Vardag

​Hejsan! Idag är det torsdag och nästan en vecka sedan jag tittade in här. 

Men förra fredagen packade jag det allra viktigaste och flyttade hem till Kimo i 22 veckor. VÄLDIGT skönt!

Förra helgen gjorde vi inte så jätte mycket var mest hemma omkring. Men i måndags började jag praktiken på kaffestugan i Oravais. Har varit där nu 4 dagar och har trivts väldigt bra :D Det är väl ungefär det enda jag gör om dagarna just nu :')

I söndags var vi en sväng till villan pch kollade läget där också. Grillade korv, var ut och gick på isen med hundarna i det vackra solvädret! Det är så roligt nu då vi äntligen börjar gå mot lite ljusare tider :D


Laddar upp några bilder från mobil albumet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Hejsan! Fredag idag igen, skönt med lite helg! 

Idag är det gymnasie dag, har just skrivit ett engelska förhör. Igår var det min sista riktiga skoldag på ettan i yrkesskolan på merkonom linjen, och idag är det min sista dag på gymnasuet. Så med andra ord har jag nu gått ut ettan och till nästa termin börjar jag på tvåan. Känns riktigt bra! Trodde aldrig jag skulle klara mig såhär långt med kombi, men det har gått riktigt bra och jag VILL klara 2 år till och sen ta studenten. 


På merkonom sidan har allting också gått riktigt bra, jag är nöjd över mig själv och presterandet. Bara 2 år kvar nu :) 
Idag packar jag nästan alla saker från Vasa och flyttar hem till Kimo i nästan 5 månader. För nu på måndag börjar praktiken i 9 veckor framåt och efter det kommer sommarlovet.

Denna vecka har jag inte gjort något spceiellt, i onsdags träffade jag Erica in i stan vi var och käkade lite lunch och pratade ut. Vi 2 har alltid varit bästa kompisar, umgåtts med varandra varje dag.. Men nu då vi båda började på olika skolor träffas vi allt för sällan. 
Och igår var vi och hälsade på till Kenneths bror och hans familj :) 

Idag efter skolan ska ja goå jakt efter nya högtalare, baslåda och förstärkare som sen ska kopplas in i traktoren. Har redan ljudsystem där men det har varit sönder en bra tid så nu ska jag ta mig och köpa nya och koppla in det.

Men tänkte inte skriva så mycket mer, för det 

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Hoppas ni mår bra.

Nu är det 2 veckor sedan jag har varit aktiv här igen. Men veckan före sportlovet låg jag ju hemma i hög feber. Veckan efter det fick vi ju sportlov, och då kom även min nya bebis hem!! Överlycklig tjej!
Så sportlovs veckan gick åt till att sköta honom min lilla Theodor <3 Min bror har ju också skaffat en egen valp så jag har varit hemma hela veckan och skött de två filurerna. Zorro & Theodor

Theodor är en fransk bulldog och Zorro är en stövare. Två helt olika hundar med två helt olika temperament men ändå lika bäst är dom :')
I söndags åkte vi till Vasa till lägenheten för Theodor bor ju med oss i Vasa. På måndgen var vi bara hemma och han fick bekanta sig med stan.
Denna vecka som har varit har gått så jäkla snabbt, imorgon är det redan fredag så himla skönt! :D Har inte haft något speciellt på programmte förutom i tisdags och idag har min privat matematik lärare varit :) För imorgon har vi matematik prov och det känns faktiskt som att jag har börjat begripa mig på ämnet :D

Nu sitter jag och gör ingenting men ska ta en snabbdusch innan mamma kommer hit och även Kenneth och Theodor kommer hem :)


Likes

Comments

​Godmorgon! Idag är det fredag och hoppas det är bra med er. Med mig är det mindre bra har legat hemma med 38-39 graders feber ända sen i tisdags. Så läget för mig är inte så riktigt bra ännu i alla fall.

De senaste dagarna har jag bara legat i soffan eller sängen, sovit och tittat på film.. Inte alls roligt! 

Men resan till Dragsvik förra helgen var ju i alla fall skoj :) Hotellet var ju inte riktigt som vi hade tänkt oss och heller inte värt sitt pris. Enligt  bilderna såg det så mycket bättre ut, men vi var ju åtminstone glada att vi hade någonstans att övernatta. På morgonen gick vi på frukost och åkte direkt vidare till Dragsvik. Hotellet vi var på befann ju sig i Hangö :) Väl framme i Dragsvik gick vi runt och tittade lite innan milipojkarna skulle svära faneden och marschera runt. :) Ett väldigt intressant ställe dit jag skulle kunna tänka mig att åka :D 

Dopet i söndags blev också till ett riktigt fint dop!


