View tracker

Ett av få intressen jag & min älskling har tillsammans, är att äta god mat. Finns inge bättre än att bli serverad nytillägnad mat, med fina råvaror. I helgen var vi till Gävle & gick till Pinchos för att äta, en väldigt nyöppnad resturang i Gävle som sticker ut. Pinchos är den första & enda app-resturangen i sverige. Här sköter du allt via deras app, som du laddar hem på mobilen. Du bokar bord, läser menyn, beställer mat samt dryck & kan även betala med appen. Deras meny består av olika "tapasrätter", som man hämtar på en planka. Allt från plankstek, pasta, hamburgare, fisk till bacon-inlindande dadlar.

Helt klart värt ett besök för er som vill ha en mysig kväll, sitta & klicka in drinkar o tilltugg med nära & kära. Jag åt 4-5 tapas för att bli mätt, en rätt kostar allt från 30 till 45 kr. Maten är överlag god, ingen jätte smakupplevelse. Men för priset & själva konceptet så går det hem. Inredningen påminner lite om en cirkus för mig, lampor, rött & dämpad belysning. Så i det stora hela är det absolut ett ställe jag skulle besöka igen! & deras alkoholfria mojito är suuuupergod ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag blir så extremt stolt över att hon & jag är född i samma stad. Nadja Evelina.
Ingen här omkring kan ha missat hennes låtsläpp, men om, LYSSNA! Gör det nu. Ni andra, njut av denna talangfulla bollnästjej. Det är inte sista gången ni kommer se hennes namn, hon kommer bli något stort. Kom ihåg det.
Texten är så fin & hennes röst är en bättre version av Melissa Horn eller Maggio. Meningen "ingen skulle fatta hur fint jävla ful du är när du vaknar" får mig mållös.
Vilken jävla håll käften låt! Känner mig nykär, inspirerad & sprallig. Tack för denna känslostorm Nadja.

Spotify: https://open.spotify.com/track/40R6EM0FAfXlnGIERIU6kT

Youtube:

Finast utan filter

Likes

Comments

View tracker

​Grahamsscones 4 st

Ingredienser:
4 dl grahamsmjöl
​4 dl vetemjöl
​1 tsk salt
​4 tsk bakpulver
​100 gram smör (rumsvarmt)
​3 1/2 dl filmjölk

Till servering:
Marmelad & ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt & bakpulver i en bunke.
Finfördela smöret & häll i filen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i fyra, platta ut dom till runda kakor. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Skär skåror i sconsen med en kniv & nagga dom med en gaffel.
Grädda i ca 15 min på 250 grader. Servera dom direkt från ugnen!

Likes

Comments

En maträtt som är lika god på en middagsbjudning, som i matlådan dagen efter!

Flygande jakob 6 pers

Ingredienser:
1 kg kyckling
140 g bacon
2 stora bananer
2 dl chilisås
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 1/2-2 dl saltade jordnötter

Till servering:
Ris & sallad.

Gör såhär:
Börja koka riset efter anvisning på förpackning.
Klipp kycklingfilé & bacon till bitar. Värm upp en stor gryta & stek kyckling- & baconbitarna på medelstark värme tills filén fått en fin färg.
Lägg över kyckling & baconbitarna i en stor ugnsform. Skiva bananerna & fördela över kyckling- & baconbitarna.
Blanda grädden, crème fraîche med chilisåsen i en skål, häll sedan över den i ugnsformen.
Strö över jordnötterna.
In i mitten utav ugnen i 225 grader, i 15 minuter.
Servera med en god sallad & ris.

Likes

Comments

Simplare än såhär blir det inte. Lika uppskattat på frukostbordet som till en brunch. (Jag brukar ha med det som kvällsfika på nattjobbet ;) )


Bananpannkaka 1-2 pers (4 pannkakor)

Ingredienser:
2 bananer (Bananerna ska vara lite gröna)
2 ägg
Smör

Till servering:
Färska bär, grädde, sirap & lite florsocker att pudra med. Som exempel.

Gör såhär:
Mixa bananerna med äggen till en jämn smet.
Värm upp en stekpanna med lite smör. Häll i smeten & stek pannkorna tills dom fått en fin färg. Servera genast!

Likes

Comments

Min kära sambo fyllde 27 år i januari & jag överraskade honom med ett spapaket på Yasuragi. Vi båda älskar att åka bort & hitta på saker, så det var givet att årets födelsedagspaket skulle vara en upplevelse.
Som dom livsnjutare vi är, så är vi såklart suckers för spa'n. Att jämföra yasurgi med andra span vi besökt, är som att jämföra donken med en 5-stjärnig resturang. Helt oslagbart!

