kunde inte stå utan att svimma. Så la mig tillbaka i sängen och kunde verkligen inte ta mig till skolan :( Nåja vilat hela dagen och känner redan att det börjar sakta i. JÄVLA migrän!!!

Men ska väl vara glad över att det är helj i allafall, har försökt städa här hemma och packat tills vi åker till föräldrarnas i heljen. Ikväll var det också meningen att en liten tjej skulle komma och rida, men måste se i vilket skick jag är. Sen har familjen också bokat bord på kaffestugan till ikväll.. Hoppas i alla fall att jag kan åka med!

Igår efter skolan kom mamma och hämtade mig, vi åkte först till Laana på lite mat och sen in till stan för lite shopping. Eftersom min farfar inte finns längre så har jag ärvt hans förlovnings och vigsel ringar. så vi var då igår till Hovisepät en guldsmeds affär där vi satt och planerade att jag vill ha ihop lödd dom och sen en diamant i den. Så får se hur resultatet blir! Sen gick vi runt lite i stan, shoppade nya mjukis byxor, calvin klein trosor, mappar, papper och schampo. Sen träffade vi på Erica i stan så vi åkte hem till mig och kokade kaffe som avslutning på dagen, och Erica åkte hem med mamma.

Nu sitter jag och väntar på Kenneth att han ska sluta jobbet och sen åker vi till landet *_*

Likes

Comments

Vardag

Hej!

Nu har vi börjat skolan igen efter jullovet! Varit två dagar, faktiskt roligt att komma in i den riktiga vardagen igen. Vi har ju nu i skolan valt inriktning, eller ja för någon månad sen. Så nu efter jullovet har i delat upp klassen i mindre grupper, jag valde bokföring. Riktigt roligt och intressant, det bästa är nog våran lilla härliga grupp!

Igår efter skolan åkte jag Kenneth Kajsa och Alvin till hans brors och hälsade på den nya familje medlemmen riktigt söt! *bebissjuk!!!!*
Efter skolan idag åkte jag hem vi drack kaffe och sen fixade jag lite middag. Ikväll har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, tittat film och haft soff mys! Skönt med såna dagar också :D
Imorgon efter skolan kommer mamma till Vasa ska på lite shopping med henne och även till hovisepät och fixa till förlovnings och vigsel ringar ;)
Och nej jag och Kenneth ska inte förlova oss och mamma ska inte gifta sig igen :') Utom det är farfars ringarna som ska fixas om till mig. <3

Nu ska vi gå en kvällspromenad med Kajsa, sen titta någon film, packa väskan till imorgon och sen blir det nog att krypa ner till sängs!


Likes

Comments