Likes

Comments

Fritid

Godkväll folket!
Fredag idag och har varit i skolan som vanligt🙂 Efter skolan kom Kenneth och hämtade mig så åkte vi direkt hem till Kimo med djuren och Kajsa for till fammos på sköjto. Sen hämtade vi Erica åkte och bytte bil och startade mot Hangö. Sitter i bilen just nu och stannade just på ABC i Pori på lite mat. Beräknat att vi är i Hangö cirka 23.00 så nån timme i bilen kvar😅 Då vi kommer fram åker vi till hotellet och checkar in sen blir det en snabb dusch och att krypa ner till sängs. Hotellfrukost imorgon bitti och sen iväg till Dragsvik på Kevins faned. Så imorgon är vi hemma först mot sena kväll/natten. På söndag blir det jobb från morgonen sen till lägenheten fixa sig och så blir det dop. Efter dopet lämnar vi i lägenheten, är ju ledig måndagar men nu på måndag ska jag och skriva hygienpasset så tänkte det är lika bra att vi lämnar i Vasa då🙂

Likes

Comments

Vardag

​Hej på er! Hoppas ni mår bra.

Nu är det nån vecka sen jag varit aktiv här på bloggen igen. Det har bara inte funnits nån motivering att blogga om dagarna. Tänkte inte skriva desto mer vad jag har gjort de senaste veckorna. Varit i skolan, jobbat och varit med kompisar ungefär.. 
Idag är det torsdag varit i skolan som vanligt och idag kl 16.00 kommer min matte lärare hit och efter det kommer mamma och pappa på besök för jag ska ha uppsatt två hyllor på väggen som pappa ska hjälpa mig med :) Igår efter skolan åkte vi och hälsade på lilla Theodor som bara växer så det knakar hela tiden så underbar! Imorgon är det en vecka kvar så får vi hämta hem rackaren, längtar så! 
Imorgon är det ju också fredag då är det gymnasiet som gäller och direkt efter skolan åker vi hem till Kimo med djuren och hämtar upp min underbaraste vän Erica och åker iväg till Hangö! Vi har bokat hotell så jag Kenneth och hon kommer åka ner dit över helgen. Ericas pojkvän är i militären och vi ska på lördag ner till Dragsvik på faneden. Kommer blir riktigt roligt :) 

Bjuder på några bilder som blivit tagna de senaste veckorna!

Likes

Comments

​Godkväll på er hoppas ni har haft en bra vecka :D 

Imorgon är det fredag vilket är riktigt skönt! Denna vecka har varit helt normal. I tisdags på kvällen var vi och lekte med Bella, onsdag MIGRÄN :( och idag är det torsdag..

Som ni kanske inte vet, men jag har väldigt svårt med min matematik i skolan. Just och just så jag kommer mig igenom mina matematik kurser. Och eftersom jag studerar kombi är det svårare att få tag i någon slags stödform via skolan.. Så jag googlade runt lite med pappa och försökte se om vi skulle hitta någon lösning, och jo det gjorde vi. Vi hittade en sida som heter Uplus ! Jag läste lite kring sidan och tog kontakt med dem. 

Vad är Uplus egentligen då?
- Jo Uplus är en extra hjälpande hand om jag beskriver med mina egna ord. Man kan ta kontakt via nätet, e-mail eller via telefon dit. Om du har svårt i skolan med något ämne så 'anmäler' man sitt problem och förklarar vad som är svårt. Då kan dom bevilja dig en tutor, som kommer hem till dig. Eller ja hen kan komma vart som helst egentligen. Du får alltså träffa en tutor som jobbar för Uplus ('en privatlärare') som kommer och hjälper dig enligt dina behov. Ja, du kan ju gå in och läsa på deras hemsida för bättre information :)

Jag tog kontakt dit för två veckor sedan och i fredags hade de hittat en tutor till mig. Tutorn tog kontakt med mig och vi bestämde oss för att träffa varandra :) Så ikväll har min tutor varit hit första gången, vi berättade om oss själva och jag berättade om mina problem i matten. Hon visade mig några knep och vi gjorde uppgifter och hon hälpte mig med det svåra. Det kändes som jag började begripa saken lite bättre. Men sen finns det tusen andra problem i matten också. Men det kändes riktigt bra då hon var här. Så nu är det bara att hoppas att hon klarar av att hjälpa mig med problemen. Det tror jag att hon kommer göra! :) Tummen upp för Uplus!