Jag bokade paketet "Övernattning Tokyo". I det ingår en övernattning, en japansk fyra rätters middag, entre till badet (där det fanns frukt & te i mängder), aktiviteter & en yakuta (en japansk bomullsmorgonrock) samt badkläder som man får behålla. Jag la även till 2 massager, på 25 minuter vardera. Hela kalaset gick på 4740, paket på 3340 & massage på 1400 kr. (söndag till måndag)

Incheckningen skedde klockan 16. Som för oss i början kändes väldigt sent, men väl på plats kunde det inte blivit en bättre tid. Påväg in till rummet plockade vi på oss badkläder & tofflor. Hoppade direkt i Yautan som väntade på sängen, promenerade ner till badet. La oss i deras avslappningsrum & åt lite frukt medans vi väntade in att simon skulle få sin massage. "fåtöljerna" dom hade där inne, gungade oss i takt med lugn japansk musik. Bättre avkoppling än så är svårt att få. Efter Simons massage gick vi & tvagade oss. (Man sitter på en liten pall & tvättar sig, i cirkulerade rörelser i riktning mot hjärtat. Tvagning anses vara en ritual där båda kropp & själ ska renas. Efter tvagningen lägger man sig i det varma källorna för att koppla av. Första steget syftar till att rengöra kroppen medan det andra renar själen). Man fick korgar att bära runt sina tillhörigheter, såsom handdukar, böcker & vattenflaska. Mer än så behöver man inte. Det är mobilförbud på hela området, vilket jag älskade. Mer närvaro än såhär är det svårt att få!

Efter tvagningen gick vi ut & tog vara på poolområdet. Vi hade svårt att slita oss när det var dags att gå upp & äta middag vid 21.30. Vi tog den senaste tiden för middag, just för att få vara kvar i badet så länge som möjligt.

Dom hade skrivit att man skulle packa lätt, vilket vi båda gjorde. Tandborste & träningskläder. Middagen åt vi en fin resturang i våra morgonrockar. Vilket kändes underbart, inte känna stress över smink eller vilka kläder som passar bäst. Till middag fick vi välja 2 förrättter, en varm rätt & en efterrätt.

Till förrätt valde jag suschi & friterade dumplings med fläsk & ingefära.

Till varmrätt tog jag hjortinnanlår med shitakedumpling, sichunpepparsky & rödbeta. Till det serverades det ris.

Till det allra bästa, efterrätten. Vi beställde in 2 st olika, just för att få chansen att få smaka på båda 2. Det blev chokladkräm med tranbär, röd shiso & saffran. Samt Yuzucurd med maräng & hallon. Som tur var fastnade vi för olika, så vi fick mest av den vi tyckte bäst om. ;) Verkligen efterrätter i toppklass, smakerna dansade tango i munnen.

Efter maten gick vi tillbaka till hotellrummet & det dröjde nog inte allt för länge innan vi sov som ovaggande barn.
Dagen efter klev vi upp & åt en helt underbar frukost. Kan verkligen säga att det var nog den bästa hotellfrukosten jag varit på. Mycket nyttiga alternativ, vilket gjorde att man blev behagligt mätt. Även här var vi klädd i våra morgonrockar.

Efter det gick vi raka vägen ner till badet igen, vi kunde inte låta bli. La oss i utomhuskällorna & bara njöt av varandras sällskap.
Innan vi begav oss hemåt vilja vi prova på en aktivitet, vi valde Yoga. Både simon & min första gång. Jag som är rastlös i mig själv, hade lite svårt för att slappna av & blunda när man skulle blunda. Men det var roligt att prova på & kan verkligen förstå dom som finner det här rogivande. Utcheckningen skulle ske kl 12, så efter det rullade bilen hemåt igen, med en helt otroligt dygn i ryggsäcken. Yasuragi, vi kommer helt klart ses igen!!
(Dom från badet är tagen från yasuragis hemsida)

10/10 i betyg

Likes

Comments

​Vad passar inte bättre än soppa efter en kall dag ute? Lika bra till mellanmål som till en lite enklare middag. 


Tomatsoppa 4 pers

​Ingredienser:
​1 gul lök
1 paprika
2 potatisar 
2 hönsbuljongtärningar
800 gram ekologiska krossade tomater
7 dl vatten
Salt 
peppar

Till servering:
Strimlad basilika
Mozzarellaost 
Creme fraiche


Gör såhär:
Skala & hacka löken. Skär paprikan i strimlor. Skala & skär potatisen i små klyftor. 
Fräs löken & paprikan i olivolja i ca 5 minuter. Tillsätt potatisen & hönsbuljongtärningar, fräs i ca 1 minut.
Tillsätt vatten & koka under lock ca 5 minuter. 
Häll i krossade tomater & koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt & peppar.
Servera i en skål med lite strimlad basilika, skuren mozzarellaost & en klick creme fraiche.

Likes

Comments