Nyss varit på en promenix med hunden nu blir det en snabb dusch och sen blir det att krypa ner till sängs och ladda ny energi till imorgon! :)


Likes

Comments

Vardag

Godkväll hoppas ni mår bra! :)

Nu är det nästan en vecka jag skrev något sist. Sen dess har det ju också hänt en del saker både bra och dåliga. De sämre har jag lagt bakom mig och valt att inte ta upp på bloggen. Men två bra saker!

Jag har tagit bort mitt löshår och blivit med kort hår
Så jäkla skönt! Detta var andra gången som jag har haft i löshår. De två andra gångerna svart och blått fast satt med Nail hair från Rapunzel båda två. Denna gång hade jag med tejp fästen. Har läst om det och alla påstått det ska vara det bästa löshåret och sliter minst på ditt egna hår. Men detta hår beställdes via frisören och ja.. Jag visste absolut inte något om hårets kvalitèt. Rent ut sagt var den åt helvete. Enligt frisören kunde jag locka/platta/föna det om jag använde värme skyddsspray för löshår, det gjorde jag. Jag använde också alltid schampo för löshår. (Det gjorde jag inte en enda gång med de andra löshåret jag haft i) och då jag duschade det lossnade det en massa färg och luktade riktigt illa. Men redan efter cirka 2 veckor var mitt löshår FÖRSTÖRD. Det såg precis ut som håret som brukar vara fast limmat på dockor för små barn.. Jag var missnöjd. Totalt missnöjd. Jag behandlade håret precis så som frisören sagt åt mig att jag ska göra, men det var nog nästan den sämsta lögnen någonsin.. eller så ljög frisören om hår typen.. ja, jag vet inte. Men totalt lurad blev jag! Och riktigt missnöjd. Men nu är det borttagit. Nästa gång jag ska ha löshår åker jag INTE till den frisören i allafall.​2. Det ska bli tillökning i familjen!! 
Jag ÄR överlycklig. Jag ska ha en hund. En fransk bulldog. Bara min. Jag är kär. Som jag skrivit i tidigare inlägg att jag har funderat på en ny hund en bulldog. Jag kommer ju att flytta hem till landet och bo några månader där då vi har praktik i skolan. Så då blir det perfekt. Jag har letat som en galning både i Sverige och i Finland. Ringde till en kvinna i Sverige som hade valpar leveransklar i passlig tid... Men tre dagar efter samtalet hittade jag på närmare håll. Så vi bestämde oss för att åka dit, träffa uppfödarna och valparna även deras föräldrar. Jag föll direkt för dessa små. Åkte hem sov på saken och dagen där på betalade jag reserverings avgiften. Så nu är det bara att vänta några veckor innan han får komma hem och bo med oss. Min älskade Theodor <3

Likes

Comments

Vardag

Godkväll och hoppas ni mår bra!

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter.. Skolan rullar åpå som vanligt och livet är upp och ner, speciellt idag känns det som. Skoldagen har varit lite tyngre än andra dagar, men efter skolan blev det en lång promenad med Kajsa för att rensa tankarna lite och ladda nya batterier :) Efter promenad blev det att koka ihop lite mat och sen tittade vi en film. En sjukt bra skräckis som jag verkligen rekommenderar! Det är Case 39 , en social arbetare kämpar för att rädda en 10-årig flicka från sina hemska föräldrar. Sen visar det vem som faktiskt är hemsk. Riktigt spännande film :D

Efter film tittandet kom mamma och pappa på besök för de hade ett ärende i Vasa ikväll så vi drack kaffe med dom och hade det trevligt innan de var tvungen att åka igen.. Vad det är om är lite personligt och kommer inte ut på bloggen. Då de hade åkt blev det en pisslänk med hunden och nu blir det nog att ta natten! :)

Kom ihåg att ta hand om varandra, man vet aldrig då dagen är kommen!

Likes

Comments

Vardag

Hejsan! Idag är det söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. I helgen har det inte hänt någonting speciellt, bara varit hemma och ut med kompisar. Imorgon är det ingen skoldag och därför åker vi till Vasa först imorgon. I stället för skolan åker jag på lite jobb. Dagens plan är att rida ut hästarna med alla ben i behåll, för det är så jäkla halt..

En dröm jag alltid haft är att skaffa en bulldog. Men det har inte riktigt någongång funnits möjlighet till det. Men nu har jag tagit mig en funderare och kanske kommer skaffa mig en fransk bulldog. Har kollat runt lite på nätet på olika kennlar, jag har också hittat någon lämplig. Men vi får se till sommaren, det är då jag skulle ha möjligt att skaffa en bebis. Efter praktiktiden och fram till nästa skol år så har jag möjlighet att vara hem med hen. Men ingenting är stämplat och klart ännu så vi får se hur det blir ;)

Likes

Comments